SE525960C2 - Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln - Google Patents

Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln

Info

Publication number
SE525960C2
SE525960C2 SE0302724A SE0302724A SE525960C2 SE 525960 C2 SE525960 C2 SE 525960C2 SE 0302724 A SE0302724 A SE 0302724A SE 0302724 A SE0302724 A SE 0302724A SE 525960 C2 SE525960 C2 SE 525960C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
sleeve
spring
spring part
legs
leg
Prior art date
Application number
SE0302724A
Other languages
English (en)
Other versions
SE0302724D0 (sv
SE0302724L (sv
Inventor
Mattias Loevemark
Jan Ol-Lars
Original Assignee
Kapman Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kapman Ab filed Critical Kapman Ab
Priority to SE0302724A priority Critical patent/SE525960C2/sv
Publication of SE0302724D0 publication Critical patent/SE0302724D0/sv
Priority to US10/962,438 priority patent/US7021177B2/en
Publication of SE0302724L publication Critical patent/SE0302724L/sv
Publication of SE525960C2 publication Critical patent/SE525960C2/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25BTOOLS OR BENCH DEVICES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, FOR FASTENING, CONNECTING, DISENGAGING OR HOLDING
    • B25B7/00Pliers; Other hand-held gripping tools with jaws on pivoted limbs; Details applicable generally to pivoted-limb hand tools
    • B25B7/18Adjusting means for the operating arms

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Scissors And Nippers (AREA)
  • Gripping Jigs, Holding Jigs, And Positioning Jigs (AREA)

Description

25 30 (fl (fl \O CA CD 2 skänklarna bort från varandra. När tången är emballerad för försäljning är emellertid returfjädern upptryckt så att dess fria ände anligger mot den kant av den skänkel i vilken dess andra ände är fastsatt, vilken kant är vänd mot den motstående skänkeln.
Den fria änden är således inte fri i detta icke-aktiva läge utan hålls fast medelst frik- tion. För att åstadkomma förflyttning av fjädern från det aktiva läget till det icke-aktiva läget krävs att en förhållandevis stor kraft utövas på fjädern, genom att fjäderns fria ände måste böjas neråt och i sidled. Att förflytta fjädern från det aktiva läget till det icke-aktiva läget och vice versa är därför inget som användaren normalt sett gör. Och det är definitivt inget som användaren skulle få för sig att göra varje gång verktyget stoppas i fickan. Det är alldeles för omständligt och tidsödande. Det är således så att när väl tången har avlägsnats från sitt emballage och returfjädern aktiverats så kom- mer den med största sannolikhet aldrig att återföras till det låsta läget igen. Dessut- om ärfjäderns fria ände utformad på ett särskilt sätt, med en krok, för att kunna åstadkomma tillräcklig utböjning av fjädern så att den ska låsa mot skänkelns kant.
Det finns också typer av verktyg och tänger som det hittills varit svårt att hitta en bra lösning med returfjäder för. Det gäller t.ex. tänger eller andra verktyg, med s.k. sluten led. Till skillnad mot en öppen led, dvs en led av sax-typ där skänklarna har samma tjocklek eller höjd bakom leden, där handtagsdelen tar vid, som i leden, så har skänklarna bildande handtagen hos en sluten led dubbla tjockleken ända fram till leden där de korsar varandra och där de därför endast kan ha enkel tjocklek. Den dubbla tjockleken innebär att det inte finns något fritt utrymme tillgängligt mellan skänklarna, uppe vid leden. Hittills har man då i en del fall använt en returfjäderi form av en skruvfjäder som anbringas längre ner mellan skänklarna. Denna fjäder in- kräktar dock på utrymmet för den hållande handens fingrar och det finns t.ex. risk för klämning av fingrarna. Dessutom har skruvfjädrarna nackdelen att de lätt kärvar eller bryts av.
Uppfinningens syfte Syftet med föreliggande uppfinning är att tillhandahålla en lösning till ovan nämnda problem och således föreslå ett förbättrat handverktyg av det beskrivna sla- get. 20 25 30 525 960 O Sammanfattning av uppfinningen Ovanstående syfte uppnås genom föreliggande uppfinning såsom den defi- nieras i det självständiga patentkravet 1. Lämpliga utföringsformer av uppfinningen anges i de underordnade patentkraven.
Således definieras, enligt föreliggande uppfinning, ett handverktyg innefat- tande en första skänkel och en andra skänkel, varvid en främre del av respektive skänkel bildar en verktygsdel och en bakre del av respektive skänkel bildar en grip- del, vilken gripdel hos åtminstone en av skänklarna innefattar en yttre del i form av en hylsa som är påsatt över en inre del förbunden med verktygsdelen, samt vidare innefattande åtminstone en fjäderdel med ett första fritt rörligt ändparti och ett andra ändparti fasthållet vid nämnda hylsa, vilken fjäderdel är avsedd att åter föra isär skänklarna efter det att de klämts mot varandra vid användning av verktyget, känne- tecknat av att nämnda hylsa hos en av nämnda skänklar är utformad med styrningar för åtminstone två lägen för fjäderdelen, varav en första styrning definierar ett första läge som är ett icke-aktivt läge för fjäderdelen, där den ej utövar någon isärförande kraft på skänklarna vid användning, och en andra styrning definierar ett andra läge som är ett aktivt läge för fjäderdelen, där den utövar en isärförande kraft på skänklar- na vid användning genom att fjäderdelens första fria ändparti kommer till anliggning mot den motstående skänkeln.
I enlighet med uppfinningen erhålls fördelen att ett och samma verktyg kan användas både med och utan returfjäderfunktion. Genom styrningarna erhålls säkra och distinkta lägen för fjädern. Det går synnerligen enkelt att, företrädesvis med hjälp av handens tumme, föra fjädern mellan nämnda styrningar från det aktiva läget till det icke-aktiva läget och vice versa. En användare som inte alls är intresserad av re- turfjäderfunktionen kan enkelt avaktivera fjädern. En användare som bara tillfälligt vill avaktivera fjäderfunktionen kan enkelt och snabbt göra detta, t.ex. när verktyget ska stoppas neri en ficka, eller verktygslåda. Sedan är det lika enkelt att aktivera fjäder- funktionen igen, när verktyget tas upp för att användas. Enligt uppfinningen erbjuds alltså möjligheten att kombinera fördelarna med ett verktyg utrustat med returfjäder- funktion, vilket bl.a. ger ergonomiska fördelar såsom minskad belastning på handen och ökad snabbhet vid användningen av verktyget, med fördelen av mer praktiskt hanterbarhet genom att fjäderfunktionen kan avaktiveras när verktyget skall stoppas undan. Inga spretande skänklar ställer till problem, utan verktyget kan hanteras och förvaras med skänklarna bekvämt sammanförda. 20 25 30 525 960 4 Enligt en andra utföringsform kan hylsan vara utformad med styrningar för två eller flera aktiva lägen för fjäderdelen, där fjäderdelen utövar en isärförande kraft på skänklarna vid användning, och fjäderdelen kan förflyttas mellan dessa aktiva lä- gen för att ändra den maximala öppningsvinkel mellan skänklarna som erhålls med hjälp av fjäderdelen. Härigenom erhålls således fördelen att verktyget kan anpassas till användarens önskemål om öppningsvinkel.
Med fördel är nämnda styrningar anordnade på hylsans insida, vänd in mot gripdelens inre del. På detta sätt är styrningarna väl skyddade samtidigt som fjädern lätt kan manövreras mellan de olika lägena, mellan skänklarna. Respektive styrning är med fördel utformad som ett spår i hylsans insida och fjäderdelens olika lägen de- finieras genom anliggning i de olika spåren.
Enligt en variant kan fjäderdelen vara löstagbart fasthàllen vid nämnda hylsa.
Den kan då enkelt bytas ut om så skulle behövas. Enligt en annan variant kan fjäder- delen vara icke-löstagbart fasthàllen vid nämnda hylsa.
Enligt en tredje variant kan fjäderdelen vara gjord i ett stycke med nämnda hylsa.
Enligt ytterligare särdrag kännetecknas uppfinningen av att den skänkel, som är motstående skänkeln försedd med hylsan innefattande styrningar, innefattar ett ur- tag i vilket fjäderdelens fria ändparti kan röra sig fritt när fjäderdelen intar sitt icke- aktiva läge i hylsan. Med denna utformning erhålls fördelen att denna typ av returfjä- derlösning även kan användas hos verktyg med sluten led, eftersom man med hjälp av nämnda urtag tillhandahåller ett rörelseutrymme för fjädern.
Kort beskrivning av ritningarna Uppfinningen kommer nu att beskrivas närmare med hjälp av utföringsexem- pel och med hänvisning till de bifogade ritningarna, där Figur 1 visar en perspektivvy av en första utföringsform av föreliggande uppfln- ning, med fjädern i icke-aktivt läge och öppna skänklar, Figur 2 visar en vy uppifrån av en första utföringsform av föreliggande uppfin- ning, med fjädern i icke-aktivt läge och stängda skänklar, Figur 3a visar en perspektiwy av en första utföringsform av föreliggande uppfln- ning, med fjädern i aktivt läge och öppna skänklar, Figur 3b visar en vy uppifrån av en första utföringsforrn av föreliggande uppfln- ning, med fjädern i aktivt läge och öppna skänklar, 20 25 30 Figur 4 visar en vy uppifrån av en första utföringsform av föreliggande uppfin- ning, med fjädern i aktivt läge och stängda skänklar, Figur 5 visar en perspektivvy, i förstoring, av en första utföringsform av förelig- gande uppfinning, och Figur 6 visar en perspektivvy, i förstoring, av en andra utföringsform av förelig- gande uppfinning.
Detaljerad beskrivning av uppfinningen l figurerna 1-5 visas en första utföringsform av föreliggande uppfinning, till- lämpad på ett handverktyg i form av en s.k. kombi-tång. Det skall dock direkt under- strykas att uppfinningen inte på något sätt är begränsad till denna typ av tänger, eller över huvud taget till tänger som sådana, utan kan tillämpas hos varjehanda hand- verktyg med två skänklar. Det är inte heller nödvändigt med korsande skänklar, utan även tänkbart med t.ex. parallella skänklar. Samma sak gäller den andra utförings- formen som visas i figur 6. Vidare gäller för de två illustrerade utföringsexemplen att samma eller motsvarande delar har givits samma hänvisningssiffror hos de två utfö- ringsformerna.
Verktyget i figurerna innefattar en första skänkel 1 och en andra skänkel 2.
Den främre delen av resp. skänkel 1, 2 bildar en verktygsdel, 3 resp. 4, och den bak- re delen av resp. skänkel 1, 2 bildar en handtagsdel eller gripdel 5 resp. 6. Skänklar- na 1, 2 ärförbundna via en led 7, och verktygsdelen 3, 4 för resp. skänkel 1, 2 befin- ner sig framför leden 7 och gripdelen 5, 6 för resp. skänkel 1, 2 befinner sig bakom leden 7. Gripdelen 5 hos åtminstone en av skänklarna är utformad så att den innefat- tar en yttre del i form av en hylsa 10 som är påsatt över en inre del 9 förbunden med verktygsdelen 3. I de illustrerade fallen är båda gripdelarna utformade på detta sätt, men det är fullt tänkbart att endast ha en gripdel försedd med en hylsa. Denna hylsa är vanligtvis gjord av någon typ av plastmaterial eller annat lämpligt material som ger ett behagligt, säkert och funktionellt grepp för användaren.
Vidare innefattar verktyget en fjäderdel 12, vars ena ändparti är fasthàllet i hylsan 10 hos endera gripdelen 5 eller 6, ide illustrerade fallen gripdelen 5 hos skänkeln 1. Denna fjäderdel 12 har ett andra ändparti 13 som skjuter ut mellan skänklarna 1, 2, bakom leden 7. Fjäderdelens andra ändparti 13 är anordnat så att när skänklarna kläms ihop, så kommer fjäderns ändparti 13 till anliggning mot den motstående skänkelns 2 sida och utövar då en isärförande kraft på skänklarna. Detta 20 25 30 benämns returfjäder-funktion såsom beskrivits tidigare. Figur 4 visar hur fjädern 12 kläms mellan skänklarna 1, 2 när dessa, eller rättare sagt dessas gripdelar 5, 6, ut- sätts för en ihopklämmande kraft av t.ex. en hand. Figur 3a och 3b visar hur fjädern 12, när den hopklämmande kraften upphör, påverkar skänklarna 1, 2 så att de förs isär igen med hjälp av fjäderkraften. Den maximala vinkel mellan skänklarna 1, 2 som fjädern 12 ger när fjädern är i obelastat tillstånd är den s.k. öppningsvinkeln d.
Enligt föreliggande uppfinning ges möjlighet för fjädern att inta ett aktivt läge och ett ickeaktivt läge. Detta kan ske genom att hylsan, enligt den första utförings- formen illustrerad ifigurerna 1-5, försetts med styrningar 16, 17 som definierar två lägen för fjädern. Såsom särskilt framgår av den förstorade vyn i figur 5, så definierar den första styrningen 16 ett första, icke-aktivt läge för fjädern 12. Den andra styr- ningen 17 definierar ett andra läge för fjädern 12 som är ett aktivt läge. Det icke- aktiva läget illustreras även i figur 1 och 2, där styrningen 16 och fjäderns placering i icke-aktivt läge särskilt framgår av figur 1. Det aktiva läget illustreras även i figur 3a, 3b och 4, där styrningen 17 särskilt framgår av figur 3a.
De båda styrningarna 16 och 17 är enligt den första utföringsformen utforma- de som två spår anordnade i hylsans 10 insida, dvs insidan vänd mot gripdelens inre del 9. De två lägena för fjädern 12 åstadkoms genom att fjädern 12 anligger mot bot- ten av nämnda spår, och fjädern kan enkelt förflyttas mellan nämnda styrningar/spår genom att den förskjuts i sidled, alternativt sidled och höjdled, med hjälp av t.ex. an- vändarens tumme.
Som framgår av figur 4 är utrymmet mellan skänklarna 1, 2 alldeles bakom leden 7 mycket begränsat. För att kunna ge plats åt fjädern 12 i ett icke-aktivt läge har därför den motstående skänkeln 2 försetts med ett urtag 19 i den del av skänkeln som befinner sig strax bakom leden 7. Detta illustreras i figur 2 där det framgår att fjädern 12 med den fria änden 13 går in i urtaget 19 och därför inte anligger så att någon fjäderkraft utövas. Det skall dock poängteras att anordnandet av ett urtag 19 i sig inte är en förutsättning för att uppfinningen skall fungera. Det är t.ex. möjligt att anpasssa styrningen för det icke-aktiva läget och fjädern till varandra så att fjäderns fria ände, i det icke-aktiva läget, ligger så nära den egna skänkeln att något extra ut- rymme inte behövs hos den motstående skänkeln. Vid andra typer av leder kan det också vara så att det naturligt finns tillräckligt utrymme för fjäderdelens fria ände i icke-aktivt läge, utan att något urtag behöver anordnas. 20 25 30 -1 l figur 6 illustreras en andra utföringsform av föreliggande uppfinning, i försto- ring. Enligt denna utföringsform har hylsan tre styrningar 16, 17, 18 som var och en definierar ett läge för fjädern 12, genom anliggning i de spår som bildar styrningarna.
Av dessa lägen är det första läget, bestämt av den första styrningen 16, ett icke-aktivt läge. l figur 6 befinner sig fjädern 12 i detta läge. Nästa läge, det andra läget definie- rat av den andra styrningen 17, är ett aktivt läge som ger en viss öppningsvinkel mel- lan skänklarna 1, 2. Det tredje läget, definierat av styrningen 18, är ett ytterligare ak- tivt läge förfjädern 12 som ger en annan, större öppningsvinkel jämfört med styr- ningen 17. På samma sätt som tidigare kan fjädern 12 enkelt förflyttas mellan de oli- ka lägena genom en rörelse i sidled, alternativt uppåt och i sidled, som t.ex. kan utfö- ras med hjälp av användarens tumme. På detta sätt kan man ställa in olika öpp- ningsvinklar för tången, förutom att returtjäderfunktionen kan kopplas ur. l de illustrerade exemplen kommer fjädern 12 i det aktiva läget till anliggning mot gripdelens inre del som är förbunden med verktygsdelen 3. Det finns dock inget som hindrar att fjädern i stället skulle komma till anliggning mot den yttre delen i form av en hylsa, när sådan finnes. På samma sätt kan urtaget 19, där fjäderns 12 fria ände 13 vilar i det icke-aktiva läget, mycket väl utgöras av ett urtag i motsvarande hylsa, när sådan finnes, i stället för ett urtag i gripdelens inre del, vilket är det fall som illustrerats.
Beträffande fjäderdelens 12 utformning så kan den med fördel vara en blad- fjäder, men även andra fjäderformer kan vara tänkbara och styrningens detaljutform- ning måste då anpassas av fackmannen på lämpligt sätt därefter. Fjäderdelen kan vara löstagbart fasthållen i nämnda hylsa eller vara icke-löstagbart fasthållen vid nämnda hylsa, t.ex. limmad fast i hylsan. Det är också tänkbart att den är gjord i ett stycke med hylsan. Det kan t.ex. åstadkommas genom att fjädern och hylsan form- sprutas i ett och samma verktyg, i lämpligt material såsom exempelvis acetalplast el- ler liknande. Fjädern utformas då så att den sitter fast inuti hylsan, dvs fjäderns avslut är i ett stycke med hylsan. Genom att förse fjädern med ett särskilt tunt parti i närhe- ten av detta avslut så kan den böjas i olika riktningar och därmed fås att inta de olika lägena i styrningarna.
I de illustrerade exemplen är fjäderdelen fasthållen, via sin ena ände, inuti hylsan, men det bör vara möjligt inom ramen för uppfinningstanken, dvs. möjliggöra att ha en fjäder som kan inta både icke-aktivt och aktivt läge, att även tillhandahålla detta på annat sätt. T.ex. genom ett arrangemang utanpå hylsan eller motsvarande.

Claims (8)

20 25 30 9 <3 t) OD PATENTKRAV
1. Handverktyg innefattande en första skänkel och en andra skänkel, varvid en främ- re del av respektive skänkel bildar en verktygsdel och en bakre del av respektive skänkel bildar en gripdel, vilken gripdel hos åtminstone en av skänklarna innefattar en yttre del i form av en hylsa som är påsatt över en inre del förbunden med verk- tygsdelen, samt vidare innefattande åtminstone en fjäderdel med ett första fritt rörligt ändparti och ett andra ändparti fasthållet vid nämnda hylsa, vilken fjäderdel är av- sedd att åter föra isär skänklarna efter det att de klämts mot varandra vid användning av verktyget, kännetecknat av att nämnda hylsa hos en av nämnda skänklar är ut- formad med styrningar för åtminstone två lägen för fjäderdelen, varav en första styr- ning definierar ett första läge som är ett icke-aktivt läge för fjäderdelen, där den ej ut- övar någon isärförande kraft på skänklarna vid användning, och en andra styrning definierar ett andra läge som är ett aktivt läge för fjäderdelen, där den utövar en isär- förande kraft på skänklarna vid användning genom att fjäderdelens första fria ändpar- ti kommer till anliggning mot den motstående skänkeln.
2. Handverktyg i enlighet med kravet 1, kännetecknat av att nämnda hylsa är utfor- mad med styrningar för två eller flera aktiva lägen för fjäderdelen, där fjäderdelen ut- övar en isärförande kraft på skänklarna vid användning, och att fjäderdelen kan för- flyttas mellan dessa aktiva lägen för att ändra den maximala öppningsvinkel mellan skänklarna som erhålls med hjälp av fjäderdelen.
3. Handverktyg i enlighet med något av föregående krav, kännetecknat av att nämnda styrningar är anordnade på hylsans insida, vänd in mot gripdelens inre del.
4. Handverktyg i enlighet med kravet 3, kännetecknat av att respektive styrning är utformad som ett spår i hylsans insida och att fjäderdelens olika lägen definieras ge- nom anliggning i de olika spåren.
5. Handverktyg i enlighet med något av föregående krav, kännetecknat av att fjä- derdelen är löstagbart fasthållen vid nämnda hylsa.
6. Handverktyg i enlighet med något av föregående krav, kännetecknat av att fjä- derdelen är icke-löstagbart fasthållen vid nämnda hylsa.
7. Handverktyg i enlighet med något av föregående krav, kännetecknat av att fjä- 5 derdelen är gjord i ett stycke med nämnda hylsa.
8. Handverktyg i enlighet med något av föregående krav, kännetecknat av att den skänkel som är motstående skänkeln försedd med hylsan innefattande styrningar, innefattar ett urtag i vilket fjäderdelens fria ändparti kan röra sig fritt när fjäderdelen 10 intar sitt icke-aktiva läge i hylsan.
SE0302724A 2003-10-15 2003-10-15 Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln SE525960C2 (sv)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE0302724A SE525960C2 (sv) 2003-10-15 2003-10-15 Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln
US10/962,438 US7021177B2 (en) 2003-10-15 2004-10-13 Hand tool

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE0302724A SE525960C2 (sv) 2003-10-15 2003-10-15 Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE0302724D0 SE0302724D0 (sv) 2003-10-15
SE0302724L SE0302724L (sv) 2005-04-16
SE525960C2 true SE525960C2 (sv) 2005-05-31

Family

ID=29398740

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE0302724A SE525960C2 (sv) 2003-10-15 2003-10-15 Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln

Country Status (2)

Country Link
US (1) US7021177B2 (sv)
SE (1) SE525960C2 (sv)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7143672B1 (en) * 2005-07-28 2006-12-05 Helen Of Troy Limited Hand tools with suppressible stay-open mechanism
US20070225697A1 (en) * 2006-03-23 2007-09-27 Ketan Shroff Apparatus and methods for cardiac ablation
US8136188B2 (en) * 2008-05-07 2012-03-20 Timothy Bell Combination pipe cutter and can lid opener and method of use thereof
ES2397331B1 (es) * 2011-02-15 2014-06-04 Sna Europe Industries Iberia, S.A. Dispositivo de recuperación elástica para herramientas de dos brazos articulados
USD732915S1 (en) * 2013-04-05 2015-06-30 Safe Hands Australia Pty Ltd Pliers
JP1521899S (sv) * 2014-03-17 2015-04-20
EP3188877B1 (en) * 2014-09-02 2022-03-16 Stanley, Dr. Anthony G. Cutting tool
US10172683B2 (en) 2015-02-18 2019-01-08 Anthony G. Stanley Measuring devices for medical tools
US11285581B2 (en) 2018-06-04 2022-03-29 Stanley Medical Designs, Inc. Hand tool

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE49336C (de) PERES & JANSEN in Solingen Scheere mit ein-und ausrückbarer Feder
US2028558A (en) * 1935-02-26 1936-01-21 John A Nietzel Double lever side cutting implement
US2123357A (en) * 1935-12-23 1938-07-12 Grah Carl Gustav Nippers for skin and fingernails
US3261244A (en) * 1964-02-12 1966-07-19 Smoyak William Spring attachment for pivotally connected levers
SE506068C2 (sv) 1993-10-19 1997-11-10 Sandvik Ab Tång med ställbar returfjäder
US5522289A (en) * 1994-11-08 1996-06-04 Snap-On Incorporated Opening spring for pivoting hand tool

Also Published As

Publication number Publication date
SE0302724D0 (sv) 2003-10-15
SE0302724L (sv) 2005-04-16
US20050160884A1 (en) 2005-07-28
US7021177B2 (en) 2006-04-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
USD892803S1 (en) Case for a computing device
SE525960C2 (sv) Handverktyg med två skänklar med en separerande fjäder reglerbar via styrningar i en hylsa på ena skänkeln
USD931098S1 (en) Package for health care products
USD436036S1 (en) Ergonomic handle for carrying bags
US7891098B2 (en) Knife with repeating actuation
USD984628S1 (en) Three-legged fan
US5115921A (en) Small package display apparatus
USD913070S1 (en) Inertial ring for hand tool
JP4143817B2 (ja) 片手持ち教示器とこれを備えた産業用ロボット
US10258181B2 (en) Portable supporting device
US5893307A (en) Pliers with biasing element
EP0171698A1 (en) Two-handed robot device
SE504665C2 (sv) Verktygsförpackning
USD951642S1 (en) Bag with handle
US20120187617A1 (en) Finger pinch preventing hand-held quick-clamping device
US695009A (en) Photographic retouching-tool.
US20200215706A1 (en) Sewer&#39;s Multi-Tool Assembly
US5833286A (en) Porous membrane separator
JP3000028U (ja) 片手で持って操作するトラックボール
JP6042920B2 (ja) 化粧用コットンの取出装置
JP3222800U (ja) 簡易収納型エコバッグ
JP5916787B2 (ja) 彫刻刀
KR20050074575A (ko) 핸들
US20040221695A1 (en) Pliers
JPH08300289A (ja) ロボットハンド用指

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed