SE513804C2 - Metod och anordning i ett telekommunikationssystem - Google Patents

Metod och anordning i ett telekommunikationssystem

Info

Publication number
SE513804C2
SE513804C2 SE9902462A SE9902462A SE513804C2 SE 513804 C2 SE513804 C2 SE 513804C2 SE 9902462 A SE9902462 A SE 9902462A SE 9902462 A SE9902462 A SE 9902462A SE 513804 C2 SE513804 C2 SE 513804C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
message
electronic
messages
electronic message
processed
Prior art date
Application number
SE9902462A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9902462L (sv
SE9902462D0 (sv
Inventor
Stefan Willehadson
Jan Gabrielsson
Adam Aquilon
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Priority to SE9902462A priority Critical patent/SE9902462L/sv
Publication of SE9902462D0 publication Critical patent/SE9902462D0/sv
Priority to AU44467/00A priority patent/AU4446700A/en
Priority to PCT/SE2000/000807 priority patent/WO2001001663A1/en
Priority to US09/604,841 priority patent/US6738800B1/en
Publication of SE513804C2 publication Critical patent/SE513804C2/sv
Publication of SE9902462L publication Critical patent/SE9902462L/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L51/00User-to-user messaging in packet-switching networks, transmitted according to store-and-forward or real-time protocols, e.g. e-mail
    • H04L51/06Message adaptation to terminal or network requirements
    • H04L51/066Format adaptation, e.g. format conversion or compression
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L51/00User-to-user messaging in packet-switching networks, transmitted according to store-and-forward or real-time protocols, e.g. e-mail
    • H04L51/06Message adaptation to terminal or network requirements
    • H04L51/063Content adaptation, e.g. replacement of unsuitable content

Description

513 8042 (ladda hem stora e-postmeddelanden via nätverk med låg bandbredd tenderar till att bli långtråkigt) till tekniska begränsningar bestå av allting från upplevda komfortbegränsningar nämligen synnerligen rent (eftersom vissa terminaler helt enkelt inte kan presentera vissa delar av ett e-postmeddelande på grund av till exempel begränsad bildskärmskapacitet). Dessutom innebär ofta en kanal med begränsad bandbredd att klienten som kommunicerar över kanalen är relativt enkel, och enkla e-post- klienter är ibland fullständigt oförmögna att presentera vissa Antingen saknar de nödvändig typer av informationsformat. databearbetningskapacitet eller är de inte försedda med lämpliga displayanordningar.
Det kan således vara intressant för en användare att kunna lindra problemen förknippade med ovan nämnda begränsningar.
Patentskriften US, A, 5 793 970 beskriver ett e- postmeddelandesystem innefattande en lokal dator, som kan vara ansluten till en meddelandeserver över en datalänk. En användare kan således beordra systemet att skapa en lagrad kopia, att användas då användaren inte är uppkopplad mot meddelandeservern, på sin lokala dator, så att mappar och meddelanden kan manipuleras på samma sätt son1 då användaren brevlådan på och meddelanden i manipulerar mappar identifikationskoder på meddelandeservern till utrymmeskrävande identifikationskoder, vilka optimeras för den meddelandeservern. Långa konverteras kortare och mindre lokala datorns format. Följaktligen är således varje meddelande något hoptryckt. Meddelandenas faktiska användarinformation är dock inte komprimerad.
E-postsystemet enligt patentskriften US, A, 5 793 970 undviker vissa av de problem som uppstår då åtkomst av e-post sker över kanaler med låg bandbredd, eller till och med i åtkomstmiljöer vilka fullständigt lagringskopian skapats har dock åtkomsten av e-posten i realtid saknar en kommunikationskanal. När väl Pl2036SE1/ER/JOWI 513 804 3 spelat ut sin roll. När användaren vill kontrollera huruvida nya e-postmeddelanden har anlänt måste han därför ansluta sig till meddelandeservern pà nytt och beordra en uppdaterad version av den lagrade kopian. En kanal med låg bandbredd gör naturligtvis detta problematiskt, en icke existerande kanal gör det omöjligt.
Den europeiska patentskriften EP, Al, O 886 227 beskriver en anordning för åtkomst av e-post genom att klienterna utarbeta: undersökande frågor. Frågorna ställda av en användare resulterar i att ett fulltextindex genomsöks i syfte att lokalisera de användarens e-postmeddelanden som uppfyller frågorna. Systemet lokaliserar även på egen hand textsträngar Locator) och omvandlar till det med URL-syntax (Universal Resource strängen till en länk, som länkar relaterade innehållet, som kan hämtas över nätverket när helst nämnda länk aktiveras. Dessutom lokaliseras explicit bifogade filer och implicit inbäddade filer, vilka filer presenteras av en lämplig bläddrare. I fall användaren har åtkomst till e-posttjänsten via en nätverksförbindelse med låg bandbredd, görs ett försök att minimera mängden data som sänds från postkontoret till klienten. Detta utförs genom att explicit bifogade filer och inbäddade Alstrandet av implicit filer ersätts med motsvarande länkar. sådana länkar kräver dock en anpassad e- postserver specifikt konstruerad att klara denna uppgift.
Den internationella patentansökan WO98/19438 rör ett meddelandesystem för att motta och lagra multimedia- meddelanden samt utröna deras ursprung. Ett inkommande meddelande lagras här i en databas i sitt ursprungliga format.
Före det att meddelandet levereras till en andra användare översätts det automatiskt till ett format som är anpassat till nämnda andra användares nuvarande terminal, avseende återgivningsförmàga, och till till för att terminalens nätverket som terminalen är ansluten kommunicerare med meddelandesystemet. Den automatiska översättningen av P12036SE1/ER/JOWI 513 804 4 meddelandet kräver naturligtvis en specifik enhet för översättning i systemet.
Följaktligen kräver alla existerande lösningar anpassade servrar och/eller protokoll för att kunna tillhandahålla elektroniska meddelandetjänster och för att handha elektroniska meddelanden över kanaler med begränsad bandbredd. Vissa kända metoder kräver dessutom specifikt modifierade användarklienter för korrekt àtkomstfunktion av komprimerade meddelanden.
SAMMMNFATTNINGEN AV UPPFINNINGEN Det är därför en målsättning för föreliggande uppfinning att undanröja ovan nämnda problem förknippande med lösningar enligt teknikens ståndpunkt.
Uppfinningen har vidare son1 målsättning att minska överförd mängd redundant information, och därmed öka kommunikationsnätverkets effektivitet.
Det är dessutom en målsättning för föreliggande uppfinning att tillhandhàlla en användare med en elektronisk meddelandetjänst snabb meddelanden i olika åtkomstmiljöer. som ger en överblick av användarens elektroniska Uppfinningen löser dessa problem genom att ta emot elektroniska meddelanden, där varje meddelande har ett ursprungligt dataformat. De elektroniska meddelandena lagras sedan enligt en första struktur. Varje meddelande bearbetas till åtminstone ett bearbetat elektroniskt meddelande. Det bearbetade elektroniska meddelandet har ett dataformat vilket är minst lika väl anpassat till en alternativ àtkomstmiljö som det ursprungliga dataformatet, och meddelandet lagras i en struktur som överensstämmer med den första strukturen. Slutligen äger användaren åtkomst till det ursprungliga elektroniska meddelandet eller ett av de bearbetade elektroniska P12036sE1/ER/Jowr 513 804 meddelandena. Valet av' meddelandeversion baseras på i vilken åtkomstmiljö användaren för närvarande befinner sig.
En metod för att organisera inkommande elektroniska meddelanden enligt uppfinningen har kännetecknande särdrag enligt det oberoende patentkravet l.
En anordning enligt uppfinningen innefattar ett första lagringsutrymme för att lagra elektroniska meddelanden.
Meddelandena arrangeras här enligt en första struktur och varje meddelande förutsätts ha ett ursprungligt dataformat.
Anordningen innefattar även en agent för att bearbeta de elektroniska meddelandena till åtminstone en uppsättning bearbetade elektroniska meddelanden. Vart och ett av de bearbetade elektroniska meddelandena har ett härlett dataformat som är åtminstone lika väl anpassat till en alternativ åtkomstmiljö som det ursprungliga dataformatet. Ett andra lagringsutrymme finns på liknande sätt innefattat i anordningen. Detta lagringsutrymme lagrar de bearbetade elektroniska meddelandena enligt en andra struktur, där respektive bearbetat meddelande tilldelas en struktur överensstämmande den första strukturen.
En anordning för åtkomst av, och för att skicka, elektroniska meddelanden enligt uppfinningen är härmed kännetecknad av särdragen framställda enligt det oberoende patentkravet 12.
En fördel med uppfinningen är den gör det möjligt för en användare att på ett smidigt sätt erhålla åtkomst av företags- även från klienter med e-postmeddelanden (corporate e-mail) otillräcklig kapacitet att hämta dessa meddelanden i deras ursprungliga format.
En annan fördel med uppfinningen är att standardprotokoll och icke modifierade servar och klienter kan användas för utövandet av uppfinningen.
Pl2036SEl/ER/JOWI 513 804 6 till vilket ger Uppfinningen är transparent avseende säkerhetsscheman, exempel certifieringsbaserade och kanalbaserade, fördelen med en beständig säkerhetsnivà oberoende av àtkomstmiljö.
En ytterligare fördel med uppfinningen är att den möjliggör samtidig åtkomst av ett specifikt elektronisk meddelande, i dess ursprungliga format eller i något av dess bearbetade motsvarigheter.
Kort ritningsbeskrivning Figur l visar en anordning enligt uppfinningen.
Figur 2 visar en mappstruktur innehållande elektroniska meddelanden och bearbetade elektroniska meddelanden enligt uppfinningen.
Figur 3 visar ett flödesdiagram enligt uppfinningens metod.
Figur 4 presenterar ett exempel på hur ett elektroniskt bearbetat meddelande konverteras till ett metameddelande enligt uppfinningen; och Figur 5 illustrerar hur användaren från olika åtkomstmiljöer kan välja att hämta elektroniska meddelanden och bearbetade elektroniska meddelanden enligt uppfinningen.
Uppfinningen skall nu beskrivas mer ingående i detalj med hänvisning till föredragna utföringsformer med tillhörande figurer, vilka utgör exempel.
Beskrivning av föredragna utföringsformer En anordning enligt uppfinningen visas i figur l. Anordningen innehåller ett första lagringsutrymme, 100, en agent llO, ett andra lagringsutrymme 120, olika typer av àtkomstmiljöer 130 - 165 för att hämta och skicka elektroniska meddelanden och organ P12036SEl/ER/JOWI 513 804 7 170 utgörande gränssnitt mot åtkomstmiljöerna 130 - 165. meddelanden 101 till en användare inkommer till anordningen via organet 170 utgörande Organet 170 Inkommande elektroniska specifik gränssnitt, vilket typiskt är en e-postserver. utgörande gränssnitt kan dock vara en godtycklig kombination av hård- och mjukvara lämplig att administrera ifrågavarande elektroniska meddelanden. Först lagras de inkommande elektroniska meddelandena 101 i en inkorg pà rotnivå.
Meddelandena 101 överförs, eller kopieras, sedan över till det första lagringsutrymmet 100 där de arrangeras enligt en första struktur 102, definierad av användaren.
Agenten 110 läser in meddelandena 101 till en analysanordning 111 vilken avgör innehållet i varje meddelande, det vill säga vilka komponenter meddelandet består av och de olika dataformaten för dessa komponenter. Oformatterad text utgör ett exempel på en sådan komponent. Färg och teckenstorlek utgör exempel på andra format. Komponenterna kan även vara bilder , videosekvenser eller talmeddelanden. Dessa kan ha många olika format, exempel för respektive format är jpeg, mpeg och wav.
Agentens 110 bearbetningsorgan 112 bearbetar det elektroniska meddelandet 110, på grundval av vilka komponenter meddelandet innehåller, till ett motsvarande första bearbetat elektroniskt meddelande 113a som har ett dataformat minst lika väl anpassat alternativ åtkomstmiljö som det Ibland mindre kapabel klient och/eller kanal, för en ursprungliga dataformatet. innefattar denna alternativa miljö en som kräver ett mindre utrymmeskrävande dataformat för att informationen skall kunna presenteras. Motsatsen kan dock även vara fallet, nämligen att dataformat som är mer meddelandets 101 dataformat. Om till exempel användarens klient endast är kapabel den alternativa miljön kräver ett utrymmeskrävande än det ursprungliga att återge akustisk information och användaren önskar hämta ett textmeddelande, utgör ett omvandlat talmeddelande ett mer P12036SE1/ER/JOWI 513 804 8 anpassat meddelandeformat än det ursprungliga formatet. Ett utrymme än motsvarande sådant format kräver vanligtvis mer textmeddelande.
Bearbetningen består principiellt av två olika typer, nämligen ”filtrering” eller ”förtunning”.
Benämningen filtrering betyder här omvandling av næddelandet, dock utan att något av dess faktiska innehåll förloras. Att subsampla eller koda en inkluderad, således sätt att Ett annat exempel på filtrering är att konvertera skala ned, eller bifogad, bild meddelandet. utgör några alternativa filtrera ett talmeddelande inkluderat i, eller bifogat, ett elektroniskt meddelande till ett motsvarande textmeddelande. Ytterligare ett exempel på filtrering är att semantiskt analysera ett textmeddelande och omvandla det till ett mer kondenserat textmeddelande med samma mening som det ursprungliga textmeddelandet. Detta kan till exempel utföras enligt principerna beskrivna i H. Dalianis och E. Hovy. 1996, “Aggregation in Natural Language Generation, i Adorni, G. & Zock, M. (Eds.), Trends in Natural Language Generation: an Artificial Intelligence Perspective", EWNLG'93, Fourth European Workshop, Lecture Notes in Artificial Intelligence, No. 1036, pp. 88-105, Springer Verlag.
Benämningen förtunning skall förstås såsom omvandling av ett elektroniskt meddelandes storlek genom borttagande av en eller bilder, kandidater för sådant borttagande. Det mest drastiska sättet att flera komponenter. Färger, videoklipp, utgör typiska förtunna är att ta bort hela det elektroniska meddelandet och ersätta det med en identifierare. Identifieraren kan inkludera rubrikinformation såsom titel, avsändare, tid och datum samt en beskrivning av det elektroniska meddelandets innehåll avseende applikationer och användardata, såsom ASCII text (möjligtvis med upplysning angáende antalet paragrafer och/eller tecken), bild, (tillsammans med upplysning om typ och/eller storlek), F12 03 6SE1 /ER/JOWI 513 8049 applikation, (möjligtvis tillsammans med upplysning angående typ och/eller storlek).
Förutom det första bearbetade elektroniska meddelandet 113a kan ytterligare, ett eller flera, bearbetade elektroniska meddelanden ll3b och ll3c framställas, vilka även dessa har ett dataformat minst lika väl anpassat till en alternativ àtkomstmiljö som det ursprungliga elektroniska meddelandets 101 dataformat. Dessa bearbetade elektroniska meddelanden ll3b respektive ll3c utgör olika former av filtrerade eller förtunnade versioner av det ursprungliga elektroniska meddelandet 101 skilda från det första bearbetade elektroniska meddelandet ll3a. Agenten 110 lagrar uppsättningen bearbetade l13a, ll3b och ll3c i det lagringsutrymmet 120 i respektive andra strukturer l2la, 121b, elektroniska meddelanden andra 12lc, vilka strukturer var och en överensstämmer med den första hitta ett elektronisk meddelande antingen i dess ursprungliga form i den strukturen 102. Användaren kan således specifikt första strukturen 102, eller som ett bearbetat elektroniskt meddelande 113a - l2lc. ll3c i någon av de andra strukturerna l2la - Om användaren har en jämförelsevis kraftfull àtkomstmiljö till sitt förfogande, till exempel en MUA- (Mail User Agent) klient installerad på en arbetsstation 135 som kommunicerar med gränssnittet 170 över ett Ethernet 130, lätthet hämta vilket som helst av meddelandena 101, 113a, ll3b or 113c. Om dock användaren för tillfället äger tillgång till en kan användaren med mindre kapabel åtkomstmiljö, klient, till exempel en handdatorbaserad installerad pá en mobil terminal 145 ansluten till gränssnittet 170 via en radiolänk 140, en MUA-klient installerad på en bärbar dator 155, vilken kommunicerar' med hjälp av en modemlänk 150 eller en MUA-klient installerad på en bordsdator med en ISDN förbindelse till gränssnittet 170, bör användaren snarare välja att hämta något av de bearbetade elektroniska ll3c. meddelandena l13a - Det finns en næddelandeversion 102, Pl2036SEl/ER/JOWI 513 804 1l3a, 113b eller 113c optimerad för de respektive olika åtkomstmiljöerna 130 - 165, avseende den specifika åtkomstmiljöns bandbredd och förmågor.
Figur 2 visar en mappstruktur innehållande de ursprungliga elektroniska meddelandena och de bearbetade elektroniska samband med figur 1. En mapp 102 meddelandena beskrivna i innehållande de ursprungliga elektroniska meddelandena i en underliggande struktur och motsvarande mappar l2la, l2lb, respektive l2lc, innehållande de bearbetade elektroniska meddelandena i deras respektive underliggande strukturer är organiserade direkt under inkorgen 200 pà rotnivå. En användare lätthet till ett elektroniskt meddelande eller en önskad, bearbetad, version av med åtkomst har således ursprungligt meddelandet genom att helt enkelt öppna motsvarande mapp 102 respektive l2la, l2lb och l2lc och bläddra igenom dess struktur.
Samtliga mappar 102, l2la l2lb och l2lc innehåller meddelanden som är strukturerade på likartat sätt eftersom mapparna l2la, l2lb och l2lc har överensstämmande de ursprungliga icke bearbetade elektroniska meddelandena 102. samma struktur, nämligen strukturen I en alternativ utföringsform enligt uppfinningen innehåller mapparna l2la, l2lb, l2lc faktiskt inte elektroniska meddelanden vilka förhand, det vill före det att användaren har angivit att han/hon önskar hämta en bearbetad bearbetats på säga version av ett specifikt meddelande. Mapparna l2la, l2lb, l2lc kan i stället representera möjligheten att få ett elektroniskt Till exempel kan meddelande bearbetat på ett specifik sätt. mappen l2la representera bortfiltrering av färgkomponenter, mapp l2lb till textmeddelanden och foldern l2lc kan innefatta en förtunning av Den faktiska bearbetningen kan motsvara att talkomponenter konverteras bilder till enkla bildreferenser. utförs då ej förrän användaren öppnar någon av mapparna l2la - l2lc och anger att han/hon önskar hämta ett meddelande och att skall nämnda meddelandet bearbetas enligt någon av ovan P12036SE1/ER/JOWI 513 804 11 specifika regler.
I en föredragen utföringsform av uppfinningen àskådliggörs mapparna grafiskt på användarterminalens bildskärm/display. figur 2. Dock är alternativa till anordningar för att presentera mapparna för användaren både Principen för detta visas i hierarkier och icke grafiska, exempel akustiska, relevanta och tekniskt möjliga. Naturligtvis kan antalet mappar av bearbetade elektroniska meddelanden vara hur stort som helst.
Allmänt sett är det dock inte meningsfullt att ha fler sådana antalet olika åtkomstmiljöer tillgängliga för l21c för de så kallad vilken endast innehåller data för identifikation av mappar än användaren. Förutom de nämnda mapparna l21a - bearbetade elektroniska meddelandena, kan även en metamapp, förekomma. varje elektroniskt meddelande, Metamappen beskrivs mer utförligt i samband med figurerna 4 och 5 nedan.
Figur 3 'visar ett flödesschema som illustrerar de generella principerna enligt uppfinningens metod, vilken redan har beskrivits kortfattat i samband med figur 1 ovan.
Ett första steg 300 tar emot ett elektroniskt meddelande. Ett efterföljande steg 310 lagrar det elektroniska meddelandet, typisk på en e-postserver. Dock kan godtyckliga alternativa elektroniska lagringsmedier användas för att lagra meddelandet.
Ett tredje steg 320 bearbetar det elektroniska meddelandet till bearbetat meddelande med ett åtminstone ett elektroniskt dataformat åtminstone lika väl anpassat till en alternativ åtkomstmiljö som dataformatet hos det elektroniska meddelandet vilket mottogs i steget 300. Såsom tidigare nämnts kan bearbetningen involvera antingen filtrering eller förtunning av det elektroniska meddelandet.
Ett efterföljande steg 330 lagrar de bearbetade elektroniska meddelandena, typisk sett på samma e-postserver som det ursprungliga elektroniska meddelandet lagrades på i steget 310.
P12036SE1/ER/JOWI 513 804 12 Naturligtvis kan vilket godtygligt alternativt elektronisk lagringsmedium lika väl användas för att lagra det bearbetade elektroniska meddelandet.
Sedan följer ett steg 340, vilket är tomt enligt en första föredragen utföringsform. Enligt en andra föredragen utföringsform upplyser steget 340 användaren, som är mottagare av det elektroniska meddelandet, att anordningen har mottagit meddelandet och att användaren kan hämta det. I en tredje föredragen utföringsform, utförs i stället steget 340 efter steget 300, möjligtvis redan före steget 310.
Efter steget 340 är det möjligt att användaren önskar hämta det mottagna elektroniska meddelandet antingen i dess ursprungliga format eller i form av en bearbetad version av detta format. I ett påföljande steg 350 anger användaren i vilket av nämnda dataformat sonm han/hon föredrar att meddelandet presenteras.
Detta beslut baseras främst på i vilken àtkomstmiljö användaren för närvarande befinner sig. Ifall ett bearbetat meddelande redan har skapats, kan ett sådant meddelandet presenteras lika snabbt som det ursprungliga meddelandet. I annat fall utförs den efterfrågade bearbetningen på uppdrag av användaren om bearbetad version av det hämta en Detta önskar meddelandet. fördröjning då meddelandet presenteras. användaren elektroniska orsakar naturligtviss viss hämta ett användaren väljer att Ett steg 360 utförs om elektroniskt meddelande i dess ursprungliga format, à ena sidan. Å andra sidan, utförs ett steg 370 om användaren önskar hämta I den andra föredragna steget 370 meddelandet i ett bearbetat format. utföringsform av uppfinningen involverar även bearbetningssteget 320.
Ett exempel pà ett elektroniskt meddelande 400 visas i figur 4.
Figuren hur det meddelandet 400 konverteras till ett bearbetat elektroniskt meddelande 410 med illustrerar elektroniska 91203 GSEI /ER/JOWI l5 513 804 13 Det bearbetade så kallad metamapp som endast innehåller referenser till komponenterna, ett avsevärt mindre utrymmeskrävande format. elektroniska meddelandet 410 är här nämligen en vilka ursprungligen fanns i det elektroniska meddelandet 400. innefattande ett tids- och ett datahuvud 400a, avsändarreferens, Meddelandet 400 innehåller allmän information som titel, datumfält. Meddelandet 400 antas även innehålla en textkomponent 400b, en bild 400c, några eller alla av dessa komponenter 400b till 400d faktiskt och en applikation 400d. Huruvida inga, finns inkluderade i själva meddelandet eller om de i stället är bifogade det elektroniska meddelandet 400 Sättet på vilket saknar betydelse. referenserna presenteras i det bearbetade elektroniska meddelandet 404 kan dock skifta i viss utsträckning.
Datahuvudet 400a är normalt sett inte så stort och det innehåller förhållandevis viktigt data. Datahuvudet 410a komprimeras därför inte ytterligare i det bearbetade elektroniska meddelandet 410 enligt föredragna utföringsformer av uppfinningen. Inte desto mindre kan datahuvudenas fält mycket syfte att utrymme i Det elektroniska meddelandets komponenter som väl elimineras i spara extra andra utföringsformer. innehåller applikationsdata 400b - 400d förtunnas maximalt till enklare referenser 410 - 410d representerande deras särdrag. I detta exempel har parametrarna typ 420, dataformat 430 och storlek 440 valts. Dock kan även andra parametrar, såsom språk, väljas för att beskriva komponenterna 400b - 400d. 400b i det således den elektroniska meddelandet 400 410b i det vilken säger att typ = 4 kilobit. På motsvarande sätt finns bildkomponenten 400c representerad i den Textkomponenten motsvarar första raden bearbetade elektroniska meddelandet 410, text, format = oformaterat och storlek = 2643 tecken, andra raden 410c, vilken uppger att typ = bild, 8000600024 bitar, format = jpeg och storlek = 65 kilobit och applikationen P12036SE1/ER/JOWI 513 8Û4 14 400d representeras av den tredje raden 410d som uppger att typ = applikation, format = MS/Word och storlek = 400 Kb.
Det bearbetade elektroniska meddelandet 410 kan betraktas som en uppsättning beteckningar vilka ger användaren en grov uppskattning av vad motsvarande ursprungliga elektroniska meddelande 400 innehåller. Kanske är den informationen tillräcklig för stunden. Om inte, kan användaren välja att hämta ett elektroniskt meddelande bearbetat på annat sätt eller det ursprungliga elektroniska meddelandet självt.
Figur 5 illustrerar, i en matris 500, hur användaren kan välja att hämta elektroniska meddelanden respektive olika typer av bearbetade elektroniska meddelanden beroende på i vilken Figur 5 avser det vill àtkomstmiljö 510 som användaren befinner sig. främst visa hur användarens önskemål kan definieras, säga att en specifik typ av bearbetning används i fall inget annat explicit anges för en given àtkomstmiljö.
Om således användaren befinner sig inloggad på ett system där han/hon har en MUA-klient (till exempel en Netscape-klient) för att hämta sina elektroniska meddelanden via en förbindelse 540 till ett Ethernet, presenteras meddelandena i sitt ursprungliga format (det vill säga enligt strukturen 102 i figur 1). Då samma användare istället hämtar sina elektroniska meddelanden via en ISDN-ansluten MUA-klient, bearbetats på ett första sätt 540a om inget annat alternativ presenteras meddelanden som har (det vill säga från strukturen l2la i figur 1). till den anges explicit En motsvarande anslutning elektroniska meddelandetjänsten via ett modem) ger användaren åtkomst till elektroniska meddelanden som har bearbetats på ett andra sätt 540b om inget annat alternativ explicit anges (det vill säga från strukturen 121b i figur 1), medan en anslutning till den elektroniska meddelandetjänsten via en fickdatorbaserad klient och en GSM-dataförbindelse tillhandahåller elektroniska meddelanden som bearbetats på ett tredje sätt 540c användaren med P12036SE1 /ER/JONI 513 804 om inget annat alternativ explicit anges (det vill säga från struktur l21c i figur 1). kan matrisen 500 symbolisera hur meddelanden kan Inte desto mindre mappar innehållande olika bearbetade elektroniska presenteras grafiskt för användaren. Typ av klient anges utmed den vågräta axeln 520 i figur 5 och typ av åtkomstkanal anges utmed den vågräta axeln 530. En första mapp innehållande den första strukturen 102 (i figurerna 1 och 2) öppnas genom att klicka på en första symbol 540, då man befinner sig i en första åtkomstmiljö, en andra mapp innehållande den andra strukturen 12la (i figurerna 1 och 2) öppnas genom att klicka på en andra symbol 540a vidare. representerande en andra åtkomstmiljö, och så En femte symbol 540d representerar en så kallad metamapp, i vilken maximalt förtunnade elektroniska meddelanden, förtunnade på ett sätt enligt beskrivningen ovan i samband med figur 4, symbol 540d kan användaren bläddra igenom identifieringsdata gällande alla sina lagras. Genom att således klicka på denna elektroniska meddelanden.
Benämningen ”omfatta/omfattande” används i. denna text för att ange närvaro av angivna tekniska särdrag, heltal, steg eller dock steg eller komponenter utesluter inte närvaro av heltal, komponenter. Benämningen ytterliggare tekniska särdrag, eller grupper därav.
Ovan beskrivna utföringsformer tjänar endast ett illustrativt syfte och skall ej ses som begränsningar. Det är uppenbart för från utföringsformer utan att avvika från uppfinningens omfång och Uppfinningens skall ej betraktas till de exemplen skall istället betraktas såsom likvärdigt med följande patentkrav. en fackman att avvikelser kan göras ovan beskrivna andemening. omfång såsom begränsat beskrivna utan P12036Sl-3l/ER/JOWI

Claims (24)

10 15 20 25 30 513 804 16 Patentkrav
1. Metod för att organisera elektroniska meddelanden inkommande till en användare som har åtminstone två olika àtkomstmiljöer, omfattande stegen: att motta (300) ett elektroniskt meddelande (101) som har ett ursprungligt dataformat; att lagra (310) det elektroniska meddelandet (101) i överensstämmelse med en första struktur (102): att bearbeta (320) det elektroniska meddelandet (101) till åtminstone ett bearbetat elektroniskt meddelande (ll3a, 113b respektive 113c) som har ett dataformat minst lika väl anpassat till en alternativ åtkomstmiljö som det ursprungliga dataformatet; (330) respektive det bearbetade elektroniska meddelandet 113c) i en (121a, 12lb som överensstämmer med den första strukturen att lagra (ll3a, l13b respektive l2lc) (102): och att användaren meddelandet (101) elektroniska struktur (360) elektroniska hämtar antingen det (370) ett av (ll3a, 113b beroende på i vilken åtkomstmiljö (130, 135 respektive 155 respektive 160, 165) hämtar eller ovan nämnda bearbetade meddelanden respektive 113c) 140, för närvarande befinner sig. 145 respektive 150, användaren
2. Metod enligt krav 1 kännetecknad av att bearbetningen (320) involverar filtrering av åtminstone en komponent i det elektroniska meddelandet (101) för att pà så sätt omvandla det elektroniska meddelandet (101) till ett format som skiljer sig från det ursprungliga dataformatet.
3. Metod enligt krav 2 kännetecknad av att en färgkomponent avlägsnas fràn det elektroniska meddelandet (101).
4. Metod enligt krav 2 eller 3, kännetecknad av att en bild inkluderad i eller bifogad det elektroniska meddelandet (101) P12036SEl /ER/JOWI lO 15 20 25 513 804 17 skalas ned, subsamplas eller kodas.
5. Metod enligt något av kraven 2 - 4 kännetecknad av att ett talmeddelande inkluderat i eller bifogat det elektroniska meddelandet (101) konverteras till ett motsvarande textmeddelande.
6. Metod enligt något av kraven 2 - 5 kännetecknad av att ett textmeddelande analyseras semantiskt och omvandlas till ett mer koncentrerat textmeddelande.
7. Metod enligt krav 1, (320) komponent av det elektroniska meddelandet kännetecknad. av' att. bearbetningen åtminstone en del av en (101) för att på så sätt minska meddelandets övergripande storlek. involverar avlägsnandet av
8. Metod enligt krav 7, kännetecknad av att hela det elektroniska meddelandet (101) avlägsnas och ersätts med en eller flera identifierare.
9. Metod enligt krav 8, kännetecknad av att identifieraren omfattar en indikator för en regel, vilken regel reglerar nämnda avlägsnande.
10. Metod enligt krav 1, kännetecknad av att bearbetningen (320) involverar identifiering av ett eller flera meddelande- komponenter (400b - 400d) i det elektroniska meddelandet (101) och att samtliga identifierade meddelande-komponenter ersätts med motsvarande identifieringsdata (4l0b, 410c respektive 4lOd).
11. ll. Metod enligt krav 10, kännetecknad av att identifierings data omfattar en typreferens (420), en formatreferens (430) och/eller storleksreferens (440).
12. Anordning för att hämta och skicka elektroniska meddelanden omfattande: P12036SE1/ER/JOWI 10 15 20 25 30 513 804 18 ett första lagringsutrymme (100) för att lagra elektroniska meddelanden (101), vilka meddelanden (101) är arrangerade enligt en första struktur (102) och varje meddelande har ett ursprungligt dataformat; en agent (110) för att bearbeta de elektroniska (101) elektroniska meddelanden till åtminstone en uppsättning bearbetade (ll3a, 113b respektive ll3c), varje bearbetat elektroniskt meddelande har ett dataformat som meddelandena så att är minst lika väl anpassat till en alternativ åtkomstmiljö som det ursprungliga dataformatet; och ett andra lagringsutrymme (120) för att lagra de bearbetade elektroniska meddelandena (ll3a, l13b respektive ll3c) enligt en respektive andra struktur (l2la, 12lb respektive 121c) vilken struktur överensstämmer med den första strukturen (102).
13. Anordning enligt krav 12 kännetecknad av att omfatta organ (170) elektroniskt meddelande att upplysa en användare att ett specifikt (101) det första avsedda användare har (100) respektive bearbetats och lagrats i det andra lagringsutrymmet (120). avsett för nämnda mottagits och lagrats i lagringsutrymmet
14. .Anordning enligt krav 12 eller 13, kännetecknad. av att omfatta organ (170) användare åtkomst till de lagrade elektroniska meddelandena (101) meddelandena utgörande gränssnitt, vilka organ ger en respektive de lagrade bearbetade elektroniska (ll3a, 113b respektive ll3c) olika àtkomstmiljöer (130, 135 respektive 140, 150, 155 respektive 160, 165). från åtminstone två 145 respektive
15. Anordning enligt krav 14, kännetecknad av att omfatta organ (170 respektive 200, 102, l2la, 121b, 12lc) för att välja ett specifikt lagrat elektroniskt meddelande (101) eller ett specifikt lagrat bearbetat elektroniskt meddelande (ll3a, 1l3b ll3c) (130, 135 respektive från en godtycklig åtkomstmiljö Pl2036SEl/E2R/JOWI 10 15 20 25 30 513 804 19 respektive 140, 145 respektive 150, 155 respektive 160, 165).
16. Anordning enligt något av kraven 12 - 15, kännetecknad av att agenten (110) omfattar organ (112) för att filtrera åtminstone en komponent av ett lagrat elektroniskt meddelande (101) för att på så vis omvandla det elektroniska meddelandet (101) till ett format skilt från det ursprungliga dataformatet.
17. Anordning enligt krav 16, kännetecknad av att (112) färgkomponenter från det elektroniska meddelandet (101). filtreringsorganen omfattar organ för att avlägsna
18. Anordning enligt krav 16 eller 17, kännetecknad av att filtreringsorganen (112) omfattar organ för att skala ned bilder inkluderade i eller bifogade det elektroniska meddelandet (101).
19. Anordning enligt något av kraven 16 - 18, kännetecknad av att filtreringsorganen (112) omfattar organ för att konvertera vilka talmeddelanden är inkluderade i eller (101), talmeddelanden, bifogade det elektroniska meddelandet till motsvarande textmeddelanden.
20. Anordning enligt något av kraven 16 - 19, kännetecknad av (112) analysera textmeddelanden i det elektroniska meddelandet (101) att filtreringsorganen omfattar organ för att semantiskt och omvandla nämnda textmeddelanden till mer koncentrerade textmeddelanden.
21. Anordning enligt något av kraven 12 - 15, kännetecknad av att (110) (112) för att ta åtminstone en komponent från ett elektroniskt meddelande (101) agenten omfattar organ bort lagrat i det första lagringsutrymmet (100) för att på så sätt minska meddelandets övergripande storlek
22. Anordning enligt något av kraven 12 - 15, kännetecknad av att agenten (110) omfattar organ för att identifiera en eller P12036SEl/ER/JOWI 10 513 804 20 flera komponenter i ett elektroniskt meddelande (101) lagrat i (100) identifierade (4l0b, 4l0c respektive 4l0d) elektronisk meddelande. det första lagringsutrymmet och för att ersätta vart och komponenter med motsvarande i ett bearbetat ett av nämnda identifieringsdata kännetecknad av att nämnda (420), en (440).
23. Anordning enligt krav 22, omfattar en typreferens identifieringsdata (430) och/eller en storleksreferens formatreferens
24. Anordning enligt krav 22 eller 23, kännetecknad av att omfatta organ för att arrangera de bearbetade elektroniska meddelandena i den andra strukturen under en metamapp (540d). Pl2036SE1/ER/JOWI
SE9902462A 1999-06-28 1999-06-28 Metod och anordning i ett telekommunikationssystem SE9902462L (sv)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9902462A SE9902462L (sv) 1999-06-28 1999-06-28 Metod och anordning i ett telekommunikationssystem
AU44467/00A AU4446700A (en) 1999-06-28 2000-04-28 Method and apparatus in a telecommunications system
PCT/SE2000/000807 WO2001001663A1 (en) 1999-06-28 2000-04-28 Method and apparatus in a telecommunications system
US09/604,841 US6738800B1 (en) 1999-06-28 2000-06-27 Method and apparatus for organizing and accessing electronic messages in a telecommunications system

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9902462A SE9902462L (sv) 1999-06-28 1999-06-28 Metod och anordning i ett telekommunikationssystem

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9902462D0 SE9902462D0 (sv) 1999-06-28
SE513804C2 true SE513804C2 (sv) 2000-11-06
SE9902462L SE9902462L (sv) 2000-11-06

Family

ID=20416284

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9902462A SE9902462L (sv) 1999-06-28 1999-06-28 Metod och anordning i ett telekommunikationssystem

Country Status (4)

Country Link
US (1) US6738800B1 (sv)
AU (1) AU4446700A (sv)
SE (1) SE9902462L (sv)
WO (1) WO2001001663A1 (sv)

Families Citing this family (93)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US10361802B1 (en) 1999-02-01 2019-07-23 Blanding Hovenweep, Llc Adaptive pattern recognition based control system and method
US8352400B2 (en) 1991-12-23 2013-01-08 Hoffberg Steven M Adaptive pattern recognition based controller apparatus and method and human-factored interface therefore
US7966078B2 (en) 1999-02-01 2011-06-21 Steven Hoffberg Network media appliance system and method
US8212893B2 (en) 1999-06-08 2012-07-03 Verisign, Inc. Digital camera device and methodology for distributed processing and wireless transmission of digital images
FI112427B (sv) * 1999-11-05 2003-11-28 Nokia Corp Förfarande för att bestämma egenskaper av ett trådlöst kommunikationsmedel i en service för förmedling av ett multimediameddelande, service för förmedling av ett multimediameddelande samt multimediaterminal
US7103357B2 (en) 1999-11-05 2006-09-05 Lightsurf Technologies, Inc. Media spooler system and methodology providing efficient transmission of media content from wireless devices
WO2002054221A2 (en) * 2001-01-03 2002-07-11 Nice Systems Limited Content-based storage management
US20020016818A1 (en) * 2000-05-11 2002-02-07 Shekhar Kirani System and methodology for optimizing delivery of email attachments for disparate devices
JP4547777B2 (ja) * 2000-06-19 2010-09-22 コニカミノルタビジネステクノロジーズ株式会社 電子メール管理装置、電子メール処理システム、電子メール処理方法、および電子メール処理プログラムを記録したコンピュータ読取可能な記録媒体
FI112307B (sv) 2000-08-02 2003-11-14 Nokia Corp Kommunikationsserver
US7003551B2 (en) 2000-11-30 2006-02-21 Bellsouth Intellectual Property Corp. Method and apparatus for minimizing storage of common attachment files in an e-mail communications server
US7305354B2 (en) 2001-03-20 2007-12-04 Lightsurf,Technologies, Inc. Media asset management system
FR2823405B1 (fr) * 2001-04-10 2003-07-04 France Telecom Systeme de transmission automatique d'informations a une liste de destinataires choisis dans un annuaire electronique
US7724281B2 (en) 2002-02-04 2010-05-25 Syniverse Icx Corporation Device facilitating efficient transfer of digital content from media capture device
GB2385687A (en) * 2002-02-26 2003-08-27 Hewlett Packard Co Apparatus and method for generating a process definition
GB2385755B (en) * 2002-02-26 2005-07-06 Hewlett Packard Co Apparatus and method for data transfer
US8918073B2 (en) 2002-03-28 2014-12-23 Telecommunication Systems, Inc. Wireless telecommunications location based services scheme selection
US7426380B2 (en) 2002-03-28 2008-09-16 Telecommunication Systems, Inc. Location derived presence information
US8126889B2 (en) 2002-03-28 2012-02-28 Telecommunication Systems, Inc. Location fidelity adjustment based on mobile subscriber privacy profile
US8027697B2 (en) 2007-09-28 2011-09-27 Telecommunication Systems, Inc. Public safety access point (PSAP) selection for E911 wireless callers in a GSM type system
US8290505B2 (en) 2006-08-29 2012-10-16 Telecommunications Systems, Inc. Consequential location derived information
US9154906B2 (en) 2002-03-28 2015-10-06 Telecommunication Systems, Inc. Area watcher for wireless network
US7051040B2 (en) 2002-07-23 2006-05-23 Lightsurf Technologies, Inc. Imaging system providing dynamic viewport layering
US8666397B2 (en) 2002-12-13 2014-03-04 Telecommunication Systems, Inc. Area event handling when current network does not cover target area
US7613773B2 (en) * 2002-12-31 2009-11-03 Rensselaer Polytechnic Institute Asynchronous network audio/visual collaboration system
US20050033863A1 (en) 2003-08-07 2005-02-10 Sierra Wireless, Inc. A Canadian Corp. Data link characteristic cognizant electronic mail client
US7860309B1 (en) 2003-09-30 2010-12-28 Verisign, Inc. Media publishing system with methodology for parameterized rendering of image regions of interest
US8150923B2 (en) * 2003-10-23 2012-04-03 Microsoft Corporation Schema hierarchy for electronic messages
US7424513B2 (en) * 2003-10-23 2008-09-09 Microsoft Corporation Decoupling an attachment from an electronic message that included the attachment
US8370436B2 (en) * 2003-10-23 2013-02-05 Microsoft Corporation System and method for extending a message schema to represent fax messages
US7424293B2 (en) 2003-12-02 2008-09-09 Telecommunication Systems, Inc. User plane location based service using message tunneling to support roaming
US7720924B2 (en) 2003-12-12 2010-05-18 Syniverse Icx Corporation System providing methodology for the restoration of original media quality in messaging environments
US7260186B2 (en) 2004-03-23 2007-08-21 Telecommunication Systems, Inc. Solutions for voice over internet protocol (VoIP) 911 location services
US20080090546A1 (en) 2006-10-17 2008-04-17 Richard Dickinson Enhanced E911 network access for a call center using session initiation protocol (SIP) messaging
US20080126535A1 (en) 2006-11-28 2008-05-29 Yinjun Zhu User plane location services over session initiation protocol (SIP)
US7533149B2 (en) * 2004-04-30 2009-05-12 Microsoft Corporation Maintaining multiple versions of message bodies in a common database
US20060056604A1 (en) * 2004-09-15 2006-03-16 Research In Motion Limited Method for scaling images for usage on a mobile communication device
US7451405B2 (en) * 2004-09-15 2008-11-11 Research In Motion Limited Method for requesting and viewing a zoomed area of detail from an image attachment on a mobile communication device
US6985105B1 (en) 2004-10-15 2006-01-10 Telecommunication Systems, Inc. Culled satellite ephemeris information based on limiting a span of an inverted cone for locating satellite in-range determinations
US7629926B2 (en) 2004-10-15 2009-12-08 Telecommunication Systems, Inc. Culled satellite ephemeris information for quick, accurate assisted locating satellite location determination for cell site antennas
US20060143282A1 (en) * 2004-12-27 2006-06-29 Brown Michael K Tailoring content for mobile electronic device based on network
US7353034B2 (en) 2005-04-04 2008-04-01 X One, Inc. Location sharing and tracking using mobile phones or other wireless devices
US8660573B2 (en) 2005-07-19 2014-02-25 Telecommunications Systems, Inc. Location service requests throttling
US9282451B2 (en) 2005-09-26 2016-03-08 Telecommunication Systems, Inc. Automatic location identification (ALI) service requests steering, connection sharing and protocol translation
US7825780B2 (en) 2005-10-05 2010-11-02 Telecommunication Systems, Inc. Cellular augmented vehicle alarm notification together with location services for position of an alarming vehicle
US7907551B2 (en) * 2005-10-06 2011-03-15 Telecommunication Systems, Inc. Voice over internet protocol (VoIP) location based 911 conferencing
US8467320B2 (en) 2005-10-06 2013-06-18 Telecommunication Systems, Inc. Voice over internet protocol (VoIP) multi-user conferencing
GB2433136A (en) * 2005-12-08 2007-06-13 Philip John A method of making media files available for delivery to portable electronic devices
US8086253B1 (en) 2005-12-15 2011-12-27 Google Inc. Graphical mobile e-mail
US8150363B2 (en) 2006-02-16 2012-04-03 Telecommunication Systems, Inc. Enhanced E911 network access for call centers
US8059789B2 (en) 2006-02-24 2011-11-15 Telecommunication Systems, Inc. Automatic location identification (ALI) emergency services pseudo key (ESPK)
US7974988B2 (en) 2006-02-24 2011-07-05 Syniverse Icx Corporation System and method for cross-carrier mobile device capability discovery
US9167553B2 (en) 2006-03-01 2015-10-20 Telecommunication Systems, Inc. GeoNexus proximity detector network
US7899450B2 (en) 2006-03-01 2011-03-01 Telecommunication Systems, Inc. Cellular augmented radar/laser detection using local mobile network within cellular network
US7471236B1 (en) 2006-03-01 2008-12-30 Telecommunication Systems, Inc. Cellular augmented radar/laser detector
WO2009073768A1 (en) 2007-12-04 2009-06-11 Vovision, Llc Correcting transcribed audio files with an email-client interface
GB2451371B (en) * 2006-04-17 2011-02-23 Vovision Llc Method and systems for correcting transcribed audio files
US8208605B2 (en) 2006-05-04 2012-06-26 Telecommunication Systems, Inc. Extended efficient usage of emergency services keys
WO2008057477A2 (en) 2006-11-03 2008-05-15 Telecommunication Systems, Inc. Roaming gateway enabling location based services (lbs) roaming for user plane in cdma networks without requiring use of a mobile positioning center (mpc)
US8050386B2 (en) 2007-02-12 2011-11-01 Telecommunication Systems, Inc. Mobile automatic location identification (ALI) for first responders
US8185087B2 (en) 2007-09-17 2012-05-22 Telecommunication Systems, Inc. Emergency 911 data messaging
US9130963B2 (en) 2011-04-06 2015-09-08 Telecommunication Systems, Inc. Ancillary data support in session initiation protocol (SIP) messaging
US7929530B2 (en) 2007-11-30 2011-04-19 Telecommunication Systems, Inc. Ancillary data support in session initiation protocol (SIP) messaging
US8068587B2 (en) 2008-08-22 2011-11-29 Telecommunication Systems, Inc. Nationwide table routing of voice over internet protocol (VOIP) emergency calls
US8892128B2 (en) 2008-10-14 2014-11-18 Telecommunication Systems, Inc. Location based geo-reminders
EP2347395A4 (en) 2008-10-14 2016-11-02 Telecomm Systems Inc Location Based Approach Alert
US9301191B2 (en) 2013-09-20 2016-03-29 Telecommunication Systems, Inc. Quality of service to over the top applications used with VPN
US8867485B2 (en) 2009-05-05 2014-10-21 Telecommunication Systems, Inc. Multiple location retrieval function (LRF) network having location continuity
CN101707748A (zh) * 2009-11-24 2010-05-12 中兴通讯股份有限公司 图片适配方法和服务器
US8336664B2 (en) 2010-07-09 2012-12-25 Telecommunication Systems, Inc. Telematics basic mobile device safety interlock
WO2012005769A1 (en) 2010-07-09 2012-01-12 Telecommunication Systems, Inc. Location privacy selector
US8942743B2 (en) 2010-12-17 2015-01-27 Telecommunication Systems, Inc. iALERT enhanced alert manager
US8688087B2 (en) 2010-12-17 2014-04-01 Telecommunication Systems, Inc. N-dimensional affinity confluencer
WO2012141762A1 (en) 2011-02-25 2012-10-18 Telecommunication Systems, Inc. Mobile internet protocol (ip) location
US8649806B2 (en) 2011-09-02 2014-02-11 Telecommunication Systems, Inc. Aggregate location dynometer (ALD)
US9479344B2 (en) 2011-09-16 2016-10-25 Telecommunication Systems, Inc. Anonymous voice conversation
US8831556B2 (en) 2011-09-30 2014-09-09 Telecommunication Systems, Inc. Unique global identifier header for minimizing prank emergency 911 calls
US9313637B2 (en) 2011-12-05 2016-04-12 Telecommunication Systems, Inc. Wireless emergency caller profile data delivery over a legacy interface
US9264537B2 (en) 2011-12-05 2016-02-16 Telecommunication Systems, Inc. Special emergency call treatment based on the caller
US8984591B2 (en) 2011-12-16 2015-03-17 Telecommunications Systems, Inc. Authentication via motion of wireless device movement
US9384339B2 (en) 2012-01-13 2016-07-05 Telecommunication Systems, Inc. Authenticating cloud computing enabling secure services
US8688174B2 (en) 2012-03-13 2014-04-01 Telecommunication Systems, Inc. Integrated, detachable ear bud device for a wireless phone
US9544260B2 (en) 2012-03-26 2017-01-10 Telecommunication Systems, Inc. Rapid assignment dynamic ownership queue
US9307372B2 (en) 2012-03-26 2016-04-05 Telecommunication Systems, Inc. No responders online
US9338153B2 (en) 2012-04-11 2016-05-10 Telecommunication Systems, Inc. Secure distribution of non-privileged authentication credentials
US9313638B2 (en) 2012-08-15 2016-04-12 Telecommunication Systems, Inc. Device independent caller data access for emergency calls
US9208346B2 (en) 2012-09-05 2015-12-08 Telecommunication Systems, Inc. Persona-notitia intellection codifier
US9456301B2 (en) 2012-12-11 2016-09-27 Telecommunication Systems, Inc. Efficient prisoner tracking
US8983047B2 (en) 2013-03-20 2015-03-17 Telecommunication Systems, Inc. Index of suspicion determination for communications request
US9408034B2 (en) 2013-09-09 2016-08-02 Telecommunication Systems, Inc. Extended area event for network based proximity discovery
US9516104B2 (en) 2013-09-11 2016-12-06 Telecommunication Systems, Inc. Intelligent load balancer enhanced routing
US9479897B2 (en) 2013-10-03 2016-10-25 Telecommunication Systems, Inc. SUPL-WiFi access point controller location based services for WiFi enabled mobile devices
CN105577777B (zh) * 2015-12-18 2019-12-13 腾讯科技(深圳)有限公司 一种消息处理方法、装置及系统

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0787128A (ja) * 1993-09-16 1995-03-31 Fuji Xerox Co Ltd 電子メール受信システム
US5675507A (en) * 1995-04-28 1997-10-07 Bobo, Ii; Charles R. Message storage and delivery system
US5793970A (en) 1996-07-11 1998-08-11 Microsoft Corporation Method and computer program product for converting message identification codes using a conversion map accesible via a data link
US5859898A (en) * 1996-09-17 1999-01-12 Nynex Science & Technology Messaging architecture supporting digital and analog media
US5890163A (en) * 1996-09-26 1999-03-30 Compaq Computer Corp Sharing an electronic mail message with a party not named as a recipient of the message
SE510664C2 (sv) * 1996-10-29 1999-06-14 Ericsson Telefon Ab L M Metoder och anordning för meddelandehantering i ett kommunikationssystem
US5911776A (en) * 1996-12-18 1999-06-15 Unisys Corporation Automatic format conversion system and publishing methodology for multi-user network
US6275848B1 (en) * 1997-05-21 2001-08-14 International Business Machines Corp. Method and apparatus for automated referencing of electronic information
JPH1115759A (ja) 1997-06-16 1999-01-22 Digital Equip Corp <Dec> 全テキストインデックス型のメール保存装置

Also Published As

Publication number Publication date
AU4446700A (en) 2001-01-31
US6738800B1 (en) 2004-05-18
SE9902462L (sv) 2000-11-06
SE9902462D0 (sv) 1999-06-28
WO2001001663A1 (en) 2001-01-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE513804C2 (sv) Metod och anordning i ett telekommunikationssystem
US10110528B2 (en) System and method for enabling an external-system view of email attachments
US10318508B2 (en) System and method for providing integrated management of electronic information
US7386591B2 (en) Correspondent-centric management email system for associating message identifiers with instances of properties already stored in database
US6718321B2 (en) Web-based electronic mail server apparatus and method using full text and label indexing
US5826022A (en) Method and apparatus for receiving electronic mail
US20230107116A1 (en) Method and apparatus for storing email messages
US5956486A (en) Method and apparatus for monitoring multiple electronic mail systems
CN102521733B (zh) 在基于对话的电子邮件系统中标注对话和消息
US5659746A (en) Method for storing and retrieving digital data transmissions
US7440746B1 (en) Apparatuses for requesting, retrieving and storing contact records
US6009462A (en) Replacing large bit component of electronic mail (e-mail) message with hot-link in distributed computer system
EP0886227B1 (en) Full-text indexed mail repository
US7260607B2 (en) Methods and apparatus for performing media/device sensitive processing of messages stored in unified multimedia and plain text mailboxes
EP1261179A2 (en) Method and apparatus for multimedia messaging
US20020184317A1 (en) System and method for searching, retrieving and displaying data from an email storage location
WO2006029134A2 (en) Electronic mail metadata generation and management
US9660946B2 (en) System and method for managing files to be attached to or detached from an electronic mail
US5970491A (en) System and method of storage management for an electronic mail system
Leiba IMAP4 Implementation Recommendations
JP2002163213A (ja) 電子メール情報管理方法およびそのプログラムを格納する記録媒体
WO2008023069A2 (en) Method of processing data
Leiba RFC2683: IMAP4 Implementation Recommendations

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed