NO158035B - Fremgangsm te og innretning til utloesning av en undk seismisk implosjonskilde. - Google Patents

Fremgangsm te og innretning til utloesning av en undk seismisk implosjonskilde. Download PDF

Info

Publication number
NO158035B
NO158035B NO833095A NO833095A NO158035B NO 158035 B NO158035 B NO 158035B NO 833095 A NO833095 A NO 833095A NO 833095 A NO833095 A NO 833095A NO 158035 B NO158035 B NO 158035B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
magnesium
nickel
pressed bodies
powder
iron
Prior art date
Application number
NO833095A
Other languages
English (en)
Other versions
NO158035C (no
NO833095L (no
Inventor
Michel Manin
Original Assignee
Geophysique Cie Gle
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Geophysique Cie Gle filed Critical Geophysique Cie Gle
Publication of NO833095L publication Critical patent/NO833095L/no
Publication of NO158035B publication Critical patent/NO158035B/no
Publication of NO158035C publication Critical patent/NO158035C/no

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01VGEOPHYSICS; GRAVITATIONAL MEASUREMENTS; DETECTING MASSES OR OBJECTS; TAGS
    • G01V1/00Seismology; Seismic or acoustic prospecting or detecting
    • G01V1/02Generating seismic energy
    • G01V1/04Details
    • G01V1/06Ignition devices
    • G01V1/08Ignition devices involving time-delay devices
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01VGEOPHYSICS; GRAVITATIONAL MEASUREMENTS; DETECTING MASSES OR OBJECTS; TAGS
    • G01V1/00Seismology; Seismic or acoustic prospecting or detecting
    • G01V1/02Generating seismic energy
    • G01V1/133Generating seismic energy using fluidic driving means, e.g. highly pressurised fluids; using implosion

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Geology (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Geophysics (AREA)
  • Geophysics And Detection Of Objects (AREA)
  • Measuring Fluid Pressure (AREA)
  • Electrically Operated Instructional Devices (AREA)
  • Transmitters (AREA)

