NO152992B - Anordning for oppnaaelse av en tett vaeskeforbindelse med det indre av en vaeskebeholder av fleksibelt foliemateriale - Google Patents

Anordning for oppnaaelse av en tett vaeskeforbindelse med det indre av en vaeskebeholder av fleksibelt foliemateriale Download PDF

Info

Publication number
NO152992B
NO152992B NO824401A NO824401A NO152992B NO 152992 B NO152992 B NO 152992B NO 824401 A NO824401 A NO 824401A NO 824401 A NO824401 A NO 824401A NO 152992 B NO152992 B NO 152992B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
tip
liquid
container
wall
connection
Prior art date
Application number
NO824401A
Other languages
English (en)
Other versions
NO152992C (no
NO824401L (no
Inventor
Birger Hjertman
Rercy Bennwik
Original Assignee
Nutritional Int Res Inst
Birger Hjertman
Bennwik Percy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nutritional Int Res Inst, Birger Hjertman, Bennwik Percy filed Critical Nutritional Int Res Inst
Publication of NO824401L publication Critical patent/NO824401L/no
Publication of NO152992B publication Critical patent/NO152992B/no
Publication of NO152992C publication Critical patent/NO152992C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61JCONTAINERS SPECIALLY ADAPTED FOR MEDICAL OR PHARMACEUTICAL PURPOSES; DEVICES OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR BRINGING PHARMACEUTICAL PRODUCTS INTO PARTICULAR PHYSICAL OR ADMINISTERING FORMS; DEVICES FOR ADMINISTERING FOOD OR MEDICINES ORALLY; BABY COMFORTERS; DEVICES FOR RECEIVING SPITTLE
    • A61J1/00Containers specially adapted for medical or pharmaceutical purposes
    • A61J1/14Details; Accessories therefor
    • A61J1/1406Septums, pierceable membranes

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Infusion, Injection, And Reservoir Apparatuses (AREA)
  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)
  • Bag Frames (AREA)
  • Coating Apparatus (AREA)

Abstract

Oppfinnelsen angår en anordning for oppnåejjse av en tett væskeforbindelse med det indre av en væskebeholder av byelig foliemateriale, idet en spiss (8) bringes til å trenge gjennom beholderens vegg (11) for oppnåelse av en forbindelse for tilførsel eller tømming av væske. Ifølge oppfinnelsen er anordningen på en flate (4) som er beregnet til å anbringes mot beholderveggen (11) forsynt med et kontaktheftende bindemiddel (5) som hefter til beholderveggen (11) og som er anbragt slik at det området som hefter til beholderveggen (11) omgir det området der spissen (8) trenger gjennom beholderveggen (11).

