NO337703B1 - En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning. - Google Patents

En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning. Download PDF

Info

Publication number
NO337703B1
NO337703B1 NO20140303A NO20140303A NO337703B1 NO 337703 B1 NO337703 B1 NO 337703B1 NO 20140303 A NO20140303 A NO 20140303A NO 20140303 A NO20140303 A NO 20140303A NO 337703 B1 NO337703 B1 NO 337703B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
shaft
locking device
sleeve
cam
control channel
Prior art date
Application number
NO20140303A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20140303A1 (no
Inventor
John Harald Tolnes
Original Assignee
Sapron As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sapron As filed Critical Sapron As
Priority to NO20140303A priority Critical patent/NO337703B1/no
Publication of NO20140303A1 publication Critical patent/NO20140303A1/no
Publication of NO337703B1 publication Critical patent/NO337703B1/no

Links

Landscapes

  • Vehicle Step Arrangements And Article Storage (AREA)
  • Snaps, Bayonet Connections, Set Pins, And Snap Rings (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Centrifugal Separators (AREA)

Description

Teknisk felt
Foreliggende oppfinnelse vedrører en låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter og en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning.
Oppbevaringsboksen kan benyttes til oppbevaring av objekter som skal ha begrenset tilgjengelighet. Dette kan eksempelvis være oppbevaring av medisiner og kjemikalier som skal holdes utilgjengelig for barn. Samtidig kan objekter i oppbevaringsboksen plasseres samlet på et egnet oppbevaringssted, eksempelvis et kjøleskap, et mørkt rom e.l.
Bakgrunnsteknikk
Det er en kjent problemstilling at man i et hjem, på en arbeidsplass eller på en institusjon har objekter som bør oppbevares separat, på et dertil egnet sted, og gjerne med en begrenset tilgjengelighet samtidig som det kan være viktig å finne frem til disse på kort tid. Dette er ofte løst ved at man forsøker å gjemme de gjenstander som det gjelder, eller at man forsøker å begrense tilgjengeligheten ved å plassere de på et sted hvor de ikke er tilgjengelige for alle, gjerne på et sted hvor man må anstrenge seg for å få tak i dem. Enkelte objekter, slik som medisiner og kjemikalier krever imidlertid ofte spesiell behandling og oppbevaring, da disse kan være spesielt lysfølsomme eller må oppbevares i et kaldt miljø. Det er derfor lite hensiktsmessig og ofte ugunstig å velge en oppbevaringsplass ut i fra kun hensyn til oppbevaringsomgivelser eller tilgjengelighet da dette kan ha uheldige følger. En medisinbeholder som må oppbevares kaldt, plasserer man naturligvis i kjøleskap e.l. Et slikt sted er imidlertid tilgjengelig for de aller fleste og eksempelvis har barn også tilgang til kjøleskap og andre kalde rom. Det er en svært uheldig kombinasjon å ha medisiner eller kjemikalier tilgjengelig for barn og særlig på et oppbevaringssted hvor barn forventer å finne mat eller andre ufarlige substanser som kan spises eller drikkes.
Ved oppbevaring av medisiner og kjemikalier er man derfor allerede på et grunnleggende nivå i konflikt med de hensyn som er nødvendig å ta, nemlig krav til oppbevaringsstedets karakteristika, samt krav til sikkerhet og tilgjengelighet for de som er tilstede.
En annen velkjent problemstilling er samtidig å holde orden på ulike substanser, slik som eksempelvis medisiner da disse ofte forekommer i små mengder og kan være svært nødvendige for en bruker som må finne disse på kort varsel. Dette betinger at slike substanser må oppbevares på et dertil egnet sted, på et vis som gjør at de er lett fremfinnelige og gjerne i et bestemt ordnet system. Dersom man skal oppfylle de tidligere nevnte forutsetninger med begrenset tilgjengelighet og krav til egnet oppbevaringssted så vil ofte resultatet være at man oppnår en tilfeldig og uegnet plassering av et gjenfinningshensyn. Også her kan man trekke paralleller til eksempelet med oppbevaring av medisiner i et kjøleskap eller på et annet kaldt sted, hvor gjerne flere ulike personer benytter seg av innholdet. Dette gjelder ikke bare i familiesammenheng, men også i bedrifter, institusjoner o.l. hvor man har felles oppbevaring av eksempelvis mat og drikke i kjøleskap eller på andre egnede steder. Det er åpenbart at desto flere som er involvert i å forsyne seg av innholdet, samt fylle opp innholdet på et slikt sted, desto vanskeligere er det å sikre en god gjenfinnbarhet for enkelte, og da særlig små elementer som oppbevares sammen med en mengde andre substanser.
Man har derfor tre ulike forutsetninger å forholde seg til ved oppbevaring av eksempelvis medisiner. Disse skal oppbevares på et dertil egnet sted, de skal oppbevares med en tilpasset, gjerne begrenset tilgjengelighet, og disse skal oppbevares på et vis som sikrer god gjenfinnbarhet innen en ønsket tidsramme. Dette kan f.eks. gjelde oppbevaring av medisiner i kjøleskap hvor disse står plassert sammen med andre matvarer og hvor det er stor fare for at f. eks. barn, svaksynte eller aldersdemente tar feil av innholdet i kjøleskapet og forsyner seg av medisiner i stedet for andre substanser i kjøleskapet, eller tar feil medisiner tilhørende en annen person.
Av tidligere kjente løsninger for å imøtekomme disse hensyn og overkomme de ovennevnte problemstillinger har det vært vanlig å samle de gjeldende substanser i et eget område av f.eks. kjøleskapet. Dette bedrer gjenfinnbarheten, og dersom det område av kjøleskapet hvor man oppbevarer dette er av en slik karakter at det kan lukkes eller gjemmes, så oppnår man en begrenset eller regulert tilgjengelighet. Det er imidlertid ikke mulig å merke et slikt sted på en egnet måte hvis dette er en del av den naturlige kjøleskaps innredning eller simpelthen bare er et "avtalt" sted i kjøleskapet hvor man er enig om å oppbevare slike substanser. En annen løsning for å begrense tilgjengeligheten er at den enkelte medisin e.l. oppbevares i en beholder som av medisinprodusenten er utført med en tilgjengelighetsbegrensning, eksempelvis i form av et lokk e.l. som må håndteres på spesielt vis for å kunne åpnes. Man oppnår imidlertid da en situasjon hvor hver enkel medisin oppbevares i separate enheter og disse må plasseres separat på et dertil egnet lagringssted. Dette muliggjør at medisiner kan feilplasseres eller ved feiltagelse fjernes og man reduserer derved gjenfinnbarheten, hvilket kan være et kritisk punkt for personer som er livs avhengige av bestemte medikamenter.
Tidligere kjente løsninger vedrørende oppbevaringsbokser er vist i NO-C-174 117, SE-B-436 593, EP-Al-0 492 115 og US 4 524 904. Løsninger vedrørende låsemekanismer er kjent fra DK-B-156 739, US 3, 856339, US 5 551 124, GB 2255798, US 4389062 og US 4099756.
Låseanordningen og oppbevaringsboksen beskrevet i norsk patent NO308711B1 imøtekommer de ovenfor nevnte hensyn, og overvinner de ovenfor nevnte problemstillinger siden denne låseanordningen muliggjør ønsket begrenset tilgang. Oppbevaringsboksen og låseanordningen vil derfor bli beskrevet i detalj, der oppbevaringsboksen av kjent teknikk er beskrevet med henvisning til fig. 1-4, og låseanordningen av kjent teknikk er beskrevet med henvisning til fig. 5-7. 1 fig. 1 er det vist en oppbevaringsboks 1 i henhold til den kjente teknikk omfattende de to hovedelementene et utvendig hus eller hovedlegeme 2 og en skuff 3, hvilken er anbrakt forskyvbart inn og ut av hovedlegemet 2 gjennom en åpen side, eller dertil egnet åpning i en av sidene i hovedlegemet 2. Som vist i fig. 2, omfatter skuffen 3 et frontstykke som er avpasset i størrelse til å dekke åpningen i hovedlegemet 2, slik at når skuffen 3 er skjøvet inn i hovedlegemet 2 så dekker frontstykket hele eller i det vesentligste hele åpningen i hovedlegemet 2. Skuffen 3 har videre en bunn 5, en bakre begrensning 6, og sidevanger 11 oppad ragende fra bunnen 5 hvilke sidevanger 11 oppad er begrenset av en øvre kant 8. I området umiddelbart bakenfor frontstykket, kan den øvre begrensningskant 8 være gitt en avrunding 12. Den øvre begrensningskant 8 er i fig. 2 vist anbrakt under oppbevaringsboksens senterlinje 7, men denne kan anbringes i ethvert nivå mellom bunnen og den øvre del av frontstykket, hvilket vil gi en skuff med alt fra en flat bunn uten sidevanger 11, til en skuff med sidevanger Ili full høyde. Dersom sidevangene 11 har full høyde vil det ikke være mulig å ha en avrunding 12 mellom den øvre begrensningskant 8 og frontstykket. Skuffen 3 er i tillegg anbrakt med en innretning 9 på i det minste en av sidene, men fortrinnsvis på begge sider av skuffen 3, hvilken innretning 9 går i inngrep med liknende, og eventuelt motsatt utformet innretning 23 med tilsvarende plassering i hovedlegemet 2. Innretningen 9 kan eksempelvis være en anbrakt glideskinne, et utfrest spor for inngrep med en glideskinne 23 anbrakt i hovedlegemet 2, eller lignende elementer. Det kan her tenkes benyttet et utall løsninger som ellers inngår i den alminnelige teknikkens stand.
På hele eller deler av en eller flere sider langs ytterkanten av frontstykket på skuffen 3, er det i fig. 2 anbrakt en flens 10 for møte med eller inngrep med en flens 21 som er anbrakt på tilsvarende områder av åpningen 24 i hovedlegemet 2. I fig. 3 er åpningen 24 og flensen 21 i hovedlegemet 2 vist beliggende mellom hovedlegemets 2 bunn 22 og topp 20. Hovedlegemet kan innta en rekke ulike utforminger, men er i en foretrukket utførelsesform en rektangulær boks, med et bunnpanel 22, topp-panel 20, sidevegger 26, et bakre panel 25, og et frontområde med en åpning 24. Åpningen 24 kan omfatte hele eller deler av frontområdet, og åpningen kan på en eller flere sider være anbrakt med en tetningslist, eller en innretning som er utformet for å gi et tettende eller låsende møte med frontstykket på skuffen 3. Ved anbringelse av skuffen 3 i hovedlegemet 2 kan de to elementer 2, 3 ha en sammenfallende senterlinje 7 og ledeinnretningene 23, 9 på henholdsvis hovedlegemet og skuffen, kan anbringes med en bestemt avstand i forhold til den sammenfallende senterlinje 7.
Flensene 10, 21 kan være anordnet med tetningslist eller åpninger for eventuelt å unngå kondens på innsiden av oppbevaringsboksen.
Oppbevaringsboksen 1 sammenstilles ved at skuffen 3 skyves inn i hovedlegemet 2 til flensen 10 på frontstykket på skuffen 3 kommer i møte med og/eller inngrep med flensen 21 eller på denne anbragt tetning beliggende langs hele eller deler av åpningen 24 i hovedlegemet 2. Som vist i fig. 2 kan skuffen 3 ha en utforming hvor sidevangene 11 kan ha en høyde fra 35 bunnivå 5 som er begrenset oppad av en øvre kant 8. Denne øvre kant 8 kan være beliggende eksempelvis under senterlinjen 7, hvilket gir skuffen 3 en utforming hvor det område hvor medisiner eller andre objekter oppbevares har en lav høyde og derved er lett tilgjengelig og oversiktlig for en bruker. Skuffens 3 frontstykke er utformet slik at det er egnet for påfeste av en merkelapp eller annen form for informasjons-frembringende innretning som viser hva som er innholdet i oppbevaringsboksen 1. Det vil på frontstykket også være mulig å anbringe eksempelvis navnelapper dersom oppbevaringsboksen 1 benyttes på institusjoner, sykehus, e.l. hvor flere personer ønsker å oppbevare sine oppbevaringsbokser på samme sted, f.eks. i samme kjølerom eller kjøleskap. På det vis har man sikret at hver person som oppbevarer sine medikamenter e.l. på dette sted sikrer at man får adgang til kun de korrekte medikamenter.
På frontstykket kan det i tillegg anbringes et håndtak e.l. som lettere setter en bruker i stand til å trekke skuffen 3 ut av hovedlegemet 2 for benyttelse. Det kan også anbringes en låseanordning 30 i forbindelse med frontstykket som gir mulighet for adkomstbegrensning, tilgjengelighetsbegrensning, eller direkte avlåsning av oppbevaringsboksen 1. I en foretrukket utførelsesform av søknadsgjenstanden er det anordnet en låseanordning i frontpanelet av skuffen. Det kan her tenkes flere ulike former for låsemekanismer, både med og uten nøkkel, men felles for disse er at de utgjør en tilgjengelighetsbegrensning slik at man ikke utilsiktet oppnår feilaktig benyttelse av innholdet i boksen. Man kan tenke seg at låseanordningen 30 også kan anbringes på andre flater av oppbevaringsboksen, eksempelvis på den bakre flate 25 av hovedlegemet 2, hvor låseanordningen 30 kan gå i inngrep med den bakre begrensning 6 på skuffen 3 og derved holde igjen skuffen 3, slik at det ikke er mulig å trekke dette ut av hovedlegemet 2.
Den relevante bakgrunnsteknikk vedrører også låseanordningen 30 hvilken er beskrevet i fig. 5, og som primært er benyttet uten noen form for nøkkel. Låseanordningen 30 er utformet slik at den skal utgjøre en tilgjengelighetsbegrensning som primært forhindrer barn fra utilsiktet å få adgang til innholdet i oppbevaringsboksen 1. Låseanordningen 30 består i hovedsak av et fremre hus 31, et bakre hus 32, hvilke er forbundet når låseanordningen er sammenstillet. Videre er låseanordningen 30 bestående av en innvendig gjennomgående aksling 33, på hvilken aksling 33 det er roterbart anbrakt en begrensningsinnretning 100 omfattende en hylse 50 med en slå 34 og på enden av akslingen det er anbrakt en vrider 35. Vrideren 35 holdes anbrakt til akslingen 33 via en skrue 38 anbrakt i en forsenkning i øvre del av vrideren 35. Videre er det i det fremre hus 31, rundt akslingen 33 anbrakt en trykkfjær 36, og i det bakre hus 32 er det rundt den nedre del av akslingen 33 anbrakt en vrifjær 37. Ved betjening av låseanordningen 30 roterer vrideren 35 fritt i sitt sete 39 i det fremre hus 31, og for et barn e.l. er det ikke mulig å åpne låseanordningen 30 ved kun å dreie vrideren 35. Når vrideren 35 imidlertid står i bestemte posisjoner, en eller flere sådanne, er det mulig å trekke vrideren 35 ut mot forspenningskraften av trykkfjæren 36. En knast 40 på akslingen 33 bringes da, til inngrep med en av en eller flere åpninger i hylsen 50, og ved deretter å vri vrideren 35 ytterligere vil man kunne forflytte slåen 34 og derved frigjøre låseanordningen 30 slik at det er mulig å trekke ut skuffen 3 fra hovedlegemet 2. Trykkfjæren 36 trekker automatisk vrideren 35 og akslingen 33 tilbake inn i det bakre og fremre hus, henholdsvis 32 og 31 ved sin forspenningskraft. Vrideren 35 gis en motstand ved omdreining av vrifjæren 37, hvilken er anbrakt i den nedre del av det bakre hus 32. Slåen 34 kan være utformet slik at den går i inngrep med en forsenkning, en tapp e.l. 13 som er anbrakt på et dertil egnet sted på innsiden av hovedlegemet 2, eller på skuffeelementet 3, for et inngrep mellom slåen 34 og knasten 13 som gir en låsende funksjon. Dersom låseanordningen 30 er anbrakt i den øvre del av frontstykket på skuffen 3, kan knasten 13 være anbrakt på innsiden av toppanelet 20 i hovedlegemet 2, på et vis som muliggjør låsende inngrep mellom slåen 34 og knasten 13 når skuffen 3 er skjøvet fullstendig inn i hovedlegemet 2. Alternativt kan både låseanordningen 30 og knasten 13 være anbrakt et annet sted i oppbevaringsboksen. Slåen 34 kan gå i inngrep med eksempelvis den bakre begrensning 6 på skuffen 3, og låseanordningen 30 må i slikt tilfellet nødvendigvis være anbrakt på det bakre panel 25, eller i bakre leie av sidebegrensningene 26 av hovedlegemet 2. Anbringelsen av låseanordningen 30 er ikke inntegnet på fig. 1-4 da låseanordningen 30 kan være anbrakt på så vidt forskjellige plasseringer av oppbevaringsboksen 1. En foretrukket utførelsesform er imidlertid slik at låseanordningen 30 er anbrakt i frontpanelet, og går i inngrep med en knast 13 på innsiden av det øvre panel 20 av hovedlegemet 2.
Vrideren 35 er videre vist i fig. 6a-6c, og i riss ovenfra er det i fig. 6c vist at vrideren 35 i den kjente teknikk kan ha en avlang utforming. Vrideren 35 kan imidlertid ha en rekke andre utforminger, og kan også være sirkelrund slik at denne dekker hele setet 39 i det fremre hus 31. På fig. 6a-6c er det inntegnet en forsenkning hvor det er tenkt anbrakt en skrue 38 som forbinder vrideren 35 med akslingen 33 i det indre av låseanordningen 30. Videre er det fremre hus 31 av den kjente teknikk vist i fig. 7a-7c. Ved husets øvre side er det utformet et sete 39 hvis form er komplementær til undersiden av vrideren 35. I dette sete 39 er det også anbrakt forhøyninger 41 som antyder i hvilke posisjoner vrideren 35 må være for å kunne frigjøre låsemekanismen 30. Når vrideren 35 dreies omkring akslingen 33 vil undersiden av vrideren støte mot og forskyves over knastene og når senterlinje av vrideren 35 er tilnærmet parallell med senterlinje av en enkel eller flere diametralt motsatt beliggende knaster så antyder dette at vrideren 35 er i posisjon for å kunne frigjøre låseanordningen 30. Trykkfjæren 36 i det fremre hus 3 1 gir en motstand, slik at vrideren 35 ikke uhindret forflytter seg over knastene, men det vil medføre en vrimotstand når vrideren 35 møter knastene. I en foretrukket utførelsesform er det mulig å trekke vrideren 35 med akslingen 33 ytterligere noe opp fra setet 39 når vrideren 35 er korrekt plassert i forhold til knastene. Dette medfører at akslingen 33 forbinder slåen 34 og vrideren 35, og en ytterligere vridning av vrideren 35 trekker med seg slåen 34, hvorpå låseanordningen 30 går ut av inngrep med eksempelvis knasten 13. Dette er en sekvens av handlinger som vil være vanskelig å utføre eksempelvis for et barn, eller en person med liten kyndighet og dette bringer derfor inn en tilgjengelighetsbegrensning. Man kan imidlertid tenke seg flere alternativer hva angår plasseringen av vrideren 35 i forhold til setet 39, og dersom man ikke benytter knaster som antyder korrekt plassering av vrideren 35 i forhold til settet 39, så kan man tenke seg avmerkning på kanten av setet 39 samt på vrideren 35. Når merkene er over ett eller tilnærmet over ett så er vrideren i korrekt posisjon for å kunne frigjøre låsemekanismen. Dette vil imidlertid gi en mindre grad av tilgjengelighetsbegrensning, da barn eller lite kyndige personer enklere kan gjette seg til korrekt anbringelse av slåen 35 dersom det er avmerket såkalte over ett merker på setet og vrideren 35. Dersom vrideren 35 plasseres ved knaster bringes det inn ytterligere ett moment som bidrar til tilgjengelighetsbegrensning.
Imidlertid fins det behov for en låseanordning som muliggjør tilgang til oppbevaringsbokser etter montering som er ytterligere begrenset. Formålet med oppfinnelsen å tilveiebringe en slik ytterligere begrensning.
Sammendrag av oppfinnelsen
Det ovenfor nevnte formål oppnås ved et låseanordning som definert i krav 1 og en fremgangsmåte som definert i krav 12. Videre fordelaktige særtrekk er definert i de avhengige krav.
Især angår oppfinnelsen en låseanordning som er egnet for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks. Låseanordningen omfatter et sylindrisk hus, fortrinnsvis med et forstørret endestykke, en aksling anordnet forskyvbart i, og roterbart rundt, sin lengderetning i det sylindriske huset, fortrinnsvis i husets senter, en vrider anordnet tilstøtende det forstørrede endestykket utenfor det sylindriske huset og festet til en av akslingens to ender, en forhøyet knast anordnet på akslingen, en begrensningsinnretning omfattende en hylse som er roterbart anordnet på akslingen og en slå som strekker seg med en radiell komponent ut fra hylsen og gjennom en spalte i det sylindriske huset. Spalten er en gjennomgående åpning som fortrinnsvis strekker seg over et vinkelavsnitt av huset slik at slåens dreining sammen med akslingen begrenses. Låseanordningen er viderekarakterisert vedat hylsen er utformet med minst én styringskanal som kan motta tilsvarende knast, der hver styringskanal fremviser i det minste en inngangsåpning for mottak av den forhøyede knasten når knastens radielle posisjon er i det vesentlige lik inngangsåpningens radielle posisjon, en første styringskanal som strekker seg i en første aksial hovedretning og første radiell hovedretning fra inngangsåpningen til en første øvre posisjon og en andre styringskanal som strekker seg fra den første styringskanalen til en andre øvre posisjon i en andre radiell hovedretning ulik den første radielle hovedretning, fortrinnsvis i motsatt retning, der koplingen mellom begrensningsinnretningen og akslingen er konfigurert slik at påtrykk av kraft fra knasten i den andre radielle hovedretningen mot en sidevegg av den andre øvre posisjon resulterer i rotasjon av begrensningsinnretningen i den andre radielle hovedretning. Merk at med aksial hovedretning og radiell hovedretning menes den resulterende aksiale og radielle retning på knasten etter fullført bevegelse i den første styringskanalen.
I en foretrukket utførelse er det sylindriske huset sammenstillet av et øvre hus og et nedre hus.
I en annen foretrukket utførelse fremviser styringskanalen en tredje styringskanal som strekker seg i en aksial retning fra den andre øvre posisjonen til en utgangsåpning av hylsen beliggende på samme aksiale side som inngangsåpningen. I den tredje styringskanalen bør det ikke finnes fysiske barrierer som vil gi en vesentlig hindring når knasten ledes derigjennom.
I en annen foretrukket utførelse har den første styringskanal en i det minste delvis helisk utforming langs innerveggen av hylsen.
I en annen foretrukket utførelse har den første styringskanalen en aksial utstrekning som utgjør minst 10 % av hylsens aksiale lengde, mer foretrukket minst 20 %, for eksempel 50 %.
I en annen foretrukket utførelse har den første øvre posisjon en aksial utstrekning som utgjør minst 5 % av hylsens aksiale lengde, mer foretrukket minst 10 %.
I en annen foretrukket utførelse har inngangsåpningen en aksial utstrekning som utgjør minst 5 % av hylsens aksiale lengde, mer foretrukket minst 10 %.
I en annen foretrukket utførelse omfatter låseanordningen videre et første blokkeringsutspring anordnet ved, eller nær ved, én av akslingens to ender og som er motsatt beliggende enden med en eventuell vrider, og et andre blokkeringsutspring anordnet på innerveggen til det nedre hus, idet den aksiale posisjonen til det første blokkeringsutspring på akslingen og posisjonen til det andre blokkeringsutspring på det nedre husets innervegg er valgt slik at det andre blokkeringsutspringet vil blokkere aksial bevegelse av akslingen når den radielle posisjonen til den forhøyede knasten er lik, eller nær lik, den radielle posisjonen til utgangsåpningen av den tredje styringskanalen. Med blokkering av aksial bevegelse menes en begrensning av den aksiale forskyvningen av akslingen som umuliggjør inngrep av knasten i utgangsåpningen av den tredje styringskanalen.
I en annen foretrukket utførelse omfatter begrensningsinnretningen videre et stabiliseringsutspring rettet aksialt ut fra hylsen, i retning langs med innerveggen av det sylindriske huset.
I en annen foretrukket utførelse omfatter låseanordningen videre et første fjærende element anordnet i fjærende kontakt med akslingen slik at akslingen er forskyvbar i sin lengderetning mot det fjærende elementet. En slik utførelse vil resultere i en trekkmotstand når vrideren trekkes bort fra huset ved betjening av låseanordningen. Det første fjærende elementet vil også sørge for at vrideren returnerer til kontakt med huset når vrideren slippes av brukeren.
I en annen foretrukket utførelse omfatter låseanordningen et andre fjærende element anordnet i fjærende kontakt med akslingen og konfigurert for å gi vridningsmotstand ved rotasjon av akslingen.
Oppfinnelsen angår også en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter med tilgjengelighetsbegrensning omfattende et hovedlegeme, en skuff med et frontstykke og en låseanordning i henhold til ovenfor nevnte beskrivelse.
Videre angår oppfinnelsen en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning.
Fremgangsmåten omfatter et sylindrisk hus, en aksling anordnet forskyvbart i, og roterbart rundt, sin lengderetning i det sylindriske huset, fortrinnsvis i dets senter, en forhøyet knast anordnet på akslingen, en begrensningsinnretning omfattende en hylse som er roterbart anordnet på akslingen og en slå som strekker seg med radiell komponent ut fra hylsen og gjennom en spalte i det sylindriske huset. Spalten har en utforming som nevnt ovenfor. Fremgangsmåten omfatter minst de følgende trinn: A. vridning av akslingen inntil den radielle posisjonen til den forhøyede knasten er lik, eller nær lik, den radielle posisjonen til en inngangsåpning tilhørende en styringskanal i hylsen,
B. aksial forskyvning av akslingen inntil den forhøyede knasten mottas i
inngangsåpningen,
C. vridning av akslingen i en første rotasjonsretning for bevegelse av den forhøyede knasten i en første styringskanal fra inngangsåpningen til en første øvre posisjon beliggende aksialt og radielt forskjøvet i forhold til inngangsåpningen, D. vridning av akslingen i en andre rotasjonsretning ulik den første rotasjonsretning for bevegelse av den forhøyede knasten i en andre styringskanal fra den første styringskanal til en andre øvre posisjon og
E. videre vridning av akslingen for påtrykk av kraft fra den forhøyede knasten mot den andre øvre posisjons sidevegg for rotasjon av begrensningsinnretningen i den andre rotasjonsretning.
I en annen foretrukket utførelse omfatter fremgangsmåten videre trinnet aksial forskyvning av akslingen etter trinn E inn i en tredje styringskanal fra den øvre posisjonen til en utgangsåpning av hylsen beliggende på samme aksiale side som inngangsåpningen. Forskyvningen skjer fortrinnsvis uten bruk av ekstern kraft og ved hjelp av forspenningsfjær.
I en annen foretrukket utførelse omfatter fremgangsmåten videre trinnet aksial forskyvning av akslingen vekk fra inngangsåpningen mellom trinn C og D.
I en annen foretrukket utførelse er låseanordningen er i henhold til ovenfor nevnte beskrivelse.
Kort beskrivelse av tegningene
Oppfinnelsen, samt relevant bakgrunnsteknikk for oppfinnelsen, er i det etterfølgende beskrevet i nærmere detalj i relasjon til figurene, hvor: Fig. 1 i snitt fra siden viser oppbevaringsboksen i sin helhet bestående av en skuff og et hovedlegeme i henhold til den kjente teknikk; Fig. 2 viser i snitt fra siden skuffen som anbringes inne i oppbevaringsboksens hovedlegeme i henhold til den kjente teknikk; Fig. 3 viser i snitt fra siden hovedlegemet som utgjør den utvendige enhet av oppbevaringsboksen i henhold til den kjente teknikk; Fig. 4 viser i snitt forfra hovedlegemet i oppbevaringsboksen med skuffen i henhold til den kjente teknikk; Fig. 5 viser i snitt fra siden låsemekanismen som kan benyttes i oppbevarings boksen i henhold til den kjente teknikk; Fig. 6a viser i snitt fra siden vrideren i låsemekanismen som vist i fig. 5 i henhold til den kjente teknikk; Fig. 6b og c viser i riss henholdsvis fra siden og ovenfra vrideren som benyttes i låsemekanismen i fig. 5 i henhold til den kjente teknikk; Fig. 7a og b viser i riss henholdsvis sett ovenfra og fra siden det fremre hus i låsemekanismen i fig. 5 i henhold til den kjente teknikk; Fig. 7c viser i snitt fra siden det fremre hus i låsemekanismen i fig. 5 i henhold til den kjente teknikk; Fig. 8 viser i perspektivriss en begrensningsinnretning til låsemekanismen i henhold til oppfinnelsen; Fig. 9 viser i perspektivriss akslingen til låsemekanismen i henhold til oppfinnelsen; og Fig. 10 viser i perspektivriss det bakre hus i låsemekanismen i henhold til oppfinnelsen.
Detaljert beskrivelse av en foretrukket utførelsesform
Figur 1-7 er beskrevet i detalj tidligere.
Fig. 8-10 viser en forbedret løsning av tidligere omtalte begrensningsinnretning 100, aksling 133 og bakre hus 132. for låseanordningen. Som for låseanordningen beskrevet i NO308711B1, og som vist på fig. 5-7, omfatter den oppfinneriske låseanordningen 30 et fremre hus 31 og et bakre hus 132, og der det fremre og bakre hus 31,132 er aksialt sammenkoplet. Låseanordningen 30 omfatter i tillegg en innvendig gjennomgående aksling 133, hvor vrideren 35 er festet på én av akslingens 133 langsgående ender i en konfigurasjon lignende den vist på fig.5. En begrensingsinnretning 100 som vist på fig. 8, omfattende en hylse 150 og en radielt utstikkende slå 134, anordnes roterbart rundt akslingens 133 omkrets. Videre er en trykkfjær 36 og en vrifjær 37 anordnet rundt akslingen 133 på hver side av begrensningsinnretningen 100, dvs. i henholdsvis det fremre huset 31 og i det bakre hus 132. Ved betjening av låseanordningen 30, uten realisering av de spesifikk translatoriske og roterende forskyvningene som beskrevet nedenfor, roterer vrideren 35 fritt i et sete 39 i det fremre huset 31. Setet 39 kan utformes komplementært med undersiden av vrideren 35 som for kjent teknikk (fig. 5). For et barn, eller annen ukyndig person, er det følgelig ikke mulig å åpne låseanordningen 30 ved kun å dreie vrideren 35. Når vrideren 35 imidlertid står i en eller flere bestemte posisjoner vil det være mulig å trekke vrideren 35 ut mot forspenningskraften av trykkfjæren 36. Et utspring eller knast 140 på akslingen 133 (fig. 9) kan i denne posisjonen bringes i inngrep med en inngangsåpning 151 (fig. 8) i den nedre del av hylsen 150 når brukeren har rotert vrideren i riktig posisjon i forhold til plasseringen av forhøyningen(e) 41. Denne konfigurasjonen tilsvarer konfigurasjonen beskrevet ovenfor i forbindelse med fig. 5-7. Imidlertid vil en videre vridning av vrideren 35 i låseanordningen 30 av kjent teknikk resulterte i en forflytning av slåen 34, med en eventuell påfølgende frigjøring av låseanordningen fra låseknasten 13 i oppbevaringsboksen 1. I motsetning til den kjente teknikk vil en ytterligere rotasjon av vrideren 35 i den oppfinneriske låseanordningen 30, når knasten 140 er ført inn i den aktuelle inngangsåpningen 151, ikke resultere i en rotasjon av slåen 134, men derimot en ytterligere rotasjon, samt aksial forskyvning, av slåen 134 som følge av videre bevegelse gjennom en tilpasset helisk utformet første styringskanal 152. Vridningsmotstanden satt opp av for eksempel vrifjæren 37 vil her være tilstrekkelig stor til at slåen 134 forblir i låst posisjon i forhold til for eksempel oppbevaringsboksens 1 låseknast 13. Når brukeren har vridd vrideren 35 slik at knasten 140 befinner seg i første øvre posisjon 153 av styringskanalen 152 vil videre rotasjon i samme retning ikke være mulig eller vesentlig begrenset siden knasten 140 da vil støte mot en første sidevegg 154, og at rotasjon av slåen 134 i denne rotasjonsretningen er blokkert eller vesentlig begrenset. En slik blokkering eller begrensning kan oppnås ved for eksempel å påføre akslingen høy vridningsmotstand, eller sette inn ulike former for blokkeringsinnretninger i det fremre og/eller bakre huset 31,132, eller sette inn ulike former for blokkeringsinnretninger i eller rundt oppbevaringsboksens 1 låseknast 13, eller enhver kombinasjon av disse. Imidlertid vil en aksial forskyvning av vrideren 35 med påfølgende rotasjon i motsatt rotasjonsretning føre til at knasten 140 ledes langs en andre styringskanal 155 fra den første øvre posisjonen 153 til en andre øvre posisjon 156. Denne forflytningen er fortrinnsvis en ren radiell forflytning. Når knasten 140 så støter mot en andre sidevegg 157 i den andre øvre posisjonen 156 vil ytterligere rotasjonsbevegelse forårsake en rotasjon av slåen 134, og følgelig resultere i den ønskede frigjøringen av låseanordningen 30. Når brukeren så slipper vrideren 35 vil forspenningskraften i trykkfjæren 36 automatisk trekke knasten 140 tilbake inn i det bakre huset 132 gjennom en utgangsåpning 159 av en aksialt rettet tredje styringskanal 158, for dermed igjen frigjøre koplingen mellom akslingen 133 og hylsen 150. Første, andre og tredje styringskanaler 152, 154, 158, samt inngangsåpning 151, første øvre posisjon 153, andre øvre posisjon 156, første sidevegg 154, andre sidevegg 157 og utgangsåpningen 159, danner således en styringssløyfe som sikrer at knasten 140 på akslingen 133 styres i en tillatt retning ved sammenkopling (i fig. 8 indikert med dobbelt-linjede piler). Fig. 8 viser også et stabiliseringsutspring 160 som stikker ut fra hylsen 150 i retning langs med innerveggen av det bakre huset 132. Dette utspringet 160 har som primærhensikt å stabilisere betjeningen av låseanordningen 30.
I utførelsesformen vist på fig. 8 har inngangsåpningen 151 liten eller ingen aksial sidevegg i retning med rotasjonsbevegelsen. Imidlertid kan hylsen 150 med fordel fremstilles med en sidevegg med en viss aksial utstrekning for å gi et ytterligere begrensende trinn i fremgangsmåten for rotasjon av slåen 134.
Som vist på fig. 9 er den langsgående enden av akslingen 133 beliggende på motsatt side av vrideren 35 utstyrt med et radielt utover-rettet blokkeringsutspring 161 i form av en plate. Videre er det i fig. 10 vist en tilsvarende, radielt innover-rettet, leppe 162 på det bakre husets 132 innervegg. Posisjonen til leppen er valgt slik at blokkeringsutspringet 161 vil befinne seg rett under leppen 162 når akslingen 133 er rotert slik at den radielle posisjonen til knasten 140 er lik eller nær lik den radielle posisjonen til den tredje styringskanalen 158. Brukeren vil følgelig da være forhindret fra å bevege knasten 140 inn i hylsen 150 i åpningen som er mot tillatt forskyvningsretning.
I tillegg til akslingen 133 viser fig. 9 begrensningsinnretningen 100 i roterbar posisjon rundt akslingen 133. I denne utførelsesformen er slåen 134 vist med sirkulær form. Imidlertid kan enhver form benyttes som muliggjør forskyvning gjennom hele hylsens 150 styringssløyfe 151-158.
For åpning av eksempelvis en skuffe 3 i en oppbevaringsboks 1 med ovennevnte oppfinneriske låseanordning 30 vil bruker utføre totalt seks operasjoner: - vri vrideren 35 inntil brukeren registrerer at vrideren 35 er i en posisjon som tilsvarer at knasten 140 på akslingen 133 ligger i samme radiell posisjon som inngangsåpningen 151, for eksempel ved hjelp av endret vridningsmotstand forårsaket av forhøyninger 41 i setet 39, - trekke vrideren 35, og dermed akslingen 133, opp slik at knasten 140 entrer inngangsåpningen 151, - vri vrideren 35 i en bestemt rotasjonsretning, for eksempel mot urviseren, slik at knasten 140 følger den helisk utformede første styringskanalen 152 fra inngangsåpningen 151 frem til at knasten støter mot sideveggen 154 til den første øvre posisjonen 153, - trekke vrideren 35, og dermed akslingen 133, opp slik at knasten 140 støter mot den øvre veggen av den første øvre posisjonen 153, - vri vrideren 35 i en rotasjonsretning motsatt rettet av forrige rotasjonsretning, for eksempel med urviseren, slik at knasten 140 følger den radielt rettede andre styringskanalen fra den øvre posisjonen 153 frem til at knasten støter mot sideveggen 157 i den andre øvre posisjonen 156 og nødvendig rotasjon av slåen 134 utføres for å frigjøre den fra låseknasten 13 på innsiden av toppanelet 20 i hovedlegemet 2,
slippe vrideren 35 slik at akslingen 133 forflyttes aksialt ned i retning mot det bakre huset 132 og dermed frigjøre koplingen mellom knasten 140 og hylsen 150.
Merk at hele hylsen 150 er dekket av et egnet materiale på ytterveggen slik at styringssløyfen 151-159 holdes stabil.
Oppbevaringsboksen 1 kan fremstilles i et materiale som er forholdsvis temperaturstabilt og som muliggjør oppbevaring av eksempelvis medisiner i et kjøleskap. Det kan i oppbevaringsboksen 1 være anbrakt små åpninger for å forhindre kondens på innsiden av oppbevaringsboksen, hvilket er et vanlig problem når en oppbevaringsboks har vært utsatt for omgivelsestemperatur og deretter lukkes, for så i tett tilstand og kjøles ned i et kaldt rom eller kjøleskap. Disse ventilasjonsåpninger kan være anbrakt på en eller flere av hovedlegemets flater eller i skuffen, særlig frontpanelet av denne.
Den oppfinneriske låseanordningen 30 kan benyttes i enhver situasjon som nødvendiggjør tilgjengelighetsbegrensning, for eksempel oppbevaringsbokser for matvarer, medisiner, eller andre substanser.
I den foregående beskrivelse har ulike aspekter av låseanordningen i henhold til oppfinnelsen blitt beskrevet med henvisning til de illustrative utførelsesformene. Med henblikk på forklaring ble spesifikke systemer og konfigurasjoner fremsatt for å gi en detaljert forståelse av apparatet og dens funksjon. Imidlertid skal ikke beskrivelsen tolkes på en begrensende måte. Ulike modifikasjoner og variasjoner av de illustrative utførelsesformer, så vel som andre utførelsesformer av låseanordningen som er klart for en fagmann i feltet som det fremstilte emnet er rettet mot, må anses å ligge innenfor rammen av den gjeldende oppfinnelse.

Claims (16)

1. En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, hvilken låseanordning omfatter et sylindrisk hus, en aksling (133) anordnet forskyvbart i, og roterbart rundt, sin lengderetning i det sylindriske huset, en forhøyet knast (140) anordnet på akslingen (133), en begrensningsinnretning (100) omfattende en hylse (150) som er roterbart anordnet på akslingen (133) og en slå (134) som strekker seg radielt ut fra hylsen (150) og gjennom en spalte i det sylindriske huset, karakterisert vedat hylsen (150) er utformet med minst én styringskanal (151-158) som kan motta tilsvarende knast (140), der hver styringskanal (151-158) fremviser i det minste - en inngangsåpning (151) for mottak av den forhøyede knasten (140) når knastens (140) radielle posisjon er i det vesentlige lik inngangsåpningens (151) radielle posisjon, en første styringskanal (152) som strekker seg i en første aksial hovedretning og første radiell hovedretning fra inngangsåpningen (151) til en første øvre posisjon (153) og - en andre styringskanal (155) som strekker seg fra den første styringskanalen (152) til en andre øvre posisjon (156) i en andre radiell hovedretning ulik den første radielle hovedretning, der koplingen mellom begrensningsinnretningen (100) og akslingen (133) er konfigurert slik at påtrykk av kraft fra knasten (140) i den andre radielle hovedretningen mot en sidevegg (157) av den andre øvre posisjon (156) resulterer i rotasjon av begrensningsinnretningen (100) i den andre radielle hovedretning.
2. Låseanordningen ifølge krav 1,karakterisert vedat det sylindriske huset er sammenstillet av et øvre hus og et nedre hus (132).
3. Låseanordningen ifølge krav 1 eller 2,karakterisert vedat styringskanalen (151-159) fremviser en tredje styringskanal (158) som strekker seg i en aksial retning fra den andre øvre posisjonen (156) til en utgangsåpning (159) av hylsen (150) beliggende på samme aksiale side som inngangsåpningen (151).
4. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat den første styringskanal (152) har en helisk, eller nær helisk, utforming langs innerveggen av hylsen (150).
5. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat den første styringskanalen (152) har en aksial utstrekning som utgjør minst 10 % av hylsens (150) aksiale lengde.
6. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat den første øvre posisjon (153) har en aksial utstrekning som utgjør minst 5 % av hylsens (150) aksiale lengde.
7. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat inngangsåpningen (151) har en aksial utstrekning som utgjør minst 5 % av hylsens (150) aksiale lengde (153).
8. Låseanordningen ifølge ethvert av krav 2-7,karakterisert vedat låseanordningen omfatter videre et første blokkeringsutspring (161) er anordnet ved, eller nær ved, én av akslingens (133) to ender og et andre blokkeringsutspring (162) er anordnet på innerveggen til det nedre hus (132) , idet den aksiale posisjonen til det første blokkeringsutspring (161) på akslingen (133) og posisjonen til det andre blokkeringsutspring (162) på det nedre husets (132) innervegg er valgt slik at det andre blokkeringsutspringet (162) vil blokkere aksial bevegelse av akslingen (133) når den radielle posisjonen til den forhøyede knasten (140) er lik, eller nær lik, den radielle posisjonen til utgangsåpningen (159) av den tredje styringskanalen (158).
9. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat begrensningsinnretningen (100) videre omfatter et stabiliseringsutspring (160) rettet aksialt ut fra hylsen (150) i retning langs med innerveggen av det sylindriske huset.
10. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat låseanordningen videre omfatter et første fjærende element anordnet i fjærende kontakt med akslingen (133) slik at akslingen (133) er forskyvbar i sin lengderetning mot det fjærende elementet.
11. Låseanordningen ifølge ethvert av de foregående krav,karakterisert vedat låseanordningen omfatter et andre fjærende element anordnet i fjærende kontakt med akslingen (133) og konfigurert for å gi vridningsmotstand ved rotasjon av akslingen (133).
12. En oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter med tilgjengelighetsbegrensning, omfattende et hovedlegeme (2), en skuff (3) med et frontstykke (4)karakterisert veden låseanordning i henhold til ethvert av kravene 1-13.
13. En fremgangsmåte for å rotere en slå (134) i en låseanordning som omfatter et sylindrisk hus, en aksling (133) anordnet forskyvbart i, og roterbart rundt, sin lengderetning i det sylindriske huset, en forhøyet knast (140) anordnet på akslingen (133), en begrensningsinnretning (100) omfattende en hylse (150) som er roterbart anordnet på akslingen (133) og en slå (134) som strekker seg radielt ut fra hylsen (150) og gjennom en spalte i det sylindriske huset, karakterisert vedat fremgangsmåten omfatter de følgende trinn: A. vridning av akslingen (133) inntil den radielle posisjonen til den forhøyede knasten (140) er lik, eller nær lik, den radielle posisjonen til en inngangsåpning (151) tilhørende en styringskanal (151-152) i hylsen (150), B. aksial forskyvning av akslingen (133) inntil den forhøyede knasten (140) mottas i inngangsåpningen (151), C. vridning av akslingen (133) i en første rotasjonsretning for bevegelse av den forhøyede knasten (140) i en første styringskanal (152) fra inngangsåpningen (151) til en første øvre posisjon (153) beliggende aksialt og radielt forskjøvet i forhold til inngangsåpningen (151), D. vridning av akslingen (133) i en andre rotasjonsretning ulik den første rotasjonsretning for bevegelse av den forhøyede knasten (140) i en andre styringskanal (155) fra den første styringskanal (152) til en andre øvre posisjon (156). E. videre vridning av akslingen (133) for påtrykk av kraft fra den forhøyede knasten (140) mot den andre øvre posisjons (156) sidevegg (157) for rotasjon av begrensningsinnretningen i den andre rotasjonsretning.
14. Fremgangsmåten i følge krav 13,karakterisert vedat fremgangsmåten videre omfatter trinnet aksial forskyvning av akslingen (133) etter trinn E inn i en tredje styringskanal (158) fra den øvre posisjonen (156) til en utgangsåpning (159) av hylsen (150) beliggende på samme aksiale side som inngangsåpningen (151).
15. Fremgangsmåten i følge krav 13 eller 14,karakterisert vedat fremgangsmåten videre omfatter trinnet aksial forskyvning av akslingen (133) vekk fra inngangsåpningen (151) mellom trinn C og D.
16. Fremgangsmåten i følge ethvert av kravene 13-15,karakterisert vedat låseanordningen er i henhold til ethvert av kravene 1-11.
NO20140303A 2014-03-07 2014-03-07 En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning. NO337703B1 (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20140303A NO337703B1 (no) 2014-03-07 2014-03-07 En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20140303A NO337703B1 (no) 2014-03-07 2014-03-07 En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning.

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20140303A1 NO20140303A1 (no) 2015-09-08
NO337703B1 true NO337703B1 (no) 2016-06-06

Family

ID=54261397

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20140303A NO337703B1 (no) 2014-03-07 2014-03-07 En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning.

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO337703B1 (no)

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3856339A (en) * 1973-04-09 1974-12-24 Schlage Lock Co Releasable knob for a lock
US4099756A (en) * 1976-03-26 1978-07-11 Yoshida Kogyo K.K. Latch assembly
US4389062A (en) * 1980-12-15 1983-06-21 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Rotary latch
DK156739B (da) * 1983-11-28 1989-09-25 Johannes Saemundur Palsson Sikkerhedslukke
GB2255798A (en) * 1991-05-16 1992-11-18 Marston & Co Ltd Albert Latch furniture assembly

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3856339A (en) * 1973-04-09 1974-12-24 Schlage Lock Co Releasable knob for a lock
US4099756A (en) * 1976-03-26 1978-07-11 Yoshida Kogyo K.K. Latch assembly
US4389062A (en) * 1980-12-15 1983-06-21 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Rotary latch
DK156739B (da) * 1983-11-28 1989-09-25 Johannes Saemundur Palsson Sikkerhedslukke
GB2255798A (en) * 1991-05-16 1992-11-18 Marston & Co Ltd Albert Latch furniture assembly

Also Published As

Publication number Publication date
NO20140303A1 (no) 2015-09-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9540845B1 (en) Lock unit with a room therein
DK2456935T3 (en) Rotating release mechanism with multiple locking
US20080099423A1 (en) Bottle comprising a temporal indicator
US20060207996A1 (en) Pill dispensing device
US20140251863A1 (en) Push button pill container with register and methods
US20080000792A1 (en) Bottle comprising a temporal indicator
US20110079058A1 (en) Locking Top for Container
JP7010335B2 (ja) 薬剤払い出しカセット
US20190008274A1 (en) Medical solution cabinet
JP2022010092A (ja) 錠剤カセットの錠剤案内路調整装置
US20110056426A1 (en) Manual Prescription Use Recording Device
US265400A (en) Thread-case
NO337703B1 (no) En låseanordning for anvendelse i forbindelse med en oppbevaringsboks, en oppbevaringsboks for oppbevaring av objekter samt en fremgangsmåte for å rotere en slå i en låseanordning.
KR101154433B1 (ko) 사물함용 잠금장치
KR100783650B1 (ko) 도난기구 침투 방지를 위한 도어용 우유 투입구 개폐 장치
JP7023846B2 (ja) 容器
KR102264489B1 (ko) 내용물 용기
US20210102400A1 (en) Modular Closure Device for Different Closure Elements
US6513890B1 (en) Container and locking device
US20200163734A1 (en) Medical instrument disposal holding and viewing compartment
US34245A (en) Improvement in cases for railroad-tickets
WO2022024435A1 (ja) 与薬ラック
JP5152788B2 (ja) 簡易保管庫の蓋開閉機構
US9511913B2 (en) Pharmaceutical waste container and lid
JP6081255B2 (ja) 保管容器

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees