RO107008B1 - Casă de păstrat valori - Google Patents

Casă de păstrat valori Download PDF

Info

Publication number
RO107008B1
RO107008B1 RO9300586A RO9300586A RO107008B1 RO 107008 B1 RO107008 B1 RO 107008B1 RO 9300586 A RO9300586 A RO 9300586A RO 9300586 A RO9300586 A RO 9300586A RO 107008 B1 RO107008 B1 RO 107008B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
hub
latch
house
door
channels
Prior art date
Application number
RO9300586A
Other languages
English (en)
Inventor
Romeo Savu
Original Assignee
Romeo Savu
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Romeo Savu filed Critical Romeo Savu
Priority to RO9300586A priority Critical patent/RO107008B1/ro
Publication of RO107008B1 publication Critical patent/RO107008B1/ro

Links

Landscapes

  • Lock And Its Accessories (AREA)

Abstract

Casa de păstrat valori este alcătuită dintr-un corp blindat și o ușă articulată în balamale. Ușa este prevăzută cu un mecanism de zăvorâre, cu zăvoare orizontale și verticale, solidare cu o bară de rigidizare și niște bare de culisare. Acest mecanism este blocat de zăvorul principal, al unei broaște al cărui butuc se poate roti numai dacă o piesă de legătură antrenată de un zăvor pătrunde în niște canale ale unui mecanism de formare a unui cod cifrat, ales, și anume, atunci când acestea sunt aliniate. El este alcătuit dintr-un pachet de discuri, din care unul este conducător, iar celelalte conduse, fiecare fiind format dintr-un butuc și un inel exterior, prevăzut cu canalele menționate, egale ca număr cu numărul discurilor.

Description

Invenția se referă la o casă de păstrat, în condiții de siguranță sporită, documente inportante, bani și alte valori, fiind destinată pentru utilizarea în domeniul financiar bancar, drept casă de bani, în administrație, pentru păstrarea documentelor sau documentațiilor de interes deosebit și oriunde apare necesitatea ca asemenea valori să fie protejate împotriva furtului sau a unor acțiuni distructive, mecanice sau termice.
Se cunoaște o casă de bani, alcătuită dintr-un corp metalic, blindat și izolat termic, o ușă de aceeași construcție, articulată în două balamale și un sistem de zăvorâre cu plunjere de blocare (zăvoare) care pătrund în pereții laterali, sunt comandate printr-un mecanism de deschidere, acționat cu un mâner din exterior și asigurate cu două mecanisme de blocare. Sistemul de zăvorâre comportă o placă de acționare, pusă în legătură cu axul mânerului, niște bare de tracțiune, ghidate și articulate cu placa de acționare, și două bare de rigidizare a zăvoarelor, solidarizată cu barele de tracțiune. La deschiderea ușii, aceste bare se deplasează spre interior, în sensuri contrare. Barele de tracțiune și rigidizarea zăvoarelor sunt asigurate în poziția închis sau deschis cu un zăvor principal și un zăvor secundar, acționate cu două chei, cu aripi inegale, pe baza unui cod, format cu ajutorul unor pâlnii rotative, crestate, unor știfturi și rozete cu marcaje. Casa este prevăzută și cu un sistem electronic de alarmare cu sesizor de prezență (RO 90537).
Această casă de bani prezintă dezavantajul că are o construcție complicată, determinată de faptul că asigurarea împotriva deschiderii se realizează prin intermediul a două dispozitive de blocare a zăvoarelor și cu un sistem electronic de alarmare.
Un alt dezavantaj constă în aceea că dispozitivul de blocare lucrează cu un singur cod care nu poate fi modificat de la un moment la altul. Ca urmare, codul de acces la casă, pe lângă faptul că poate fi observat la deschidere, el rămâne cunoscut în permanență mai multor persoane, atunci când se lucrează în schimburi, nu poate fi modificat în cazul pierderii sau copierii cheii și astfel securitatea valorilor păst rate nu mai poate fi garantată. La acestea se mai adaugă dezavantajul că rozetele cu marcaje pentru formarea codului fiind plasate în exterior pot fi demontate, creând situația de a face imposibilă formarea codului de deschidere și blocând astfel casa de bani
Problema tehnică ce trebuie rezolvată prin invenție constă în realizarea unei case de păstrat valori care să fie concepută astfel încât comanda de deschidere a mecanismului de zăvorâre a ușii să fie posibilă numai în condițiile realizării unor condiționări multiple prin criterii de coincidență între ansamblul broaștei și ansamblul unui mecanism de formare a codului cifrat, în limitele unui număr foarte mare de coduri distincte, de ordinul zecilor de milioane de combinații numerice. Se cere totodată să existe posibilitatea de a menține codul ales pe o perioadă de timp nelimitată sau de a schimba acel cod în orice moment
Casa de păstrat valori conform invenției rezolvă această problemă tehnică și înlătură dezavantajele menționate, prin aceea că mecanismul de formare a codului cifrat conține un pachet de discuri, din care unele sunt conduse și alcătuite din niște butuci, care se solidarizează prin frecare cu niște inele exterioare, iar un disc este conducător, el fiind prevăzut cu două știfturi de antrenare și danturat la exterior. Inelele conduse menționate sunt prevăzute cu niște canale care cooperează cu o piesă de legătură și la realizarea unui cod ales, permite acționarea unui butuc, unui zăvor principal și unui zăvor special al broaștei, asigurând dezăvorârea și deschiderea ușii prin acționarea mânerului exterior. Discurile menționate se sprijină între ele pe niște bile și sunt prevăzute cu niște canale, practicate după niște arcuri de cerc care subîntind unghiuri ia centru, diferite, după relația:
în care x prezintă numărul de canale practicate la periferia inelelor exterioare și întodeauna egal cu numărul total de discuri din pachet, iar k este un număr ce ia valori în intervalul 1.... (x-1), pentru discurile conduse și valoarea 0 pentru discul conducător care nu este prevăzut cu canal. Raportul de transmitere dintre discul conducător și un pinion de antrenare este egal cu numărul total de discuri din pachet, mărimea x determinând un număr de combinații la formarea codului cifrat, egal cu numărul de diviziuni de pe butonul de comandă ridicat la puterea x.
Butonul menționat al broaștei este prevăzut cu niște știfturi, care susțin o camă aflata într-o degajare a zăvorului special, traversează grosimea acestui zăvor și pătrunde într-o degajare a zăvoiului principal, paralel cu primul, degajare în care sunt poziționate astfel încât să pătrundă succesiv în niște adâncituri semirotunde practicate în latura ei inferioară. Un pinten înclinat al camei menționate se află în contact cu un element mobil, teșit la bază și împins către camă de un arc elicoidal, toate aceste elemente fiind cuprinse în degajarea zăvorului special. Zăvorul special este prevăzut cu un cep care pătrunde într-un șliț practicat în zăvorul principal.
In continuare, se prezintă un exemplu de realizare a casei de păstrat valori conform invenției. în legătură cu fig. 1 ... 8, care reprezintă:
l ig. 1, vedere din față a casei de păstrat valori;
fig. 2, vedere din spate a ușii;
- fig. 3. secțiune prin broască, de-a lungul planului l-l din fig. 2 rotită cu '40'-. în sens orar;
- fig. 4. secțiune prin broască, de-a lungul planului II-II, din fig. 3;
fig. 5, secțiune prin broască, de-a lungul planului III-III, din fig. 3;
- fig. 6, secțiune prin broască, de-a lungul planului IV-IV, din fig. 3;
- fig. 7, secțiune prin mecanismul de formare a codului cifrat, de-a lungul planului V-V, din fig. 2;
- fig. 8, fazele formării codului cifrat
Casa de păstrat valori conform invenției nu permite probarea unei chei fără cunoașterea codului cifrat; asigură modificarea codului fără să influențeze asupra mecanismului de zăvorâre; permite schimbarea codului cifrat, rapid, în limitele unui număr foarte mare de coduri și îngreunează execuția unei dubluri a cheii, iar deblocarea mecanismului de zăvorâre depinde de condiționări multiple.
Casa de păstrat valori este alcătuită dintr-un corp blindat 1 și o ușă 2, articulată la corpul 1 prin niște balamale
3. Pe fața anterioară a ușii, se află o mască 4 care protejează gaura de pătrundere a cheii, un mâner 5, cu care se acționează asupra mecanismului de zăvorâre a ușii, un buton 6, cu care se acționează mecanismul de formare a codului cifrat necesar deschiderii ușii. Pe ușă este marcat un reper a pentru poziționarea acestui mecanism la formarea codului.
Corpul blindat 1 este format din pereți metalici dubli, căptușiți cu beton termorezistent, având înglobate în el un material extradur pentru creșterea rezistenței la acțiuni mecanice. Căptușeala are aceeași grosime, atât la pereți, cât și la ușă, iar în dreptul broaștei, protejată de masca 4 și în dreptul mecanismului de formare a codului cifrat în căptușeala de beton, este înglobată și o placă 7, din oțel dur, tratat termic.
Pe fața iuteriora a ușii 2, se află un mecanism de închidere și deschidere a ușii care este alcăluit din t rei ansambluri, legate între ele constructiv și funcțional: ansamblul mecanismului de zăvorâre A, ansamblul broaștei B și ansamblul de formare a codului cifrai (1
Mecanismul de zăvorâre A este alcătuil din niște zăvoare orizontale si verticale 8, respectiv 9, care pătrund în pereții corpului blindat 1, o bara de rigidizare 10, care este solidară cu zăvoarele orizontale 8, niște bare de culisare 11, una superioră și alta inferioară, puse în legătură cu bara de rigidizare 10 și ghidate de niște bride 12, niște came de formă triunghilară 13, având o articulație fixă pe ușă b și două articulații mobile c și d legate de barele de culisare 11, respectiv zăvoarele verticale 9, un braț oscilant 13’, articulate pe ușă în punctul e, pe bara de rigidizare 10, în punctul f și solidarizat cu mânerul de acționare din afară 5, și o plăcuță 14, cu rolul de a bloca mecanismul de zăvorâre al ușii.
Broasca B constă dintr-un bloc cilindric tubular 15, în interiorul căruia se află un butuc 16, iar la exterior este îmbrăcat cu o carcasă 17. Intre corpul 15 și butucul 16, se află o bucșă 18, aceasta nefiind obligatorie. în cele trei piese sunt practicate cinci sau șapte canale radiale g echidistante (72° sau 51,4°), în care sunt introduși niște vertori 19, apăsați spre interior de niște arcuri 20. La partea frontală dinspre incintă, butucul 16 este prevăzut cu două știfturi h dispuse pe razele unui diametru comun, care au rol de antrenare. Tot în această parte a butucului 16, se afla un zăvor principal 21, pus în legătura cu știfturile h menționate și un zăvor special 22, paralel cu zăvorul principal -21 și pus în legătură de acționare cu o camă 23, prevăzută cu un pinten i. Această camă lucrează într-o degajare j, a zăvorului special 22 și pintenul i acționează asupra unui element mobil 24, aflat sub acțiunea unui arc alicoidal 25. Zăvorul special 22 este prevăzut și cu un cep k care pătrunde într-un șliț /din celălalt zăvor. Zăvorul principal 21 prezintă o degajare w, iar pe latura ei inferioară sunt prevăzute minim două adâncituri semirotunde n care conlucrează cu știfturile de antrenare h. Ambele zăvoare 21 și 22 prezintă la partea inferioară trei, respectiv două canale o. cu secțiune triunghiulară, care conlucrează cu câte un indexor elastic 26, care prezintă o proeminență triunghiulară p și împreună asigurând indexarea zăvoarelor în pozițiile de lucru. Cele două zăvoare se deplasează pe niște role 27 și îndeplinesc roluri distincte, conlucrând atât între ele cât și cu ansamblurile cu care sunt conjugate, astfel:
- zăvorul principal 21 execută blocarea și deblocarea mecanismului de zăvorâre A;
- zăvorul special 22 permite sau oprește comanda zăvorului principal 21, la acționarea broaștei B, cu cheia.
Această conlucrare se realizează prin intermediul unei piese de legătură 28 și mecanismului de formare a codului cifrat C care se prezintă mai jos. Acest mecanism constă dintr-un pachet de patru discuri, fiecare dintre acestea fiind alcătuit dintrun butuc 29 ... 32 care se solidarizează prin frecare cu câte un inel 33, prevăzut fiecare cu câte patru canale periferice echidistante, </. Acești butuci au comun faptul că toți sunt egali ca mărime, circulari, prevăzuți cu o gaură centrală, de același diametru și cu o degajare periferică pe una din suprafețe, unde se formează o treaptă r, cu grosimea mai mică decât restul butucului. Caracteristica constructivă comună la trei din acești butuci și anume 29 ... 31, constă în aceea că fiecare este prevăzut cu un canal s, străpuns la butucul 30 și nestrăpuns la butucii 29 și 31 și urmând un segment de cerc cu unghiuri diferite la centru, cu valori de 270°, la butucul 29 și 90° la butucul 30 și 180° la butucul 31. Acești butuci îndeplinesc rolul de butuci conduși. Butucul 32 are rol de butuc conducător și prezintă o construcție diferită de a cealorlalți. El este danturat cu 100 de dinți, fiind prin aceasta o roată dințată, cilindrică, cu dinți drepți, și prezintă două știfturi 34 și 35. Știftul 34 este mai lung și montat pe fața plată a butucului, într-un punct a cărui rază este egală cu raza canalelor s, menționate, iar știftul 35, cu lungime mai mică, este montat simetric, pe același diametru cu știftul 34, pe cealaltă față a butucului, în care este practicată treapta r. In această configurație, cei patru butuci sunt montați cu gaura centrală pe partea exterioară a unei camere cilindrice t, din placa de bază a mecanismului de formare a cifrului, în următoarea ordine și orientare:
- butucul 29, în contact cu placa de bază prin intermediul unor bile 36 care rulează într-un canal circular al butucului, și cu treapta r spre incintă;
-butucul 30, cu treapta r în conjugare cu treapta butucului 29;
-butucul 32, cu știftul 34 spre placa de bază, străbătând canalul străpuns din butucul 30 și pătrunzând în canalul nestrăpuns din butucul 29, iar cu știftul și deci cu treapta rspre incintă. Intre fața plată a acestui butuc și fața plată a butucului 30, se află bile care rulează în niște canale circulare.
- butucul 31, cu treapta r spre placa de bază astfel încât aceasta se conjugă cu treapta butucului 32, iar știftul 35 pătrunde în canalul nestrăpuns 5 din butucul 31.
Prin conjugarea treptelor r, ale butucilor învechiți, așa cum s-a arătat, în zonele periferice dintre butuci se formează niște canale frontale, în care se introduc succesiv inelele 33 menționate, având fața lor plată în contact cu fețele treptelor r. unde iau naștere forțele de frecare, și fiind separate între ele prin bile care rulează în canale circulare. Pentru a elimina posibilitatea ca două discuri vecine să fie antrenate unul de către altul, datoriă momentului de frecare rezidual dat de lagărele formate cu bilele menționate, fiecărui inel 33 îi este aplicată pc suprafața cilindrică exterioară câte o frână individuală care nu este figurată.
Pachetul de discuri astfel constituit devine funcțional numai în momentul în care discurile sunt. strânse reciproc pentru a dezvolta momente de frecare între butucii 29 ... 32 și inelele 33 aferente și suni puse în legătură cu bulonul de formare a cifrului 6 și cu piesa de legătură 28 care are rolul de a recunoaște realizarea fizică cu pachetul de discuri a codului cifrat, ales de utilizator și format cu butonul 6, care buton este gradat cu o sută de diviziuni, notate cu numere formate din două cifre, de la 00 până la 99.
Strângerea pachetului de discuri se realizează cu ajutorul unui disc filetat 37 care se montează pe un ax filetat 38, introdus în camera cilindrică t menționată. Acest ax este prevăzut cu un guler v, dispus către placa de bază și cu un pragu, creat prin corpul lui prin trecerea de la un diametru mai mare la un diametru mai mic. Un cerc elicoidal principal 39, rezemat pe gulerul v și un arc elicoidal secundar 40 sunt tensionate prin strângerea discului filetat 37, care la rândul lui este acționat cu o rozetă 41, solidarizată cu discul filetat printr-un știft filetat 42. Forța filetată de aceste arcuri acționează asupra gulerului și pragului, menționate, realizând strângerea pachetului de discuri.
Acționarea pachetului de discuri pentru formarea codului cifrat pornește de la butonul 6 și printr-un ax 43, mișcarea se transmite la un pinion 44, cu 25 de dinți, o roată intermediară 45 și în final, la dantura butucului 32, cu 100 de dinți, realizând astfel un raport de transmitere z=100/25 =4, număr care corespunde cu nimărul de discuri prezentate mai sus și cu numărul de canale q, practicate în fiecare canal 33 și asigură astfel funcționarea mecanismului de formare a codului cifrat. Numărul N, de combinații de numere, posibil de realizat, la formarea codului, se obține cu relația:
N = yx în care y=l()0 și reprezintă numărul de diviziuni, înscrise pe discul butonului 6 (00 ... 99), iar x=4 reprezintă numărul de discuri. în total se pol obține 10° combinații, deci 100 milioane de coduri, din care poate fi ales oricare, ca mărime ce condiționează posibilitatea de deschi107008 dere a ușii.
După cum s-a menționat mai înainte, codul folosit la închiderea ușii este reconstituit corect, la deschidere, numai atunci când este recunoscut de piesa de lăgătură 28, prin aceea că, după formarea acestuia, patru din cele 16 canale q periferice, practicate în cele patru inele exterioare 33, cuplate cu butucii 29... 32, sunt aliniate în dreptul piesei de legătură 28 și permit acționarea broaștei pentru deblocarea mecanismului de zăvorâre. La schimbarea codului cifrat, este necesar ca un pinten w, al piesei de legătură 28, să pătrundă într-un canal periferic, practicat în discul filetat 37.
Pentru formarea combinației curente a codului cifrat, pornind de la o poziție oarecare a butucilor 29 ... 32, pentru alinierea canalelor q, în dreptul piesei de legătură 28, se rotește butonul 6, în sens orar, trei rotații complete și una incompletă, până se aduce cu diviziunea, reprezentând primul număr, în dreptul semnului a, prevăzut pe ușă. Astfel s-a obținut poziționarea corectă a butucului 29. Se rotește apoi butonul 6, în sens trigonometric, două rotații complete și una incompletă, până se aduce diviziunea, reprezentând al doilea număr al codului cifrat, în dreptul semnului a, obținându-se astfel poziționarea corectă a butucului 31. în continuare, se efectuează cu butucul 6 o tură completă. în sens orar și una incompletă, pentru a ajunge la diviziunea corespunzătoare celui de-al treilea număr al codului, în dreptul semnului a, astfel realizându-se poziționarea corectă a butucului 30. în linai. se rotește butucul 6, in sens trigonometric, până se aduce diviziunea, corespunzătoare celui de- al patrulea număr al codului, în dreptul semnului ii, poziționând ast fel corect și bulucul 32. Nerespectarea sensului stabilit și a numărului de rotații, pentru fiecare număr a! codului cifrai, duce la imposibilitatea formării acestuia, datorită faptului că prin poziționarea unui butuc se schimbă poziția altui butuc, poziționat, anterior, corect, f ormarea corectă a eo10 dului cifrat aduce fiecare din cele patru inele exterioare 33, cu unul din cele patru canale q, în dreptul piesei de legătură 28, permițând acționarea broaștei B, pentru deblocarea mecanismului de zăvorâre.
Pentru schimbarea codului, este necesara pătrunderea piesei de legătură 28, în canalele q, ale inelelor exterioare 33 și a pintenului w, din piesa de legătură 28, în canalul, dispus pe un segment de cerc, din discul filetat 37. în această poziție, este posibilă rotirea discului filetat 37, cu un unghi mai mic de 360°, imprimând axului filetat 38, o translație, în sensul detensionării totale, a resortului principal 39 și parțiale, a resortului secundar 40, creându-se posibilitatea rotirii inelelor exterioare 33 față de butucii
29... 32, sub acțiunea unei forțe, transmise prin butonul 6. Arcul secundar 40 are rolul de a crea un moment de frecare între inelele exterioare 33 și butucii 29 ... 32 pentru a exclude posibilitatea rotirii necontrolate a butucilor. Schimbarea efectivă a codului combinației se desfășoară în continuare ca la formarea curentă, bineînțeles folosind cele patru numere noi alese, după care se tensionează resortul principal 39, implicit și cel secundar 40, prin rotirea rozetei 41 ce comandă discul filetat 37. în continuare, se retrage piesa de legătură 28 prin acționarea cheii broaștei speciale B, în procesul de închidere și deschidere a casei de păstrat valori, butucul 16 acționează cama 23 prin intermediul știfturilor h, care știfturi antrenează zăvorul principal 21 care blochează sau deblochează mecanismul de zăvorâre prin intermediul plăcuței 14.
în timpul primei jumătăți a cursei zăvorului principal 21 începe deblocarea mecanismului de zăvorâre. Cama 23, prin intermediul pintenului/, acționează elementul mobil 24 care antrenează zăvorul special 22 într-un sens. iar știfturile h acționează zăvorul 21 în sens invers deplasării lui, darîn sensul intrării piesei de legătură 28 în canalele q, prevăzute în inelele exterioare 33 ale pachetului de discuri ce aparțin mecanismului de formare a codului cifrat C.
In timpul celei de-a doua jumătăți a cursei zăvorului principal 21, la al cărei sfârșit mecanismul de zăvorâre este blocat, cepul k, de pe zăvorul special 22, ajungând la capătul slițului l, prevăzut în zăvorul principal 21, antrenează zăvorul special 22, în sensul extragerii piesei de legătură 28, din canalele q, ale inelelor exterioare 33.
Rezultă că după deblocarea mecanismului de zăvorâre, mecanismul de formare a codului cifrat permite modificarea codului.
La cursa inversă a zăvorului principal
21, în prima jumătate a acesteia, zăvorul special 22 rămâne în poziția inițială, el nefiind acționat nici de pintenul i al camei 23 și nici de zăvorul principal 21. In partea a doua a cursei inverse a zăvorului principal 21, la sfârșitul căreia mecanismul de zăvorâre este blocat, pintenul i, al camei 23, împinge elementul mobil 24, comprimând arcul 25 și astfel cama 23 trece fără să deplaseze zăvorul special
22, după care arcul 25 împinge, în poziție inițială, elementul mobil 24.
Se observă deci că închiderea ușii, respectiv blocarea mecanismului de zăvorâre a ușii, se face fără formarea codului cifrat pe mecanismul C.

Claims (7)

  1. Revendicări
    1. Casă de păstrat valori, alcătuită dintr-un corp metalic, blindat și izolat termic, o ușă articulată în balamale, un mecanism de zăvorâre, cuprinzând niște zăvoare montate pe o bară de rigidizare, niște bare de culisare , ghidate, și un sistem de comandă cu mâner și braț oscilant, un mecanism de formare a unui cod cifrat, cu elemente rotative și o broască de acționare, eu butuc cilindric și cheie, caracterizată prin aceea că, mecanismul de formare a codului cifrat (C) conține un pachet de discuri, din care unele sunt conduse și alcătuite din niște butuci (29), (30) și (31) care se solidarizează prin frecare cu niște inele exterioare (33), iar un disc de construcție similară cu cele conduse, dar al cărui butuc (32) este prevăzut cu două știfturi (34), (35) și danturat la exterior, este conducător, inelele (33) menționate fiind prevăzute cu niște canale (q) care cooperează cu o piesă de legătură (28) și, la realizarea unui cod ales, permit acționarea unui butuc (16), a unui zăvor principal (21) și unui zăvor special (22), ale broaștei (B), asigurând dezăvorârea și deschiderea ușii prin acționarea unui mâner exterior (5).
  2. 2. Casă de păstrat valori conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, discurile se spijină între ele pe bile (36) și sunt prevăzute cu niște canale (s), practicate după niște arcuri de cerc a căror rază coincide cu raza de dispunere a știfturilor (34) și (35), care arcuri subîntind unghiuri diferite la centru după relația:
    în care (x) reprezintă numărul total de discuri din pachet și este egal întotdeauna cu numărul de canale echidistante (q), practicate la periferia inelelor exterioare (33), iar (&) este un număr ce aparține șirului 1,2,...,(x-1) pentru discurile conduse și valoarea 0 pentru discul conducător, care deci nu este prevăzut cu canal.
  3. 3. Casă de păstrat valori conform revendicărilor 1 și 2, caracterizată prin aceea că, raportul de transmitere dintre butucul discului conducător (32) și un pinion de antrenare (44) este egal cu (x), numărul total de discuri din pachet, determinând un număr N de combinații la formarea codului cifrat dat de relația:
    N = yx unde țy) este numărul de diviziun i marcate pe discul butonului (6).
  4. 4. Casă de păstrat valori conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, butucul (16) este prevăzut cu niște știfturi (h) care susți n o ca mă (23), afI ată într-o degajare (/), a unui zăvor special (22) , traversează grosimea acestui zăvor și pătrund într- o degajare (m), a unui zăvor special (21), paralel cu primul, degajare în care sunt poziționate astfel 5 încât să pătrundă succesiv în niște adâncituri semirotunde (n), practicate în latura ei inferioară.
  5. 5. Casă de păstrat valori conform revendicărilor 1 și 2, caracterizată prin 10 aceea că, un pinten înclinat (/), al camei (23) , se află în contact cu un element mobil, teșit la bază, (24), împins către camă de un arc alicoidal (25), toate aceste elemente fiind cuprins în degajarea (/) 15 a zăvorului special (22).
  6. 6. Casă de păstrat valori conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, zăvorul special (22) este prevăzut cu un cep (k) care pătrunde într-un șliț (1), practicat în zăvorul principal (21).
  7. 7. Casă de păstrat valori conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, o rozetă (41), solidară cu un disc filetat (37), înșurubat pe un ax filetat (38), conlucrează cu un arc elicoidal principal (39), un arc elicoidal secundar (40) și un pinten (w), al piesei de legătură (28), pentru modificarea codului cifrat.
RO9300586A 1993-04-27 1993-04-27 Casă de păstrat valori RO107008B1 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
RO9300586A RO107008B1 (ro) 1993-04-27 1993-04-27 Casă de păstrat valori

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
RO9300586A RO107008B1 (ro) 1993-04-27 1993-04-27 Casă de păstrat valori

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO107008B1 true RO107008B1 (ro) 1993-08-30

Family

ID=20099552

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO9300586A RO107008B1 (ro) 1993-04-27 1993-04-27 Casă de păstrat valori

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO107008B1 (ro)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP7152076B2 (ja) アンチピッキングおよびデコードの機構を備えた組み合わせ南京錠
US7213425B2 (en) Padlock having dual unlocking modes
ES2193793B2 (es) Mecanismo de condena para cerraduras electronicas.
US7946141B2 (en) Self-scrambling combination lock
EP2992152B1 (en) Cylinder lock with anti-breaking function
PL192598B1 (pl) Układ zamka bębenkowego i klucza, surowy klucz do zamka bębenkowego oraz klucz do zamka bębenkowego
ES2276598B1 (es) Mecanismo modular de picaporte de cierre.
WO2020207052A1 (zh) 一种箱包拉链锁及箱包
EP2935731A2 (en) Cylinder lock and combination of such a lock and key
RO107008B1 (ro) Casă de păstrat valori
US2089300A (en) Pintle lock
AU2021203264A1 (en) Padlock
CN1821532B (zh) 附有操作轮的拨号锁
CN201363000Y (zh) 安全防盗门锁保护器
CN208456294U (zh) 轮式字码锁
US3423970A (en) Combination lock mechanism
US877931A (en) Padlock.
RU2130537C1 (ru) Кодовый замок
RU2485268C1 (ru) Способ защиты сувальдного замка с защитной втулкой от несанкционированного вскрытия и сувальдный замок для его осуществления
RU2046924C1 (ru) Шифровой замок
EP1715122B1 (en) Double-bit key and lock with mechanical and magnetic security system
RU2073786C1 (ru) Кодовый замок
CN101769096B (zh) 插入式内叠数码盘的钢球密码锁芯
US988127A (en) Padlock.
US2100679A (en) Lock