NO821268L - Fremgangsmaate for forbedring av melkedannelse hos droevtyggere - Google Patents

Fremgangsmaate for forbedring av melkedannelse hos droevtyggere

Info

Publication number
NO821268L
NO821268L NO821268A NO821268A NO821268L NO 821268 L NO821268 L NO 821268L NO 821268 A NO821268 A NO 821268A NO 821268 A NO821268 A NO 821268A NO 821268 L NO821268 L NO 821268L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
milk
antibiotic
virginiamycin
production
group
Prior art date
Application number
NO821268A
Other languages
English (en)
Inventor
Curtis Coats Scheifinger
Original Assignee
Lilly Co Eli
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lilly Co Eli filed Critical Lilly Co Eli
Publication of NO821268L publication Critical patent/NO821268L/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K31/00Medicinal preparations containing organic active ingredients
    • A61K31/70Carbohydrates; Sugars; Derivatives thereof
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K20/00Accessory food factors for animal feeding-stuffs
    • A23K20/10Organic substances
    • A23K20/195Antibiotics
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P15/00Drugs for genital or sexual disorders; Contraceptives
    • A61P15/14Drugs for genital or sexual disorders; Contraceptives for lactation disorders, e.g. galactorrhoea
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P31/00Antiinfectives, i.e. antibiotics, antiseptics, chemotherapeutics
    • A61P31/04Antibacterial agents

Description

Antibiotika av virginamycin og elfamycin-typen representerer en liten og homogen gruppe kjemiske forbindelser som har en interessant biologisk aktivitet. Forbindelsene fremstilles ved en fermentering hvor det inngår mikroorga-nismer fra bakterieslektene streptomyces eller actinoplanes. Alle antibiotika fra virginiamycingruppen har en av to basiske strukturer som vanligvis betegnes A og B. En meget inngående oversikt over disse typer antibiotikas struktur og virkningsmekanisme er angitt av Cocito i Microbiological Reviews, 43_, s. 145-198 (1979) . Visse elfamyciner er blant annet diskutert av Maehr et al., i Journal ofAntibiotics, 361, (1979).
Både virginiamyciner og elfamyciner har brukt primært ved behandling av bakterieinfeksjoner, så har de også funnet anvendelse ved at de fremmer vekst hos husdyr. Som nevnt av Lucas i Proe. Nutr. Soc. (1972), 3_1, s. 1-8, så kan virginiamyciner brukes som vekststimulerende midler både for fjærkre og svin. Virginiamycinene har også vært brukt i form av additiver til f6r for å fremme vekst hos drøv-tyggere såsom hos sau og storfe. Maehr, i US patent nr. 4.218.560 beskriver bruken av visse elfamyciner som vekstfremmende midler hos husdyr, deriblant storfe.
Cocito angir at virginiamycin-forbindelsene effektivt fremmer vekst hos dyr ved at de hemmer den flora som fore-finnes i fordøyelsessystemet, da spesielt gram-positive bakterier som påvirker absorpsjonen av næringsstoffer. Skjønt man ikke fullt ut kjenner den nøyaktige virknings-måten, så er det fastslått at denne type antibiotika effektivt fremmer næringsabsorpsjonen og veksthastigheten hos mange typer husdyr. De er kommersielt sett meget gunstige som vekstfremmende midler, fordi de har meget lav toksisitet, ingen av forbindelsene akkumuleres i dyrevev, og det er praktisk talt ingen produksjon av resistente mutanter i fordøyelsesfloraen og de er bionedbrytbare i dyrenes ekskrementer.
Skjønt virginiamyciner og elfamyciner har vært brukt som vekststimulerende midler hos drøvtyggere som ales opp for kjøttproduksjon, så er nevnte antibiotika ikke vært anvendt hos melkegivende drøvtyggere. Man har nå funnet at når forbindelsene tilføres melkegivende drøvtyggere,
så fremmer de ikke vekst av dyret, men får istedenfor en forbedring av den melk som fremstilles. En typisk forbedring er en øket produksjon uten at dette skadelig påvirker innholdet av melkefett eller protein.
Denne reaksjon er spesielt overraskende sett på bakgrunn
av den mekanisme som opptrer ved f6rutnyttelsen hos drøv-tyggende dyr. Karbohydrater som representerer hovednær-ingsinntaket hos drøvtyggere, nedbrytes i vommen til pyru-vat som så igjen metaboliseres til acetat, propionat og butyrat. De siste forbindelsene blir.ofte samlet kalt flyktige fettsyrer (VFA).
Disse flyktige fettsyrene absorberes fra tarmkanalen og brukes for energiproduksjon og vekst. Det er kjent at propionat blir langt mer effektivt utnyttet enn både acetat eller butyrat. Noen av de midler som brukes for å øke effektiviteten med hensyn til f6rutnyttelsen virker således at de endrer drøvtyggernes fermenteringsprosess slik at man øker propionatfremstillingen på bekostning av acetat og butyrat. Midler som gir en økning av propionatproduk-sjonen samtidig som acetatproduksjonen blir nedsatt, gjør at drøvtyggere som ales opp for kjøttproduksjon øker vekten uten større ffirkonsum, eller holder normalt vektmønster mens de bruker mindre f6r. Slike midler er derfor meget fordelaktig i storfeindustrien.
F6rutnyttelsen og metabolismen hos melkegivende drøvtyggere skiller seg ganske vesentlig fra de drøvtyggere som ales opp for kjøttproduksjon. Fremstilling av flyktige fettsyrer er selvsagt meget viktig, ettersom denne produksjon står i et direkte forhold både til normal utvikling av dyret og dets daglige respirasjon, foruten at den står i et forhold til den mengde melk som produseres og kvaliteten på denne melken. Hos melkegivende drøvtyggere vil imidlertid energi for melkedannelse være den mest begrensende faktor ved melkeproduksjonen. Acetat er nødvendig for syntese av melkefett, mens propionat brukes for å fremstille glykose som igjen er nødvendig for syntese av laktose, foruten at propionat også spiller en viss rolle ved fremstillingen av melkefett. Butyrat er mer glykogenisk enn lipogenisk, og det lipogeniske aspekt er mer indirekte ettersom butyrat først må nedbrytes til acetatenheter før det kan brukes for syntese av langkjede fettsyrer, f.eks. melkefett.
For derved å øke melkeproduksjonen hos melkegivende drøv-tyggere er det følgelig nødvendig å endre fermenteringen (dvs. produksjonen av flyktige fettsyrer), men ikk på en dramatisk bekostning av hverken acetat eller butyrat-fremstillingen. Betydelig reduserte nivåer av acetat og butyrat resulterer i et drastisk redusert innhold av melkefett, hvorved melkeproduksjonen blir mindre effektiv både med hensyn til kvalitet og økonomi (den pris som betales for melken står vanligvis i et visst forhold til innholdet av melkefett).
Man har nå oppdaget at antibiotika av både elfamycin og virginiamycintypen effektivt melkeproduksjonen hos melkegivende drøvtyggere uten at dette skader melkekvaliteten. En slik forbedring lar seg manifestere i form av et øket melkevolum uten at fettinnholdet synker. Denne forbedring er spesielt overraskende på bakgrunn av en rapport som er skrevet av Parkhurst og McGowan i 1978 Ellinbank Dairy Research institute Report fra Australia. Disse forfattere tilførte varierende doser av monensin til melkekuer. Monensin er et polyeter-antibiotikum som er vidt anvendt for å bedre effektiviteten med.hensyn til f6rutnyttelsen hos drøvtyggere. Nevnte forfattere konkluderte med at ved alle tilførselsnivåer så var den fettkorrigerte melkeproduksjonen ikke forskjellig fra den man fant hos ikke-
behandlede kontrolldyr.
Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte for å bedre melkeproduksjonen hos melkegivende drøvtyggere. Mer spesielt angår oppfinnelsen en fremgangsmåte for å bedre melkeproduksjonen hos melkegivende drøvtyggere som har en utviklet vomfunksjon. Fremgangsmåten innbefatter at man oralt til-fører til ; melkegivende drøvtyggere en effektiv mengde av en forbindelse valgt fra gruppen bestående av antibiotika av virginiamycin eller elfamycingruppen.
Alle de forbindelser som brukes i foreliggende fremgangsmåte er kjente. Mange er kommersielt tilgjengelige og brukes ved behandling av bakterieinfeksjoner i dyr så vel som ved vekststimulering hos husdyr såsom fjærkre, svin, sau og storfe.
Forbindelser som brukes i foreliggende fremgangsmåte er antibiotika av virginiamycin og elfamycintypen. Nevnte virginiamyciner erkarakterisert vedat de består av en makrocyklisk laktonpeptolid kjemisk struktur. Alle forbindelser i denne gruppen kan ha en av to basiske strukturer som ofte kalles A og B. Nevnte A-gruppe er polyumettede cykliske peptolider med en molekylvekt på ca. 500. B-gruppen er cykliske heksadepsipeptider med molekylvekt på ca. 800. Hele virginiamycingruppen av nevnte antibiotika er inngående gjennomgått av Cocito i Microbiol. Rev. 43, p. 145-198 (1979) . Denne oversiktsartikkel inngår her som en referanse for å illustrere de forbindelser av virginiamycingruppen som kan brukes i foreliggende fremgangsmåte.
Representative eksempler på forbindelser fra virginiamycingruppen som kan brukes i foreliggende fremgangsmåte innbefatter doricin, patricin, vernamycin, etamycin, geminimycin, synergistin, mikamycin, ostreogrycin, plauracin (A2315), streptogramin, pristinamycin, pyostacin, virginiamycin, viridogrisein og griseoviridin.
Som så mange andre produkter som oppstår ved fermentering, så innbefatter mange antibiotika av virginiamycingruppen mer enn en faktor. Således innbefatter virginiamycin komponenter som gjerne betegnes virginiamyciner Ml og M2
så vel som virginiamycinene Sl, S2, S3 og S4. Virginia-mycintype antibiotika som betegnes "A-2315" består på lignende måte av minst tre faktorer, A, B og C (se US patent nr. 3.923.980). Vernamycin er på lignende måte sammensatt av faktorene A, B og C. De forskjellige faktorer i hver av de nevnte antibiotika av virginiamycintypen kan alle brukes i foreliggende fremgangsmåte. Når det følgelig her refereres til et spesielt antibiotikum, så er det under-forstått at det i nevnte antibiotikum inngår alle de forskjellige individuelle faktorer, og at disse kan brukes i kombinasjon eller som et kompleks av alle faktorene. Alt som er nødvendig i foreliggende fremgangsmåte er at man tilfører en effektiv mengde av et antibiotikum av virginiamycintypen eller av elfamycintypen, og at dette antibiotikum tilføres in vivo til en drøvtygger som har utviklet en vomfunksjon og som er i stand til å produsere melk.
Foretrukne antibiotika av virginiamycingruppen som kan brukes i foreliggende fremgangsmåte innbefatter A-2315 (angitt i Cocito som plauracin eller madumycin), virginiamycin, griseoviridin, vernamycin, etamycin, mikamycin, ostreogrycin, viridogrisein, streptogramin og pristinamycin.
En spesielt foretrukken fremgangsmåte for å bedre melkeproduksjonen hos drøvtyggere innbefatter at man tilfører en propionatøkende mengde av A-2315 til en melkegivende drøvtygger.
Forbindelser av elfamycingruppen er antibiotika som fremstilles ved en fermentering hvor det inngår bakterier av slekten streptomyces. Eksempler på elfamyciner som kan brukes i foreliggende fremgangsmåte er X-5108, mocimycin,
efratomycin, A21A, azdimycin og A40A.
Det elfamycin som er kjent som X-5108 blir også ofte betegnet aurodox og goldinodox. Disse antibiotika er detal=» jert beskrevet i Berger i US patent nr. 28.700. Det er angitt at flere estere av X-5108 fremmer veksten hos storfe, f.eks. slik det er angitt av Maehr i US patent nr. 4.218.560.
Mocymycin er et elfamycin som også ofte betegnes som debromycin, kirromycin og Delvomycin. Denne forbindelsen er detaljert beskrevet i US patent nr. 3.927.211.
Efrotomycin er beskrevet i US patent nr. 4.065.356, og er dessuten kjent som FR-02A.
Elfamycinet A21A ble også kalt heneicomycin og er beskrevet i US patent nr. 4.175.007. På lignende måte ble A4 0A dessuten betegnet som kirrotricin og er detaljert beskrevet av Mahner i "Antibiotics and other Secondary Metabo-lites", Academic Press, 1978.
Azdimycin er et elfomycinantibiotika som er beskrevet av Nimeck et al i US patent nr. 3.898.327.
Med begrepet "forbedret melkeproduksjon" forstås i foreliggende søknad enhver fordelaktig påvirkning på melkeproduksjonen som frembringes ved en tilførsel av et antibiotika av virginiamycin eller elfamycingruppen. Typiske forbedringer med hensyn til melkeproduksjonen er en økning av selve melkevolumet uten at man får skadelige effekter på melkens sammensetning, dvs. med hensyn til innhold av fett og protein. I meieriindustrien er det ofte vanlig å uttrykke melkeproduksjonen på basis av begrepet "4% fett-korrigert-melk" (FMC). Dette begrepet gjør at man kan sammenligne produksjonen av melk med forskjellige fett-innhold på basis av energiinnholdet. Et tegn på en for bedret melkedannelse frembragt ved foreliggende fremgangsmåte er således en økende fettkorrigert melkeproduksjon. En annen typisk forbedring er øket innhold av smørfett eller protein i den melk som fremstilles. Vanligvis vil melkeprodusentene får bedre pris for melk som har høyt innhold av smørfett, og en slik forbedring som er nevnt ovenfor, vil derfor gjøre melkeproduksjonen mer profitabel. På lignende måte vil et økende innhold av protein i melken være meget verdifull, fordi bare en mindre økning vil gi en betydelig økning av den mengde ost som kan produseres fra melken. Disse og lignende forbedringer med hensyn til melkeproduksjonen inngår i foreliggende oppfinnelse.
Den fremgangsmåte som ifølge foreliggende oppfinnelse brukes for å bedre melkeproduksjonen hos drøvtyggere såsom kuer og geiter, praktiseres på samme måte som når man ønsker å bedre f<5rutnyttelsen hos drøvtyggere og ellers fremme vekst av dyr ved å bruke antibiotika av virginiamycin- og elfamycintypen. Cocito beskriver blant annet at unge kalver som fikk fra 20-40 gram virginiamycin pr. tonn f6r hadde en økning av vektøkningshastigheten på
fra 8-12%. Kalver som fikk 80 gram pr. tonn f<5r hadde en 13%økning~av vekten sammenlignet med ikke-behandlede dyr.
For å bedre melkeproduksjonen ifølge foreliggende oppfinnelse kan man tilføre en effektiv mengde av et virginiamycin- eller elfamycinantibiotikum til en melkeproduserende drøvtygger. Med begrepet "en effektiv mengde" forstås her en mengde som når den tilføres in vivo til en melkeproduserende drøvtygger, gir en observerbar forbedring av melkeproduksjonen, f.eks. en økning av det melkevolum som fremstilles fra ca. 2 til ca. 15% i forhold til ubehandlede dyr. Hvor stor mengde som må tilføres for å frembringe en slik effekt, vil selvsagt være av-hengig av en rekke faktorer, f.eks. i hvilken form anti-biotikumet tilføres, alder og størrelse på det melkeproduserende dyr som behandles, det spesielle virginiamycin eller elfamycin som brukes samt andre faktorer av den type som inngår ved behandlingen av husdyr. Den mengde av virginiamycin som generelt har vist seg effektiv er fra 0,1 til 4 00 mg/kg kroppsvekt pr. døgn, mer foretruk-ket fra 1,0 til ca. 100 mg/kg kroppsvekt/døgn. Elfa-mycinene vil tilføres i lignende doser. En spesiell foretrukken utførelse av oppfinnelsen innbefatter at man oralt tilfører fra 1,0 til 10,0 mg/kg kroppsvekt/døgn av A-2315 til melkeproduserende drøvtyggere såsom kuer.
De antibiotika som brukes i foreliggende fremgangsmåte kan tilføres melkeproduserende drøvtyggere på en rekke forskjellige måter. De kan opparbeides for egnet oral tilførsel via normal f6rtilførsel, som vannadditiv, i form av slikkeblokker eller hvisønskelig så kan forbindelsene opparbeides sammen med langsomtfrigjørende fortynningsmidler såsom polymerer, voks og lignende, og kan tilføres i form av langsomtfrigjørende drøvtygger-pellets, kapsler eller lignende anordninger som er i stand til å levere nevnte antibiotikum til vommen. Ettersom de forbindelser som brukes i foreliggende fremgangsmåte er antibiotika av fermenteringsopprinnelse, så kan de hensiktsmessig stabiliseres i dyreffir ved hjelp av en fremgangsmåte som er beskrevet i US patent nr. 4.048.268.
Foreliggende fremgangsmåte gjennomføres i praksis for-trinnsvis ved at man oralt tilfører et antibiotikum, da spesielt et antibiotikum av virginiamycintypen, til en melkeproduserende drøvtygger via det normale f<5ret. Således kan antibiotikum A-2315 tilsettes drøvtyggerens f6r i en mengde på fra 10-30 gram/tonn f6r. Det antibiotikum som anvendes i foreliggende fremgangsmåte vil vanligvis bli tilsatt som f6radditiv i mengder på .fra 5 til ca. 100 gram aktiv ingrediens pr. tonn f6r. Forbindelsene kan opparbeides i ffirkonsentrater for hensiktsmessig tilsetning til normalt dyref6r. Slike forkonsen-trater vil vanligvis inneholde fra 1-95 vekt-% av den aktive ingrediens blandet med vanlige fortynningsmidler såsom soyabønnemel, risagner, stivelse, maismel og lignende .
Som nevnt tidligere innbefatter en foretrukken fremgangsmåte for å bedre melkeproduksjonen hos melkeproduserende drøvtyggere at man oralt tilfører virginiamycinforbindel-sen antibiotikum A-2315. Faktor A i dette antibiotikum har vist seg å være meget effektivt for å endre fermen-teringsprosessen i en velutviklet vom ved både in vitro-og in vivo-prøver. Den følgende in vitro-prøve ble anvendt for å demonstrere at faktor A i nevnte A-2315 øker produksjonen av propionat og butyrat i vommen.
Vomvæske ble oppnådd fra en okse hvor der var innsatt kirurgisk et rør inn i vommen. Nevnte okse ble holdt på et f6r inneholdende mye korn, og sammensetningen var følgende:
6 9,95% grovmalt mais
10,00% malte maiskolber
8,00% soyabønnemel(50% protein)
5,00% alfalfamel
5,00% melasse
0,60% urea
0,50% dikalsiumfosfat
0,50% kalsiumkarbonat
0,30% salt
0,07% vitamin A og D2~forblanding<*>
0,05% vitamin E-forblanding<**>
0,03% spormineralforblanding<***>
<*>Inneholdt pr. kg: 4.400.000 I.E. av vitamin A,
500.000 I.E. av vitamin D2og 920 g soyabønnekonsentrat med 1% olje.
<**>Tørkede maiskorn med oppløselig innhold av 44.000 I.E.
d-a-tocofenylacetat pr. kg.
<***>Inneholdt manganoksyd, kaliumjodid, koboltkarbonat, kopperoksyd og sinksulfat.
En porsjon av vomvæsken ble silt gjennom fire lag av osteklede, og filtratet ble oppsamlet. Det partikkel-formede materiale på ostekledet ble resuspendert i til-strekkelig fysiologisk buffer til at man fikk det opp-rinnelige volum av vomvæsken, og denne suspensjonen ble igjen silt. Den anvendte buffer hadde følgende sammensetning :
som beskrevet av Cheng et al. i J. Dairy Sei. 38, 1225-1230,
(1955).
De to filtratene ble slått sammen og hensatt inntil man fikk utfelt et partikkelformet materiale på toppen. Det klare laget ble utskilt, fortynnet med samme buffer (1:1) og så justert til pH 7,0.
Den fortynnede vomvæsken (10 ml) ble plassert i en 25 ml kolbe sammen med 4 0 mg av det ovenfor angitte f6r, dessuten ytterligere 5 mg soyabønneprotein og prøveforbindel-sen. Fire paralleller ble brukt for hver behandling.
To sett bestående av fire kontrollkolber ble også brukt.
En null-tidskontroll og en inkubert 16-timerskontroll ble også brukt. Alle prøvekolbene ble inkubert i 16 timer ved . 38°C, og deretter tilsatt 2 ml 25% metafosforsyre. Denne ble hensatt for sedimentasjon, og den overliggende væske ble analysert ved gasskromatografi for innhold av propionat, acetat og butyrat.
Prøveforbindelsesresultatene ble statistisk sammenlignet med kontrollresultatene. Den etterfølgende tabellen viser forholdet mellom konsentrasjonene av flyktige fettsyrer (VFA) i de behandlede kolber i forhold til konsentra-' sjonen i kontrollkolbene.
Det ble utformet en in vivo-prøve for å vise evnen til A-2315-A til å øke propionat og butyrat i en velutviklet vom hos en ikke-melkegivende sau.
To grupper med lam hvor det var innsatt rør i magesekken ble gitt noe mer enn sin normale f<5rrasjon i 17 døgn. Prøveforbindelsen ble så tilført en av gruppene i f<5ret på en g/tonn-basis.
Vomvæsken fra begge grupper dyr ble samlet opp på døgn
3, 7, 10, 14 og 17 i behandlingsperioden.
Fermenteringen av vomprøvene ble stanset ved å tilsette metafosforsyre. Hver prøve ble fortynnet, sentrifugert ved 2000 x g i 10 minutter, og den overliggende væske ble analysert for innhold av flyktige fettsyrer ved hjelp av den gasskromatografiske metode som er beskrevet av E.S. Erwin, G.J. Marco og E.M. Emery i J. Dairy Sei., 44, 1768 (1966). De molare prosentsatser av de flyktige fettsyrer i vomvæsken ble beregnet, og effekten ble målt som en sammenligning mellom de molare prosentsatser av propionsyre og smørsyre i de behandlede dyr i forhold til kontrolldyrene. Resultatene er angitt i de etter-følgende tabeller II og III.
Anvendelse av foreliggende fremgangsmåte i praksis vil nå bli illustrert ved hjelp av et par eksempler.
Eksempel 1
Den følgende sammensetning er typisk for et f6r som brukes til melkeproduserende drøvtyggere ved gjennomføring av foreliggende oppfinnelse i praksis.
De ovennevnte ingredienser ble blandet, hvoretter man tilsatte et elfamycin- eller virginiamycin-antibiotikum, f.eks. A-2315, i en mengde på 30 g/tonn f6r. Det hele ble blandet, og tilført melkeproduserende drøvtyggere såsom kuer ad libitum og detteøket melkevolumet med fra 4-10% uten at man fikk nedsatt innholdet av smørfett.
Eksempel 2
En annen typisk høyprotein diett for melkeproduserende drøvtyggere har følgende sammensetning:
Ingrediensene ble jevnt blandet, så tilsatt en virginiamycin-antibiotikumforblanding bestående av 30 g av A-2315A blandet med ca. k kg malte maiskolber og tilsatt f6ret i en mengde slik at man til slutt fikk ca. 30 g A-2315A pr. tonn f6r. Dette f6r ble så gitt melkekuer ad libitum,
noe som ga en økende melkeproduksjon med fra 4-10%.
At virginiamycinene har evnen til å øke melkeproduksjonen hos melkeproduserende drøvtyggere, ble vist ved en in vivo-prøve hvor man anvendte 30 Holstein-kuer. Dyrene var ca. 2\ år gamle og veide ca. 540 kg når prøven ble startet,
og de var ca. 18 uker inne i melkegivningsperioden.
Prøven fulgte en 2 x 3 faktoriell utforming og besto av
en 10-ukers behandlingsperiode fulgt av en preliminær 2-ukers justeringsperiode. Hvert dyr var som en enkelt eksperimentell enhet.
Dyrene ble delt inn i to hovedgrupper bestående av 15
dyr hver. Alle dyrene i en gruppe ble gitt en diett bestående av 50% (tørrvektsbasis) maisensilasje og 50% pro-teinkonsentrat inneholdende 19,9% protein og inneholdende følgende ingredienser:
Den andre gruppen bestående av 15 prøvedyr fikk en diett bestående av 75% (tørrvektsbasis) av maisensilasje og 25% av et konsentrat inneholdende 33,5% protein og med følgende sammensetning:
I hver av de to gruppene bestående av 15 dyr ble 5 brukt som kontroller og fikk intet antibiotikum. 5 av dyrene i hver gruppe fikk en daglig dose på 4 00 mg virginiamycin A2315, mens de andre 5 dyrene fikk 800 mg pr. døgn av A2315. I alle tilfeller ble A2315 tilført oralt ved å blande antibiotikum med ca. 1 kg f6r som så ble tilsatt det daglige f6ret.
Man målte deretter melkeproduksjonen og f6rinntak. Melkens sammensetning ble bestemt en gang i uken under hele undersøkelsen. Prøver av vomvæsken ble oppsamlet hver annen uke og analysert for innhold av flyktige fettsyrer. Resultatene av undersøkelsen er angitt i de følgende tabeller.

Claims (9)

1. Fremgangsmåte for å bedre melkeproduksjonen hos melkeproduserende drøvtyggere, karakterisert ved at man oralt tilfører en drøvtygger med utviklet vomfunksjon en effektiv mengde av et antibiotikum av virginiamycin eller elfamycin-typen.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at man anvender et virginiamycin-antibiotikum valgt fra gruppen bestående av doricin, patricin, vernomycin, etamycin, geminimycin, synergistin, mikamycin, ostreogrycin, plaurocin (A-2315), streptogramin, pristinamycin, pyostacin, virginiamycin, viridogrisein og griseoviridin.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 2, karakterisert ved at man anvender et antibiotikum valgt fra gruppen bestående av A-2 315 antibiotikumkomplekset eller dens individuelle faktorer.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 3, karakterisert ved at man som antibiotikum anvender A-2315-komplekset.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 3, karakterisert ved at man som antibiotikum anvender A-2315A.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 2, karakterisert ved at man som antibiotikum anvender virginiamycin Ml eller virginiamycin M2.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at man bruker et elfamycin-antibiotikum valgt fra gruppen bestående av mocimycin, aurodox (X-5108), efrotomycin, A21A, A40A og azdimycin.
8. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at man anvender X-5108.
9. Antibiotikum av virginiamycin eller elfamycingruppen, karakterisert ved at det brukes for å bedre melkeproduksjonen hos en drøvtygger som har en utviklet vomfunksjon.
NO821268A 1981-04-20 1982-04-19 Fremgangsmaate for forbedring av melkedannelse hos droevtyggere NO821268L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/255,901 US4336250A (en) 1981-04-20 1981-04-20 Lactation improvement method

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO821268L true NO821268L (no) 1982-10-21

Family

ID=22970327

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO821268A NO821268L (no) 1981-04-20 1982-04-19 Fremgangsmaate for forbedring av melkedannelse hos droevtyggere

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4336250A (no)
EP (1) EP0063490B1 (no)
JP (1) JPS57181016A (no)
AT (1) ATE16886T1 (no)
AU (1) AU548281B2 (no)
DE (1) DE3267876D1 (no)
DK (1) DK173682A (no)
FI (1) FI821347L (no)
GB (1) GB2098479B (no)
GR (1) GR76132B (no)
HU (1) HU183897B (no)
IE (1) IE53057B1 (no)
IL (1) IL65523A (no)
NO (1) NO821268L (no)
NZ (1) NZ200343A (no)
PH (1) PH16912A (no)
ZA (1) ZA822658B (no)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4534969A (en) * 1983-09-19 1985-08-13 The Dow Chemical Company Method for improving lactation in ruminant animals
US4978682A (en) * 1987-08-03 1990-12-18 Eastman Kodak Company Novel diethanolamine triacetic acid triamides and methods for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US4882355A (en) * 1987-08-03 1989-11-21 Eastman Kodak Company Novel diethanolamine triactic acid triamides and methods for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US4801618A (en) * 1987-08-03 1989-01-31 Eastman Kodak Company Methods for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US4895951A (en) * 1987-08-03 1990-01-23 Eastman Kodak Company Heterocyclic diamides and method for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US5041452A (en) * 1987-08-03 1991-08-20 Eastman Kodak Company Novel diamides and method for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US4966917A (en) * 1987-08-03 1990-10-30 Eastman Kodak Company Methods for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US4883820A (en) * 1987-08-03 1989-11-28 Eastman Kodak Company Methods for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US4800213A (en) * 1987-08-03 1989-01-24 Eastman Kodak Company Novel diethanolamine triacetic acid triamides and methods for improving feed utilization and lactation in ruminant animals
US5204361A (en) * 1988-03-30 1993-04-20 Rowe James B Method for treating laminitis in equine livestock
FR2657873B1 (fr) * 1990-02-08 1992-04-17 Rhone Poulenc Sante Nouvelle elfamycine, son procede de preparation et son utilisation.
US8519008B2 (en) 2003-01-22 2013-08-27 Purina Animal Nutrition Llc Method and composition for improving the health of young monogastric mammals

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3923981A (en) * 1970-08-14 1975-12-02 Gist Brocades Nv Antibiotic MYC 8003
US3839557A (en) * 1972-01-24 1974-10-01 Lilly Co Eli Antibiotics monensin and a204 for improving ruminant feed efficiency
US3923980A (en) * 1972-07-31 1975-12-02 Lilly Co Eli Antibiotic A-2315 and process for preparation thereof
US3898327A (en) * 1974-04-22 1975-08-05 Squibb & Sons Inc Antibiotic azdimycin
JPS52151191A (en) * 1976-06-10 1977-12-15 Sanraku Inc Novel antibiotics neoviridogriseins and their preparation
US4218437A (en) * 1976-07-23 1980-08-19 Henkel Kommanditgesellschaft Auf Aktien (Henkel Kgaa) Animal feeds containing a mixture of virginiamycin, zinc bacitracin or flavophospholipol and proteolytic enzymes
DE2753309A1 (de) * 1977-11-30 1979-05-31 Henkel Kgaa Tierfuttermischung
US4071631A (en) * 1976-10-29 1978-01-31 Merck & Co., Inc. Antibiotic A21A
US4218560A (en) * 1977-10-25 1980-08-19 Hoffmann-La Roche Inc. Esters of antibiotic X-5108 and of mocimycin
DE2921213A1 (de) * 1979-05-25 1980-12-11 Henkel Kgaa Tierfuttermischung

Also Published As

Publication number Publication date
IE53057B1 (en) 1988-05-25
JPS57181016A (en) 1982-11-08
AU548281B2 (en) 1985-12-05
GR76132B (no) 1984-08-03
FI821347L (fi) 1982-10-21
US4336250A (en) 1982-06-22
FI821347A0 (fi) 1982-04-19
GB2098479A (en) 1982-11-24
EP0063490B1 (en) 1985-12-11
IL65523A (en) 1985-03-31
IL65523A0 (en) 1982-07-30
DE3267876D1 (en) 1986-01-23
NZ200343A (en) 1986-01-24
GB2098479B (en) 1984-09-19
DK173682A (da) 1982-12-06
AU8281782A (en) 1982-10-28
ATE16886T1 (de) 1985-12-15
ZA822658B (en) 1983-02-23
EP0063490A1 (en) 1982-10-27
IE820911L (en) 1982-10-20
HU183897B (en) 1984-06-28
PH16912A (en) 1984-04-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Palmquist et al. Effect of dietary fat and calcium source on insoluble soap formation in the rumen
Cummins et al. Effect of isocarbon-4 and isocarbon-5 volatile fatty acids on microbial protein synthesis and dry matter digestibility in vitro
Mohammed et al. A review on effects of yeast (Saccharomyces cerevisiae) as feed additives in ruminants performance
Rusoff et al. Growth-promoting effect of aureomycin on young calves weaned from milk at an early age
NO821268L (no) Fremgangsmaate for forbedring av melkedannelse hos droevtyggere
Hassan et al. Effect of Saccaromyces cerevisiae supplementation on rumen characteristics in awassi lambs fed diets with different roughage to concentrate ratios.
CA2229560C (en) Aliphatic amide feed supplement for ruminants
US4185091A (en) Use of avilamycin as a feed additive
EP0091649A1 (en) Method for increasing the efficiency of rumen fermentation of ruminant animals
US4534969A (en) Method for improving lactation in ruminant animals
CN112544800A (zh) 一种反刍动物用液体饲料添加剂及其制备方法
JP3116506B2 (ja) 反芻胃の微生物群を増やす方法及び畜産技術の改良方法
US5081146A (en) Method and feed supplement for the feeding of ruminants
US20030129218A1 (en) Dietary supplement
Abd El Tawab et al. Improving utilization of olive cake silage by treating with fibrolytic enzymes on digestibility and gas production in the rumen
Masuda et al. Effect of sugar-beet pulp supplementation on fiber degradation of grass hay in the rumen of goats
NO138400B (no) Droevtygger-for.
NO156922B (no) Anvendelse av et glykopeptidantibiotikum i for for melkekuer.
US4959223A (en) Ruminant animal feedstuffs
Heinrichs et al. Zinc-methionine supplementation for dairy cows: a study of effects on plasma zinc, wound healing, mammary health, and immune responses
Atia et al. INFLUENCE OF SUPPLEMENTALSHEEP RATION WITH ZINC SOURCE (INORGANIC VS. ORGANIC) ON THEIR DIGESTIBILITY AND RUMINAL FERMENTATION.
US5719121A (en) Use of balhimycin as production promoter in animals, and production promoter compositions
Nolte et al. The effect of rumen degradable protein level and source on the duodenal essential amino acid profile of sheep
Dabiri et al. Effect of Different Levels of Biosaf Probiotic in Medium Concentrate Diet on Performance and Blood Factors of Iranian Zandi Lambs. J Fisheries Livest Prod 4: 206 doi: 10.4172/2332-2608.1000206 Page 2 of 4 was recorded daily and the residues were collected and weighed. Feed conversion ratio was worked out by dividing the feed intake (g/day) by weight gain (g/day). Blood samples were collected from jugular veins by vacutainer tubes containing heparin as anticoagulant at beginning and on d 42 and d 84, approximately 3 h after the morning feeding and transported to the laboratory till analyzed for total protein, globulin, albumin, BUN, white blood cells and heterophil: lymphocyte ratio according to standard methods. All statistical analyses were conducted by GLM procedure for the completely randomized design with three treatments and three replicates using the SAS software (SAS, 1997) and the means were compared using Duncan's Multiple Range test at the level of P< 0.05
Freitag Factors affecting nitrogen utilization in the ruminant