NO153922B - Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme. - Google Patents

Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme. Download PDF

Info

Publication number
NO153922B
NO153922B NO840877A NO840877A NO153922B NO 153922 B NO153922 B NO 153922B NO 840877 A NO840877 A NO 840877A NO 840877 A NO840877 A NO 840877A NO 153922 B NO153922 B NO 153922B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
bag
inner bag
sack
layer
filling
Prior art date
Application number
NO840877A
Other languages
English (en)
Other versions
NO153922C (no
NO840877L (no
Inventor
Jens Christian Anderssen
Erik Christian Larssen
Bjoern Richard Petterson
Original Assignee
Norsk Hydro As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Norsk Hydro As filed Critical Norsk Hydro As
Priority to NO840877A priority Critical patent/NO153922C/no
Priority to IN165/DEL/85A priority patent/IN163232B/en
Priority to GB8505916A priority patent/GB2155432B/en
Publication of NO840877L publication Critical patent/NO840877L/no
Publication of NO153922B publication Critical patent/NO153922B/no
Publication of NO153922C publication Critical patent/NO153922C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D31/00Bags or like containers made of paper and having structural provision for thickness of contents
    • B65D31/04Bags or like containers made of paper and having structural provision for thickness of contents with multiple walls
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02WCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO WASTEWATER TREATMENT OR WASTE MANAGEMENT
    • Y02W30/00Technologies for solid waste management
    • Y02W30/50Reuse, recycling or recovery technologies
    • Y02W30/80Packaging reuse or recycling, e.g. of multilayer packaging

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Bag Frames (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører en flerlags, diffusjonstett sekk og fremgangsmåte for fremstilling av samme.
Sekker til emballering av gods lages vanligvis av tekstiler, papir, vevde strimler av plastfolie, kasjerte tekstiler, kasjert papir, laminert vevd plast og av plastfolie.
Sekker til emballering av gods er vanligvis ett lags sekk (søppelsekk) og to eller flere lags i ikke diffusjonstett eller diffusjonstett utførelse.
Foreliggende oppfinnelse vedrører sekker med minst 2-lag sekkemateriale, hvor yttersekken tillates enten å være diffusjonstett eller ikke, mens innersekken må være diffusjonstett.
Av ovennevnte typer sekkemateriale er følgende ikke diffusjonstette: Tekstiler, papir og vevde strimler av plastfolie, mens følgende er diffusjonstette: Kasjert tekstil og papir, laminert vevd plast og plastfolie.
2-lags sekker som beskrevet ovenfor, er særlig mye brukt ved transport og lagring av f.eks. ammoniumnitrat for an-vendelse i sprengstoff, men er derimot mindre egnet for gjentatt bruk av samme gods. Årsaken hertil skyldes at dobbelsekken fylles helt fra fabrikk og lukkes med vanntett lukking. Når den åpnes, vil det stort sett ikke være mulig å få mer goas ned i sekken og i hvert fall er det ikke mulig å få lukket den på en vanntett og ellers forsvarlig måte.
Man kan selvsagt, hvilket også gjøres, fylle sekken bare
2/3 full og benytte den resterende del av sekken til lukke-formål. En slik fremgangsmåte betinger at for hver annen full sekk behøves ytterligere en tom sekk for å få plass til alt goaset for at sekkene skal kunne lukkes på en forsvarlig måte. Vanligvis er slike ekstra sekker ikke for hånden på et anleggssted og er egentlig også en unødvendig kostnad for entreprenøren eller byggherren.
Formålet med foreliggende oppfinnelse er å løse ovennevnte problem, og er derfor å kunne benytte en 2-lags sekk av ovennevnte type om igjen uten bruk av ekstra sekker eller ved reduksjon av fyllemengden av gods i sekken og at denne type sekk skal kunne lukkes forsvarlig også ved etterfølgende bruk av sekken.
Det viser seg nå at problemet kan løses på en forbausende enkel måte ved at innersekken har en overlengde i forhold til yttersekken og at nevnte overlengde fortrinnsvis foreligger tilbakebrettet på innersekken inne i yttersekken.
Ved å fylle sekken motsatt vei av overlengden, og ved at man etter fylling og lukking snur den slik at den åpnes fra den side hvor overlengden er, blir overlengden fri ved åpning av sekken. Overlengden kan deretter benyttes til ombindings-formå1.
Foreliggende oppfinnelse omfatter selve sekken og fremgangs-måten til fremstilling av sekken i henhold til kravene.
For nærmere forståelse av oppfinnelsen vises til Fig. 1, 2 og 3.
Fig. 1 viser yttersekken (1) etter fylling av godset og etter lukking av sekken. Yttersekken som er laget av vevd materiale for bedre sømteste, er sydd i siden (2), i toppen (3) og i bunnen (4), hvor det i siden (2) og i bunnen (4) er benyttet enkel kjedesøm. I toppen (3) derimot er det benyttet to parallelle sømmer (5 og 6), samt er det for ytterligere tetting og forsterkning en sveisesøm (7) tvers over sekken, parallelt med sømmene (5 og 6). Sveisesømmen (7) skal bevirke at innersekken (9) - se Fig. 2 - blir lukket diffusjonstett. Det er ikke nødvendig at sømmen (5) er ført helt ut mot sekkens bretter, da det er nok å feste innersekken til yttersekken med kortere sømlengder.
For å sikre at sekken åpnes fra riktig side ved bruk, er teksten utenpå sekken (1) snudd på hodet. Ved fyllingen av sekken (1) vises teksten (8) således opp-ned, mens det ved åpning av sekken sørges for at sekken er snudd slik at teksten (8) kommer riktig vei. Med andre ord vil brukeren ved åpning av sekken åpne den i "bunnen" (4), mens det som under fyllingen var toppen (3) nå er blitt bunnen.
Årsaken til denne foranstaltning vises ved snittet A-A gjennom sekken, se Fig. 1 og 2. I Fig. 2 er yttersekken (1) sydd i toppen (3) og i bunnen (4) med enkel kjedesøm. Inne i yttersekken (1) ses innersekken (9) med sin overlengde (10)
brettet oppover i lukket stand. Overlengden er definert som det stykke av innersekken som er nødvendig for at denne skal kunne mules og avbindes på en vanntett og forsvarlig måte. I toppen (3) er innersekken (9) sydd fast til yttersekken (1) med en enkel søm (5). På denne måte vil innersekken være festet til yttersekken og godset kan ifylles uten fare for at innersekken skal bli dratt med godset ned i yttersekken. En annen fordel med den viste fastsying er at ved ifylling av godset i innersekken unngår man fullstendig at noe av godset kommer mellom innersekken og yttersekken.
Etter ifyllingen av godset sys sekken sammen i toppen med nok en søm (6), som vist på Fig. 1, hvor også sveisesømmen (7) er antydet som et smalt, stripet felt.
Overlengden (10) av innersekken (9) kan være sveiset i enden hvis dette er nødvendig, men den kan også være åpen da godset vil trykke innersekken mot yttersekken og derved forhindre at godset renner ut av innersekken.
Fig. 3 viser en sekk hvor innersekken (9) er mulet ved en sekkemule (11). Mulen er vist ombundet ved smyging (12). Yttersekken (1) er brettet ned oventil for anskueliggjøring av sekkemulen (11). Den tidligere toppen (3) ses nå i bunnen av sekken, og bunnen (4) ses nå tilbakebrettet. Teksten (8) vises riktig vei. Yttersekken (1) er såpass stiv at den holder seg oppreist også uten å være festet til innersekken (9) eller ved å være nedbrettet som vist på figuren.
Ifyllingsåpningen (3) er fortrinnsvis utformet som vist på fig. 2, men den kan også være utformed med fylleventil (ikke vist på figurene). I sistnevnte tilfelle forutsettes det at fylleventilen monteres inn i sekken og at åpningen (3) lukkes. Oppfinnelsen vedrører ikke fylleåpningens (3) ut-forming, da denne kan være utformet på legio måter. Hvis sekken utstyres med fylleventil, bør imidlertid innersekken (9) kunne lukkes diffusjonstett etter fyllingen.
Nevnte sekk bestående av minst 2-lag sekkemateriale, en yttersekk (1) av vevd materiale, f.eks. polypropylen, og en innersekk (9) av diffusjonstett plastfolie, f.eks. poly-etylen, fremstilles på følgende måte: Det vevde materiale i riktig bredde brettes om én gang i lengderetningen og sys sammen med fallsøm, slik at sekkens side (2) dannes. Deretter kuttes den fremkomne hylse i passende lengder og forsynes med fallsøm på det sted som skal danne bunnen (4) av sekken. Innersekken (9) er av plastfolie og fremstilles ved at en plastfoliehylse sveiset i en ende, kappes i lengder passende til yttersekkens lengde pluss en viss overlengde. Innersekken tres deretter over et førings- organ, og overlengden brettes inn over innersekken. Så skyves innersekken inn i yttersekken. Når innersekken er på plass i yttersekken, trekkes føringsorganet ut av sekken igjen. Deretter sys, limes eller sveises innersekken fast til yttersekken med enkel søm, limfuge eller sveisesøm. Yttersekken kan derved enten brettes inn over innersekken, som vist på Fig. 2 hvor innbretten er betegnet med (14), eller innersekken festes til yttersekken uten innbrett.
Det er ikke avgjørende for oppfinnelsen at sømmene i yttersekken er utført med fallsøm eller vanlig rett søm. Det er heller ikke avgjørende for oppfinnelsen at det er benyttet kjedesøm istedenfor vanlig søm for sammensyingen av sekke-delene.
Det er imidlertid en fordel for bruken av sekken at den sømmen som er benyttet i "bunnen" (4), er en enkel kjedesøm, da kjedesømmer er enkle å rekke opp.
Etter fylling av gods i sekken sys denne sammen i toppen (2) med enkel søm (6) parallelt med sømmen (5). Dernest sveises innersekken sammen i underkant av sømmen (6), slik at det dannes en vanntett forbindelse i form av en sveisesøm (7).
Sveisesømmen kan erstattes med en limfuge (7) hvis dette er ønskelig og når materialet i innersekken egner seg for liming.
Det er derfor ikke av avgjørende betydning for oppfinnelsen om sekken sveises eller limes. Hvis sammenføyningen er solid nok er hensikten oppnådd.
Ved bruk snus sekken (9) slik at teksten (8) kommer rett vei
i forhold til brukeren.
Ved foreliggende oppfinnelse har man således oppnådd en elegant løsning av et ikke ubetydelig problem ved frem-stillingen av sikkerhetssprengstoff på arbeidsplassen.

Claims (7)

1. Flerlags sekk med minst 2-lag sekkemateriale omfattende en yttersokk (1) og en innersekk (9), og hvor i det minste innersekken (9) er av diffusjonstett uateriale, karakterisert ved at yttersekken (1) og innersekken (9) er festet til hverandre på minst ett sted (3), og at innersekken (9) har on overlengde (10) i forhold til yttersekken (1), og at overlengden (10) har en lengde a som muliggjor forsvarlig lukking av innersekken (9) når sekken benyttes om igjen.
2. Flerlags sekk ifølge krav 1, karakterisert ved at innersekkens overlengde (10) er brettet tilbake, foldet eller rullet sammen inne i yttersekken.
3. Flerlags sekk ifølge krav 1, karakterisert ved at innersekkens overlengde (10) enten er lukket eller åpen.
4. Flerlags sekk ifoiye krav 1, karakterisert ved at innersekkens overlengde (10) er plassert motsatt i sekken i forhold til sekkens åpne ende (3).
5. Fremgangsmåte for fremstilling av flerlags sekk ifølge krav 1-4, karakterisert ved at innersekken (9) med sin overlengde (10) legges inn i yttersekken (1) ved en kontinuerlig eller en dis-kontinuerlig prosess, hvoretter innersekken på minst ett sted (3) som fortrinnsvis er ved fyllestedet, åpning (3), festes til yttersekken således at den kombinerte sekken bestående av minst Sn yttersekk og minst én innersekk forblir åpen etter sammenfest-ingen, hvoretter innersekken lukkes di ffusjonstett etter ifylling av godset.
6. Fremgangsmåte for fremstilling av flerlags sekk ifølge krav 5, karakterisert ved at sekken etter ifylling av godset lukkes di ffusjonstett veil sveisesøm (7) eller ved bruk av en kombinert søm (6) og sveisesøm (7).
7. Fremgangsmåte for fremstilling av flerlags sekk ifølge krav 5, karakterisert ved at innersekkens overlengde (10), som enten er åpen eller lukket, brettes tilbake, foldes eller rulles sammen inne i yttersekken (1) motsatt sekkens åpne ende (3).
NO840877A 1984-03-08 1984-03-08 Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme. NO153922C (no)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO840877A NO153922C (no) 1984-03-08 1984-03-08 Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme.
IN165/DEL/85A IN163232B (no) 1984-03-08 1985-02-27
GB8505916A GB2155432B (en) 1984-03-08 1985-03-07 Multilayered sack and process of producing same

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO840877A NO153922C (no) 1984-03-08 1984-03-08 Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO840877L NO840877L (no) 1985-09-09
NO153922B true NO153922B (no) 1986-03-10
NO153922C NO153922C (no) 1986-06-18

Family

ID=19887528

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO840877A NO153922C (no) 1984-03-08 1984-03-08 Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme.

Country Status (3)

Country Link
GB (1) GB2155432B (no)
IN (1) IN163232B (no)
NO (1) NO153922C (no)

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB999451A (en) * 1961-05-23 1965-07-28 Joseph Boone Process and device for the production of a multiply tube and bag manufactured from such tube
DE2461828A1 (de) * 1974-12-30 1976-07-08 Windmoeller & Hoelscher Einseitig offener mehrlagensack

Also Published As

Publication number Publication date
NO153922C (no) 1986-06-18
NO840877L (no) 1985-09-09
GB2155432A (en) 1985-09-25
GB8505916D0 (en) 1985-04-11
IN163232B (no) 1988-08-27
GB2155432B (en) 1988-06-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3102676A (en) Self-closing containers
US3682372A (en) Reinforced bottom bag
US3228584A (en) Bags
AU782228B2 (en) Gusseted bag made of a flexible weldable material
US2149872A (en) Bag and method of making same
US3023947A (en) Multiwall bag
US3833166A (en) Valve bag
US3004698A (en) Bags
US2969101A (en) Explosive bag
US2551044A (en) Bag closure
US2093976A (en) Closure for bags
US3549298A (en) Plastic valved bag
US3191850A (en) Sack production
US2406660A (en) Bag
US3670953A (en) Bag
NO153922B (no) Flerlags sekk og fremgangsmaate for fremstiling av samme.
US2278502A (en) Container and package
US3529765A (en) Heat-sealable gusseted bag
US3482762A (en) Valve bag
NO161111B (no) Storsekk med i det minste to integrerte loeftestropper.
NO128015B (no)
US1981711A (en) Paper sack
US2410282A (en) Paper bag having a burlap sampling zone
US2959343A (en) Bag
NO159370B (no) Fleksibel beholder for transport og lagring av massegods.