SE466354B - Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt samt foerfarande foer montering av ramstrukturen - Google Patents

Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt samt foerfarande foer montering av ramstrukturen

Info

Publication number
SE466354B
SE466354B SE8902396A SE8902396A SE466354B SE 466354 B SE466354 B SE 466354B SE 8902396 A SE8902396 A SE 8902396A SE 8902396 A SE8902396 A SE 8902396A SE 466354 B SE466354 B SE 466354B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
profile
longitudinal
angle
frame structure
frame
Prior art date
Application number
SE8902396A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8902396L (sv
SE8902396D0 (sv
Inventor
P Halme
Original Assignee
Purso Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Purso Oy filed Critical Purso Oy
Publication of SE8902396D0 publication Critical patent/SE8902396D0/sv
Publication of SE8902396L publication Critical patent/SE8902396L/sv
Publication of SE466354B publication Critical patent/SE466354B/sv

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D3/00Roof covering by making use of flat or curved slabs or stiff sheets
    • E04D3/02Roof covering by making use of flat or curved slabs or stiff sheets of plane slabs, slates, or sheets, or in which the cross-section is unimportant
    • E04D3/06Roof covering by making use of flat or curved slabs or stiff sheets of plane slabs, slates, or sheets, or in which the cross-section is unimportant of glass or other translucent material; Fixing means therefor

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Roof Covering Using Slabs Or Stiff Sheets (AREA)
  • Joining Of Glass To Other Materials (AREA)

