NO162229B - Fremgangsm te til energiinnsparing ved tio2-fremsti - Google Patents

Fremgangsm te til energiinnsparing ved tio2-fremsti Download PDF

Info

Publication number
NO162229B
NO162229B NO831868A NO831868A NO162229B NO 162229 B NO162229 B NO 162229B NO 831868 A NO831868 A NO 831868A NO 831868 A NO831868 A NO 831868A NO 162229 B NO162229 B NO 162229B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
acid
circuit
calcination
sulfuric acid
gases
Prior art date
Application number
NO831868A
Other languages
English (en)
Other versions
NO162229C (no
NO831868L (no
Inventor
Rudolf Gerken
Guenther Lailach
Karl-Heinz Schultz
Original Assignee
Bayer Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bayer Ag filed Critical Bayer Ag
Publication of NO831868L publication Critical patent/NO831868L/no
Publication of NO162229B publication Critical patent/NO162229B/no
Publication of NO162229C publication Critical patent/NO162229C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G23/00Compounds of titanium
    • C01G23/04Oxides; Hydroxides
    • C01G23/047Titanium dioxide
    • C01G23/053Producing by wet processes, e.g. hydrolysing titanium salts
    • C01G23/0532Producing by wet processes, e.g. hydrolysing titanium salts by hydrolysing sulfate-containing salts

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Treating Waste Gases (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)
  • Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)
  • Nitrogen And Oxygen Or Sulfur-Condensed Heterocyclic Ring Systems (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte til energiinnsparing ved fremstilling av TiO~-pigment-er etter sulfatfremgangsmåten, idet det spesielt utnyttes varmen av kalsineringsavgassene.
Avgassene som oppstår ved kalsinering av hydro-lyseslam til TiC>2 1 ^reierørsovnen, nar vec^ ovnsuttreden temperaturer på 400-500°C. Deres varmeinnhold består til ca. 50% av følbar varme, og til ca. 50% av latent varme (vannets fordampningsvarme). P.g.a. det høye støvinnhold samt innhold av SC>2 og SO^ i disse kalsineringsgasser ble det tidligere sett bort fra en utnyttelse av den følbare varme.
Tidligere ble kalsineringsgassene bråavkjølt
med vann i vasketårn eller ved \/enturi-vaskere; og samtidig utvaskes en del av SO^ og hovedmengden av TiC>2. Ti°2 ac^~ skilles deretter og tilbakeføres eventuelt i prosessen.
Oppfinnelsens oppgave er effektivt å utnytte varmeinnholdet av de varme kalsineringsgasser og$ å utforme den samlede prosess mer økonomisk. j
Overraskende er det nå funnet en fremgangsmåte hvormed inntil 40% av den energi som ble anvendt for kalsinering av hydrolyseslammet ved fremstilling av Ti02-pigmenter etter sulfatfremgangsmåten kunne innspares.
Ifølge foreliggende oppfinnelse er det således tilveiebragt en fremgangsmåte til energiinnsparing ved Ti02~ fremstilling etter sulfatfremgangsmåten, under tilbakeføring av kalsineringsavgassene, og denne fremgangsmåten er kjenne-tegnet ved at de ved kalsineringen dannede støvholdige kalsineringsgasser renses ved en temperatur over 320°C og deretter helt eller delvis i en direkte gasskjøler, eksempelvis strålevasker, venturivasker eller vasketårn, bringes i berøring med i kretsløp ført 70-85%-ia svovelsyre, idet svovelsyre av et lavere H2S04-innhold innmates i slike mengder i systemet at syrekretsløpets temperatur forblir konstant, og kretsløpssyremengden holdes konstant ved tilsvarende utmatning av høyere konsentrert syre.
Rensingen av de støvholdige kalsineringsgasser
ved temperaturer over 320°C foregår fortrinnsvis ved hjelp av
filtere eller elektrostatisk gassrensing (EGR). Det derved adskilte TiC^ kan deretter tilbakeføres i kalsineringen.
De rensede gasser kan x en utførelsesform i hen-hold til fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen tilbakeføres i stedet for sekundærluft i kalsineringsovnens brennkammer.
Ved denne forholdsregel ifølge oppfinnelsen kan det spesifikke forbruk av primærenergi minskes rundt 15-20%.
Det effektive gassvolum som bortføres som avgass fra systemet, nedsetter seg til ca. 60%, hvorved det oppstår en ekstra fordel. Viftene etter etterkoblede anlegg til fjerning av SO^ of SC>2 fra avgassen kan dimensjoneres tilsvarende mindre.
Et ytterligere fremgangsmåtetrinn ifølge oppfinnelsen kan bestå i at den følbare varme av den fra kalsineringssystemet bortførte rensede avgass-strøm utnyttes til økonomisk oppkonsentrering av forkonsentrert ca. 65%-ig svovelsyre til maksimalt 85%.
Dertil blir de rensede kalsineringsavgasser helt eller delvis i en direkte gassavkjøler, eksempelvis stråle-vaske-r, venturivasker eller vasketårn, bragt i berøring med i kretsløpsført 70-85%-ig svovelsyre, idet svovelsyre av et mindre t^SO^-innhold innmates i slike mengder at syrekrets-løpets temperaturer forblir konstant, og kretsløpssyremengdene holdes ved tilsvarende utmatning av høyere konsentrert syre (75-80%-ig).
Prinsipielt kan på denne måte enhver svovelsyre bringes i konsentrasjoner på ca. 85%. Spesielt fordelaktig viser det seg riktignok oppkonsentrering av 60 til 70%-ig, fortrinnsvis 65%-ig svovelsyre, som fremstilles ved inndampning av TiC^-tynnsyre, og adskillelse av de utkrystalli-serte salter.
Da denne syre dessuten inneholder 2-5% metallsulfater, består forøvrig bare begrensede muligheter for dens gjenanvendelse. Tilbakeføringen av den samlede dannede syre: til titanmalmoppslutning er ikke mulig fordi ved opp-blanding med oleum til den nødvendige konsentrasjon på ca. 90% I^SO^ fremkommer mer syre enn det som kreves for opp-slutningen. Ved videre vannfordampning fra den 65%-ige syre inntil et innhold på ca. 80% I^SO^ muliggjøres nå tilbake-føringen av den samlede resirkulerbare syre. J
P.g.a. saltinnholdet av syren forbyr det seg
også for en videre inndampning fremgangsmåter med direkte varmeoverføring. Den direkte inndampning i dykkebrenner-fordamper skiller seg også ut fordi det p.g.a. de ca. 1500°C varme røkgasser spaltes ved syrekonsentrasjoner på over 70% betraktelig mer svovelsyre til S02, H2<D og 0^-
Spesielt fordelaktig lykkes nå oppkonsentreringen under anvendelse av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen. De 400-500°C varme, rensede kalsineringsgasser bringes i apparaturer som muliggjør å bringe syren som skal konsentre-res, i berøring med gassene i likestrøm eller motstrøm. Slike apparaturer er f.eks. venturi-vaskere, strålevaskere, risle-tårn med dyserist. Apparaturene skal helst ikke ha inn-bygninger som kunne blokkeres av eventuelt mindre mengder utfelte salter.
I dette fremgangsmåtetrinn kan inntil 25% av den for TiC^-kalsineringen anvendte energi videreanvindes nyttig, fordi avgassene avkjøles til 160-180°C.
En ytterligere fordel ligger i den gode absorpsjons-evne av disse varme syrer overfor SO^. Dette resirkuleres således i prosessen.
I en ytterligere utførelsesform av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen utnyttes varmen av de 160-180°C varme avgasser til oppvarming og eventuelt delvis inndampning av tynnsyre. Derved bringes de rensede kalsineringsgasser som ved kontakten med den 70-85%-ige svovelsyre er blitt avkjølt til et temperaturområde på 150-250°C i et vasketårn eller en av de ovenfor nevnte vaskere i direkte kontakt med tynnsyre fra TiC^-hydrolyseprosessen. Derved absorberes de mindre mengder H2SO4 som avgassen har opptatt ved 180°C fra den ca. 80%-ige syre.
Nøyaktigere avkjøles de til 150-250°C avkjølte kalsineringsgasser i en ytterligere direkte gasskjøler således med i et kretsløp ført tynnsyre fra titanyJLsulfat-hydrolyse til 80-100°C at tynnsyretilførselen til kretsløpet maksimalt er så stor at vanndamppartialtrykket er likt over kretsløpssyren og i avkjølt avgass. Skulle vanndamppartialtrykket av avgassene være høyere, ville en vann-kondensasjon fra avgassen være følgen.
I dette siste fremgangsmåtetrinn kan inntil
10% av den for kalsineringen anvendte energi igjen nyttes.
Fordelen overfor de kjente bestrebelser å utnytte varmeenergien av kalsineringsavgassene til tynnsyreoppkonsen-trering ligger foruten de allerede omtalte fordeler fremfor alt deri at det unngås å inndampe tynnsyren inntil en så
høy konsentrasjon at sulfatene krystalliseres. Ved den to-trinnede varmeutny-ttelse muliggjøres det ved høyt temperatur-nivå å oppkonsentrere den relativt saltfattige, men forøvrig vanskelig inndampbare 65%-ige syre til ca. 80%, mens en sterk sulfatholdig tynnsyre bringes i berøring med relativ kald avgass. Således er det ingen risiko for at apparaturen settes ut av funksjon p.g.a. sulfatutskillelse, slik dette lett er mulig ved kontakt med 400°C varme avgasser.
De omtalte trinn ifølge oppfinnelsen til utnyttelse av den følbare varme av kalsineringsavgassene er enkeltvis virksomme, bringer i kombinasjon imidlertid den tydeligste virkning. Det er således spesielt fordelaktig å utføre trinnene ifølge oppfinnelsen i kombinasjon.
Fig. 1 tjener til avskueliggjørelse av fremgangsmåten ifølge- oppfinnelsen. Her omtales en mulig variant ved hjelp av et skjema. Den valgte gjengivning betyr ingen begrensning m.h.t. de ifølge oppfinnelsen mulige apparater og produktstrømføringer.
I brennkammeret 2 av kalsineringsovnen 1 innbrennes jordgass eller fyringsolje med primærluft. De derved dannede røkgasser blandes med så meget avgass 6 at det i ovnens dreierør oppstår den ønskede temperaturprofil. Den fra ovnen uttredende avgass (400-500°C) ved 3 suges av viftene 5 og 7 gjennom varme-EGR 4, hvor TiC^-støv mest mulig utskilles. Ved hjelp av vifte 5 befordres den til innstil-ling av ovnsprofilene nødvendige avgassmengde 6 til brennkammeret 2. Viften 7 befordrer den effektivt fra kalsineringsprosessen dannede avgassmengde 6 til strålevaskeren 9. I denne vasker inndyses ved hjelp av pumpe 10 stadig ca. 80%-ig syre i et kretsløp. For opprettholdelse av konsentrasjonen inndampes 65%-ig syre 15 i kretsløpet,
og den tilsvarende mengde 80%-ig syre 16 uttas. Denne ca. 180°C varme 80%-ige syre 16 kan i tantal- eller glass-varmevekslere 14 avkjøles ved hjelp av den innmatede 65%-ige syre 15 til under 100 C. Derved nyttiggjøres igjen en betraktelig del av det samlede systems varmeenergi. De i kontakt med syren på ca. 400°C til ca. 180°C avkjølte avgasser 12 kommer fra strålevaskeren 9 inn til vasketårnet 11, hvori de ved hjelp av i kretsløp pumpet tynnsyre avkjøles til ca. 80°C 19. I den ved hjelp av pumpe 13 i kretsløp førte tynnsyre innmates kald tynnsyre 17 således at avgassenes duggpunkt ikke underskrides. Tilsvarende tynnsyreinnmating fjerner varm tynnsyre 18.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere ved noen eksempler hvor alle volumangivelser av gassene refererer seg til normaltilstandsverdier.
Eksempel 1
I en kalsineringsovn med en kapasitet på 4 tinn
3 9 Ti09/t innbrennes 1440 m /t jordgass (tilsvarende 44 x 10 J/t) med 14000 m /t primærluft og 14700 m<J>/t sekundærluft (60°C) innmates i brennkammer 2. Avgasstemperaturene utgjør 410°C, avgassmengden 43600 m~V t (fuktig) med et H20-innhold på
24,4 volum-%.
Ved erstatning av sekundærluft med renset avgass av 400°C nedsetter den nødvendige jordaassmengde seg fra 1440 m~Yt til 1220 m /t. Det tilsvarer en energiinnsparing på 6,9 x IO<9> J/t eller 1,725 x IO<9> J/tonn Ti02 tilsvarende 15,7%. Den fra kalsineringsprosessen ved hjelp av vifte 7 fjernede avgassmengde 8 utgjør dessuten bare 28000 m"Vt (fuktig) idet H20-innholdet er øket fra 24,4 til 36,7 volum-%.
Eksempel 2
Den 400°C varme avgass 8 befordres ved hjelp av vifte inn i en strålevasker 9, hvori der i likestrøm bed hjelp av en kretsløpspumpe 10 inndyses 78%-ig svovelsyre med 4,6% oppløste metallsulfater. I vaskerens sump innmates 11,0 tonn/t 65%-ig H2SO^ med 4,0% oppløste sulfater. (Temperatur 40°C). Fra kretsløpet fjernes 9,2 tonn/t 78%-ig syre. Vann-fordampningen utgjør 1,8 tonn/t. Den av avgassene avgitte energi utgjør 8,3 x 10 9 eller 2,08 J/tonn Ti02, tilsvarende 18,8% av det opprinnelige energibehov. Den fra vaskeren uttredende ca. 180°C varme avgass har et H20-innhold på 41,1 volum-% tilsvarende et duggpunkt på 77°C.
Når det nyttige varmeinnhold av den 80%-ige syre bortføres ved avkjøling fra 180°C til 60°C (tilsvarende 2,25 x 10 g J/t) på den innmatede 65%-ige syre, innmates sistnevnte med 132 istedenfor 40°C i kretsløpet av vaskeren 9. Ved samme vannfordampning fra den 65%-ige syre fremkommer det da for avgassen 12 en temperatur på 240 istedenfor 180°C.
Eksempel 3
Den 180°C varme avgasser 12 fra strålevasker 9 føres i det med en dyserist utrystet vasketårn il hvori de bedyses i motstrøm med synnsyre som inneholder 2 3% H-jSO^ og 15% metallsulfater. Ved kretsløpstemperaturen på 88°V utgjør tynnsyrens damptrykk ca. 410 mbar, og tilsvarer således H20-innholdet av avgassen 12, hvorved det unngås en H20-kondensasjon fra avgassen. I sumpen av vasketårnet 11 innmates 23 tonn/t tynnsyre med 40°C,fra kretsløpet bort-føres 23 tonn/t med 88°C til tynnsyreinndampningsanlegg.
Den fra avgassen til tynnsyren avgitte varmemengde utgjør
9 9
3,4 x 10 J/t eller 0,85 x 10 J/tonn Ti02, tilsvarende 7,7% av den opprinnelige kalsineringsenergi.
Innføres avgassen 12 med 240°C istedenfor 180°C til vasketårnet 11, fordampes ved samme tynnsyreinnmatning 0,85 tonn H20 fra tynnsyren, avgassens H20-innhold øker fra 41,1 til 4 3,1 volum-%, det innstiller seg en temperatur på ca. 90°C.
Til sammen kan tilsvarende dette eksempel
47,3% av kalsineringsenergien innspares resp. gjenanvendes.

Claims (6)

1. Fremgangsmåte til energiinnsparing ved TiOo-fremstilling etter sulfatfremgangsmåten, under tilbakeføring av kalsineringsavgassene, karakterisert ved at de ved kalsineringen dannede støvholdige kalsineringsgasser renses ved en temperatur over 320° C og deretter helt eller delvis i en direkte gasskjøler, eksempelvis strålevasker, venturivasker eller vasketårn, bringes i berøring med i kretsløp ført 70-85#-ig svovelsyre, idet svovelsyre av et lavere HgSO^-innhold innmates i slike mengder i systemet at syrekretsløpets temperatur forblir konstant, og kretsløps-syremengden holdes konstant ved tilsvarende utmatning av høyere konsentrert syre.
2 . Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at 60-70^-ig, fortrinnsvis 65#-ig fra TiC^-tynnsyre gjenvunnet svovelsyre som kan inneholde 2-5$ metallsulfater, innmates i systemet.
3. Fremgangsmåte ifølge et av kravene 1 eller 2, karakterisert ved at den fra kretsløpet fjernede syre er 75-80%-ig svovelsyre.
4 . Fremgangsmåte ifølge et av kravene 1-3, karakterisert ved at den fjernede 75-80#-ige svovelsyre avkjøles ved direkte avkjøling i glass- eller tantalvarme-utvekslere med den innmatede 60-70#-ige syre til temperaturer under 100°C.
5 . Fremgangsmåte ifølge et av kravene 1-4, karakterisert ved at de rensede kalsineringsgasser ved berøring med den 70-85#-ige svovelsyre avkjøles til et temperaturområde på 150-250°C.
6. Fremgangsmåte ifølge et av kravene 1-5, karakterisert ved at de til 150-250°C avkjølte kalsineringsgasser i en ytterligere direkte gasskjøler avkjøles til 80-100°C med i kretsløp ført tynnsyre fra titanylsulfat-hydrolysen, idet tynnsyretilførselen i kretsløpet maksimalt er så stor at vanndamppartialtrykket over kretsløpssyren og i den avkjølte avgass er likt.
NO831868A 1982-06-07 1983-05-26 Fremgangsmaate til energiinnsparing ved tio2-fremstilling NO162229C (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3221477 1982-06-07
DE19823230755 DE3230755A1 (de) 1982-06-07 1982-08-18 Verfahren zur energieeinsparung bei der ti0(pfeil abwaerts)2(pfeil abwaerts)-herstellung

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO831868L NO831868L (no) 1983-12-08
NO162229B true NO162229B (no) 1989-08-21
NO162229C NO162229C (no) 1989-11-29

Family

ID=25802310

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO831868A NO162229C (no) 1982-06-07 1983-05-26 Fremgangsmaate til energiinnsparing ved tio2-fremstilling

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0097259B1 (no)
DE (2) DE3230755A1 (no)
ES (1) ES8403424A1 (no)
FI (1) FI72499C (no)
NO (1) NO162229C (no)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3513120A1 (de) * 1985-04-12 1986-10-23 Bayer Ag, 5090 Leverkusen Verfahren zur herstellung von titandioxid
DE3537941A1 (de) * 1985-10-25 1987-04-30 Bayer Ag Aus duennsaeure gewonnene metallsulfatsuspension, verfahren zu ihrer herstellung sowie deren verwendung
DE3627655A1 (de) * 1986-08-14 1988-03-24 Bayer Ag Verfahren zur herstellung von titandioxidpigmenten
US5229087A (en) * 1987-06-04 1993-07-20 Bayer Aktiengesellschaft Process for the preparation of titanium dioxide
DE3736111A1 (de) * 1987-10-26 1989-05-03 Kronos Titan Gmbh Verfahren zur energie- und materialsparenden aufarbeitung der bei der titandioxidherstellung nach dem sulfatverfahren anfallenden duennsaeure
DE3930991A1 (de) * 1989-09-16 1991-03-28 Bayer Ag Verfahren zum herstellen von titandioxid
EP0476172B1 (de) * 1990-09-20 1993-10-20 KRONOS TITAN-Gesellschaft mbH Verfahren zur Vorkonzentrierung der bei der Titandioxidherstellung nach dem Sulfatverfahren anfallenden Dünnsäure und Verwendung einer Vorrichtung für dieses Verfahren
CH682398A5 (de) * 1991-09-13 1993-09-15 Escher Wyss Ag Verfahren zur Energieeinsparung bei der Herstellung von Titandioxid.
CN102115045B (zh) * 2010-11-30 2015-10-07 东营方圆有色金属有限公司 一种利用冶炼烟气余热浓缩净化稀酸的方法
CN102080928B (zh) * 2011-02-14 2012-11-07 潜江方圆钛白有限公司 硫酸法钛白粉生产中回转窑煅烧烟气热能利用方法及装置
CN105561721B (zh) * 2015-12-23 2018-01-12 上海颜钛实业有限公司 钛白粉生产过程中煅烧尾气的处理方法
CN105727727A (zh) * 2016-02-25 2016-07-06 攀枝花学院 钒渣焙烧尾气的处理方法
CN111874945B (zh) * 2020-08-03 2022-08-16 上海安赐环保科技股份有限公司 一种硫酸法钛白粉水洗系统、净化系统以及工艺

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE871599C (de) * 1939-03-24 1953-03-23 Metallgesellschaft Ag Verfahren zur UEberfuehrung von verduennter Abfallschwefelsaeure in konzentrierte Saeure bzw. Oleum
US3211538A (en) * 1961-05-31 1965-10-12 Chemical Construction Corp Concentration of sulfuric acid pickle liquor
US3105744A (en) * 1961-12-06 1963-10-01 Nat Lead Co Method for producing calcined titanium dioxide pigment material
DE1619881B2 (de) * 1966-09-21 1971-11-11 Hitachi, Ltd., Tokio Verfahren zum entschwefeln von industrieabgasen
JPS5120282B2 (no) * 1972-03-29 1976-06-24

Also Published As

Publication number Publication date
FI832008L (fi) 1983-12-08
NO162229C (no) 1989-11-29
EP0097259B1 (de) 1985-10-30
FI72499C (fi) 1987-06-08
ES523029A0 (es) 1984-03-16
ES8403424A1 (es) 1984-03-16
DE3230755A1 (de) 1983-12-08
FI832008A0 (fi) 1983-06-03
EP0097259A1 (de) 1984-01-04
NO831868L (no) 1983-12-08
DE3361113D1 (en) 1985-12-05
FI72499B (fi) 1987-02-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN105561721B (zh) 钛白粉生产过程中煅烧尾气的处理方法
NO162229B (no) Fremgangsm te til energiinnsparing ved tio2-fremsti
CN107892280A (zh) 一种高浓度so2冶炼烟气制酸的方法
CN104828995A (zh) 一种含铁废盐酸的处理方法
CN107235593A (zh) 一种煤气化水系统氨回收与硫脱除的系统及方法
CN101565191A (zh) 一种循环吸收废气中二氧化硫制取无水亚硫酸钠的方法
CN105084370B (zh) 一种冷氢化工艺中的渣浆处理方法和装置
CN113880115B (zh) 含氯化钠、硫酸钠的废杂盐分离精制生产方法
US2770295A (en) Concentrating process and apparatus
CN108640393A (zh) 一种脱硫废水处理装置及方法
CN101049915A (zh) 硫酸法钛白粉生产中转窑尾气和稀硫酸综合利用的方法
CN1376633A (zh) 一种稀硫酸的浓缩除杂生产方法
CN106044708A (zh) 氯化法钛白粉生产过程中氯化尾气的综合利用方法
KR20040004467A (ko) 폐기산의 농축방법
CN102951657B (zh) 一种以硫浆和氨水为原料生产硫铵的工艺及设备
CN102923674B (zh) 钛白粉生产过程中含硫酸亚铁的副产物的回收利用方法
CN210103494U (zh) 一种脱硫废水低温蒸发系统
CN105727727A (zh) 钒渣焙烧尾气的处理方法
CN110723756A (zh) 钛液连续真空结晶制取七水硫酸亚铁的新工艺及装置
CN110127615A (zh) 曼海姆法生产硫酸钾过程中盐酸的在线纯化方法
CN203033778U (zh) 一种以硫浆和氨水为原料生产硫铵的设备
CN212609569U (zh) 硫酸法钛白粉生产中高温烟气废酸浓缩的设备
JPS5943402B2 (ja) 硫酸の製造方法
CN211971805U (zh) 一种超低能耗闪蒸浓缩脱硫废水及工业含盐废水零排放系统
CN112588073A (zh) 一种利用原烟气热量进行蒸发浓缩和烟气消白的烟气净化方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN NOVEMBER 2002