NO161466B - Optisk fiber for elektriske kabler. - Google Patents

Optisk fiber for elektriske kabler. Download PDF

Info

Publication number
NO161466B
NO161466B NO821102A NO821102A NO161466B NO 161466 B NO161466 B NO 161466B NO 821102 A NO821102 A NO 821102A NO 821102 A NO821102 A NO 821102A NO 161466 B NO161466 B NO 161466B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
speed
phase
motor
torque
controlled
Prior art date
Application number
NO821102A
Other languages
English (en)
Other versions
NO821102L (no
NO161466C (no
Inventor
Aurelio Lombardi
Elio Occhini
Original Assignee
Pirelli Cavi Spa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pirelli Cavi Spa filed Critical Pirelli Cavi Spa
Publication of NO821102L publication Critical patent/NO821102L/no
Publication of NO161466B publication Critical patent/NO161466B/no
Publication of NO161466C publication Critical patent/NO161466C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03CCHEMICAL COMPOSITION OF GLASSES, GLAZES OR VITREOUS ENAMELS; SURFACE TREATMENT OF GLASS; SURFACE TREATMENT OF FIBRES OR FILAMENTS MADE FROM GLASS, MINERALS OR SLAGS; JOINING GLASS TO GLASS OR OTHER MATERIALS
    • C03C25/00Surface treatment of fibres or filaments made from glass, minerals or slags
    • C03C25/10Coating
    • C03C25/104Coating to obtain optical fibres
    • C03C25/1065Multiple coatings
    • GPHYSICS
    • G02OPTICS
    • G02BOPTICAL ELEMENTS, SYSTEMS OR APPARATUS
    • G02B6/00Light guides; Structural details of arrangements comprising light guides and other optical elements, e.g. couplings
    • G02B6/44Mechanical structures for providing tensile strength and external protection for fibres, e.g. optical transmission cables
    • G02B6/4401Optical cables
    • G02B6/4402Optical cables with one single optical waveguide
    • GPHYSICS
    • G02OPTICS
    • G02BOPTICAL ELEMENTS, SYSTEMS OR APPARATUS
    • G02B6/00Light guides; Structural details of arrangements comprising light guides and other optical elements, e.g. couplings
    • G02B6/44Mechanical structures for providing tensile strength and external protection for fibres, e.g. optical transmission cables
    • G02B6/4401Optical cables
    • G02B6/4429Means specially adapted for strengthening or protecting the cables
    • G02B6/443Protective covering

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Optics & Photonics (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Surface Treatment Of Glass Fibres Or Filaments (AREA)
  • Optical Fibers, Optical Fiber Cores, And Optical Fiber Bundles (AREA)
  • Communication Cables (AREA)

Description

Drivsystem inneholdende en n-faset asynkronmotor.
Foreliggende oppfinnelse angår en anordning for regulering av en asynkronmotors omdreiningstall ved hjelp av en til primærviklingen tilkoplet, styrt stromretter. Oppfinnelsen er særlig egnet for kranmotorer og selv om oppfinnelsen kan finne anvendelse for andre formål, skal oppfinnelsen i det folgende beskrives under henvisning til anvendelsen i lofteorganer.
Det er kjent å regulere en asynkronmotors omdreinings-
tall ved hjelp av halvledere koplet inn mellom det matende nett og motorens primærklemmer. Ved hjelp av fasevinkelstyring av halvlederne under anvendelse av et fasevinkel-styreorgan, kan man således redusere motorens primærspenning og derved påvirke momentet.
Det er videre kjent å la styreorganet bli påvirket av differansen
mellom en'referanseverdi og et signal som representerer motorens omdreiningstall, idet men kan oppnå automatisk turtallsregulering i den betydning at motorens drivmoment tilpasses motorbelastningen og variasjonen av omdreiningstallet bestemmes hovedsakelig av styreorganets karakteristikk.
Det er også kjent å anvende motstromsbremsing for asynkrone motorer. Motstromsbremsingen foregår normalt på den måte at faserekkefolgen for motorens primærvikling vendes når det onskes bremsende moment og storrelsen av det bremsende moment reguleres normalt ved innkopling av en egnet motstand i motorens sekundærvik-ling.
En ulempe ved mange av de kjente drivsystemer med motstromsbremsing er fremfor alt den kompliserte betjening av motoren. La oss anta at vi ved en kran skal gi kommando til senkning. Hvis det finnes last på krankroken, skal man gi kommando til motstromsbremsing fordi motoren ellers ville ruse når den mekaniske bremse slippes.
Hvis det ikke finnes noen last på krankroken, skal det gis kommando til drift av motoren og finnes det liten last på kroken skal det forst gis kommando til drift for deretter å gi kommando til motstromsbremsing.
Årsaken til at betjeningen blir såvidt komplisert ligger forst og fremst i det faktum at den kjente, ovenfor beskrevne tachometerstyring gir kontinuerlig regulering bare i en del av kranens arbeidsområde.
Ved et i tysk utlegningsskrift 1.170.513 beskrevet drivsystem bevirkes kontinuerlig regulering av omdreiningstallet på en slik måte at både driv- og bremsefunksjonene inngår i et en-hetlig sluttet reguleringssystem, idet reguleringen finner sted-i • rotorkretsen ved hjelp av en transduktoranordning. Den for kontinui-teten nødvendige fasevending utfores ved hjelp av for dette formål spesielt anordnede halvlederventiler.
Fra tysk utlegningsskrift 1.125.048 og "AEG-mitteil-ungen" 1964, side 126-132, er det kjent å anvende styrte halvlederventiler tilkoplet statorkretsen for en asynkronmaskin og derved oppnå en kontinuerlig automatisk turtallsregulering i hele det aktuelle område. Ventilutstyret er imidlertid langt mer komplisert og omfattende enn det som kreves for variasjon av statorstrommen, fordi dette utstyr også omfatter halvlederventiler beregnet på fasevending. Derved blir drivsystemet forholdsvis kostbart.
Det er en vanlig oppfatning hos en fagmann at et med mekaniske kontakter arbeidende fasevenderorgan ikke kan komme på
tale når fasevenderorganet inngår som en del av et servosystem og derved utsettes for påkjenningene ved et ytterst hoyt antall koplings-operasjoner pr. tidsenhet.
Ved utviklingen av ansokningens gjenstand har man derimot innsett at ved anvendelse av en sluttet reguleringskrets i kombinasjon med turtallsregulering ved hjelp av halvlederventiler i statorkretsen oppnår man slike forhold at faseomkoplingen, til trods for den hoye koplingsfrekvens, kan skje med ytterst små og billige kontaktorer fordi statorstrommen praktisk talt er lik null hver gang faseomkopling finner sted. Man har i denne forbindelse - uten å gi avkall på andre fordeler - oppnådd en sterk reduksjon av fremstillingsomkostningene.
Oppfinnelsen angår et drivsystem inneholdende en n-faset asynkronmotor som er tilkoplet et matende nett med sin statorvikling over et styrt fasevenderorgan, en giver anordnet for å uttrykke motorens omdreiningstall i form av en utgangsstorrelse, samt en referanseverdigiver beregnet for innstilling av onsket omdreiningstall, idet differansen mellom referanseverdiorganets og giverens utgangsverdier utledes og tilfores styrekretser for en elektrisk anordning for omdreiningstallregulering, samt tilfores et for nevnte styrte fasevenderorgan beregnet, polarisert styreorgan, og kjenne-tegnes ved at nevnte anordning for omdreiningstallregulering utgjores av en med statorviklingen seriekoplet, n-faset, ikke frekvensomformende, styrt stromretter som inneholder et par antiparallellkoplede halvlederventiler i hver fase, og at nevnte fasevenderorgan utgjores av en elektromagnetisk styrt anordning med mekanisk arbeidende kontakter.
I det folgende skal oppfinnelsen beskrives nærmere under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 skjematisk viser et drivsystem ifolge oppfinnelsen og fig. 2 viser momentkurver for drivsystemet samt for den deri inngående asynkronmotor.
På fig. 1 er vist tre styrte halvledere, 1, 2, 3, og tre dioder 4, 5, 6 som er koplet til en trefaset spenning 7. Halvlederne vinkelstyres med et på kjent måte oppbygget vinkelstyreorgan som mates fra nettet 7. Styrevinkelen er avhengig av styreorganets inngangsstrom som mates inn til klemmene 26 og 27 på vinkelstyre-organet på en slik måte at hvis det ikke tilfores strom, slippes liten eller ingen strom frem gjennom halvlederne. En oket styre-strom reduserer styrevinkelen for halvlederne 1, 2, 3, hvorved der oppnåes en oket primærspenning på motoren og dermed også et o1<et moment.
Videre er vist motorens primærvikling 8 og dens sekun-dærvikling 9 som i dette tilfelle er vist koplet til en ytre motstand 25. Koplingsanordningen for omkastning av faserekkefolgen består av kontaktorene 16, 17 med kontaktorspolene 18, 19. Et likestroms-tachometer 10 i serie med en motstand 23 utgjor en signalgiver som uttrykker motorens omdreiningstall. Referansestorrelsen utgjores av en likestromkilde som er tilkoplet over lederne 11, 12 og seriekoplet med motstanden 22. Differansen mellom turtallssignalet og referansestorrelsen blir således en strom som passerer spolen 13
for et polarisert relé og likeretteren 24. Det polariserte relé
har kontakter 14 og 15. Motstanden 25 kan kortsluttes ved hjelp av en kontaktor 21. 40 er en manoverkontakt. På fig. 2, som viser momentet i avhengighet av omdreiningstallet, er 27 aksen for omdreiningstall og 26 aksen for moment. Linjen 37 angir motorens normalmoment. 28 angir det synkrone omdreiningstall og 34 det synkrone omdreiningstall ved reversering. I begge tilfeller forutsettes motstanden 25 koplet inn i motorens sekundærkrets. 38 er motorens moment-turtallskurve ved full spenning og motstanden 25 kortsluttet av kontaktene 21. 29 er det omdreningstall hvor turtallssignalet og referansestorrelsen er like. 32 er den moment-turtallskurve som oppnåes ved et drivsystem ifolge oppfinnelsen når motoren er drivende og 33 er drivsystemets moment-turtallskurve når motoren er bremsende.
Det skal nu beskrives hvordan et drivsystem ifolge oppfinnelsen fungerer ved krandrift. Forst forestiller vi oss at en last som henger i krankroken, skal settes i bevegelse nedover. 5ignal til senkning gis ved å slutte kontakten 40. Den Bnskede senkehastighet innstilles ved valg av den til lederne 11, 12 til-fBrte referansespenning eller ved hjelp av passende innstilling av motstandene 22 og 23. Da motoren står stille og tachometergeneratoren 10 ikke gir spenning, går strom fra referansespenningskilden gjennom reléspolen 13, slik at kontakten 15 forbindes med den på figuren viste bevegelige relékontakt, hvorved kontaktorapolen 19
får strom og kontaktorene 17 sluttes. Strom fra referansespenings-kilden går også til styrevinkelorganet 20, slik at dette gir tenn-ingspuls til halvlederne (1, 2, 3 ved minimal styrevinkel), det vil
si at motoren får fullt drivende moment under den forutsetning at kontaktoren 21 er åpen. Motorens moment og kranens last virker da i samme retning og akselererer motoren. Når omdreiningstallet er kommet til punktet 35, er tachometerspenningen oket og den til klemmene 26, 27 tilforte strom er redusert så meget at halvlederne begynner å sperre og motorspenningen reduseres. Motorens moment folger da drivsystemets moment-turtallskurve 32. Om vi forutsetter at motorspenningen er proporsjonal med styreorganets styrcstrom, blir kurven 32 en parabel fordi asynkronmotorens moment er proporsjonalt med kvadratet av spenning, men kurvens 32 form kan forovrig påvirkes på forskjellig måte ved styreorganets konstruksjon. Når omdreiningstallet har nådd punktet 29, er motorspenningen null. En ytterligere turtallsokning forårsaket av lasten vil gjore at differansestrommen mellom signal og referanse bytter fortegn, slik at det polariserte relé veksler med den folge at kontaktoren 17 bryter og 16 slutter. Samtidig begynner nu styreorganet igjen å oke motorens spenning, hvorved der oppstår et bremsende moment i motor. Anordningens moment-turtallskurve blir nu kurven 33 og omdreiningstallet stiger inntil der oppstår balanse mellom lastens drivende moment og motorens bremsende moment, hvilket inntreffer ved et omdreiningstall som avviker ubetydelig fra det innstilte tomgangsturtall, som på figuren er markert med en vertikal, strektrukket linje gjennom punktet 29.
Dette omdreiningstall er innstilt ved tilsvarende valg av referansestorrelsen.
Hvis f.eks. en okning av hastigheten onskes etter en viss senkebevegelse, foretas en tilsvarende okning av referanse-spenningen, hvorved anordningens moment-turtallskurve blir en kurve som ligger til hoyre i forhold til kurven 32 og har tilnærmet samme form.
På liknende måte er det mulig å gi kommando om en
ny og redusert hastighet og automatisk oppnå den nodvendige bremsing med påfolgende drift ved redusert hastighet.
Den onskede omdreiningsretning innstilles på konven-sjonell måte, det vil si ved å la tilforselsledningene til relé-klemmene 14 og 15 bytte plass, hvilket skjer ved hjelp av et på figuren ikke vist omkoplingsorgan. 5amtidig må de til tachometergeneratoren 10 tilkoplede ledningsender bytte plass.
Det fremgår av ovenstående beskrivelse at man ved manøvrering av den beskrevne anordning bare ganske enkelt behover å gi kommando om et onsket omdreiningstall og at dette omdreiningstalL oppnåes på hurtigste og best eynede måte og med en toleranse som hovedsakelig avhenger av reguleringssystemets forsterkning.
5om en oppsummering kan det konstateres at et drivsystem ifolge oppfinnelsen har følgende fordeler: Manøvreringen blir enkel. Samme halvlederutstyr anvendes for regulering av drift og bremsing, idet utstyret blir bil-lig og enkelt. Til dette bidrar også det faktum av bare spennings-' regulering og ikke frekvensregulering sk,al kunne bevirkes ved hjelp av halvlederne. Omkastningen mellom drift og bremsing foregår ved lav eller ingen motorstrom, hvorved kontaktslitasjen for kontaktorene blir liten.
Disse fordeler er oppnådd ved at styrevinkelreguler-ingen er gjort avhengig av den numeriske verdi av differansen mellom referansestorrelsen og tachometersignalet, mens samtidig den for omkastningen av faserekkefolgen beregnede kontakt fungerer avhengig av om nevnte differanse er positiv eller negativ.
Forskjellige detaljer kan innenfor rammen av oppfinnelsen utfores på forskjellig måte. F.eks. kan det polariserte relé erstattes av en transistorvippe eller et annet statisk element, og refEransestorrelsen kan på kjent måte bygges opp av passive referanseelement, f.eks. Zenerdioder. Tachometergeneratoren kan erstattes av vilkårlige anordninger som gjengir motorens omdreiningstall.
Med hensyn til motoren gjelder at en normal kortsluttet motor vil ha lav effektfaktor ved motstromsbremsing, hvorfor man når det ikke gjelder meget små effekter fortrinnsvis vil anvende enten dobbeltspormotor eller sleperingmotorer med ytre sekundærmot-stand. Dei denne motstand vil redusere motorens omdreiningstall ved merkemomen tot, kan kontaktoren 21 anvendes for kortslutning av motstanden når det ønskes hoyeste turtall. Dens innkopling kan da med fordel gjores avhe-ngig av tachometerspenningen eller motorens primær st r firn .

Claims (1)

  1. Drivsystem inneholdende en n-faset asynkronmotor som er tilkoplet et matende nett (7) med sin statorvikling (R) over et styrt fasevenderorgan, en giver (10) anordnet for å uttrykke motorens omdreiningstall i form av en utgangsstorrelse, samt en referanseverdigiver (22) beregnet for innstilling av onsket omdreiningstall, idet differansen mellom referanseverdiorganets og givcerens utgangsverdier utledes og tilfores styrekretser for en elektrisk anordning for omdreiningstallregulering, samt tilfores et for nevnte styrte fasevenderorgan beregnet, polarisert styreorgan (13, 14, 15), karakterisert ved at nevnte anordning for omdreiningstallregulering utgjores av en med statorviklingen seriekoplet, n-faset, ikke frekvensomformende, styrt stromretter som inneholder et par antiparallellkoplede halvlederventiler (1, 4, 2, 5, 3, 6) i hver fase, og at nevnte fasevenderorgan utgjores av en elektromagnetisk styrt anordning (16, 17) med mekanisk arbeidende kontakter.
NO821102A 1981-04-02 1982-04-01 Optisk fiber for elektriske kabler. NO161466C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT20895/81A IT1137210B (it) 1981-04-02 1981-04-02 Fibra ottica per cavo elettrico

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO821102L NO821102L (no) 1982-10-04
NO161466B true NO161466B (no) 1989-05-08
NO161466C NO161466C (no) 1989-08-16

Family

ID=11173701

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO821102A NO161466C (no) 1981-04-02 1982-04-01 Optisk fiber for elektriske kabler.

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4448484A (no)
JP (1) JPS57177102A (no)
AR (1) AR227233A1 (no)
AU (1) AU548215B2 (no)
BR (1) BR8201823A (no)
CA (1) CA1196222A (no)
DE (1) DE3212212A1 (no)
DK (1) DK160110C (no)
ES (1) ES264812U (no)
FI (1) FI78570C (no)
FR (1) FR2503386B1 (no)
GB (1) GB2096353B (no)
IT (1) IT1137210B (no)
MX (1) MX159621A (no)
NO (1) NO161466C (no)
NZ (1) NZ199939A (no)
SE (1) SE8202059L (no)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3219455A1 (de) * 1982-05-24 1983-11-24 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Lichtwellenleiter mit einer mehrlagigen schutzschicht
JPS5979802U (ja) * 1982-11-19 1984-05-30 古河電気工業株式会社 被覆光フアイバ
GB2145841B (en) * 1983-09-01 1987-04-01 American Telephone & Telegraph Coated optical fiber
DE3337863A1 (de) * 1983-10-18 1985-04-25 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Konzentrisch aufgebautes optisches luft- oder seekabel
KR860008464A (ko) * 1985-04-17 1986-11-15 나까하라 쓰네오 광파이버 복합가공선
DE8515470U1 (de) * 1985-05-25 1985-12-19 Felten & Guilleaume Energietechnik Gmbh, 5000 Koeln Starkstromkabel, insbesondere für Spannungen von 6 bis 60 kV, mit eingelegten Lichtwellenleitern
GB8518683D0 (en) * 1985-07-24 1985-08-29 Stc Plc Packaged optical fibres
US4735856A (en) * 1986-03-31 1988-04-05 Spectran Corporation Hermetic coatings for optical fiber and product
US4874222A (en) * 1986-03-31 1989-10-17 Spectran Corporation Hermetic coatings for non-silica based optical fibers
GB2191872B (en) * 1986-06-17 1989-12-28 Stc Plc Optical fibre cables
GB8714640D0 (en) * 1987-06-23 1987-07-29 Bicc Plc Optical fibre cables
FR2628847B1 (fr) * 1988-03-18 1990-08-10 Fibres Optiques Rech Technolo Fibres optiques comportant un revetement multicouche et procede de realisation de ces fibres
JP2777374B2 (ja) * 1988-08-17 1998-07-16 株式会社フジクラ 光コード用補強チューブ
US5205890A (en) * 1989-02-28 1993-04-27 At&T Bell Laboratories Method for providing stable package of elongated optical fiber with bonded convolutions
US4950049A (en) * 1989-02-28 1990-08-21 At&T Bell Laboratories Stable package of elongated optical fiber strand material
DE3914368A1 (de) * 1989-04-29 1990-10-31 Rheydt Kabelwerk Ag Optische ader
DE4027538C2 (de) * 1990-04-02 1998-07-02 Felten & Guilleaume Energie Energiekabel mit mindestens einem integrierten Lichtwellenleiter
JPH0560953A (ja) * 1991-09-03 1993-03-12 Sumitomo Electric Ind Ltd 光伝送用ガラスフアイバ
GB2282897B (en) 1993-10-01 1996-10-23 Pirelli General Plc Optical fibre assembly with coating having projecting particulate material for blown installation
US5381504A (en) * 1993-11-15 1995-01-10 Minnesota Mining And Manufacturing Company Optical fiber element having a permanent protective coating with a Shore D hardness value of 65 or more
DE19908110A1 (de) * 1999-02-25 2000-08-31 Alcatel Sa Element mit extrudierter Umhüllung
JP3898077B2 (ja) * 2001-11-13 2007-03-28 株式会社フジクラ フレキシブルプリント配線板の製造方法
US6991679B2 (en) * 2003-02-28 2006-01-31 Fitel Usa Corporation Multiple feed applicator assembly for coating optical fibers
AU2007361213B2 (en) * 2007-11-06 2014-03-20 Prysmian S.P.A. Process for manufacturing an optical fiber and an optical fiber so obtained
US8406596B2 (en) * 2009-08-12 2013-03-26 Corning Incorporated Optical fiber containing multi-layered coating system
JP5531948B2 (ja) * 2010-12-27 2014-06-25 日立金属株式会社 樹脂被覆光ファイバ

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT988874B (it) * 1973-06-01 1975-04-30 Pirelli Mezzo per la trasmissione di segnali nei cavi di telecomuni cazione
JPS5286343A (en) * 1976-01-13 1977-07-18 Fujikura Ltd Fiber for optical transmission
US4331378A (en) * 1976-10-22 1982-05-25 E. I. Du Pont De Nemours And Company Reinforced optical fiber cable with glass or silica core
JPS53123152A (en) * 1977-04-01 1978-10-27 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Optical transmission glass fiber and production therfor
DE2724155A1 (de) * 1977-05-27 1978-12-07 Siemens Ag Nachrichtenkabel mit glasfaser-lichtwellenleitern
JPS5525022A (en) * 1978-08-09 1980-02-22 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Optical fiber core
JPS5564203A (en) * 1978-11-07 1980-05-14 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Glass fiber for optical transmission
JPS5598706A (en) * 1979-01-23 1980-07-28 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Glass fiber for optical transmission and its production

Also Published As

Publication number Publication date
FR2503386A1 (fr) 1982-10-08
FR2503386B1 (fr) 1986-07-11
NO821102L (no) 1982-10-04
DE3212212A1 (de) 1982-11-18
JPS57177102A (en) 1982-10-30
SE8202059L (sv) 1982-10-03
BR8201823A (pt) 1983-03-01
GB2096353A (en) 1982-10-13
DE3212212C2 (no) 1990-10-31
DK110482A (da) 1982-10-03
MX159621A (es) 1989-07-10
GB2096353B (en) 1984-09-26
ES264812U (es) 1982-11-16
US4448484A (en) 1984-05-15
IT8120895A0 (it) 1981-04-02
DK160110C (da) 1991-07-01
FI820706L (fi) 1982-10-03
IT1137210B (it) 1986-09-03
FI78570B (fi) 1989-04-28
AU8111382A (en) 1982-10-07
DK160110B (da) 1991-01-28
AU548215B2 (en) 1985-11-28
NO161466C (no) 1989-08-16
CA1196222A (en) 1985-11-05
NZ199939A (en) 1985-09-13
AR227233A1 (es) 1982-09-30
FI78570C (fi) 1989-08-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO161466B (no) Optisk fiber for elektriske kabler.
US5051639A (en) Y-delta conversion switches on dual stator induction motor
EP0139869B1 (en) Controlling system for a pole change electric motor
NO122084B (no)
US4378520A (en) D-C Relay relief control for A-C electric motor
US2195287A (en) Reversing single phase motor
US11012017B2 (en) Method for operating a three-phase machine
US2235537A (en) Phase relay control for split phase motors
US2549265A (en) Reversible split-phase motor
US2280888A (en) Electric motor control
US4214195A (en) Motor control circuits
US2816258A (en) Dynamically braked polyphase induction motor
US2418560A (en) Motor control system
US2593987A (en) Three-phase motor control apparatus
US3201673A (en) Induction motor starting circuits
US1855736A (en) Motor control system
US3114093A (en) Two-speed single-phase electric motor
US2094512A (en) Capacitor motor
US3566226A (en) Single-phase operation of three-phase motor
US1761748A (en) Variable-speed motor-control apparatus
US1628409A (en) Control system for electric motors
US3302086A (en) Rotor resistance control circuit for reversible a.-c. motors
US2084058A (en) Condenser motor
US1476914A (en) Electrically-controlled governor for water wheels
US2194334A (en) Electric circuit

Legal Events

Date Code Title Description
MK1K Patent expired

Free format text: EXPIRED IN APRIL 2002