Description

Tilsetningsmiddel egnet for innføring av magnesium i smeltet jern.
Foreliggende oppfinnelse angår et nikkel- og magnesiumholdig tilsetningsmiddel
som egner seg særlig for innføring av magnesium i smeltet jern.
I den siste tid har man i vid utstrekning innført magnesium i smeltet jern
både for å fremstille kulegrafittholdig stø-pejern i hvilket grafitten bringes i kule-form ved hjelp av magnesium, og for andre
formål. Det er nå velkjent at for å sikre at
grafitt som dannes i støpejernet har kule-form, enten etter at dette er størknet eller under varmebehandlingen,, er det nødven-dig å ha et magnesiuminnhold på opp til ca. 0,1 pst., f. eks. 0,04 til 0,08 pst.
Nyttevirkningen av et tilsetningsmate-riale når det gjelder innføring av magnesium i smeltet jern kan uttrykkes som dets «effektivitet» på følgende måte: hvor
Magnesium kan ikke innføres som så-dant i smeltet jern på grunn av at reaksjonen er meget voldsom, og den vanlige praksis er å innføre magnesium som en legering med et annet metall. Alle de vanligvis for dette formål brukte legeringer blir
fremstilt ved smelting, og fremstillingen av
legeringer på denne måte er forbundet med
vanskeligheter. En del av magnesiumet og
av andre metaller går tapt under prosessen,
det er umulig å unngå dross og inneslutnin-ger i legeringen, magnesium i legeringen
har en tendens til å skille seg ut, så at
sammensetningen av legeringen ikke er
konstant, og legeringen må etter dannelsen brytes i små stykker før den kan inn-
føres i smeltet jern. Under brytningen går betydelige mengder av legeringen tapt som følge av dannelsen av ubrukbare fine partikler. På tross av alle disse ulemper brukes normalt legeringer fremstilt ved smelting.
Av de legeringer som fremstilles ved smelting har legeringer som inneholder nikkel og magnesium visse fordeler, og særlig er nikkel meget effektiv i å nedsette voldsomheten av reaksjonen mellom magnesium og det smeltede jern. Dessuten er nikkel ofte en meget fordelaktig bestand-del i det dannede støpejern. Den vanligvis brukte nikkelholdige legering inneholder fra 14 til 16 pst. magnesium. Denne legering har mange fordeler. Dens reaksjon med smeltet jern er hurtig, men ikke voldsom, og dens spesifikke vekt er høyere enn av smeltet jern, så at den synker ned i smeiten og forblir neddyppet under reaksjonen.
Nikkel-magnesiumlegeringer som inneholder en større mengde magnesium har lavere spesifikke vekter enn 15 pst.-mag-nesiumlegeringen, og for å unngå over-drevne tap av magnesium må de holdes under overflaten av smeiten ved hjelp av neddypping mens de reagerer med smeltet jern. Når de tilsettes på denne måte er effektiviteten av disse legeringer høy og vanligvis høyere enn den som oppnåes ved direkte tilsetning av 15 pst.-magnesium-legeringen. Ikke desto mindre brukes disse legeringer med høyt magnesiuminnhold ikke i større utstrekning på grunn av at det er vanskelig å fremstille dem kommersielt ved smelteteknikk. Smeltetapene er høye og det finner lett sted en utskilling av magnesium i de støpte nikkel-magnesium ingots.
Det har også vært gjort mange forsøk til å fremstille magnesiumholdige tilsetningsmidler ved å sammenpresse magnesiumpulver med andre pulvere, med eller uten etterfølgende sintring av de pressede legemer. Når disse pressede legemer tilsettes som sådanne til smeltet jern, er magnesium utilstrekkelig beskyttet fra jernet og magnesium-utvinningen og effektiviteten er lave. Når de pressede legemer blir sintret, går magnesium tapt under sintringen med resulterende vanskeligheter i re-guleringen av sammensetningen av tilset-ningsmidlet.
Det er funnet at nikkel-magnesiumholdige tilsetningsmidler kan fremstilles uten smelting fra magnesiumpartikler som er belagt med nikkel. Oppfinnelsen omfatter en sammenpressing av partikler av nikkelbelagt magnesiumpulver med eller uten andre partikler i et slikt forhold at magnesium utgjør fra 10 til 50 vektprosent av de pressede legemer. Større mengder av magnesium fører til en uønsket voldsom reaksjon med smeltet jern, og til en lav gjenvinning av magnesium, mens når mag-nesiuminnholdet er lavere enn 10 pst. må det tilsettes en stor mengde av tilsetnings-midlet til jernet for å innføre en bestemt mengde av magnesium, hvorved temperaturen av det smeltede jern synker og omkost-ningene unødvendig stiger.
De pressede legemer kan enten brukes som sådanne eller de kan sintres før til-setningen til smeltet jern. I de usintrede pressede legemer tjener nikkelbelegget på partiklene til å hemme reaksjonen av magnesium med det smeltede jern, mens det i de sintrede pressede legemer reagerer med magnesium under sintringen og danner intermetalliske forbindelser og faste oppløs-ninger som reagerer bare med moderat styrke med det smeltede jern. Den intime forbindelse mellom magnesium og nikkelbelegget tilveiebringer meget gunstige betingelser for deres innbyrdes diffusjon og legeringsdannelse under sintringen uten magnesiumtap. Tykkelsen av belegget er derfor viktig både i grønne (usintrede) pressede legemer og når de er sintret. I usintrede pressede legemer forsinker et tykkere belegg kontakten mellom magnesium og smeltet jern i større grad enn et tynt belegg, hvorved den etterfølgende reaksjon blir bremset og magnesiumgjen-vinningen blir større. Når man fremstiller sintrede pressede legemer, er det nødvendig med en viss nedbrytning av belegget for å tillate at smeltet metall kan slippe ut, hvilket er nødvendig for at partiklene kan sintres sammen. Derfor må nikkelbelegget hverken være så tykt at det ikke finner sted noen nedbryting av belegget, eller så tynt at det finner sted en fullstendig nedbryting som ville forårsake en delvis smelting av de pressede legemer og tap av materiale. Tykkelsen av belegget er avhengig både av forholdet mellom nikkel og magnesium og av partikkelstørrelsen. For et bestemt forhold mellom nikkel og magnesium minsker tykkelsen av nikkelbelegget proporsjonalt med minskingen av størrelsen av magnesiumpartikler. I praksis kan man ikke bruke for belegging magnesiumpartikler som er mindre enn 0,075 mm, og for størrelser som overstiger 0,075 mm kan passende belegg-tykkelser oppnåes når de belagte partikler inneholder fra 50 til 90 pst. nikkel.
Det foretrekkes å fremstille de pressede legemer i sin helhet fra nikkelbelagt magnesium-pulver, da sammensetningen derved blir helt ensartet. Det nikkelholdige pulver kan eventuelt også blandes med pulveret av andre bestanddeler, f. eks. nikkel, jern, silisium og kobber, som normalt brukes som fortynningsmidler i magnesiumholdige tilsetningsmidler for å moderere deres reaksjon med smeltet jern. Bruken av et slikt fortynningspulver kan forårsake en utskil-lelse av komponentene i de pressede legemer i en slik utstrekning at størrelsen og formen av partiklene er forskjellig fra stør-relsen og formen av nikkelbelagte magnesiumpartikler, men på den annen side kan et fortynningspulver virke modererende på reaksjonen og derved tillate at nikkelbelegget holdes tynnere enn det ellers ville ha vært nødvendig. Med en stor mengde av fortynningsmidlet kan vekten av nikkel i det nikkelbelagte magnesiumpulver holdes lavere, forutsatt at magnesiumpar-tiklene er fullstendig belagt, og mengden av nikkel i de belagte partikler kan da holdes så lavt som 15 pst. De pressede legemer kan således inneholde betydelige tilleggs-mengder av nikkelpulver for å bringe det totale nikkelinnhold av de pressede legemer opp til 90 pst. av vekten av det pressede legeme, idet den maksimale mengde av tilsatt nikkel er avhengig av behovet for å oppnå et tilstrekkelig nikkelbelegg på mag-nesiumpartiklene og samtidig å ha et tilstrekkelig magnesiuminnhold i de pressede legemer. De resulterende pressede legemer har den fordel at de ikke har andre bestanddeler enn nikkel og magnesium. -Jern som ikke er så effektivt som nikkel når det gjelder å begrense voldsomheten av reaksjonen kan være til stede i mengder opp til 30 pst. av vekten av de pressede legemer. Silisium, som har en modererende virkning som ligger mellom den av nikkel og av jern, og som også er fordelaktig som grafitteringsmiddel, kan være til stede opp til 70 pst. av vekten av de pressede legemer. Jern og silisium i de pressede legemer kan eventuelt legeres sammen som ferrosilisi-um-pulver.
Kobber, det andre vanlige fortynnings-metall, er utmerket for å begrense voldsomheten av reaksjonen, men i store mengder virker kobber skadelig på dannelsen av kulegrafitt i støpejern og av denne grunn bør mengden av kobber i de pressede legemer ikke overstige 30 pst.
Nikkelbeleggene på partiklene kan fremstilles på en hvilken som helst passende måte, men det foretrekkes å avsette nikkel ved termisk spaltning av nikkelkarbonyl. På denne måte dannes et uavbrutt lag av nikkel på partikkeloverflaten og belegget kan bygges opp til den ønskede tykkelse, hvorved forholdet mellom nikkel og magnesium i de belagte partikler kan va-rieres innen meget vide grenser.
Fastheten av de usintrede pressede legemer er også avhengig av partikkelstør-relsen, og den minsker når partiklene blir grovere, og av denne grunn er det belagte pulver i usintrede pressede legemer for-trinnsvis ikke større enn 0,2 mm, og helst ikke større enn 0,18 mm. Fastheten av de usintrede pressede legemer kan imidlertid økes, men på bekostning av en viss minsk-ing av effektiviteten, ved innføring av en liten mengde av et bindemiddel, f. eks. en syntetisk harpiks, enten i hele blandingen eller som over f lates j ikt. Alternativt, kan de pressede legemer innelukkes i poser eller beholdere, f. eks. av polythen, for å lette deres håndtering. Den høyeste effektivitet oppnåes når det belagte pulver ikke inneholder en vesentlig mengde av partikler som er mindre enn 0,1 mm.
Når de pressede legemer er sintret, kan man bruke grovere partikler, f. eks. fra 1,7 til 0,25 mm. Sintringen innfører imidlertid en ytterligere behandlingsoperasjon med ledsagende økning av omkostninger, og det foretrekkes derfor å bruke usintrede pressede legemer.
Magnesium kan være legert med små mengder av elementer, f. eks. opp til 1 pst. silisium, tilsatt før det er belagt, for å gjøre magnesium sprøtt og for å lette fremstillingen av magnesiumpulver ved pulveriser-ing av en støpt magnesium-ingot. Det må imidlertid passes på å ikke tilsette noe som har en skadelig innvirkning på dannelsen av kulegrafitt i støpejern.
Tilsetningsmidlene ifølge oppfinnelsen har mange fordeler sammenlignet med materialer med lignende sammensetning fremstilt ved smelting, støpning og maling til den ønskede størrelse. De kan således lett fremstilles ved hjelp av standard pulver-metallurgiske metoder uten noe større tap av nikkel eller magnesium, mens under fremstillingen av nikkelmagnesium-legeringer ved smelting opptrer betydelige tap. Dette er særlig fordelaktig når det gjelder tilsetningsmidler med høyt magnesiuminnhold, f. eks. 30—50 pst. Når man f. eks. smelter en nikkel-magnesium-legering som inneholder 15 vektprosent av magnesium, taper man 70 pst. av de innførte materialer som dross eller på annen måte under smel-teprosessen, og tapene under smeltingen av slike legeringer med større magnesiuminnhold er enda større. Dessuten, når store stykker av et slikt smeltet og støpt materiale blir knust og sortert for å gi det ønskede ferdigprodukt, får man ytterligere tap av materialet i form av ubrukbare finstoffer. Dessuten er de smeltede legeringer alltid litt urene, dvs. at de inneholder dross og innslutninger, mens pressede legemer er rene. I motsetning til knuste stykker av smeltede legeringer kan pressede legemer lett fremstilles i regelmessig og ensartet form og størrelse, de kan lett pak-kes og de har en fast sammensetning. Derved kan de inneholde en forutbestemt mengde av magnesium, så at en bestemt magnesium-tilsetning kan lett beregnes ved helt enkelt å beregne antallet av pressede legemer som skal innføres i et bestemt metall.
Når tilsetningsmidler ifølge oppfinnelsen tilsettes til smeltet jern, f. eks. for å fremstille støpejern med kulegrafitt, på en måte som svarer til deres spesifikke vekt, dvs. ved å bruke neddypning når det gjelder pressede legemer med et magnesiuminnhold som overstiger 15 pst., oppnår man en magnesium-gjenvinning og effektivitet som er like stor eller bedre enn den av smeltede legeringer med den samme sammensetning.
For å oppnå disse fordeler er det nød-vendig at magnesiumpulveret som brukes for å fremstille de pressede legemer er belagt med nikkel. Usintrede tilsetningslege-mer fremstilt ved sammenpressing av blan-dinger av nikkel og magnesiumpulvere gir lavere magnesiumgjenvinning når de tilsettes smeltet jern enn de usintrede pressede legemer med lignende sammensetning som er fremstilt fra nikkelbelagt magnesiumpulver, og forsøk med å sintre blandin-ger av nikkel- og magnesiumpulvere fører til tap av magnesium som skyldes det lave smeltepunkt av magnesium og dannelsen av et eutektikum med lavt smeltepunkt.
I det følgende angis endel eksempler.
Eksempel 1.
Magnesiumpulvere av kommersiell ren-het med en partikkelstørrelse på ca. 0,25 mm ble i området på 0,18 til 0,12 mm, hen-holdsvis i området på 0,15 til 0,1 mm belagt med nikkel ved termisk spalting av nikkelkarbonyl, og gav belagte pulvere inneholdende ca. 60 vektprosent nikkel, idet resten var magnesium. De dannede pulvere ble forlenget i partikkelformen, idet endel kantede partikler var til stede i 0,25 mm-pulveret. Pulveret ble brikettert ved et trykk på 4,7 kg/cm2 for å danne sterke sylindriske pellets med en diameter på 2,5 cm og en høyde på 1,8 cm. 0,4 vektprosent av hver av de dannede briketter ble inn-ført i separate deler av det samme smeltede jern inneholdende 3,81 pst. karbon, 1,65 pst. silisium, 0—2 pst. magnesium, 0,19 pst. fosfor og 0,01 pst. svovel mens det smeltede jern hadde en temperatur på 1500°C i hvert enkelt tilfelle. Metallet fra hver av de behandlede smelter ble støpt og analysert på magnesium. Resultatene av disse forsøk er angitt i den følgende tabell I som viser den progressive synking av gjenvinningen og effektiviteten med synkende partikkelstør-relse. Hvert støpestykke hadde en tilfredsstillende kulegrafittstruktur.
Eksempel 2.
Magnesiumpulver inneholdende 0,5 pst. silisium ble belagt med nikkel ved termisk spalting av nikkelkarbonyl for å danne belagte partikler inneholdende .60 pst. nikkel, idet resten var magnesium. Magnesiumpulveret hadde en partikkelstørrelse på 0,42 mm og en regelmessig, kantet form. Deler av det belagte pulver ble sammenpresset ved et trykk på ca. 4,7 kg/cm2 for
å danne sylindriske pellets med en diameter på 2,5 cm og en høyde på 1,8 cm. 0,4 vektprosent av de dannede pressede legemer ble neddyppet i to andre deler av smeltet jern ved 1500°C som i eksempel 1. Det ble oppnådd innhold av igjenværende magnesium på 0,043 pst. og 0,051 pst. svarende til en gjennomsnittlig magnesium-igjen-vinning på 33,7 pst. og en gjennomsnittlig effektivitet på 13,5 pst. De i dette tilfelle erholdte pressede legemer var merkbart
mere sprø enn dem som ble oppnådd under bruk av finere pulvere som beskrevet i eksempel 1, og den oppnådde lavere magnesium-igjenvinning skyldtes denne faktor.
Eksempel 3.
Atomisert magnesiumpulver med en partikkelstørrelse på 0,7 til 0,35 mm ble belagt med nikkel ved termisk spalting av nikkelkarbonyl. Magnesiumpulverpartikle-ne hadde en rund form med små unntagel-ser, og nikkelbeleggene hadde en tykkelse fra 20 til 30 mikron og' dekket temmelig jevnt hele overflaten og fylte de uregelmes-sige steder. Det analyserta nikkelinnhold av pulveret var 58,8 pst. Deler av det belagte pulver ble sammenpresset under et trykk på 4,7 kg/cm2 til sylindriske pellets med en diameter på 2,5 cm og en høyde på 1,8 cm. Pelletene hadde en bra fasthet i grønn tilstand, men sprakk lett av ved kantene. Deres fasthet ble ikke særlig forbedret ved opphetning til temperaturer under 400°C. over hvilken temperatur nikkel og magnesium begynte å diffundere inn i hverandre før sintringen begynte.
Ved å neddyppe 0,5 vektprosent av de dannede sammenpressede pellets i smeltet jern inneholdende 3,68 pst. karbon, 1,4 pst. silisium, 0,2 pst. mangan, 0,04 pst. svovel og 0,023 pst. fosfor, idet resten var jern. ved en temperatur på 1500°C, skjedde en moderat reaksjon, og jernet inneholdt etter at det var støpt 0,066 pst. magnesium og hadde en tilfredsstillende kulegrafittstruktur.
Eksempel 4.
Pellets fremstilt som beskrevet i eksempel 3 ble opphetet i 30 minutter ved 650°C i en atmosfære av tørt hydrogen. Under disse betingelser smeltet partiklenes magnesiumkjerne, og nikkel og magnesium reagerte og dannet den intermetalliske forbindelse Mg2Ni og eutektikumet Mg/Mg2Ni. Betydelige mengder av nikkelbelegget reagerte ikke, og lekkasje av smeltet metall gjennom nikkelbelegget sintret partiklene sammen og økte betydelig fastheten av de dannede legemer.
Ved å neddyppe 0,5 vektprosent av de sintrede pellets i smeltet jern ved 1500°C var reaksjonen hurtig, men ikke så vold- i som at den kunne bety en fare. Det støpte jern inneholdt 0,042 pst. magnesium og hadde en tilfredsstillende kulegrafitt-struktur.
Eksempel 5.
Ytterligere sammenpressede pellets fremstilt som beskrevet i eksempel 3 ble opphetet i 1 time i tørt hydrogen ved 725°C, dvs. under temperaturen (760°C) for peri-tektisk dannelse av den intermetalliske forbindelse Mg:,Ni. Nesten alt nikkelet reagerte med magnesium og dannet Mg,Ni og eutektikum Mg/Mg2Ni, og de individuelle partikler forsvant nesten fullstendig i den
sintrede masse. Sintrede pellets dannet på
denne måte og tilsatt i en mengde på 0,5
pst. til en del av det smeltede jern beskrevet i eksempel 3 ved 1500°C ved neddypning, reagerte på lignende måte som usintrede pellets, og gav jern som etter at det var støpt inneholdt 0,05 pst. magnesium og hadde en tilfredsstillende kulegrafitt-struktur. Et forsøk for å sintre pellets av eksempel 3 ved en høyere temperatur ved å ophete dem i 15 minutter til 850°C førte til en delvis smelting av pellets og til et materialtap. De resulterende legemer ble ikke undersøkt ved innføring i smeltet jern.For sammenligningsformål brukte man også 0,5 pst. av en forsøkslegering dannet ved smelting og inneholdende 60 pst. nikkel og 40 pst. magnesium, for å behandle sn annen del av det samme smeltede jern ved neddypning. Reaksjonen som skjedde stter neddypningen var ikke særlig voldsom, og det resulterende støpte jern inneholdt ca. 0,05 pst. magnesium og hadde en tilfredsstillende kulegrafitt-struktur.
Eksempel 6.
En blanding av 36,4 vektdeler av nikkelbelagt magnesiumpulver brukt i eksempel 3 med 63,6 vektdeler av karbonylnikkel-pulver ble sammenpresset ved 4,7 kg/cm2 som i eksempel 3 til pellets med en sammensetning av 85 pst. nikkel og 15 pst. magnesium, og pelletene ble sintret ved opphetning til 850°C i 15 minutter. De dannede sintrede legemer hadde en dobbel-struktur bestående av nikkel og den intermetalliske forbindelse MgNi,. Til tross for den til sintring brukte høye temperatur hindret nærværet av nikkelpulver magne-siumtapene. Når 1,0 pst. av disse legemer ble tilsatt til smeltet jern ved 1450°C ved % la jernet strømme på tilsetningslegemene, var reaksjonen ikke voldsom. Belegg dannet fra den behandlede smelte hadde et magnesiuminnhold på 0,073 og en tilfredsstillende kulegrafitt-struktur. For sammenligningsformål ble en standard legering av 35 pst. nikkel og 15 pst. magnesium, fremstilt ved å tilsette magnesium til smeltet nikkel, tilsatt på lignende måte til en annen del av den samme jernsmelte. Voldsomheten av reaksjonen var den samme som
den som skjedde med sintret materiale, og
det resulterende jern inneholdt ca. 0,052 pst. magnesium og hadde en tilfredsstillende kulegrafittstruktur. Resultatene av eksempel 3 til 6 er angitt i tabell II.
Det er klart at det magnesiumholdige
tilsetningsmiddel ifølge oppfinnelsen også
kan brukes for behandling av smeltede metaller med magnesium for andre formål
enn fremstilling av duktilt støpejern. Disse
formål omfatter avsvoveling av støpejern
og stål.

Claims (5)

1. Tilsetningsmiddel egnet for innfø-ring av magnesium i smeltet jern, f. eks. for å gi jernet et innhold av kulegrafitt, karakterisert ved at tilsetnings-middelet utgjøres av pressede legemer som eventuelt er sintret og som består av nikkelbelagt magnesiumpulver, eventuelt i blanding med andre partikler, og som inneholder 10—50 vektprosent magnesium.
2. Tilsetningsmiddel som angitt i på- stand 1, karakterisert ved at de pressede legemer inneholder 10 til 50 pst. magnesium og resten nikkel.
3. Tilsetningsmiddel som angitt i på-stand 2, karakterisert ved at de. pressede legemer inneholder 40 pst. magnesium og resten nikkel.
4. Tilsetningsmiddel som angitt i på-stand 1 til 3, karakterisert ved at de pressede legemer omfatter nikkelbelagte magnesiumpulver med en partikkel-størrelse på ikke over 0,2 mm og ikke er sintret.
5. Tilsetningsmiddel som angitt i på-stand 1 til 3, karakterisert ved at de pressede legemer omfatter nikkelbelagt magnesiumpulver med en partikkel-størrelse på 1,7 til 0,25 mm og er sintret.
NO833095A 1982-08-30 1983-08-29 Fremgangsmaate og innretning til utloesning av en undersjoeisk seismisk implosjonskilde. NO158035C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8214771A FR2532439A1 (fr) 1982-08-30 1982-08-30 Procede et dispositif de declenchement d'une source sismique sous-marine a implosion

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO833095L NO833095L (no) 1984-03-01
NO158035B true NO158035B (no) 1988-03-21
NO158035C NO158035C (no) 1988-06-29

Family

ID=9277106

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO833095A NO158035C (no) 1982-08-30 1983-08-29 Fremgangsmaate og innretning til utloesning av en undersjoeisk seismisk implosjonskilde.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4508191A (no)
DK (1) DK159025C (no)
FR (1) FR2532439A1 (no)
GB (1) GB2126343B (no)
NL (1) NL190456C (no)
NO (1) NO158035C (no)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2148001A (en) * 1983-10-11 1985-05-22 Shell Int Research A method and system for controlling the moments of firing of marine seismic sources
FR2566135B1 (fr) * 1984-06-18 1987-05-15 Inst Francais Du Petrole Procede pour optimiser le spectre de frequence des impulsions emises par des sources sismiques a implosion
FR2664063B1 (fr) * 1990-06-29 1992-08-28 Inst Francais Du Petrole Methode et dispositif pour optimiser le declenchement d'un ensemble de sources sismiques marines.
US5088413A (en) * 1990-09-24 1992-02-18 Schlumberger Technology Corporation Method and apparatus for safe transport handling arming and firing of perforating guns using a bubble activated detonator
GB9600959D0 (en) * 1996-01-17 1996-03-20 Geco As Method and apparatus for minimizing the effect of rough sea conditions on marine seismic sources
GB2394046B (en) * 2002-10-11 2005-11-30 Westerngeco Seismic Holdings Apparatus for measuring the pressure profile of seismic airguns

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3544983A (en) * 1968-09-30 1970-12-01 Susquehanna Corp Signal level detector
FR2055856A5 (no) * 1969-08-01 1971-05-14 Geophysique Cie Gle
FR2102447A6 (no) * 1970-08-04 1972-04-07 Geophysique Cie Gle
US3687218A (en) * 1970-09-28 1972-08-29 Mobil Oil Corp Apparatus for and method of controlling the firing of seismic sound sources
GB1487304A (en) * 1973-09-20 1977-09-28 Seismograph Serv Ltd Apparatus for timing the firing of energy sources
US4047591A (en) * 1975-04-03 1977-09-13 Texas Instruments Incorporated Air gun monitoring and synchronizing method and apparatus
GB1533749A (en) * 1976-02-05 1978-11-29 Shell Int Research Apparatus for controlling the moment of firing a seismic source
US4210897A (en) * 1976-12-06 1980-07-01 Huntec (70) Limited Heave compensation system
US4240518A (en) * 1978-06-22 1980-12-23 Bolt Associates, Inc. Method and apparatus for monitoring and controlling a multiplicity of air guns for seismic surveying

Also Published As

Publication number Publication date
NO158035C (no) 1988-06-29
DK391483A (da) 1984-03-01
NL190456B (nl) 1993-10-01
NO833095L (no) 1984-03-01
GB8322526D0 (en) 1983-09-21
NL190456C (nl) 1994-03-01
DK159025B (da) 1990-08-20
DK159025C (da) 1991-02-04
DK391483D0 (da) 1983-08-26
FR2532439A1 (fr) 1984-03-02
GB2126343B (en) 1986-01-08
GB2126343A (en) 1984-03-21
FR2532439B1 (no) 1985-02-08
NL8302951A (nl) 1984-03-16
US4508191A (en) 1985-04-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO167462B (no) Katalysatorsystem og fremgangsmaate for polymerisasjon av olefiner.
EP0088600B1 (en) Calcium/aluminium alloys and process for their preparation
US20060231171A1 (en) Method for adding boron to metal alloys
CN109295347B (zh) 一种可用于在线供氢铝合金材料
NO129408B (no)
US3385696A (en) Process for producing nickel-magnesium product by powder metallurgy
US3461069A (en) Self-lubricating bearing compositions
NO158035B (no) Fremgangsm te og innretning til utloesning av en undk seismisk implosjonskilde.
CA1076847A (en) Magnesium-containing treatment agents
US3459541A (en) Process for making nodular iron
US2988445A (en) Method for making briquettes for the treatment of molten metals and alloys
US3953198A (en) Method for treating molten iron using a magnesium infiltrated metal network
US3321304A (en) Materials for and methods of treating molten ferrous metals to produce nodular iron
US1975084A (en) Composition of matter and process of treating molten metals
US4171215A (en) Alloying addition for alloying manganese to aluminum
US3314787A (en) Method for producing an mg addition agent
CN106636668A (zh) 一种废旧电磁线铜精炼剂及其制备方法和应用
US3945819A (en) Ferrous metal network impregnated with magnesium metal
US3393996A (en) Treating agent for ferrous metals
US3595608A (en) Method of increasing rate of dissolution of aluminum in acid chloride solutions
US2291685A (en) Manufacture of manganese alloys and the like
US4627961A (en) Calcium-aluminum briquettes
US20060260778A1 (en) Method for adding boron to metal alloys
US1937934A (en) Metallurgical process
US3298801A (en) Powder metallurgical addition agent