NL9401142A - Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken. - Google Patents

Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken. Download PDF

Info

Publication number
NL9401142A
NL9401142A NL9401142A NL9401142A NL9401142A NL 9401142 A NL9401142 A NL 9401142A NL 9401142 A NL9401142 A NL 9401142A NL 9401142 A NL9401142 A NL 9401142A NL 9401142 A NL9401142 A NL 9401142A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
subnetwork
protocol
codes
message
transmission
Prior art date
Application number
NL9401142A
Other languages
English (en)
Inventor
Maria Johanna Schreinemachers
Original Assignee
Nederland Ptt
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nederland Ptt filed Critical Nederland Ptt
Priority to NL9401142A priority Critical patent/NL9401142A/nl
Priority to EP95201792A priority patent/EP0692897B1/en
Priority to DE69525110T priority patent/DE69525110T2/de
Priority to AT95201792T priority patent/ATE212494T1/de
Priority to US08/498,907 priority patent/US5740374A/en
Publication of NL9401142A publication Critical patent/NL9401142A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L9/00Cryptographic mechanisms or cryptographic arrangements for secret or secure communications; Network security protocols
    • H04L9/40Network security protocols
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L69/00Network arrangements, protocols or services independent of the application payload and not provided for in the other groups of this subclass
    • H04L69/08Protocols for interworking; Protocol conversion

