TR201811323T4 - Kontrol düzenlemesi. - Google Patents

Kontrol düzenlemesi. Download PDF

Info

Publication number
TR201811323T4
TR201811323T4 TR2018/11323T TR201811323T TR201811323T4 TR 201811323 T4 TR201811323 T4 TR 201811323T4 TR 2018/11323 T TR2018/11323 T TR 2018/11323T TR 201811323 T TR201811323 T TR 201811323T TR 201811323 T4 TR201811323 T4 TR 201811323T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
data
line
control
terms
controls
Prior art date
Application number
TR2018/11323T
Other languages
English (en)
Inventor
Neumann Richard
Nisic Goran
Original Assignee
Hanning Elektro Werke Gmbh & Co Kg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hanning Elektro Werke Gmbh & Co Kg filed Critical Hanning Elektro Werke Gmbh & Co Kg
Publication of TR201811323T4 publication Critical patent/TR201811323T4/tr

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D01NATURAL OR MAN-MADE THREADS OR FIBRES; SPINNING
    • D01HSPINNING OR TWISTING
    • D01H1/00Spinning or twisting machines in which the product is wound-up continuously
    • D01H1/14Details
    • D01H1/20Driving or stopping arrangements
    • D01H1/32Driving or stopping arrangements for complete machines
    • DTEXTILES; PAPER
    • D01NATURAL OR MAN-MADE THREADS OR FIBRES; SPINNING
    • D01HSPINNING OR TWISTING
    • D01H4/00Open-end spinning machines or arrangements for imparting twist to independently moving fibres separated from slivers; Piecing arrangements therefor; Covering endless core threads with fibres by open-end spinning techniques
    • D01H4/42Control of driving or stopping

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Control Of Multiple Motors (AREA)
  • Spinning Or Twisting Of Yarns (AREA)

Abstract

Buluş, bir tekstil makinesi için, bir makine kontrol ünitesine, çok sayıda kontrol ünitelerine ve kontrol ünitesi sayısı ile uyuşan işletici hat sayısına sahip olan, burada kontrol modüllerinin, çok sayıda kumandaya sahip olan işletici hatların kontrolü için tasarlanmış olduğu, burada işletici hattın bütün kumandalarının bir elektrik motoruna ve bir frekans değiştiricisine sahip olduğu, burada bütün kumandaların bir elektrik besleme hattı üzerinden tayin edilmiş bir kontrol modülü ile bağlı olması, burada makine kontrol ünitesinin birinci bir veri araortamı hattı en az bir kontrol modülü ile veri teknolojisi açısından bağlı olduğu ve burada birinci veri araortamı hattına ek olarak üzerinden bütün kumandaların birbirine veri teknolojisi açısından bağlı olduğu ikinci bir veri araortamı hattının öngörüldüğü bir kontrol düzenlemesi ile ilgilidir. Şekil 1

Description

TARIFNAME KONTROL DÜZENLEMESI Bulus, bir makine kontrol ünitesine, en az bir kontrol modülüne ve en az bir isletici hata sahip olan bir tekstil makinesi için, burada en az bir kontrol modülünün, çok sayida kumandalara sahip olan bir isletici hattin kontrol edilmesi için tasarlandigi, burada her bir kumandanin bir elektrik besleme hatti üzerinden kendisine tayin edilen bir kumanda modülü ile bagli oldugu, burada makine kontrol ünitesinin, birinci bir veri ara ortami hatti üzerinden en az bir kumanda modülü ile veri teknolojisi açisindan bagli oldugu ve burada her bir kumandanin en az bir kontrol modülü ile veri teknolojisi açisindan bagli oldugu bir kontrol düzenlemesi ile ilgilidir.
Tekstil makineleri için türüne uygun olarak tasarlanmis kontrol belirtildigi gibi, bugün, çok sayida kumandaya sahip olan her bir isletici hat için merkez disi bir kontrol modülü ve ek olarak bir üst makine kontrol ünitesinin öngörülmesini öngörmektedir.
Makine kontrol ünitesi, birinci bir veri ara ortami hatti üzerinden bütün kontrol modülleri ile veri teknolojisi açisindan baglanmistir. Birinci veri ara ortami hatti burada, makine kontrol ünitesi ve arzu edilen bir kontrol modülü arasindaki bir iletisimin çift yönlü olarak gerçeklesecek sekilde tasarlanmistir. Kontrol modüllerinin aralarindaki bir iletisim uygulanmamistir.
Her bir kumandanin kontrolü dolayli olarak tayin edilmis merkez disi kontrol modülü üzerinden gerçeklesir. Bu amaçla diger bir veri ara ortami hatti öngörülmüstür. Diger veri ara ortami hatti üzerinden, merkez disi kontrol modülü ve tayin edilen isletici hattin bütün kumandalari veri teknolojisi açisindan baglanmistir. Kontrol modülü ve arzu edilen bir kumanda arasindaki iletisim burada da çift yönlü olarak gerçeklesir.
Kumandalarin aralarindaki bir iletisim uygulanmamistir.
Mevcut bulusun amaci, tekstil makineleri için gelistirilmis bir kontrol düzenlemesi saglamaktir.
Bu amaca ulasmak için bulus, Istem l'in üst kavramina bagli olarak birinci veri ara ortami hattina ek olarak, üzerinden bütün kumandalarin veri teknolojisi açisindan birbiriyle baglandigi ikinci bir veri ara ortami hattinin öngörülmesi ile karakterize edilir. Burada tercihen, iki kontrol modülü ve çok sayida kumandalara sahip olan belirli bir sayidaki isletici hatlar öngörülmüstür ve her bir kumanda, bir elektrik besleme hatti üzerinden kontrol modüllerinin biri ile baglidir. Isletici hatlarin sayisi, oldukça Öncelikli bir sekilde kontrol modüllerinin sayisi ile uyusmaktadir ve kontrol modülleri tayin edilmis birer isletici hattin kontrolü için tasarlanmistir.
Bulusun önemli bir avantaji, ikinci veri ara ortami hatti ve her bir kumandanin veri teknolojisi açisindan olan baglantisi ile tekstil makinesinin koordineli bir islemesinin uygun hale getirilmesidir. Özellikle, tekstil makinesi içerisinde iletilen bir ipligin birlikte islemesi için, birlikte etki eden kumandalarin isletici hatlari asan bir sekilde isletilebilmesi Ve özellikle durdurulabilmesi veya yeniden etkinlestirilebilmesi öngörülebilir. Kumandalar arsindaki bilgi degisinû. bu açidan özellikle, örnegin bir kumandadaki bir ariza durumunda kisa bir reaksiyon süresini uygun kilar. Kumandalar arasindaki bilginin bir aktarimi bu noktada, makine kontrol ünitesi üzerinden gerçeklesmesi gerekmez veya bunun üzerinden koordine edilmesi gerekmez.
Bulusun tercih edilen bir isleme çesidine göre, kontrol düzenlemesinin her bir kontrol modülü, ikinci veri ara ortami hatti üzerinden birbiriyle veri teknolojisi açisindan baglidir.
Isletici hat kontrolünden sorumlu olan merkez disi kontrol modülleri arasindaki iletisim avantajli bir sekilde kolaylastirilabilir ve daha etkili olacak sekilde gelistirilebilir. Bunun ötesinde, ikinci veri ara ortami hattinin öngörülmesi ile birinci veri ara ortami hattinin bir asiri yüklenmesinin önüne geçilebilir veya aktarimi bandinin genisligi artirilabilir. Ayrica, veri ara ortami hatlarinin arasinda bir önceliklendirme gerçeklesebilir. Örnegin birinci veri ara ortami hatti üzerinden aktarilan `veriler öncelikli olarak islenebilir, buna karsin ikinci veri ara ortami hatti üzerinden kontrol modülleri arasinda aktarilan verilen daha sonra islenebilir.
Bulusun bir ileri gelistirmesine göre, ikinci veri ara ortami hatti üzerinden bütün kumandalar birbirleriyle veri teknolojisi açisindan dogrudan baglidir. Kumandalar arasindaki veri aktarimi ve çok sayidaki kumandanin isletici hatlari asan bir yaniti burada daha da kolaylastirilir.
Bulus bakimindan, veri ara ortami katilimcilari fiziksel olarak ayni veri ara ortami hattina bagli olmasi durumunda, veri ara ortami katilimcilarinin (kumandalar, makine kontrol ünitesi, merkez disi kontrol modülleri) veri teknolojisi açisindan dogrudan bir baglantisi uygulanir. Buna karsin, iki veri ara ortami hatti birbirine baglanmis ve bilgilerin bir veri ara ortami hattindan bir birinci veri ara ortami vasitasiyla, ayni sekilde birinci ve ek olarak ikinci bir veri ara ortami hattina baglanmis ikinci bir veri ara ortami katilimcisina iletilmis ise ve ikinci veri ara ortami katilimcisi ikinci veri ara ortami hatti üzerinden bilgileri, ikinci veri ara ortami hattina baglanmis ama birinci veri ara ortami hattina baglanmamis üçüncü bir veri ara ortami katilimcisina iletirse, veri teknolojisi açisindan dolayli bir baglanti uygulanmistir. Birinci veri ara ortami katilimcisi ve üçüncü veri ara ortami katilimcisi arasinda direkt, dogrudan bir veri aktarimi, birinci veri ara ortami katilimcisi ve ikinci veri ara ortami katilimcisi ayni veri ara ortami hattina fiziksel olarak bagli olmamasi sebebiyle bu konfigürasyonda mümkün degildir.
Bulusun ileri gelistirmesine göre bütün kumandalar ve tam olarak bir kontrol modülü, ikinci veri ara ortami hatti üzerinden veri teknolojisi bakimindan dogrudan birbirine baglidir.
Burada ikinci veri ara ortami ile dogrudan bagli olan kontrol modülü, avantajli bir sekilde, tekstil makinelerinin bütün kumandalarinin isletici hatlarini asan veri teknigi baglantisini üstlenir. Bu açidan, özellikle elektrik enerjisinin saglanmasina yönelik diger kontrol modülleri kumandalarin isletimi için öngörülmüstür. Diger kontrol modülleri bu açidan kolay bir sekilde tasarlanabilir ve özellikle hesapli bir sekilde uygulanabilir.
Bulusun ileri gelistirmesine göre bütün kontrol modülleri ve bütün kumandalar, ikinci veri ara ortami hatti üzerinden veri teknolojisi bakimindan dogrudan birbirine baglidir. Böylece avantajli bir sekilde, veri ara ortami katilimcilari ve ikinci veri ara ortami hatti arasinda maksimum olarak basitlestirilmis bir iletisim olusur. Böylece bilgiler, kumandalar ve kontrol düzenlemesinin kontrol modülleri arasinda hizli ve güvenli bir sekilde aktarilabilir.
Bulusun bir ileri gelistirmesine göre, farkli isletici hatlarin kumandalari birbiriyle veri teknolojisi bakimindan dolayli olarak baglantilidir; burada farkli isletici hatlarin kontrol modülleri birbiriyle veri teknolojisi açisindan ikinci veri ara ortami hatti üzerinden baglidir. Her bir isletici hat için, üzerinden ilgili isletici hattin kontrol modülünün bu isletici hattin kontrol modülüyle veri teknolojisi bakimindan bagli oldugu en az bir diger veri ara ortami hatti öngörülmüstür. Ileri gelistirmenin uygulanmasi için avantajli bir sekilde, bugün tekstil Inakineleri için alisilagelmis bir sekilde kullanilan kontrol düzenlemelerinde cüzi miktarda degisiklikler gereklidir.
Bu açidan kontrol modüllerinin ilave ikinci veri ara ortami hatlari üzerinden birbiriyle veri teknolojisi açisindan dogrudan baglanmasi, buna karsin, makine kontrol ünitesi üzerinden kontrol modüllerine iletilen birinci veri ara ortami hattinin ve bir isletici hattin tayin edilmis kontrol modüllerine olan veri teknolojisi baglantisina yönelik diger veri ara ortami hatlarinin degistirilmemis bir sekilde tertip edilmesi öngörülmüstür. Makine kontrol ünitesinin ikinci veri ara ortami hattina dogrudan veya fiziksel olarak baglanmamasi özellikle öngörülmüstür. Ikinci veri ara ortami hatti bu bakimdan kontrol modüllerinin aralarindaki iletisim için islev görür.
Bulusun bir ileri gelistirmesine göre, tam olarak üç kontrol modülünün ve kontrol modüllerine tayin edilmis üç isletici hattin tertip edilmesi öngörülmüstür. Her bir isletici hat için tercihen on iki kumanda uygulanmistir. Birinci veri ara ortami hatti ve ikinci veri ara ortami hatti veya tahminen öngörülen diger veri ara ortami hatlari tercihen bir çesit CANopen veri ara ortami hattina göre tasarlanmistir.
Diger alt istemlerden ve asagidaki tariften bulusun farkli avantajlari, Özellikleri ve ayrintilari edinilebilir. Bahsi geçen özellikler bulus için ayri olarak veya arzu edilen kombinasyonlarda bulunabilir. Çizimler, bulusun açiklamasi için yalnizca örnek teskil eder ve sinirlayici bir karaktere sahip degildir. Çizimler asagida açiklandigi gibidir: Sekil 1 Tekstil makineleri için bulusa uygun bir kontrol düzenlemesinin bir birinci isleme çesidi, Sekil 2 Tekstil makineleri için bulusa uygun kontrol düzenlemesinin bir ikinci isleme çesidi, Sekil 3 Tekstil makineleri için bulusa uygun kontrol düzenlemesinin bir üçüncü isleme çesidi, Sekil 4 Tekstil makineleri için bulusa uygun kontrol düzenlemesinin bir dördüncü isleme çesidi, Sekil l'e göre bulusa uygun olan birinci bir kontrol düzenlemesi, bir makine kontrol ünitesi (4) ve bir birinci, bir ikinci ve bir üçüncü merkez disi kontrol modülü (1.0, 2.0, 3.0) içerir. Merkez disi kontrol modülleri (1.0, 2.0, 3.0) ve makine kontrol ünitesi (4), birbiriyle veri teknolojisi açisindan bir birinci veri ara ortami hatti (5) üzerinden baglidir. Ek olarak, üzerinden kontrol modüllerinin (1.0, 2.0, 3.0) veri teknolojisi bakimindan birbiriyle dogrudan bagli oldugu bir ikinci veri ara ortami hatti (6) öngörülmüstür. Makine kontrol ünitesi (4), ikinci veri ara ortami hattina (6) fiziksel bir sekilde baglanmamistir. Makine kontrol ünitesinin (4) ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden kontrol modülleri (1.0, 2.0, 3.0) ile iletisimi bu açidan uygulanmamistir.
Birinci kontrol modülüne (1.0), örnek olarak yalnizca üçünün (1.1, 2.2, 1.12) gösterildigi toplamda on iki kumandaya sahip olan bir isletici hat atanmistir. isletici hattin kumandalari (1.1, 2.2, 1.12) ve gösterilmeyen bütün kumandalari bir yönden, diger bir veri ara ortami hatti (7) üzerinden tayin edilmis kontrol modülü (1.0) ile veri teknolojisi açisindan dogrudan baglanmistir. Bunun devaminda, kontrol modülü (1.0) tarafindan isletici hattin bütün kumandalarina (1.1, 2.2, 1.12) iletilmis bir elektrik besleme hatti (10) öngörülmüstür. Kumandalarin (1.1, 2.2, 1.12) her biri bir motor ve bir frekans degistiricisi Ikinci kontrol modülüne (2.0) analog bir sekilde, toplamda on iki kumandaya (2.1, 2.2, 2.12) bir isletici hat tertip edilmistir. Isletici hattin bürün kumandalari (2.1, 2.2, 2.12), diger veri ara ortami hatti (8) üzerinden tayin edilmis kontrol modülü (2.0) ile veri teknolojisi açisindan dogrudan baglanmistir. Bunun ötesinde, kumandalarin (2.1, 2.2, 2.12) elektrik enerjisi ile beslenmesi için bir elektrik besleme hatti (11) öngörülmüstür. Elektrik besleme hatti (11), ikinci kontrol modülü (2.0) tarafindan kumandalara (2.1, 2.2, 2.12) iletilmistir.
Ayni sekilde üçüncü kontrol modülü (3.0) ile toplamda on iki kumandaya (3.1, 3.2, 3.12) sahip olan bir isletici hat tertip edilmistir; burada kumandalara (3.1, 3.2, 3.12) sahip olan kontrol modülünün (3.0) dolaysiz bir veri teknigi baglantisi diger bir veri ara ortami hatti (9) üzerinden ve kumandalarin hatti (12) üzerinden uygulanmistir.
Iletisim, bir isletici hat içerisinde, tayin edilmis diger veri Burada bilgiler arzu edilen bir kumandadan (1.1, 1.2, 1.12, 2.1, 2.0, 3.0) iletilebilir. Ayni sekilde bilgiler bir kontrol Kontrol modülleri (1.0, 2.0, 3.0) ek olarak birinci veri ara ortami hatti (5) üzerinden makine kontrol ünitesi (4) ile iletisim halindedir. Iletisim çift yönlü olarak tasarlanmistir.
Bu açidan bilgiler, makine kontrol ünitesinden (4) kontrol modüllerinin (1.0, 2.0, 3.0) arzu edilen bir sayisina aktarilabilir. Ayni sekilde bilgiler, kontrol modüllerinden (1.0, 2.0, 3.0) makine kontrol ünitesine (4) aktarilabilir.
Ek olarak öngörülmüs ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden bilgiler, kontrol modülleri (1.0, 2.0, 3.0) arasindan dogrudan aktarilabilir. Kontrol modülleri (1.0, 2.0, 3.0) burada ikinci Veri ara ortami hattina (6) dogrudan fiziksel olarak baglanmistir.
Ikinci veri ara ortami hattinin (6) öngörülmesi ile, örnegin tekstil makinesinin bir hata durumundan kaynaklanan yeni aksakligina daha hizli bir sekilde tepki verilebilir. Bir iplik, isletici hattin her bir birinci kumandasi (1.1, 2.1, 3.1) tarafindan birlikte islenirse ve ikinci isletici hattin birinci kumandasi (2.1) beklenmedik bir sekilde aksarsa ariza, tayin edilmis ikinci kontrol modülü (2.0) tarafindan diger kontrol modüllerine (1.0, 3.0) iletilebilir. Bu açidan, birinci isletici hattin birinci kumandasini (1.1) ve üçüncü isletici hattin birinci kumandasini (3.1) da durdurmak veya arizanin giderilmesinden sonra ikinci isletici hattin birinci kumandasinda (2.1) bütün isletici hatlarin birinci kumandalarini (1.1, 2.1, 3.1) koordineli bir sekilde yeniden isleme sokmak mümkündür.
Sekil 2'ye göre bulusun alternatif olarak bir isleme çesidine göre, kontrol modüllerinin (1.0, 2.0, 3.0) birinci veri ara ortami hatti (5) üzerinden makine kontrol ünitesi (4) ile veri teknolojisi açisindan bagli olmasi öngörülmüstür. Ek olarak, 3.1, 3.2, 3.12) ve birinci isletici hata düzenlenen kontrol modülünün (1.0) birbiriyle veri teknolojisi açisindan dogrudan bagli oldugu bir ikinci veri ara ortami hatti (6) öngörülmüstür. (1.0) ikinci veri ara ortami hatti (6) dogrudan tepkimek mümkündür. Ikinci isletici hattin. ve üçüncü isletici hattin kontrol modülleri (2.0, 3.0) özellikle, ikinci isletici hattin kumandalarini (2.1, 2.2, 2.12) ve üçüncü hattin kumandalarini elektrik enerjisi ile beslemeye yarar. Birinci isletici hattin kumandalari (1.1, 1.2, 1.12), elektrik besleme hatti (10) üzerinden birinci kontrol modülüne (1.0) baglanir ve bununla elektrik enerjisi ile beslenir.
Sekil 3'e göre, bulusun alternatif bir isleme çesidine göre, Sekil 2'deki örnege analog bir sekilde, ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden birinci isletici hattin kontrol modülünün 3.1, 3.2, 3.12) birbiriyle veri teknolojisi açisindan dogrudan bagli olmasi öngörülmüstür. Ek olarak, ikinci isletici hattin ve üçüncü isletici hattin kontrol modülleri (2.0, 3.0) dogrudan ikinci veri ara ortami hattina (6) baglanmistir. Bu açidan bilgilerin bir aktarimi bir yandan kontrol modülleri (1.0, 2.0, 3.0) arasinda ve diger yandan arzu edilen bir kontrol modülü (1.0, 2.0, 3.0) ve arzu edilen veya belirli sayidaki bir kumanda gerçeklesebilir. Birinci veri ara ortami hatti (5), mevcut bir sekilde, makine kontrol ünitesini (4) birinci isletici hattin kontrol modülüne (1.0) baglar. Makine kontrol ünitesinin (4), ikinci isletici hattin ve üçüncü isletici hattin ikinci ve üçüncü kontrol modülü (2.0, 3.0) ile dolaysiz bir baglantisi öngörülmemistir. Makine kontrol ünitesinden (4) gelen bilgiler bu açidan dolayli bir sekilde, birinci veri ara ortami hatti (5) ve ikinci veri ara ortami hatti (6) ve birinci isletici hattin ilave baglantili kontrol modülü üzerinden ikinci isletici hattin ve üçüncü isletici hattin kontrol modüllerine (2.0, 3.0) aktarilir.
Sekil 4, bulusa uygun kontrol düzenlemesinin bir dördüncü isleme çesidini göstermektedir. Sekil Z'ye göre isleme çesidinde oldugu gibi burada da, birinci isletici hattin kontrol modülünü (1.0) 3.12) dogrudan baglamak için ikinci veri ara ortami hatti (6) Öngörülmüstür. Ek olarak, makine kontrol ünitesini (4) ve birinci isletici hattin kontrol modülünü (1.0) baglamak için birinci veri ara ortami hatti (5) öngörülmüstür. Kontrol modülleri (2.0, 3.0), veri teknolojisi açisindan, ne birinci veri ara ortami hatti (5) ne de ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden dogrudan veya dolayli olarak temas edilmemistir. besleme hatlari (11, 12) üzerinden elektrik enerjisi ile beslenmesine yarar. Birinci isletici hattin kumandalari (1.1, 1.2, 1.12), analog olarak, birinci isletici hattin birinci kontrol modülü (1.0) tarafindan, elektrik besleme hatti (10) vasitasiyla elektrik enerjisi ile beslenir.
Ayni yapi parçalari ve ayni yapi parçasi fonksiyonlari ayni referans isareti ile belirtilmistir.

Claims (3)

ISTEMLER Bir tekstil makinesi için, bir makine kontrol ünitesine (4), en bir kontrol modülüne (1.0, 2.0, 3.0) ve en az bir isletici hatta sahip olan, burada en az bir kontrol modülünün (1.0, edilmesi için gelistirildigi, burada bütün kumandalarin motoruna ve bir frekans degistiricisine sahip oldugu, burada kendisine tayin edilmis en az bir kontrol modülü (1.0, 2.0, 3.0) bagli oldugu, burada makine kontrol ünitesinin (4) bir birinci veri ara ortami hatti (5) üzerinden en az bir kontrol modülü (1.0, 2.0, 3.0) ile veri teknolojisi bakimindan bagli oldugu ve burada bütün kumandalarin (1.1, 1.2, 1.12, 2.1, 2.0, 3.0) ile veri teknolojisi açisindan bagli oldugu bir kontrol düzenlemesi olup, özelligi; birinci veri ara ortami hattina (5) ek olarak, üzerinden bütün kumandalarin (1.1, teknolojisi açisindan bagli olmasi ile karakterize edilir. Istem l'e göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; en az iki kontrol modülünün (1.0, 2.0, 3.0) her birinin ve belirli sayidaki isletici hattin her birinin çok sayida kumanda (1.1, kontrol modüllerinden (1.0, 2.0, 3.0) biri ile bagli olmasi ile karakterize edilir. Istem 2'ye göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; isletici hat sayisinin. kontrol modülü (1.0, 2.0, 3.0) sayisi ile uyusmasi ve kontrol modüllerinin (1.0, 2.0, 3.0) tayin edilmis her bir isletici hattin kontrol edilmesi için tasarlanmasi ile karakterize edilir. Istemler 1 ila 3'ten birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; bütün kontrol modüllerinin (1.0, 2.0, 3.0) ikinci veri ara ortami hatti üzerinden birbiriyle veri teknolojisi açisindan bagli olmasi ile karakterize edilir. Istem ]_ ila 4'ten birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden bütün birbirine veri teknolojisi açisindan dogrudan bagli olmasi ile karakterize edilir. Istem 5'e göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; bütün ve tam olarak bir kontrol modülünün (1.0, 2.0, 3.0) dogrudan ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden birbirine veri teknolojisi açisindan bagli olmasi ile karakterize edilir. Istem 5'e göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; bir yandan en az iki ve tercihen bütün kontrol modüllerinin (1.0, 2.0, 3.0) ve diger yandan bütün kumandalarin (1.1, 1.2, 1.12, (6) üzerinden birbirine veri teknolojisi açisindan dogrudan bagli olmasi ile karakterize edilir. Istemler 1 ila 4'ten birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; farkli isletici hatlarin kumandalarinin (1.1, 1.2, teknolojisi açisindan dogrudan bagli oldugu, burada kontrol modüllerinin (1-0, 2.0, 3.0) ikinci veri ara ortami hatti (6) üzerinden veri teknolojisi açisindan birbirine bagli olmasi ve burada her bir isletici hat için, üzerinden isletici hattin kontrol modülünün (1.0, 2.0, 3.0) ve isletici 3.2, 3.12) birbirine veri teknolojisi açisindan bagli oldugu en az bir diger veri ara ortami hattinin (7, 8, 9) öngörülmesi ile karakterize edilir. Istemler 1 ila 8'den birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; makine kontrol ünitesinin (4) birinci veri ara ortami hatti (5) üzerinden bütün kontrol modülleri (
1.0,
2.0,
3.0) ile veri teknolojisi açisindan bagli olmasi ile karakterize edilir. Istemler 1 ila 9'dan birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; üç kontrol modülünün (1.0, 2.0, 3.0) ve kontrol modüllerine (1.0, 2.0, 3.0) tayin edilmis üç isletici hattin öngörülmesi ile karakterize edilir. Istem 1 ila 10'ten birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; isletici hat basina on iki kumanda (1.1, 1.2, 1.12, Istem 1 ila ll'den birine göre kontrol düzenlemesi olup, özelligi; birinci veri ara ortami hattinin (5) ve ikinci veri ara ortami hattinin (6) ve diger veri ara ortami hatlarinin (7, 8, 9) CANopen veri ara ortami hatti seklinde olusturulmasi ile karakterize edilir.
TR2018/11323T 2015-10-05 2016-09-27 Kontrol düzenlemesi. TR201811323T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
EP15188416 2015-10-05

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201811323T4 true TR201811323T4 (tr) 2018-08-27

Family

ID=54292599

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/11323T TR201811323T4 (tr) 2015-10-05 2016-09-27 Kontrol düzenlemesi.

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP3153608B1 (tr)
TR (1) TR201811323T4 (tr)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10212712B4 (de) * 2002-03-21 2017-03-16 Rieter Ingolstadt Gmbh Textilmaschine mit einer Vielzahl von Bearbeitungsstellen und einem Maschinenbus zur Kommunikation
DE102007004779A1 (de) * 2007-01-31 2008-08-07 Oerlikon Textile Gmbh & Co. Kg Kreuzspulen herstellende Textilmaschine sowie Komponente
DE102008000529A1 (de) * 2008-03-05 2009-09-10 Rieter Ingolstadt Gmbh Textilmaschine und Steuereinrichtung für eine Textilmaschine
DE102014014729A1 (de) * 2013-11-15 2015-05-21 Oerlikon Textile Gmbh & Co. Kg Texturiermaschine

Also Published As

Publication number Publication date
EP3153608A1 (de) 2017-04-12
EP3153608B1 (de) 2018-06-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN1068682C (zh) 用于监控具有多个功能单元的设备的方法和装置
US7783814B2 (en) Safety module and automation system
CN102725700B (zh) 用于控制多个安全关键及非安全关键进程的控制系统
US11487265B2 (en) Systems and methods for simultaneous control of safety-critical and non-safety-critical processes in automation systems using master-minion functionality
US7269465B2 (en) Control system for controlling safety-critical processes
CN103825791B (zh) 一种mvb总线主控并联冗余控制的方法
US20130274900A1 (en) Alternative synchronization connections between redundant control devices
CN104579029A (zh) 一种三冗余无刷直流伺服驱动控制器
CN105278516A (zh) 一种双冗余开关量plc控制系统可靠容错控制器的实现方法
CN106094789B (zh) 一种汽车线控转向的双芯片冗余及容错控制系统
CN201568349U (zh) 一种风扇控制系统和风扇控制器
CN101351753A (zh) 用于控制至少一台机器的装置
US9128480B2 (en) Safety controller and method for controlling an automated installation
US8183809B2 (en) Drive device for at least one electric motor and drive control unit interacting with the drive device
CN108363644B (zh) 分布式电传异步工作飞控计算机主备选择方法
TR201811323T4 (tr) Kontrol düzenlemesi.
CN103775050B (zh) 旋挖钻桅杆双冗余控制装置
EP2492764B1 (en) Field communication apparatus and process control system
CN113416560B (zh) 干熄焦提升机变频器在线热备系统、热备控制方法和装置
CN114556873B (zh) 用于过程控制自动化设备中的多功能交换机以及这种过程控制自动化设备
CN201671766U (zh) 具备软冗余功能的风力发电控制装置
CN103246266A (zh) 一种工业用在线免维护控制系统
US10601219B2 (en) Method for controlling a drive
US20230259098A1 (en) Apparatus and Method for Controlling a Safety-Critical Process
CN220730653U (zh) 一种换热站控制系统