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en anordning for tilveiebringelse av en tett væskeforbindelse med det indre av en væskebeholder av bøyelig foliemateriale.
Emballasjer av bøyelig foliemateriale for væsker
av forskjellig slag har fått stor anvendelse og har mange fordeler. Blant forskjellige bruksområder kan f.eks. nevnes emballasje for næringsmiddel og forskjellige farmakologiske blandinger, og blant de mange fordelene kan eksempelvis nevnes at emballasjene er lette, holdbare og kan fremstilles i store serier til lav pris. Videre er det mulig å frem-stille og også fylle emballasjene under sterile betingelser, slik at steriliteten på innholdet sikres. Ved valg av hensiktsmessig varmebestandig materiale kan emballasjene med innhold til og med varmesteriliseres.
En ulempe med emballasjer av bøyelig foliemateriale har vært at det ofte er forbundet med vanskeligheter å
oppnå en tilkopling til emballasjen for å tappe innholdet eller tilsette materialet til innholdet. Ettersom vegg-materialet i emballasjen er bøyelig og uten større stivhet, kan det være vanskelig å oppnå en væsketett og lekkasjefri tilkopling. Dette problem vanskeliggjøres når det samtidig gjelder å bibeholde emballasjeinnholdet sterilt under og etter dets avtapping eller ved tilførsel av materialet til emballasjen. Myke emballasjer av plastfolie har f.eks.
fått stor anvendelse til oppløsninger beregnet til å inn-føres intravenøst til en pasient, og også til blod for transfusjoner. Det sier seg selv at en dårlig sterilitet på emballasjeinnholdet i slike tilfeller kan få skjebne-svangre følger.
En tilkopling til beholderens indre for tilførsel eller uttrekking av væske oppnås oftest ved at en spiss bringes til å trenge gjennom beholderveggen, slik at forbindelse oppnås. I de fleste tilfeller er spissen hul og kan f.eks. utgjøres av nålen til en injeksjonssprøyte eller et infusjonsaggregat. Uttrekking eller tilsetning av væske skjer da gjennom kanalen i nålen, hvorved det kan opp-stå flere problemer. Et slikt problem er å oppnå en sikker tetning der nålen.trenger gjennom beholderveggen. Et annet problem er å oppnå en tetning når nålen trekkes ut etter en fullført tilsetning av væske til emballasjen. Emballasjene er nemlig oftest utført av slike foliematerialer som har dårlige selvtettende egenskaper. Dette innebærer at foliematerialet ikke er tilstrekkelig elastisk for å trekke seg sammen slik at hullet går igjen og tetning oppnås etter at nålen er trukket ut, men det frembragte hullet er fortsatt åpent, slik at lekkasje og bakteriell forurensning oppstår. Visse foliematerialer, spesielt da på basis av gummi, har gode selvtettende egenskaper, men de er mindre hensiktsmessige for fremstilling av emballasjer, ettersom de har uheldige mekaniske og optiske egenskaper, er vanskelige å varmeforsegle og også vanskelige å sterilisere.
Det finnes også væskeemballasjer av bøyelige foliematerialer som allerede ved fremstillingen er forsynt med porter av forskjellige utførelser for tilføring eller uttrekking av væske. Poseformede emballasjer for infusjons-oppløsninger kan f.eks. være forsynt med to porter, idet en er forsynt med en gummimembran for tilførsel av væske og den andre er rørformet for tilkopling til ét infusjonsaggregat for administrering av infusjonsoppløsningen til en pasient. Selv slike porter er imidlertid forbundet med ulemper. Således blir fremstillingen og håndteringen av " emballasjen meget mere besværlig og kostbar enn når det fremstilles enkle "puteemballasjer". Videre kan det fore-komme at man trenger å gjøre flere tilsetninger til væsken i emballasjen før den benyttes, og altså at gummimembranet i porten for tilsetningér må gjennomstikkes med en hul nål flere ganger. Dette øker i høy grad faren for at gummi-partikler skal løsgjøres fra membranet og komme ut i opp-løsningen. Videre vanskeliggjør de faste postene anbringelse av en ytre beskyttélsespose omkring emballasjen, noe som ' ofte kreves for å beskytte'emballasjeinnholdet mot lys og inntrengende gasser før bruk. Endelig utgjør også de på forhånd utformede portene potensielle lekkasjestedér og svake punkter i en forøvrig tett og sterk'emballasje.
Oppfinnelsen tar sikte på å eliminere de ovennevnte ulempene. Dette oppnås ifølge oppfinnelsen ved hjelp av en anordning åv den innledningsvis nevnte art, som er karakterisert ved at anordningen i sin helhet er beregnet til å bli anbragt på beholderen først når en væskeforbindelse skal oppnås, at en flate som er beregnet til å bli anbragt mot beholderveggen er forsynt med et. kontaktheftende bindemiddel og er beregnet til å hefte til beholderveggen i det området der spissen er beregnet til å trenge gjennom, og at den selvheftende flaten er forsynt med en forbindelse til et kammer av elastisk materiale, i hvis motstående vegg spissen er festet, idet væskeforbindelsen er tilveiebragt enten ved at spissen er utformet hul og forløper gjennom den motstående veggen, eller ved hjelp av en stuss i kammerets bunn.
Oppfinnelsen skal i det følgende forklares nærmere under henvisning til tegningen, der
figur 1, 2, 3 viser en utførelsesform der den selvheftende folien er tilsluttet et kammer for oppsamling og utporsjonering av væske og med en spiss for gjennomhulling av beholderveggen.
Figur 4, 5, 6 viser en lignende, kammerforsynt ut-førelsesform, der anordningen for spissens gjennomhulling av beholderveggen er forskjellige. Figur 7, 8, 9 viser en enklere anordning for avtapping av væske fra en beholder av foliemateriale. Figur 10 viser en tilkoplingsanordnlng for en sprøytespiss til en væskeentballasje. Figur 1-3 utgjør skjematiske snitt av en tilkoplingsanordning ifølge oppfinnelsen til en væskebeholder av plastfoliemateriale. Figur 1 viser hvorledes tilkoplingsan-ordningene er utformet som et kammer 1 for oppsamling og ut-
porsjonering av væske. F.eks. er kammeret utført som et dryppkammer for infusjon. Kammeret er forsynt med en konisk tilkoplingsdel 2 som går over i en sylindrisk del 3 som er utkraget til en del 4 som er beregnet til å festes mot beholderveggen. I denne hensikt er den utkragede delen 4 forsynt med et lag 5 av kontaktheftende bindemiddel. Før bruk kan dette sjiktet på kjent måte være beskyttet av en folie 6 som er forsynt med et slippmiddel slik at det lett kan fjernes fra laget 5.
Ved den bakre veggen 7 i kammeret 1 er det festet en spiss 8 for gjennomhulling av beholderveggen. Spissen er omgitt av et rør 9 som forhindrer at spissen 8 blottlegges før emballasjeveggen skal gjennomtrenges. Spissen 8 utfyller ikke helt røret 9, men tillater strømning av væske gjennom røret. Dette kan skje ved at spissen for-synes med langsgående spor eller ved at den på hensiktsmessig måte gjøres hul. Røret 9 kan være forsynt med en anordning 10 for dråpedannelse, spesielt når kammeret 1 er beregnet for å tjene som dryppkammer for infusjon eller transfusjon. Utførelsen i detalj av dråpedanneren 10 kan bestemmes av fagmannen.
Fig. 2 viser hvorledes anordningen er anbragt mot veggen 11 av en beholder av plastfoliemateriale og hvorledes spissen 8 og røret 9 har gjennomtrengt beholderveggen. Den utkragede delen 4 festes til beholderveggen 11 ved hjelp av bindemiddelsjiktet 5, hvoretter den bakre veggen 7 av kammeret 1 med spissen 8 presses fremover mot beholderveggen 11, slik som vist med pilen. Dette er mulig ettersom kammeret 1 er utført av et stivt, men likevel elastisk plastmateriale. Spesielt gjelder dette den koniske delen 2 som skal kunne vendes ut og inn, slik som det fremgår av fig. 2, og deretter fjære tilbake slik som vist i fig. 3. Når den bakre veggen 7 presses fremover, kommer den ved veggen festede spissen 8 også til å presses fremover gjennom røret 9, slik at den fremre enden av spissen blottleges og kan gjennomtrenge beholderveggen 11. Ved hjelp av en ansats 12 på spissen 8 kommer røret til å føres med slik at også det trenger gjennom det av spissen opptatte hullet i beholderveggen. Væske kan nå strømme ut gjennom røret 9.
Fig. 3 viser anordningen etter at trykket mot den bakre veggen 7 av kammeret er avlastet. Den koniske delen 2 har da fjæret tilbake og spissen 8 er trukket tilbake gjennom røret 9. Røret tilbakeholdes imidlertid i hullet i beholderveggen 11 på grunn av friksjonen, og væske kan strømme gjennom røret og kanaler i spissen (ikke vist) til dråpedanneren 10. Væsken kan deretter ledes bort gjennom tilkoplingen 13 som kan være utført på konvensjonell måte.
Ved hjelp av den viste anordningen av røret 9 omkring spissen 8, oppnås den fordel at spissen ikke for tidlig kan gjennomtrenge beholderveggen, ettersom den fremre ende ikke blottlegges før den bakre kammerveggen 7 er presset fremover. Videre foreligger det ingen fare for at spisser etter gjennomtrenging av beholderen 11 også skal skade den motstående veggen i beholderen, ettersom spissen trekkes tilbake når trykket på kammerets bakre vegg avlastes. Ettersom røret 9 blir tilbake i hullet i beholderveggen, sikres imidlertid en ubrutt væskeforbindelse.
Det indre av kammeret 1 kan steriliseres ved eller etter fremstillingen, og beskyttes deretter gjennom den an-bragte folien 6. Den del av beholderveggen der tilkoplingsanordningen skal anbringes steriliseres umiddelbart før anbringelsen, f.eks. ved vaskingmed alkohol. På denne måte kan det oppnås en fullstendig steril tilkopling til væskebeholderen, ettersom kammerets indre ikke kommer i kontakt med den frie atmosfæren ved gjennomtrenging av beholderveggen og avtapping av væske.
Fig. 4,5,6, viser en annen utførelsesform av det
i fig. 1,2,3 viste tilkoplingskammeret, idet like deler har samme henvisningsbetegnelser. Her er røret 9 festet koaksialt til en konisk del 14 av elastisk materiale, hvis periferielle del er festet til overgangen mellom den koniske delen 2 og den sylindriske delen 3 av kammeret 1. Før bruk er den smale delen av konusen 14 rettet bakover
mot kammerets bakre vegg 7, slik som vist i fig. 4.
Når den bakre kammerveggen 7 presses fremover, slik som vist med pilen i fig. 5, kommer den koniske delen 2 først til å vende ut og inn, og spissen 8 til å gjennomtrenge beholderen på samme måte som angitt i forbindelse med fig. 2. Ved ytterligere trykk fremover kommer anslaget 12 på spissen 8 til å presse røret 9 fremover, og ettersom dette er festet til den koniske delen 14, kommer denne til å sneppe over, slik at dets smalere ende nå er rettet fremover og derved fastholder røret 9 i en fremre stilling.
I fig. 6 vises hvorledes trykket mot den bakre kammerveggen 7 avlastes slik at spissen 8 blir trukket tilbake ved at den koniske delen 2 tar tilbake sin opprinnelige form. Den koniske delen 14 kommer imidlertid til å bibeholde sin nye form, og kommer derved til å fastholde røret 9 i hullet i beholderveggen 1, selv om friksjons-kraften ikke er tilstrekkelig for å sikre dette.
Også ved denne utførelsesformen kan det oppnås en fullstendig steril tilkopling til en væskebeholder av foliematerialet. Fig. 7,8,9 viser en enklere utført anordning for oppnåelse av en væsketilkopling til en væskebeholder av foliemateriale. Anordningen består ifølge fig. 7 helt enkelt av en skålformet kammerdel 15, som er forsynt med en utkraget del 16, beregnet til å festes til beholderveggen ved hjelp av et kontaktheftende bindemiddel 17. Bindemiddelet beskyttes før anbringelsen på konvensjonell måte av en folie 18 som er forsynt med et slippmiddel. I den skålformede delen 15 er det anbragt en hul spiss 19 som tillater forbindelse med kammerets indre. Fig. 8 viser hvorledes kammerdelen festes ved en beholdervegg 20, hvoretter et trykk påføres i spissens 19 retning,, slik at den skålformede kammerdelen 15 bulkes innover og spissen 19 gjennomtrenger beholderveggen. Når trykket avlastes, kommer kammerdelen 15:til å fjære tilbake og føre med seg spissen 19, slik som-vist i fig. 9. Derved oppnås på en enkel måte en tett væskeforbindelse med det indre av beholderen.
Fig. 10 viser en ytterligere utførelsesform for tilkoplingsanordningen ifølge oppfinnelsen. En folie 21, som ved hjelp av et kontaktheftende bindemiddel er beregnet til å festes til en beholdervegg, er her forsynt med en hylse 22 som er tett tilsluttet et rør 23. Røret 23 er utført av et bøyelig materiale, såsom gummi eller plast, og kan også være utformet som en belg. Røret er ved sin andre ende tett tilsluttet en holder 2 4 for en hul sprøytespiss 25. Sprøytespissen 25 omgis av et rør 26 som er glidbart anbragt på sprøytespissen og er forsynt med et stoppanslag 27. Holderen 24 for sprøytespissen 25 er i sin tur tilsluttet en tilkoplingsinnretning 28 av konvensjonell type for en væskeledning 29.
Ved tilslutningen til en væskebeholder av foliematerialet anbringes først den kontaktheftende flaten av folien 21 mot beholderveggen og festes til denne. Før bruk beskyttes flaten med bindemiddelet og det indre av røret 23 mot tilsmussing hensiktsmessig ved hjelp av et med slippmiddel forsynt folie (ikke vist) på samme måte som angitt i det foregående. Etter anbringelsen av folien 21 mot beholderveggen, presses sprøytespissen 25 mot beholderveggen, slik at denne gjennomtrenges. Ved at lengden av røret 26 er tilpasset slik at dets bakre ende hviler mot holderen 24 for sprøytespissen 25 når denne nettopp er frilagt, kommer røret 26 også til å innføres i det opptatte hullet i beholderveggen. Derved forhindrer stoppanslaget 27 at røret 26 innføres alt for langt. Innføringen av sprøytespissen
25 muliggjøres av at røret 23 er utført av et lett bøyelig materiale, såsom gummi eller plast, og i en foretrukket ut-førelsesform er røret til og med utført som en belg, slik at det lett kan trykkes sammen. Røret 23 skal imidlertid ha en tilstrekkelig elastisitet for å gå tilbake til sin opprinnelige form når trykket fremover på sprøytespissen avlastes. Ved denne trykkavlasting kommer så sprøytespissen til å trekkes tilbake gjennom hullet i beholderveggen, mens røret 26 på grunn av friksjonen blir igjen i hullet, slik at dette holdes åpent og en væskeforbindelse sikres. Ved at sprøytespissen umiddelbart etter gjennomtrengingen av beholderveggen trekkes tilbake, foreligger det ingen fare for at den skal skade beholderens motstående vegg. Denne faren er ellers stor når beholderen er tømt noe og da på grunn av sin mykhet begynner å falle sammen.
Etter gjennomtrengingen av beholderveggen og tilbake-trekkingen av sprøytespissen 25, kan væske strømme fra beholderen ut gjennom røret 26, sprøytespissen 25, til-koplingsinnretningen 2 8 og væskeledningen 29. Samtlige av disse deler kan holdes sterile før bruken, og tilkoplingen til væskebeholderen kan også skje under sterile betingelser, slik at det oppnås full sikkerhet, f.eks. intra-venøs infusjon eller ved blodtransfusjon. Det er naturlig-vis heller intet som hindrer at anordningen benyttes for en tilførsel av materialet under sterile betingelser.
De i det ovenstående viste utførelsesformene har først og fremst gått ut på tilkopling av beholdere av bøye-lig foliemateriale som alitid er beregnet for å inneholde væske. Det innses imidlertid at oppfinnelsen ikke utelukkende er begrenset til dette. Således kan stoffer for enterale diettpreparater, beregnet til å tilføres gjennom sonde, emballeres sterilt i pulverform i poser av plastfoliemateriale. Før administreringen skal pulveret til-settes vann og eventuelt også med andre væsker for å gi en væskeformet form for administrering. Denne tilførsel av væske til det sterilemballerte pulveret kan oppnås sterilt ved hjelp av en tilkoplingsanordning' ifølge oppfinnelsen, idet emballasjen altså fra' begynnelsen ikke inneholder noen væske. Avtappingen av den ferdige blandingen for administrering kan også skje ved hjelp av en anordning ifølge oppfinnelsen, som'kan"være den samme som anordningen'for væsketilførselen.
Det er videre også å bemerke at oppfinnelsen ikke er begrenset til utelukkende tilkoplings- og avtappingsan-ordninger for bruk innen medisinen, der det stilles 'store krav til sterilitet. Eksempelvis kan en enkel anordning av den type som er vist i fig. 7-9 som kan gjøres billig, benyttes for oppnåelse av en væsketilkopling til forskjellige poseformede konsumentemballasjer og storemballasjer for forskjellige næringsmidler og andre preparater, såsom melk og saft, men også til emballasjer for slike stoffer som motor-olje, m.m. Emballasjene kan her være utført av materiale såsom plastfolie eller plastbelagt papir. I hvert tilfelle oppnås fordelene ifølge oppfinnelsen, nemlig en enkel, væsketett og lekkasjefri tilkopling, og at væskeemballasjen ikke selv behøver å fremstilles med ferdige og fordyrende tilkoplingsinnretninger.
For fremstilling av tilkoplingsanordningen ifølge oppfinnelsen velges materiale som er velkjente for fagmannen. Det kommer da først og fremst forskjellige gummi- og plastmaterialer på tale, og i de tilfeller da materialet skal ha spesielle egenskaper, såsom selvtettende egenskaper, elastisitet, bøyelighet etc, kan slike materialer lett velges av fagmannen på basis av kjente materialspesifika-sjoner. I de bruksområdene som først kommer på tale, nemlig innen det medisinske og kirurgiske området, er det av betydning at de benyttede materialene lett og sikkert kan steriliseres, f.eks. ved hjelp av varme, ioniserende stråling eller ad kjemisk vei. Blant hensiktsmessige plastmaterialer kan nevnes polyolefiner, såsom polyeten og polypropylen, halogenerte polyolefiner, såsom polyvinylklorid og fluor-plaster, polyamider, såsom forskjellige typer av nylon og polyestre, såsom polyetylentereftalat. Som gummimateriale kan forskjellige typer av natur- og syntetisk gummi benyttes. De benyttede materialene kan også inneholde forskjellige hjelpesubstanser, såsom fyllmiddel og myknings-middel, idet det da iakttas at de benyttede midlene ikke må ha noen ufordelaktig innvirkning på det emballasjeinnhold som de kommer i konakt med.
De benyttede kontaktheftende bindemidlene er også av betydning. Oftest er hensikten ikke å fjerne den kontaktheftende folien fra beholderen før denne er tømt, og derfor tilstrebes som oftest en så permanent og sterk forbindelse som mulig. Videre bør det velges et bindemiddel som ikke har noen skadelig innvirkning på emballasjeinnholdet dersom de kommer i kontakt med dette. Binde-middelets vedheftingsevne bestemmes også av forskjellige typer materialer det er som skal føyes sammen. Under iakttagelse av disse og andre parametre kan fagmannen velge blant et stort antall kjente komposisjoner for kontaktheftende bindemidler, og kan også velge et hensiktsmessig slippmiddel for behandling av beskyttelsesfolier for bindemiddelet .
Ved hjelp av foreliggende oppfinnelse fremskaffes en anordning for oppnåelse av en væsketett tilkopling til en væskeemballasje av foliematerialet, idet det sikres at væske kan tilføres eller tas ut uten fare for spill eller forurensning av emballasjeinnholdet. Derved kan væske-emballas jen utføres enklere og til en billigere pris.

Claims (5)

1. Anordning for oppnåelse av en tett væskeforbindelse med det indre av en væskebeholder av fleksibelt foliemateriale, idet en spiss (8) er anordnet for å gjennomtrenge beholderens vegg (11) for tilførsel eller uttrekking av væske, karakterisert ved at anordningen i sin helhet er beregnet til å bli anbragt på beholderen først når en væskeforbindelse skal oppnås, at en flate (4,17,21) som er beregnet til å bli anbragt mot beholderveggen er forsynt med et kontakt-hef tende bindemiddel (5) og er beregnet til å hefte til beholderveggen (11) i det området der spissen (8,19,25) er beregnet til å trenge gjennom, og at den selvheftende flaten (4,17,21) er forsynt med en forbindelse (2,3) til et kammer (1,15,23) av elastisk materiale, i hvis motstående vegg spissen (8,19,25) er festet, idet væskeforbindelsen er tilveiebragt enten ved at spissen (19) er utformet hul og forløper gjennom den motstående veggen, eller ved hjelp av en stuss (13) i kammerets bunn.
2. Anordning ifølge krav 1, karakterisert ved at spissen er omgitt av et rør (9), som følger med spissen (8) når denne trenger gjennom emballasjeveggen (11), og som blir igjen i det opptatte hullet i veggen når spissen (8) trekkes tilbake.
3. Anordning ifølge krav 2, karakterisert ved at det røret (9) som omgir spissen (8) er anbragt på en sneppmekanisme (14), som ved innføring av spissen (8) og røret (9) snepper over til en stilling som holder røret inne når spissen trekkes tilbake.
4. Anordning ifølge krav 2-3, karakterisert ved at spissen (8,19,25) er hul, slik at væske kan trekkes ut eller tilføres gjennom denne.
5. Anordning ifølge et eller flere av kravene fra 1-4, karakterisert ved at det til den selvheftende flaten (4) tilkoplede kammer (1) er utført som et dryppkammer for infusjon.
NO824401A 1981-05-07 1982-12-29 Anordning for oppnaaelse av en tett vaeskeforbindelse med det indre av en vaeskebeholder av fleksibelt foliemateriale. NO152992C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8102868A SE443089B (sv) 1981-05-07 1981-05-07 Anordning for astadkommande av en tet vetskeforbindelse med det inre av en vetskebehallare

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO824401L NO824401L (no) 1982-12-29
NO152992B true NO152992B (no) 1985-09-23
NO152992C NO152992C (no) 1986-01-02

Family

ID=20343761

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO824401A NO152992C (no) 1981-05-07 1982-12-29 Anordning for oppnaaelse av en tett vaeskeforbindelse med det indre av en vaeskebeholder av fleksibelt foliemateriale.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4567999A (no)
EP (1) EP0078295B1 (no)
JP (1) JPS58500645A (no)
DE (1) DE3274801D1 (no)
DK (1) DK3683D0 (no)
FI (1) FI71229C (no)
NO (1) NO152992C (no)
SE (1) SE443089B (no)
WO (1) WO1982003776A1 (no)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0258579A1 (fr) * 1986-08-01 1988-03-09 Societe Des Produits Nestle S.A. Dispositif de connexion et de vidange d'un emballage
EP0345230B1 (en) * 1988-06-02 1994-09-14 Piero Marrucchi Method and device for manipulating and transferring products between confined volumes
FR2633270B1 (fr) * 1988-06-22 1990-11-02 Vittel Eaux Min Dispositif d'ouverture-fermeture pour sachet en matiere synthetique souple avec limitation de penetration
US5167650A (en) * 1989-06-16 1992-12-01 E. R. Squibb Pouch with mounting member for removable adhesive filter
DE3926024C2 (de) * 1989-08-07 1994-10-27 Minnesota Mining & Mfg Vorrichtung zum Entnehmen von fließfähigem Füllgut durch eine flexible Wand eines Beutels
US5034024A (en) * 1989-10-10 1991-07-23 E. I. Du Pont De Nemours And Company Surfactant treatment of aromatic polyimide gas separation membranes
GB9109168D0 (en) * 1991-04-29 1991-06-19 Du Pont Canada Reuseable pouch fitment
SE9203659L (sv) * 1992-12-04 1994-02-14 Dicamed Ab Ventilanordning för aseptisk injicering och uttag av medicinsk vätska i/ur behållare samt dess användning
US5514123A (en) * 1993-04-01 1996-05-07 Abbott Laboratories Sterile formed, filled and sealed flexible container
US5845812A (en) * 1996-01-31 1998-12-08 The Testor Corporation Paint pouch fitting
US6183465B1 (en) 1999-09-01 2001-02-06 Sherwood Services, Ag Adapter for a feeding system
US6869653B2 (en) 2001-01-08 2005-03-22 Baxter International Inc. Port tube closure assembly
US6652942B2 (en) 2001-01-08 2003-11-25 Baxter International Inc. Assembly for a flowable material container
US7080672B2 (en) 2002-08-22 2006-07-25 Sherwood Services Ag Sliding seal adapter for a feeding system
US7507226B2 (en) 2002-10-22 2009-03-24 Baxter International Inc. Access port with safety tab and fluid container employing same
US7544191B2 (en) * 2002-10-22 2009-06-09 Baxter International Inc. Formed, filled, sealed solution container, port and method for establishing flow between the container and an administration set
US7942861B2 (en) 2002-10-22 2011-05-17 Baxter International Inc. Fluid container with access port and safety cap
US20090105684A1 (en) * 2007-10-23 2009-04-23 Baxter International Inc. Medication port for medical fluid container

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1763924A (en) * 1928-08-14 1930-06-17 Erwin Weldon Charles Bottle attachment
US2704075A (en) * 1952-03-10 1955-03-15 Baxter Don Inc Flexible plastic container
US2856929A (en) * 1954-07-22 1958-10-21 Baxter Don Inc Plastic container
US3172570A (en) * 1962-09-14 1965-03-09 Lipschutz Sidney Novel electrolyte package
US4022205A (en) * 1973-11-05 1977-05-10 Tenczar Francis J Fluid connectors
US3930286A (en) * 1974-12-09 1976-01-06 United Vintners, Inc. Flexible container having valve with puncturing plunger
US4381776A (en) * 1980-06-20 1983-05-03 Haemonetics Corporation Anticoagulant dispensing apparatus and method of use

Also Published As

Publication number Publication date
NO152992C (no) 1986-01-02
FI71229C (fi) 1986-12-19
FI824536L (fi) 1982-12-31
EP0078295A1 (en) 1983-05-11
US4567999A (en) 1986-02-04
DE3274801D1 (en) 1987-02-05
EP0078295B1 (en) 1986-12-30
JPS58500645A (ja) 1983-04-28
FI824536A0 (fi) 1982-12-31
SE8102868L (sv) 1982-11-08
DK3683A (da) 1983-01-06
WO1982003776A1 (en) 1982-11-11
NO824401L (no) 1982-12-29
FI71229B (fi) 1986-09-09
DK3683D0 (da) 1983-01-06
SE443089B (sv) 1986-02-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO152992B (no) Anordning for oppnaaelse av en tett vaeskeforbindelse med det indre av en vaeskebeholder av fleksibelt foliemateriale
JP7146858B2 (ja) パッケージ
US5224937A (en) Closed syringe-filling system
US3509879A (en) Parenteral liquid container having frangible part structure
EP0324257B1 (en) Liquid transfer assemblies
TWI339114B (en) Fluid transfer device and drug bottle for use in an infusion system, and method for fluid transfer in such a system
US9775944B2 (en) Pen needle dispensing apparatus
US5454805A (en) Medicine vial link for needleless syringes
AU650122B2 (en) Improved liquid dispensers
AU778605B2 (en) Ampoule containing a liquid for medical purposes
EP3654909B1 (en) Sterile product bag with filtered port
JPS59500602A (ja) 混合装置
EP0172836A1 (en) CLOSED MEDICINE DISPENSING SYSTEM.
NO322207B1 (no) Beholder for intravenos administrering
JP2002224195A (ja) 輸液容器
US3368560A (en) Outlet fitting for plastic parenteral solution container
US5122126A (en) Nozzle member provided with sealing membrane
WO2000002618A1 (en) A system for administration of infusion and irrigation liquids and a device incorporated in the system
RU2328320C2 (ru) Соединительное устройство комплекта для энтерального введения лекарственных средств
JP2000262635A (ja) 薬液容器のための液体流動制御装置
JPS59500601A (ja) 閉鎖薬剤放出システム
PL190818B1 (pl) Urządzenie do gromadzenia i podawania płynu medycznego
JP2592416C (no)