NO125926B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO125926B
NO125926B NO163969A NO16396966A NO125926B NO 125926 B NO125926 B NO 125926B NO 163969 A NO163969 A NO 163969A NO 16396966 A NO16396966 A NO 16396966A NO 125926 B NO125926 B NO 125926B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
parts
weight
propane
acid
sulfonic acid
Prior art date
Application number
NO163969A
Other languages
English (en)
Inventor
A Fuerst
M Mueller
Original Assignee
Hoffmann La Roche
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hoffmann La Roche filed Critical Hoffmann La Roche
Publication of NO125926B publication Critical patent/NO125926B/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07JSTEROIDS
    • C07J41/00Normal steroids containing one or more nitrogen atoms not belonging to a hetero ring
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07JSTEROIDS
    • C07J1/00Normal steroids containing carbon, hydrogen, halogen or oxygen, not substituted in position 17 beta by a carbon atom, e.g. estrane, androstane
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07JSTEROIDS
    • C07J75/00Processes for the preparation of steroids in general

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

Fremgangsmåte til fremstilling av derivater av sulfonsyregruppeholdige ditiokarbaminsyreestere.
Det ble funnet at man kan fremstille verdifulle, sulfonsyregruppeholdige derivater av ditiokarbaminsyreestere, resp. salter derav, derved at man bringer salter av aminoalkansulfonsyrer i nærvær av ekvimolare mengder av en sterk base til reaksjon med svovelkullstoff, og overfører de dannede salter av ditiokarbaminsyre-N-alkylsulfonsyrer til de tilsvarende salter av ditiokarbaminsyretester-N-alkylsulfonsyrer ved hjelp av alkylerende aralkylerende eller arylerende midler.
De på denne måte erholdbare forbindelser svarer til den følgende formel:
I denne formel betyr R en alkyl-, cykloalkyl- eller aralkylrest, R, er toverdig alifatisk rest, hvorunder R og R1 også kan være forgrenet eller substituert; Me betyr en saltdannende kation og X en alifatisk, aralifatisk eller aromatisk organisk rest, som også kan være forgrenet eller inneholde ytterligere substituenter, særlig ytterligere sulfonsyregrupper I det sistnevnte tilfelle dannes det teknisk særlig verdifulle forbindelser, som svarer til følgende alminnelige formel:
Fremstillingen av disse forbindelser, skjer |
i to trinn, som imidlertid kan utføres i én arbeidsgang uten isolering av reaksjons-produktet fra det første trinn. Man arbeider fordelaktig i vandig medium, men kan også benytte vanlige organiske oppløs-ningsmidler.
I det første trinn av fremgangsmåten blir salter av N-alkyl-, N-cykloalkyl- resp. N-aralkyl-aminoalkansulfonsyrer i nærvær av ekvimolare mengder av en sterk base som f. eks. natrium- eller kaliumhy-droksyd hensiktsmessig i vandig oppløs-ning brakt til omsetning med svovelkullstoff. Denne reaksjon foregår på overras-kende lett måte ved omrøring av reaksjonsblandingen ved romtemperatur eller ved måtelig forhøyet temperatur. Reaksjonen er avsluttet når svovelkullstoff et er gått i klar oppløsning og oppløsningen praktisk talt ikke reagerer alkalisk lenger. Det raske og praktisk talt kvantitative for-løp av denne omsetning kunne ikke på noen måte ventes, for man kunne ikke for-utse at aminogruppen, hvis basisitet er be-tydelig svekket ved tilstedeværelsen av sul-fonsyreesterne, skulle reagere så lett og fullstendig med svovelkullstoff.
Aminosulfonsyrer, hvis salter kan anvendes for denne omsetning, er f. eks. 2-etylamino-etan-l-sulfonsyre, 3-n-butyl-amino-propan- 1-sulfonsyre, 4-cykloheksyl-amino-butan-l-sulfonsyre, 3-benzylaminopropan-l-sulfonsyre-, 2'-etylamino-3-etyl-amino-propan-l-sulfonsyre, 1,2-etylendi-amin-NN'-bis-propan-a)-sulf onsyre, 1,6-heksametylendiamin-NN'-bis-propan-o)-sulfonsyre og andre. Ved de sistnevnte sulfonsyrer, som inneholder to aminogrup-per i molekylet, kan enten den ene eller også begge åminogrupper bringes til reaksjon med svovelkullstoff på den beskrevne måte.
Fremgangsmåtens annet trinn består i forestring av de erholdte salter av ditio-karbaminsyrer av den alminnelige formel:
ved hjelp av alkylerende aralkylerende eller arylerende midler. Til dette anvendes de vanlige, som alkyleringsaralkylerings-og aryleringsmidler ■ kjente forbindelser, som f. eks. dimetylsulfat, dietylsulfat eller andre svovel- resp. sulfonsyreestere, videre forbindelser med tilstrekkelig reak-sjonsdyktige halogenatomer, f. eks. metyl - jodid, etylbromid, allylklorid, benzylklorid og andre. Særlig viktig for fremstilling av produktene er sulfonsyregrupper inneholdende resp. sulfonsyregrupper dannende alkyleringsmidler, som f. eks. saltene av halogen inneholdende sulfonsyrer, f. eks. brometansulfonsyre eller av halogenaryl-sulfonsyrer, hvis halogen er gjort løsere bundet ved negative substituenter, f. eks. 4-klor-3-nitro-benzolsulfonsyre, videre sul-toner, som propansulton, 1,4-butansulton eller tekniske blandinger av 1,3- og 1,4-butansulton og andre. Også det annet frem-gangsmåtetrinn kan som allerede nevnt ovenfor foregå i vandig oppløsning. Som regel er relativt milde reaksjonsbetingel-ser tilstrekkelig, og omsetningen foregår med meget gode utbytter og praktisk talt uten dannelse av nevneverdig mengder av ikke ønskede biprodukter.
Arbeider man i vandig oppløsning, vil undertiden reaksjonsproduktene utskille seg i krystallinsk form under det annet trinn av omsetningen på grunn av at de er tungt oppløselige. I andre tilfelle blir den oppvarmede og med kull filtrerte re-aksjonsoppløsning inndampet til tørrhet, og det gjenblivende salt blir omkrystallisert fra et passende oppløsningsmiddel, fortrinnsvis en lavere alkohol resp. alkohol-vann-blandinger. Produktene er i ren tilstand farge- og luktløse krystalliserte stoffer, som er mer eller mindre lett opp-løselige i vann og som er ubegrenseet holdbare.
De erholdte nye produkter danner an-ti-korrosjonsmidler som har særlig stor virkning. De forhindrer ved behandling av metaller i sure bad praktisk talt et hvert angrep av syren på metallet, og anvendes med fordel i slike tilfelle hvor det gjelder å unngå selv de minste korrosjonspåvirk-ninger. Ennvidere har produktene en viss interesse som fungiside midler og også som vulkanisasj onspåskyndere.
Eksempel 1:
19,5 vektsdeler av det indre salt av 3-butylamino-propan-sulfosyre (1/10 mol)
med smeltepunkt på 162—163, C (fremstilt av' ekvivalente mengder n-butylamin og propansulton) oppløses i 100 volumdeler dobbeltnormal natronlut (2/10 mol). Opp-løsningen tilsettes 7,6 vektsdeler svovelkullstoff (1/10 mol) og blir ved romtemperatur omrørt kraftig inntil alt svovelkullstoff er gått i oppløsning, til hvilket det kreves ca. 2 timer. Etter tilsetning av 12,6 vektsdeler benzylklorid (1/10 mol) fortsetter man omrøringen videre i 8 timer. Det i lø-pet av denne tid dannede butyl-ditiokarba-minsyre-benzyleister,N-propan-ci)-sulfosure natrium er tungt oppløselig i den koksalt-holdige reaksjonsblanding og utskilles i vidtgående grad i finkrystallisert form under omsetningen. Saltet, som fåes i en mengde på 30,5 vektsdeler svarende til et utbytte på 84 pst. av det teoretiske, kan fåes analyserent ved omkrystallisering fra 80 pst.'s alkohol.
Eksempel 2:
En på tilsvarende måte som i det foranstående eksempel fremstilt vandig oppløs-ning av butyl-ditio-natrium-karbaminat-N-propan-oo-sulfosurt natrium tilsettes under omrøring porsjonsvis 15,4 vektsdeler dietylsulfat (1/10 mol), hvorunder man lar temperaturen stige opp til 40° C. Etter en halv time er blandingen blitt klar og for å binde den dannede svovelsyre, tilsetter man 50 volumdeler dobbeltnormal natronlut (1/10 mol) og inndamper i et godt virkende avtrekk til tørrhet. Det tilbakeblivende gul-grå krystallisat blir for fjernelse av illeluktende ledsagerstoffer førstuttruk-ket med litt kold isopropylalkohol og blir deretter for fraskillelse av det også dannede natriumsulfat omkrystallisert fra 800 volumdeler av den samme alkohol.
Det med godt utbytte erholdte butyl-ditiokarbaminsyre-etylefster-N-propan-co-sulfonsure natrium er et fargeløst og lukt-fritt og i vann lett oppløselig salt.
Eksempel 3:
Til en på samme måte som i eksempel 1 fremstilt opløsning av butyl-ditio-natrium-karbaminat-N-propan-co-sulfosurt natrium setter man under omrøring porsjonsvis 12,2 vektsdeler propansulton (1/10 mol), hvorunder man sørger for at temperaturen ikke går over 50° C. Man rører videre inntil blandingen praktisk talt ikke reagerer alkalisk lenger og inndamper til tørr-het på vannbad, som beskrevet i eksempel 2. Det i en mengde av 42 vektsdeler, svarende til et utbytte på 96 pst. av det teoretiske erholdte butyl-ditiokarbamin-syre-N-S-bis-propan-co-sulfosure natrium, er en fargeløs, i vann overordentlig lett oppløselig forbindelse, som fåes ren ved omkrystallisering av 95 pst.'s alkohol.
Eksempel 4:
Arbeider man på praktisk talt samme måte som i det forestående eksempel, men idet man i stedet for propansulton anvender 13,6 vektsdeler 1,4-butansulton (1/10 mol) som alkylerende middel, får man ved analog opparbeidelse med godt utbytte det ovenfor formulerte butyl-ditiokarbamin-syre-N-propan-S-butylester-co,a)-bis-sul-fosure natrium, som man for rensning kan omkrystallisere fra den 35 dobbelte mengde 80 pst.'s isopropylalkohol.
Eksempel 5:
En oppløsning av 22,9 vektsdeler av det indre salt av 3-benzyl-aminopropan-l-sulfosyre (1/10 mol) (fremstilt av molare mengder benzylamin og 1,3-propansulton) i 100 volumdeler dobbeltnormal natronlut (2/10 mol) blir etter tilsetning av 7,6 vektsdeler svovelkullstoff omrørt kraftig ved romtemperatur inntil svovelkullstoffet er gått fullstendig i oppløsning (ca. 1 time). Til den klare oppløsning setter man, som beskrevet i eksempel 3, porsjonsvis 12,2 vektsdeler 1,3-propansulton (1/10 mol) og omrører inntil den alkaliske reaksjon er praktisk talt forsvunnet. Den om nødven-dig med noen få dråper fortynnet svovelsyre nøytraliserte blanding inndampes til tørrhet. Man får 47 vektsdeler N-benzyl-ditiokarbaminsyre-N-S'-bis-propan-co-sulfosurt Na, svarende til et nesten kvantita-tivt utbytte. Det i vann meget lett, men i organiske oppløsningsmidler med unnta-kelse av metanol, meget tungt oppløselige salt kan omkrystalliseres fra en blanding av 3 deler isopropanol og 1 del metanol.
