NO823394L - Byggesystem for vegger, bjelker o.l. - Google Patents

Byggesystem for vegger, bjelker o.l.

Info

Publication number
NO823394L
NO823394L NO823394A NO823394A NO823394L NO 823394 L NO823394 L NO 823394L NO 823394 A NO823394 A NO 823394A NO 823394 A NO823394 A NO 823394A NO 823394 L NO823394 L NO 823394L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
elements
building system
accordance
spacers
grooves
Prior art date
Application number
NO823394A
Other languages
English (en)
Inventor
Audun Hofsoey
Randulf Inge Johansen
Original Assignee
Audun Hofsoey
Randulf Inge Johansen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Audun Hofsoey, Randulf Inge Johansen filed Critical Audun Hofsoey
Priority to NO823394A priority Critical patent/NO823394L/no
Priority to EP83903228A priority patent/EP0120909A1/en
Priority to PCT/NO1983/000042 priority patent/WO1984001595A1/en
Publication of NO823394L publication Critical patent/NO823394L/no
Priority to DK286584A priority patent/DK286584D0/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/84Walls made by casting, pouring, or tamping in situ
    • E04B2/86Walls made by casting, pouring, or tamping in situ made in permanent forms
    • E04B2/8635Walls made by casting, pouring, or tamping in situ made in permanent forms with ties attached to the inner faces of the forms
    • E04B2/8641Walls made by casting, pouring, or tamping in situ made in permanent forms with ties attached to the inner faces of the forms using dovetail-type connections

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Load-Bearing And Curtain Walls (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører et byggesystem av det slag som er
angitt i innledningen til patentkrav 1.
Det er kjent byggesystem hvor større prefabrikerte plateelementer med ytre og indre vanger av betong og med et kjernesjikt av høyverdig isolasjonsmateriale,hvor vangene holdes sammen med avstandsholdere som er innstøpt i betongen.Slike elementer kalles vanligvis sandwich-elementer og brukes for isolerte vegg^er.Elementene er nokså kompliserte å produsere,
er tunge og krever kranutstyr for transport og montering. Systemet gir relativt få fuger som imidlertid vanligvis er gjennomgående.Varianter av systemet kan ha indre elementvanger i annet materiale enn betong,men dette vanskeliggjør ofte sammenføyningen av elementene og andre sammenføyningsmekanismer må brukes,f.eks.lim,noe som kompliserer produksjonen.
Varianter av dette s.ystemet . kan omfatte pref abrikerte
større ytre og indre plateformete vangeelementer og plateformete isolasjonselementer som monteres sammen på stedet.I til-egg til at kranutstyr også her er nødvendig,vil sammenføyningen av elementene med avstandsholdere eller andre elementer være kompiisert.
Et annet kjent byggesystem for oppbygging av isolerte vegger består av blokker (småelementer) med en ytre vange av betong eller lettbetong,evt.med utsparinger,et kjernesjikt av høy-verdig termisk isolasjonsmatérialeog en indre vange av betong, lettbetong eller annet materiale,så som gipsplater o.l.slike blokker kan mures opp til en isolert vegg ved bruk av mørtel eller lim i fugene,evt. kan blokkene være utformet med sikte på tørrmuring.Isolasjonssjiktet og også vangene kan ha not og fjær eller liknende utforming for styring og fastholding under monteringen/muringen.Fugene mellom blokkene blir imidlertid gjennomgående,fordi et evt.not-og f jær-system bare gir mindre sideveis forskyvningerJ)én spesielle utformingen av fugene gjør blokkene utsatt for brekkasje og krever varsom behandling. Blokkvangene er i regelen sammenholdt med et eller flere steg
i betong,som gir kuldebroer i veggen .Blokkene er kompliserte å produsere på grunn av at betong og isolasjon må støpes sammen.Blokkene har ellers vanligvis en størrelse og vekt som er beregnet på manuell håndtering ved montering/muring,men er likevel forholdsvis tunge.I de tilfeller hvor den ytre vange er av lettbetong må yttersiden etterbehandles eller skjermes/ beskyttes for at veggen skal tåle værpåkjenning,ihvertfall i norsk klima.
Videre er det kjent et byggesystem for isolerte vegger bygget opp med ytre og indre vanger av massiv betongstein eller tegl-stein, som mures med mørtel på kjent måte og hvor høyverdig isolasjon plasseres mellom vangene etter hvert som det mures.
En slik vegg, vanligvis kalt isolert hulmur,bygges av lette elementer som er egnet for manuell håndtering.Isolasjons-elementene kan være vesentlig større enn betongelementene,noe som gir færre gjennomgående fuger.Vangene vil imidlertid ha svært mange fuger og den ytre veggflate må beskyttes spesielt i de fleste klima.Bindere mellom ytre og indre vange representerer svake punkter isola'sjonsmessig sett.
Det er også kjent byggesystem hvor prefabrikerte plateelementer blir stilt opp slik at de danner ytre og indre side for en vegg som permanent forskaling.De blir da holdt sammen av distanseholdere og mellomrommet mellom elementene blir utstøpt med betong på stedet.Armering kan plasseres i hulrommet mellom elementene før utstøpingen av betongen.
Dette gir en uisolert vegg,hvor lastoverføringen mellom vangene og den planstøpte betongen hovedsaklig må skje ved heft.Dette kan i en del tilfeller gi uttilfredsstillende styrke. Flateelementene er vanligvis store og egner, seg ikke for manuell håndtering.Distanseholderne er også normalt kompliserte å montere.
Ved et annet kjent byggesystem brukes såkalte forskalings-blokker av betong som permanent forskaling.Disse blokkene,som har en størrelse og vekt som er beregnet på manuell håndtering og montering,har normalt ytre og indre vanger med to eller flere tverrsgående bindere av betong.Blokkene kan tørrmures og betong kan på stedet støpes i åpningene mellom binderene, noe som gir en uisolert veggkonstruksjon.Lastoverføring mellom blokkene og den plasstøpte betongen må skje ved heft, hvilket i en del tilfeller gir utilfredsstillende resultet. Blokkenes form gjør at de er meget utsatt for brekkasje.For tilpassning ved hjørner,åpninger o.s.v.må det brukes spesielle blokktyper.Dette betyr igjen at antall nødvendige varianter må være relativt høyt.
Hovedformålet med oppfinnelsen er å skape et byggesystem som består av et lavt antall ulike,prefabrikerte elementer, hvor de enkelte elementene er enkle og billige å produsere, har en form og en vekt som gir liten risiko for brekkasje, har en meget lav vekt som letter manuell montering,er enkle og hurtige å montere uten spesielle kunnskaper eller ferdigheter ,samtidig som systemet gir konstruksjonsdeler som har gode lastoverføringsegenskaper i alle retninger.Videre er det ønskelig å oppnå utvendige flater som ikke trenger etterbe-handling og hvor det ikke finnes gjennomgående fuger som kan gi svekkelser i isolasjonen.
Ifølge oppfinnelsen kan dette oppnås ved å utforme byggesystemet som angitt i den karakteriserende del av patentkrav 1.
Vangeelementene kan forsynes med spor med forskjellig tverr-snittform,men det er særlig fordelaktig å la dem få femkantet form slik det er angitt i patentkrav 2.
Videre er det fordelaktig at vangeelementene er forsynt med svekkningsspor eller-riller utenfor de underskårne sporene, slik det er angitt i patentkrav 3.
Byggesystemet ifølge hovedkravet kan utnyttes på to hoved-måter.Det kan utnyttes sammen med et prefabrikert fjerne-element slik det er angitt i patentkrav 4 eller ved at vangeelementene utnyttes som forskalingselement slik det er angitt i patentkrav 8.1 begge tilfeller kan det som tredje hoved-element brukes distanseholdere for å holde motstående vangeelementer forankret til hverandre.
I det tilfellet at byggesystemet utnyttes med vangeelementene som forskalingselementer blir omfanget av systemet begrenset til to ulike elementer,nemlig et vangeelement og en distanseholder.Ved det andre alternativ kommer altså kj erneelementet.
til som ytterligere,prefabrikert element.I begge tilfeller er det altså tale om et begrenset antall elementer som .er enkle å produsere og som har en form og en vekt som gjør at de ikke er særlig utsatt for brekkasje under transport og montering. Videre har systemet den fordel,at det er særlig tilpasset lett manuell montering,idet den maksimale elementvekten kan holdes under ca.10 kg.
Monteringen av elementene er spesiell enkel og kan utføres uten bruk av mørtel eller lim og uten spesielle kunnskaper eller ferdigheter og uten spesielt verktøy.Som det vil gå fram
av beskrivelsen nedenfor kan tilpassningen skje meget enkelt /ved bruk av f.eks.en 5cm-modul sidevéis.Utformingen av elementene gir meget godt samvirke mellom disse.
Byggesystemet ifølge oppfinnelsen er meget fleksibelt og
kan med fordel brukes for en rekke bygningsdeler som vil bli beskrevet nærmere.Fleksibiliteten omfatter også at systemet tillater nedrivning og fullt ombruk,f.eks.ved justeringer eller endringer.
Konstruksjoner bygget med systemet ifølge oppfinnelsen blir vanntette,vindtette og selvdrenerende og med hensiktsmessig dimensjonering på kjerneelementet,enten dette er prefabfirkert eller framstilles på stedet,oppnås lav k-verdi og ingen kuldebroer.
Det skulle altså være klart at byggesystemet ifølge oppfinnelsen egner seg særlig godt for selvbygging,for små hus i betong og for systembygg.
Oppfinnelsen vil nedenfor bli beskrevet nærmere under henvisning til enkelte utførelseseksempler vist i tegningene, hvor : Fig.l. Viser et perspektivriss av en del av et vangeelement
utformet i samsvar med oppfinnelsen,
fig.2. Viser<t>et tilsvarende perspektivriss av et kjerneelement utformet i samsvar med oppfinnelsen,
fig.3. Viser et perspektivriss av en distanseholder ifølge
oppfinnelsen,
fig.4A,4B,4C viser henholdsvis sideriss,planriss ovenfra
og perspektivriss av en mur framstilt med byggesystemet ifølge oppfinnelsen under reising,mens
fig.5. Viser et planriss ovenfra av et utsnitt av et hjørne for en vegg utformet i samsvar med oppfinnelse!!Vangeelementet (H) i fig.l er rektangulært,plateformet
med parallelle spor (12) på den indre side.Sporene (12) er utformet og dimensjonert for å gi plass for motsvarende ribber 22
på kjerneelemente^t 21,som er vist i fig.2.Sporene 12 har en/ytre del 12a som de inn fra ei åpningsspalte 12b for
å gå over i en indre del 12c som konvergerer mot sporbunnen 12d.
Den andre sida av vangeelementet 11,yttersida,er forsynt
med riller 13 parallellt med sporene 12.Rillene 13 tjener prim-ært som svekningner for styrt bryting/oppdeling av vangeelementet.
Ved eventuel pussing av vangeelementene vil svekningsrillene 13 gi økt feste for pussen.I upusset tilstand bidrar rillene 13 til å gi den ferdige bygningsdel et dekorativt ytre.
Vangeelementene 11 er hensiktsmessig framstilt av betong.
I prinsipp kan de imidlertid framstilles av ethvert egnet støpbart eller maskinerbart bygningsmateriale.
En passende dimensjonering for vangeelementene 11 er f.eks. 50x200x600mm.med f.eks.en spordeling lik elementtykkelsen.
Det er i alle tilfeller hensiktsmessig å bruke en lengde som
er et multiplum av bredden.
Som det går fram av fig.l,vil vangeelementene ende midt
/i et spor 12 og i ei rille 13.Første "hele spor ligger der en modul inn fra vangeelementets ende.Modulen kan f.eks.være lik elementtykkelsen*For oppdeling av vangeelementet 11 for tilpassning,kan det brukes kiler som slås eller spennskruer som presses ned i sporene 13. ;Det prefabrikerte kjerneelementet 21 i eksempelet i fig.2;er rektangulært plateformet med parallelle ribber 22 på tvers av begge bredsider,d.v.s.ytre og indre side.Ribbene 22 har omegaformet tverrsnitt og i form,dimensjon og senteravstand tilpasset slik at^de kan føres inn i sporene 12 med anlegg langs //fire g^n^erajtri^er,noe som gir nødvendige anleggsflater for lastoverføringmeliom vangeelementet 11 og kjerneelementet 21.Den delen av tverrsnittet av sporene 12 som ikke fylles ut av ribbene ;2 2 tjener som dreneringskanal for vann som eventuelt måtte;komme inn gjennom fugene mellom vangeelementene 11 ved tørr--muring.Ribbene 22 er utformet med meget svak korning fra endene mot midten,d.v.s. at ribbenes diameter på midten gjøres noe større enn ved endene,noe som sammen med anleggsf.later ;bare langs fire generatriser gir meget lett innføring av ribbene 22 i sporene 12 ved montering.Dessuten gir denne utformingen av rabbene 22 lettere formslipp ved produksjon, av kjerneelementene 21. ;Kjerneelementet 21 er hensiktsmessig framstilt av et godt termisk isolerende materiale med tilstrekkelig bruddstyrke for lastoverf øring gjennom ribbene 22, særlig ved ribbefoten. 23. Eksempler på egnete materialer er polyuretan og ekspandert polystyren.Et kjerneelement 21 som tilsvarer dimensjonseksemplet for vangeelementet 11 foran,kan hå målene 100 x 200 x 600 mm, med 11 ribber 22 på hver side.. ;For å kunne dele kjerneelementet 21 med tanke på tilpassning ved forbankmontering m.v.er det i midthøyde forsynt med en mark-eringsrille 24.Kjerneelementet 21 vil vanligvis være av et materiale som lett kan deles etter en slik rille. ;Midtpunktet i lengderetningen for kjerneelementet 21 kan være angitt med en markering 22,for lettere å kunne plassere kjerneelementet 21 riktig ved montering. ;I fig. 3 er det vist en distanseholder eller et låseeleinent 31.Denne har som formål å binde eller låse to vangeelement 11 sammen.Distanseholderen 31 består av to parallelle sylinderfor-mete endeforankringer 32 forbundet med et plateformet steg 33, Endeforankringene 32 kan være hule og utformet slik at de passer inn i sporene 12 i vangeelementene 11,med anleggsflater langs fire generatriser på tilsvarende måte som beskrevet for kjerneelementets ribber 22. ;Distanseholderne 31 kan overføre krefter og er hensiktsmessig framstilt i et stykke av et materiale med tilfredsstillende bruddstyrke ■, f. eks . av plast eller av en aluminiumslegering. Steget 33 kan forsynes med utsparinger 34,35 i kantene for plassering/montering av armeringsstenger.Distanseholderens steg 33 kan knekkes eller bøyes slik at distanseholderne kan brukes for å holde sammen vangeelementer 11 som møtes i 90° f.eks. ;ved hjørner slik det er vist i fig.5.;Eksempel på bruk av byggesystemet for en isolert vegg med et prefabrikert kjerneelement 21 er vist i fig.4a-c.Veggen består her av kjerneelementer 21 med vangeelementer 11 på begge sider.Ved vertikal innbyrdes forskyvning bringes hvert kjerneelements ribber i inngrep med sporene 12 i opptilliggende vangeelement.Denne lastoverførende forbindelse mellom elementene vil være tilfredsstillende i en rekke tilfeller.Ved større på-kjenning kan imidlertid forbindelsen mellom vangeelementene forsterkes ved bruk av distanseholdere 31 som plasseres i ei ståfuge 41 mellom kjerneelementer 21 og endeforankringene 32 tres i inngrep med vangeelementenes spor 12 rett utenfor stå-fuga. ;I eksempelet i fig.4A-C er det vist to festesteder av dette slag for hvert vangeelement,d.v.s.en distanseholder for to vangeelementer (ytre og indre).Dette vil uten bruk av mørtel eller lim i vangeelementenes fuger gi en isolert vegg med tilstrekkelig styrke for mange formål.Eventuelt vann som måtte trenge inn gjennom fugene mellom vangeelementene vil dreneres som nevnt foran. ;Dersom det er nødvendig,kan det også brukes et "ikke-byggende" klebemiddel i fugene mellom vangeelementene 11 d.v.s. en lim-fuge med tilnærmet null tykkelse. ;/Kjerneelementene 21 monteres i vertikal og horisontal forbandt med vangeelementene 11,slik at det ikke dannes gjennomgående fuger.Dermed blir den ferdige veggkonstruksjon meget tett. ;Ved en alternativ bruksmåte kan det reises en vegg som i fig. 4A-C men med distanseholdere 31 med større steglengde enn vist slik at det etter montering blir et åpent rom på en side av kjerneelementet 21 mellom dette og det tilstøtende vangeelement. 11.Dette rom eller sjikt kan utstøpes med betong på stedet. På grunn av sporene 12 i vangeelementene 11 og ribbene 2 2 på kjerneelementet 21 vil det bli meget god lastoverførende forbindelse mellom dette utstøpte betongs j iktet. og vangeelementet og kjerneelementet.I betongsjiktet som støpes på stedet,kan det plasseres horisontal/og eller vertikal armering før utstøping. Horisontale armeringsstenger kan monteres på utsparingene eller hakkene 34,35 i kantene på distanseholdernes steg 33. Ved å redu-sere kjerneelementets tykkelse,kan liknende type armert kon-struksjon også brukes for bæring over åpninger i vegger, ;f.eks. dør-og vindusåpninger.Betongsjiktet kan her utstøpes uten bruk av spesiell underforskaling,ved at kjerneelementet 21 plasseres i full tykkelse i nedre del og dermed virker som forskaling . ;I fig.5 er det vist eksempel på en hjørneløsning for en vegg.Ved bruk av distanseholdere 31 hvor steget 33 er bøyd 90° ved endeforankringen 32,forbindes vangeelementene 51 og 52 i hjørnet.Tilpassing av lengden av vangeelementet 11 ved et hjørne kan gjøres ved oppdeling langs ei svekningsrille 13. ;Byggesystemet ifølge oppfinnelsen kan også brukes for permanent forskaling,f.eks.bærende søyler og bjelker,samt for bærende,uisolerte vegger.I dette tilfellet brukes bare vangeelementer 11 og distanseholdere 31.På grunn av sporene 12 i vangeelementene 11,vil forbindelsen mellom den permanente forskalingen i form av vangeelementene 11 og utstøpt betong mellom vangeelementene 11,bli meget god og gi god lasteoverføring. ;For vegger og bjelker kan det være hensiktsmessig å bruke en del distanseholdere 31 med overlengde.Disse diagonalstilles for å øke stabiliteten av den permanente forskalingen i konstruk-sjonens plan.Armering kan plasseres horisontalt og vertikalt ;og horisontal-armeringen kan monteres på distanseholdernes steg 33. som beskrevet foran.For vegger kan vertikalarmeringen evt. plasseres i de indre,vertikale sporene 12 i vangeelementene. ;Ved bruk av vangeelementer 11 som permanent forskaling for baérende søyler,brukes samme innfesting med distanseholdere 31 ved hjørnene som beskrevet foran for hjørneløsning for vegger, se fig.5. ;Byggesystemet ifølge eksemplene ovenfor kan modifiseres;på forskjellige måter,f.eks.ved at vangeelementene såvel som kjerneelementene forsynes med not-fjær forbindelse i en eller to retninger *

Claims (11)

  1. Byggesystem for vegger,bjeiker o. 1 bygningsdeler,omfattende plateformete vangeelementer (11) og kjerneelementer,særlig av isolerende materiale, karakterisert ved at vangeelementene (11) på en side er forsynt med parallelle,underskårne spor (12) som strekker seg fra kant til kant.
  2. 2. Byggesystem i samsvar med krav 1, karakterisert ved at vangeelementenes spor (12) har femkantet form idet en side er åpningsspalte.
  3. 3« Byggesystem i samsvar med krav 1 eller 2, karakterisert ved at vangeelementene (11) er forsynt med svekkingsspor eller-riller (13) utenfor i det minste enkelte av de'underskårne sporene (12),for å lette oppdelingen av vangeelementene for modultilpassning.
  4. 4. Byggesystem i samsvar med et av kravene 1 eller 3 hvor kjerneelementet er prefabrikert, karakterisert ved at kjerneelementet (21) på begge sider har parallelle ribber (22) som i plassering og dimensjon er tilpasset sporene (12) i vangeelementene (11),for å forbindes med disse ved innbyrdes forskyvning i sporenes lengderet-ning og overføre krefter mellom dem.
  5. 5* Byggesystem i samsvar med krav 4, karakterisert ved at kjerneelementene (21) har ribber (22) med generelt sirkulært tverrsnitt.
  6. 6» Byggesystem i samsvar med krav 4 eller 5, karakterisert ved at den samlete tykkelse på et kjerneelement (21) med et vangeelement (11) på hver side er lik et multiplum av delingen mellom sporene (12).
  7. ?• Byggesystem i samsvar med et av kravene 4-6, karakterisert ved at det finnes distanseholdere(31) som griper inn med motstående vangeelementer (11) for å over-føre krefter mellom dem.
  8. 8« Byggesystem i samsvar med et av kravene 1-3,hvor vangeelementene (11) utnyttes som forskalingselementer, karakterisert ved at det finnes distanseholdere (31) for å holde motstående vangeelementer i fast avstand under ihelling av en støpemasse,f.eks.betong,som skal danne kjerneelement,idet distanseholderne er forsynt med endefor ankringer (32) som kan gripe inn i;'spor(12) på innsiden av motstående vangeelementer (11).
  9. 9* Byggesystem i samsvar med krav 8, karakterisert ved at distanseholderne (31) omfatter to parallelle forankringsplugger (32) som er forbundet med et plateformet steg (33),idet forankringspluggen er tilpasset formen på sporene (12) i. vangeelementene (11) .
  10. 10. Byggesystem i samsvar med krav 9, karakterisert ved at distanseholdernes (31) steg (33) er forsynt med utsparinger (34,35) i kantene for plassering/ montering av armeringsstenger.
  11. 11. Byggesystem i samsvar med krav 9 eller 10, karakterisert ved at distanseholdernes (31) steg (33) kan bøyes slik at distanseholderne kan brukes, for å holde fast vangeelementer (11) som møtes under 90° f.eks. ved hjørner.
NO823394A 1982-10-11 1982-10-11 Byggesystem for vegger, bjelker o.l. NO823394L (no)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO823394A NO823394L (no) 1982-10-11 1982-10-11 Byggesystem for vegger, bjelker o.l.
EP83903228A EP0120909A1 (en) 1982-10-11 1983-10-11 Building system for walls, beams and similar building components
PCT/NO1983/000042 WO1984001595A1 (en) 1982-10-11 1983-10-11 Building system for walls, beams and similar building components
DK286584A DK286584D0 (da) 1982-10-11 1984-06-12 Byggesystem

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO823394A NO823394L (no) 1982-10-11 1982-10-11 Byggesystem for vegger, bjelker o.l.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO823394L true NO823394L (no) 1984-04-12

Family

ID=19886748

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO823394A NO823394L (no) 1982-10-11 1982-10-11 Byggesystem for vegger, bjelker o.l.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0120909A1 (no)
DK (1) DK286584D0 (no)
NO (1) NO823394L (no)
WO (1) WO1984001595A1 (no)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS59183412A (ja) * 1983-04-01 1984-10-18 Fanuc Ltd 数値制御用機械操作盤
ATE236311T1 (de) * 1995-06-21 2003-04-15 Phil Insul Corp Isolierendes bauelement oder baustein.
CN111519795B (zh) * 2020-04-27 2022-04-12 金点石(北京)建筑设计咨询服务有限责任公司 剪力墙连接体及其构筑方法

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US994027A (en) * 1910-03-12 1911-05-30 William H O'beirne Interlocking concrete panels.
FR601795A (fr) * 1925-06-04 1926-03-08 Dalle moulée en ciment ou aggloméré approprié et mode de construction correspondant
FR928002A (fr) * 1946-04-29 1947-11-17 Procédé de construction de parois dites doubles, et dalles et moyens d'assemblage pour ce procédé
GB1277816A (en) * 1968-12-20 1972-06-14 Roher Bohm Ltd Foamed plastics concrete form
CA990053A (en) * 1971-11-08 1976-06-01 Arcadia Enterprises Wall forming assembly
DE2349601A1 (de) * 1973-10-03 1975-04-10 Isopor Kunststoff Gmbh Schalungsplatten aus hartschaum- oder hartkunststoff
US4190995A (en) * 1978-07-26 1980-03-04 Armistead John A Composite building unit, method of producing same

Also Published As

Publication number Publication date
DK286584A (da) 1984-06-12
DK286584D0 (da) 1984-06-12
WO1984001595A1 (en) 1984-04-26
EP0120909A1 (en) 1984-10-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2191914C (en) Insulated concrete form
US3552076A (en) Concrete form
US4727701A (en) Building panel
US6434900B1 (en) Prefabricated concrete wall system
US6167671B1 (en) Prefabricated concrete wall form system
US3292331A (en) Interlocking blocks and wall construction
US20090218474A1 (en) Single faced insulated concrete form
CA2324132C (en) Interlocking concrete block
US6523312B2 (en) Wall forming system for retaining and non-retaining concrete walls
US20010029717A1 (en) Composite building block with modular connective structure
US2881613A (en) Reinforced brick masonry wall and brick therefor
WO2000075460A1 (en) Formwork for building construction
GB2361254A (en) Interlocking mortarless building block system
EP1945879A2 (en) Bolt-a-blok - a system for unitized, post-tensioned masonry structures
US20100088986A1 (en) Method of constructing a building, such building, and wall and floor elements for use therein
US9487943B2 (en) Component building system
US6338231B1 (en) Prefabricated concrete wall panel system and method
US5321926A (en) Building block
EP2766536B1 (en) Modular system for precise construction of walls
US2014841A (en) Floor and roof construction
US3855751A (en) Building block
NO823394L (no) Byggesystem for vegger, bjelker o.l.
EP2816166A1 (en) Module for building façades and method of use in construction
GB2054693A (en) Lintel
AU2018303331A1 (en) Construction system, components for a construction system and method of construction using components of a construction system