RO129700A2 - Pastă de dinţi cu plante medicinale - Google Patents

Pastă de dinţi cu plante medicinale Download PDF

Info

Publication number
RO129700A2
RO129700A2 ROA201300102A RO201300102A RO129700A2 RO 129700 A2 RO129700 A2 RO 129700A2 RO A201300102 A ROA201300102 A RO A201300102A RO 201300102 A RO201300102 A RO 201300102A RO 129700 A2 RO129700 A2 RO 129700A2
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
oil
toothpaste
cinnamon
powder
medicinal plants
Prior art date
Application number
ROA201300102A
Other languages
English (en)
Inventor
Teofil Câmpean
Original Assignee
Escorpion 707 Impex S.R.L.
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Escorpion 707 Impex S.R.L. filed Critical Escorpion 707 Impex S.R.L.
Priority to ROA201300102A priority Critical patent/RO129700A2/ro
Publication of RO129700A2 publication Critical patent/RO129700A2/ro

Links

Landscapes

  • Cosmetics (AREA)
  • Medicines Containing Plant Substances (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la o pastă de dinţi cu plante medicinale, pentru igiena cavităţii bucale. Pasta conform invenţiei conţine, în procente masice, 25...30% ulei de argan, de floarea-soarelui, de măsline, de seminţe de bostan, de seminţe de in, de sâmburi de struguri, de susan, de gălbenele, de cătină, de oregano, de migdale, de rapiţă, 40...50% miere, ceară de albine, sirop de arţar, argint coloidal, 24...30% pudră de argilă, bicarbonat de sodiu, sare neiodată, propolis, scorţişoară, roşcovă, 0,5...1% ulei esenţial de mentă, scorţişoară, fenicul.

Description

PASTĂ DE DINȚI CU PLANTE MEDICINALE.
Invenția se referă la o pastă de dinți cu plante medicinale, folosită pentru igiena completă a dinților și a cavității bucale, cu utilizare în industria farmaceutică și cosmetică.
Flora bucală normală include peste 1000 tulpini bacteriene, dintre care, multe anaerobe.
- peste 80 % din totalul microorganismelor cgltivabile din cavitatea bucală, sunt reprezentate de: Streptococcus, Peptostreptococcus, Veillo- nella, Lactobacillus, Corynebacterium și Actinomyces;
- flora bucală este dominată (88,9%) de germenii anaerobi, restul de 11,1 % fiind reprezentate de bacterii facultative;
- microorganismele Gram negative, neobișnuit întâlnite la adultul sănătos, devin predominante, la persoanele cu infecții severe și la vârstnici;
- deși speciile reprezentative ale acestei flore pot fi izolate din majoritatea zonelor cavității bucale, anumite suprafețe - limba, suprafața dentară, gingiile, saliva- tind să favorizeze colonizarea preferențială cu anumite microorganisme specifice și anume:
• Strept. sanguis, Strept. mutans, Strept. mitior și Actinomyces viscosus colonizează preferențial suprafața dentară;
• Strept. salivarius și Veillonella, se localizează predilect la nivelul limbii și mucoasei bucale;
• Fusobacterium, Bacteroides, Spirochetele, se concentrează pe suprafața gingiilor.
Factorii care contribuie la această distribuție predilectă includ:
• factori selectivi de aderență a anumitor bacterii la suprafața anumitor tipuri de celule;
• condiții metabolice locale legate de pH-ul mediului, potențialul de oxidoreducere;
• fenomene de coagregare bacteriană și de inhibiție microbiană.
In afara acestor considerații anatomice și bacteriologice, numeroși alți factori influențează compoziția florei bucale. Printre aceștia mai importanți sunt: vârsta, dieta, erupția dentară, igiena orală, fumatul, prezența cariilor dentare sau a bolii periodontale, tratamente antimicrobiene, sarcina, spitalizarea prelungită, factori genetici .
Mucoasa orală este supusă amenințării constante a unei invazii prin microorganisme care pot provoca infecții odontogene, care continuă să <201 3 - 00102-2 J -|)1- 2013 constituie ο importantă problemă epidemiologică, nu numai prin frecvența lor, dar și prin complicațiile severe pe care le pot dezvolta.
împotriva acestor infecții odontogene, igiena orală susținută joacă un rol deosebit.
Sunt cunoscute numeroase produse utilizate pentru igiena gurii, a dinților și a gingiilor. Dezavantajul acestor produse este că marea lor majoritate au în compoziție concentrații ridicate de compuși chimici de sinteză, cu un aparent efect local de igienizare și de protecție.
De asemeni sunt cunoscute produse pentru igiena gurii cu conținut de produse vegetale cu efecte medicinale.
Brevetul RO 086 247 se referă la o pastă de dinți ce constă în aceea că, în scopul realizării unei acțiuni antiseptice, astringente și dezodorizante, este constituită din 2% extract apos de Symhpytum officinalis (tătăneasa), 2% extract apos de Juglans regia (nuc), 3 % extract alcoolic de Salvia officinalis (salvie), înglobate într-o bază de pastă de dinți constituită din 42% carbonat de calciu precipitat, 1,20% hidroxietilceluloză, 26% propilenglicol, 2% laurilsulfat de sodiu, 0,10% zaharoză sodică, 0,07% benzoat de sodiu, 1.30% compoziție de aromatizare și apă deionizată până la 100%.
Brevetul RO 123071 se referă la o pastă de dinți, ce constă în aceea că în scopul prevenirii apariției tartrului și a plăcii bacteriene, se asociază în compoziție în rapoarte de 1,00...1,50 % extracte de glicerino-hidroalcoolice din materii prime vegetale proaspete, de origine embrionară, precum muguri proaspeți de Ribes nigrum (coacăz negru), Juglans regia (nuc), Abies alba (brad) , și 0,2..0,3% ulei volatil de Thyml vulgaris aetheroleum ( cimbru), excipienți acceptabili farmaceutic, ca bază uzuală de pastă de dinți.
Brevetul RO 125578 se referă la o compoziție utilizată pentru îndepărtarea tartrului dentar, constituită dintr-un amestec de uleiuri presate la rece, de floarea -soarelui, măsline, semințe de bostan și in, într-un raport de 1:1:1:0,2.
Problema tehnică propusă spre rezolvare de prezenta invenție constă în menținerea echilibrului biologic al cavității bucale, îndepărtarea tartrului dentar, dezinfectare bactericidă, albirea dinților,.
Soluția constă în realizarea unei compoziții fitocosmetice pentru igiena completă a cavității bucale, dintr-un amestec de uleiuri presate la rece: de argan, de floarea-soarelui, de măsline, de semințe de bostan, de semințe de in, de sâmburi de struguri, de susan, de gălbenele, de cătină, de oregano, de migdale și de rapiță; miere de albine, argilă, ceară de albine, sirop de arțar, propolis, argint coloidal, bicarbonat de sodiu, sare neiodată, pudră de scorțișoară, pudră de roșcovă, uleiuri esențiale: de mentă, de scorțișoară și de fenicul.
>2 0 1 3 - 0 0 1 0 2 - 2 Λ -οι- 2013
Pasta de dinți cu plante medicinale , conform invenției asociază în compoziție, în proporție de 25-30% uleiuri presate la rece (de argan, de floareasoarelui, de măsline, de semințe de bostan, de semințe de in, de sâmburi de struguri, de susan, de gălbenele, de cătină, de oregano, de migdale și de rapiță), 40-50% substanțe de bază (miere de albine, ceară de albine, sirop de arțar, argint coloidal), 24-30% pudre ( argilă, bicarbonat de sodiu, sare neiodată, pudră de propolis, pudră de scorțișoară, pudră de roșcovă ), 0,5-1% uleiuri esențiale: de mentă, de scorțișoară și de fenicul.
Prin utilizarea pastei de dinți cu plante medicinale, conform invenției, se obțin următoarele avantaje:
- îndepărtează placa bacteriană;
- previne formarea tartrului dentar și îndepărtează tartrul deja format;
- curăță și albește dinții;
- previne și tratează tulburările de dentiție;
- stopează sângerarea gingiei;
- previne și tratează paradontoza, gingivita;
- împrospătează respirația;
- nu conține fluoruri, îndulcitori artificiali, emulgatori sau coloranți sintetici care dăunează sănătății;
- sub formă de gargară previne și tratează virozele, laringitele;
- are o bună toleranță pentru organism și nu produce reacții alergice sau hipersensibilizare;
- nu are acțiune abrazivă agresivă.
Compoziția sub formă de pastă de dinți, care face obiectul prezentei invenții, utilizează, în rapoarte bine stabilite, principii active naturale conținute în componenți.Ca substanțe abrazive și de albire folosește bicarbonat de sodiu și sare neiodată, iar ca edulcoranți se folosește mierea de albine, sirop de arțar, roșcovă, scorțișoară și uleiuri esențiale de mentă, de scorțișoară și de fenicul.
Componentele amestecului au principii active cu efecte benefice asupra cavității bucale, astfel:
- Amestecul de uleiuri presate la rece, de floarea -soarelui, măsline, semințe de bostan și in conform RO 125578 dizolvă depunerile de tartru de pe dinți, protejează dinții împotriva depunerilor de tartru, contribuie la prevenirea cariilor, ajută la stoparea paradontozei.
- Uleiul de argan presat la rece conține fitosteroli și flavonoide care acționează ca un antiinflamator natural atât intern cât și extern.
- Uleiul din sâmbure de in, de dovleac, de struguri au efect calmant și antiinflamator.
- Uleiul de susan are efect în prevenirea paradontozei, este antiinflamator și dezinfectant.
- Uleiul de gălbenele are efect antiinflamator, antibacterian, antiseptic, cicatrizant, calmant.
Β- 2 O 1 3 - 0 0 1 0 Ί - 2 8 -01- 2013
- Uieiui ae calina are etect antiinflamator, antibacterian este eficient in tratarea gingivitelor.
- Uleiul de oregano poate trata orice infecție, se recomandă pentru a dezinfecta și deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni paradontoza..
- Uleiul de migdale are efect calmant și antiinflamator.
- Uleiul de răpită are efect antiinflamator.
- Mierea de albine este un îndulcitor și antiseptic natural.
- Argila are efect dezinfectant, ajută la îndepărtarea bacteriilor și toxinelor, este antitoxic, cicatrizant.
- Ceara de albine poate fi utilizată pentru a trata paradontoza. Deoarece ceara de albine, conține vitamina A. care este necesară pentru dezvoltarea normală a celulelor, aceasta este utilizată pentru a trata și afecțiuni ce pot apărea în zona bucală.
- Sirop de arțar este un îndulcitor natural și un valoros detoxifiant natural.
- Argintul coloidal este un preparat folosit în terapiile naturale pentru a interveni împotriva infecțiilor și asupra produșilor reziduali proveniți din infecții, antibiotic natural, antiinflamator, bactericid, antiviral, antifungic, antiparazitar, Acționează împotriva unei game largi de microorganisme ca stafilococi, streptococi, fungi etc.. Poate fi folosit pentru durerile de dinți și rănile din gură.
- Bicarbonatul de sodiu este compus din cristale cu proprietăți abrazive, de aceea bicarbonatul are proprietatea de a albi dinții. Acesta are efectul de a poliza dinții, de a face smalțul să strălucească și de a îndepărta petele gălbui. Bicarbonatul poate preveni apariția cariilor eliminând bacteriile, de aceea este un ingredient de bază în pastele de dinți. Dușurile bucale cu bicarbonat de sodiu sunt eficiente împotriva aftelor și în prevenirea rănile bucale și a respirației urât mirositoare.
-Sare neiodată are efect antiinflamator, conservant, bactericid.
- Scorțișoara are proprietăți antibacteriene și antifungice, motiv pentru care este recomandat în tratarea unor afecțiuni survenite de pe urma infestării cu bacterii și fungi. Folosită cu regularitate, scorțișoara este un remediu și pentru tratarea durerilor de dinți și pentru împrospătarea respirației.
- Propolisul este un excelent ajutor împotriva infecțiilor bacteriene este recomandat împotriva inflamațiilor mucoasei membranelor gurii. La fel, propolisul se folosește în tratarea paradontopatiilor, având acțiune antiinflamatoare (in gingivite și parodontite marginale
- Pudră de roșcovă: taninii din roșcovă conțin acid galic. Acid galic este analgezic, antialergic și antibacterian. De asemenea, este antioxidant, antiviral si antiseptic.
- Uleiul esențial de mentă acționează ca antiseptic, antispasmotic,
- Uleiul esențial de scorțișoară are proprietăți antimicrobiene, antivirale, antifungice și antinflamatoare.
Uleiul esențial de fenicul are efect antispastic, sedativ
Procedeul de obținere a pastei de dinți cu plante medicinale pentru igiena completă a cavității bucale, conform invenției , constă în aceea că se prepară la rece sub agitare amestecul de uleiuri presate la rece în proporții egale de ^-2 Ο 1 3 - Ο Ο 1 0.2 - 2 <8 -οι- 2013
ί. η ί. i ί: i:i, ia care se adauga sub agitare amestecul de sirop de arțar, mierea de albine și argint coloidal preparate în prealabil. Ceara de albine purificata se încălzește pe baia de abur până la temperatura de topire, după care la temperatura de 35-40 Cu se adaugă sub agitare amestecul de uleiuri. Amestecul se răcește până la temperatura camerei. Sub agitare continua se adaugă amestecul de pudră formată din argilă, sare neiodată, bicarbonat de sodiu, pudră de propolis, pudră de scorțișoară, pudră de roșcovă .
Omogenizarea durează o oră, după care se adaugă uleiurile esențiale.
Amestecul astfel obținut se lasă la maturat sub omogenizare continuă timp de 12 ore. după care se ambalează.
Se prezintă în continuare două exemple de realizare a invenție.
Exemplul 1. într-un vas de reacție (1) cu capacitate de 500 ml, prevăzut cu agitator se introduc câte 5 g uleiuri presate la rece (de argan, de floareasoarelui, de măsline, de semințe de bostan, de semințe de in. de sâmburi de struguri, de susan, de gălbenele, de cătină, de oregano, de migdale și de rapiță) în proporții egale de 1:1:1:1:1:1:1:1:1:1:1:1.
Separat într-un alt vas de reacție (2) cu capacitate de 250 ml, prevăzut cu agitator se amestecă sub agitare 60 g miere de albine, 12 g sirop de arțar și 6 g argint coloidal. Amestecul obținut este adus în vasul (1) și se omogenizează în continuare.
într-un alt vas de reacție (3) cu capacitate de 500 ml, se topește pe baia de abur 36 g ceară, După răcire la temperatura de 35-40 C° se adaugă sub agitare amestecul din vasul (1). Amestecul se răcește până la temperatura camerei. Sub agitare continuă se adaugă amestecul de pudră formată din 23 g argilă, 14.5 g sare neiodată, 14,5 g bicarbonat de sodiu, 3 g pudră de propolis, 3 g pudră de scorțișoară, 3 g pudră de roșcovă .
Omogenizarea durează o oră, după care se adaugă 1,2 g uleiuri esențiale în proporții egale de 1:1:1.
Amestecul astfel obținut se iasă la maturat sub omogenizare continuă timp de 12 ore, după care se ambalează.
Exemplul 2. într-un vas de reacție (1) cu capacitate de 500 ml, prevăzut cu agitator se introduc câte 7 g uleiuri presate la rece (de argan, de floareasoarelui, de măsline, de semințe de bostan, de semințe de in, de sâmburi de struguri, de susan, de gălbenele, de cătină, de oregano, de migdale și de rapiță) în proporții egale de 1.1:1:1:1:1:1:1:1:1:1:1.
Separat într-un alt vas de reacție (2) cu capacitate de 250 ml, prevăzut cu agitator se amestecă sub agitare 63,5 g miere de albine, 12 g sirop de arțar și 6 g argint coloidal. Amestecul obținut este adus în vasul (1) și se omogenizează în continuare.
Intr-uri alt vas de reacție (3) cu capacitate de 500 ml, se topește pe baia de abur 36 g ceară, După răcire la temperatura de 35-40 C° se adaugă sub agitare amestecul din vasul (1). Amestecul se răcește până la temperatura camerei Sub agitare continuă se adaugă amestecul de pudră formată din 30,9 g ς
^2013-00102-2 ,β -01- 2013 argHă, 19,3 g sare neiodată, 19,3 g bicarbonat de sodiu, 2,5 g pudră de propoiis, 2,5 g pudră de scorțișoară, 2,5 g pudră de roșcovă .
Omogenizarea durează o oră, după care se adaugă 1,5 g uleiuri esențiale în proporții egale de 1:1:1.
Amestecul astfel obținut se lasă la maturat sub omogenizare continuă timp de 12 ore, după care se ambalează.
Testări clinice
Pasta de dinți, conform invenției, a fost testată pe un număr de 30 pacienți voluntari, din care 18 femei și 12 bărbați, cu vârsta între 28 și 57 ani, care prezentau diferite afecțiuni dentare: tartru dentar, gingivită, început de parodontoză, paradontopatii, dantura îngălbenită. Pasta de dinți, conform invenției, a fost folosită de către pacienți de 2 ori pe zi, dimineața și seara, după mâncare, pe o perioadă neîntreruptă de 30 zile. în urma folosirii pastei de dinți, conform invenției, s-a constatat o ameliorare a afecțiunilor diagnosticate, eliminarea tartruiui dentar, înălbirea danturii, vindecarea gingiei afectate.

Claims (2)

  1. REVENDICĂRI
    1. Pastă de dinți cu plante medicinale, pentru igiena completă a cavității bucale, caracterizată prin aceea că, asociază în compoziție, în proporție de 2530% uleiuri presate la rece:de argan, de floarea-soarelui, de măsline, de semințe de bostan, de semințe de in, de sâmburi de struguri, de susan, de gălbenele, de cătină, de oregano, de migdale și de rapiță, 40-50% substanțe de bază: miere de albine, ceară de albine, sirop de arțar, argint coloidal, 24-30% pudre: argilă, bicarbonat de sodiu, sare neiodată, pudră de propolis, pudră de scorțișoară, pudră de roșcovă , 0,5-1% uleiuri esențiale: de mentă, de scorțișoară și de fenicul.
  2. 2. Pastă de dinți cu plante medicinale, definită în revendicarea 1, caracterizată prin aceea că, se utilizează ca preparat stomatologic pentru tratarea și prevenirea afecțiunilor dentare și a cavității bucale.
ROA201300102A 2013-01-28 2013-01-28 Pastă de dinţi cu plante medicinale RO129700A2 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201300102A RO129700A2 (ro) 2013-01-28 2013-01-28 Pastă de dinţi cu plante medicinale

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201300102A RO129700A2 (ro) 2013-01-28 2013-01-28 Pastă de dinţi cu plante medicinale

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO129700A2 true RO129700A2 (ro) 2014-08-29

Family

ID=51396256

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201300102A RO129700A2 (ro) 2013-01-28 2013-01-28 Pastă de dinţi cu plante medicinale

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO129700A2 (ro)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
RU2598740C1 (ru) * 2015-07-30 2016-09-27 Общество с ограниченной ответственностью "Научно-производственный центр "Джи-Фарм" Лечебно-профилактический ополаскиватель для десен

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
RU2598740C1 (ru) * 2015-07-30 2016-09-27 Общество с ограниченной ответственностью "Научно-производственный центр "Джи-Фарм" Лечебно-профилактический ополаскиватель для десен
WO2017018906A1 (ru) * 2015-07-30 2017-02-02 Общество С Ограниченной Ответственностью "Джи-Дерм Стома" Лечебно-профилактический ополаскиватель для десен

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6811769B2 (en) Oral composition, method of making the oral composition and oral hygiene method in japanese and chinese herbal remedy
US9603791B2 (en) Oral care product formulation
CN106580836B (zh) 一种含植物因子的口腔护理组合物及其应用
Sirilun et al. Lactobacillus-fermented plant juice as a potential ingredient in cosmetics: Formulation and assessment of natural mouthwash
CN108938501A (zh) 应用于口腔护理产品的中药组合物及口腔护理产品
KR20150027352A (ko) 천연물을 이용한 구강청정제 조성물 및 그 제조방법
CN110946778A (zh) 一种具有消炎抑菌作用的牙膏
KR20180081032A (ko) 갈화 추출물을 포함하는 구강질환 예방 또는 치료용 조성물
KR101505924B1 (ko) 생약재를 함유하는 가글용 식물성 유지 조성물
Teke et al. In vitro antimicrobial activity of some commercial toothpastes
RU2334522C1 (ru) Лечебно-профилактический эликсир для ухода за полостью рта
KR20170103476A (ko) 금앵자 추출물을 포함하는 구강질환 예방 또는 치료용 조성물
JP3389556B2 (ja) 歯周病予防又は治療用組成物
RO129700A2 (ro) Pastă de dinţi cu plante medicinale
KR101881636B1 (ko) 갈화 추출물을 포함하는 구강질환 예방 또는 치료용 조성물
Ghelichli Formulation of new herbal Salvadora toothpaste with antidecay, wound healing and caring tooth and Periodontal diseases
CN108066167A (zh) 一种可视化抑菌美白酸性漱口水及其制备方法
CN113181102B (zh) 一种具有滋润口腔清新口气功能的漱口水及其制备方法
Haider et al. Comparison of Antibacterial Properties of Salvia Officinalis with Commercially Available Mouth-Rinse
TWI730287B (zh) 口腔用組合物及其製備方法與用途
KR0138248B1 (ko) 식물 추출물을 함유한 구강위생 증진용 조성물
KR20170103482A (ko) 연전초 추출물을 포함하는 구강질환 예방 또는 치료용 조성물
JP6918529B2 (ja) 口腔用組成物
KR20170103494A (ko) 과체 추출물을 포함하는 구강질환 예방 또는 치료용 조성물
KR101818211B1 (ko) 우방자 추출물을 포함하는 구강질환 예방 또는 치료용 조성물