Eksempel 6:
Arbeider man på tilsvarende måte som i det foranstående eksempel, men idet man i stedet for det indre salt av 3-benzyl-ami-nopropan-l-sulfosyre anvender 22,1 vektsdeler av det indre salt av 3-cykloheksyl-aminopropan-l-sulfosyre (1/10 mol), får man ved analog opparbeidelse 44,0 vektsdeler N-cykloheksyl-ditiokarbaminsyre-N-S-bis-propan-co-sulfosurt natrium. Saltet som er overordentlig lett oppløselig i vann og som er vanskelig å rense ved omkrystallisering, kan fåes krystallinsk og analyserent ved å oppløse i 300 volumdeler opp-varmet metylalkohol og felles med 1000 volumdeler isopropylalkohol.
Eksempel 7:
Man går ut fra 22,9 vektsdeler av det indre salt av 3-benzylaminopropan-l-sulfosyre (1/10 mol) og fremstiller derav på samme måte som i eksempel 5 en oppløsning av N-benzyl-ditio-natriumkarbaminat-N-propan-co-sulfosurt natrium, til hvilken man setter 12,6 vektsdeler benzylklorid og om-rører kraftig ved romtemperatur. N-benzyl-ditiokarbaminsyre-benzylester-N-propan-co-sulfosurt natrium som dannes, utskilles krystallinsk allerede under omsetningen og skilles fra reaksjonsblandingen etter 36 timers omrøring ved filtrering. Man tørker på lertallerken og får 23,2 vektsdeler svarende til et utbytte på 55 pst. av det teoretiske. For rensning kan man omkrystallisere saltet fra en blanding av 1 del eddik-ester og 3 deler isopropanol.
Eksempel 8:
Til en oppløsning av 30 vektsdeler etylen-diamin (1/2 mol) i 500 volumdeler alkohol setter man under omrøring 122 vektsdeler 1,3-propansulton, hvorunder man sørger for at temperaturen ikke går over 50° C. Etter ytterligere i/2 times omrøring ved koke tempera tur avkjøler man og isolerer ved filtrering det indre salt av etylendia-min-N-N'-bis-propan-co-sulfosyre, som til å begynne med skilte seg ut som en seig masse. For rensning omkrystalliserer man fra en blanding av 30 deler metanol og 70 deler vann. Det vakkert krystalliserende, i vann bare måtelig oppløselige salt har et smeltepunkt på over 200° C. 30,4 vektsdeler av dette salt (1/10 mol) blir i 200 volumdeler 2-normal natronlut (4/10 mol) rørt sammen med 15,2 vektsdeler svovelkullstoff (2/10 mol) på foran gjentatte ganger beskrevne måte, inntil svovelkullstoffet etter ca. 4 timers forløp er gått fullstendig i oppløsning. Etter porsjonsvis tilsetning av 24,8 vektsdeler 1,3-propansulton (2/10 mol), hvorunder temperaturen ikke skal gå over 50° C, omrører man en kort tid videre og inndamper deretter, om nødvendig etter forutgående nøy-tralisering med litt svovelsyre, til tørrhet. Det gjenblivende, med godt utbytte erholdte etylen-bis-ditiokarbaminsyre-N-S-bis-propan-co-sulfosure natrium rives med alkohol og utvaskes på nutch med alkohol, og gir ved analyse de ventede verdier. Saltet er lett og restløst oppløselig i vann, men derimot meget tungt oppløselig i alle organiske oppløsningsmidler. i Eksempel 9 :
16,1 vektsdeler N-metyltaurin-natrium (1/10 mol) oppløses i 100 volumdeler 1-normal natronlut (1/10 mol) og blir etter tilsetning av 7,6 vektsdeler svovelkullstoff (1/10 mol) omrørt kraftig inntil alt svovelkullstoff er gått i oppløsning. Til den nu klare blanding setter man porsjonsvis 12,2 vektsdeler propansulton (1/10 mol), hvorunder, som vanlig, temperaturen ikke skal gå over 50° C. Den nu praktisk talt nøy-trale oppløsning av det dannede reaksjons-produkt inndampes til tørrhet på vannbad. Det med godt utbytte erholdte salt, som svarer til den ovenstående formel, kan anvendes i denne form eller kan om nødven-dig ved omkrystallisering fra en stor mengde fortynnet alkohol overføres til enhetlig krystallisert form.
Eksempel 10:
18,0 vektsdeler av det indre salt av 4-etyl-amino-butan-l-sulfonsyre (fremstilt av ekvivalente mengder etylamin og butansulton-1,4) oppløses i 100 volumdeler dobbeltnormal natronlut og blir etter tilsetning av 7,6 vektsdeler svovelkullstoff omrørt kraftig ved romtemperatur inntil alt svovelkullstoff er gått i oppløsning. Deretter setter man under omrøring til oppløsningen porsjonsvis 12,2 vektsdeler propansulton, hvorunder man sørger for at temperaturen ikke går over 50° C. Man rører videre inntil blandingen praktisk talt ikke reagerer alkalisk lenger. Deretter inndamper man til tørrhet på vannbad. Man får 42 vektsdeler av en fargeløs, i vann lett oppløse-lig forbindelse med den ovenfor angitte formel, som kan fåes ren ved omkrystallisering fra alkohol.
Eksempel 11:
22,3 vektsdeler av det indre salt av 3-iso-propylamino-l,l,3-trimetylpropan-sulf on-syre- 1, som kan fremstilles av ekvivalente mengder isopropylamin og 1,1,3-trimetyl-1,3-propansulton, oppløser man i 100 volumdeler 2-normal natronlut og tilsetter under omrøring 7,6 vektsdeler svovelkullstoff, som etter kort tid går i oppløsning.
Eksempel 12:
Til den klare, eventuelt med få dråper svovelsyre nøytraliserte blanding setter man ved 50° C 12,2 vektsdeler 1,3-propansulton og holder blandingen i en time ved denne temperatur. Det etter avdamping med vann tilbakeblivende residuum omkrystalliseres fra meget alkohol. 22,1 vektsdeler av det indre salt av 3-cyk-loheksylamino-propan-l-sulf onsyre fremstilt av ekvivalente mengder av 1,3-propansulton og cykloheksylamin bringes i nær tilslutning til eksempel 5 i 100 volumdeler 2-normal natronlut til reaksjon med 7,6 vektsdeler svovelkullstoff inntil dette er helt i oppløsning. Til den klare oppløsning setter man ved 50° C 16,4 vektsdeler 1,1,3-trimetyl-l,3-propansulton, slik det fåes ifølge eksempel 5 i det tyske patent nr. 887 341 og etteromrører i en time. For isolering av det i godt utbytte dannede na-triumsalt av N-cykloheksyl-ditiokarb-aminsyre-N-propan-co-sulfonsyre-S-trim-etyl-propan-co-sulfonsyre blir blandingen inndampet til tørrhet og residuet krystallisert ved gjenoppløsning fra en blanding av metanol og isopropanol. 1. Fremgangsmåte til fremstilling av derivater av sulfonsyregruppeholdige ditiokarbaminsyreestere, som kan anvendes som antikorrosjonsmiddel og som har den generelle formel hvori R betyr en eventuelt forgrenet alkyl-, en cykloalkyl- eller aralkylrest, idet alkyl-resten kan være substituert med resten
R1 betyr en toverdig eventuelt forgrenet alifatisk rest, Me betyr et saltdannende kation og X en eventuelt forgrenet alifatisk, aralifatisk eller en aromatisk rest, som også kan inneholde ytterligere substituenter særlig sulfonsyregruppen, karakterisert ved at man bringer tilsvarende salter av aminoalkansulfonsyrer i nærvær av baser til reaksjon med svovelkullstoff, og om-setter de dannede ditiokarbaminsyre-N-alkylsulfonsure salter med alkylerende, aralkylerende eller arylerende virkende stoffer. 2. Fremgangsmåte ifølge påstand 1, karakterisert ved at det nyttes alkylerende midler som inneholder en sulfonsyregruppe eller som under reaksjonen er i stand til å danne en slik gruppe.

Claims (1)

  1. Fremgangsmåte for fremstilling av nye, terapeutisk aktive 9(3 ,10a-steroider med den generelle formel
    hvor R^" betyr cyano, lavere-alkyltio, benzyltio, acetyltio eller propionyltio, 2 R hydrogen eller acetyl, og 3 R lavere alkyl, karakterisert ved at man omsetter et 9(3, lOa-steroid med formelen
    2 3 hvor R og R har foran angitte betydninger, på i og for seg kj ent måte med (a) et cyanid eller med hydrogencyanid, som kan dannes in situ, (b) et lavere alkylmerkaptan eller benzylmerkaptan, eller (c) tioeddiksyre eller tiopropionsyre.
NO163969A 1965-07-19 1966-07-18 NO125926B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH1007465A CH481086A (de) 1965-07-19 1965-07-19 Verfahren zur Herstellung von neuen 9B,10 -Steroiden

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO125926B true NO125926B (no) 1972-11-27

Family

ID=4359045

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO163969A NO125926B (no) 1965-07-19 1966-07-18

Country Status (16)

Country Link
US (1) US3409642A (no)
AT (2) AT277482B (no)
BE (1) BE684186A (no)
BR (1) BR6681347D0 (no)
CH (1) CH481086A (no)
DE (1) DE1568771A1 (no)
DK (1) DK116734B (no)
ES (1) ES329219A1 (no)
FI (1) FI45445C (no)
FR (2) FR7189M (no)
GB (1) GB1101129A (no)
IL (1) IL26159A (no)
NL (1) NL6610092A (no)
NO (1) NO125926B (no)
SE (1) SE340274B (no)
YU (1) YU31199B (no)

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2875215A (en) * 1957-05-24 1959-02-24 Searle & Co 1-acylthio substitution products of 3, 17-dioxygenated androstane derivatives
US3198792A (en) * 1962-06-12 1965-08-03 Philips Corp 10alpha methyl, 9beta hormonal steroids

Also Published As

Publication number Publication date
BR6681347D0 (pt) 1973-12-26
FR7189M (no) 1969-08-18
SE340274B (no) 1971-11-15
CH481086A (de) 1969-11-15
IL26159A (en) 1970-02-19
NL6610092A (no) 1967-01-20
FI45445B (no) 1972-02-29
FI45445C (fi) 1972-06-12
DE1568771A1 (de) 1970-04-30
FR1500909A (fr) 1967-11-10
BE684186A (no) 1967-01-16
AT277482B (de) 1969-12-29
US3409642A (en) 1968-11-05
YU31199B (en) 1973-02-28
AT273389B (de) 1969-08-11
ES329219A1 (es) 1967-08-16
GB1101129A (en) 1968-01-31
DK116734B (da) 1970-02-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SU679146A3 (ru) Способ получени производных фузидиновой кислоты или их солей
NO135751B (no)
GB1230792A (no)
NO762625L (no)
NO125926B (no)
US2170059A (en) Process for the manufacture of mercaptothiazolines
Johnson et al. Researches on amines. IV. 1 the alkylation and hydrolysis of aliphatic sulfonamides. A new synthesis of sarcosine. 2
US2473112A (en) Preparation of sulfonic acid salts of diguanides
US2694723A (en) Xanthogenato-sulfonates and process for the preparation of mercaptoalkanesulfonates
US3043868A (en) N-xenylalkanoylaminoalkanoic acids and esters thereof
Bordwell et al. Sulfonation of Olefins. IX. Sulfonation of 1, 1-Diphenylethene
US2670345A (en) Substituted gluconamides
US2789991A (en) Substituted disulfones
SU637086A3 (ru) Способ получени производных пурина или их кислотноаддитивных солей,или солей щелочных металлов
DE823447C (de) Verfahren zur Herstellung von gegebenenfalls am Schwefel substituierten Mercaptosulfonsaeuren bzw. deren Salzen
US2297760A (en) Imidazole derivatives and process of making same
PL85216B1 (no)
SE180241C1 (no)
US2202212A (en) Preparation of guanyl-urea-nu-sulphonic acid
US2045015A (en) Production of sulphuric derivatives of fatty acid compounds
US2250332A (en) Preparation of isocytosine
US3187008A (en) Process for preparing sulphated inner sulphonium salts
US2344833A (en) Terpene derivative
US2724715A (en) 2-(p-carboxybenzenesulfonylamino)-5-sulfamyl-1, 3, 4-thiadiazole
US2902487A (en) Process of preparing 8-amino-1-napththo-sulfonamides