NO125372B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO125372B
NO125372B NO429868A NO429868A NO125372B NO 125372 B NO125372 B NO 125372B NO 429868 A NO429868 A NO 429868A NO 429868 A NO429868 A NO 429868A NO 125372 B NO125372 B NO 125372B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ship
platform
stairs
ladder
sections
Prior art date
Application number
NO429868A
Other languages
English (en)
Inventor
M Schat
F Sluiters
Original Assignee
Schat Davits Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Schat Davits Ltd filed Critical Schat Davits Ltd
Publication of NO125372B publication Critical patent/NO125372B/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B27/00Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers
    • B63B27/14Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers of ramps, gangways or outboard ladders ; Pilot lifts

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Ladders (AREA)
  • Bridges Or Land Bridges (AREA)

Description

Fallrepstrapp.
Den foreliggende oppfinnelse angår en fallrepstrapp bestående av to eller flere trappeseksjoner som er opphengt i bæretau fra daviter på en tralle som kan beveges på skipsdekket i skipets lengderetning fbr bevegelse av trappen langs skipssiden, og som bærer vinsjer med bæretau til manøvrering og drift av seksjonene ved betjening av bæretauene.
Adkomsten til et skip er vanligvis anordnet på hoveddekket. Dette dekk kan ligge i en betydelig høyde over vannet eller kaien, avhengig av skipets dimensjoner og last, og trappene må derfor være svært lange.
Hvis et lastet skip er fortøyet ved en kai eller brygge og fallrepstrappen innstilles i den riktige stilling, vil steilheten av trappen forandre seg under lossing av skipet. Hvis den øvre ende av trappen har en fast stilling i forhold til skipet, vil den nedre ende av trappen forskyves horisontalt langs kaien eller bryggen. Denne horisontale forskyvning fører undertiden til vanskeligheter som følge av den be-grensede plass som står til disposisjon på kaien eller bryggen. Lange trapper har videre den ulempe at de er vanskelige å håndtere både innenbords og utenbords. Fra et konstruksjonsmessig synspunkt er det vanskelig å gi en lang trapp den nødvendige styrke og stivhet. Et skip har vanligvis to trapper, en på hver side av skipet. Under visse forhold er dette ikke tilstrekkelig. Ved lange skip kan det være nødvendig å ha fallreps-trapper på forskjellige steder over lengden av skipet.
Betjeningen av organene eller apparatene til manøvrering av trappene er relativt kompliserte. Lasten på apparatene varierer stadig som følge av belastningen av trappen og de krefter som skyldes skipets bevegelser på grunn av vind og bevegelser i vannoverflaten (tidevann, bølger etc). Innstillingen av apparatene til manøvrering av trappen må stadig korrigeres.
Det er en hensikt med den foreliggende oppfinnelse å skaffe en fallrepstrapp for et skip eller et lignende fartøy og apparater eller organer til å manøvrere en slik trapp slik at de ovennevnte ulemper reduseres.
Dette er i henhold til den foreliggende oppfinnelse oppnådd ved en fallrepstrapp av den innledningsvis angitte art, ved at to naboseksjoner som i og for seg kjent er forbundet med den samme side av en mellomliggende horisontal plattform for svingning i vertikale plan, hvorved seksjonene ved drift av vinsjene kan beveges i forhold til hinannen mellom en bortstuingsstilling hvor de ligger horisontalt ved siden av hinannen, og en bruksstilling hvor de danner en utstrukket siksak-linje, og hvor den hedre ende av stigen hviler på oversiden av en kai eller lignende, idet bruksstillingen automatisk opprettholdes ved drift av vinsjene med bæretauene i overensstemmelse med stillingen i vertikalretningen mellom kaien og skipet.
En slik trapp har den fordel at trappen automatisk innstiller seg med varierende dypgang av skipet, idet den nedre ende av trappen alltid har den samme stilling på kaien, bryggen eller lignende. Når trappens deler beveges fra den ene ytterstilling til den annen, vil de hengs lede ender av siksak-linjen bevege seg mot hverandre. I den ytterstilling hvor trappeseksjonene ligger horisontalt ved siden av hverandre, kan trappen lett håndteres og stues bort på.dekket i form av en kompakt anordning aten at trappens deler tas fra hverandre. Hver del av trappen kan meget lett gis den ønskede styrke og stivhet.
Trallen som har organer til manøvrering av trappen, kan beveges over skipsdekket og er innrettet til å låses i de stillinger som er nød-vendige for henholdsvis anvendelse og bortstuing av trappen. I denne utførelsesform kan trappen anbringes i hvilken som helst ønsket stilling langs skipssiden, og når trappen er ute av bruk, kan den stues på dekk i en beskyttet stilling.
Organer til heising og låring av de forskjellige trappeseksjoner kan være forbundet med den nedre ende av trappen og den eller de mellomliggende plattformer. Ved at vinsjetromlene til innhaling av tauene kobles sammen på en spesiell måte eller at tauene rigges på en spesiell måte gjennom motsvarende blokker, kan det lett oppnås at bevegelsen av den nedre ende av trappen og den eller de mellomliggende plattformer finner sted i det ønskede forhold. For en trapp som består av to respektive tre seksjoner, er dette forhold 2:1 resp. 3:2:1.
I en meget fordelaktig utførelsesform i henhold til oppfinnelsen har trallen en adkomstplattform som kan dreies l80° om et dreiepunkt i forhold til trallen, og trappen kan ved sin øvre ende være hengselforbundet med et parti av adkomstplattformen som i trappens bruksstilling strekker seg utenfor skipssiden og når trappen er dreid l80° fra denne stilling, ligger på innersiden av trallen fullstendig innenfor skips-sidene. De til bæring av trappen anordnede daviter og vinsjer kan være montert på adkomstplattformen.
I en slik utførelsesform er manøvreringen av trappen meget enkel. Når de forskjellige seksjoner ligger horisontalt ved siden av hverandre, er det bare nødvendig å dreie adkomstplattformen l80° for å oppnå at trappen henger fullstendig utenfor skipssiden.
Ved at det gis ut på tauene i det ovennevnte forhold vil de forskjellige seksjoner komme i riktig stilling i varierende høyder. Når trappen skal stues bort, er det bare nødvendig å heise seksjonene opp i det nevnte forhold og deretter svinge plattformen med trappeseksjonene 180°.
Videre kan en eller flere seksjoner av trappen ved minst den ene ende være forbundet med den ved denne ende liggende plattform via et forbindelsesstykke som er dreibart opplagret om en vertikal dreieakse i forhold til plattformen. I en utførelsesform vil trappen automatisk tilpasse seg en varierende avstand i horisontalretningen mellom skipet og kaien eller bryggen.
I det tilfelle at trappen har en topplattform, en mellomliggende plattform og en nedre plattform, kan disse plattformer holdes horisontale ved at de er forbundet innbyrdes, f.eks. ved hjelp av stangsystem.
Ved fallrepstrappen ifølge oppfinnelsen strekker trappeseksjonen seg parallelt med skipssiden, uten at der foreligger noen vertikal støttekonstruksjon som trappekonstruksjonen kan støtte seg mot ved sin nedre ende. Det er meget- viktig at 'fallrepstrappen er fullstendig fri fra skipssiden, og at der ikke foreligger noen føring langs denne. Det er også viktig at den nedre ende av stigen ikke beveger seg i horisontalretningen langs kaien. Som regel foreligger der meget liten plass langs kaien. I henhold til den foreliggende oppfinnelse blir bruksstillingen automatisk opprettholdt ved drift av vinsjene med bæretauene i overensstemmelse med stillingen i vertikalretningen mellom kaien og skipet. Dette kan tilveiebringes ved hjelp av en bryter ved den nedre ende av fallrepstrappen.. Bryteren styrer driften av vinsjene. Hvis bryteren blir sluttet som følge av at den kommer i berøring med kaien, kommer vinsjene til virkning for hevning av fallrepstrappen. Så snart bryteren løftes fra kaien blir der gitt ut på løftetauene. Den nedre ende av stigen blir på denne måte automatisk holdt i riktig.stilling i forhold til kaien, d.v.s. stadig i berøring med denne.
Organene til heising og låring av seksjonene kan også bestå av f.eks. såkalte yo-yo-vinsjer som er innrettet til å holde strekket i de tau som bærer trappen, mellom bestemte grenser slik at tauene helles inn når strekket kommer under en minimumsverdi, og forlenges når strekket overstiger en maksimumsverdi. Hvis et skip losses og den nedre plattform av denne grunn løfter seg fra kaien, vil vinsjene automatisk gi ut på tauene slik at plattformen igjen bæres av kaien. Hvis et skip lastes og tauene blir slakke, vil de tilhørende vinsjer automatisk hale. inn tauene.
I henhold til oppfinnelsen er det mulig å anvende fallrepstrappen på et hvilket som helst sted langs skipssiden.og på en slik måte at den nedre ende av stigen kan settes ned på en meget smal kai. Kaien kan bestå av en brolignende. konstruksjon som strekker seg vinkelrett på skipssiden slik at dimensjonen av kaien i" skipets lengderetning bare er et par meter. Til dette formål er det meget viktig at fallrepstrappen kan beveges langs skipssiden.
Denne bevegelse av fallrepstrappen langs skipssiden er også viktig med henblikk på at stigen skal kunne bringes i en stilling som egner seg for bortstuing uten at den er i veien.
Istedenfor en plattform kan den nedre ende av stigen også være forsynt med en pontong".
Visse utførelsesformer av en fallrepstrapp i henhold til oppfinnelsen vil nå bli beksrevet som utførelseseksempler under henvisning til tegningen. Fig. 1 er et oppriss av et skip med en trapp i henhold til oppfinnelsen .
Fig. 2 viser trappen på fig. 1 i grunnriss.
Fig. 3 viser trappen på fig. 1 og 2 sett forfra.
Fig. 4 er et oppriss av et skip med en trapp i henhold til en annen utforelsesform av oppfinnelsen.
Fig. 5 er et grunnriss av anordningen på fig. 4«
Fig. 6 er et enderiss av anordningen på fig. 4 °g 5* Fig. 7 er et oppriss av et skip med en trapp i henhold til en ytterligere utforelsesform av oppfinnelsen.
Fig. 8 er et grunnriss av anordningen på fig. 7-
Fig. 9 er et enderiss av anordningen på fig. 7 °g 8. Fig. 10 er et oppriss av et skip med en trapp i henhold til enda en utforelsesform av oppfinnelsen.
Fig. 11 er et grunnriss av anordningen på fig. 10.
Fig. 12 er et enderiss av anordningen på fig. 10 og 11. Fig. 13 er et oppriss av et skip med to trapper i henhold til ytterligere en utforelsesform av oppfinnelsen.
Fig. 14 er et enderiss av anordningen på fig*. 13.
Fig. 1 viser et parti.av et skip 1 som er fortoyet ved
en kai 2. På dekket 3 av skipet er der anordnet skinner 4 som danner et spor som to traller 5 °g 6 kan lope langs. Trallen 5 er forsynt med to daviter 7 og 8, og trallen 6 er forsynt med to daviter 9 °g 10. Davitene 7> 8> 9 og 10 bærer en fallrepstrapp som består av tre seksjoner 11, 12 og 13. Seksjonen 13 er ved sin ovre ende forbundet med en topplattform ved hjelp av en horisontal hengseltapp 14. Topplattformen er i sin tur forbundet med en adkomstplattf orm 17 som kan svinges om en vertikal svingtapp 16 og strekker seg inn over trallen 5« Den ovre seksjon 11 av trappen er ved sin nedre ende forbundet med en mellomplattform 19 ved hjelp av en horisontal hengseltapp l8. Mellomplattformen 19 er i sin tur ved hjelp av en horisontal hengseltapp 20 forbundet med den ovre ende av trappeseksjonen 12. Ved sin annen ende er seksjonen 12 ved hjelp av en horisontal hengseltapp 21 forbundet med en annen mellomplattform 22, som i sin tur er forbundet med den ovre ende av trappens nederste seksjon 13 ved hjelp av en horisontal hengseltapp 23. Ved sin nedre ende er seksjonen 13 ved hjelp av en horisontal hengseltapp 24 forbundet med den nedre plattform eller bunnplattformen 25, som hviler på kaien 2 eller holdes like over denne.
I den viste utforelsesform er trappen i sin helhet opphengt i davitene 7> 8, 9 og 10- Daviten 7 bærer den ovre plattform 15 ved hjelp av et bæretau 26 som er forbundet med en tverrstang 27, som ved hjelp av fire tau 28 er forbundet med plattformen 15. På lignende måte bærer daviten 8 mellomplattformen 22 ved hjelp av tau 29, en tverrstang 3° og fire tau 31. Daviten 9 bærer mellomplattformen 19 ved hjelp av et tau 32, en tverrstang 33 °g fire tau 34> og daviten 10 bærer bunnplattformen 25 ved hjelp av et tau 35j en tverrstang 36 og fire tau 37* De forskjellige vinsjer til å hale inn og gi ut på tauene 26, 29, 32 og 35 er ikke vist på tegningen.
I fallrepstrappens bruksstilling står topplattformen 15 i en fast stilling i forhold til skipsdekket 3» Bunnplattformen 25 holdes på en fast hoyde over kaien 2 slik at der alltid er lett adkomst til plattformen. Når skipet heves eller senkes, vil den sikksakklinje som dannes av trappeseksjonene 11, 12 og 13, strekke seg respektive folde seg mere sammen. Under en slik bevegelse av trappeseksjonene forblir topplattformen 15 og adkomstplattformen 17 hovedsakelig i. samme stilling i skipets lengderetning. Også bunnplattformen 25 forblir i hovedsakelig den samme stilling på kaien 2. Trappen kan anvendes på normal måte til tross for den varierende hoyde som skal overspennes. De forskjellige vinsjer for tauene 26, 29, 32 og 35 kan betjenes uavhengig av hverandre. Det er også mulig å koble tromlene, for disse vinsjer sammen på en slik måte at forholdet mellom de lengder av tauene 32, 29 og 35 som gis ut respektive vindes opp, er 1:2:3-
Hvis trappen ikke er i bruk, kan plattformene 19, 22 og 25 heises ved hjelp av vinsjene i en slik grad at seksjonene 11, 12 og 13 ligger horisontalt ved siden av hverandre. Disse tre seksjonene danner da en kompakt anordning som kan håndteres meget enkelt. Trallene 5 °g 6 må beveges et stykke bort fra hinannen. Trallen 6 kan f.eks. bringes i stillingen 6<»>, og davitene 7j 8> 9 og 10 bringes i stillingene 7<T>> 8<»>, 9<»> og 10'. Hele trappen ligger da samlet på begge trallene 5 °g 6. Trallene kan beveges samtidig langs sporet 4> f.eks. til et overdekket sted 38 hvor trallene og trappen kan stues og er beskyttet mot innvirkninger fra sjovann og været. Adkomstplattformen 17 kan svinges 9°° om den vertikale svingetapp 16 i forhold til topplattformen 15 slik at denne plattform 17 ikke rager utenfor trallen 5 når trallene 5 og 6 beveges
langs sporet.
Det er også mulig å lose de samlede trappeseksjoner fra davitene og anordne seksjonene samlet på dekket på innersiden av sporet 4- Trallene 5 og 6 med davitene etc. kan da anvendes til andre formål.
På fig.4> 5 °g 6.er der igjen vist et skip 1 som er fortoyet ved en kai 2. På dekket 3 er der anordnet skinner 4«
Langs det spor som dannes av disse skinner 4> kan der rulle tre traller 40, 41 °g 42- På trallen 40 er der anordnet en davit 43
som kan svinge i tverretningen pm en horisontal svingetapp 44*
På lignende måte er trallene 41 og t{ 2 forsynt med daviter 45 resp. 46 som kan svinge i tverretningen rundt tapper 47 resp. 48. I denne utforelsesform består trappen av to seksjoner 49 °g 50. Seksjonen 49 er ved sin ovre ende hengselforbundet med en topplattform 51j som er forsynt med en adkomstplattform 52. Den sistnevnte plattform kan svinge 90° i horisontalretningen på samme måte som i den på fig. 1-3 viste utforelsesform. Begge de to seksjoner 49 °g 50
er hengselforbundet med en mellomplattform 53- Den nedre ende av seksjonen 30 bæres direkte på kaien 2. Daviten 45 bærer plattformen 51 ved hjelp av et bæretau 54> en tverrstang 55> to tau 56
og et tau 57- Plattformen 51 er således opphengt i tre punkter.
På lignende måte bærer daviten 43 plattformen 53 ved hjelp av et bæretau 58, en tverrstang 59a et tau 60 og et tau 6l. Den nedre ende av seksjonen 50 bæres av daviten 46 ved hjelp av et bæretau 62, en tverrstang 63 og to tau 64.
Når trappen er i den på tegningen viste stilling, kan tauet 62 og tverrstangen 63 kobles fra slik at trallen 42 med daviten 46 kan anvendes til andre formål.
På samme måte som beskrevet i forbindelse med utforelses-formen på fig. 1 - 3> kan trappen 49> 50 etter bruk heises opp slik at seksjonene 50 og 49 ligger horisontalt ved siden av hverandre, hvoretter trappen kan anbringes på trallene 40 og 41» Det er også mulig å anbringe trappen på innersiden av sporet 4 Pa dekket 3 i stillingen 49'> 50'. Ved stuing kan adkomstplattformen 52 svinges til stillingen 52' slik at den utgjor en forlengelse av seksjonen 49.
Tauene 61 og 58 og tauene 54 og 57. kan. vikles to og to rundt den samme trommel eller de kan vikles rundt tromler som er koblet sammen.
I den på fig. 7, 8 og 9 viste utforelsesform er der igjen en trapp- sent består av to seksjoner 70, 71 med en mellomliggende plattform 72. Langs skinner 4 Pa dekket 3 av et skip 1 kan der rulle e-n eae.ste tralle 73- Trallen 73 bærer en adkomstplattform 74 som kan dreies, om en vertikal svingetapp 75- i forhold til trallen 73.- Adkomstplattf ormen 74 har e^ pa-rti 76 som i den' stilling- av plattformen som er vist på tegningen-, strekker seg utenfor- skipet.. 1. Den ovre ende- av- trappe seksjonen. <r>fQ er forbundet med det nevnt e. ut rag ende parti J' 6 ved hjelp av en-horisontal hengseltapp 77 • Plattformen 74 bærer faste davithoder 78,. 79 °g 80: og partiet 76 bærer faste davithoder 8l og. 82. Plattformen 72 er opphengt i davithodene 7&> 7'9"°S ^0 ved hjelp av tau. 83",. 84 og 85, mens davithodene. 8l. og 82 bærer den nedre ende-av seksjonen; 71 ved hjelp av tau 86 og 87.
Den på fig. 7 - 9 viste trapp folger skipets bevegelser
i forhold tii kaien .2, idet den nedre respektive ovre ende av trappen forblir i hovedsakelig samme stilling i forhold til kaien 2, respektive skipet 1.
Når trappen bringes i stuestilling ved at seksjoner 70
og 71 anordnes horisontalt ved siden av hverandre, kan trappen bringes i innenbords stilling på en meget enkel måte ved en dreining av plattformen 74 l8o<a> om svingetappen 75* Trallene 73 raed trappen kan deretter beveges til en trygg stuestilling. Det er også mulig å anbringe trappen på dekk på innersiden av trallen 73« Til man-ovrering av trappen JO,. Jl kan tauene 83,= 84 og 85 vikles opp på en eneste trommel, eller de kan vikles opp på hver sin synkroniserte trommel.
v
I stuestillingen kan trappen. 70, 71 også anbringes på spesielt konstruerte stotter istedenfor på selve dekket.
I den på fig. 10, 11 og 12 viste utforelsesform bærer sporet 4 Pa dekket 3 av skipet 1 en tralle 90 med en plattform 92 som kan dreies om en tapp 91* Plattformen 92 bærer.en topplattform 94 slik at denne kan dreie seg om en vertikal tapp 93* Den ovre seksjon 95 av en "trapp er forbundet med topplattf ormen 94* Seksjonen 95 har ved sin nedre ende en mellomplattform 96 som er forbundet med et forbindelsesstykke 97 som kan dreie seg om en vertikal svingetapp 98 i forhold til plattformen 96. En annen seksjon 100 av trappen er forbundet med forbindelsesstykket 97
ved hjelp av en horisontal hengseltapp 99- Een nedre ende av seksjonen 100 bæres på kaien 2. Om svingetappen 91 er der også montert daviter 101 og 102 som bærer trappen ved hjelp av tau 103, 104-og tverrstenger med hjelpetau som ikke er betegnet med henvisningstall. Som folge av dreiepunktene 93 og 98 kan den nedre ende av trappen anordnes på relativt stor avstand fra skipet 1. Trappen kan således innstille seg meget lett såvel i vertikal-
som i horisontalretningen.
Når seksjonene 95 og 100 ligger horisontalt ved siden av hinannen, kan plattformen 92 dreies l8o° rundt svingetappen 91 slik at trappen kommer i stillingen 95'> 100'. Som folge av at davitene 101 og 102 er relativt lange, kan trappen overspenne en stor avstand i horisontalretningen.
Fig. 13 og 14 viser en utforelsesform som er spesielt egnet for anvendelse på store skip.
På dekket 3 av et skip 1 er der i tverretningen anordnet et spor 110. Langs dette spor 110 kan der lope en tralle 111. Denne tralle har et sporparti 112 som strekker seg i skipets lengderetning. Langs rekken er der anordnet spor 113 og 114. Der hvor disse spor krysser et tverrspor 110, er de avbrutt over en lengde svarende til lengden av sporpartiet 112. Når trallen 111 står i en ytterstilling, er sporet 113 sammenhengende, og når trallen står i den annen ytterstilling, vil sporet 114 være sammenhengende. Sporpartiet 112 bærer en tralle 115 med en vertikal svingetapp 116 som en plattform 117 og davitarmer ll8 og 119 kan svinge om. Davit-armene 119 og ll8 bærer to trappeseksjoner 120 og 121. Trappen 120, 121 er konstruert på lignende måte som den på fig. 10 - 12 viste trapp. På fig. 13 og 14 er bruksstillingen av trappen vist strek-punktert. I denne stilling er de forskjellige deler av trappen betegnet med merkede henvisningstall. I den stilling som er vist med fullt opptrukne linjer, ligger trappen 120, 121 på spesielle stotter 122, 123. I denne stilling blir seksjonen 120 losnet fra plattformen 117- Til høyre på. fig-.. 14 er der vist en annen trapp 124, 125 som ligger på spesielle støtter 126, 127. Skipet ler så bredt at trappene og trallen inntar en sikker stilling når de er anbragt ved' midten av skipet.

Claims (3)

1. Fallrepstrapp bestående av to eller flere trappeseksjoner som er opphengt i bæretau fra daviter på en tralle (5, 6, 42, 73» 90, 115) som kan beveges på skipsdekket i skipets lengderetning for bevegelse av trappen- langs- skipssiden, og som bærer vinsjer med bæretau til manøvrering og drift av seksjonene ved betjening av bæretauenerkarakterisert ved. at- to nabas.eks joner (11-12, 12-13, 4:9-50. 70-71, 95-100,.
120-121)'- som i og for seg kjent er forbundet med" den samme side av en mellomliggende horisontal plattform (19, 22, 53, 72, 96) for svingning i vertikale plan, hvorved seksjonene ved drift av vinsjene kan- beveges i forhold til hinannen mellom- en bortstuingsstiiling hvor de ligger horisontalt ved siden av: hinannen, og en bruksstilling hvor de danner en utstrukket siksak-linje, og hvor den "nedre ende av stigen hviler på oversiden- av en kai eller lignende, idet bruksstillingen automatisk opprettholdes ved drift av vinsjene med: bæretauene i overensstemmelse med stillingen i vertikalretningen mellom kaien og skipet.
2. Fallrepstrapp som angitt i. krav 1, karakterisert ved at trallen har en adkomstplattform (17, 52, 74, 92, 117) som kan dreies l80° om et dreiepunkt i forhold til trallen, at trappen ved sin øvre ende er hengselforbundet med et parti av adkomstplattformen som i trappens bruksstilling strekker seg utenfor skipssiden og når den er dreid 180° fra denne stilling, ligger på innersiden av trallen fullstendig innenfor skipssiden..
3. Fallrepstrapp som angitt i krav 1 eller 2% karakterisert ved at en eller flere av seksjonene er forbundet med en adkomstplattform (92) og/eller en mellomliggende plattform (96) via et forbindelsesstykke (97) som tillater dreining av seksjonen om en vertikal akse i forhold til plattformen.
NO429868A 1968-03-11 1968-10-30 NO125372B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB1179168A GB1236595A (en) 1968-03-11 1968-03-11 Improvements in or relating to accommodation ladders

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO125372B true NO125372B (no) 1972-09-04

Family

ID=9992775

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO429868A NO125372B (no) 1968-03-11 1968-10-30

Country Status (6)

Country Link
DE (1) DE1812237A1 (no)
FR (1) FR1595481A (no)
GB (1) GB1236595A (no)
NL (1) NL6815190A (no)
NO (1) NO125372B (no)
SE (1) SE367599B (no)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO139296C (no) * 1977-07-18 1979-02-07 Marine Aluminium Aanensen & Co Anordning ved landgang.
GB2151686B (en) * 1983-12-21 1987-06-10 Linkleters Patent Ship Fitting Ship's accommodation ladder
GB2183710A (en) * 1985-11-27 1987-06-10 Linkleters Patent Ship Fitting Ship's ladder
FR2620415B1 (fr) * 1987-09-15 1989-12-29 Brenot Claude Echelle passerelle pliante
GB2495717B (en) * 2011-10-17 2014-01-01 Windsea As Gangway for an offshore structure
CN108045509A (zh) * 2017-12-04 2018-05-18 中国船舶重工集团公司第七〇九研究所 一种具有波浪补偿功能的回转伸缩舷梯

Also Published As

Publication number Publication date
NL6815190A (no) 1969-09-15
DE1812237A1 (de) 1969-10-16
GB1236595A (en) 1971-06-23
FR1595481A (no) 1970-06-08
SE367599B (no) 1974-06-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US2641785A (en) Marine transfer ramp
US20110203507A1 (en) Ocean going transport vessel with docking arrangements
NL192034C (nl) Vaartuig voorzien van een aanslaginrichting voor het vasthouden van een lijn.
NO128262B (no)
US4406244A (en) Launching and recovery apparatus
US4363150A (en) Ship&#39;s embarkation device
US3468280A (en) Ramp for lst
NO125372B (no)
NL2007064C2 (en) Shear leg crane and transportation vessel.
US2091327A (en) Lifeboat launching apparatus
US3217681A (en) Catamaran offshore drilling vessel
US1116761A (en) Apparatus for launching ships&#39; boats.
US1084630A (en) System and apparatus for carrying life and other boats on ships and for launching same therefrom.
US3114535A (en) Boat lifts
US1807104A (en) Boat chock
US1840804A (en) Launching device
NO132405B (no)
US1130528A (en) Life-saving apparatus.
US2291380A (en) Fishing craft
US2722359A (en) Ladder stowage apparatus
US1913830A (en) Device for handling boats and other loads
US1893157A (en) Crane structure
US2030136A (en) Ship&#39;s davit
RU2561491C1 (ru) Волностойкая морская грузоподъёмная платформа (вмгп)
US1822120A (en) Life saving device