NL9500180A - Werkwijze voor data-assemblage voor verspreiding van de data via een massa-auditorium verspreidingsstelsel. - Google Patents

Werkwijze voor data-assemblage voor verspreiding van de data via een massa-auditorium verspreidingsstelsel. Download PDF

Info

Publication number
NL9500180A
NL9500180A NL9500180A NL9500180A NL9500180A NL 9500180 A NL9500180 A NL 9500180A NL 9500180 A NL9500180 A NL 9500180A NL 9500180 A NL9500180 A NL 9500180A NL 9500180 A NL9500180 A NL 9500180A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
data
packets
packet
address
auditorium
Prior art date
Application number
NL9500180A
Other languages
English (en)
Inventor
Michel Beaudry
Michel Dufresne
Original Assignee
Videotron Groupe Ltee
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Videotron Groupe Ltee filed Critical Videotron Groupe Ltee
Publication of NL9500180A publication Critical patent/NL9500180A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04HBROADCAST COMMUNICATION
    • H04H60/00Arrangements for broadcast applications with a direct linking to broadcast information or broadcast space-time; Broadcast-related systems
    • H04H60/02Arrangements for generating broadcast information; Arrangements for generating broadcast-related information with a direct linking to broadcast information or to broadcast space-time; Arrangements for simultaneous generation of broadcast information and broadcast-related information
    • H04H60/07Arrangements for generating broadcast information; Arrangements for generating broadcast-related information with a direct linking to broadcast information or to broadcast space-time; Arrangements for simultaneous generation of broadcast information and broadcast-related information characterised by processes or methods for the generation
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04HBROADCAST COMMUNICATION
    • H04H20/00Arrangements for broadcast or for distribution combined with broadcast
    • H04H20/16Arrangements for broadcast or for distribution of identical information repeatedly
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04HBROADCAST COMMUNICATION
    • H04H20/00Arrangements for broadcast or for distribution combined with broadcast
    • H04H20/28Arrangements for simultaneous broadcast of plural pieces of information

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)

Description

Korte aanduiding: Werkwijze voor data-assemblage voor verspreiding van de data via een massa-au-ditorium verspreidingsstelsel.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor datatransmissie naar een massa-auditorium, die in het bijzonder nuttig is voor het verzenden van data naar abonnees via een kabeltelevisienetwerk of ander electronisch massaverspreidingsnetwerk.
Kabeltelevisie en andere soorten electronische massa-auditorium verspreidingsstelsels, zoals omroepen ("broad-casting") door middel van gewone draadloze televisiestations of via satelliet hebben de laatste jaren meer dan alleen televisiesignalen verspreid. Dergelijke stelsels verzenden bijvoorbeeld gesloten ondertitels voor hardhoren-den die door een gesloten-ondertitelingsdecoder gedecodeerd kunnen worden, zij verzenden ontsleutelingscodes voor ontvangst door betalingstelevisieklanten van een beheerder van een kabeltelevisiestelsel, er wordt videotekst verzonden en als tekst of eenvoudige grafiek op een televisiescherm weergegeven, zij laden spelletjes in vanuit een kopeindstation die via een televisietoestel gespeeld kunnen worden, etc. In meer recente jaren zijn verscheidene andere diensten beschouwd of begonnen, zoals bankieren, gerichte uitzending ("narrowcasting"), electronische post, facsimile omroep of gerichte uitzending naar individuele abonneesta-tions, etc., die alle via een electronisch massa distributiestelsel getransporteerd worden.
De data die verzonden wordt heeft typisch diverse eigenschappen gemeen. De data transporteert een kop die een vast of variabel adres van een bepaalde ontvanger bevat. In het geval dat de ontvanger deel uitmaakt van een speciale auditoriumgroep bevat de kop een gemeenschappelijk adres van de groep. De data wordt typisch tijdens de 21e aftast-lijn van een televisiekanaal verzonden, van waaruit het door een decoder op de abonneelokatie gedecodeerd wordt, of wordt in een apart datakanaal verzonden en wordt dan op de abonneelokatie uit het datakanaal gedecodeerd. Een stelsel van deze soort dat data omroept is beschreven in het Amerikaanse octrooischrift 4623920 van 18 november 1986 met als uitvinder Michel Dufresne et al en met als titel "Cable NetWork Data Transmission System".
Te verzenden data wordt in een kopstation ("head end") samengesteld in een RAM-SCHIJF, die cyclisch op sequentiële wijze gelezen wordt. De data die gelezen wordt wordt afge-wisseld met nuldata (informatieloze data), teneinde ontvan-gerprocessors, die aanzienlijk goedkoper zijn dan de kop-stationprocessor en die daardoor veel langzamer werken, tijd te geven de ontvangen data te verwerken. Nuldata wordt ook ingevoegd 'teneinde een kopstationprocessor in staat te stellen speciale data in de datastroom te voegen, zoals electronische post, die slechts een keer naar een enkel abonnee-eindstation verzonden moet worden, in tegenstelling tot andere data, zoals programma-aankondigingen die cyclisch verzonden worden.
Fig. 1 toont een blokschema van een stelsel van de hiervoor toegelichte soort. Een informatieleverancier levert datasignalen die op een harde schijfeenheid van een minicomputer 1, zoals een PDP 11, in het kopstation opgeslagen zijn. Bovendien levert een dienstverlener, die bijvoorbeeld een IBM compatibele persoonlijke computer 3 gebruikt, data via een modem 5 en een telefoonlijn aan een processor 7 van een frontstation ("front end"). Zowel de processor 7 als de computer 1 zijn in een netwerk 9 verbonden, zoals Ethernet™, waarmee een hoofdprocessor 11 verbonden is. Een andere persoonlijke computer 12 is met het netwerk en tevens met een RAM-SCHIJF 13 verbonden. RAM-SCHIJF 13 is tevens met de processor 11 verbonden.
De computer 12 leest data uit de computer 1 en uit de processor 7 en schrijft het op de RAM-SCHIJF 13. De hoofdprocessor 11 leest de data cyclisch en sequentieel vanaf de RAM-SCHIJF 13 en voert het uit naar een digitaal-naar-analoogomzetter 15, die de data in analoge vorm omzet en het aan de modulator 17 levert om samen te gaan met videosignalen en om vervolgens naar een netwerk 19 gezonden te worden tot welke auditoriumeindstations toegang hebben.
De processor 7 kan de processor 11 onderbreken om de processor 7 data in de datastroom te laten voegen. Deze data kan echter alleen ingevoegd worden wanneer het op het netwerk 9 verschijnt (dat wil zeggen dat de data slechts één keer ingevoegd kan worden) en na de interruptie keert de processor 11 naar het cyclisch lezen van de RAM-SCHIJF 13 terug.
Met de verwachte substantiële toename van het verkeer voor het verschaffen van de hiervoor genoemde nieuwe diensten bleek het in fig. 1 getoonde stelsel substantiële problemen te vertonen. Een eerste probleem is een beperking \ van de capaciteit. Teneinde een vergroting van de in één cyclus te verzenden datahoeveelheid aan te kunnen moet de capaciteit van de RAM-SCHIJF massa-opslageenheid groter en groter worden. Dit vergroot de leescyclustijd van de RAM-SCHIJF en veroorzaakt een onacceptabele vertraging van de reactiesnelheid van het stelsel op, bijvoorbeeld, stroomopwaarts gezonden commando's waarmee een dienst gevraagd wordt, zoals een bijwerkingsrapport op een banktegoed (er wordt bijvoorbeeld vertraging van 20 seconden ondervonden bij het verkrijgen van een responsie) of het bijwerken van gesloten ondertiteling (die onaanvaardbaar lang op een op de televisie getoond, bijbehorend verhaal kan naijlen).
Ten tweede vereist de cyclische werking het invoegen van nuldata op de RAM-SCHIJF om de hiervoor genoemde invoeging van data tijdens de nuldata aan te kunnen. Het gebruik van nuldata legt een inherente beperking op de capaciteit van het stelsel op. Er kan geen in te voegen data meer opgenomen worden dan de capaciteit van de nulgedeelten van de signalen en naarmate meer nuldata op de RAM-SCHIJF opgeslagen is des te minder cyclische data er verzonden kan worden.
Ten derde kan het hiervoor toegelichte stelsel geen prioriteit geven aan datasignalen die op cyclische basis verzonden moet worden. Wanneer bijvoorbeeld een noodsignaal volgens een cyclisch schema omgeroepen moet worden, moet het op de RAM-SCHIJF geschreven worden. Dit kost tijd.
Wanneer het lezen van de RAM-SCHIJF juist de geheugenloka-tie gepasseerd is waar het noodsignaal zojuist geschreven is kan het de leestijd van de gehele RAM-SCHIJF (bijvoorbeeld 20 seconden voor een groot stelsel) kosten voordat het noodsignaal gelezen en verzonden wordt. Dit kan leiden tot tragische gevolgen wanneer het noodgeval bijvoorbeeld een raketalarm, waarschuwing van een vloedgolf of aardbeving etc. is.
Verder kan het hiervoor toegelichte stelsel geen verschillende datasignalen aan die synchroon met verschillende frequenties verzonden moeten worden.
De uitvinding verschaft een stelsel dat de hiervoor \ genoemde problemen en beperkingen opheft. Volgens de uitvinding kunnen signalen volgens elk cyclisch of niet-cy-clisch schema verzonden worden zonder de beperking wat betreft de capaciteit van een RAM-SCHIJF en kan een signaal elk voorafbepaald aantal keren verzonden worden.
Volgens de uitvinding wordt te verzenden data geassembleerd tot pakketten voor verzending in echte tijd, dat wil zeggen "gaandeweg" ("on the fly"). Elk pakket heeft in feite een eigen gedefinieerde cyclus en wordt in overeenstemming met die definitie verzonden.
Volgens een uitvoeringsvorm van de uitvinding omvat een werkwijze voor datadistributie naar een auditorium uit het opslaan van datapakketten in een willekeurig toegankelijk geheugen, het opslaan van een transmissie-eigenschap voor elk pakket, het lezen van de eigenschappen en het verzenden van elk pakket naar het auditorium in overeenstemming met een frequentie en temporisatie in afhankelijkheid van de bepaalde eigenschap ervan.
Volgens een ander aspect omvat een werkwijze voor data-assemblage voor distributie van de data via een massa-auditorium distributiestelsel het in een willekeurig toegankelijk geheugen opslaan van naar het auditorium te verzenden datapakketten, het in een eerste tabel opslaan van een reeks geheugenadressen van de data voor transmissie van de data in de reeks, het progressief lezen van de eerste tabel voor het onttrekken van de adressen van die datapakketten die in de reeks naar het auditorium verzonden moeten worden, het lezen van het geheugen voor het onttrekken van de datapakketten in de reeks, en het in echte tijd verzenden van de uit het geheugen gelezen pakketten naar het auditorium.
Volgens weer een andere uitvoeringsvorm omvat de werkwijze de stap van het opslaan van een tweede pakketei-genschapstabel, die voor elk van de in het geheugen opgeslagen pakketten een staat bevat, waarbij elke staat een prioriteitsveld en een herhalingsperiodeveld bevat, het tenminste één keer per één pakket definiërend tijdsinterval lezen van de tweede tabel en het tenminste één keer telkens wanneer de eerste tabel gelezen wordt bijwerken van de eerste tabel voor het specificeren van de geheugenadressen in de eerste tabel in overeenstemming met in het prioriteitsveld opgeslagen prioriteitsdata en in het herhalings-veld opgeslagen herhalingsdata van de tweede tabel voor elk datapakket.
Volgens een andere uitvoeringsvorm omvat de werkwijze het lezen van inkomende data, het vaststellen van een vereiste prioriteit en herhalingsfrequentie, wanneer van toepassing, van de inkomende data, het in pakketvorm brengen van de inkomende data wanneer het niet in pakketvorm is, en waarbij de opslagstappen omvatten: het opslaan van datapakketten in het willekeurig toegankelijk geheugen, het bijwerken van de tweede tabel met datastaten met betrekking tot elk van de pakketten waarvoor de prioriteit en herhalingsfrequentie vastgesteld werden, en het bijwerken van de eerste tabel onder besturing van de in de tweede tabel opgeslagen data.
De uitvinding zal hierna worden toegelicht met verwijzing naar de tekeningen. In de tekeningen tonen:
Fig. 1 een blokschema van een bekend stelsel;
Fig. 2 een blokschema van een stelsel van een voor-keursuitvoeringsvorm volgens de uitvinding; en
Fig. 3 een illustratie van in een geheugen volgens de uitvinding opgeslagen pakketten.
Te verzenden data wordt ontvangen op data-ingangslij- nen DATA 1, DATA 2, DATA 3 etc. door een multiplexer 30, die door een microprocessor 32 gestuurd wordt. De microprocessor 32 leest de data en verdeelt de data in pakketten. De door de microprocessor 32 gelezen data is voorbereid door een informatie-(bijvoorbeeld dienst-)leverancier, die een gepriviliseerde abonnee kan zijn die data levert via de telefoon, gesproken post, etc. voor het bevatten van informatie met betrekking tot de omroepparameters, zoals prioriteit en uitzendfrequentie. Dit kan een nuttige datalast bevatten die deze informatie aangeeft of kan louter een "inhouds-Mbyte (of bytes) zijn die, bij lezing door de processor, het aanzet tot het benaderen van een opzoektabel \ in een bijbehorend geheugen 39 dat de omroepparameters bevat en dat de data van de parameters kan leveren wanneer de processor bepaalde "inhouds-,,bytes herkent.
Bij verwerking van de ingangsdata tot pakketten slaat de processor 32 de pakketten 36 in een willekeurig toegankelijk geheugen (RAM) 38 op. De parameterdata wordt in een tabel 39 in de RAM 38 opgeslagen. De tabel in de RAM 38 bevat bij voorkeur, in een staat voor elk pakket, datawaar-den, aangevende prioriteit, een herhalingsperiode, koppe-lingsdata (die aangeeft of het te verzenden pakket betrekking heeft op een ander geïdentificeerd pakket op een tijdraambasis), tijdsafstand tussen het pakket en het door de koppelingsdata geïdentificeerde pakket, het aantal uitzendingen van het pakket en, wanneer gewenst, een interne identificator van een kanaalnummer waarop het pakket omgeroepen moet worden. De staat bevat in de tabel tevens een wijzer naar het adres in de RAM 38 waar het pakket begint.
Wanneer de processor 32 de data in de tabel van RAM 38 opgesteld heeft, stelt het uit die data een andere tabel 42 in de RAM 38 op die een lijst is van begin- of eindadressen van pakketten 36 die achtereen verzonden moeten worden. Wanneer bijvoorbeeld een pakket een aantal keren verzonden moet worden tijdens de leestijd van tabel 42, als aangegeven door de in de staat voor dat pakket in tabel 39 opgeslagen parameters, wordt het adres van het begin van dat pakket in RAM 38 een aantal keren in tabel 42 geplaatst, op een afstand die bepaald wordt door de spatiëringsparameter die in de staat voor dat pakket in tabel 39 aangegeven wordt.
Data-assembleer-inrichting 44 leest elke invoer in de tabel 42 in RAM 38 sequentieel, gaat de pakketadressen binnen en leest de pakketten op de aangegeven adressen, verzendt de data naar een digitaal-naar-analoogomzetter 46 of andere eenheid die de datapakketten omzet in een voor transmissie geschikte vorm (bijvoorbeeld een faseverschui-vingsmodulator). Vervolgens wordt de data naar een meester-modulator 48 gezonden die de datasignalen in een geschikt kanaal voert, 'het met videosignalen frequentie-multipelt en de gemultipelde signalen over een medium 50 naar abonnee-stations 51 verzendt.
Er moet opgemerkt worden dat, omdat de kanalen tezamen gemuitipeld worden, voorzien kan worden in verschillende bandbreedten. Omdat de pakketdata verzonden wordt in overeenstemming met criteria op basis van de door de pakketten geleverde dienst, kunnen de criteria, als bepaald door de pakketparameters, de vereiste bandbreedten definiëren en kunnen zij de multipeling van een aantal datakanalen sturen ter verkrijging van de verschillende vereiste bandbreedten voor het leveren van de verschillende diensten binnen een logisch of gedefinieerd frequentiekanaal. In feite kunnen de criteria gebruikt worden voor het kiezen van bepaalde logische kanalen voor verzending van bepaalde diensten, zodat een abonnee altijd zijn ontvanger op een bepaald kanaal kan afstemmen ter verkrijging van bijvoorbeeld een spelletjesdienst. De pakketparameters kunnen de vereiste bandbreedte definiëren en kunnen het spelprogramma en/of de data over elk datakanaal verzenden of kanalen met elkaar multipelen, en kunnen de spelletjesdienst aan het station van de abonnee leveren over een logisch kanaal waarvan de abonnee denkt (op basis van zijn kanaalweergave) dat het het spelletjeskanaal is.
Terwijl tabel 42 van RAM 38 gelezen wordt moet processor 32 een andere tabel assembleren ter vervanging van tabel 42 zodra het gelezen is. Of anders kunnen, in plaats van het assembleren van een complete tabel ter vervanging van de gehele tabel 42, zodra individuele invoeren van tabel 42 gelezen zijn, invoeren in hun geheugenlokaties vervangen worden, zodat na het lezen van de tabel zij weer vanaf het begin gelezen kan worden en de volgende uitlezing een andere reeks pakketten voor uitlezing naar de data-assembleer-inrichting 44 tot gevolg zal hebben.
Uiteraard kan de data-assembleer-inrichting 44 een ontvanger van pakketten in plaats van een lezer van pakketten uit RAM 38 zijn, en kan een bij RAM 38 behorende processor, zelfs processor 32 wanneer het voldoende snel is en voldoende tijdcapaciteit heeft, de pakketadressen en de pakketdata in tabel 42 lezen en kan het de pakketten in de reeks met de door de adressen in tabel 42 aangegeven volgorde aan de data-assembleer-inrichting 44 leveren.
Hierdoor leest processor 32 tabel 39 en construeert tabel 42. Het moet een voldoend snelle processor zijn om tabel 39 te kunnen lezen met een frequentie van tenminste één keer per pakketinterval. Het is gebleken dat een processor van het type 68030 of 68040 geschikt in een proto-typestelsel werkte.
Volgens de uitvinding wordt daarom in plaats van data te assembleren als een cyclisch gelezen RAM-SCHIJF data geassembleerd tot een reeks uitgaande van een tabel wijzers die naar reeds in RAM 38 geassembleerde datapakketten wijzen, en wordt zij in geen andere bijzondere volgorde opgeslagen dan door de inschrijvende processor gekozen lokaties. Zodra het lezen van de tabel uitgeput is wordt volgens een uitvoeringsvorm een nieuwe tabel gecreëerd en in RAM geplaatst of, zoals hiervoor toegelicht, kunnen in een andere uitvoeringsvorm reeds gelezen tabelinvoeren vervangen worden ter voorbereiding van de volgende voortschrijdende uitlezing van de tabel van wijzers. Pakketten die slechts één keer gelezen moeten worden of die zoveel keren gelezen zijn als door de parameters in tabel 39 aangegeven is, kunnen door nieuwe pakketten overschreven worden wanneer processor 32 nieuwe pakketten creëert en ze in het geheugen 38 opslaat.
Het zal duidelijk zijn dat de verschillende willekeurig toegankelijke geheugens die de pakketten en tabellen opslaan indien gewenst op elke geschikte wijze gecombineerd kunnen zijn en dat de diverse processors een enkele processor of een aantal processors kunnen zijn die de diverse functies vervullen. Er kunnen bijvoorbeeld verscheidene processors gebruikt worden, één voor het lezen van de inkomende data en het vaststellen van de prioriteit, de uitzendingsfrequentie, etc., en het creëren en inschrijven van de pakketten in RAM 38 en voor het inschrijven van de tabel 39. Een andere processor kan de tabel 39 lezen en de tabel 42 creëren. Een andere processor kan de tabel 42 lezen, kan de pakketten 36 lezen op de aangewezen adressen die uit tabel 42 gelezen zijn en kan ze aan de data-assem-bleer-inrichting 44 leveren, etc.
Het heeft de voorkeur dat de pakketten zelf een kop bevatten die een verwijzing naar een volgend pakket in een reeks bevat. Dus zoals bijvoorbeeld in fig. 3 getoond kan pakket 52 in zijn kop niet alleen een identificatie-byte 54 van dat pakket bevatten maar ook een verwijzings-byte 56 naar een identificatie-byte 58 van een volgend pakket in een reeks betekenisvolle data. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld verscheidene tussenkomende pakketten tussen pakket 52 en pakket 60 zijn die data transporteren die geen inhouds-relatie tot de pakketten 52 en 60 hebben en daardoor koppelt verwijzings-byte 56 wat de inhoud betreft de pakketten 52 en 60. Hierdoor kan een abonnee-eindstation 62 de data ontvangen en onder besturing van een lokale processor 64 de identificatie-bytes en verwijzings-bytes van opeenvolgende pakketten detecteren, in een lokaal geheugen 66 opslaan, gerelateerde pakketten in de reeks voor transmissie naar een weergeefinrichting 68 en/of geluidsversterker assembleren voor levering aan een abonnee, omdat een voorafgaand pakket in feite een koppelingsadres van het nieuwe pakket in overeenstemming met de gerelateerde inhoud transporteert .
De uitvinding kan economischer uitgevoerd zijn wat betreft geheugen- en processorgebruik wanneer tabel 42 alleen het adres van een eerste pakket in een reeks bevat en niet de adressen van andere pakketten in de reeks. In dat geval kan wanneer het eerste pakket voor transmissie naar de data-assembleer-inrichting 44 gelezen is het adres in RAM 38 van het begin van het volgende pakket van de reeks vanaf de door het voorafgaande pakket getransporteerde identificator 56 gelezen worden. Het pakket op dat adres wordt gelezen en vanaf het identificatie-byte 56 kan het adres in RAM 38 van het volgende pakket in de reeks vastgesteld worden en kan het pakket op dat adres gelezen worden, enz., totdat een nul-identificatie-byte gelezen wordt. Op dat moment kan de stuurprocessor de volgende staat in tabel 42 lezen ter verkrijging van het adres van het pakket in de volgende te verzenden reeks.
Omdat de uitvinding data assembleert voor transmissie op basis van echte tijd, een reeks data creëert die geen cyclische relatie met de capaciteit van een RAM-SCHIJF heeft, de datareeks met volledig respect van de prioriteit van elk pakket en een vereiste transmissiefrequentie cre-eert (inclusief een beperking van het aantal keren dat een pakket of reeks pakketten verzonden wordt) en nauwkeurig de uitzendtemporisatie van elk pakket kan sturen, kan de uitvinding de temporisatie van pakketten bijstellen ter aanpassing aan de mogelijkheden van ontvangers voor het ontvangen en verwerken van pakketten. In plaats dat als bij de stand van de techniek de gehele inhoud van een RAM-SCHIJF op cyclische wijze verzonden wordt, kan volgens de uitvinding elk datapakket zijn eigen cyclus hebben en kan elk datapakket zijn eigen levensduur hebben.
Er kunnen nu groepen pakketten in overeenstemming met hun eigen parameters, koppeling, prioriteit en interval tussen pakketten rondgevoerd worden. Pakketten kunnen gesynchroniseerd worden en kunnen wanneer gewenst in fase gebracht worden. Er kunnen pakketpatronen verzonden worden die zelf informatie kunnen transporteren (een eenvoudig voorbeeld is synchronisatie voor het transporteren van temporisatie-informatie voor een bepaalde pakketreeks).
In het geval dat een kleine vertraging bij de verzending van een herhaalbaar pakket ondervonden wordt kan het stelsel het in een volgende uitzending corrigeren. In het geval dat een vertraging ondervonden wordt kunnen alle pakketten in een reeks in de tijd verschoven worden voor het herhalen van een inter-pakketinterval, dat wil zeggen voor het corrigeren van de vertraging.
Omdat de data in echte tijd geassembleerd wordt is er geen zorg over datapagina's als bij bekende stelsels, die beperkingen hadden voor de grootte van de bladzijde gebaseerd op de grootte van de RAM-SCHIJF, waarbij overtollige capaciteit met nuldata gevuld werd. Er moest nuldata gelezen worden ter vaststelling dat het inderdaad nuldata was, wat de werksnelheid van het stelsel vertraagde. Volgens de uitvinding is geen nuldata nodig, kan nooddata in RAM 38 gevoerd worden en direct verzonden worden zonder te wachten op nuldata van een op een onbekend tijdstip te lezen RAM-SCHIJF, daar volgens de uitvinding de RAM adressen van te verzenden pakketten op elke lokatie in tabel 42 ingebracht kunnen worden voor directe, getemporiseerde of herhaalde transmissie.
Bovendien, omdat de datapakketten volgens de uitvinding door aanwijzing met wijzers vanuit een tabel gelezen worden, is het relatief eenvoudig om een enkel pakket uit een te verzenden reeks te verwijderen, terwijl het bij bekende stelsels zowel moeilijk als tijdrovend was.
Als gevolg van uitzending van pakketten op een wijze waarbij hun eigenschappen een koppeling van bijbehorende pakketten, transmissietemporisatie en temporisatie en frequentie van rondgang definiëren, en de pakketten naar een wereld van ontvangers omroept, kunnen de ontvangers zelf domme eindstations zijn, dat wil zeggen dat zij geringe, langzame of nog niet-bestaande verwerkingsmogelijkheden kunnen hebben. De hier toegelichte werkwijze verschaft daarom het kopeindstelsel de mogelijkheid het equivalent van een opslagschijf of equivalent geheugen voor de eindstations te verschaffen, die data of programma's opslaan die de eindstations op basis van behoefte kunnen benaderen naar gelang de data of programma's cyclisch verzonden worden.

Claims (45)

1. Werkwijze voor data-assemblage voor de verspreiding van de data via een massa-auditorium distributiestelsel, omvattende: a) het in een willekeurig toegankelijk geheugen opslaan van naar het auditorium te verzenden datapakketten; b) het in een eerste adrestabel opslaan van een reeks geheugenadressen van de data voor transmissie van de data in de reeks; c) het progressief lezen van de eerste tabel voor het \ onttrekken van de adressen van die datapakketten die in de reeks naar het auditorium verzonden moeten worden; d) het lezen van het geheugen voor het onttrekken van de datapakketten in de reeks; en e) het in echte tijd naar het auditorium verzenden van de gelezen pakketten.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, omvattende de stap van het opslaan van een tweede, pakketeigenschapstabel, dat voor elk van de in het geheugen opgeslagen pakketten een staat bevat, waarbij elke staat een prioriteitsveld en een herhalingsperiodeveld bevat, het tenminste één keer per pakketinterval lezen van de tweede tabel, en het tenminste één keer bijwerken van de eerste tabel telkens wanneer de eerste tabel gelezen wordt voor het specificeren van de geheugenadressen in de eerste tabel in overeenstemming met in het prioriteitsveld opgeslagen priöriteitsdata en in het herhalingsveld opgeslagen herhalingsdata van de tweede tabel voor elk datapakket.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, verder omvattende het lezen van inkomende data, het vaststellen van een vereiste prioriteit en herhalingsfrequentie, wanneer van toepassing, van de inkomende data, het in pakketten brengen van de inkomende data wanneer zij niet in pakketvorm is, en waarbij de opslagstappen omvatten: het opslaan van datapakket- ten in het willekeurig toegankelijk geheugen, het bijwerken van de tweede tabel met datasLaten met betrekking tot elk van de pakketten waarvoor de prioriteit en de herhalings-frequentie vastgesteld werden, en het bijwerken van de eerste tabel onder besturing van de in de tweede tabel opgeslagen data.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, omvattende het naar het auditorium verzenden van pakketten met een kop en een data-last, en omvattende de extra stap van het detecteren van tenminste een voorafbepaalde adreskop in een ontvanger en het opslaan van de data last van het pakket met de voor af be- \ paalde adreskop in een lokaal geheugen.
5. Werkwijze volgens conclusie 4, omvattende het detecteren van een reeks pakketten met gelijke, corresponderende of bijbehorende adreskoppen, die datalasten van elk van de gelijke, corresponderende of bijbehorende pakketten bevatten, en het assembleren van de bevatte datalasten tot een complete datareeks.
6. Werkwijze volgens conclusie 3, omvattende het moduleren van de datapakketten op een eerste draaggolf en het via een omroepmedium verzenden van de gemoduleerde draaggolf met tenminste één televisiesignaal naar het auditorium.
7. Werkwijze volgens conclusie 6, waarin de gemoduleerde draaggolf een videodraaggolf is, waarbij de data gedurende een datakanaalinterval van het televisiesignaal getransporteerd wordt.
8. Werkwijze volgens conclusie 7, waarin het datakanaalinterval tijdens de 21e aftastlijn van een televisiebeeld optreedt.
9. Werkwijze volgens conclusie 6, waarin de gemoduleerde draaggolf een frequentie van een apart televisiekanaal heeft.
10. Werkwijze volgens conclusie 3, omvattende het aan een datalast van elk te verzenden pakket bevestigen van een adreskop, het moduleren van verschillende datapakketten op een aantal radiofrequentiedraaggolven, het detecteren van voorafbepaalde adreskoppen in een ontvanger, en het assembleren van datalasten van een aantal ontvangen pakketten met de voorafbepaalde adreskoppen uit het aantal draaggol-ven tot een complete datareeks.
11. Werkwijze volgens conclusie 10, waarin het aantal draaggolven zich in respectievelijke verschillende televisiekanalen bevinden.
12. Werkwijze volgens conclusie 1, omvattende het naar het auditorium verzenden van pakketten met een adreskop en een datalast en omvattende de extra stap van het detecteren van tenminste één voorafbepaalde adreskop in een ontvanger en het in een lokaal geheugen vasthouden van de datalast.
13. Werkwijze volgens conclusie 12, omvattende het detecteren van een reeks pakketten met gelijke adreskoppen, het vasthouden van datalasten van elk van de pakketten, en het assembleren van de vastgehouden datalasten tot een complete datareeks.
14. Werkwijze volgens conclusie 1, omvattende het moduleren van de datapakketten op een eerste draaggolf en het via een omroepmedium verzenden van de gemoduleerde draaggolf met tenminste één televisiesignaal.
15. Werkwijze volgens conclusie 14, waarin de gemoduleerde draaggolf een videodraaggolf is, waarbij de data tijdens een datakanaalinterval van het televisiesignaal getransporteerd wordt.
16. Werkwijze volgens conclusie 1, omvattende het aan een datalast van elk te verzenden pakket bevestigen van een adreskop, het moduleren van verschillende datapakketten op een aantal radiofrequentiedraaggolven, het detecteren van voorafbepaalde adreskoppen in een ontvanger, en het assembleren van datalasten van een aantal ontvangen pakketten met de voorafbepaalde adreskoppen uit het aantal draaggol-ven tot een complete datareeks.
17. Werkwijze volgens conclusie 16, waarin het aantal draaggolven zich in verschillende televisiekanelen bevinden.
18. Werkwijze volgens conclusie 2, waarin elke staat naast de voorrange- en herhalingsvelden extra velden bevat die de \ koppeling van pakketten op een tijdsraambasis, tijdsspati-ering van pakketten en een aantal van vereiste uitzendingen van een pakket aangeven.
19. Werkwijze voor datadistributie, omvattende het opslaan van datapakketten in een willekeurig toegankelijk geheugen, het voor elk pakket opslaan van een transmissie-eigenschap, het lezen van de eigenschappen en het verzenden van elk pakket naar een auditorium in overeenstemming met een frequentie en temporisatie in afhankelijkheid van de bepaalde eigenschap ervan.
20. Werkwijze voor datadistributie volgens conclusie 19, omvattende: a) het in een eerste tabel opslaan van geheugenadressen van de datapakketten; b) het lezen van de eerste tabel voor het onttrekken van de adressen van die datapakketten die achtereen naar het auditorium verzonden moeten worden; c) het lezen van het geheugen voor het onttrekken van de datapakketten in de reeks; en d) het in echte tijd naar het auditorium verzenden van de gelezen pakketten.
21 Werkwijze volgens conclusie 20, omvattende de stap van het opslaan van een tweede, pakketeigenschapstabel, die voor elke in het geheugen opgeslagen pakket een staat bevat, waarbij elke staat een prioriteitsveld en een herha-lingsperiodeveld omvat, het tenminste één keer per pakket-interval lezen van de tweede tabel, en het tenminste één keer per pakketinterval bijwerken van de eerste tabel voor het specificeren van de geheugenadressen in de eerste tabel in overeenstemming met in het prioriteitsveld opgeslagen prioriteitsdata en in het herhalingsveld opgeslagen herha-lingsdata voor elk datapakket.
22 Werkwijze volgens conclusie 21, waarin beide opslag-stappen bestaan uit het lezen van inkomende data, het vaststellen van een vereiste prioriteit en herhalingsfrequen-tie, wanneer van toepassing, van de inkomende data, het in pakketvorm brengen van de inkomende data wanneer deze niet in pakketvorm is, het opslaan van datapakketten in het willekeurig toegankelijk geheugen, het bijwerken van de tweede tabel met datastaten met betrekking tot elk van de pakketten waarvoor de prioriteit en de herhalingsfrequentie vastgesteld werden, en het bijwerken van de eerste tabel nadat deze gelezen is.
23. Werkwijze volgens conclusie 19, omvattende het in elk pakket opslaan van een pakketadres, het in elk pakket opslaan van het pakketadres van een volgend gerelateerd pakket, het detecteren van het pakketadres van een pakket in een ontvangend station, het uit het pakket vaststellen van het adres van een volgend gerelateerd adres, en het detecteren van een bepaald volgend pakket door detectie van het pakketadres ervan als aangegeven door een in een voorafgaand pakket getransporteerd voorafgaand gerelateerd adres.
24. Werkwijze voor datadistributie, omvattende het opslaan van datapakketten in een willekeurig toegankelijk geheugen, het dynamisch assembleren van de opgeslagen datapakketten tot een datastroom, het verzenden van de datastroom, en het herhalen van de transmissie van sommige van de datapakket- ten op cyclische wijze.
25. Werkwijze voor datadistributie volgens conclusie 24, omvattende het herhalen van de transmissie van andere pakketten op verdere cyclische wijze, waarbij verdere transmissiecycli van de andere pakketten andere perioden hebben en met andere intervallen herhaald worden dan de sommige pakketten, en waarbij cycli van de sommige pakketten en van de andere pakketten dynamisch gemultipeld worden.
26. Werkwijze volgens conclusie 25, waarin de pakketten in programmeerbare volgorde dynamisch uit het geheugen gelezen worden voor het vormen van de cycli.
27. Werkwijze volgens conclusie 25, waarin cycli van sommige van de andere pakketten binnen een cyclus van de sommige pakketten genest zijn.
28. Werkwijze volgens conclusie 25, omvattende het synchroniseren van cycli van een aantal van de andere pakketten.
29. Werkwijze volgens conclusie 25, omvattende het verzenden van tenminste één van de cycli van de andere pakketten over tenminste één ander kanaal dan een cyclus van de sommige pakketten.
30. Werkwijze volgens conclusie 25, omvattende het verzenden van de cycli over een enkel kanaal tot aan de capaciteit van het enkele kanaal, en het dynamisch verzenden van tenminste één van de cycli van de andere pakketten over een ander kanaal in het geval dat meer pakketten verzonden moeten worden dan de capaciteit van het enkele kanaal toelaat.
31. Werkwijze volgens conclusie 25, omvattende het cyclisch verzenden van een reeks cycli van de andere pakket- ten.
32. Werkwijze volgens conclusie 6, waarin de gemoduleerde draaggolf een frequentie van een afstembaar datakanaal heeft.
33. Werkwijze volgens conclusie 24, omvattende het moduleren van de datapakketten op een eerste draaggolf en het via een omroepmedium naar een auditorium verzenden van de gemoduleerde draaggolf.
34. Werkwijze volgens conclusie 33, waarin de gemoduleerde draaggolf een frequentie van een afstembaar datakanaal heeft.
35. Werkwijze volgens conclusie 29, omvattende het moduleren van de cycli van pakketten voor transmissie op verschillende draaggolven voor transmissie over verschillende afstembare datakanalen en verzending van de gemoduleerde draaggolven via een omroepmedium.
36. Werkwijze volgens conclusie 19, waarin de transmissie-eigenschap van tenminste één pakket directe transmissie definieert, waarbij het tenminste ene pakket een noodbe-richt bevat en de temporisatie van de transmissie direct na opslag van het pakket en van de eigenschap ervan is.
37. Werkwijze volgens conclusie 19, waarin de eigenschappen van een groep pakketten alle betrekking hebben op parameters van dezelfde dienst, waarbij de frequentie en de temporisatie van transmissie van de pakketten een dienst verschaffen die in overeenstemming met de eigen parameters ervan doorlopen wordt.
38. Werkwijze volgens conclusie 37, waarin aparte groepen pakketten aparte, respectievelijk verschillende eigenschappen hebben, waarbij elke eigenschap betrekking heeft op een bepaalde dienst, en het verzenden van de aparte groepen pakketten met frequenties en temporisaties in overeenstemming met aparte eigenschappen, waarbij verschillende diensten in overeenstemming met hun individuele verschillende parameters doorlopen worden.
39. Werkwijze volgens conclusie 37, omvattende het ontvangen van data en van de eigenschappen van pakketten die vanuit tenminste één dienstverlener en een systeembeheerder gegenereerd moeten worden.
40. Werkwijze volgens conclusie 38, waarin pakketten voor tenminste één bepaalde dienst van de verschillende diensten \ cyclisch verzonden worden voor ontvangst op in hoofdzaak hetzelfde tijdstip en voor benadering door één van een aantal ontvangers.
41. Werkwijze volgens conclusie 19, omvattende het ontvangen van de pakketten in een eindstation en het gebruiken van de pakketten op basis van behoefte door het eindstation.
42. Werkwijze volgens conclusie 19, waarin één van de dienstverleners een abonnee is met een privilege voor het leveren van data waaruit pakketten gegenereerd kunnen worden.
43. Werkwijze volgens conclusie 19, omvattende het multi-pelen en verzenden van gemultipelde groepen van gekoppelde pakketten in datakanalen met bandbreedten die gebaseerd zijn op transmissie-eigenschappen van de groepen gekoppelde pakketten.
44. Werkwijze volgens conclusie 43, waarin de bandbreedten gebaseerd zijn op criteria van door de groepen gekoppelde pakketten geleverde diensten.
45. Werkwijze volgens conclusie 44, waarin de pakketten voor het leveren van de diensten verzonden worden over tenminste één logisch kanaal dat gescheiden is van maar gekozen is uit een ander kanaal.
NL9500180A 1994-02-07 1995-02-01 Werkwijze voor data-assemblage voor verspreiding van de data via een massa-auditorium verspreidingsstelsel. NL9500180A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US08/193,411 US5524001A (en) 1994-02-07 1994-02-07 Dynamic cable signal assembly
US19341194 1994-02-07

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9500180A true NL9500180A (nl) 1995-09-01

Family

ID=22713525

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9500180A NL9500180A (nl) 1994-02-07 1995-02-01 Werkwijze voor data-assemblage voor verspreiding van de data via een massa-auditorium verspreidingsstelsel.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5524001A (nl)
JP (1) JPH08237300A (nl)
CA (1) CA2140969A1 (nl)
DE (1) DE19503762A1 (nl)
DK (1) DK13395A (nl)
FR (1) FR2716018A1 (nl)
GB (1) GB2286321A (nl)
IL (1) IL112300A0 (nl)
IT (1) IT1273474B (nl)
NL (1) NL9500180A (nl)
PT (1) PT101650A (nl)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE69534896T2 (de) * 1994-10-24 2006-10-12 Intel Corp., Santa Clara Videoindexierungsprotokoll
US5805825A (en) * 1995-07-26 1998-09-08 Intel Corporation Method for semi-reliable, unidirectional broadcast information services
US5729292A (en) * 1995-12-21 1998-03-17 Thomson Multimedia, S.A. Optimizing performance in a packet slot priority packet transport system
US6771590B1 (en) * 1996-08-22 2004-08-03 Tellabs Operations, Inc. Communication system clock synchronization techniques
US5790514A (en) * 1996-08-22 1998-08-04 Tellabs Operations, Inc. Multi-point OFDM/DMT digital communications system including remote service unit with improved receiver architecture
US6950388B2 (en) * 1996-08-22 2005-09-27 Tellabs Operations, Inc. Apparatus and method for symbol alignment in a multi-point OFDM/DMT digital communications system
US6118758A (en) 1996-08-22 2000-09-12 Tellabs Operations, Inc. Multi-point OFDM/DMT digital communications system including remote service unit with improved transmitter architecture
US6631175B2 (en) * 1998-04-03 2003-10-07 Tellabs Operations, Inc. Spectrally constrained impulse shortening filter for a discrete multi-tone receiver
US7440498B2 (en) 2002-12-17 2008-10-21 Tellabs Operations, Inc. Time domain equalization for discrete multi-tone systems
DK1068704T3 (da) 1998-04-03 2012-09-17 Tellabs Operations Inc Filter til impulssvarforkortning, med yderligere spektrale begrænsninger, til multibærebølgeoverførsel
WO2000018118A1 (en) * 1998-09-21 2000-03-30 General Instrument Corporation Apparatus and method for merging vertical blanking intervals
US6348932B1 (en) * 1999-03-01 2002-02-19 Sony Corporation Provide two different types of service in a menu
AU6920500A (en) * 1999-08-20 2001-03-19 Index Systems, Inc. Vbi inserter
US7391471B1 (en) 1999-09-21 2008-06-24 General Instrument Corporation Apparatus and method for merging vertical blanking intervals
FR2804266B1 (fr) * 2000-01-20 2002-04-26 Auteuil Participation Et Conse Procede et systeme pour la diffusion de donnees en boucle
US6529868B1 (en) * 2000-03-28 2003-03-04 Tellabs Operations, Inc. Communication system noise cancellation power signal calculation techniques
US7039933B1 (en) * 2000-11-28 2006-05-02 International Business Machines Corporation Enhanced TV broadcasting method and system using tags for incorporating local content into a program data stream
US20020097869A1 (en) * 2001-01-24 2002-07-25 Christopher Pasqualino System and method for increased data capacity of a digital video link
US7522606B1 (en) * 2004-11-09 2009-04-21 Network Equipment Technologies, Inc. Passive packet re-ordering and packet loss detection
GB2461955A (en) * 2008-07-25 2010-01-27 Gnodal Ltd Ethernet bridge or router employing a distributed MAC address table
FR3075778B1 (fr) 2017-12-22 2020-12-25 Areva Mines Procede de separation de l'hydroxyde de zirconium colloidal contenu dans une solution aqueuse acide
KR20220029751A (ko) * 2019-09-10 2022-03-08 후아웨이 테크놀러지 컴퍼니 리미티드 패킷 처리 방법 및 장치, 그리고 컴퓨터 저장 매체

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3889054A (en) * 1974-01-17 1975-06-10 Idr Inc Row grabbing system
FR2457048A1 (fr) * 1979-05-16 1980-12-12 Telediffusion Fse Systeme de videotex muni de moyens de protection contre les erreurs de transmission
US4380027A (en) * 1980-12-08 1983-04-12 William Leventer Data encoding for television
CA1177558A (en) * 1982-04-15 1984-11-06 Groupe Videotron Ltee. (Le) Cable network data transmission system
US4829372A (en) * 1987-08-20 1989-05-09 Telaction Corporation Presentation player
US5070404A (en) * 1990-05-15 1991-12-03 Bullock Communications, Inc. Method and apparatus for contemporaneous delivery of data
FR2686473B1 (fr) * 1992-01-16 1994-04-15 Matra Communication Codeur multicomposantes x-paquets et decodeur correspondant.
DE69329709D1 (de) * 1993-04-29 2001-01-04 Ibm Verfahren und Gerät für Mehrfachübertragung von Daten in einem Kommunikationssystem

Also Published As

Publication number Publication date
JPH08237300A (ja) 1996-09-13
DK13395A (da) 1995-08-08
CA2140969A1 (en) 1995-08-08
IL112300A0 (en) 1995-03-30
PT101650A (pt) 1995-10-20
GB2286321A (en) 1995-08-09
DE19503762A1 (de) 1995-08-10
IT1273474B (it) 1997-07-08
US5524001A (en) 1996-06-04
ITMI950155A1 (it) 1996-07-31
ITMI950155A0 (it) 1995-01-31
GB9500457D0 (en) 1995-03-01
FR2716018A1 (fr) 1995-08-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL9500180A (nl) Werkwijze voor data-assemblage voor verspreiding van de data via een massa-auditorium verspreidingsstelsel.
US5448568A (en) System of transmitting an interactive TV signal
US5915090A (en) Apparatus for transmitting a distributed computing application on a broadcast television system
CA2204487C (en) Method and system for overhead bandwidth recovery in a packetized network
KR100352845B1 (ko) 대화식tv신호의포뮬레이팅장치및방법
US5581706A (en) Method forming an audio/video interactive data signal
US6058109A (en) Combined uniform rate and burst rate transmission system
CN101091361B (zh) 用于在数字广播系统上发送相关数据的方法和系统
KR100492025B1 (ko) 패킷 스트림 인코더의 다이내믹 대역폭 할당 방법 및 장치
EP0701374A2 (en) An audio/video/data component system bus
US6415135B1 (en) Transmission protocol for file transfer in a DAB system
RU2305913C2 (ru) Эффективная запись "каруселей" объектов
CN100367244C (zh) 数据收发系统及其方法
RU99121837A (ru) Генерирование сигналов и их вещание
CA2364733A1 (en) System and method for interactive distribution of selectable presentations
CN109921843A (zh) 一种面向卫星远程教育系统的北斗短报文通信方法
CN115801102B (zh) 一种下行数据的方法、装置及存储介质
US20050041661A1 (en) PCR timing control in variable bit rate (VBR) transport streams
CN103004220B (zh) 用于在数据流获取期间添加内容的系统和方法
US7142567B1 (en) Rate generator in a video on demand system having multiple constant bit rate data
CN101697590B (zh) 数字广播系统及其数据处理方法
EP1365588B1 (en) Method for transmitting an electronic programme guide containing previews and corresponding data stream
EP0525894B1 (en) Presentation system for messages that provide information on demand, and transmitter station and receiver station for use in such presentation system.
RU2207743C2 (ru) Способ динамической адресации информации и телекоммуникационная система для его осуществления
US20040062241A1 (en) Si information sender

Legal Events

Date Code Title Description
BV The patent application has lapsed