SE429932B - Elektronsvetsforfarande for detaljer med delningsplan i en tryckomgivning av 10 mbar och derover - Google Patents

Elektronsvetsforfarande for detaljer med delningsplan i en tryckomgivning av 10 mbar och derover

Info

Publication number
SE429932B
SE429932B SE7908213A SE7908213A SE429932B SE 429932 B SE429932 B SE 429932B SE 7908213 A SE7908213 A SE 7908213A SE 7908213 A SE7908213 A SE 7908213A SE 429932 B SE429932 B SE 429932B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
dividing plane
electron beam
gap
guide surfaces
details
Prior art date
Application number
SE7908213A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7908213L (sv
Inventor
W Dietrich
F H Samuelson
Original Assignee
Leybold Heraeus Gmbh & Co Kg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Leybold Heraeus Gmbh & Co Kg filed Critical Leybold Heraeus Gmbh & Co Kg
Publication of SE7908213L publication Critical patent/SE7908213L/sv
Publication of SE429932B publication Critical patent/SE429932B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01JELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
    • H01J37/00Discharge tubes with provision for introducing objects or material to be exposed to the discharge, e.g. for the purpose of examination or processing thereof
    • H01J37/30Electron-beam or ion-beam tubes for localised treatment of objects
    • H01J37/301Arrangements enabling beams to pass between regions of different pressure
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B23MACHINE TOOLS; METAL-WORKING NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B23KSOLDERING OR UNSOLDERING; WELDING; CLADDING OR PLATING BY SOLDERING OR WELDING; CUTTING BY APPLYING HEAT LOCALLY, e.g. FLAME CUTTING; WORKING BY LASER BEAM
    • B23K15/00Electron-beam welding or cutting
    • B23K15/10Non-vacuum electron beam-welding or cutting

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Plasma & Fusion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Welding Or Cutting Using Electron Beams (AREA)

Description

15 V 20 '25 iso 19os21z-vi Under det att vid elektronstrålsvetsning i fint och högt vakuum djup-breddförhâllandet för svetssömmen kan sträcka sig till 50:1, är det-i normalfallet så, att med den i 'atmosfären utträdande elektronstrålen kan man uppnå djup- -breddförhållanden av maximalt 4:1.
Elektronstrålsvetsning under atmosfäriska förhållanden har den stora fördelen, att stora och/eller komplicerat utformade detaljer kan svetsas, utan att det krävs en vakuumkammare mot motsvarande dimensioner. Härvid tänker aman särskilt på längdsvetsning av rör och svetsning av enstaka rörstycken. För att vid sådana detaljer kunna bortse från vakuumkammare med stora volymer är det också känt att sätta in elektronstrålkanoner, som är avtätade relativt detaljens yta medelst en tätningslist eller en speciellt utformad tryckstegsram, varigenom bildas ett rum av begränsad storlek för utformning av ett tillräck- ligt vakuum; Kostnaderna för en sådan lösning är dock be- tydande och har av den anledningen inte funnit någon nämn- "värd användning (DE-AS 15 15 201).p Föreliggande uppfinning har därför som ändamål att anvisa ett förfarande, varmed djupsvetsningar under tryck av mer än 10 mbar, särskilt under atmosfäriska förhållanden är genomförbara utan att komplicerade anordningar behöver an- vändas. Med uttrycket djupsvetsningar skall förstås såda- na elektronstrâlsvetsningar, genom vilka detaljer förbin- -das medelst djupa och smala svetssömmar med ett djup- ebreaaförhållanae av 2o=1 och aäröver; ' VcDet uppställda problemet löses genom det nya förfarandet därigenom, att man innan sammansvetsningen bearbetar detal- jerna i området för det vid sammanfogningen bildade del- ningsplanet och att bearbetningen sker parallellt med det- ta delningsplan och på så sätt att i delningsplanet bildas styrytor för elektronstrålen, vilka förlöper symmetrisktd med elektronstrålen och vilka uppvisar ett sådant inbördes 10 20 25 30 790821:-7 avstånd att de divergerande elektronerna träffar dem un~ der.en spetsig vinkel och därifrån reflekteras och kon- centreras i riktning mot detaljerna och genom vilka sam- tidigt fritt tillträde till den omgivande atmosfären re- duceras, varvid styrytorna bildar en spalt och att man vid svetsningen först sammansvetsar den outvidgade delen av delningsplanet och sedan spalten under användande av tillsatsmaterial.
Elektronreflexionen och den samtidiga gasavskärmningen uppnås på särskilt enkelt och verkningsfullt sätt däri- genom, att styrytorna förlöper parallellt och symmetriskt med strålningsaxeln och uppvisar i strålningsriktningen en längd av åtminstone 10 mm, företrädesvis åtminstone 20 mm, och att styrytornas avstånd diametralt mot elek- tronstrâlen är större än stråldiametern omedelbart efter strâlens inträde i området med högre tryck.
Dylika styrytor kan åstadkommas resp. framställas på oli- ka sätt. Först är det möjligt att som styrytor utnyttja detaljernas väggdelar, som genom utvidgning av delnings- planet över en del av detaljtjockleken bildar en spalt och att man först svetsar delningsplanets outvidgade del och därefter spalten under användande av tillsatsmaterial.
Med andra ord, detaljerna underkastas vid delningsplanet ett ytterligare bearbetning, genom vilken en del av detal- jens material avlägsnas, så att en smal spalt uppstår, vilken sträcker sig över en del av detaljens tjocklek, varvid denna del vid tjocklekar över 50 mm är mindre än hälften av detaljens tjocklek och är företrädesvis ungefär 1/4 - 1/3 av detaljens tjocklek. Vid den resterande delen av detaljtjockleken sker en konventionell stumfogning.
'Det är dock möjligt att framför delningsplanet, i strål- riktningen sett, anbringa en särskild kropp, som utgör en del av anordningen, som godtyckligt ofta kan användas och som uppvisar styrytor. Genom den uppfinningsenliga åtgär- 10 20 lzs 30, 79-08213-7 I >den.resp. motsvarande medel lyckades det att på nytt sty- ra den i området för högre tryck, särskilt atmosfärstryck, utträdande strålen på vägen till detaljerna, att koncent- rera strålningen och att vittgående förhindra spridning. Ûppfinningen utnyttjar den effekten, att elektronerna, då de stryker mot väggytorna, till en mycket hög procentsats reflekteras förlustfritt. Härtill kommer att elektronstrå- len, efter det att den kommit in i området för det förhöj- da trycket tränger undan luftmolekylerna i kärnan och bil- 'dar en kanal med mycket liten gastäthet fram till detaljen.
Denna effekt är mer utpräglad ju högre elektronstråleeffek-, ten är. Bildandet av denna kanal motverkas åter av den fritt tillströmmande omgivningsatmosfären. Den uppfinnings- enliga lösningen har ytterligare den verkan, att omgiv- ningsatmosfären inte obehindrat får tillträde till styr- ytorna. Därigenom främjas ytterligare kanalbildningen. Ävskärningen relativt omgivningsatmosfären kan vid utform- ningen av styrytorna som begränsningsytor till en med del- ningsplanet parallell spalt ytterligare ökas väsentligt, om man i spalten framför och bakom elektronstrålen åstad- kommer en luftuppvärmning genom ytterligare energikällor, företrädesvis plasmabrännare. _Med uttrycket "spalt" skall i detta sammanhang förstås samtliga hâlrum, som begränsas av väsentligen parallella, - mitt emot varandra belägna väggar och som sträcker sig y över åtminstone en dellängd av delningsplanet. Vidare skall under detta uttryck förstås, särskilt vid anbringandet av en särskild kropp framför delningsplanet, i denna kropp anordnade slitsar, vars längd är begränsad av tvärväggar, som förbinder de parallella väggytorna vid slitsens ände med varandra.
Man har helt överraskande funnit, att man vid utnyttjandet fav den uppfinningsenliga lösningen kunde upphäva hittills- _ varande användningsbegränsningar av elektronstrålsvetsnin- 10 15 20 25' 30 35 79082134 gen under förhöjt tryck upp till atmosfärstryck. Således visade det sig, att man med en elektronstråle med en ef- fekt av 25 kw och med en accelerationsspänning av 200 kW vid en svetshastighet av 60 mm/min. kunde uppnå ett svets- sömdjup av 75 mm vid en maximal sömbredd av 4-6 mm. vid betydande ökning av användningsbredden ändras svetssöm- kvaliteten i området för den under vakuum uppnâbara söm- kvaliteten.
Det uppfinningsenliga förfarandet är särskilt intressant för s.k. tjockväggsvetsning. Härvid rör det sig mestadels om svetsning av stora behållare med tjocka väggar. De hit- intills för sådana bearbetningar erforderliga och ovan be- skrivna tätningslisterna eller tryckstegsavskärmningarna erfordras inte längre vid det uppfinningsenliga förfaran- det, varigenom de för svetsanordningen erforderliga kost- naderna kan reduceras betydligt. Tryck mellan 10 mbar och knappt under atmosfärstryck kan naturligtvis bara uppnås medelst en kammare och en tryckstegsram (relativt detal- jerna) samt medelst en tryckstegssträcka relativt katod- rummet, dock att de i detta tryckområde utnyttjade kons- truktion och förfaringstekniska åtgärderna blir betydligt enklare att bemästra än i vanliga fin- och högvakuum.
Särskilt intressant är användningen vid sammansvetsning av pipe-lines.
Ytterligare kännetecken i anslutning till det nya förfa- - randet framgår av den efterföljande beskrivningen av ett utföringsexempel och hänvisning sker till bifogade ritnin- gar, där Fig. 1 är ett längdsnitt genom en elektronstrålkanon i förbindelse med två för sammanfogning avsedda de- taljer, vid vilka styrytorna bildas genom en bredd- ning av delningsplanet i detaljerna själva; Fig. 2 är ett snitt i rät vinkel mot fig.1 med en till- ordnad plasmabrännare, vars plasmasträcka når in i spalten framför och bakom elektronstrâlen. 10 15 20 25 30 7:908213-7 I fíg. 1 visar en elektronstrålkanon 1 av konventionellt slag, som uppvisar ett hölje 2, som medelst väggar 3 och 4 är uppdelat i tre kammare 5,6 och 7. Kamrarna är åt- nu skilda genom sugledningar 8,9 och 10 och dessutom evaku- erbara i olika tryck, varvid det lägsta trycket i allmän- het bildas i kammaren 5.
I kammaren 5 är inom en strålbildande elektrod 11 (styr- elektrod) anordnad en direkt upphettad katod 12. Högspän- ning och värmespänning tillföres elektrodsystemet genom ledningar 13,14 och 15.
Katoden 12 bildar under drift en elektronstråle 16, som förlöper i kanonaxelns riktning. Vid motsvarande genom- 7 strömningsställen finns inom höljet 2 och väggarna 3 och 4 trånga genomströmningsöppningar 17,18 och 19 och dessa öppningar kan också betecknas som dysor§ Genomströmnings- öppningarna bildas tillsammans med kamrarna 5,6 och 7 en så kallad tryckstegssträcka, som upprätthåller vakuumet i kammaren 5 relativt atmosfären. Väggen 3 har dessutom funktionen av en accelerationsanod. I kammaren 7 är en fokuseringslins 20 anordnad.
Elektronstrâlen 16 kommer ut ur genomströmningsöppningen 19 och har av ovan angivna orsaker en tendens till strål- spridning. Under genomströmningsöppningen 19 finns på ett avstånd A (åtminstone 10 mm, företrädesvis åtminstone 20 mm) tvâ för sammanfogning avsedda detaljer 21 och 22 med en detaljtjocklek B. Dessa detaljer skarvas i ett delningsplan 23 med höjdutsträckningen C. Resten av det ursprungliga delningsplanet breddas genom materialbort- tagning till djupet D till en spalt 24, varvid förhållan- det D:B bör ligga mellan 1:10 och 1:2.
De sig parallellt med delningsplanet 23 sig sträckande begränsningsväggarna för spalten 24 utgör styrytor 25 7 resp. 26 för den på detta ställe obetydligt divergerande 10 15 20 25 30 35 7908-213- 7 elektronstrâlen 16. Styrytornas 25 och 26 avstånd diamet- ralt mot elektronstrålen 16 är större än strâldiametern omedelbart efter utträdet ur genomströmningsöppningen 19.
Den optimala spaltbredden kan lätt uppnås genom utprov- ning, varvid som utgångspunkt bör beaktas, att elektro- nerna i kantområdet av den särade elektronstrålen skall träffa styrytorna under möjligaste spetsiga vinkel, vari- genom optimal reflexion uppnås. I allmänhet ligger spalt- bredden E mellan en och fem millimeter. Vid svetsproces- sen förfares så, att, som framgår av fig.1, detaljerna först svetsas i delningsplanets 23 område, d.v.s. inom dimensionen “C“ (utan tillsatsmaterial), varpå spalten 24 under utnyttjande av tillsatsmaterial utfylles och svet- sas igen.
I fig. 2 är inlagt ett snitt längs delningsplanet 23 (fig.1), så att blott en av de båda detaljerna samt styr- ytan 25 hos spalten 24 är synliga. I svetsriktningen, pi- len 33, är energikällor 33 och 34 anordnade framför och bakom elektronstrålen 16 och över spalten 24 och dessa energikällor är i föreliggande fall plasmabrännare. Plas- matrådar 36 och 37 riktas in i spalten 24 och genom vilka en luftuppvärmning uppnås. På detta sätt bildas plasma- gardiner, som förhindrar att luft ostört kan strömma in i spalten 24. Således avskärmas elektronstrålen 16 verk- samt mot omgivningsatmosfären. Energikällorna bildar fram- för och bakom elektronstrålen 16 tryckfall, så att ett trycksprâng i närheten av elektronstrålen undvikes.
Exempel Vid ett svetsförfarande enligt fig.1 bestod de båda detal- jerna 21 och 22 av plattor av ett högvarmfast stål och be- satt en tjocklek B av 100 mm. Spaltdjupet D uppgick till 25 mm och spaltbredden E till 5 mm. Detta gav en utvidgning C hos delningsplanet 23 uppgående till 75 mm. Med en elek- tronstråle med 25 kW effekt och en accelerationsspänning av 200 kW svetsades de båda detaljerna med en svetshastig- het av 60 mm/min. Undersökningar av den färdiga svetssöm-

Claims (4)

1. 6 15 .ZQ 25 30 19oá21z-7 men visade, att skarven över delningsplanets (svetssöm- men) hela djup var jämförbar med en under vakuum fram- ställd svetssöm över detaljernas hela längd. Spalten 24 tillsvetsades efteråt under tillsats av kompalibelt svets- material. På detta sätt lyckades det att förbinda detaljer med en tjocklek av 100 mm på ett otadligt sätt. Svetssömmen hade i området för det tidigare delningsplanet 23 en maxi- mal Bredd av fyra - sex millimeter, så att bredd-djup- förhållandet som ursprungligen uppnåddes endast under va- kuum, praktiskt taget kunde uppnås i full utsträckning. P a-t e n t k r a v- 1;- Elektronsvetsförfarande för detaljer med delningsplan i en tryckomgivning av 10 mbar och däröver, särskilt vid- atmosfärstryck, under användande av en elektronstrålkanon, som alstrar en fokuserad elektronstråle och som sänder ut denna genom den yttersta utlcppsöppningen till en tryck- stegsträcka i omgivningen med högre tryck, k ä n n e - t e cnk nya t av att man innan sammansvetsningen bearbe- -tar detaljerna (21,22) i området för det vid sammanfognin- Igen bildade delningsplanet (23) och att bearbetningen sker parallellt med detta delningsplan och på så sätt att i del- ¿.ningsplanet bildas styrytor (25,26) för elektronstrâlen (16),.vilka förlöper symmetriskt med elektronstrålen och vilka uppvisar ett sådant.inbördes avstånd att de diverge- rande elektronerna träffar dem under en spetsig vinkel och därifrån reflekteras och koncentreras i riktning mot detal- jerna och genom vilka samtidigt fritt tillträde till den omgivande atmosfären reduceras, varvid styrytorna (25,25) bildar en spalt (24) och att man vid svetsningen först sam- mansvetsar den outvidgade delen av delningsplanet och sedan spalten (24) under användande av tillsatsmaterial. Ä 10 15 7908213-v
2. Elektronsvetsförfarande enligt kravet 1, k ä n n e - t e c k n a t av att styrytorna (25,26) förlöper parallellt och symmetriskt med strâlningsaxeln och uppvisar i strål- ningsriktningen en längd av åtminstone 10 mm, företrädes- vis åtminstone 20 mm, och att styrytornas (25,26) avstånd diametralt mot elektronstrâlen (16) är större än stråldia- metern omedelbart efter strålens inträde i omrâdet med hög- re tryck.
3. Förfarande enligt kraven 1 och 2, k ä n n e t e c k - n a t av att vid utformningen av styrytor (25,26) som be- gränsningsytor för en med delningsplanet (23) parallell spalt (24) genomföras i spalten framför och bakom elektron- strålen en luftuppvärmning genom ytterligare energikällor (33,34).
4. Förfarande enligt kravet 3, k ä n n ett e c k n a t av att som energikällor (33,34) användes plasmabrännare.
SE7908213A 1978-10-24 1979-10-04 Elektronsvetsforfarande for detaljer med delningsplan i en tryckomgivning av 10 mbar och derover SE429932B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/954,140 US4304979A (en) 1978-10-24 1978-10-24 Method and apparatus for electron beam welding at elevated pressures

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7908213L SE7908213L (sv) 1980-04-25
SE429932B true SE429932B (sv) 1983-10-10

Family

ID=25494986

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7908213A SE429932B (sv) 1978-10-24 1979-10-04 Elektronsvetsforfarande for detaljer med delningsplan i en tryckomgivning av 10 mbar och derover

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4304979A (sv)
BE (1) BE879585A (sv)
DE (1) DE2849735A1 (sv)
FR (1) FR2440073A1 (sv)
GB (1) GB2033814B (sv)
NL (1) NL187427C (sv)
SE (1) SE429932B (sv)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5951886A (en) * 1997-12-23 1999-09-14 Ptr Precision Technologies Apparatus for electron beam welding at atmospheric pressure
DE19815456C2 (de) * 1998-04-07 2001-07-05 Ardenne Anlagentech Gmbh Verfahren zum Betreiben einer Elektronenkanone
WO2005011907A2 (de) * 2003-08-04 2005-02-10 Air Liquide Deutschland Gmbh Verfahren und vorrichtung zum non-vakuum-elektronenstrahlschweissen von metallischen werkstoffen
US7348568B2 (en) * 2004-06-24 2008-03-25 Lawrence Livermore Natonal Security, Llc Electron beam diagnostic for profiling high power beams
EP1630849B1 (en) * 2004-08-27 2011-11-02 Fei Company Localized plasma processing
US8253062B2 (en) * 2005-06-10 2012-08-28 Chrysler Group Llc System and methodology for zero-gap welding
US8803029B2 (en) * 2006-08-03 2014-08-12 Chrysler Group Llc Dual beam laser welding head
US8198565B2 (en) * 2007-04-11 2012-06-12 Chrysler Group Llc Laser-welding apparatus and method
KR20140085134A (ko) * 2012-12-27 2014-07-07 현대자동차주식회사 차량용 배기가스 재순환 밸브장치

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1199416B (de) * 1961-10-03 1965-08-26 Heraeus Gmbh W C Verfahren und Vorrichtung zum Schweissen von Metallen oder Nichtmetallen bei Normaldruck mittels Elektronenstrahlen
US3174026A (en) * 1962-06-20 1965-03-16 Budd Co Method and means of circumventing cathode maintenance in electron beam devices
NL299874A (sv) * 1962-11-05
US3162749A (en) * 1962-12-31 1964-12-22 United Aircraft Corp Jet valve pressure staging device
US3271556A (en) * 1963-10-31 1966-09-06 Lockheed Aircraft Corp Atmospheric charged particle beam welding
FR1401318A (fr) * 1964-04-20 1965-06-04 Commissariat Energie Atomique Perfectionnement au procédé de soudage par bombardement par canon à électrons, notamment de plaques combustibles gainées
GB1049057A (en) * 1964-06-11 1966-11-23 Sciaky David Electron beam welding out of vacuum
DE1515201B2 (de) * 1964-08-08 1973-04-05 Steigerwald Strahltechnik GmbH, 8000 München Vorrichtung zur materialbearbeitung mittels eines korpuskularstrahles
US3389240A (en) * 1964-09-25 1968-06-18 Welding Research Inc Electron beam welding apparatus
US3428776A (en) * 1966-01-28 1969-02-18 Gen Electric Method and apparatus for extracting a charged particle beam into a higher pressure atmosphere
US3602685A (en) * 1966-06-28 1971-08-31 Atomic Energy Commission Method of electron-beam welding
FR1590720A (sv) * 1968-10-10 1970-04-20
US3617909A (en) * 1969-12-23 1971-11-02 Us Army Electrostatic lens and feed-through
US3972599A (en) * 1974-09-16 1976-08-03 Caterpillar Tractor Co. Method and apparatus for focussing laser beams
US4079285A (en) * 1975-02-10 1978-03-14 Simulation Physics, Inc. Dielectric guide for electron beam transport
FI761730A (sv) * 1976-06-15 1977-12-16 Valmet Oy
US4176270A (en) * 1976-06-04 1979-11-27 Valmet Oy Roll and roll-manufacturing method

Also Published As

Publication number Publication date
GB2033814A (en) 1980-05-29
SE7908213L (sv) 1980-04-25
DE2849735A1 (de) 1980-05-08
GB2033814B (en) 1982-08-04
NL187427B (nl) 1991-05-01
DE2849735C2 (sv) 1989-03-09
FR2440073A1 (fr) 1980-05-23
NL187427C (nl) 1991-10-01
BE879585A (fr) 1980-02-15
FR2440073B1 (sv) 1983-07-18
US4304979A (en) 1981-12-08
NL7907827A (nl) 1980-04-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10112236B2 (en) Device and method for the manufacture or repair of a three-dimensional object
EP2666579B1 (en) Hybrid laser arc welding process and apparatus
SE429932B (sv) Elektronsvetsforfarande for detaljer med delningsplan i en tryckomgivning av 10 mbar och derover
US8729424B2 (en) Hybrid welding with multiple heat sources
US7525067B2 (en) Dual wire welding torch and method
US6469277B1 (en) Method and apparatus for hybrid welding under shielding gas
NO160128B (no) Laaseinnretning til fastspenning av et deksel.
US3626140A (en) Welding in depth
US11633911B2 (en) 3D printing method and apparatus
CN102649192A (zh) 一种超标装配间隙下的真空电子束对接焊方法
JP2014128832A (ja) レーザー溶接装置およびレーザー溶接方法
US20240123547A1 (en) Method for welding using a mobile vacuum chamber
US3393289A (en) Self-cleaning electron beam exit orifice
US20140008333A1 (en) Welding method and apparatus therefor
US3171943A (en) Vapor deflector for electron beam machine
US3175073A (en) Split stream cross orifice
EP2292371B1 (en) Method of depositing material
JP2018065154A (ja) レーザ溶接装置及びレーザ溶接方法
CN106064278B (zh) 一种基于局部真空气氛的镀锌钢板激光搭接焊接方法
CN211125050U (zh) 一种用于聚变堆面向等离子体部件的连接结构
JP2017077578A (ja) レーザ肉盛方法
RU2534183C1 (ru) Способ электронно-лучевой сварки разнородных металлических материалов
CN111590178A (zh) 多源同轴等离子弧熔覆工艺及设备
US3527917A (en) Method of electron beam welding on thick metal sheets
CN111243930A (zh) 接合零件

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7908213-7

Effective date: 19920510

Format of ref document f/p: F