SE505705C2 - Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen - Google Patents

Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen

Info

Publication number
SE505705C2
SE505705C2 SE9603980A SE9603980A SE505705C2 SE 505705 C2 SE505705 C2 SE 505705C2 SE 9603980 A SE9603980 A SE 9603980A SE 9603980 A SE9603980 A SE 9603980A SE 505705 C2 SE505705 C2 SE 505705C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
locking
recess
cylinder
locking device
mandrel
Prior art date
Application number
SE9603980A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9603980D0 (sv
Inventor
Aake Haeggstroem
Original Assignee
Assa Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Assa Ab filed Critical Assa Ab
Priority to SE9603980A priority Critical patent/SE505705C2/sv
Publication of SE9603980D0 publication Critical patent/SE9603980D0/sv
Publication of SE505705C2 publication Critical patent/SE505705C2/sv

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A17/00Safety arrangements, e.g. safeties
    • F41A17/44Safety plugs, e.g. for plugging-up cartridge chambers, barrels, magazine spaces

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)

Description

505 705 2 En sådan låsanordning uppvisar bl.a. nackdelen att den kan av- lägsnas jämförelsevis enkelt genom påverkan via en stång som införes i vapnets lopp och utsättes för slagverkan mot stångens från vapnets mynning utskjutande del.
SE,C2,503 762 (Rolf Borgström) beskriver en låsanordning för vapen innefattande en långsträckt, ihålig kropp avsedd att med litet spel passa i pipan till vapnet. Kroppen har två relativt varandra förskjutbara delar, varvid ett i kroppen insatt lås vid förskjutning av delarna åstadkommer expansion av den ena delen på sådant sätt att kroppen låses fast i pipan. Låset på- verkar därvid ett antal spärrorgan runt den ena delens peri- feri. Vid förskjutning av delarna tryckes spärrorganen ut radiellt mot pipans inre mantelyta. Vid försök att trycka ut låsanordningens kropp ur vapnet trycker spärrorganen fastare mot pipans mantelyta. Denna låsanordning är jämförelsevis komp- lícerad och därigenom dyrbar och kan inte med fördel användas i automatvapen försedda med en magasinöppning, eftersom låsanord- ningen därvid jämförelsevis enkelt kan påverkas via magasin- öppningen.
EP-C-O 434 811 (Camloc) beskriver en låsanordning som vid akti- vering låses till en ihålig kropp vilken låsanordning har en stomme med ett centralt längsgående lopp och ett flertal radiella passager vilka sträcker sig radiellt utåt från loppet till stommens yta. En låstapp är lokaliserad i varje passage med den radiella inre änden av varje tapp lokaliserad utsträckt in i loppet. Vidare finnes ett aktiveringselement och organ för axiell förflyttning av detta, varvid aktiveringselementet är lokaliserat i loppet och har ett cylindriskt område och ett av- smalnande område så placerat att låstapparna under axiell för- flyttning av aktiveringselementet kommer att förflyttas radiellt utåt av det avsmalnande området för att gripa in i den ihåliga kroppen och därefter låsas i ett radiellt yttre läge av det cylindriska området. Sagda organ för att förflytta aktive- ringselementet är en kolv som är monterad i ett cylindriskt lopp och låsanordningen omfattar vidare en explosiv laddning för drivning av kolven samt medel för detonering av den explo- 'B05 705 3 siva laddningen som reaktion på applicering av en axiell kraft mot en ände av anordningen. Även denna anordning är komplicerad och dessutom farlig att an- vända eftersom risk för utlösning av den explosiva laddningen även föreligger i samband med anordningens normala applicering på plats i vapnet. Den är icke heller lämpad för vapen försett med en öppning till patronlägeskammaren för utbytbar applice- ring av magasin med ammunition.
Uppfinningegs ändamål Uppfinningen har till ändamål att åstadkomma en låsanordning till vapen av inledningsvis angivet slag vilken är enkel och robust och som kan på ett så säkert sätt appliceras i vapnets patronlägeskammare att låsanordningen icke kan avlägsnas utan sådan skada på vapnet att det icke mer kan användas.
Ett annat ändamål är att åstadkomma en låsanordning av angivet slag vars aktiva ingående delar är på sådant sätt inkapslade i anordningen att de inte alls eller endast med största svårighet är åtkomliga av en person som medelst ett verktyg, t.ex. en borr, försöker sätta sagda delar ur funktion.
Ett särskilt ändamål med en utföringsform av uppfinningen är att åstadkomma en låsanordning vilken är så utformad att vid ett framgångsrikt försök till ingrepp mot låsanordningens ordinarie låscylinder innebärande ett avlägsnande av denna träder automatiskt en utifrån oåtkomlig andra låsanordning i funktion vilken säkerställer låsanordningens fixering på plats i vapnets patronlägeskammare.
Kortfattad redogörelse för uppfinningen Dessa och andra ändamål uppfylles av en låsanordning enligt uppfinningen som är av inledningsvis angivet slag och uppvisar i kravs 1 kännetecknande del angivna kännetecken.
En blockeringskropp av angivet slag kan utföras enkelt och robust i form av en kompakt enhet som lätt införes i patron- lägeskammarens magasinöppning och där fixeras på plats genom 505 705 4 omvridning av cylinderlåsets nyckel, t.ex. 180°, varefter nyckeln avlägsnas.
Till det kompakta utförandet bidrar att kroppens blockeringsdel och den cylinderlåset upptagande delen, i det följande "lås- cylinderdelen", bildar en vinkel med varandra. Detta utgör ett viktigt kännetecken för uppfinningen vilket skiljer den från ovan beskrivna kända låsanordningar vilkas samtliga tillhörande delar har en gemensam axelriktning i linje med vapenloppet.
I praktiken uppvisar kroppen första och andra urtag eller borr- ningar för dornen och cylinderlåset, vilka urtag eller borr- ningar bildar sagda vinkel och har sammanfallande delar i områ- det för dornens inre ände och kärnans medbringarorgan.
I sagda område åstadkommas därvid en enkel förbindelse mellan cylinderlåsets medbringare och dornens inre ände, och närmare bestämt så att omvridning av cylinderlåset medelst dess nyckel medför en axiell förskjutning av dornen mellan dess frigiv- nings- och spärrläge.
Vid en i praktiken föredragen utföringsform uppvisar kroppen ett tredje urtag eller borrning för en extra spärranordning för dornen inrättad att aktiveras vid avlägsnande av cylinderlåset efter utövande av våld mot detta.
Arrangemanget är alltså sådant att om ett försök att borra upp cylinderlåset skulle bli lyckosamt, dvs så att dess låscylinder och kärna kan avlägsnas, så träder automatiskt den extra spärr- anordningen för dornen i funktion, dvs så att låsanordningen som helhet med dess blockeringsdel hålles kvar i det intagna spärrläget. Fortsatt försök att avlägsna låsanordningen medför' därvid sådana skador på vapnet att detta icke längre kan använ- das för sitt ändamål.
Det föredrages att sagda tredje urtag eller borrning är väsent- ligen parallellt med urtaget för cylinderlåset, vilket företrä- desvis bildar 90° vinkel med urtaget för dornen.
B05 705 5 En vinkel av 90° mellan kroppens blockeringsdel och låscylin- derdel är i praktiken mest ändamålsenlig och ger kroppen efter- strävat kompakt utförande som ökar dess effektivitet för det avsedda ändamålet.
För bästa funktion av den extra låsanordningen föredrages, att dornen i sitt spärrläge uppvisar ett spår i linje med det tredje urtaget i kroppen, att det tredje urtaget upptar ett av en tryckfjäder påverkat, med en koniskt avsmalnande midja försett första stift, i vars midja ett vinkelrätt mot stiftet, i ett fjärde urtag eller borrning rörligt andra stift ingriper med en konisk ände, och att sagda andra stift med sin andra ände ingriper mot låscylinderns sidoyta, varvid ett avlägsnande av låscylindern gör att tryckfjädern förskjuter det första stiftet till spärrande ingrepp med spåret i dornen, så att denna kvarhålles i sitt spärrläge.
Den extra låsfunktionen för låsanordningen enligt uppfinningen kan därigenom erhållas på enklaste sätt.
I praktiken föredrages därjämte att ett eller flera av urtagen eller borrningarna i kroppen i sin mynning uppvisar en plugg av hårt, företrädesvis härdat material, vilken plugg försvårar åt- komst till det i urtaget upptagna elementet. Åtminstone en av sagda pluggar är lämpligen därvid roterbart upptagen i tillhörande urtag. Ett försök till uppborrning av en sådan roterbar plugg kan i så fall avsevärt försvåras eftersom pluggen kommer att rotera tillsammans med borren.
Alternativt eller dessutom kan åtminstone en av pluggarna vara förankrad medelst ett tvärgående, företrädesvis härdat stift i tillhörande urtag. Även ett sådant stift försvårar pluggens av- lägsnande.
Blockeringsdelens spärrorgan kan vara utbildade på olika sätt.
Vid en föredragen utföringsform utgöres spärrorganen av en eller flera kulor vilka, vid dornens rörelse till spärrläget, påverkade av ett koniskt parti på denna tryckas utåt i i 505 705 6 kroppen upptagna hål med något mindre diameter än kuldiametern, så att en sfärisk kalott av varje kula utskjuter ur kroppen och håller denna spärrad i en med motsvarande urtag utformad del i patronlägeskammaren.
En patronlägeskammare i vapen av här aktuellt slag är som regel utförd av seghärdat stål och utgör därvid vapnets kraftigaste del. Säker förankring av kroppen kan därmed åstadkommas. Här- till bidrager att patronlägeskammaren upptar anslutningar och hållare för magasinet vilka element kan utnyttjas för kroppens applicering och förankring.
Huvuddelen av cylinderlåsets kärna kan vidare vara täckt av en härdad bricka med på ömse sidor om nyckelslitsen utbildade öron, vilken bricka företrädesvis är roterbart upptagen i ur- taget för låscylindern. Ett försök till uppborrning av cylin- derlåset medför därvid rotation av sagda bricka varigenom borr- operationen avsevärt försvåras.
Ett eller flera tvärgående stift kan vidare hålla låscylindern fixerad i kroppen.
En utföringsform av uppfinningen skall nedan beskrivas närmare med hänvisning till bifogade ritningar.
Kortfattad redogörelse för ritningsfigurerna Fig. 1 är en perspektivvy av ett patronlägeslås enligt upp- finningen.
Fig. 2 är en schematisk sidovy som visar området för patron- lägeskammaren i ett vapen såsom en AK4:a med ett infört patron- lägeslås.
Fig. 3 är ett centralt snitt genom ett patronlägeslås enligt fig. 1 med i tillhörande cylinderlås införd nyckel och låsets dorn i frigivningsläget.
Fig. 4 är ett mot fig. 3 svarande snitt med dornen i spärrläget och nyckeln avlägsnad. 5Û5 705 7 Fig. 5 är ett snitt utmed linjen V-V i fig. 3 och utvisande låsets spärrorgan i frigivningsläget.
Fig. 6 är ett snitt utmed linjen VI-VI i fig. 4 och utvisande spärrorganen i spärrläget.
Fig. 7 är ett snitt genom området för patronlägeskammaren med infört patronlägeslås.
Beskrivning av föredragen utföringsform Med hänvisning i första hand till fig. 1-3 är ett patronläges- lås 6 avsett till ett vapen 1 vilket är försett med ett lopp 2 och en öppning 3 för införing och lösbar fixering av ett maga- sin med ammunition (icke visatj. Patronlägeslåset 6 visas sche- matiskt i fig. 2 infört i vapnets patronlägeskammare 4. Med 5 betecknas i denna figur en styrskena för vapnets avlägsnade slutstycke.
Patronlägeslåset 6 har formen av en via magasinöppningen 3 i patronlägeskammaren 4 införbar kropp vilken innefattar två integrerade delar, nämligen en blockeringsdel 6a och en ett cylinderlås upptagande del, nedan benämnd låscylinderdelen 6b.
Vid den visade utföringsformen bildar de båda delarnas 6a, 6b huvudriktning 90° vinkel med varandra. Vid andra utföranden kan denna vinkel ha ett annat värde.
I kroppens inre upptagna element framgår av snitten enligt fig. 3 och 4.
Sålunda uppvisar kroppens blockeringsdel 6a ett urtag eller en borrning 7 för en axiellt i urtaget rörlig dorn 8 vilken nedan skall beskrivas närmare.
Kroppens låscylinderdel 6b uppvisar i sin tur ett urtag eller en borrning 9 vilket upptar ett cylinderlås 10 av mer eller mindre konventionellt utförande med en låscylinder 10a, en kärna (icke visad i fig. 3 och 4) samt en medbringardel 10b med ett medbringarorgan 10c vilket är omvridbart 180° under på- 505 705 8 verkan av en nyckel 11. Urtagen 7 och 9 har ett gemensamt om- råde 7a, 9a i vilket medbringarorganet 10c befinner sig i in- grepp med ett urtag i dornens 8 inre änddel 8c. Urtaget i dornens änddel 8c är därvid så utbildat att omvridning av med- bringarorganet 10c medför axiell förskjutning av dornen 8. I området för dornens främre del finnes ett koniskt avsmalnande parti 8a vilket övergår i en cylindrísk främre änddel 8b.
Sagda främre ände av dornen samverkar med två spärrorgan i form av kulor 14 vilka vid dornens rörelse från det i fig. 3 visade frigivningsläget till det i fig. 4 visade spärrläget, påverkade av det koniska partiet 8a, ingår i cirkulära hål 15 i blocke- ringsdelen 6a och närmare bestämt så att delar i form av kalotter av kulorna 14 intar ett läge utanför blockeringsdelen 6a, nämligen på sätt som visas i fig. 6, varvid blockerings- delen hålles noggrant fixerad och spärrad i patronlägeskamma- ren.
När dornen 8 befinner sig i det i fig. 3 visade frigivnings- läget har kulorna möjlighet att ingå i blockeringsdelen, dvs de utskjuter inte utanför respektive hål 15 utan intar det i fig. 5 visade läget.
Kroppen uppvisar vidare ett tredje urtag eller borrning 17 i vilket är upptaget ett stift 18 försett med ett dubbelt koniskt parti 18a som bildar en midja på stiftet. I sagda midja 18a in- griper den koniska änden 20a till ett stift 20, vars andra ände ingriper mot låscylindern 10a.
Stiftets 18 yttre ände är påverkad av en tryckfjäder 19.
I dornens 8 spärrläge, visat i fig. 4, befinner sig ett spår 13 i dornen 8 i linje med urtaget 17 för stiftet 18. Om låscylin- dern 10 skulle avlägsnas från urtaget 9, t.ex. i samband med ett uppborrningsförsök, kommer stiftet 20 att kunna röra sig åt höger i sitt urtag 21, vilket kommer att ske under inverkan av tryckfjädern 19 då denna trycker stiftet 18 i riktning mot dornen 8, dvs så att stiftets 18 ände ingår i spåret 13. 505 705 9 Därigenom åstadkommes en extra spärranordning för dornen 8, vilken automatiskt träder i verksamhet om låscylindern 10 jämte tillhörande medbringaranordning 10b, 10c skulle avlägsnas.
Det i fig. 7 visade snittet genom området för vapnets patron- lägeskammare 4, i vilken blockeringsdelen 6a är införd, visar även i det härdade materialet utförda delvis sfäriska urtag 31 för spärrkulorna 14. Om spärrorganen 14 har annan form för- ändras även formen av sagda urtag i motsvarighet härtill.
Samtliga urtag eller borrningar 7, 9, 17, 21 är i sina myn- ningsändar förslutna av en plugg 23, 25, 27 resp. 29 vilka företrädesvis är utförda av härdat stål, dvs så att de har stor motståndskraft mot uppborrning.
En eller flera av dessa pluggar 23, 25, 27, 29 kan vara roter- bart upptagna i sina respektive borrningar, vilket ytterligare försvårar ett avlägsnande av pluggen vid ingrepp mot denna medelst t.ex. en borr.
På liknande sätt är änden av det i urtaget eller borrningen 9 upptagna cylinderlåset 10 täckt av en bricka 24 av härdat stål, vilken även kan vara roterbart upptagen för att försvåra upp- borrning. På ömse sidor om en nyckelslits i brickan 24 uppbär denna öron 24a som bildar ett extra skydd.
Ett patronlägeslås enligt uppfinningen utgör en synnerligen robust och kompakt enhet som med ett enkelt handgrepp kan in- föras t.ex. i ett automatvapens patronlägeskammare och fixeras på plats genom nyckelomvridning, varefter nyckeln avlägsnas.
Vid ett eventuellt avlägsnande av cylinderlåset genom ingrepp med utövande av våld mot detta träder den extra låsanordningen i funktion, så att patronlägeslåset kvarblir i det fixerade läget. Ytterligare våld mot den av de båda integrerade delarna 6a och 6b bestående kroppen 6 gör att sådan skada uppkommer på vapnet att detta blir obrukbart. 505 705 10 Olika mbdifikaticner av patronlägeslåset enligt uppfinningen är möjliga inom ramen för uppfinningens grundtanke sådan denna är definierad i bifogade patentkrav.

Claims (11)

11 505 705 Patentkrav
1. Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen såsom AK4:a, AK5:a eller liknande, vilket vapen (1) har en patronlägeskammare (4) med en öppning (3) för införing och lösbar fixering av ett magasin med ammunition, k ä n n e t e c k n a d a v en via sagda magasinöppning (3) i patronlägeskammaren (4) införbar kropp (6) vilken innefattar två integrerade delar (6a, 6b), nämligen en blockeringsdel (6a) och en ett cylinder- lås (10) med låscylinder (10a), kärna och medbringarorgan (10c) upptagande del (6b), vilken blockeringsdel (Ga) upptar en med ett spärrorgan (14) för kroppen samverkande dorn (8) som vid nyckelomvridning, påverkad av cylinderkärnans medbringarorgan (l0c) är rörlig fram och åter i blockeringsdelen (6a) mellan ett frigivnings- och ett spärrläge, varvid dornens axelriktning bildar en vinkel med cylinderkärnans axelriktning.
2. Låsanordning enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d a v att kroppen (6) uppvisar första och andra urtag eller borrningar (7; 9) för dornen (8) och cylinderlåset (10), vilka urtag eller borrningar bildar sagda vinkel och har samman- fallande delar (7a; 9a) i området för dornens (8) inre ände (8c) och kärnans medbringarorgan (10c).
3. Låsanordning enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d a v att kroppen (6) uppvisar ett tredje urtag eller borrning (17) för en extra spärranordning (18) för dornen (8) inrättad att aktiveras vid avlägsnande av cylinderlåset (10) efter ut- övande av våld mot detta.
4. Låsanordning enligt krav 3, k ä n n e t e c k n a d a v att sagda tredje urtag eller borrning (17) är väsentligen parallellt med urtaget (9) för cylinderlåset, vilket företrä- desvis bildar 90° vinkel med urtaget (7) för dornen (8). 505 705 H
5. Låsanordning enligt krav 4, k ä n n e t e c k n a d a v att dornen (8) i sitt spärrläge uppvisar ett spår (13) i linje med det tredje urtaget (17) i kroppen (6), att det tredje urtaget (17) upptar ett av en tryck- fjäder (19) påverkat, med en koniskt avsmalnande midja (l8a) försett första stift (18) i vars midja (l8a) ett vinkelrätt mot stiftet i ett fjärde urtag eller borrning (21) rörligt andra stift (20) ingriper med en konisk ände (20a), och att sagda andra stift (20) med sin andra ände (20b) ingriper mot låscylinderns (10a) yta, varvid ett avlägsnande av låscylindern (10a) gör att tryckfjädern (19) förskjuter det första stiftet (18) till spärrande ingrepp med spåret (13) i dornen (8), så att denna kvarhålles i sitt spärrläge.
6. Låsanordning enligt krav 5, k ä n n e t e c k n a d a v att ett eller flera av urtagen eller borrningarna (7; 9; 17; 21) i sin mynning uppvisar en plugg (23; 25; 27; 29) av ett hårt, företrädesvis härdat material, vilken plugg försvårar åt- komst till det i urtaget upptagna elementet.
7. Låsanordning enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a d a v att en av pluggarna (23; 25; 27; 29) är roterbart upptagen i tillhörande urtag.
8. Låsanordning enligt krav 6, k å n n e t e c k n a d a v att åtminstone en av pluggarna (23; 25; 27; 29) är förank- rad medelst ett tvärgående, företrädesvis härdat stift i till- hörande urtag.
9. Låsanordning enligt något av krav 1-8, k ä n n e - t e c k n a d a v att blockeringsdelens (6a) spärrorgan utgöres av en eller flera kulor (14) vilka vid dornens (8) rörelse till spärrläget, påverkade av ett koniskt parti (8a) på denna, tryckes utåt i kroppen upptagande hål (15) med något mindre diameter än kuldiametern, så att en sfärisk kalott av varje kula utskjuter ur kroppens blockeringsdel (6a) och håller kroppen spärrad i en med ett motsvarande urtag (31) utformad del i patronlägeskammaren (4). 505 705 13
10. Låsanordning enligt något av krav 1-9, k ä n n e - t e c k n a d a v att huvuddelen av cylinderlåsets kärna är täckt av en härdad bricka (24) med på ömse sidor om nyckelslit- sen utformade öron (24a), vilken bricka (24) företrädesvis är roterbart upptagen i urtaget (9) för låscylindern (10).
11. Låsanordning enligt krav 10, k ä n n e t e c k n a d a v att ett eller flera tvärgående stift håller låscylindern fixerad i kroppen.
SE9603980A 1996-10-31 1996-10-31 Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen SE505705C2 (sv)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9603980A SE505705C2 (sv) 1996-10-31 1996-10-31 Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9603980A SE505705C2 (sv) 1996-10-31 1996-10-31 Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE9603980D0 SE9603980D0 (sv) 1996-10-31
SE505705C2 true SE505705C2 (sv) 1997-09-29

Family

ID=20404440

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9603980A SE505705C2 (sv) 1996-10-31 1996-10-31 Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen

Country Status (1)

Country Link
SE (1) SE505705C2 (sv)

Cited By (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2000031491A1 (en) * 1998-11-08 2000-06-02 Andree Reidar A locking device for weapons
EP0942252A3 (en) * 1998-03-13 2001-01-03 Sandvik Aktiebolag Safety locking device for the cartidge chamber of a gun
US6494069B1 (en) 1999-07-01 2002-12-17 Sandvik Ab Lock cylinder
WO2003048672A1 (en) * 2001-12-07 2003-06-12 Mul-T-Lock Technologies Ltd. Apparatus and method for locking a firearm to prevent unauthorized use thereof
WO2006043277A2 (en) 2004-10-18 2006-04-27 N-Trance Security Ltd. Firearm security block and firearm fitted therewith

Cited By (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0942252A3 (en) * 1998-03-13 2001-01-03 Sandvik Aktiebolag Safety locking device for the cartidge chamber of a gun
US6308450B1 (en) 1998-03-13 2001-10-30 Sandvik Ab Locking device
WO2000031491A1 (en) * 1998-11-08 2000-06-02 Andree Reidar A locking device for weapons
US6662484B1 (en) 1998-11-08 2003-12-16 Andree Reidar Locking device for weapons
US6494069B1 (en) 1999-07-01 2002-12-17 Sandvik Ab Lock cylinder
WO2003048672A1 (en) * 2001-12-07 2003-06-12 Mul-T-Lock Technologies Ltd. Apparatus and method for locking a firearm to prevent unauthorized use thereof
WO2006043277A2 (en) 2004-10-18 2006-04-27 N-Trance Security Ltd. Firearm security block and firearm fitted therewith

Also Published As

Publication number Publication date
SE9603980D0 (sv) 1996-10-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2125506C1 (ru) Патрон для зажима инструмента с возможностью его освобождения
ES2287032T3 (es) Mecanismo de bloqueo para arma de fuego.
DE60035450D1 (de) Bohrhammer
SE503762C2 (sv) Lås, exempelvis för vapen eller liknande
WO1997046847A1 (en) Firearm security device
US9803944B2 (en) Gun safety device
US3536335A (en) Tool holder device
SE505705C2 (sv) Låsanordning, särskilt patronlägeslås till vapen
US11466948B2 (en) Speed loader
US7150122B1 (en) Auto-eject gun-lock device with ring-mounted key
DE19983923B4 (de) Selbstzerstörender Aufprallzünder
US6584718B1 (en) Firearm locking mechanism
CA1052178A (en) Blocking mechanism for an impact fuze
CN101370999A (zh) 防插入锁芯
CA2674650C (en) Self destruction impact fuse
EP0360187A2 (de) Sicherungseinrichtung für einen Drallgeschosszünder
SE506992C2 (sv) Låsanordning för eldhandvapen
DE1146409B (de) Beharrungszuender fuer Geschosse
DE102004016356A1 (de) Verbesserter Submunitionszünder
DE2426838A1 (de) Aufschlagzuender
KR900003581Y1 (ko) 탄두 신관용 전(全)방향 충격 감응 격발장치
DE1070070B (sv)
CN108827069B (zh) 一种伸缩反拉内藏式解锁机构及解锁方法
JP2009156506A (ja) 銃の複合型安全装置
DE1950550A1 (de) Aufschlagzuender fuer Drallgeschosse

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed