NO127221B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO127221B
NO127221B NO00341/69A NO34169A NO127221B NO 127221 B NO127221 B NO 127221B NO 00341/69 A NO00341/69 A NO 00341/69A NO 34169 A NO34169 A NO 34169A NO 127221 B NO127221 B NO 127221B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
units
mounting device
push
devices
suspension devices
Prior art date
Application number
NO00341/69A
Other languages
English (en)
Other versions
NO127221C (no
Inventor
Richard Theus
Adolf Klinger
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of NO127221B publication Critical patent/NO127221B/no
Publication of NO127221C publication Critical patent/NO127221C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05KPRINTED CIRCUITS; CASINGS OR CONSTRUCTIONAL DETAILS OF ELECTRIC APPARATUS; MANUFACTURE OF ASSEMBLAGES OF ELECTRICAL COMPONENTS
    • H05K7/00Constructional details common to different types of electric apparatus
    • H05K7/18Construction of rack or frame
    • H05K7/186Construction of rack or frame for supporting telecommunication equipment

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Microelectronics & Electronic Packaging (AREA)
  • Structure Of Telephone Exchanges (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)

Abstract

Anordning til å oppta bærefrekvensinn-. retninger i form av innskjøvne enheter.Oppfinnelsen angår en monteringsanordning til å oppta innskyvbare enheter over og/eller ved siden av hverandre i opphengningsinnretninger, hvor der på over- resp. undersiden av opphengningsinnretningene er anordnet foringsskinner og der på over-resp. undersiden av innskyvningsenhetene er anordnet foringselementer som er utformet motsvarende profilen av opphengningsinnretningenes foringsskinner og kan bringes i inngrep med disse.Mens der i fjernmeldings-overforingsteknikkens forste tid i hoyden bare forekom noen hundre talekretser i fjerntrafikknettenes knutepunkter,.ersentraler med mer enn 10.000 talekretser ikke lenger noen sjeldenhet ved det behov som foreligger i dag. Samtidig med losningen av overforingsproblemets elektriske side må imidlertid også

Description

den konstruktive side holde tritt. Dette er nodvendig fremfor alt fordi den enorme vekst i behovet for talekretser også er forbundet med problemer når det gjelder den nødvendige plass for montering av overforingsinnretningene.
Konstruktøren er derfor tvunget til å skaffe monteringsanordninger som gjor det mulig å oppta det mangedobbelte antall av byggegrupper i forhold til de kjente stativer ved samme plassbehov.
Kjente byggemåter som hver til sin tid oppfylte disse fordrin-ger, er f.eks. de såkalte byggemåter 32 og 52 som er beskrevet i artik-kelen "Die Vertikal-Bauweise, eine neue Bauform fiir Nachrichten-Ueber-tragungseinrichtungen" i Siemens Zeitschrift, 39- årgang,april ±36$, hefte 4, side 310.
Den konstruksjon som er kjent og har bestått sin prove under betegnelsen 52, er karakterisert ved standardiserte skapstativer med fast ledningsføring og med horisontalt anordnede påstikkbare apparatenheter.
For å utnytte gulvarealene i sentralene best mulig bygger
man stativene rygg mot rygg i rekker. Sentrale tilslutningsfelter i hodet av stativene tjener til tilslutning av sentralkablene.
Et ytterligere fremskritt i den nevnte henseende ble oppnådd ved innførelsen av den vertikale byggemåte, hvor apparatene i motset-ning til byggemåte 52 anordnes vertikalt. I denne vertikale byggemåte fant man en byggeform som har alle fordelene ved byggemåte 52
og samtidig vesentlig mindre plassbehov.
Den letter derved den tilstrebede okning av pakningstettheten i stativene. En særlig fordel ligger i at den faste ledningsføring i stativene helt faller bort. Sentralens ledningsføring blir fort over flerdobbelte stikkforbindelser til et sentralt tilslutningsfelt i midten av stativet. Til dette står hele bredden av stativet til rådig-het på dettes bakside. Denne teknikk medfører mange fordeler: Den reduserer antallet av de elektriske forbindelsessteder og oker derved driftssikkerheten. Den gjor det mulig under gunstig plassutnyttelse å fore kablene på oversiktlig måte uten krysninger. Til å oppta de påstikkbare apparatenheter er det nok istedenfor et skapstativ å anvende et enkelt rammestativ som bare består av få elementer, nemlig hode-rammen, sokkelen, to profilskinner, en tilslutningsramme i midten av stativet samt holdeskinner til opphengning av apparatene. Rammene kan fraktes i oppstilt tilstand. De blir forst slått sammen på monterings-stedet og" som tidligere anordnet rygg mot rygg i grupperammer og satt sammen til stativrader. Med denne losning lettes transporten og man sparer adskillig av tid. og omkostninger til monteringen av anlegget.
På hver vertikal appåratenhet er der ved den ene ende anbragt en anordning til opphengning i holdeskinnene, og ved den annen ende er der på forsiden anbragt. et koblingsfelt. For dette blev der skaffet et særlig plassbesparende og likevel hendig stikkelement. På baksiden ligger det respektive tilslutningsfelt for sentralens led-ningsføring. Takket være anbringelsen av apparatenheten i rader frem-kommer der i synshoyde på forsiden av stativet et sammenhengende sentralt koblingsfelt og på stativets bakside et sentralt tilslutnings-f elt.
Denne anordning har adskillige fordeler for montasje og drift; Det sentrale koblingsfelt med måltro bossinger for lavfrekvens-og bærefrekvens-ledningenes innganger og utganger letter arbeidet for betjeningspersonalet når det gjelder idriftssettelse, overvåking og inngrensning av feil. Den samme hensikt tjener anordningen av apparat-sikringene og de felles signaliseringsinnretninger på overvåknings-skinnen.
I det sentrale tilslutningsfelt kan sentralens ledningsfo-. ring tilsluttes på oversiktlig og lettvint måte allerede på de ube-stykkede stativer uten ledningsføring. Da alle apparatenhetene brin-ger sine tilslutningsfelter med og sentralkablene lett lar seg skifte ut, byr det ikke på vanskeligheter å foreta kombinasjoner av forskjel-lige apparater og til og med senere omdisposisjoner i stativbestyknin-gen. I tilfelle av forstyrrelser ér sentralens kabler lett tilgjenge-lige for kontroll og utbedring efter uttagning av de defekte apparatenheter.
Samtidig blir de beskrevne fordeler ved det sentrale koblings-og tilslutningsfelt ikke som de andre kjente konstruksjoner betalt med noe stort behov for volum og frontflate, da koblings- og tilslut-ningsf elt er er anordnet efter hverandre i rommet i samme hoyde.
De vertikale apparatenheter består av en enkel kapsel. På forsiden er den dekket med en svingbar klaff. I foringsrillene i de to sidevegger kan der skyves inn plate-byggegrupper. Disse kan bestå av en eller flere plater og også være sammenfattet til dél-^apparatenheter i spesielle kapsler..Disse byggegrupper blir da enten forbundet mekaniske med kapselen ved hjelp av individuelle laseorganer eller også holdt av den felles tildekning uten særskilte låseorgarier.
; . Allerede denne' korte redegjorelse viser at der med den vertikale byggemåte blir skaffet et mangesidig anvendelig monterings-
system for informasjons-overforingsinnretninger hvor der spares plass, tid og omkostninger og oppnås mange fordeler samtidig som systemet harmonerer med tidligere byggeformer, så heller ikke det ytre bilde og de driftsmessige krav i sentralene blir forst<y>rret.
Alle hittil beskrevne konstruksjoner er imidlertid stativkon-struksjoner hvor hvert stativ.er fastlagt ved at. det skal oppta ganske bestemte innskyvningsenheter som fyller en spesiell funksjon ved in-formasjonsoverføringen, I små sentraler er disse stativer for det meste ikke fullt utnyttet, men bare delvis bestykket med apparater. Dermed oppstår der foruten driftsomkostninger også et unodig plassbehov.
Av den grunn blev det allerede i tyske patentskrifter■nr. 1.266.377 °g 1-591-539 foreslått å gå bort fra monteringsanordninger i stativform og isteden velge en anordning som opptar enhetene i henhold til prinsippet for en montasjeramme efter byggekassemetoden. Dette byggesystem gjor det mulig å anordne vertikale apparater i smale nisjer som ved behov kan plaseres på rad i vilkårlig antall. Slike monteringsanordninger er særlig brukt ved direkte radiosystemer.
Den foreliggende oppfinnelses oppgave er å skaffe en monteringsanordning som under bibehold av den prinsipielle oppbygning av den sistenevnte tidligere foreslåtte anordning gjor det mulig å oppta innskjovne enheter med et stort antall tilforselsledninger.
For losning av denne oppgave blir monteringsanordningen av den art som er nevnt innledningsvis ifolge oppfinnelsen utformet slik at opphengningsinnretningene er utfort konsollformig og kan festes efter valg over og/eller ved siden av hverandre på monteringsanordningen, som har form av en montasjevegg, i avstander svarende til de vertikale resp. horisontale dimensjoner av innskyvningsenhetene og at de konsollformige opphengningsinnretninger baktil på i og for seg kjent måte er forsynt med stikkinnretninger for tilforsel av sentralkablene og for innbyrdes forbindelse . av innskyvningsenhetene samt en gjengeboring til fiksering av disse.
Ved hjelp av disse forholdsregler får man en monteringsanordning. som egner seg særlig godt til å anvendes i bærefrekvenssentraler hvor der skal kobles et stort antall ledninger. Ved dette byggesystem kan apparatene anbringes på rad efter behov uten at det er nodvendig å overholde den avtrapning av breddene som er gitt ved de vanlige stativbredder. Derved unngås all tom plass. Videre kan monteringsanordningen bygges opp på stedet av enkeltdeler som lett lar seg transportere.
Alt efter de enkelte anvendelsestilfeller kan-de konsoll-formede opphengningsirnretzmger innfelles mellom stolper som selv er festet mellom topp- og fotlister i avstander svarende til de innskjovne enheters horisontale bredde, eller der kan for flere ved siden av hinannen liggende innskyvningsenheter anordnes en felles konsollformet opphengningsanordning.
Derved blir det mulig å feste innskyvningsenheter direkte
på veggen.
Ledningsføringen mellom de innskjovne enheter innbyrdes kan anordnes innenforopphengningsanordningene. En annen mulighet for anbringelsen av enhetene består i å anordne opphengningsanordningen i et hus. Derved kan der fremstilles mindre overforingsenheter som skal være transportable.
Stikkinnretningene kan består av kniv- resp. stikk-kontakt-. lister og/eller av koaksialstopsler. Stikkforbindelsene er utformet som såkalte sentralkabelstopsler hvor stopselet oppfanger kabelen. De festes i konsollen med umistbare skruer som kan betjenes fra forsiden, uten at der er nodvendig å anvende lærer for innstillingen.. Antallet av tilslutningslister kan være variable. Stikkplanets avstand fra apparatets bakvegg gir seg av den krumningsradius som kreves for ko-. aksialkabelen.
Forsiden av de innskjovne enheter kan tildekkes med svingbare dorer. De vertikale avstander mellom oppheningsanordningene kan f.eks. utgjore l/l, 1/3 eller 1/5 av hoyden av monteringsanordnin-e p*p ris ' Enhetene kan pa o sine over- resp. undersider likeledes ha stikkforbindelser hvormed de griper inn i monteringsanordningens stikkinnretning. Dessuten kan enhetene bestykkes med trykte koblingsplater anordnet over hverandre. For å gjore det lettere å trykke enhetene ut av monteringsanordningen kan der enn videre anbringes trekkhåndtak på enhetens. Dessuten er det mulig ved forenden av forings-anordningen å anbringe et kileorgan som i endestillingen bevirker en fastkiling av enhetene i monteringsanordningen, hvorved der fås en mer stabil stilling av enhetene.
Oppfinnelsen.<y>il bli belyst nærmere ved utforelseseksempler som er vist på tegningens fig. 1 - 5..
Fig. 1 viser i front- og sideriss en nisje av en monterings-. anordning med flere vertikal;.apparater ^anordnet over hverandre. Hvert apparat består av en holder 1 innsatt i nisjen,, og den innskyvbare enhet 2. Apparatene er forbundet, med hverandre og. med -sentralen via stikkforbindelser 3 som er anordnet på baksiden, og som kommer .til . virkning ved innskyvningen av enhetene. Forbindelser fra nisje til til nisje kan anordnes enten på baksiden eller i foten eller i hodet
av nisjen.
Fig. 2 og 3 viser detaljer ved innsats og holder.
Holderen 1 er festet konsollformig på nisjens profilskinner
4. Den omfatter foringsskinnene 5 °g befestigelsen for innsatsen 2 samt stikkforbindelser 3 for apparattilslutningen anordnet i flere rader over hverandre. Efter innskyvning av innsatsen i holderen blir innsatsen trukket inn i stikkforbindelsen ved hjelp av en festeskrue som innfores gjennom et hull 16 i innsatsen og skrus inn i en gjengeboring 6 i holderen.
Innskyvningsenheten 2 på fig. 3 består av en bærekapsel til
å oppta innskyvningselementene 7> som er utfort som trykte koblinger, samt stitødilslutningen 8 og f oringsstykket 9 med bef estigelsen. Den plass som behoves for stikktilslutningen, kan på forsiden utnyttes som koblingsfelt 10. Det felt som er anordnet for innskyvningselementene, kan dekkes med en svingbar dor.
De vertikale enheter kan prinsipielt være vilkårlig hoye innenfor nisjen. Dog er det hensiktsmessig for et tilpasningsdyk-
tig byggesystem hvor hoyden av en nisje stemmer overens med den tidligere stativhoyde, å gjore apparathoydene like 1/3> 1/4 eller 1/5 av misjehdyden. Derved blir den disponible plass utnyttet best mulig uten at der hver gang behoves særutforelser av apparatene.
Enhetene kan anvendes hengende (holder oventil) eller stå-
ende (holder nedentil).
De beskrevne vertikale innskyvningsenheter kan også anvendes på annen måte enn med nisjer som plaseres på rad for oppbygning av anlegg. Fig. 4 viser en avvikende anordning for mindre anlegg med flere vertikale enheter 2 som opptas i en felles konsoll 11, som f.eks. festes til veggen. Fig. 5 viser innbygning i en bære-koffert 13, hvor de samme apparater av plasshensyn er plasert horisontalt. Trekkhåndtak 12 tjener til å lette uttrekning av innskyvningsenhetene 2.

Claims (11)

1. Monteringsanordning til å oppta innskyvbare enheter over : og/eller ved siden av hverandre i opphengningsinnretninger, hvor der på over- resp. undersiden av opphengningsinnretningene er anordnet foringsskinner og der på over- resp. undersiden av innskyvningsenhetene er anordnet foringselementer som er utformet motsvarende profilen av opphengningsinnretningenes foringsskinner og kan bringes i inngrep med disse, karakterisert ved at opphengningsinnretningene er utfort konsollformig og kan festes efter valg over og/eller ved siden av hverandre på monteringsanordningen, som har form av en montasje-
vegg, i avstander svarende til de vertikale resp. horisontale dimensjoner av innskyvningsenhetene (2) og at de konsollformige opphengningsinnretninger baktil på i og for seg kjent måte er forsynt med stikkinnretninger (3) for tilforsel av sentralkablene og for innbyrdes forbindelse av innskyvningsenhetene samt en gjengeboring (6) til fiksering av disse.
2. Monteringsanordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at de konsollformige opphengningsinnretninger (l) er inn-festet mellom stolper (4) som selv er festet mellom topp- og fotlister i avstander svarende til innskyvningsenhetenes horisontale bredde.
3. Monteringsanordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at der for flere ved siden av hinannen anordnede innskyvningsenheter (2) er anordnet en felles konsollformig opphengnings-innretning (l).
4. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at opphengningsinnretningene er anbragt i en kapsel.
5. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at innskyvningsenhetenes (2) forsider kan dekkes med svingbare dorer.
6. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at opphengningsinnretningenes (l) ver-tikalavstander utgjor l/l, 1/3> 1/4 eller 1/5 av monteringsanordningens hoyde.
7. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at stikkinnretningene (3) utgjores av kniv- resp. stikkontakt-lister.
8. Monteringsanordning som angitt i et av kravene 1 - 7> karakterisert ved at stikkinnretningene (3) utgjores av koaksialstopsler.
9. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at innskyvningsenhetene er innrettet til å bestykkes med over hinannen plaserte trykte koblingsplater.
10. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at der ved de ovre og/eller nedre ender av innskyvningsenhetene (2) ér anbragt trekkhåndtak.
11. Monteringsanordning som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at der ved forenden av foringsanordnin-gen er anbragt en kileanordning.
NO34169A 1968-02-02 1969-01-29 Anordning til aa oppta innskyvningsenheter som utgjoer komponenter innen informasjons-overfoeringsteknikken NO127221C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH164068A CH486187A (de) 1968-02-02 1968-02-02 Aufnahmevorrichtung mit Einschüben, insbesondere für Trägerfrequenzeinrichtungen

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO127221B true NO127221B (no) 1973-05-21
NO127221C NO127221C (no) 1984-02-07

Family

ID=4215183

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO34169A NO127221C (no) 1968-02-02 1969-01-29 Anordning til aa oppta innskyvningsenheter som utgjoer komponenter innen informasjons-overfoeringsteknikken

Country Status (7)

Country Link
JP (1) JPS5226804Y1 (no)
AT (1) AT294187B (no)
BE (1) BE727776A (no)
CH (1) CH486187A (no)
GB (1) GB1236673A (no)
NL (1) NL6900653A (no)
NO (1) NO127221C (no)

Also Published As

Publication number Publication date
AT294187B (de) 1971-11-10
DE1904596B2 (de) 1977-05-12
GB1236673A (en) 1971-06-23
CH486187A (de) 1970-02-15
NL6900653A (no) 1969-08-05
BE727776A (no) 1969-07-31
DE1904596A1 (de) 1971-01-21
JPS5226804Y1 (no) 1977-06-18
NO127221C (no) 1984-02-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9209622B2 (en) Rack power distribution unit with detachable cables
TWI615067B (zh) 用於機架安裝系統的反向安裝設備
US10334751B2 (en) Electronics rack post with integrated power and data supply
EP3086438A1 (en) Standalone uninterruptible power supply
US20050117309A1 (en) Server rack
AU2022228111A1 (en) Extractable structure for housing electronic components
US6859043B2 (en) Ergonomic multi-unit test fixture
US5153819A (en) Quick connect frame
US3375406A (en) Electrical harness
NO127221B (no)
US11588304B1 (en) Electrical substation yard wiring
US9950717B2 (en) Peripheral control post of railway field devices and installation method of said peripheral post
Cisco Installation
GB805175A (en) Improvements in electronic apparatus
BR112016007434B1 (pt) Estação de controle periférica de dispositivos da malha ferroviária e sistema de sinalização e/ou de intertravamento ferroviário
EP1807915A1 (en) A mounting system for a switchboard and a method for assembling the switchboard
CN218102074U (zh) 一种可调节安装的零地排柜体
US6812403B2 (en) Prewiring device in a wiring installation and method using same
FI127969B (en) SYSTEM FOR ELECTRIC SHOCKING
US2627554A (en) Crossbar system switchboard construction
CN110461117B (zh) 一种串联型服务器机柜
GB738645A (en) Improvements in or relating to mounting arrangements for electrical apparatus
CN208017274U (zh) 线槽结构以及展示柜
CN205484469U (zh) 一种模块化计量箱
CN115411673A (zh) 一种一体化机房线缆桥架及一体化机房