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Computer And Data Communications (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken.
A. ACHTERGROND VAM DE UITVINDING Al. Gebied van de uitvinding
De uitvinding heeft betrekking op een systeem voor de transmissie van electronische berichten, via een netwerk dat uit verschillende subnetwerken bestaat, die elk een eigen transmissieprotocol gebruiken. A2. Stand van de techniek
Berichten worden door netwerken (LANs, WANs) overgedragen onder besturing van tranmissieprotocollen (IP, ATM, DQDB, Token Ring, Ethernet) en daarmee compatibele transmissiecodes (Headers/Trailers, Protocol Control Information, Protocol Data Units, Service Primitieven, Service Data Units).
Wanneer berichten moeten worden overgedragen door een netwerk dat bestaat uit subnetwerken met verschillende protocollen, dan is een mogelijkheid om de transmissiecodes aan de grensvlakken van die subnetwerken te vertalen. Bijvoorbeeld worden ATM transmissiecodes vertaald in DQDB codes. Daar protocollen aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen, kunnen bij het vertalen problemen ontstaan. Zo is voor te stellen dat het protocol van een subnetwerk waaraan een bericht wordt overgedragen de verplichting kent om een prioriteitscode aan te geven. Als het protocol van het subnetwerk waaraan het bericht oorspronkelijk werd aangeboden geen prioriteitscode kent, ontstaat op het grensvlak van beide subnetwerken het probleem welke waarde als prioriteitscode moet worden genomen.
In een netwerk met veel subnetwerken met onderling verschillende protocollen zijn veel vertaalslagen nodig. Wanneer een netwerk n subnetwerken omvat met (in een extreem geval) n verschillende protocollen en al die subnetwerken direct van en naar elkaar berichten moeten kunnen overdragen (volledige connectiviteit), moet elk subnetwerk vertalingen naar n-1 andere protocollen en vice versa kunnen uitvoeren, waarvoor per subnetwerk dus 2*(n-l) vertaalmodulen nodig zijn. Het netwerk moet dan in totaal 2*n*(n-l) vertaalmodulen bevatten (waarvan n*(n-l) verschillende). Bij grote (bijv. internationale) netwerken vergt het betrouwbaar vertalen van protocollen, in het bijzonder het vervaardigen en onderhouden van vertaalmodulen, substantiële inspanningen.
Teneinde het aantal vertaalmodulen zoveel mogelijk te beperken, kan gebruik worden gemaakt van 'metaprotocollen1 of referentieprotocollen. Daarbij wordt bij het vertalen van een protocol A naar een protocol B, protocol A eerst naar een referentieprotocol R vertaald en daarna van het referentieprotocol R naar het protocol B. Het voordeel is dat volstaan kan worden met twee vertaalmodulen per subnetwerk, namelijk van het lokale subnetwerkprotocol naar het referentieprotocol en vice versa. Bij n verschillende protocollen zijn dan in totaal 2*n (verschillende) vertaalmodulen in het netwerk nodig. Nadelig kan zijn dat het aantal vertaalslagen verdubbelt, hetgeen de vertaaltijd en kans op fouten vergroot. Anderzijds echter kan gebruik van een referentieprotocol de kans op fouten juist weer verkleinen als een referentieprotocol wordt gebruikt dat speciaal is gestructureerd voor het vertalen van uiteenlopende protocollen (het referentieprotocol heeft bij voorkeur het karakter van een specificatietaal en hoeft op zich niet geschikt te zijn voor daadwerkelijke transmissie-besturing.
Als de protocollen in het subnetwerk waar het bericht wordt aangeboden en in het subnetwerk waar het bericht zijn eindbestemming heeft, compatibel met elkaar zijn —men spreekt dan van symmetrische interworking—, is het, in plaats van het vertalen van de transmissiecodes aan de subnetwerk-grensvlakken, ook mogelijk om, aan het grensvlak tussen het bron-subnetwerk en het eerste intermediaire subnetwerk, het bericht mèt zijn oorspronkelijke transmissiecodes in te kapselen in transmissiecodes die compatibel zijn met de protocollen in die intermediaire subnetwerken. Deze techniek staat bekend als 'encapsulation' of 'tunneling'. Aan het grensvlak tussen het laatste intermediaire subnetwerk en het bestemmings-subnetwerk wordt het bericht, inclusief zijn oorspronkelijke transmissiecodes, weer 'uitgepakt' uit de intermediaire transmissiecodes. Binnen het bestemmings-subnetwerk kan gebruik worden gemaakt van de oorspronkelijke transmissiecodes, daar immers de protocollen van het bron- en bestemmingssubnetwerk compatibel zijn. Deze techniek biedt ten opzichte van het vertalen van transmissiecodes het voordeel dat geen vertaalfouten kunnen ontstaan en geen vertaalmodulen behoeven te worden beheerd. Voorwaarde is wel dat de protocollen van het bron- en bestemmings-subnetwerk compatibel zijn. Een nadeel kan verder de grotere overhead zijn.
Ook indien de protocollen van het bron- en bestemmings-subnetwerk niet compatibel zijn (asymmetrische interworking) zal wel gebruik kunnen worden gemaakt van tunneling in de intermediaire subnetwerken, echter zal dan altijd een vertaalslag nodig zijn. Die vertaalslag zal plaatsvinden aan bestemmingszijde, daar aan bronzijde onbekend kan zijn wat het protocol aan bestemmingszijde is. Bij volledige connectiviteit in vermaasde netwerken, zal overigens elk subnetwerk (immers elk subnetwerk kan bestemmings-subnetwerk zijn) voorzien moeten zijn van de vertaalmodulen van alle transmissieprotocollen naar zijn eigen protocol.
B. SAMENVATTING VAM DE UITVINDING
De uitvinding berust op het inzicht dat bij tunneling in een asymmetrisch interworking situatie een aantal voordelen kan worden bereikt door gebruik te maken van een referentieprotocol. Is het bij tunneling in een asymmetrische situatie onvermijdelijk om aan bestemmingszijde een vertaalslag uit te voeren waardoor, bij volledige connectiviteit, elk subnetwerk moet zijn voorzien van de vertaalmodulen van alle niet-lokale protocollen naar het lokale protocol, bij vertaling via twee deel-vertaalacties, via een referentieprotocol, kunnen deze deel-vertaalacties met voordeel worden gedistribueerd over de bron- en bestemmingszijde van de verbinding. Ongeacht het lokale protocol van het bestemmings-subnetwerk, wordt aan bronzijde vertaald van het lokale bron-protocol naar het referentieprotocol (het bronsubnetwerk hoeft daarbij niet te weten wat het protocol van het bestemmings-subnetwerk is). Aan bestemmingszijde wordt vertaald van het referentieprotocol naar het lokale protocol van het bestemmingssubnetwerk. In elk tussenliggend subnetwerk wordt het over te dragen bericht en de bijbehorende, met het referentieprotocol compatibele, transmissiecodes vervoerd, ingekapseld in de lokale transmissiecodes. Door het, volgens de uitvinding, distribueren van beide vertaalacties over het bron- en bestemmings-subnetwerk, kan, als elk subnetwerk geschikt moet zijn om te fungeren als bron- of bestemmings-subnetwerk, in elk subnetwerk worden volstaan met vertaalmodulen van het eigen protocol naar het referentieprotocol en vice versa.
Verder wordt door de uitvinding bereikt dat de verantwoordelijkheden van de subnetwerken duidelijker komen te liggen: lokaal verkeer wordt overgedragen onder besturing van het lokale protocol; transiet verkeer wordt onveranderd overgedragen door middel van tunneling; lokaal gegenereerd verkeer dat bestemd is voor een ander subnetwerk wordt overgedragen door vertaling van de besturingsinformatie naar referentieprotocol-formaat en verder overgedragen als transietverkeer; en van verkeer dat afkomstig is van een ander subnetwerk en dat bestemd is voor het lokale subnetwerk, wordt de besturingsinformatie (altijd in referentieprotocol-formaat) vertaald in het formaat van het lokale protocol en verder overgedragen onder gebruikmaking van het lokale protocol. Vertaalslagen worden dus alleen bij het bron- en bestemmings-subnetwerk uitgevoerd; de intermediaire subnetwerken (transiet-subnetwerken) dragen de berichten, inclusief hun oorspronkelijke besturingscodes, transparant over, zonder de inhoud te manipuleren.
Een verder voordeel van de uitvinding is dat het tunnelen van het transietverkeer eenvoudiger wordt, daar uitsluitend rekening behoeft te worden gehouden met transmissie-inforroatie in referentieprotocol-formaat. Ook resulteert de uitvinding in verbeterde modulariteit, immers in geen enkel subnetwerk behoeft op enigerlei wijze rekening te worden gehouden met de karakteristieken (protocollen, headers/trailers, etc.) van andere subnetwerken.
C. UITVOERINGSVOORBEELDEN
Figuur 1 toont een netwerk met een aantal subnetwerken, waarbij een bericht wordt overgedragen door op de grensvlakken van de subnetwerken de transmissiecodes te vertalen.
Figuur 2 toont een netwerk, waarbij een bericht wordt overgedragen door op de grensvlakken de transmissiecodes te vertalen via een referentieprotocol.
Figuur 3 toont een netwerk met een aantal subnetwerken, waarbij een bericht wordt overgedragen door middel van tunneling; figuur 3a toont schematisch één berichtpakket in de verschillende subnetwerken.
Figuur 4 toont een netwerk met subnetwerken, waarbij een bericht wordt overgedragen op de door de uitvinding voorgestelde wijze. Figuur 4a toont schematisch één berichtpakket met de transmissiecodes in de verschillende subnetwerken.
Figuur 1 toont een terminal 1 die via subnetwerken 2...6 een bericht overdraagt aan een terminal 7. Het bericht wordt daartoe voorzien van besturingsinformatie die in overeenstemming is met het besturingsprotocol binnen het (bron-)netwerk 2. Teneinde het bericht over te dragen aan netwerk 3, wordt de besturingsinforroatie —in het navolgende voorgesteld door een header (H) en een trailer (T) met besturingscodes— in een vertaalorgaan 8 vertaald in besturings-informatie die compatibel is met het besturingsprotocol in subnetwerk 3; de oorspronkelijk header en trailer worden daarbij vervangen door een nieuwe header en trailer.
Opgemerkt wordt dat de besturingsinformatie (transmissiecodes) van berichten in sommige systemen in de directe nabijheid van de te routeren berichten verkeren (zoals de headers en trailers in de onderhavige figuurbeschrijvingen), in andere systemen kunnen deze echter gescheiden van die berichten voorkomen; uiteraard zijn de berichten en hun besturingsinformatie, zo niet fysiek, dan wel logisch met elkaar gekoppeld.
In de onderhavige figuren zijn de headers en trailers aangegeven met H, en Tx, waarin x het subnetwerk aanduidt. Bij de overgangen naar de volgende subnetwerken vindt een zelfde vertaalslag plaats als hierboven werd beschreven. Via subnetwerk 6 wordt het bericht tenslotte aan terminal 7 aangeboden. Als het totale netwerk, bestaande uit de subnetwerken 2...6, volledig verroaasd is en elk subnetwerk 2...6 moet kunnen dienen als bron-, transiet- of bestemmings-subnetwerk, moet elk vertaalorgaan 8...11 voorzien zijn van vertaalmodulen van het 'eigen' protocol naar de overige vier protocollen en vice versa, in totaal acht vertaalmodulen per vertaalorgaan.
In figuur 2 worden de headers en trailers steeds —op elke overgang van het ene naar het andere subnetwerk— eerst vertaald naar een header HR en trailer TR met een formaat dat in overeenstemming is met een referentieprotocol R, en vervolgens naar een header en trailer die compatibel zijn met het protocol dat in het nieuwe netwerk heerst. Als het totale netwerk, bestaande uit de subnetwerken 2...6 volledig vermaasd is en elk subnetwerk 2...6 moet kunnen dienen als bron-, transiet- of bestemmings-subnetwerk, moet elk vertaalorgaan 12...19 voorzien zijn van twee vertaalmodulen, namelijk voor vertaling van zijn eigen protocol naar het referentieprotocol R en vice versa. Het aantal vertaalorganen 12...19 is wel twee maal zo groot als in het netwerk van figuur 1.
Figuur 3 toont schematisch het tunnelen van een bericht door het netwerk. Een bericht, voorzien van een lokale header H2 en trailer T2 van subnetwerk 2, wordt in een inkapselorgaan 20 ingekapseld door een header H3 en trailer T3, geschikt voor het protocol in subnetwerk 3.
Bij het verlaten van subnetwerk 3 wordt het bericht met zijn oorspronkelijke header H2 en trailer T2 in ontkapselorgaan 21 weer ontkapseld door header H3 en trailer T3 te verwijderen. Daarna wordt, in een inkapselorgaan 22, het bericht met zijn oorspronkelijke header H2 en trailer T2 weer ingekapseld door een header H4 en een trailer T4 die compatibel zijn met het protocol in subnetwerk 4. Aan de overgang tussen subnetwerk 4 en subnetwerk 5 gebeurt hetzelfde in de organen 23 en 24, terwijl in orgaan 25 het bericht met zijn oorspronkelijke header H2 en trailer T2 weer ontkapseld worden en aan subnetwerk 6 aangeboden. Er wordt uitgegaan van een symmetrische interworking situatie, wat inhoudt dat de oorspronkelijke header H2 en trailer T2 ook compatibel zijn met het protocol in subnetwerk 6. Figuur 3a toont schematisch steeds één datapakket van het bericht in de subnetwerken 2...6. Daarbij is te zien dat in de subnetwerken 3, 4 en 5 de oorspronkelijke header H2 wordt voorafgegaan door respectievelijk de headers H3, H4 en H5, en de oorspronkelijke trailer T2 wordt gevolgd door respectievelijk de trailers T3, T4 en T5, welke headers en trailers compatibel zijn met de besturingsprotocollen in respectievelijk de subnetwerken 3, 4, en 5.
In figuur 4 wordt een bericht van subnetwerk 2 naar subnetwerk 6 overgedragen op de wijze volgens de uitvinding, waarbij het bericht als transietverkeer door de netwerken 3...5 wordt getunneld en de headers en trailers van de berichten aan bronzijde en bestemmingszijde worden vertaald. Opgemerkt wordt dat deze werkwijze zowel toepasbaar is bij symmetrische als bij asymmetrische interworking situaties. Aan de overgang van de subnetwerken 2 en 3 worden, in een vertaalorgaan 26, de header H2 en trailer T2 vertaald naar een header HR en een trailer TR volgens het formaat van een referentieprotocol ('R-formaat1), waarna het bericht, met zijn nieuwe header HR en trailer TR, in een orgaan 27 wordt ingekapseld door een header H3 en een trailer T3 die compatibel zijn met het protocol van het subnetwerk 3. Het bericht, met zijn header HR en trailer TR, wordt door de subnetwerken 3, 4 en 5 getunneld en op het grensvlak tussen de subnetwerken 5 en 6 eerst ontkapseld in een ontkapselorgaan 32 en vervolgens vertaald uit het R-formaat naar het formaat van het protocol in subnetwerk 6. Figuur 4a toont schematisch steeds één datapakket in de subnetwerken 2...6. Op het grensvlak van de subnetwerken 2 en 3 worden de header en trailer vertaald in een header en trailer in R-£ormaat (Hr,Tr), waarna het bericht (DATA), met die header HR en trailer TR, door de subnetwerken 3...5 wordt overgedragen door tunneling,· waarbij voor de transmissiebesturing gebruik wordt gemaakt van respectievelijk de headers H3, H4 en Hs en de trailers T3, T4 en T5. Tenslotte wordt aan het grensvlak tussen de subnetwerken 5 en 6 het bericht en zijn header Hr en trailer TR uitgepakt, waarna die header HR en trailer TR worden geconverteerd in een header H6 en trailer T6 die compatibel zijn met het protocol in subnetwerk 6 en die zorgen voor de besturing van het bericht door subnetwerk 6 naar terminal 7.
Bij volledige connectiviteit in een vermaasd netwerk, zullen alle subnetwerken moeten kunnen werken als bron-, transiet- of bestemmings-subnetwerk; elk subnetwerk moet dan de beschikking hebben over vertaalorganen en inkapsel/ontkapselorganen. Elk vertaalorgaan heeft genoeg aan twee vertaalmodulen, één van het lokale protocol naar het referentieprotocol en één vice versa. Elk inkapsel- en ontkapselorgaan hoeft alleen geschikt te zijn voor het in- en ontkapselen van berichten die zijn voorzien van een header en trailer in R-formaat. Met een en ander is dus een grote mate van uniformiteit bereikt en daardoor eenvoud, roodulariteit en onderhoudbaarheid.
Tenslotte wordt opgeroerkt dat als referentieprotocol een protocol kan worden genomen dat niet per se als transmissieprotocol behoeft te zijn geïmplementeerd, maar dat juist een referentiefunctie ten opzichte van bestaande en nieuw te ontwikkelen transmissieprotocollen heeft. Anderzijds is het ook aantrekkelijk om, in de praktijk, als referentieprotocol het protocol te nemen dat in de route tussen bron en bestemming het meeste voorkomt, waardoor het aantal vertaal- of inkapsel-/ontkapsel-acties tot een minimum beperkt kan blijven. In de praktijk zal het IP-protocol dan vaak als referentieprotocol gebruikt worden, daar de protocollen van veel subnetwerken compatibel zijn met het IP-protocol.
D. REFERENTIES Geen

Claims (3)

1. Systeem voor de transmissie van electronische berichten via een netwerk bestaande uit verschillende subnetwerken die elk een eigen transmissieprotocol gebruiken; waarbij een dergelijk bericht aan een bron-subnetwerk (2) wordt aangeboden en op dat bericht betrekking hebbende transmissiecodes (H2,T2) worden gegenereerd die compatibel zijn met het transmissieprotocol van dat bron-subnetwerk, waarna het bericht via verschillende intermediaire subnetwerken (3...5) wordt overgedragen naar een bestemmings-subnetwerk (6); waarbij aan het grensvlak van het bron-subnetwerk (2) en het eerste intermediaire subnetwerk (3), door conversiemiddelen (26), genoemde transmissiecodes (H2,T2) worden geconverteerd in referentiecodes (HR,TK) die compatibel zijn met een referentieprotocol; waarbij in elk intermediair subnetwerk (3,4,5), tenminste in het geval dat de referentiecodes (HR,TR) niet compatibel zijn met het transmissieprotocol van dat intermediaire subnetwerk, het bericht in ingekapselde vorm door dat intermediaire subnetwerk wordt overgedragen, waarbij, door daartoe bestemde middelen (27,29,31) transmissiecodes (H3,T3;HA,T4;H5,T5) worden gegenereerd die betrekking hebben op de transmissie van dat bericht (DATA) door dat intermediaire subnetwerk, alsmede transmissiecodes (H3,T3;HA,TA;H5,T3) die betrekking hebben op de transmissie van de referentiecodes (HR,TR) van dat bericht door dat intermediaire subnetwerk, welke transmissiecodes compatibel zijn met het transmissieprotocol van dat intermediaire subnetwerk; en waarbij, nadat het bericht (DATA) en zijn referentiecodes (HR,TR) door de intermediaire subnetwerken naar het besteromings-subnetwerk (6) zijn overgedragen, die referentiecodes (HR,TR), door conversiemiddelen (33), worden geconverteerd in transmissiecodes (H6,T6) die compatibel zijn met het transmissieprotocol van het bestemmings-subnetwerk.
2. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het referen- tieprotocol overeenkomt met één van de in de subnetwerken van kracht zijnde transmissieprotocollen.
3. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het referen-tieprotocol wordt gevormd door een formele protocolspecificatie.
NL9401142A 1994-07-11 1994-07-11 Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken. NL9401142A (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9401142A NL9401142A (nl) 1994-07-11 1994-07-11 Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken.
EP95201792A EP0692897B1 (en) 1994-07-11 1995-06-30 Transferring messages via different sub-networks
DE69525110T DE69525110T2 (de) 1994-07-11 1995-06-30 Nachrichtenübertragung durch unterschiedliche Teilnetzwerke
AT95201792T ATE212494T1 (de) 1994-07-11 1995-06-30 Nachrichtenübertragung durch unterschiedliche teilnetzwerke
US08/498,907 US5740374A (en) 1994-07-11 1995-07-06 System for transferring messages via different sub-networks by converting control codes into reference code compatible with a reference protocol and encapsulating the code with the message

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9401142 1994-07-11
NL9401142A NL9401142A (nl) 1994-07-11 1994-07-11 Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9401142A true NL9401142A (nl) 1996-02-01

Family

ID=19864424

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9401142A NL9401142A (nl) 1994-07-11 1994-07-11 Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken.

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5740374A (nl)
EP (1) EP0692897B1 (nl)
AT (1) ATE212494T1 (nl)
DE (1) DE69525110T2 (nl)
NL (1) NL9401142A (nl)

Families Citing this family (52)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI98586C (fi) * 1995-01-10 1997-07-10 Nokia Telecommunications Oy Pakettiradiojärjestelmä ja menetelmiä datapaketin reitittämiseksi protokollariippumattomasti pakettiradioverkoissa
DE19640220A1 (de) * 1996-01-31 1997-08-07 Siemens Ag Schnurloskommunikationsanlage gemäß dem ETSI-Standard DECT
EP0882342B1 (en) * 1996-02-22 2006-07-05 Kvaser Consultant Ab Device for affecting messages in a CAN-system
US5940394A (en) 1996-08-08 1999-08-17 At&T Corp Transferring messages in networks made up of subnetworks with different namespaces
US5999541A (en) * 1997-02-28 1999-12-07 3Com Corporation Transmission of token-ring packets over ethernet by tunneling
US6189039B1 (en) * 1997-04-10 2001-02-13 International Business Machines Corporation Selective tunneling of streaming data
US6868089B1 (en) * 1997-05-13 2005-03-15 Hitachi, Ltd. Mobile node, mobile agent-and network system
US6172986B1 (en) * 1997-05-13 2001-01-09 Hitachi, Ltd. Mobile node, mobile agent and network system
US6266704B1 (en) * 1997-05-30 2001-07-24 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Onion routing network for securely moving data through communication networks
US6324183B1 (en) 1998-12-04 2001-11-27 Tekelec Systems and methods for communicating messages among signaling system 7 (SS7) signaling points (SPs) and internet protocol (IP) nodes using signal transfer points (STPS)
US7050456B1 (en) * 1998-12-04 2006-05-23 Tekelec Methods and systems for communicating signaling system 7 (SS7) user part messages among SS7 signaling points (SPs) and internet protocol (IP) nodes using signal transfer points (STPs)
US6944184B1 (en) * 1998-12-04 2005-09-13 Tekelec Methods and systems for providing database node access control functionality in a communications network routing node
US6014440A (en) * 1997-07-21 2000-01-11 Northern Telecom Limited Inter-half call protocol negotiation techniques
US6035327A (en) * 1997-12-08 2000-03-07 Microsoft Corporation SMTP extension to preserve per-message and per-recipient properties
US6987781B1 (en) 1998-12-04 2006-01-17 Tekelec Methods and systems for routing signaling messages in a communications network using circuit identification code (CIC) information
US7002988B1 (en) 1998-12-04 2006-02-21 Tekelec Methods and systems for communicating SS7 messages over packet-based network using transport adapter layer interface
US7349391B2 (en) * 1999-03-19 2008-03-25 F5 Networks, Inc. Tunneling between a bus and a network
US7505455B1 (en) 1999-03-19 2009-03-17 F5 Networks, Inc. Optimizations for tunneling between a bus and a network
US6954526B1 (en) 1999-04-05 2005-10-11 Tekelec Methods and systems for routing calling name service query messages in a communication network
US9092535B1 (en) 1999-09-21 2015-07-28 Google Inc. E-mail embedded textual hyperlink object
US6687740B1 (en) 1999-09-21 2004-02-03 Neostar, Inc. System, method and article of manufacture for preventing the proliferation of unwanted electronic messages
US6704771B1 (en) 1999-09-21 2004-03-09 Neostar, Inc. Electronic message payload for interfacing with text contained in the message
US6360221B1 (en) 1999-09-21 2002-03-19 Neostar, Inc. Method and apparatus for the production, delivery, and receipt of enhanced e-mail
US7840639B1 (en) 1999-09-21 2010-11-23 G&H Nevada-Tek Method and article of manufacture for an automatically executed application program associated with an electronic message
US6772413B2 (en) 1999-12-21 2004-08-03 Datapower Technology, Inc. Method and apparatus of data exchange using runtime code generator and translator
US7260078B1 (en) 2000-02-08 2007-08-21 Siemens Aktiengesellschaft Method and system for providing management protocol mediation in wireless communications networks
WO2001082635A1 (en) 2000-04-21 2001-11-01 Tekelec Methods and systems for providing dynamic routing key registration
US6574214B1 (en) * 2000-05-25 2003-06-03 Nortel Networks Limited Reduced overhead tunneling techniques in a communications network having mobile foreign agents
US7318091B2 (en) * 2000-06-01 2008-01-08 Tekelec Methods and systems for providing converged network management functionality in a gateway routing node to communicate operating status information associated with a signaling system 7 (SS7) node to a data network node
US6967956B1 (en) 2000-07-18 2005-11-22 Tekelec Methods and systems for providing message translation, accounting and routing service in a multi-protocol communications network environment
US7039025B1 (en) 2000-09-29 2006-05-02 Siemens Communications, Inc. System and method for providing general packet radio services in a private wireless network
US6990089B2 (en) * 2000-12-12 2006-01-24 Telelec Methods and systems for routing messages in a radio access network
US6965592B2 (en) * 2001-01-24 2005-11-15 Tekelec Distributed signaling system 7 (SS7) message routing gateway
US6816583B2 (en) 2001-02-12 2004-11-09 Siemens Aktiengesellschaft System and method for call transferring in a communication system
US6950650B2 (en) 2001-02-12 2005-09-27 Siemens Ag System and method for call forwarding synchronization in a communication system
US6987755B2 (en) * 2001-03-22 2006-01-17 Siemens Communications, Inc. System and method for user notification in a communication system
US6920318B2 (en) 2001-03-22 2005-07-19 Siemens Communications, Inc. Method and system for providing message services in a communication system
US6915444B2 (en) * 2001-09-12 2005-07-05 Rockwell Automation Technologies, Inc. Network independent safety protocol for industrial controller using data manipulation techniques
US7257620B2 (en) * 2001-09-24 2007-08-14 Siemens Energy & Automation, Inc. Method for providing engineering tool services
US20030236918A1 (en) * 2002-06-20 2003-12-25 Eyal Manor System and method for producing an encapsulated multimedia packets
DE10241197A1 (de) * 2002-09-05 2004-03-25 Siemens Ag Verfahren zum Weiterleiten von Signalisierungsnachrichten und zugehörige Komponenten
US7779152B2 (en) * 2003-01-24 2010-08-17 Nokia Corporation Establishing communication tunnels
US7804789B2 (en) 2004-03-18 2010-09-28 Tekelec Methods, systems, and computer program products for organizing, managing, and selectively distributing routing information in a signaling message routing node
US7532647B2 (en) * 2004-07-14 2009-05-12 Tekelec Methods and systems for auto-correlating message transfer part (MTP) priority and internet protocol (IP) type of service in converged networks
DE112005002804B4 (de) * 2004-11-19 2014-07-31 Richard Bergner Verbindungstechnik Gmbh & Co. Kg Hydraulikaggregat sowie Verfahren zur Bereitstellung einer unter Druck stehenden Hydraulikflüssigkeit
CN100456753C (zh) * 2005-07-13 2009-01-28 华为技术有限公司 一种消息匹配的方法及系统
US9043451B2 (en) * 2007-07-31 2015-05-26 Tekelec, Inc. Methods, systems, and computer readable media for managing the flow of signaling traffic entering a signaling system 7 (SS7) based network
US9219677B2 (en) 2009-01-16 2015-12-22 Tekelec Global, Inc. Methods, systems, and computer readable media for centralized routing and call instance code management for bearer independent call control (BICC) signaling messages
US8483233B2 (en) * 2010-02-12 2013-07-09 Tekelec, Inc. Methods, systems, and computer readable media for providing local application routing at a diameter node
JP5035480B1 (ja) 2012-01-27 2012-09-26 オムロン株式会社 データ中継装置、データ送信装置、ネットワークシステム
US9621685B2 (en) * 2013-04-21 2017-04-11 Oliver Solutions Ltd. Architecture for an access network system management protocol control under heterogeneous network management environment
US9537808B1 (en) * 2015-07-14 2017-01-03 Kyocera Document Solutions, Inc. Communication between peripheral device and client device

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4845706A (en) * 1984-06-29 1989-07-04 Franaszek Peter A Switch configured network
NL8501143A (nl) * 1985-04-19 1986-11-17 Philips Nv Kommunikatiesysteem voorzien van een eerst-in-eerst-uit-buffer.
US5187787B1 (en) * 1989-07-27 1996-05-07 Teknekron Software Systems Inc Apparatus and method for providing decoupling of data exchange details for providing high performance communication between software processes
US5251205A (en) * 1990-09-04 1993-10-05 Digital Equipment Corporation Multiple protocol routing

Non-Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
A.UDAYA SHANKAR: "MODULAR DESIGN PRINCIPLES FOR PROTOCOLS WITH AN APPLICATION TO THE TRANSPORT LAYER", PROCEEDINGS OF THE IEEE, vol. 79, no. 12, December 1991 (1991-12-01), NEW YORK US, pages 1687 - 1707, XP000290493 *
G.VARGHESE ET AL: "TRANSPARENT INTERCONNECTION OF INCOMPATIBLE LOCAL AREA NETWORKS USING BRIDGES", IEEE JOURNAL ON SELECTED AREAS IN COMMUNICATION., vol. 8, no. 1, January 1990 (1990-01-01), NEW YORK US, pages 42 - 48, XP000133532 *
M.T.ROSE: "TRANSITION AND COEXISTENCE STRATEGIES FOR TCP/IP TO OSI", IEEE JOURNAL ON SELECTED AREAS IN COMMUNICATION., vol. 8, no. 1, January 1990 (1990-01-01), NEW YORK US, pages 57 - 66 *

Also Published As

Publication number Publication date
US5740374A (en) 1998-04-14
ATE212494T1 (de) 2002-02-15
DE69525110D1 (de) 2002-03-14
EP0692897B1 (en) 2002-01-23
EP0692897A1 (en) 1996-01-17
DE69525110T2 (de) 2002-08-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL9401142A (nl) Overdracht van berichten via verschillende subnetwerken.
KR101536141B1 (ko) 이더넷과 can 통신 간의 신호 변환을 제공하는 차량용 장치 및 그 제어방법
US8705525B2 (en) Communication relay device for train and communication relay method for train
US7260650B1 (en) Method and apparatus for tunneling information
US9749239B2 (en) Transparent Rbridge
US5216670A (en) Message stripping protocol for a communication network
US20040088389A1 (en) Methods and apparatus for automated edge device configuration in a heterogeneous network
US20050129022A1 (en) Method of device-to-device communications in hybrid distributed device control networks
US20050008024A1 (en) Gateway and method
KR20140124255A (ko) 이더넷 연동 차량 통신 게이트웨이 장치와, 그 장치에서의 메시지 전달 방법
WO2017203902A1 (ja) ゲートウェイ装置、車載ネットワークシステム、転送方法及びプログラム
US6674748B1 (en) Methods, apparatuses and systems for transitioning from a signaling system 7 network to a data network at a signaling system 7 gateway
JP2015534793A (ja) パケットを送信するための方法、ルーティング・ブリッジ、およびシステム
CN115396261A (zh) 一种支持即连即用的天地协议转换网关
US20180092113A1 (en) Communication method, communication device, and communication system
EP0838921B1 (en) Method and apparatus for maintaining uninterrupted network operation when stations are moved
CN112087381A (zh) 一种实现业务功能处理的方法及装置
EP2822284B1 (en) Real-time video transmission system
US7688834B2 (en) System and method for providing support for multiple control channels
AU4670100A (en) Methods and systems for routing signaling messages in a communications network using circuit identification code (cic) information
EP1694035A1 (en) Network device and network for reliable packet routing
CN112636789A (zh) 一种电力线通信的虚拟mac方法及装置
JPH06105904B2 (ja) 局所ネットワーク間通信方法
JPH0292130A (ja) ブリッジ方式
JP2008067118A (ja) ネットワーク通信装置、ネットワークシステム及びフレーム転送方法

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed