TR201411789A2 - Bir bulaşık makinesinde kullanılmaya uygun iyileştirilmiş bir üç yollu vana. - Google Patents

Bir bulaşık makinesinde kullanılmaya uygun iyileştirilmiş bir üç yollu vana. Download PDF

Info

Publication number
TR201411789A2
TR201411789A2 TR2014/11789A TR201411789A TR201411789A2 TR 201411789 A2 TR201411789 A2 TR 201411789A2 TR 2014/11789 A TR2014/11789 A TR 2014/11789A TR 201411789 A TR201411789 A TR 201411789A TR 201411789 A2 TR201411789 A2 TR 201411789A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
valve
water
outlet
valve element
chamber
Prior art date
Application number
TR2014/11789A
Other languages
English (en)
Inventor
Kan Uğur
Efe Aras Nasir
Atabey Orhan
Original Assignee
Arcelik As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Arcelik As filed Critical Arcelik As
Publication of TR201411789A2 publication Critical patent/TR201411789A2/tr

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06FLAUNDERING, DRYING, IRONING, PRESSING OR FOLDING TEXTILE ARTICLES
    • D06F39/00Details of washing machines not specific to a single type of machines covered by groups D06F9/00 - D06F27/00 
    • D06F39/08Liquid supply or discharge arrangements
    • D06F39/088Liquid supply arrangements
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L15/00Washing or rinsing machines for crockery or tableware
    • A47L15/42Details
    • A47L15/4214Water supply, recirculation or discharge arrangements; Devices therefor
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L15/00Washing or rinsing machines for crockery or tableware
    • A47L15/42Details
    • A47L15/4229Water softening arrangements
    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06FLAUNDERING, DRYING, IRONING, PRESSING OR FOLDING TEXTILE ARTICLES
    • D06F39/00Details of washing machines not specific to a single type of machines covered by groups D06F9/00 - D06F27/00 
    • D06F39/007Arrangements of water softeners

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Washing And Drying Of Tableware (AREA)

Abstract

Bu buluş, bir yıkayıcıda, özellikle bir bulaşık makinesinde (2) kullanılmaya uygun olan bir üç yollu vana (1) ile ilgilidir. Buluş konusu üç yollu vana (1), bulaşık makinesinde (2) yer alan bir su yumuşatma ünitesinden (5) çıkan yumuşatılmış suyun veya yenileme suyunun alınmasını sağlayan bir giriş ağzı (4), giriş ağzına (4) aralarında sıvı iletişimi olacak şekilde bağlı olan ve bir birinci konumda yer alan bir birinci çıkış ağzı (6) ile birinci konumdan yukarıda olan bir ikinci konumda yer alan bir ikinci çıkış ağzı (7) içeren bir vana odası (3) ve birinci konum ve ikinci konum arasında hareket edecek şekilde vana odasında (3) yer alan bir şamandıra formundaki bir vana elemanı (8) içermektedir.

Description

TARIFNAME BIR BULASIK MAKINESINDE KULLANILMAYA UYGUN IYILESTIRILMIS BIR ÜÇ YOLLU VANA Bu bulus, sebeke suyunun yumusatilmasini saglayan bir su yumusatma ünitesi ve iyon degistirme malzemesinin, özellikle yumusatma ünitesinin reçinesinin yenilenmesini saglayan bir tuz kutusu içeren bir bulasik makinesinde kullanilmaya uygun bir üç yollu vana ile ilgilidir.
Bulasik makineleri, çamasir makineleri gibi yikayicilarda kullanilan sebeke suyu göreceli olarak serttir. Sert su yikama islemini olumsuz etkilemektedir. Örnegin bulasiklar sert su ile yikandiginda, bulasiklar üzerinde beyaz çökeltiler olusmakta ve bulasik makinesindeki bulasiklar bulanik görünmektedir. Ayrica, sert su kireç olusumuna neden olmakta ve bulasik makinesine zarar vermektedir. Bu nedenle, bulasik makinelerinde yumusak su kullanilmasi önemlidir.
Sebeke suyunun yumusatilmasi için birçok yöntem gelistirilmistir. Sik kullamlan bir yöntemde, sebeke suyundaki kalsiyum ve magnezyum iyonlarinin absorbe edilmesi için bir iyon degistirici malzeme, özellikle reçine kullanilmasidir.
Bulasik makinelerinde, sebeke suyunun yumusatilmasi için reçine kullanan dahili su yumusatma ünitelerinin kullamlmasi teknikte bilinmektedir. Ancak, reçinenin yumusatma kapasitesi sinirlidir. Bu nedenle, reçinenin belirli araliklarla degistirilmesi gerekmektedir. Alternatif olarak, reçinenin tuzlu suda bekletilmesiyle reçinenin yumusatma kapasitesi yenilenebilmektedir. Bu islem bulasik makineleri, yumusatma ünitesine tuzlu su saglayan doldurulabilir bir tiiz kutusuna sahiptir. Bu tür bulasik makinelerinde, araliklarla yenileme islemi gerçeklestirilmektedir. Reçinenin yenilenmesinin ardindan, yumusatma ünitesi içindeki yenileme suyu asiri derecede asindirici etkiye sahip hale gelmektedir. Bu durumdaki yenileme suyunun, bulasik makinesi yikama kazamnm iç yüzeylerine temas etmesi engellenmelidir. Bu nedenle, yenileme islemi sonunda yumusatma ünitesinin yikama kazaninda yer alan bir hazneye aktardigi yenileme suyunun, yikama kazaninda dolastirilmadan, bir pompa yardimiyla hemen bulasik makinesinin disina tahliye edilmesi gerekmektedir.
EP0741991A1 sayili patent dokümaninda, su sertlik derecesinin azaltilmasi için reçinenin saklandigi bir reçine haznesi içeren bir bulasik makinesi açiklanmaktadir. Bulasik makinesi ayrica, reçinenin yenilenmesi için gerekli olan tuzun saklandigi bir tuz kutusu içermektedir. Reçine haznesi, yikama kazammn tabaninda yer alan bir hazneye açilan bir boru yardimiyla yikama kazanina aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde baglanmaktadir. Hazne, tahliye islemini saglayan bir tahliye hatti ve iki pervaneye aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde baglamnaktadir.
Bu bulusun amaci, bir bulasik makinesinde kullamlan ve bir su yumusatma ünitesinden çikan yenileme suyu ve yumusatilmis suyun istege göre farkli hatlara beslenmesini saglayan, maliyeti düsük ve güvenilir bir vananin gerçeklestirilmesidir. Bu bulusun bir diger amaci, bulus konusu vananin yikama kazanim bir su yumusatma ünitesinden çikan yenileme suyunun asindirici etkisinden korumak için kullanildigi bir bulasik makinesinin gerçeklestirilmesidir.
Bu amaçlara, Istem llde tammlanan bulus konusu üç yollu vana ve Istem 14°te tanimlanan bulus konusu bulasik makinesi ile ulasilmaktadir. Ileri gelistirmelere, ekli istemlerde sirasiyla tanimlanan bulusun konusu yardimiyla ulasilmaktadir.
Bulus konusu üç yollu vana, bir giris agzina, bir birinci çikis agzina ve bir ikinci çikis agzina sahip olan bir vana odasi içermektedir. Giris agzi, bir bulasik makinesinde yer alan bir su yumusatma ünitesinden çikan yumusatilmis su veya yenileme suyunu ahnaktadir. Hem birinci çikis agzi hem de ikinci çikis agzi aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde giris agzina baglidir. Birinci çikis agzi bir` birinci konumda bulunmaktadir. Ikinci çikis agzi ise birinci konumdan yüksekte olan bir ikinci konumda bulunmaktadir. Bulus konusu üç yollu vana ayrica, samandira formunda bir vana elemani içermektedir. Vana elemani, birinci konum ve ikinci konum arasinda hareket edecek sekilde vana odasinda yer almaktadir.
Birinci konumda, birinci çikis agzi, vana elemani tarafindan tamamen engellenirken, ikinci çikis agzi açiktir. Ikinci konumda ise birinci çikis agzi açikken, ikinci çikis agzi vana elemani tarafindan tamamen engellenmektedir.
Vana elemaninin kütlesi ve hacmi, .vana odasi yumusatilmis suyla doldugunda, vana elemanina etkiyen yerçekimi kuvvetinin vana elemanini birinci konumda tutacak sekilde vana elemanina etkiyen kaldirma kuvvetini asmasini saglayacak sekilde tasarlanmaktadir. Vana elemaninin kütlesi ve hacmi, vana odasi yenileme suyuyla doldugunda, vana elemanina etkiyen kaldirma kuvvetinin vana elemamni ikinci konumda tutacak sekilde vana elemanina etkiyen yerçekimi kuvvetini asmasini saglayacak sekilde tasarlanmaktadir. Bu sekilde, yumusatrna ünitesinden çikan yenileme suyu, birinci çikis agzina gönderihnektedir. Ayrica, yuinusatma ünitesinden çikan yumusatilmis su, ikinci çikis agzina gönderilmektedir.
Bulusun bir uygulamasinda, vana elemani, vana odasimn içinde yer alan bir kilavuz vasitasi tarafindan hareket edebilir sekilde desteklenmektedir. Bu uygulamada, vana odasi yenileme suyu ile doldugunda, vana elemani, yerçekimi ve kaldirma kuvveti nedeniyle yukari yönde kilavuzlanmaktadir. Vana odasi yuinusatilmis su ile doldugunda ise, vana elemani, yerçekimi ve kaldirma kuvveti nedeniyle asagi yönde kilavuzlanmaktadir.
Bulusun alternatif bir uygulamasinda, vana odasinin duvarlari, vana elemanim yukari yönde veya asagi yönde kilavuzlayan bir kilavuz olusturmaktadir. Bu uygulamada, vana elemani, odamn duvarlari arasina oturan bir forma sahiptir.
Vana odasimn duvarlari ve vana elemani arasinda küçük bir bosluk yer almaktadir. Bu sekilde, vana elemani çikis agizlari arasinda bir mekik gibi yukari yönde veya asagi yönde kolayca hareket etmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, vana odasi, aralarinda sivi iletisimi olan iki alt odaya sahiptir. Bu uygulamada, giris agzi bir birinci alt odaya açilmaktadir. Çikis agizlari, vana elemaninin hareket edebilir sekilde içinde yer aldigi ikinci alt odadan kollara ayrilmaktadir. Bu uygulamada, birinci alt oda ve ikinci alt oda bent kapagi seklinde çalismaktadir. Bu sekilde, vana elemaninin gelen suya karsi tepki hareketi iyilestirilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, çikis agizlarinin her biri bir oturma ;yüzeyine sahiptir. Bu uygulamada, vana elemani, ilgili çikis agzinda akisi engelleyecek sekilde, bir ilgili oturma yüzeyine dayanan bir sizdirrnazlik vasitasina sahiptir.
Oturma yüzeyleri ve sizdirmazlik vasitasi eslesecek sekilde ayni forma sahiptir.
Bu sekilde, vana elemani ve ilgili çikis agizlari arasinda sizdirmaz bir dayanma elde edilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, vana elemani blok formunda bir samandiradir.
Sizdirmazlik vasitasi, blok formunda samandiranin sirasiyla bir üst yüzeyi ve bir alt yüzeyinde yer alan iki conta elemanindan olusmaktadir.
Bulusun bir baska alternatif uygulamasinda, vana elemani top formunda bir samandiradir. Sizdirmazlik vasitasi, top formunda samandiranin bir dis yüzeyinden olusmaktadir. Bu uygulamada, top formunda samandira, vana odasinin sirasiyla en alt ve en üst noktalarinda yer alan çikis agizlarina kolaylikla dayanmaktadir. A Bulus konusu bulasik makinesi, sebeke suyunun yumusatilmasini saglayan bir su yumusatma ünitesi ve iyon degistirme malzemesinin, özellikle yumusatma ünitesinde yer alan reçinenin yenilenmesini saglayan bir tuz kutusu içermektedir.
Bulus konusu bulasik makinesi ayrica, bulus konusu üç yollu vanayi içermektedir. Üç yollu vana, su yumusatma ünitesinin akis yönünde yer almakta ve yumusatma ünitesinden çikan yenileme suyu ve yumusatilmis suyun istege göre farkli hatlara gönderilmesini saglamaktadir. Üç yollu vana özellikle yenileme suyunu dogrudan, bulasik makinesinde yer alan bir hazneye göndermekte ve yenileme suyu yikama kazanmda dolastirilmadan bir pompa yardimiyla bulasik makinesinin disina tahliye edilmektedir. Böylece, yikama kazani, yenileme suyunun asindirici etkisinden korunmaktadir. Bulus konusu bulasik makinesi ayrica, yumusatilmis suyun yikama kazanina aktarilmasini saglayan bir su girisi içermektedir. Su girisi, yikama kazaninin bir duvarinda, haznenin üstündeki bir konumda yer almaktadir. Üç yollu vana özellikle yumusatilmis suyu su girisine yönlendirmektedir. Bu sekilde, yumusatilmis su, haznede kalma ihtimali olan suyla karismadan dogrudan yikama kazanina gönderilmektedir.
Bulusun bir uygulamasinda, su girisi yumusatilmis suyu bir deterjan çekmecesine püskürten bir uca sahiptir. Böylece, deterjan çekmecesinin içerigi tamamen yikama kazanina süpürülmektedir. Sonuç olarak, temizleme performansinin düsmesi engellenmektedir. Ayrica, deterjan çekmecesindeki deterjan kalintilarinin, ileriki adimlarda durulama suyuna karisma riski de önlenmektedir.
Bu sayede durulama performansi da iyilestirilmektedir.
Bulus konusu üç yollu vana, yerçekimi ve kaldirma kuvvetiyle çalismaktadir. Bu sekilde, teknikteki ek kontrol elemanlariyla elektriksel olarak sürülen vana sistemlerine göre, monte edilmesi kolay ve sorunsuz çalisan üç yollu vana elde edilmektedir. Bulus konusu üç yollu vana, yumusatma ünitesinden çikan yenileme suyu ve yumusatilmis suyun farkli hatlara beslenmesini saglamaktadir. Böylece, bulasik makinesi, yenileme suyunun asindirici etkisinden korunmaktadir. Ayrica, yumusatilmis su, öncelikle hazneden geçirilmeden bulasik makinesinin diger kisimlarinda da kullanilabilmektedir. Bu sekilde, bulasiklar hijyenik bir sekilde yikanmaktadir.
Bulus konusu üç yollu vana, bir çamasir yikama makinesinde de kullanilabilmektedir.
Bulus konusu üç yollu vana ve bulasik makinesinin diger avantajlari, bir uygulamanin ekteki sekillere basvurularak açiklanmasiyla anlatilacalctir; söz konusu sekillerden Sekil 1 - Bulusun bir uygulamasinda, vana elemani yumusatilmis suyun mevcudiyeti durumunda vana odasi içinde bir birinci konumda tutulurken, bir üç yollu vanamn sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 2 ~ Bulusun bir uygulamasinda, vana elemani yukari yönde hareket ederken üç yollu vanamn sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 3 - Bulusun bir uygulamasinda, vana elemani yenileme suyunun mevcudiyeti durumunda vana odasi içinde bir ikinci konumda tutulurken, üç yollu vananin sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 4 - Sekil 1”de gösterilen üç yollu vananin önden sematik görünüsüdür.
Sekil 5 - Sekil 3”te gösterilen üç yollu vananin önden sematik görünüsüdür.
Sekil 6 - Bulusun bir uygulamasinda, üç yollu vana içeren bir bulasik makinesinin yandan sematik görünüsüdür.
Sekil 7 - Bulusun bir uygulamasinda, üç yollu vana içeren bulasik makinesinin sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 8 - Sekil 6% Sekil 7”de gösterilen bulasik makinesinde yer alan bir ucun, bir tutucunun ve bir hortumun sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 9 - Sekil 8lde gösterilen ucun arkadan sematik görünüsüdür.
Sekil 10 - Sekil 9”da gösterilen ucun arkadan sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 11 - Sekil 87de gösterilen tutucu ve hortumun arkadan sematik görünüsüdür.
Sekil 12 - Sekil 11,de gösterilen tutucu ve hortumun önden sematik görünüsüdür.
Sekil 13 - Sekil 12”de gösterilen tutucu ve hortumun arkadan sematik perspektif görünüsüdür.
Sekil 14 - Sekil 6 ve ?de gösterilen bulasik makinesinin alttan kismi sematik görünüsüdür.
Sekillerdeki parçalar tek tek numaralandirilmis olup, bu numaralarin karsiligi asagida verilmistir: 1. Vana 2. Bulasik Makinesi 3. Vana odasi 4. Giris agzi . Yumusatina ünitesi 6. Birinci çikis agzi 7. Ikinci çikis agzi 8. Vana elemani 9. Perde Birinci alt oda Ikinci alt oda Yanal duvar Kilavuz Birinci oturma yüzeyi Ikinci oturma yüzeyi Üst yüzey Alt yüzey Üst conta elemani Alt conta elemam Içi bos kisim Hazne (Sump) Su girisi Uç (Nozzle) Yan duvar Alt sepet 33. Birinci açiklik ` 34. Ikinci açiklik . Kanal 36. Tutucu 37. Ölçme ünitesi 38. Tank 39. Hortum 40. Kontrol ünitesi Üç yollu vana (1), bir yikayicida, özellikle bir bulasik makinesinde (2) kullanilmaya uygundur (Sekil 1 ila Sekil 5 ve Sekil 14).
Bulus konusu üç yollu vana (1), bir giris agzina (4), bir birinci çikis agzina (6) ve bir ikinci çikis agzina (7) sahip olan bir vana odasi (3) içermektedir (Sekil 1 ila Sekil 5 ve Sekil 14). Giris agzi (4), bulasik makinesinde (2) yer alan bir su yumusatma ünitesinden (5) çikan yumusatilmis su veya yenileme suyunu almaktadir (Sekil 14). Birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzi (7) aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde giris agzina (4) baglidir (Sekil 1 ila Sekil 5). Birinci çikis agzi (6) bir birinci konumda bulunmaktadir. Ikinci çikis agzi (7), birinci konumdan daha yukarida yer alan bir ikinci konumda bulunmaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bulus konusu üç yollu vana (1) ayrica, samandira formunda bir vana elemani (8) içermektedir. Vana elemani (8), birinci konum ve ikinci konum arasinda hareket edecek sekilde vana odasinda (3) yer almaktadir (Sekil 1 ila Sekil ). Birinci konumda, birinci çikis agzi (6), vana elemani (8) tarafindan kapatilirken, ikinci çikis agzi (7) açiktir (Sekil 1 ila Sekil 4). Ikinci konumda ise birinci çikis agzi (6) açikken, ikinci çikis agzi (7) vana elemani (8) tarafindan kapatilmaktadir (Sekil 3 ve Sekil 5).
Vana elemaninin (8), baska bir deyisle samandiranin kütlesi ve hacmi, vana odasi (3) yumusatilmis suyla doldugunda, vana elemanina (8) etkiyen yerçekimi kuvvetinin (G) vana elemanini (8) birinci konumda tutacak sekilde vana elemanina (8) etkiyen kaldirma kuvvetini (B) asmasini saglayacak sekilde tasarlanmaktadir (Sekil 1 ve Sekil 4). Vana elemaninin (8), baska bir deyisle samandiranin kütlesi ve hacmi, vana odasi (3) yenileme suyuyla doldugunda, vana elemanina (8) etkiyen kaldirma kuvvetinin (B) vana elemanini (8) ikinci konumda tutacak sekilde vana elemanina (8) etkiyen yerçekimi kuvvetini (G) asmasini saglayacak sekilde tasarlanmaktadir (Sekil 3 ve Sekil 5).
Bulusun bir uygulamasinda, vana elemaninin (8) ortalama yogunlugu, yumusak suyun yoginlugu ve yenileme suyunun yogunlugu arasindaki bir degerdedir.
Yumusatilmis su ile karsilastirildiginda, yenileme suyunun tuz konsantrasyonu göreceli olarak yüksektir. Vana elemaninin (8) kütlesi ve hacmi yukaridaki kosullar saglanacak sekilde ayarlanabilmektedir. Bu sekilde, yenileme suyu ve yumusak su sirasiyla birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzina (7) gönderilmektedir.
Bulusun bir uygulamasinda, vana elemani (8), vana odasimn (3) içinde yer alan bir kilavuz vasitasi (sekillerde gösterilmemistir) tarafindan hareket edebilir sekilde desteklenmektedir. Bu uygulamada, vana elemani (8), yerçekimi ve kaldirma kuvveti etkisiyle yukari yönde veya asagi yönde kilavuzlanmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, üç yollu vana (1) ayrica, vana odasini (3), bir birinci alt oda (10) ve bir ikinci alt oda (11) olmak üzere iki alt odaya ayiran bir perde (9) içermektedir (Sekil 1 ila Sekil 5). Perdede (9) yer alan bir veya birden çok açiklik (12) yardimiyla, birinci alt oda (10) ve ikinci alt oda (1 1) arasinda sivi iletisimi saglanmaktadir. Bu uygulamada, giris agzi (4) birinci alt odaya (10) açilmaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Ayrica, birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzi (7), ikinci alt odadan (11) kollara ayrilmaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bu uygulamada, vana elemani (8), hareket edebilir sekilde ikinci alt oda (11) içinde yer almaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Perde (9), vana odasina (3) akan suyun vana elemanini (8) rahatsiz etmesini engellemektedir. Birinci ve ikinci alt odalar (10, 11) bir bent kapagi gibi çalismaktadir. Bu sayede, vana odasina (3) dolan suya * karsi vana elemaninin (8) hareketi iyilestirilmektedir. Ayrica, vana elemaninin (8) sorunsuz çalismasi saglanmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, yukarida sözü edilen kilavuz vasitasi (sekillerde gösterilmemektedir) ikinci alt odanin (ll) içinde yer almaktadir. Bu › uygulamada, vana elemani (8), yerçekimi ve kaldirma kuvveti etkisiyle ikinci alt oda (11) içinde yukari yönde veya asagi yönde kilavuz tarafindan kilavuzlanmaktadir.
Bulusun alternatif bir uygulamasinda, perde (9), ikinci alt odanin (1 1) bir yanal duvarina (13) bakrnaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bu uygulamada, vana elemani (8), aralarinda küçük bir bosluk kalacak sekilde, perde (9) ve söz konusu yanal duvar (13) arasinda yer almaktadir (Sekil 1 ve Sekil 5). Bu uygulamada, perde (9) ve ikinci alt odamn (11) yana] duvari (13) birlikte, vana elemaninin (8), yerçekimi ve kaldirma kuvveti etkisiyle içinde yukari yönde veya asagi yönde hareket edecegi bir kilavuz (14) olusturmaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5).
Bulusun bir baska uygulamasinda, birinci alt odanin (10) hacmi, ikinci alt odanin (11) hacminden büyüktür (Sekil 1 ila Sekil 5). Böylece, vana elemaninin (8) daha dogru çalismasi saglanmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, birinci çikis agzi (6), ikinci alt odamn (11) tabaninda yer almaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Ikinci çikis agzi (7) ise ikinci alt odamn (11) tavaninda yer almaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bu uygulamada, birinci çikis agzi (6) ile ikinci çikis agzi (7) birbirine bakacak sekilde konumlandinlmaktadir. Vana elemani (8), vana odasinin (3) içindeki suyun yogunluguna göre, birinci konum ve ikinci konum arasinda bir mekik gibi yukari asagi yönde dogrusal olarak hareket etmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, açiklik (12), vana odasmin (3) tavani yerine vana odasinin (3) tabanina yakindir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bu sekilde, birinci alt odaya (11) dolan suyun küçük bir kismi hemen ikinci alt odaya (11) akmaktadir.
Böylece, vana odasina (3) dolan suya karsi vana elemaninin (8) hareketi iyilestirilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, açikligin (12) kesiti, hemen hemen birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzinin (7) iç kesitleri kadar büyük bir yüzey alanina sahiptir (Sekil 1 ila Sekil 5). Böylece, birinci alt odadan (10) ikinci alt odaya (11) akis daha iyi düzenlenmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, giris agzi (4), birinci alt odanin (10) tabaninda yer almaktadir (Sekil 1 ila Sekil 5).
Bulusun baska bir uygulamasinda, birinci alt oda (10) ve ikinci alt oda (11), vana elemaninin (8) yukari yönde veya asagi yönde hareket ettigi eksene dik bir düzlemde yer alan dikdörtgen kesitlere sahiptir (Sekil 1 ila Sekil 5).
Bulusun bir baska uygulamasinda, birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzi (7), sirasiyla bir birinci oturma yüzeyi (15) ve bir ikinci oturma yüzeyine (16) sahiptir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bu uygulamada, vana elemani (8), vana elemani (8) birinci konumda tutuldugunda birinci oturma yüzeyine (15) dayanan bir sizdirmazlik vasitasina sahiptir. Vana elemam (8) ikinci konumda tutulurken, sizdirmazlik vasitasi ikinci oturma yüzeyine ( 16) dayanmaktadir. Bu sekilde, vana elemam (8) ile birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzi (7) arasinda sizdirinaz bir kilitleme elde edilmektedir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, vana elemani (8), bir üst yüzeye (18) ve bir alt yüzeye (19) sahip olan bir bloktur (17) (Sekil 1 ila Sekil 5). Blok (17), dikdörtgenler prizmasi, özellikle küp seklindedir. Bu uygulamada, sizdirmazlik vasitasi, blogun (17) sirasiyla üst yüzeyi (18) ve alt yüzeyinde (19) yer alan bir üst conta elemani (20) ve bir alt conta elemanindan (21) olusmaktadir (Sekil 1 ila Bulusun baska bir uygulamasinda, üst conta elemam (20) ve alt conta elemanlarinin (21) her biri kesik koni formundadir (Sekil 1 ila Sekil 5).
Bulusun baska bir uygulamasinda, birinci oturma yüzeyi (15) ve ikinci oturma yüzeyinin (16) iç yüzeylerinin her biri kesik koni formundadir (Sekil 1 ila Sekil Bulusun baska bir uygulamasinda, üç yollu vana (1), vana elemaninin (8) birinci konumda veya ikinci konumda olup olmadigini algilayan bir algilama ünitesi (sekillerde gösterilmemistir) içermektedir. Algilama ünitesi, vana elemaninin (8) konumunu gösteren bir sinyal üretmektedir. Bu uygulamada, sinyal, üç yollu vanadan (1) çikan yenileme suyu ve yumusatilmis suyun sirasiyla tuzlulugu ve yumusakliginin analiz edilmesini ve yenileme islemi/yumusatma isleminin basarili olup olmadiginin algilanmasini saglayan bir analiz ünitesini (sekillerde gösterilmemistir) tetiklemektedir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, algilama ünitesinden çikan sinyal üç yollu vananin (l) dogru çalisip çalismadiginin denetlenmesinde kullamlmaktadir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, algilama ünitesi, bir veya birden fazla reed röleden olusmaktadir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, blok (17) su geçiren içi bos bir kisma (22) sahiptir (Sekil 1 ila Sekil 5). Bu sekilde, gelen su vana odasina (3) dolarken, vana elemaninin (8) içinden de akmaktadir.
Bulusun bir baska alternatif uygulamasinda, vana elemani (8) bir toptur (sekillerde gösterilmemistir). Bu uygulamada, sizdirmazlik vasitasi, top formunda vana elemaninin (8) dis yüzeyinden olusmaktadir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, vana odasi (3) ve vana elemani (8) plastik malzemeden üretilmektedir. Vana elemaninin (8) ortalama yogunlugu, samandiraya tutturulan veya samandiraya bütünlesik karsi agirliklar kullanilarak ayarlanmaktadir. Yapisi ve çalisma ilkesi geregi, üç yollu vana (1) pratikte bakim yapilmasini gerektirmemektedir.
Bulasik makinesi (2), temizlenecek bulasiklarin yerlestirildigi bir yikama kazani (23), yikama kazaninin (23) açilip kapatilmasini saglayan bir kapi (24) ve deterjan, yumusatici gibi kimyasal malzemelerin yerlestirildigi bir deterjan çekmecesi (25) içermektedir (Sekil 6 ve Sekil 7). Deterjan çekmecesi (25), kapinin (24) iç tarafinda yer almaktadir. Bulasik makinesi (2) ayrica, yikama . kazamna (23) gönderilen suyun toplandigi ve yikama kazammn tabaninda yer alan bir hazne (26), sebeke suyunun yumusatilmasini saglayan bir yumusatma ünitesi (5) ve bir iyon degistirici' malzemenin; özellikle yumusatma ünitesi (5) içindeki reçinenin yenilenmesi için yumusatma ünitesine (5) tuzlu su besleyen bir tuz kutusu (sekillerde gösterilmemistir) içerrnektedir (Sekil 14). Yumusatma ünitesi (5), bir giris (sekillerde gösterilmemistir) ve çikisa (27) sahiptir. Yumusatma ünitesinin (5) girisi sebeke suyu veya tuzlu suyu almaktadir. Çikis (27), üç yollu vananin (1) giris agzina (4) yumusatilmis suyu veya yenileme suyunu göndermektedir (Sekil 14).
Bulus konusu bulasik makinesi (2) ayrica, yukandaki uygulamalarin herhangi birinde tanimlanan bulus konusu üç yollu vanayi (l) içermektedir. Bulus konusu bulasik makinesinde (2), giris agzi (4), yuinusatma ünitesinin (5) çikis agzina (27) aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde baglidir. Birinci çikis agzi (6) dogrudan hazneye (26) açilmaktadir. Ikinci çikis agzi (7), bir hortum (3 9) araciligiyla bir su girisine (28) aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde baglanmaktadir. Giris agzi (28), yumusatma ünitesinden (5) çikan yumusatilmis suyun yikama kazanina (23) gönderilmesini saglamaktadir (Sekil 6 ve Sekil 7). Su girisi (28), yikama kazanimn (23) bir duvarinda, haznenin (26) üstündeki bir konumda yer almaktadir (Sekil 6). Bu sekilde, yumusatilmis su, haznede (26) kalma ihtimali olan suyla kansmadan dogrudan yikama kazanina (3) gönderilmektedir. Üç yollu vana (1) sayesinde, asindirici özellikte yenileme suyu dogrudan hazneye (26) gönderilmekte ve yikama kazaninda (3) dolastirilmadan bir pompa (sekillerde gösterilmemistir) yardimiyla bulasik makinesinin (2) disina tahliye edilmektedir.
Böylece, yikama kazani (3), yenileme suyunun asindirici etkisinden korunmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, su girisi (28) bir uca (29) sahiptir (Sekil 6 ve Sekil 7). Bu uygulamada, su girisi (28), yikama kazanimn (23) bir yan duvarinda (30) yer almaktadir. Uç (29), su girisinden (28) alinan suyun deterjan çekmecesine (25) dogru püsküitülmesini saglamaktadir. Böylece, deterjan çekmecesinin (25) içerigi tamamen yikama kazanina (3) süpürülmektedir. Sonuç olarak, temizleme performansinin düsmesi engellenmektedir. Ayrica, deterjan çekmecesindeki (25) .. deterjan kalintilarinin durulama suyuna karisma riski de önlenmektedir. Bu sayede . durulama performansi da iyilestirilmektedir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, uç (29), yikama kazaninin (23) bir ön yan duvarinda (30) yer almaktadir (Sekil 6 ve Sekil 7). Bu uygulamada, uç (29), deterjan çekmecesinin (25) yakininda yer almaktadir. Böylece, ucun (29) yikama kazanindaki (3) esyalar tarafindan engellenmesi riskinin önüne geçilmektedir.
Ayrica, deterjanin, az bir miktar suyla yikama kazanina (3) tamamen süpürülmesi saglanmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, bulasik makinesi (2) en az iki sepet (31) içermektedir. Bu uygulamada, su girisi (28), yikama kazaninin (23) bir yan duvarinda (30), üst sepet (31a) ile alt sepet (31b) arasindaki bir seviyede yer almaktadir. Böylece, ucun (29), sepetlerde (31a, 31b) yer alan bulasiklar tarafindan engellenmesinin önüne geçilmektedir (Sekil 6 ve Sekil 7).
Bulusun bir baska uygulamasinda, uç (29), üç yollu vanadan ( 1) gelen yumusatilmis suyu alan bir göbek (32) içermektedir (Sekil 8 ve Sekil 9). Göbek (32), bir iç yüzeyinde yer alan bir birinci açiklik (33) ve bir dis yüzeyinde yer alan bir ikinci açiklik (34) içermektedir (Sekil 8 ve Sekil 9). Birinci açiklik (33) ve ikinci açiklik (34), yumusatilmis suyun deterjan çekmecesine (25) gönderilmesini saglayan bir kanal (3 5) tarafindan aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde birbirine baglanmaktadir (Sekil 6 ve Sekil 9). Bu uygulamada, göbek (32) disbükey bir forma sahiptir (Sekil 8) ve yikama kazammn (3) içine dogru çikinti yapmaktadir.
Ayrica, ikinci açikligin (34) kesit alani, birinci açikligin (33) kesit alanindan küçüktür. Bu sekilde, su deterjan çekmecesine (25) dogru püskürtülebilmektedir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, bulasik makinesi (2), ucun (29) yan duvardaki (30) su girisine (28) monte edilmesini saglayan bir tutucu (36) içermektedir. Bu uygulamada, uç (29) bayonet baglanti yöntemiyle tutucuya (3 6) sabitlenmektedir.
Uç (29) ile tutucu (36) arasinda sizdirmazlik saglayan bir sizdirmazlik elemani (sekillerde gösterilmemistir) yer almaktadir.
Bulusun baska bir uygulamasinda, bulasik makinesi (2) bir su tanki (38) içermektedir. Bulasik makinesi (2) ayrica, su tankina (38) alinan suyun ölçülmesini saglayan bir ölçme ünitesi (37) içennektedir. Su tanki (38), su yumusatma ünitesinin (5) ve tuz kutusunun girisine aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde baglanmaktadir. Su tanki (38), suyun vakum nedeniyle sebeke suyu kaynagina geri dönmesini engelleyen bir hava kinciya sahiptir.
Bulusun baska bir alternatif uygulamasinda, üç yollu vana (1) hazne (26) ve sebeke suyu kaynagi arasinda bir hava boslugu olusturdugu için su tankindaki (38) hava kirici kullanilmamaktadir. Bu sekilde, su tankinin (38) boyutlari küçülmekte ve maliyet tasarrufu saglanmaktadir.
Bulasik makinesi (2) ayrica, reçine yenileme isleminin baslatilmasi/durdurulmasi ve su yumusatma islemi de dahil olmak üzere, bulasik makinesinin (2) çalismasini kontrol eden bir kontrol ünitesi (40) içermektedir (Sekil 6).
Bulus konusu üç yollu vana (1), yumusatma ünitesinden (5) çikan yenileme suyu ve yumusatilmis suyun farkli hatlara beslenmesini saglamaktadir. Bu sekilde, bulasik makinesi (2) asinmalara karsi korunmaktadir. Ayrica, yumusatilmis su, haznede (26) kalan suyla karismadan kullanilmaktadir. Böylece, bulasik makinesinin (2) kullamm ömrü uzatilmakta ve bulasik yikama/durulama performansi iyilestirilmektedir.

Claims (15)

ISTEMLER
1. Bir bulasik makinesinde (2) kullanilmaya uygun, bulasik makinesinde (2) yer alan bir su yumusatma ünitesinden (5) çikan yumusatilmis suyun veya yenileme suyunun alinmasini saglayan bir giris agzina (4) ve giris agzina (4) 5 . aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde bagli olan bir birinci çikis agzina (6) ve bir ikinci çikis agzina (7) sahip olan bir vana odasi (3) içeren, - bir birinci konumda yer alan birinci çikis agzi (6) ve birinci konumdan yukarida bulunan bir ikinci konumda yer alan ikinci çikis agzi (7) ve - birinci konum ve ikinci konum arasinda hareket edecek sekilde vana 10 odasinda (3) yer alan bir samandira formundaki bir vana elemani (8), vana elemani (8) birinci konumda iken vana elemam (8) tarafindan kapatilan birinci çikis agzi (6) ve açik olan ikinci çikis agzi (7), vana elemani (8) ikinci konumda iken vana elemani (8) tarafindan kapatilan ikinci çikis agzi (7) ve açik olan birinci çikis agzi (6) ve kütlesi ve hacmi, vana odasi (3) 15 yumusatilmis suyla doldugunda, vana elemamna (8) etkiyen yerçekimi kuvvetinin (G) vana elemamni (8) birinci konumda tutacak sekilde vana elemanina (8) etkiyen kaldirma kuvvetini (B) asmasini saglayacak sekilde ve vana odasi (3) yenileme suyuyla doldugunda, vana elemamna (8) etkiyen kaldirma kuvvetinin (B) vana elemanini (8) ikinci konumda tutacak sekilde 20 › vana elemanina (8) etkiyen yerçekimi kuvvetini (G) asmasini saglayacak sekilde tasarlanan vana elemam (8) ile karakterize edilen bir üç yollu vana (l).
2. Vana odasini (3) bir birinci alt oda (10) ve bir ikinci alt odaya (11) ayiran bir perde (9), birinci alt oda (10) ve ikinci alt odanin (11) aralarinda sivi 25 iletisimi olacak sekilde bagli kalmasini saglayan ve perdede (9) yer alan bir veya birden çok açiklik (12), birinci alt odaya (10) açilan giris agzi (4), ikinci alt odadan (1 l) kollara ayrilan birinci çikis agzi (6) ve9ikinci çikis agzi (7) ve ikinci alt ,odanin (11) içinde hareket edebilir sekilde yer alan vana elemani (8) ile karakterize edilen, Istem l'deki' gibi bir üç yollu vana (l).
3. Ikinci alt odanin (11) bir yanal duvarina (13) bakan ve ikinci alt odanin (11) yanal duvari (13) ile birlikte, vana elemaninin (8) içinde yukari yönde veya asagi yönde hareket edecegi bir kilavuz (14) olusturan perde (9) ile karakterize edilen, Istem 2'deki gibi bir üç yollu vana (1).
4. Hacmi, ikinci alt odanin (11) hacminden büyük olan birinci alt oda (10) ile karakterize edilen, Istem 2 veya 3'teki gibi bir üç yollu vana (1).
5. Ikinci alt odanin (11) tabaninda yer alan birinci çikis agzi (6) ve birinci çikis agzina (6) bakacak sekilde ikinci alt odanin (11) tavamnda yer alan ikinci çikis agzi (7) ile karakterize edilen, Istem 2 ila 4'ten herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (1).
6. Vana odasinin (3) tavani yerine vana odasinin (3) tabanina yakin olan açiklik (12) ile karakterize edilen, Istem 2 ila 5'ten herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (l).
7. Birinci alt odanin (10) tabaninda yer alan giris agzi (4) ile karakterize edilen, Istem 2 ila 6'dan herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (1).
8. Vana elemaninin (8) yukari yönde veya asagi yönde hareket ettigi eksene dik bir düzlemde yer alan dikdörtgen kesitlere sahip olan birinci alt oda (10) ve ikinci alt oda (11) ile karakterize edilen, Istem 2 ila 7'den herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (1).
9. Sirasiyla bir birinci oturma yüzeyi (15) ve bir ikinci oturma yüzeyine (16) sahip olan birinci çikis agzi (6) ve ikinci çikis agzi (7) ve vana elemani (8) birinci konumdayken birinci oturma yüzeyine (15) ve vana elemani (8) ikinci konumdayken ikinci oturma yüzeyine (16) dayanan bir sizdirrnazlik vasitasina sahip olan vana elemani (8) ile karakterize edilen, Istem 1 ila 8'den herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (1).
10. Iç yüzeylerinin her biri kesik koni formunda olan birinci oturma yüzeyi ( 15) ve ikinci oturma yüzeyi ( 16) ile karakterize edilen, Istem 9'daki "gibi bir üç yollu vana (1).
11. Bir üst yüzeye (18) veya bir alt yüzeye (19) sahip olan bir blok (17) olan vana elemani (8) ve sirasiyla üst yüzey (18) ve alt yüzey (19) üzerinde yer alan bir üst conta elemani (20) ve bir alt conta elemanindan (21) olusan sizdirmazlik vasitasi ile karakterize edilen, Istem 9 veya 10'daki gibi bir üç yollu vana (1).
12. Vana elemaninin (8) birinci konumda veya ikinci konumda olup olmadigim algilayan ve vana elemaninin (8) konumunu gösteren bir sinyal üreten bir algilama ünitesi ile karakterize edilen, Istem 1 ila 11'den herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (1).
13. Bir top olan vana elemani (8) ve vana elemaninin (8) dis yüzeyinden olusan sizdirmazlik vasitasi ile karakterize edilen, Istem 9 veya 10'dan herhangi birindeki gibi bir üç yollu vana (1).
14. Temizlenecek bulasiklarin yerlestirildigi bir yikama kazani (23), yikama kazanimn (23) açilip kapatilmasini saglayan bir kapi (24) ve deterjan, yumusatici gibi kimyasal malzemelerin yerlestirildigi ve kapimn (24) bir iç yüzeyinde yer alan bir deterjan çekmecesi (25), yikama kazanma (23) gönderilen suyun toplandigi ve yikama kazanimn tabaninda yer alan bir hazne (26), sebeke suyunun yumusatilmasini saglayan ve sebeke suyu veya tuzlu suyun alinmasini saglayan bir giris ve yumusatilmis suyun veya yenileme suyun çikisini saglayan bir çikis (27) içeren bir yumusatma ünitesi (5), yumusatma ünitesi (5) içindeki reçine gibi bir iyon degistirici malzemenin yenilenmesi için yumusatma ünitesine (5) tuzlu su besleyen bir tuz kutusu ve Istem 1 ila 13'ten herhangi birindeki gibi üç yollu vana (1) içeren, yumusatma ünitesinden (5) çikan yumusatilmis suyun yikama kazanina (23) gönderilmesini saglayan ve hazne (26) ile üç yollu vananin (l) üstündeki bir konumda, yikama kazanin (23) bir duvannda yer alan su girisi (28), yumusatma ünitesinin (5) çikisina (27) aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde bagli olan giris agzi (4), dogrudan hazneye (26) açilan birinci çikis agzi (6) ve su girisine (28) aralarinda sivi iletisimi olacak sekilde bagli olan ikinci çikis agzi (7) ile karakterize edilen bir bulasik makinesi (2).
15. Su girisinden (28) alinan suyun deterjan çekmesine (25) dogru püskürtülmesini saglayan bir uca (29) sahip olan ve yikama kazaninin (23) bir yan duvarinda (30) yer alan su girisi (28) ile karakterize edilen, Istem l4'1eki gibi bir bulasik makinesi (2).
TR2014/11789A 2013-10-08 2014-10-08 Bir bulaşık makinesinde kullanılmaya uygun iyileştirilmiş bir üç yollu vana. TR201411789A2 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/EP2013/070899 WO2015051826A1 (en) 2013-10-08 2013-10-08 Improved three-way valve suitable for use in a dishwasher

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201411789A2 true TR201411789A2 (tr) 2016-04-21

Family

ID=49304987

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2014/11789A TR201411789A2 (tr) 2013-10-08 2014-10-08 Bir bulaşık makinesinde kullanılmaya uygun iyileştirilmiş bir üç yollu vana.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP3054829B1 (tr)
PL (1) PL3054829T3 (tr)
TR (1) TR201411789A2 (tr)
WO (1) WO2015051826A1 (tr)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106757959B (zh) * 2016-10-31 2023-10-24 无锡小天鹅电器有限公司 洗衣机
CN108209824B (zh) * 2018-03-16 2020-10-30 佛山市海汇洗涤技术服务有限公司 一种洗碗机管路连接结构及洗碗机

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1462952A (en) * 1974-01-23 1977-01-26 Wigley A F Flow control valves
IT1279191B1 (it) 1995-05-09 1997-12-04 Merloni Elettrodomestici Spa Disposizione per la rigenerazione delle resine di addolcimento della acqua in una macchina di lavaggio

Also Published As

Publication number Publication date
EP3054829B1 (en) 2018-12-05
WO2015051826A1 (en) 2015-04-16
EP3054829A1 (en) 2016-08-17
PL3054829T3 (pl) 2019-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4095967B2 (ja) 洗浄装置の軟水器
US7571734B2 (en) Fluid dispensing system for a washing device
KR102125724B1 (ko) 연수장치와 이를 포함하는 식기세척기 및 식기세척기의 제어방법
JP6140184B2 (ja) ドアタイプの食器洗浄機内でケミストリを分離する方法
EP3138461B1 (en) A dishwasher comprising a liquid/gel detergent dosing unit
TR201411789A2 (tr) Bir bulaşık makinesinde kullanılmaya uygun iyileştirilmiş bir üç yollu vana.
CN102448357B (zh) 洗碗机尤其是家用洗碗机
US20230329518A1 (en) Solid detergent dispenser for a washing machine
CN102762141A (zh) 餐具清洗机
US8381745B2 (en) Water-conducting appliance having a cleaning agent feeding device
US10561295B2 (en) Dishwasher
CN215687625U (zh) 一种具有软水器的洗碗机
CN214048713U (zh) 一种洗碗机
JP5982620B2 (ja) 洗浄装置
CN113440082A (zh) 一种具有软水器的洗碗机
WO2024077208A1 (en) Solid detergent dispenser attached to a dishwasher rack
IE84634B1 (en) Warewashing system
IE20050704A1 (en) Warewashing system