TR201901058A2 - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
TR201901058A2
TR201901058A2 TR2019/01058A TR201901058A TR201901058A2 TR 201901058 A2 TR201901058 A2 TR 201901058A2 TR 2019/01058 A TR2019/01058 A TR 2019/01058A TR 201901058 A TR201901058 A TR 201901058A TR 201901058 A2 TR201901058 A2 TR 201901058A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
bacterial
feature
bacterial culture
powder form
families
Prior art date
Application number
TR2019/01058A
Other languages
English (en)
Inventor
Pashayeva Öğünlü Bi̇ke
Çay Hürsel
Ezdeşi̇r Ayhan
Vural Caner
Karabey Burçi̇n
Eroğlu Di̇dem
Alpay Tayyi̇be
Özdemi̇r Güven
Original Assignee
Petkim Petrokimya Holding Anonim Sirketi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Petkim Petrokimya Holding Anonim Sirketi filed Critical Petkim Petrokimya Holding Anonim Sirketi
Priority to TR2019/01058A priority Critical patent/TR201901058A2/tr
Priority to PCT/TR2020/050036 priority patent/WO2020153927A2/en
Priority to EP20744272.4A priority patent/EP3877342A4/en
Publication of TR201901058A2 publication Critical patent/TR201901058A2/tr

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F3/00Biological treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F3/34Biological treatment of water, waste water, or sewage characterised by the microorganisms used
    • C02F3/341Consortia of bacteria
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F2101/00Nature of the contaminant
    • C02F2101/30Organic compounds
    • C02F2101/34Organic compounds containing oxygen
    • C02F2101/345Phenols
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F2305/00Use of specific compounds during water treatment
    • C02F2305/06Nutrients for stimulating the growth of microorganisms

Abstract

Buluş, zor parçalanır özellikte olan ksenobiyotik karakterdeki saf tereftalik asit (PTA) atık sularının arıtılmasında kullanılacak olan adapte, biyoparçalama etkinliği yüksek ve biyolojik olarak çevre dostu toz formda karışık bakteri kültür ürünleri oluşturulması ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME SINERJIK OLARAK BOZULAN PTA ATIK SUYU IÇIN YÜKSEK VERIMLI BIYOLOJIK OLARAK PARÇALANABILIR TOZ ÜRÜN VE ELDE ETME YÖNTEMI Bulusun ilgili oldugu teknik alan: Bulus, çesitli petrokimya ve petrol rafineri tesislerinin biyolojik aritim uygulamalarinda kullanilmak üzere, hidrokarbon türlerine göre uygun substrat varliginda, biyoparçalama etkinligi yüksek, biyolojik olarak çevre dostu toz formda karisik bakteri kültür ürünleri olusturulmasi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, zor parçalanir özellikte olan ksenobiyotik karakterdeki saf tereftalik asit (PTA) atik sularinin aritilmasinda kullanilacak olan adapte, oldukça etkili ve performansi yüksek, toz formda karisik bakteri kültürlerinin, reaktör sistemlerinde uygun substratlar varliginda çogaltilarak eldesi ile ilgilidir.
Teknigin bilinen durumu: Çevre kirleticilerinin ortaya çikmasiyla, söz konusu kirleticilerin bertaraf edilmesinde yeni nesil uygulamalara ihtiyaç dogmustur. Bu nedenle çok disiplinli bir bilim olan Çevre Biyoteknolojisi gelismistir. Sanayi, tarim, madencilik, eczacilik vs. kaynakli kirleticilerin neden olduklari kirliliklerin giderilmesinde, mikrobiyal biyoteknoloji potansiyeli olan mikroorganizmalari kullanan Çevre Biyoteknolojisi uygulamalari gelistirilmistir. Böylelikle, toprak iyilestirmesi, gaz saflastirmasi, yüzey ve yeralti sularinin aritimi, endüstriyel atik sularin aritimi gelismeye baslamistir.
Mikroorganizmalar, hem dogal olarak meydana gelen hem de çevresel kirleticilerin yapisinda bulunan hidrokarbonlari parçalama yetisine sahiptir. Bugüne kadar yapilan çalismalarda mikroorganizmalarin fenol, benzoat, eikosan, 2,4-dikl0rafenoksiasetik asit (, ksenobiyotik hidrokarbonlar ve ham petrolün yapisinda bulunan çesitli kirleticileri, uygun ortam sartlarinda parçalayabildikleri kesfedilmistir. numarali patent dosyasi incelenmistir. Basvuruya konu edilen bulusun özet kisminda, bakteri yogunlugu 106 hücre/ml'de izole edilmis Bacillus pumilus, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida ve Exiguobacterium bakteri türlerinin besleyici siviya asilanmasiyla olusan rhizobaoteria (PGPR) konsorsiyumunu kullanarak hidrokarbonlarin biyodegredasyon islemi" bilgileri yer almaktadir. Ancak kullanilan yöntemle yalnizca optimize edilmis kosullarda sivi fazdaki bakteri konsorsiyumu ile çalisilabilmekte ve özellikle nCl1-nC30 türünde hidrokarbonlari içeren petrol atiklari aritimi saglanabilmektedir. Bu nedenle genel hidrokarbon biyo-çözünürlügü ve yalnizca sivi formda çalisilabilmesi nedeniyle uzun süreli saklama saglayamamasi gibi temel dezavantajlar içermektedir.
Teknigin bilinen durumu hakkinda yapilan ön arastirma sonucunda ”US4850745” numarali patent dosyasi incelenmistir. Basvuruya konu edilen bulusun özet kisminda hidrokarbonlarini ayristirabileoek nitelikte kuru bakteri kültürü uygulayarak, bu bakteri kültürlerinin üzerine uygun derinlikte çakil yayarak, besinleri dogrudan bakteri kültürlerine saglayabilen ve bu kültürlerin bulundugu bölgede hava akisini saglayan dagitim borulari sistemi saglayarak, uygun bir tankin söz konusu bosluk içerisine yerlestirilip yine çakil ve toprak ile örtülmesi, sistemi ile aritma” bilgileri yer almaktadir.
Mevcut sistem kuru bakteri kültürleriyle petrol hidrokarbonlari üzerinde çalisilabilecek uygun bir ortam yaratiyor olsa da bu bakteri kültürlerinin çalisabilecegi optimum ortam kosulu için olusturulan dagitici boru sistemi, çakil ve kum tamamlayicilari içeren bir tank kullanilmasi, hem fiziki kosullari hem de etki ettigi hidrokarbon hacmini kisitlayici bir etkiye sahip olmaktadir.
Teknigin bilinen durumu hakkinda yapilan ön arastirma sonucunda “U85902734” numarali patent dosyasi incelenmistir. Basvuruya konu edilen bulusta, Eterleri, özellikle MTBE dahil olmak üzere dallanmis alkileterleri, oksijenli ortamda ayristiran izole karisik bakteri kültürü hazirlanmasindan bahsedilmektedir.
Yukarida listelenen buluslarda teknigin bilinen durumlari dikkate alindiginda, atik suyu aritimi amaçli ürün veya yöntemlerin aktivasyonunun (etkinliginin, verimliliginin); ortam kosullari ile, etki sahibi bakteri kültürünün mevcut formu (fazi) ile ve etki edilen hidrokarbon bilesiginin yapisi ile dogrudan iliskili oldugu görülmektedir. Buna göre, mevcut çözümlerin PTA atik suyu yüksek verimli biyolojik aritimi hakkindaki yetersizligi nedeniyle ilgili teknik alanda bir gelistirme yapilmasi gerekli kilinmistir.
Bulusun amaci: Bulusun en önemli amaci, PTA atik suyu aritimi için adapte, biyolojik parçalama etkinligi yüksek toz formda bakteri kültürünün elde edilmesi ve çogaltilarak raf ömrü uzun stabilize bakteri kültürü haline getirilmesidir.
Bulusun diger önemli amaci, etki ettikleri sisteme kolay adaptasyonlari sayesinde bu bakteri kültürlerinin etkinliginin hizli olmasini saglamaktir.
Bulusun bir diger önemli amaci, yüksek biyolojik parçalama etkinligi ve sistem adaptasyonu sayesinde söz konusu islem için ekonomik sarfiyatin azaltilmasidir. (Üretiminin düsük maliyete sahip olmasidir) Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atif yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir. Bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Sekillerin açiklamasi: SEKIL -1; Raf ömrü çalismalarina iliskin, canli mikroorganizma konsantrasyonunun aylara göre degisimini veren grafiktir.
Bulusun açiklamasi: Bulus özellikle, zor parçalanir özellikte olan ksenobiyotik karakterdeki saf terefitalik asit (PTA) atik sularinin aritilmasinda kullanilacak olan adapte, oldukça etkili ve performansi yüksek, toz formda karisik bakteri kültürlerinin, reaktör sistemlerinde genel besiyeri varliginda çogaltilarak eldesi ile ilgilidir.
Biyoparçalama etkinligi yüksek bu bulusa konu olan, raf ömrü uzun toz formda stabilize bakteri kültürü; temel bilesenler olarak, bitkisel materyal, aktif çamurdan izole bakteri karisimi, büyüme ortami bilesenleri, tasiyici materyal içeriklerinden olusmaktadir.
Aktif çamurdan izole edilen özel bakteri karisiminin içeriginde; Pseudomonadaceae, Flavobacteriaceae, Micrococcaceae, Comamonadaceae, Aeromonadaceae, Moraxellaceae familyalari bulunmaktadir. Bu familyalar söz konusu aktif çamurda en bol bulunan organizma gruplari olup, dogal habitatlari olan mevcut atik su aritma sisteminden izole edilerek elde edilmislerdir. Bu nedenle, hidrokarbonlarin oksidasyon yoluyla biyolojik parçalanmasinda sisteme adaptasyonlari çok kolay ve hizli olmaktadir.
Genel besiyerleri, mikroorganizmalar için gerekli besin maddelerince yeterli ve zengin, belli bir mikroorganizma grubunun gelismesini özel olarak artirmayan, birçok mikroorganizmalarin gelismesini saglayan besi yerleridir. Besi yeri bilesenleri protein kaynaklari, aminoasitler, polisakkaritler, enzimler, vitaminler ve minerallerdir.
Tasiyici materyal. bakterilerin fonksiyonlarini degistirmeden ve birbirleri ile herhangi bir etki göstermeden bulundugu ortami çözmek, seyreltmek, disperse etmek veya fiziksel yollarla modifiye ederek, bakterilerin çogalma, uygulama ve kullanimini kolaylastirmaktadir. Tasiyici materyal olarak literatürde en fazla kullanilan tasiyicilar, diatome, kaolin, parafin, skim milk, silika, talas tozu, cryoprotectantlar gibi tasiyicilar yaninda pirinç silikasi, fibrilli bitkisel materyaller de kullanilmistir. Bahsi geçen fibrilli bitkisel materyal içeriginde, esas olarak selüloz, Iignin fiberleri ve Fabaceae ve Asteraceae familyalarindan bazi türler bulunmaktadir. Selüloz, ß formdaki glikozdan olusan ve dünyada en çok bulunan polimerdir. Bitkilerin hücre duvarinin %40'i selülozdan olusmaktadir. Yapisal bir fonkiyonu olmasinin yanisira hayvanlar, bakteriler ve mantarlar için önemli bir besin kaynagi olusturmaktadir. Lignin ise, damarli bitkilerde ve bazi alglerde yapisal bilesikler olarak bulunan polimerlerdir. Lignin özellikle damarli bitkilerde sekonder kalinlasma ve ikincil hücre duvari olusumu sirasinda önemli bir yapisal bilesiktir. Selüloz ve ligin fiberleri, bakterilerin hem tutunmasi hem canliliklarini korumasi hem de dogal ve kolay parçalanabilir olmalari Koruyucu materyal, bakterilerin dondurma esnasinda zararli etkilerinden korunmasi amaciyla kullanilmaktadir. Freeze-drying yönteminde; liyofilizasyon süreci boyunca bakterilerin korunmasi, saklanmasi ve tekrar canlandirilmasi asamasinda koruyucu materyal seçimi önemlidir. Çesitli polyoller, polisakkaritler, disakkaritler, monosakkaritler, aminoasitler. protein hidrolizatlari, proteinler, mineraller, organik asit tuzlari ve vitamin kompleks ortamlari koruyucu materyaller olarak kullanilmaktadir.
Koruyucu materyal olarak en fazla kullanilanlar, skim milk, sükroz, trehaloz, sodyum glutamat, polivinil alkol, maltodekstrin, Iaktoz, maltoz, fruktoz, sorbitol, selülobioz, dekstran, gliserol olmustur. Ürün eldesi için iki farkli yöntem izlenmektedir. 1. Tasiyicisiz toz formda ürün eldesi Çogaltilan bakteri izolatlarinin bilesenleri ve miktarlari Tablo 1'de gösterilmistir.
Tablo 1: Tasiyicisiz çogaltilan bakteri izolatlarinin bilesenleri ve miktarlarini gösterir Sira No Bilesenler Madde miktari (%) 1 Aktif çamurdan izole %10-50 edilen özel bakteri karisimi bilesenleri 3 Koruyucu Materyal %10-50 Bulusun asil unsuru ürün içerigiyle ilgili olarak, yukaridaki tabloda verilen bilesenler kullanilmakta olup, asagida verilen üretim yöntemi ile nihai ürün olan toz formda stabilize bakteri kültürü elde edilmektedir: 0 %10-50 oran araliginda olmak üzere Pseudomonadaceae, Flavobacteriaceae, Micrococcaceae, Comamonadaceae, Aeromonadaceae, Moraxellaceae familyalari bakteri karisimi aktif çamurdan izole edilerek elde edilmistir. - 27°C-30 °C ortam sicakliginda, izole bakteri karisiminin içine %10-50 oraninda bu familyalari besleyici bakteri büyüme ortami bilesenleri eklenmistir. o Belirlenen çogalma (sulu kültür ortamlari içerisinde 10-1010kob/ml) sonrasinda ortama %10-50 oraninda koruyucu materyal eklenir. o Sonrasinda -50 °C sicaklik ve 0.1 mBar vakum altinda Iiyofilize edilerek toz ürün eldesi saglanmis olur. islem basamaklarindan olusmaktadir.
Anilan islem basamaklari sonrasi elde edilen ürünün, +4°C sicaklikta, raf ömrü çalismalari yapilmistir. Raf ömrü çalismalarina mikroorganizma baslangiç konsantrasyonu en az 1010 kob/ml olacak sekilde baslanmis ve sayisinin 24 ay sonunda 104-108 kob/ml oldugu saptanmistir. Buna göre saklama kosullari optimum sicaklik +4°C sicaklikta 24 aya kadar raf ömrü saptanmistir. 2. Tasiyicili toz formda ürün eldesi Çogaltilan bakteri izolatlarinin bilesenleri ve miktarlari Tablo 2”de gösterilmistir.
Tablo 2: Tasiyicili çogaltilan bakteri izolatlarinin bilesenleri ve miktarlarini gösterir Sira No Bilesenler Madde miktari (%) 1 Aktif çamurdan izole %10-50 edilen özel bakteri karisimi bilesenleri Tasiyici materyal %10-50 4 Koruyucu materyal %10-50 Bulusun asil unsuru ürün içerigiyle ilgili olarak, yukaridaki tabloda verilen bilesenler kullanilmakta olup, asagida verilen üretim yöntemi ile nihai ürün olan toz formda stabilize bakteri kültürü elde edilmektedir. Toz formda bakteri kültürü eldesi, - %10-50 oran araliginda olmak üzere Pseudomonadaceae, Flavobacteriaceae, Micrococcaceae, Comamonadaceae, Aeromonadaceae, Moraxellaceae familyalari bakteri karisimi aktif çamurdan izole edilerek elde edilmistir. o 27°C- 30°C ortam sicakliginda, izole bakteri karisiminin içine %10-50 oraninda bu familyalari besleyici bakteri büyüme ortami bilesenleri eklenmistir. o Belirlenen çogalma (sulu kültür ortamlari içerisinde 10-1010k0b/ml) sonrasinda ortama %10-50 oraninda tasiyici materyal ve %10-50 oraninda koruyucu materyal eklenir.
- Sonrasinda -50 °C sicaklik ve 0.1 mBar vakum altinda Iiyofilize edilerek toz ürün eldesi saglanmis olur. islem basamaklarindan olusmaktadir.
Anilan islem basamaklari sonrasi elde edilen ürünün, +4°C sicaklikta, raf ömrü çalismalari yapilmistir. Raf ömrü çalismalarina mikroorganizma baslangiç konsantrasyonu en az '1010 kob/ml olacak sekilde baslanmis ve sayisinin 24 ay sonunda '108 kob/ml oldugu saptanmistir. Buna göre saklama kosullari optimum sicaklik +4°C sicaklikta 24 aya kadar raf ömrü saptanmistir. Raf ömrü çalismalarinda canli mikroorganizma sayisinin aylara göre degisim grafigi Sekil 1'de belirtilmistir.
Bulusa konu olan, PTA atik suyu için biyoparçalama verimi yüksek toz ürün eldesinde ön denemeler yapilarak çogaltilan bakteri kültürlerinin parçalama ve canlilik aktivitesi en uygun olacak sekilde Iiyofilizasyon ve farkli saklama kosullarinin belirlenmesi saglanmistir. Bu kapsamda üretilen bu mikroorganizmalar ile kati ürünlerin raf ömrü sonunda tereftalik asit (TFA). 4-karboksibenzaldehit (4-CBA) ve paratoluik asit (P-tol) gibi PTA atik suyunu olusturan kimyasallari parçalama etkinligi degerlendirilmistir.
Bulusa konu toz formda bakteri kültürünün, biyolojik aritma sistemlerinde, petrol sanayiinde ve saf tereftalik asit (PTA) atik suyu aritiminda kullanilmasi amaçlanmaktadir. Çalismada ön denemeler yapilarak ürün içerigindeki en uygun oranlar belirlenmistir.
Dolayisiyla bu yüzdelik oranlar son ürünün bakteri canlilik konsantrasyonu açisindan önemlidir ve oranlarda degisiklik olmasi, bakteri canliligina bakildiginda hem son ürün hem de çevresel sistemde uygulama durumlarinda beklenmedik düsüslere yol açacaktir. Bu durumda nihai hedef olan aritma sürecinin performansinda iyilesme görülmeyecektir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Toz formda bir bakteri kültürü olup özelligi; agirlikça %10-50 oraninda aktif çamurdan izole edilen bakteri familyasi karisimi, agirlikça %10-50 oraninda bakteri besleyici büyüme ortami bilesenleri, agirlikça %10-50 oraninda koruyucu materyal içermesidir. . Istem 1'e göre bir bakteri kültürü olup özelligi; aktif çamurdan izole bakteri familyasi karisiminin Pseudomonadaceae, Flavobacteriaceae, Micrococcaceae, Comamonadaceae, Aeromonadaceae ve/veya Moraxellaceae içermesidir. . Istem 1'e göre bir bakteri kültürü olup özelligi; bakteri besleyici büyüme ortami bilesenlerinin protein kaynaklari, aminoasitler, polisakkaritler, enzimler, vitaminler ve/veya mineraller olmasidir. . Istem 1'e göre bir bakteri kültürü olup özelligi; koruyucu materyalin skim milk, sükroz, trehaloz, sodyum glutamat, polivinil alkol, maltodekstrin, laktoz, maltoz, fruktoz, sorbitol, selülobioz, dekstran, ve/veya gliserol olmasidir. . Istem 1'e göre bir bakteri kültürü olup özelligi; ayrica agirlikça %10-50 oraninda tasiyici materyal içermesidir. . Istem 5'e göre bir bakteri kültürü olup özelligi; tasiyici materyalin diatome, kaolin, parafin, skim milk, silika, talas tozu, cryoprotectantlar gibi tasiyicilar yaninda pirinç silikasi ve/veya fibrilli bitkisel materyaller olmasidir. . Istem 6'ya göre bir bakteri kültürü olup özelligi; tasiyici materyalin fibrilli bitkisel materyal olmasidir. . Istem 7'ye göre bir bakteri kültürü olup özelligi; fibrilli bitkisel materyallerin 50-5000 um boyutlarinda olmasidir. . Istem 8'e göre bir bakteri kültürü olup özelligi; fibrilli bitkisel materyalin selüloz, Iignin fiberleri, Fabaceae ve/veya Asteraceae familyalari içerikli olmasidir. 10.Önceki istemlerden herhangi birine göre bir bakteri kültürü olup özelligi; +4°C'de 24 aya kadar raf ömrüne sahip olmasidir. 11.Önceki istemlerden herhangi birine göre toz formda bakteri kültürünün hazirlama yöntemi olup özelligi; i. Aktif çamurdan bakteri familyalarinin izole edilmesi, ii. Izole edilen bakteri familyalarina bakteri besleyici büyüme ortami bilesenlerinin eklenmesi, iii. Büyüme ortami eklenen bakteri familyalarinin çogaltiminin saglanmasi, iv. Çogaltilan bakteri familyalarina koruyucu materyal eklenerek bakteri kültürünün elde edilmesi, v. Elde edilen bakteri kültürünün liyofilize edilerek toz forma getirilmesi islem adimlarini içermesidir. 12.Istem 10'a göre bir hazirlama yöntemi olup özelligi; (iv) numarali islem adiminda ayrica tasiyici materyal eklenmesidir. 13.Istem 10'a göre bir hazirlama yöntemi olup özelligi; bakteri çogaltim sicakliginin 27-30°C araliginda olmasidir. 14.Istem 10'a göre bir hazirlama yöntemi olup özelligi; belirlenen bakteri çogaltiminin 104-1010 kob/ml araliginda olmasidir. 15.Istem 10ia göre bir hazirlama yöntemi olup özelligi; liyofilizasyon isleminin -50°C ve 0.1 mBar kosullarinda gerçeklestirilmesidir. 16.Istem 10 ila 15'ten herhangi birine göre bir yöntemle hazirlanan toz formda bakteri kültürü. 17.Istem 16*ya göre toz formda bakteri kültürünün biyolojik aritma sistemlerinde kullanimi. 18.Istem 16`ya toz formda bakteri kültürünün petrol sanayiinde atik su aritiminda kullanimi. 19.Istem 16iya toz formda bakteri kültürünün saf tereftalik asit (PTA) atik suyu aritiminda kullanimi.
TR2019/01058A 2019-01-23 2019-01-23 TR201901058A2 (tr)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/01058A TR201901058A2 (tr) 2019-01-23 2019-01-23
PCT/TR2020/050036 WO2020153927A2 (en) 2019-01-23 2020-01-20 High-efficiency biodegradable product in powder form for synergistically-degrading pta wastewater and production method thereof
EP20744272.4A EP3877342A4 (en) 2019-01-23 2020-01-20 High-efficiency biodegradable product in powder form for synergistically-degrading pta wastewater and production method thereof

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/01058A TR201901058A2 (tr) 2019-01-23 2019-01-23

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201901058A2 true TR201901058A2 (tr) 2020-08-21

Family

ID=71735911

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2019/01058A TR201901058A2 (tr) 2019-01-23 2019-01-23

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP3877342A4 (tr)
TR (1) TR201901058A2 (tr)
WO (1) WO2020153927A2 (tr)

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4850745A (en) 1988-06-17 1989-07-25 Sybron Chemicals, Inc. Bioremediation system
US5750364A (en) 1995-06-06 1998-05-12 Shell Oil Company Biodegradation of ethers using an isolated mixed bacterial culture
JPH10165983A (ja) * 1996-12-11 1998-06-23 Yakult Honsha Co Ltd 排水の処理方法
US6365397B1 (en) * 1999-11-12 2002-04-02 Shell Oil Company Bacterial culture which degrades methyl-tert-butyl ether to carbon dioxide
AU2004326112B2 (en) * 2004-12-28 2011-03-10 Council Of Scientific And Industrial Research Biotechnological process for neutralizing alkaline beverage industrial waste water
CN104276721A (zh) * 2013-07-08 2015-01-14 中石化洛阳工程有限公司 一种精对苯二甲酸生产废水的处理方法
US10058576B2 (en) * 2013-10-03 2018-08-28 The Trustees Of The University Of Pennsylvania Compositions and methods comprising a defined microbiome and methods of use thereof
US20170313948A1 (en) 2016-04-30 2017-11-02 Asghari BANO Process for biodegradation of hydrocarbons in oily sludge

Also Published As

Publication number Publication date
WO2020153927A3 (en) 2020-09-03
EP3877342A4 (en) 2023-06-28
EP3877342A2 (en) 2021-09-15
WO2020153927A2 (en) 2020-07-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3979283A (en) Microbial degradation of DDT
US20230286844A1 (en) Method for decontaminating environment polluted with petroleum-related material, and material used
Liu et al. Industrial-scale culturing of the crude oil-degrading marine Acinetobacter sp. strain HC8-3S
CN101475925B (zh) 一株喹啉降解菌及其培养方法和应用
Tsavkelova et al. Biogas production by microbial communities via decomposition of cellulose and food waste
TR201901058A2 (tr)
RU2705290C1 (ru) Микробный препарат для биоремедиации почвы, загрязненной нефтью и нефтепродуктами
Shackle et al. Exogenous enzyme supplements to promote treatment efficiency in constructed wetlands
RU2694610C1 (ru) ШТАММ Pseudomonas extremaustralis ARC 38 ВКПМ В-13084 - ДЕСТРУКТОР НЕФТИ И НЕФТЕПРОДУКТОВ
CN103243057B (zh) 一株三乙胺降解假单胞菌株sya-1及其应用
RU2299101C1 (ru) Биопрепарат для очистки почвы от нефти и нефтепродуктов
CN112813010B (zh) 芽孢杆菌Bacillus-CAULIU-1及其应用
RU2270808C2 (ru) Биологически активная композиция для очистки поверхностных вод, почв и грунтов от нефтяных загрязнений
CN103122316B (zh) 一株槭射脉革菌菌株及其在甲霜灵农药残留降解中的应用
RU2180276C1 (ru) Олеофильный биопрепарат, используемый для очистки нефтезагрязненной почвы
RU2501852C2 (ru) Препарат для очистки почвы от нефти и нефтепродуктов
RU2503511C1 (ru) Способ очистки земли от загрязнений нефтепродуктами
RU2412913C2 (ru) Способ очистки воды от нефти и нефтепродуктов
Sultana et al. Cyanobacteria for bioremediation of contaminated soil
RU2191753C2 (ru) Препарат для очистки воды и почвы от нефти и нефтепродуктов
RU2264357C2 (ru) Биопрепарат для очистки объектов окружающей среды от нефти и нефтепродуктов
Nurdhy Potentials and challenges of existing plastic pollutant biodegradation using bacteria in Jakarta Bay
CN101074423A (zh) 一株球形芽孢杆菌及其应用
CN110117555A (zh) 一种应用于污水处理中萘降解菌及其菌剂和应用
Vijayakumar Review on halophilic microbes and their applications