Description

466 354 2 ljustak eller dylikt, vid vilken de för funktionen vik- tigaste tvärsnittsområdena inte uppvisar diskontinuer- lighetsställen. Avsikten med uppfinningen är dessutom att åstadkomma ett förfarande, medelst vilket ramstruk- turen kan monteras på ett enkelt sätt vid ett ljustak.
För att åstadkomma detta kännetecknas uppfinningen i huvudsak av det som framställts i den kännetecknande delen av patentkrav 1 och för förfarandet enligt upp- finningen har kännetecknen framställts i patentkrav 8.
Genom att vid profilavsnittens fog anordna ett snitt som sträcker sig över en del av profilstyckets tvär- snitt samt en bockning på tvärsnittsområdet som förenar ovannämnda avsnitt och som blir på utsidan av snittet, kan profilavsnitten som befinner sig i vinkel i för- hållande till varandra utformas av ett profilstycke, varvid fogställena som avbryter konstruktionen kan und- vikas åtminstone på de ur funktionen viktigaste ställe- na av profilens tvärsnitt. En ytterligare fördel med uppfinningen är den, att de längsgående metallprofiler- na vid konstruktion av t.ex. bågtak kan monteras enkelt på plats genom att bilda en längsgående vertikal profil som löper genom hela taket eller åtminstone en väsent- lig del därav av samma raka profilstycke.
Uppfinningen beskrivs i det följande närmare genom att hänvisa till bifogade ritningar, i vilka figur 1 visar den längsgående profilen vid en ramstruk- tur enligt känd teknik sett från sidan, figur 2 visar den längsgående profilen vid en ramstruk- tur enligt uppfinningen sett från sidan, figur 3 visar en ramstruktur enligt uppfinningen ur fi- gur 2, vilken uppvisar en tvärsgående profil som anslu- ter till den längsgående profilen, figur 4 visar ett alternativ till figur 3, och figur 5 visar förfarandet enligt uppfinningen för mon- tering av ramstrukturen. 'x 466 3s4 p¿ 3 I figur 1 har visats en i och för sig känd längsgående profil 2, som monterats på en bärande stålstomme 1, vilken profil i detta fall är den vertikala profilen vid ett sk. bågtak, vilken i det vertikala planet bildar en bågformad kontinuerlig profil med formen av en del av en månghörning, vilken uppvisar på varandra följande längsgående raka profilavsnitt, vilkas längd- riktning vid avsnittens beröringspunkt sinsemellan bil- dar en vinkel. Profilavsnitten är separata profil- stycken, med samma tvärsnitt (visat med streckad linje i figur 1). Den bärande stommen 1 definierar riktningen., för den ovannämnda längsgående profilen 2 och utgörs av i vinkel i förhållande till varandra belägna längsgåen- de stomavsnitt 1a och 1b, varvid på varandra följande stomavsnitt i vertikalplanet bildar en stomkonstruktion med formen av en del av en månghörning. Den vertikala profilen monteras ovanpå ramstrukturen så att på var- andra följande profilavsnitt 2a och 2b avskärs från ett rakt profilstycke, dessas ändar sågas sneda längs ett rakt plan på så sätt att profilavsnitten kan monteras ovanpå stomkonstruktionens på varandra följande stom- avsnitt 1a och 1b så att på varandra följande profilav- snitt 2a och 2b ställer sig vid beröringsstället mellan stomavsnitten 1a och 1b med ändarna mot varandra så att kondensvattensfårorna 4 som befinner sig på profilens 2 bottendel 3 kommer mot varandra. Fastän fogen mellan profilavsnitten 2a och 2b, som i figuren har utmärkts med bokstaven S, skulle tätas med tätningsmassa, tejp eller med ett för ändamålet avsett plaststycke kan fo- gen ändå inte bli tillräckligt hållbar och kondensvatt- net som rinner från glasskivornas inre yta ner i fåror- na 4 kommer att läcka in genom fogen S.
De i beskrivningen använda termerna den övre delen, den undre delen, bottendelen samt motsvarande termer avser riktningen i förhållandet till det innerutrymme som ta- ket avgränsar, varvid t.ex. termen den nedre delen el- 466 354 4 ler bottendelen avser det inre utrymme som taket täcker vid konstruktionen.
I figur 2 har visats en vertikal profil som används vid ramstrukturen enligt uppfinningen, vars tvärsnittsform är likadan- som hos profilen i figur 1 och har utmärkts med en streckad linje. Profilen 2 är symmetrisk i för- hållandet till det vertikala planet, och vid dess ho- risontala bottendel 3 befinner sig på båda sidor om symmetriplanet ytterst kondensvattensfåror 4, vilka i sidoriktningen avgränsas av de vertikala sidokanterna 4a och mot mitten av en i förhållande till bottendelen 3 väsentligen vertikal skivformad livdel 5 vid vilkens övre del befinner sig på båda sidor om symmetriplanet horisontala delar 6, vilka är avsedda för fästning av ett tätningsband, och vilka befinner sig ovanför kon- densvattenfårorna 4, och vilka på sin övre yta uppvisar en fåra 7 för infästning av tätningsbandet. Profilen 2 har gjorts ihålig på mitten, varvid håligheten 8 på mitten avgränsas nedifrån av bottendelen 3, från si- dorna av livdelen 5 och uppifrån av en övre del 9 som utgörs av raka sidoavsnitt som ansluter till livdelarna 5 från mitten, vilken övre del 9 uppvisar vid sin övre sida en uppåt öppen fördjupning 10 för låsning av en plastlist som är avsedd för fästning av täcklister. På bägge sidor om den övre delen 9 befinner sig läckage- eller droppvattensfåror 27, på vilkas sidokantsdel mot mitten bildas en uppåtriktad övre del 9 och mot de yttre sidorna en tätningsbandsdel 6. I exemplet i figur 2 befinner sig fårorna 27 ovanom bottendelens 3 plan, men även ett sådant alternativ är möjligt, i vilket få- rorna 27 befinner sig vid planet för bottendelen.
Profilen 2 är tillverkad av metall, lämpligen genom strängsprutning av aluminium. 'x 5 I figur 2 ser man hur på en del av området för profil- styckets tvärsnitt gjorts ett i förhållande till pro- filstyckets längsriktning tvärsgående snitt 11. Snittet löper igenom hela profilstycket i dess sidoriktning och sträcker sig från den övre delen 9 mot bottendelen 3 över en del av de skivformade livdelarnas 5 område, varvid det på båda sidor om snittet avskiljer hela övre delen 9 fårorna 27, de för tätningsbanden avsedda de- larna 6 samt övre delarna hos livdelarna 5 från varan- dra. Profilen 2 fortsätter som ett enhetligt stycke en- dast på den nedre delen av stommen 1'så att kondensvat- tensfårornas kanter 4a samt de till livdelarnas botten- del 3 hörande nedre delarna samt bottendelen 3 fortsätter oavbrutet vid snittet 11. Snittet sträcker sig vid livdelarna 5 till planet för den övre kanten hos kondensvattensfårornas sidokanter 4a. Kondens- vattensfårorna 4 samt dessas sidokanter 4a och 5 förblir således enhetliga över hela profilens 2 längd.
Om man använder en profil, vid vilken läckagevattens- fårans 27 botten ligger på bottendelens plan, fort- sätter även fåran 27 oavbrutet vid snittet.
Såsom visats i figur 2 har profilen 2 böjts så att längdriktningen hos de raka profilavsnitten 2a och 2b som avskiljs av snittet 11 på bottendelens sida bildar en vinkel a, som är mindre än 1800. Avsnitten 2a och 2b hålls fast vid varandra med hjälp av bottendelen 3 samt genom de till denna förande delarna 4a och 5. Denna vinkel a är lika stor som vinkeln mellan två på varandra följande_ stomdelar 1a och 1b i stommen som uppbär profilen 2, och därför kan de på varandra föl- jande profilavsnitten 2a och 2b placeras på motsvarande stomavsnitt 1a och 1b, bägge i samma riktning som dessa så att snittet 11 placerar sig på fogen mellan två på varandra följande stomavsnitt 1a och 1b, i princip på samma sätt som visats i figur 1. .r 466 ss4.åt 466 354 6 I figur 3 har visats en del av en färdig ramstruktur vid stället där profilavsnitten ansluts till varandra.
På fogen har placerats en tvärsgående profil 12, vars botten 13 stöder mot den längsgående profilens 2 kon- densvattensfåras 4 sidokant och den tvärsgående profi- len 12 uppbärs således i sina ändar av den längsgående profilen 2. Profilen 12 har placerats vid fogen, varvid dess botten 13 har böjts vid mitten vid stället för profilens 12 längsgående symmetriplan i en vinkel, vil- ken till sin storlek motsvarar vinkeln mellan den längsgående profilens profilavsnitt 1a och 2a för att den tvärsgående profilens 12 botten 13' skall placera sig med sina båda kanter mot de övre kanterna som be- finner sig på bägge sidor om snittet vid kondensvat- tensfårans sidokant 4a. Den tvärsgående profilen 12 har dessutom i likhet med den längsgående profilen 2 delar 16 som mottar ett tätningsband, varvid ändarna av dessa delar vid den tvärsgående profilens 12 ände stöder mot den längsgående profilens tätningsbandsdelars 6 övre kant.
Vid den längsgående profilens och den tvärsgående pro- filens tätningsbandsdelar 6 och 16 har placerats tät- ningsband 21, vilka stöder samma glasruta 23. I den längsgående profilen 2 och den tvärsgående profilen 12 placeras i fördjupningarna 10 och 20, vilka befinner sig i dessas övre delar 9 respektive 19 och vilka öppnar sig uppåt, plastremsor 24, i vilka täcklisterna 25 fästes, vilka täcker springorna som bildas mellan glasplattorna 23 och med sina kanter är förbundna med glasplattans övre yta genom tätningsbandens 22 förmed- ling. Täcklisternas och plastlisternas konstruktion är allmänt känd och har därför inte här förklarats när- mare. Man kan också vid täcklisternas 25 korsning mellan den längsgående profilen och den tvärsgående profilen 12 använda många välkända fog- och tätnings- lösningar. 466 zs4_"¿ I figur 4 har visats en alternativ lösning för att mon- tera den tvärsgående profilen 12 vid fogen mellan de längsgående profilavsnitten 2a och 2b. Den tvärsgående profilen 12 fördelar sig i detta fall vid mitten i två separata kantdelar 12a och 12b, vilka är förbundna med varandra genom bågformade glidytor 27, vilka möjliggör att kantdelarna 12a och 12b vrids i förhållande till den längsgående axeln vid den tvärsgående profilen 12 förhållande till varandra i en vinkel som motsvarar vinkeln vid beröringspunkten, varvid_ kantdelarnas 12a och 12b botten 13a och 13b placerar sig i förhållande till varandra i en vinkel som motsvarar bcckningsvin- keln vid fogen mellan profilavsnitten 1a och 1b. Glid- ytorna 27 utgörs av uppåt konvexa delar 26a och 26b, som är anslutna till profilens 12 kantdelars 12a och 12b bottens 13a och 13b kanter, och vilka befinner sig ovanför bottnens 13a och 13b plan, vilka delars 26a och 26b båge har valts så att bågradien hos den första båg- formade delen 26a är större än hos den andra bågformade delen 26b, varvid radien hos den första konkava inre ytan motsvarar radien hos den andra ytans 26b konvexa yttre yta för att delarna skall kunna vridas vid var- andra medan ovannämnda ytor berör varandra. I motsats till den enhetliga tvärsgående profilen 12 i figur 3 har den tvärsgående profilen i figur 4 två plastlistfå- ror 20a och 20b, en vid vardera kanten 12a och 12b.
I figur 5 har visats hur ramstrukturen av ett ljustak kan monteras enligt förfarandet enligt uppfinningen.
Hålen 11 kan skäras direkt i profilen 2 vid förutbes- tämda ställen t.ex. redan färdigt vid fabriken eller först på monteringsstället i enlighet med hur avsnitten 1a, 1b, 1c följer efter varandra i stålstommen 1 som fungerar som bärande stödkbnstruktion. Då bågtaket tillverkas på byggplatsen fästes profilens 2 botten 3 vid profilens ena ände vid stommen 1 och böjs i samma 466 354 8 riktning som stommen så att profilens botten placerar sig mot stommens på varandra följande stomavsnitt 1a, 1b, 1c så att hålen 11 som gjorts i profilen 2 alltid placerar sig vid fogen mellan två på varandra följande stomavsnitt 1a, 1b, varvid profilen 2 böjer sig i samma vinkel som motsvarar vinkeln vid beröringspunkten mel- lan dessa stomavsnitt. Ett annat alternativ är att fästa bottnen 3 vid den raka profilen 2 i den ena änden vid stommen 1 vid ett stomavsnitt 1a i samma riktning som detta stomavsnitt, varvid vid stället där detta stomavsnitt 1a och följande stomavsnitt 1b berör var- andra i profilens 2 längdriktning skärs ett hål 11 och profilen böjs vid hålet 11 så att bottnen vid profi- lavsnittet som kommer efter hålet placerar sig mot ovannämnda följande stomavsnitt 1b. Efter detta skärs följande hål vid beröringspunkten mellan profilens 2 stomdel 1b och den följande stomdelen 1c och det följande profilavsnittet böjs igen mot följande stom- avsnitt 1c. På detta sätt kan man sedan fortsätta i hela stommens 1 längdriktning.
Alternativt kan hålen skäras först i det raka profil- stycket och böjningarna utförs innan monteringen på stommen 1 sker, varvid man vid monteringsskedet kan finjustera böjningsvinklarna då man monterar den böjda profilen på plats.
I de föregående bilderna har visats hur snittet eller hålet 11 utförs_på den sidan där den större vinkeln (3600-a) bildas vid bockningen av profilstycket 2. Det är dock även möjligt att utföra bockningen på så sätt att den mindre vinkeln som uppstår vid bockningen upp- står på snittets eller hålets 11 sida. Én förutsättning för detta är att snittet 11 är tillräckligt brett sett ur profilens 2 sidoriktning. 9 Tätningsbandsdelarna 6 som avskiljs av snittet 11 kan vid snittstället förenas vid varandra t.ex. med lämp- liga anslutningsstycken, och på samma sätt kan de ihå- liga inre delarna 8 vid snittstället tillslutas med en lämplig tätningsmassa som placeras vid hålet 11. Få- rorna 27, vilka befinner sig på båda sidor om den övre delen 9 och vilka i sidoriktningen begränsas av tät- ningsbandsdelarna 6 för eventuellt läckagevatten som kommer utifrån, kan vid snittet skarvas med en tejp.
Ett minimikrav på snittstället är att de kalla och de varma utrymmena vid ramstrukturen kan isoleras från va- randra. För detta räcker det att enittetället 11 tille- lutes till de delar som befinner sig nedan om glasets 23 nedre yta, dvs. tätningen utföres vid livdelen 5 och tätningsbandsdelen 6 som hör till denna. Vid läckage- vattensfårorna 27 kan tätningen lämnas bort eftersom vattnet som uppsamlats i dessa vid snittet 11 kan drop- pa ner i den nedanför belägna håligheten 8 i profilen, varifrån det kan ledas bort.
I praktiken kan snittet utföras med i och för sig kända arbetsredskap, t.ex. metallsåg. Härvid kan man t.ex. använda en såg, vars blad är tillräckligt brett för att snittet 11 skall få den önskade bredden. Aluminiumen som används som råmaterial i profilen möjliggör ett snitt då bredden är ca 5 mm och_ då det sträcker sig till ca 10 mm från bottendelen 3. Bockningsvinkeln c kan vara ca 1600 eller större med använda material. 466 s54~..

Claims (10)

46e's54 10 15 20 25 30 35 10 Patentkrav:
1. Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt, som innefattar längsgående metallprofiler (2), som uppbär glasskivor eller dylikt (23), och till profilerna sig anslutande tvärsgående profiler (12), vilka ansluter sig till varandra och bildar en ramstruktur, varvid de längsgående profilerna (2) utgörs av efter varandra belägna längsgående profilpartier (2a, '2b), vilkas längsriktningar bildar en inbördes vinkel (a) vid anslutningspunkten mellan partierna, kännetecknad därav, att åtminstone två efter varandra belägna profilpartier (2a, 2b) utgöres av samma enhetliga profilstycke (2), i vilket vid anslutningspunkten mellan profilpartierna finns över en del av profil- styckets tvärsnittsform sig utsträckande skärning (ll), samt i. syfte att bilda nämnda vinkel (a) en bockning, som är utförd vid området (3, 4, 4a, 5) av den tvärsnittsform hos profilen, som kvarblir utanför nämnda skärning och förbinder nämnda partier (2a, 2b) med varandra.
2. Ramstruktur enligt patentkravet 1, kännetecknad därav, att skärningen (ll) är utförd på den sida av profilstycket (2), som ligger vid den större vinkeln (360°-a), som uppstår genom bockningen.
3. Ramstruktur enligt patentkraven l eller 2, kännetecknad därav, att vinkeln är bildad genom bockning av en vid nedre delen av profilstycket befintlig bottendel (3), som tjänstgör som den profil- partierna förbindande delen.
4. Ramstruktur enligt patentkravet 3, där den längsgående profilen är ljustakets vertikalprofil, som har en bottendel (3), i vilken finns kondensvattenrän- nor (4), samt från bottendelen i riktning mot glas- skivorna (23) befintliga delar (6), som är avsedda 4% 10 15 20 25 30 35 466 s54;äf 11 för infästning av ett tätningsband och som ansluter sig till bottendelen (3) genom förmedling av en skivlik livdel (5), som ligger väsentligen vinkelrätt' mot bottendelen, kännetecknad därav, att skärningen är utförd i den vid glasskivorna (23) eller dylikt liggande överdelen (9) av profilstycket (2) och den utsträcker sig i riktning mot bottendelen (3) åtmin- stone över hela omrâdet av den för tätningsband avsedda delen.
5. Ramstruktur enligt patentkravet 4, kännetecknad därav, att skärningen (ll) utsträcker sig i riktning mot bottendelen (3) åtminstone över en del av omrâdet hos de skivlika livdelarna (5).
6. Ramstruktur enligt patentkravet 4 eller 5, kännetecknad därav, att vid anslutningspunkten är placerad en tvärsgående profil (12), vars botten (13) anligger mot sidokanten av' kondensvattenrännan (4) och som är bockad vid den i profilens (12) längsriktn- ing förlöpande linje väsentligen i samma vinkel (d) som anslutningspunkten.
7. Ramstruktur enligt patentkravet 6, kännetecknad därav, att den tvärsgående profilen (12) är på i och för sig känt sätt delad vid mitten i två avskilda kantdelar (l2a, l2b), som står i förbindelse med varandra genonz krökta glidytor (27), som Imöjliggör vridning av kantdelarna (l2a, l2b) runt den i den tvärsgâende profilens längsriktning förlöpande axeln till en inbördes vinkel, som svarar mot vinkeln (a) hos anslutningspunkten, varvid bottnen (l3a, l3b) i kantdelarna (l2a, l2b) anligger på motsatta sidor av anslutningspunkten mot sidokanten (4a) av kondensvat- tenrännan (4) i den längsgående profilen (2). 466 10 15 20 25 30 35 554 12
8. Förfarande för montering av ramstruktur av ett ljustak eller dylikt, i vilket förfarande längsgående metallprofiler (2), som är avsedda för att uppbära glasskivor eller dylikt, är utformade med efter varandra belägna längsgående profilpartier (2a, 2b), vilkas längsriktningar bildar en vinkel (a) vid anslut- ningspunkten mellan profildelarna och tvärsgående profiler (12) anslutes till de längsgående profilerna, kännetecknat därav, att i en längsgående rak profil (2) skärs vid den avsedda anslutningspunkten en skära (11), som utsträcker sig över en del av området av profilens (2) bockas vid skåran (11) så, att i dess längsriktning bildas en vinkel (a). (2) tvärsnittsform, varefter profilen
9. Förfarande enligt patentkravet 8, kännetecknat därav, att skårorna (ll) skärs vid profilens (2) övre del (9), som ligger vid glasskivorna eller' dylikt (23), varvid profilpartierna (2a, 2b) vid den i underdelen.befintliga bottendelen (3) förblir fasta vid varandra, profilens bottendel (3) fästs vid den ena ändan av profilen på en bärande stomme (1) i konstruk- tionen, vilken stomme utgörs av i vinkel till varandra liggande lângsträckta stompartier (la, lb), profilen bockas att ligga parallellt med stommen (1) bottendel (3) till anliggning mot stompartierna (la, lb) och den fästs på stommen (1). dess
10. Förfarande enligt patentkravet 8, kännetecknat därav, att den i. profilens (2) underdel befintliga bottendelen (3) av profilen fästs vid den ena ändan av profilen på den bärande långsträckta stommen (1) i konstruktionen, vilken stomme utgörs av i vinkel till varandra liggande långsträckta stompartier (la, lb), varvid fästandet utförs vid ett dylikt stomparti (la) att förlöpa i dess riktning, vid anslutnings- punkten mellan nämnda stomparti (la) och det följande stompartiet (lb) i profilens (2) längsriktning skärs 466 554- 13 en skära (11) i profilens (2) övre del (9), som ligger vid glassklvorna eller dylikt (23), och profilen (2) bockas vid skåran (ll) så, att bottendelen (3) hos den efter skâran (11) följande profildelen (2b) komer till anliggning mot nämnda följande stomparti (lb).
SE8902396A 1988-07-04 1989-06-30 Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt samt foerfarande foer montering av ramstrukturen SE466354B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI883176A FI78956C (sv) 1988-07-04 1988-07-04 Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt samt ett förfarande för monter ing av ramstrukturen

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8902396D0 SE8902396D0 (sv) 1989-06-30
SE8902396L SE8902396L (sv) 1990-01-05
SE466354B true SE466354B (sv) 1992-02-03

Family

ID=8526761

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8902396A SE466354B (sv) 1988-07-04 1989-06-30 Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt samt foerfarande foer montering av ramstrukturen

Country Status (4)

Country Link
DK (1) DK328589A (sv)
FI (1) FI78956C (sv)
NO (1) NO892719L (sv)
SE (1) SE466354B (sv)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL1033918C2 (nl) 2007-05-31 2008-12-02 Draka Comteq Bv Kabel, alsmede gebruik en werkwijze voor het aanleggen van een kabelnetwerk.

Also Published As

Publication number Publication date
FI78956B (fi) 1989-06-30
DK328589A (da) 1990-01-05
DK328589D0 (da) 1989-07-03
FI883176A0 (fi) 1988-07-04
NO892719D0 (no) 1989-06-30
SE8902396L (sv) 1990-01-05
NO892719L (no) 1990-01-05
FI78956C (sv) 1992-07-18
SE8902396D0 (sv) 1989-06-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI63107C (fi) Foerankringsprofil foer glasskivor t ex flerskiktskivor vilkenfaester vid en t-profilbaerare
US4223667A (en) Apparatus for supporting solar collectors on a building
US5896711A (en) Roof curb
US11105098B2 (en) Skylight
US3967423A (en) Skylight system
EA006993B1 (ru) Гидроизолирующий элемент с регулируемыми угловыми частями
NO20002802D0 (no) Kledningsplater av platemateriale eller lignende materiale for dannelse av et nisjetak, samt fremgangsmÕte for montering av slike plater
SE466354B (sv) Ramstruktur av ett ljustak eller dylikt samt foerfarande foer montering av ramstrukturen
US3376680A (en) Batten roof system
US20050000173A1 (en) Skylight with sealing gasket
EP2487307A2 (en) Window set for barrel roof
US4429508A (en) Anchoring device for metal roof
GB2252113A (en) A gutter for a roof of adjustable pitch
GB2374882A (en) Roof support
JPH0338334Y2 (sv)
JP3026818U (ja) 長尺金属屋根葺板
CN215368204U (zh) 铝方通与铝板装配式吊顶结构
US11111675B1 (en) Flashing tool
CN103122682B (zh) 雨水排出用雨水沟组件及其施工方法
JP4015101B2 (ja) 増築工法
JP3655855B2 (ja) 採光用ガラス屋根
EP1608826B1 (en) Improvements in and relating to conservatory roofs
JPS6140822Y2 (sv)
JPS6318665Y2 (sv)
FI77506B (fi) Korsverksram foer ljustak eller motsvarande.

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8902396-4

Effective date: 19940210

Format of ref document f/p: F