NO151973B - Fremgangsmaate til elektrolyse av vandige alkalihalogenidopploesninger - Google Patents

Fremgangsmaate til elektrolyse av vandige alkalihalogenidopploesninger Download PDF

Info

Publication number
NO151973B
NO151973B NO792723A NO792723A NO151973B NO 151973 B NO151973 B NO 151973B NO 792723 A NO792723 A NO 792723A NO 792723 A NO792723 A NO 792723A NO 151973 B NO151973 B NO 151973B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
value
alkali halide
partial flow
solution
anode compartment
Prior art date
Application number
NO792723A
Other languages
English (en)
Other versions
NO792723L (no
NO151973C (no
Inventor
Karl Lohrberg
Original Assignee
Metallgesellschaft Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6047970&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO151973(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Metallgesellschaft Ag filed Critical Metallgesellschaft Ag
Publication of NO792723L publication Critical patent/NO792723L/no
Publication of NO151973B publication Critical patent/NO151973B/no
Publication of NO151973C publication Critical patent/NO151973C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B15/00Operating or servicing cells
    • C25B15/08Supplying or removing reactants or electrolytes; Regeneration of electrolytes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B1/00Electrolytic production of inorganic compounds or non-metals
    • C25B1/01Products
    • C25B1/34Simultaneous production of alkali metal hydroxides and chlorine, oxyacids or salts of chlorine, e.g. by chlor-alkali electrolysis
    • C25B1/46Simultaneous production of alkali metal hydroxides and chlorine, oxyacids or salts of chlorine, e.g. by chlor-alkali electrolysis in diaphragm cells

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Electroluminescent Light Sources (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en- fremgangsmåte til elektrolyse av vandige, alkalihalog.enidoppløsninger i membranceller ved pH-verdier' over" 1., 0 i. anoderommet, hvor alkalihalogenidoppløsningen som ved: forhøyet trykk' føres gjennom anoderommet, igjen anrikes med alkalihalogenid,. innstilles, på en. pH—verdi under 1,0- og deretter heves til en pH-verdi i området på 1,0-6,0.
Opp- til den nyeste tid fantes det for elektrolyse- av alkali-halogenidoppløs-ninger, spesielt for natriurnMbridoppløsninger,
i det vesentlige to fremgangsmåter, nemlig amalgam- og d-ia-fragmafremgangsmåten. Amalgamfremgangsmåten har det fortrinn å muliggjøre: fremstilling av høykonsentrert alkalilut. av høy renhet,, krever imidlertid på grunn- av anvendelsen; av kvikk-sølv mye ekstraarbeid- for økologisk, beskyttelse:.. Diafragma-fremgangsmåten forlanger- ikke slike ekstraarbeider,, muliggjør imidlertid bare fremstilling: av alkalilut av betraktelig mindre konsentrasjon,, som dessuten: har betraktelig, alkali — h a 1 ogen i di nnho 1 d..
Etter at det var lykkes: å tilveiebringe såkalte- ioneutvekslermembraner som er kjemisk- resistente, hydraulisk ugjennom-trengelige og. i det vesentlige: bare kation-gjennomtrengelige, får membranfremgangsmåter økende betydning. Det er å gå
ut i fra at membranfremgangsmåten vil. være fremtidens fremgangsmåte ..
Ved membranfremgangsmåten. er elektrolysecellens anode- og katoderom. adskilt ved hj;elp av en ioneutvekslermembran, hvorigjennom det i det vesentlige bare kan trenge, alkali-ioner. Disse nøytraliseres elektrisk på katodene og danner i anoderommet med vann alkalilut og hydrogen. Halogenioner kan ikke passere membranen og frigjøres derfor utelukkende i anodereommet i form av halogengass..
Ved anvendelse av tidligere kjente ioneutvekslermembraner
er det derimot ikke å unngå at en del av de i katoderommet dannede OH-ioner vandrer gjennom membranen inn i anoderommet.
Eksempelvis ved natriumkloridelektrolysen er ca. 2/3 av de i avhengighet av membranens kvalitet og driftstid oppnådde virk-ningsgradtap på 5-20% å tilbakeføre på inntreden av OH-ioner i anoderommet. Her danner OH-ionene med halogengass - alt etter anolyttens pH-verdi - kloroksygensyrer resp. deres salter, spesielt hypoklorit og klorat som bare kan spaltes ved syretilsetning.
Dannelsen av kloroksygensyrer resp. deres salter er derfor til slutt også ansvarlig for at oppløseligheten av alkali-halogenidet avtar. Herved blir utskillingspotensialet - i ekstreme tilfeller rundt 50 mV - uedlere.
For å unngå ovennevnte ulemper er det kjent å gjennomføre elektrolysen i membrancellen med sur anolytt, idet solen tilsettes så meget saltsyre at de inntrengende OH-ioner nettopp nøytraliseres (D. Bergner: "Elektrolytische Chlorer-zeugung nach dem Membranverfahren", Chemiker-Zeitung 101
(1977), side 433-447). Det er også kjent å utmåle syretilsetningen således at anolyttens pH-verdi ligger i området fra ca. 1-5, fortrinnsvis 3,0-4,0 (DOS 24 09 193) resp. ved ca. 2 (DOS 26 31 523). Ved fremgangsmåten ifølge US-patent 3 948 737 skal anolyttens pH-verdi ikke ligge over 4,5, fortrinnsvis mellom 2,5 og 4,0, idet også verdier på
pH = 1 og lavere er tillatt.
Enskjønt innstillingen av lavere pH-verdi med hensyn til ødeleggelse av kloroksygensyrene resp. deres salter, lønner seg, er det uheldig at ved innstilling av meget høye hydro-genionkonsentrasjoner vandrer hydrogenionet gjennom membranen inn i katoderommet og der reaksjonen med alkaliluten reduserer lutstrømutbyttet. Det forbedrer undertiden riktignok halogenstrømutbyttet,samtidig nedsettes imidlertid lutstrømutbyttet (D. Bergner, sitat ovenfor).
Oppfinnelsens oppgave er a tilveiebringe en fremgangsmåte som er enkel å gjennomføre, unngår ulempene ved de kjente fremgangsmåter og som med hensyn til så vel halogenutbyttet som også lututbyttet fører til fordelaktige resultater.
Oppfinnelsen vedrører altså en fremgangsmåte av den innlednings-vis nevnte type, idet at fremgangsmåten er karakterisert ved at en delstrøm av den anrikede alkalihalogenoppløsning innstilles på en pH-verdi under 1 og at denne delstrøm blandes med hoved-strømmen av samme alkalihalogenoppløsning, således at den samlede oppløsning av delstrøm og hovedstrøm får en pH-verdi i området fra 1,0-6,0.
Prinsippdelt er det mulig å innstille den samlede alkali-halogenidoppløsning på en pH-verdi under 1 og deretter ved lut-tilsetning å bringe til den høyere pH-verdi.
Spesielt fordelaktig er det imidlertid bare å behandle en delstrøm på maksimalt 20%, fortrinnsvis fra 8-15%, og derved å velge syretilsetningen således at etter forening med hoved-strømmen, oppnås den tilstrebede i området på 1,0-6,0 liggende pH-verdi.
Således er det eksempelvis fra alkalihalogenidoppløsningen
som vanligvis fremkommer med en pH-verdi på ca. 11 fra sonene av oppmetning med alkalihalogenid og utfelling og filtrering av forurensningene å adskille en delstrøm på 8%
og innstille på pH=0,4, når etter gjenforening er tilstrebet en slutt-pH-verdi på 1,5. Under slike forutsetninger er en delstrøm på 15% derimot bare å innstile på en pH-verdi på
0,67. En delstrøm på 10% er å bringe til en pH-verdi på
0,6, når det etter forening med hovedstrømmen er ønsket en slutt-pH-verdi på 1,7.
Med hensyn til en mest mulig kvantitativ ødeleggelse av halogenoksygensyrene resp. deres salter og en nedsettelse av faren for dannelse av CIO2, er det fordelaktig å inn-
stille delstrømmen på en pH-verdi under 0,8, og å velge den tilsvarende liten i avhengighet av den tilstrebende slutt-pH-verdi.
Fortrinnsvis foregår innstillingen av pH-verdi under 1 ved en temperatur over 70°C, spesielt i området fra 80-90°C, da spaltningen herved begunstiges.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen bevirker to forskjellige ting:
Ved surgjøring spesielt av en delstrøm, under en pH-verdi
på 1, fortrinnsvis 0,8, spaltes halogenoksygensyrene resp. deres salter praktisk talt kvantitativt.
På grunn av innstillingen av anolytten på en pH-verdi i området fra 1,0-6,0 foregår bare en liten dannelse av halogenoksygensyrene resp. deres salter, som ikke utvirker seg uheldig på strømutbyttet. For så vidt oppnås spesielt gunstige forhold når i ytterligere fordelaktig utforming av oppfinnelsen pH-verdien av den til anodekammeret tilførende elektrolytt innstilles på en verdi i området fra 1-2,5.
Ved den foretrukne utforming av oppfinnelsen avgrenes fra denne strøm igjen en delstrøm til praktisk talt fullstendig ødeleggelse av halogenoksygensyrene resp. deres salter, således at det til slutt innstiller seg en stasjonær tilstand, hvori likeså meget halogenoksygensyrer ødelegges ved del-strømbehandlingen som det dannes i anoderommet. Eksempelvis opprettholdes ved adskillelse av en delstrøm på 10% pH-verdi-innstilling på 0,6 og en pH-verdi av anolytten etter gjenforening på 1,7 et innhold av kloroksygensyre resp. deres salter av 20 g/l (beregnet som natriumklorat).
En ytterligere fordelaktig utforming av oppfinnelsen består ikke som generelt i å avgasse den fra membrancellens anoderom uttredende elektrolytt før oppstyrking med alkalihalogenid - men ved tilsetning av alkalilut å innstille på en pH-verdi fra ca. 7-10. Derved overføres den oppløst i små mengder tilstedeværende halogengass til halogenoksygensyrer resp. deres salter, som ved den etter oppmetning og fjerning av forurensningen foregående surgjøring uten videre for en over-
veiende del fjernes.
Selve membrancellen har i og for seg kjente konstruktive ele-menter. Som membranmateriale er det egnet polyfluor-hydro-karboner med kationutvekslende grupper, som f.eks. sulfonsyre-(SO^H), karboksylsyre- (COOH) og fosfonsyre- (PO^I^) grupper. Derved kan enkelte fluoratomer også være erstattet med andre halogenatomer, spesielt kloratomer. Med hensyn til egnede membranmaterialer sammenlign også D. Bergner ovenfornevnte sitat, s. 441, høyre spalte og følgende.
De anoder som anvendes ved gjennomføring av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen kan bestå av grafitt. Spesielt fordelaktig er imidlertid med edelmetall eller edelmetalloksyd belagte titan-, niob- eller tantalelektroder eller såkalte dimensjonsstabile anoder, hvor en elektrokatalytisk virkning går ut fra blandingsoksyder av edelmetaller og filmdannende metaller, spesielt titan.
Som katodemateriale er det spesielt egnet stål og nikkel, nikkel i form av såkalte porøse dobbeltskjelett-katoder.
Fremganganåten ifølge oppfinnelsen i sin foretrukne utførelse med delstrømadskillelse gir ved tilsvarende dimensjonering av dens mengde og dens pH-verdi, den mulighet under driften av membrancellen å endre enolyttens pH-verdi. 'Spesielt kan membranens aldringsforeteelser utlignes med senkning av anolyttens pH-verdi. Også lar forskjellige membranceller seg forsørge med forskjellige dimensjoneringer av del- og hovedstrømmen med anolytt av forskjellige pH-verdier.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere ved hjelp av arbeids-diagrammet og utførelseseksempelet.
Med 1 er det vist anoderommet av to membranceller for natriumkloridelektrolysen. Klorgass bortføres over ledning 20. Den på natriumklorid utarmede elektrolytt kommer over ledningene 2 og 3 inn i behandlingsrommet 4, blandes der med natronlut tilført over ledning 5 og innstilles på en pH-verdi fra 7-10. Derved omdannes oppløst klorgass i hypoklorit, hvorav det i avhengighet av pH, temperatur og tid oppstår helt eller delvis Na-klprat.
Derved kommer oppløsningen i oppmetteret 6 og bringes med koksalt tilført over ledning 7 til en konsentrasjon på ca.
310 g/l. I den etterkoblede innretning 8 foregår felling av forurensningene, spesielt kalsium- og magnesiumsioner, ved tilsetning av natronlut over 9 inntil en pH-verdi på ca. 11. Etter behandlingen i filterinnretningen 10 og uttak av ut-felte forurensninger over ledning 11, kommer oppløsningen inn i ledning 12 og oppdeles i en delstrøm 13 og en hovedstrøm 14. Mens hovedstrømmen 14 strømmer i retning av anoderommet 1, bringes delstrømmen 13 i innretning 15 ved tilsetning av konsentrert saltsyre over ledning 16 til en pH-verdi under 1,0, fortrinnsvis under 0,8. Derved spaltes sterkt kloroksygensyre, resp. deres salter under dannelse av klor. Klorgassen forenes med den fra membrancellenes anoderom 1 stammende klorgass under anvendelse av en ledning 21.
Oppløsningen strømmer deretter over ledning 17 og tilføres blandet med oppløsningen av hovedstrømmen 14 over ledning 18 resp. 19 til anoderommene 1. Ved innbygning av tilsvarende reguleringsyentiler kan det innstilles variable bland-ingsforhold og dermed forskjellige pH-verdier i de oppløs-ninger som strømmer gjennom ledningene 18 resp. 19.
Utf ør^l^es^ksemp_el
Til gjennomføring av elektrolysen tjente to membranceller
med stålkatoder og dimensjonsstabile anoder på basis av titan. Membranene besto av etylendiaminmodifisert "Nafion"
(et produkt fra firmaet DuPont). Den anlagte cellespenning lå ved 3,8 volt.
Membrancellens anoderom 1 ble fylt med en sol som inneholdt 310 g/l NaCl og hadde en pH-verdi på 1,7 og en temperatur på 95°C. Anolyttens oppholdstid i anoderommet 1 ble dermed
dimensjonert således at nedgangen av NaCl lå ved 25 g/l.
I løpet av denne tid danner det seg ca. 2 g/l kloroksygensyrer (beregnet som NaClO^).
Den fra anoderommet 1 utrennende elektrolyttoppløsning ble i behandlingsrom 4 innstilt med natronlut på pH 8, deretter i oppmetteren 6 i en oppmettet til en NaCl-konsentrasjon på
310 g/l og i innretning 8 ved hjelp av ytterligere natonlut bragt til pH 11, idet forurensningene ble utfelt. Etter filtrering i filterinnretningen 10 ble i fremgangsmåten be-gynnelsesfase elektrolytten innstilt på pH 1,7 og igjen til-ført til anoderommene. Etter at konsentrasjonen av kloroksygensyren hadde øket til 22 g/l (beregnet som NaClO^) ble en delstrøm som utgjorde 10% av den fra filterinnretningen 10 uttredende renelektrolytt ført over ledning 13 inn i innretning 15 og der ved tilsetning av saltsyre innstilt på
pH 0,6. Ved denne forholdsregel ble kloroksygensyren i del-strømmen avbygget til 2 g/l. Den derved dannede klorgass ble ført over ledning 21 inn i ledning 20.
Etter forening av den for kloroksygensyren sterkt befridde delstrøm med den over ledning 14 førte hovedstrøm av renelektrolytt ble på den ene side oppnådd en blandings-pH-verdi på 1,7 og på den annen side en midlere konsentrasjon av kloroksygensyre på 20 g/l (beregnet som NaClO^). Konsentrasjonen kunne opprettholdes under det samlede' fremgangsmåte-forløp.
Ble derimot den fra filterinnretningen utrennende ren-elektrolytt bare hevet til en pH-verdi på 1,7, ville konsentrasjonen av klorhydrogensyre etter sammenligningsmessig kort driftstid nå 140 g/l. Derved ville NaCl-oppløseligheten synke til 270 g/l, hvilket ville være forbundet med en økning av utskillelsespotensialet rundt 50 m/V. Den derved betingede opptreden av bireaksjoner ville ha til følge en betraktelig nedgang av strømutbyttet.

Claims (5)

1. Fremgangsmåte til elektrolyse av vandige alkalihalogenid-oppløsninger i membranceller ved pH-verdier over 1,0 i anoderommet, hvor alkalihalogenidoppløsningen som ved forhøyet trykk føres gjennom anoderommet, igjen anrikes med alkalihalogenid, inntilles på en pH-verdi under 1,0 og deretter heves til en pH-verdi i området på 1,0-6,0, karakterisert ved at en delstrøm av den anrikede alkalihalogenidoppløsning innstilles på en pH-verdi under 1 og at denne delstrøm blandes med hovedstrømmen av samme alkalihalogenidppplrSsninq, således at den samlede o<pp>les-ning av delstrøm og hovedstrøm får en pH-verdi i området fra 1,0-6,0.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at en delstrøm av alkalihalogenidoppløsningen på maksimalt 20%, fortrinnsvis på 8-15%, innstilles på en pH-verdi under 1, slik at det etter forening med hovedstrømmen av alkalihalogenidoppløs-ningen oppnås en pH-verdi på 1,0-6,0.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 2, karakterisert ved at delstrømmen av alkalihalogenidoppløsningen innstilles på en pH-verdi under 0,8.
4. Fremgangsmåte ifølge et eller flere av kravene 1-3, karakterisert ved at pH-verdien av den til anoderommet tilførte anrikede alkalihalogenidoppløsning innstilles på en verdi på 1,0-2,0.
5. Fremgangsmåte ifølge et eller flere av kravene 1-4, karakterisert ved at pH-verdien av alkalihalogenidoppløsningen som forlater anoderommet innstilles på en verdi på 7-10.
NO792723A 1978-08-26 1979-08-22 Fremgangsmaate til elektrolyse av vandige alkalihalogenidopploesninger NO151973C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19782837313 DE2837313A1 (de) 1978-08-26 1978-08-26 Verfahren zur elektrolyse waessriger alkalihalogenid-loesungen

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO792723L NO792723L (no) 1980-02-27
NO151973B true NO151973B (no) 1985-04-01
NO151973C NO151973C (no) 1985-07-31

Family

ID=6047970

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO792723A NO151973C (no) 1978-08-26 1979-08-22 Fremgangsmaate til elektrolyse av vandige alkalihalogenidopploesninger

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4247375A (no)
EP (1) EP0008470B1 (no)
JP (1) JPS5531199A (no)
AT (1) ATE978T1 (no)
BR (1) BR7905453A (no)
CA (1) CA1158196A (no)
DE (2) DE2837313A1 (no)
ES (1) ES483640A1 (no)
FI (1) FI63260C (no)
MX (1) MX152740A (no)
NO (1) NO151973C (no)
ZA (1) ZA793571B (no)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4381230A (en) * 1981-06-22 1983-04-26 The Dow Chemical Company Operation and regeneration of permselective ion-exchange membranes in brine electrolysis cells
US4391680A (en) * 1981-12-03 1983-07-05 Allied Corporation Preparing alkali metal hydroxide by water splitting and hydrolysis
DE3216418A1 (de) * 1982-05-03 1983-11-03 Bayer Ag, 5090 Leverkusen Verfahren zur elektrolytischen herstellung von chlor und natronlauge aus sulfathaltigem salz
US4481088A (en) * 1982-07-06 1984-11-06 Olin Corporation Removal of chlorate from electrolyte cell brine
JPS6068997A (ja) * 1983-09-27 1985-04-19 Fuji Photo Film Co Ltd 平版印刷版用アルミニウム支持体の製造方法
JP3115440B2 (ja) * 1992-12-10 2000-12-04 ペルメレック電極株式会社 塩化アルカリ水溶液の電解方法

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL136394C (no) * 1965-11-29 1900-01-01
US3438879A (en) * 1967-07-31 1969-04-15 Hooker Chemical Corp Protection of permselective diaphragm during electrolysis
US3616328A (en) * 1968-09-23 1971-10-26 Hooker Chemical Corp Catholyte recirculation in diaphragm chlor-alkali cells
DE1803638A1 (de) * 1968-10-17 1970-05-27 Bayer Ag Verfahren zur Herstellung von Chlor und Natronlauge
BE795460A (fr) * 1972-02-16 1973-08-16 Diamond Shamrock Corp Perfectionnements relatifs a des cuves electrolytiques
US4040919A (en) * 1974-10-29 1977-08-09 Hooker Chemicals & Plastics Corporation Voltage reduction of membrane cell for the electrolysis of brine
JPS5318498A (en) * 1976-08-03 1978-02-20 Nippon Soda Co Ltd Preventing method for accumulation of alkali chlorates in salt water in ion exchange membrane method electrolysis of alkali chlorides

Also Published As

Publication number Publication date
NO792723L (no) 1980-02-27
FI63260B (fi) 1983-01-31
JPS5531199A (en) 1980-03-05
FI792470A (fi) 1980-02-27
EP0008470B1 (de) 1982-05-05
US4247375A (en) 1981-01-27
MX152740A (es) 1985-11-01
BR7905453A (pt) 1980-05-20
FI63260C (fi) 1983-05-10
NO151973C (no) 1985-07-31
DE2962706D1 (en) 1982-06-24
DE2837313A1 (de) 1980-03-13
ATE978T1 (de) 1982-05-15
ES483640A1 (es) 1980-04-16
CA1158196A (en) 1983-12-06
JPS636635B2 (no) 1988-02-10
ZA793571B (en) 1980-07-30
EP0008470A1 (de) 1980-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4456510A (en) Process for manufacturing chlorine dioxide
RU2112817C1 (ru) Способы получения диоксида хлора
WO2017030153A1 (ja) 電解装置及び電解方法
AU653049B2 (en) Electrochemical process and cell for the production of sulphuric acid and sodium hydroxide
US4169773A (en) Removal of chlorate from electrolytic cell anolyte
EP0498484B1 (en) Process for electrolytic production of alkali metal chlorate and auxiliary chemicals
US5423959A (en) Process and apparatus for the production of sulphuric acid and alkali metal hydroxide
CA1153982A (en) Electrolytic production of alkali metal hypohalite and apparatus therefor
CA1214429A (en) Removal of chlorate from electrolyte cell brine
US20130101499A1 (en) METHODS FOR ELECTROCHEMICAL DECHLORINATION OF ANOLYTE BRINE FROM NaCl ELECTROLYSIS
CA2121628C (en) Process for the production of alkali metal chlorate
NO151973B (no) Fremgangsmaate til elektrolyse av vandige alkalihalogenidopploesninger
US3883406A (en) Process for recovering electrolytically produced alkali metal chlorates
JPH10291808A (ja) 過酸化水素水の製造方法及び装置
EP0532535B1 (en) Electrochemical production of acid chlorate solutions
US4147600A (en) Electrolytic method of producing concentrated hydroxide solutions
US4888099A (en) Process for the production of alkali metal chlorate
US4919791A (en) Controlled operation of high current density oxygen consuming cathode cells to prevent hydrogen formation
US10847825B2 (en) Chloralkali process
CA1337808C (en) Process for the preparation of chromic acid
SU808561A1 (ru) Способ промывки диафрагмы
NO119166B (no)
RU2361966C2 (ru) Способ проведения электролиза водного раствора соли
JPH0118155B2 (no)