NL9400596A - Mestbewerkingssysteem. - Google Patents

Mestbewerkingssysteem. Download PDF

Info

Publication number
NL9400596A
NL9400596A NL9400596A NL9400596A NL9400596A NL 9400596 A NL9400596 A NL 9400596A NL 9400596 A NL9400596 A NL 9400596A NL 9400596 A NL9400596 A NL 9400596A NL 9400596 A NL9400596 A NL 9400596A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
manure
processing system
cooling
storage space
cooling element
Prior art date
Application number
NL9400596A
Other languages
English (en)
Inventor
Robertus Maria Claesen
Original Assignee
Robertus Maria Claesen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=19864070&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NL9400596(A) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Robertus Maria Claesen filed Critical Robertus Maria Claesen
Priority to NL9400596A priority Critical patent/NL9400596A/nl
Priority to DE69500165T priority patent/DE69500165T2/de
Priority to EP95200943A priority patent/EP0677237B1/en
Priority to AT95200943T priority patent/ATE149279T1/de
Priority to DK95200943.9T priority patent/DK0677237T3/da
Publication of NL9400596A publication Critical patent/NL9400596A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01CPLANTING; SOWING; FERTILISING
    • A01C3/00Treating manure; Manuring
    • A01C3/02Storage places for manure, e.g. cisterns for liquid manure; Installations for fermenting manure
    • A01C3/025Storage places for manure, e.g. cisterns for liquid manure; Installations for fermenting manure with heat recuperation means
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F28HEAT EXCHANGE IN GENERAL
    • F28DHEAT-EXCHANGE APPARATUS, NOT PROVIDED FOR IN ANOTHER SUBCLASS, IN WHICH THE HEAT-EXCHANGE MEDIA DO NOT COME INTO DIRECT CONTACT
    • F28D1/00Heat-exchange apparatus having stationary conduit assemblies for one heat-exchange medium only, the media being in contact with different sides of the conduit wall, in which the other heat-exchange medium is a large body of fluid, e.g. domestic or motor car radiators
    • F28D1/02Heat-exchange apparatus having stationary conduit assemblies for one heat-exchange medium only, the media being in contact with different sides of the conduit wall, in which the other heat-exchange medium is a large body of fluid, e.g. domestic or motor car radiators with heat-exchange conduits immersed in the body of fluid
    • F28D1/0206Heat exchangers immersed in a large body of liquid
    • F28D1/0213Heat exchangers immersed in a large body of liquid for heating or cooling a liquid in a tank
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F28HEAT EXCHANGE IN GENERAL
    • F28DHEAT-EXCHANGE APPARATUS, NOT PROVIDED FOR IN ANOTHER SUBCLASS, IN WHICH THE HEAT-EXCHANGE MEDIA DO NOT COME INTO DIRECT CONTACT
    • F28D21/00Heat-exchange apparatus not covered by any of the groups F28D1/00 - F28D20/00
    • F28D21/0001Recuperative heat exchangers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Soil Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Treatment Of Sludge (AREA)
  • Cyclones (AREA)
  • Fertilizers (AREA)

Description

Titel: Mestbewerkingssysteem.
Beschrijving
De uitvinding heeft betrekking op een mestbewerkingssysteem voor het bewerken van mest, bevattende een opslagruimte voor de mest.
Een dergelijk mestbewerkingssysteem is algemeen bekend.
Bij de huidige intensieve veehouderij zijn de nadelige effecten van het over het land uitrijden van de mest in de vorm van meer stankoverlast, ten gevolge van de overmatige ammoniakuitstoot, overbemesting, grond- en watervervuiling, algemeen bekend.
In toenemende mate tracht de overheid door het uitvaardigen van gaandeweg strenger wordende regels, de nadelige effecten voor mens en milieu met name concentratie gebieden van de intensieve veehouderij te verminderen.
Een nadeel van het bekend mestbewerkingssysteem is dat moeilijk dat niet aan de (toekomstig) geeiste milieu emissiie eisen (o.a. ammoniakuitstoot) te voldoen is.
Een verder nadeel is dat het bekende mestbewerkingssysteem duur is.
Een verder nadeel is dat bekende systemen moeilijk te installeren zijn.
Een doel van de uitvinding is het verschaffen van een mestbewerkingssysttem dat de bovengenoemde nadelen niet heeft. Daartoe vertoont een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding het kenmerk, dat het mestbewerkingssysteem tenminste één koelelement bevat voor het koelen van de mest, welk koelelement zich in de opslagruimte bevindt.
' Door afkoeling van de mest, zal de ammoniakuitstoot reduceren. De mate van koeling is afhankelijk van de ammoniakuitstoot reductie die men wil bewerkstelligen.
Een uitvoeringsvoorbeeld van een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat het koelelement drijvend is. Daardoor wordt bereikt, dat de mest en urine onmiddelijk na de uitscheiding, wanneer de temperatuur daarvan het hoogst is en de emissie maximaal, meteen worden gekoeld en ook in de opslagtank een zeer doelmatige koeling plaatsvindt.
Hierdoor wordt tevens bereikt dat de bovenste gedeelte van de mest in de opslagruimte (in een stal of in een put) wordt afgekoeld, bijvoorbeeld tot circa 12°C, waardoor de ammoniak- (NH3) uitstoot aanzienlijk verminderd wordt.
Een uitvoeringsvoorbeeld van een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat het koelelement gekoppeld is met circulatiemiddelen voor het laten circuleren van vloeistof.
Hierdoor wordt een effectieve koeling van de bovenste, laag van de mest bereikt. De vloeistof kan water of bijvoorbeeld een koelvloeistof zijn.
Een uitvoeringsvoorbeeld van een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat het mestbewerkingssysteem een opslagtank bevat, welke opslagtank gekoppeld is met de circulatiemiddelen voor het koelen van de mest.
Een verder uitvoeringsvoorbeeld van een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de opslagtank gekoppeld is met een pomp voor het oppompen van grondwater.
Door gebruik te maken van grondwater, is gekoeld water voor handen.
De diepte van de grondwaterboring is afhankelijk van de temperatuur van het op te pompen water. Het opgepompte water wordt in een geïsoleerde opslagtank opgeslagen waar eventueel verdere koeling mogelijk is. Vanuit de opslagtank wordt het water d.m.v. pompen en geïsoleerde aan- en afvoerbuizen door de koelelementen gepompt. Het retourwater komt bijvoorbeeld in een andere geïsoleerde opslagtank terecht waar het gebruikt kan worden als drinkwater met een temperatuur die bijvoorbeeld circa 2°C hoger ligt, dan het was toen het uit de grond opgepompt werd. Het eventuele restwater kan weer afgevoerd worden. Een verder uitvoeringsvoorbeeld van een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat het mestbewerkingssysteem aan een rand van de opslagruimte extra koelmiddelen bevat.
De uitvinding heef tevens betrekking op een koelelement voor toepassing in een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding. De uitvinding zal hierna aan de hand van de figuren bij wijze van voorbeeld nader worden toegelicht. Hierin toont:
Fig. 1 een uitvoeringsvoorbeeld van een mestbewerkingssysteem volgens de uitvinding.
Fig. 2 toont een dwarsdoorsnede van een opslagruimte voor mest.
Fig. 3 toont een bovenaanzicht van de opslagruimte; en
Fig. 4 toont een dwarsdoorsnede van een koelelement.
Figuur 1 toont een mestbewerkingssysteem bevattende een opslagruimte 3a en 3b voor de mest. De dieren in bijvoorbeeld een varkensmesterij bevinden zich op een rooster 5. In de opslagruimten 3a bevinden zich koelelementen 7. Een eerste opslagtank 9 pompt met behulp van een pomp grondwater via een leiding 11 omhoog. Het grondwater wordt vervolgens een leiding 13 naar de koelelementen toegevoerd. Aan de andere zijden van de koelelementen wordt het water via een leiding 15 naar een tweede opslagtank 17 toegevoerd. Vanuit deze tweede opslagtank kan het water (circa 2°C warmer) of wel gebruikt worden als drinkwater voor de dieren, of wel weer toegevoerd worden aan de leiding 13 of opslagtank 9 voor het opnieuw gebruiken van dit water voor de koeling van de mest, of wel teruggevoerd worden aan het grondwater. De koelelementen 7 kunnen voorzien worden van stabilisatoren 19 om te voorkomen dat de koelelementen kantelen onder invloed van de mest.
Figuur 2 toont een uitvoeringsvoorbeeld van een dwarsdoorsnede van de opslagruimte 3a en 3b waarbij overeenkomstige elementen als in figuur 1 met dezelfde verwijzingscijfers zijn aangegeven. Boven de koelelementen 7 wordt in dit uitvoeringsvoorbeeld een beton dan wel draadrooster 21 aangebracht. De water aan- resp. afvoerleiding 13, 15, is bij de aansluiting van het koelelement voorzien van een flexibele slang, waardoor het koelelement het mestniveau kan volgen zonder belemmerd te worden door de leidingen 13 en 15. Verder is in figuur 2 een afstandhouder 23 getoond, welke afstandhouder ervoor zorgt dat het koelelement in de opslagruimte 3a op (nagenoeg) dezelfde plaats blijft.
Figuur 3 toont een uitvoeringsvoorbeeld van een bovenaanzicht van een opslagruimte 3a met koelelement 7, waarbij overeenkomstige elementen als in figuur l en 2 met dezelfde verwijzingscijfers zijn aangegeven. In dit uitvoeringsvoorbeeld zijn vier afstandhouders 23 getoond.
Figuur 4 toont een dwarsdoorsnede van een koelelement 7. Dit uitvoeringsvoorbeeld van het koelelement 7 bevat waterdoorlaatkanalen 25 begrensd door schotten 27.
In de figuren is niet aangegeven hoe het mestbewerkingssysteem bestuurd wordt. Een uitvoeringsvoorbeeld bevat een voelsensor die de temperatuur in de opslagruimte registreerd en afgeeft aan een regelkast (bijvoorbeeld voorzien van een computer). Indien de temperatuur te hoog wordt, kan de regenkast bijvoorbeeld de snelheid van het rondpompen van het water verhogen, of wel het water in de opslagtank 9 resp. 17 extra koelen, dan wel (nieuw) grondwater via de opslagtank 9 omhoog pompen en vervolgens aan de koelelementen toevoegen.
Indien nodig kan het mestbewerkingssysteem nog verder voorzien worden van extra koelelementen aan de zijden van de opslagruimten 3a en 3b.
Het zal duidelijk zijn dat het mestbewerkingssysteem op allerlei manieren aangepast kan worden, zonder van het wezen van de uitvinding af te wijken. Zo kan bijvoorbeel in plaats van water een koelvloeistof gebruikt worden, welke koelvloeistof rondgepompt wordt door de koelelementen.

Claims (13)

1. Mestbewerkingssysteem voor het bewerken van mest, bevattende een opslagruimte voor de mest, met het kenmerk, dat het mestbewerkingssysteem tenminste één koelelement bevat voor het koelen van de mest, welk koelelement zich in de opslagruimte bevindt.
2. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het koelelement drijvend is.
3. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat het koelelement zich gelijk aan tot maximaal 10 cm onder de bovenzijde van de mest in de opslagruimte bevindt.
4. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat het koelelement een soortelijk gewicht heeft, lager dan 1,2.
5. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 2, 3 of 4, met het kenmerk, dat het koelelement stabilistoren bevat.
6. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie l tot 5, met het kenmerk, dat het koelelement gekoppeld is met circulatiemiddelen voor het laten circuleren van vloeistof.
7. Mestbewerkingssystteem volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat de vloeistof water is.
8. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 6 of 7, met het kenmerk, dat het mestbewerkingssysteem een opslagtank bevat, welke opslagtank gekoppeld is met de circulatiemiddelen voor het koelen van de mest.
9. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 8, met het kenmerk, dat de opslagtank gekoppeld is met een pomp voor het oppompen van grondwater.
10. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 8 of 9, met het kenmerk, dat het mestbewerkingssysteem een tweede opslagtank bevat voor het opslaan van de vloeistof na circulatie door de koelelementen.
11. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie 1 t/m 10, met het kenmerk, dat het mestbewerkingssysteem aan een rand van de opslagruimte extra koelmiddelen bevat.
12. Mestbewerkingssysteem volgens conclusie l t/m 11, met het kenmerk, dat het mestbewerkingssysteem afstandhouders bevat, voor het op de plaats houden van de koelelementen.
13. Koelelement voor toepassing in een mestbewerkingssysteem volgens conclusie 1 t/m 12.
NL9400596A 1994-04-15 1994-04-15 Mestbewerkingssysteem. NL9400596A (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9400596A NL9400596A (nl) 1994-04-15 1994-04-15 Mestbewerkingssysteem.
DE69500165T DE69500165T2 (de) 1994-04-15 1995-04-13 System für die Behandlung von Flüssigmist
EP95200943A EP0677237B1 (en) 1994-04-15 1995-04-13 A manure processing system
AT95200943T ATE149279T1 (de) 1994-04-15 1995-04-13 System für die behandlung von flüssigmist
DK95200943.9T DK0677237T3 (da) 1994-04-15 1995-04-13 System til behandling af naturgødning.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9400596A NL9400596A (nl) 1994-04-15 1994-04-15 Mestbewerkingssysteem.
NL9400596 1994-04-15

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9400596A true NL9400596A (nl) 1995-11-01

Family

ID=19864070

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9400596A NL9400596A (nl) 1994-04-15 1994-04-15 Mestbewerkingssysteem.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0677237B1 (nl)
AT (1) ATE149279T1 (nl)
DE (1) DE69500165T2 (nl)
DK (1) DK0677237T3 (nl)
NL (1) NL9400596A (nl)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19609153B4 (de) * 1996-03-08 2005-02-17 Dieter Reber Flüssigkeitsdurchströmter Körper aus Kunststoff
GB0323497D0 (en) * 2003-10-08 2003-11-12 Banham Poultry Ltd A method of treating waste
US7694523B2 (en) 2004-07-19 2010-04-13 Earthrenew, Inc. Control system for gas turbine in material treatment unit
US7685737B2 (en) 2004-07-19 2010-03-30 Earthrenew, Inc. Process and system for drying and heat treating materials
US7024796B2 (en) 2004-07-19 2006-04-11 Earthrenew, Inc. Process and apparatus for manufacture of fertilizer products from manure and sewage
US7024800B2 (en) 2004-07-19 2006-04-11 Earthrenew, Inc. Process and system for drying and heat treating materials
US7610692B2 (en) 2006-01-18 2009-11-03 Earthrenew, Inc. Systems for prevention of HAP emissions and for efficient drying/dehydration processes
DE202012010262U1 (de) * 2012-10-26 2014-01-29 A. G. Stalltechnik & Genetik GmbH Stallgebäude für Nutztiere, insbesondere Hausschweine
DK3928609T3 (da) * 2020-06-26 2023-02-13 Klimadan As Fremgangsmåde til afkøling af husdyrgødning og et system til afkøling af husdyrgødning

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2928627A1 (de) * 1979-07-16 1981-02-05 Landwirtschaftliche Betriebste Verfahren zur entwaermung von fluessigmist in behaeltern, gruben und/oder stallungen
DE2942558A1 (de) * 1979-10-22 1981-04-30 Heinz 3525 Oberweser Koch Mistkollektor zur waermegewinnung
DE3006407A1 (de) * 1980-02-21 1981-09-10 Franz Xaver Albert 8483 Vohenstrauß Grötsch Einrichtung zum erzeugen von waerme auf biologischem wege
DE3047192A1 (de) * 1980-12-15 1982-07-22 Paul Gerhard 8580 Bayreuth Langer Verfahren und anlage zum geruchfreimachen von guelle

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL8902367A (nl) * 1989-09-21 1990-11-01 Wavin Bv Mestafvoerinrichting en hiervoor geschikte kunststofgoot.
NL9100631A (nl) * 1991-04-10 1992-11-02 Stichting Inst Mech Drijvende afdeklaag voor mestopslag.

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2928627A1 (de) * 1979-07-16 1981-02-05 Landwirtschaftliche Betriebste Verfahren zur entwaermung von fluessigmist in behaeltern, gruben und/oder stallungen
DE2942558A1 (de) * 1979-10-22 1981-04-30 Heinz 3525 Oberweser Koch Mistkollektor zur waermegewinnung
DE3006407A1 (de) * 1980-02-21 1981-09-10 Franz Xaver Albert 8483 Vohenstrauß Grötsch Einrichtung zum erzeugen von waerme auf biologischem wege
DE3047192A1 (de) * 1980-12-15 1982-07-22 Paul Gerhard 8580 Bayreuth Langer Verfahren und anlage zum geruchfreimachen von guelle

Also Published As

Publication number Publication date
DK0677237T3 (da) 1997-06-30
EP0677237B1 (en) 1997-03-05
ATE149279T1 (de) 1997-03-15
DE69500165D1 (de) 1997-04-10
DE69500165T2 (de) 1997-06-12
EP0677237A1 (en) 1995-10-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL9400596A (nl) Mestbewerkingssysteem.
Miner Alternatives to minimize the environmental impact of large swine production units
ATE288974T1 (de) Bodenflächenintegriertes wasserspeicher-, - führungs- und -behandlungssystem mit integrierbarem boden- und gewässerschutz
Centner Evolving policies to regulate pollution from animal feeding operations
Westenbarger et al. Livestock and poultry waste-control costs
Hendriks et al. Dutch notes on BAT for pig and poultry intensive livestock farming
Hacker et al. Livestock pollution and politics
Townshend et al. Beef feedlot operations in Ontario
Ogejo Selection and Location of Poultry and Livestock Manure Storage Structures on Farms
Houston The use of nest boxes for blue penguins (Eudyptula minor)
EP2124525B1 (en) Animal management and animal waste management facility
STORAGES MANURE MANAGEMENT SYSTEMS
Coote et al. Manure disposal, pollution control, and the New York Dairy Farmer
Huld Danish rules and regulations related to environmental protection
Happ Payments for Pollution
Hermanson Alternatives for the management of beef cattle waste
Erickson A MODEL FOR ECONOMIC EVALUATION OF ALTERNATIVE WASTE MANAGEMENT SYSTEMS IN IOWA BEEF CATTLE FEEDLOTS.
Ogejo Selection and Location of Poultry and Livestock Manure Storage
Archer Avoiding pollution from poultry manure
Loomis et al. Physical and cultural control: Mosquito and fly problems in dairy waste-water systems
Braden et al. PASTURE RESOURCE INVENTORY USING GIS
Glanville Composting swine mortalities in Iowa
Meer et al. Animal Manure on Grassland and Fodder Crops. Fertilizer Or Waste?: Proceedings of an International Symposium of the European Grassland Federation, Wageningen, the Netherlands, 31 August-3 September 1987
Milligan Livestock waste management guidelines
Roberts et al. A Complete Dairy Liquid Manure System

Legal Events

Date Code Title Description
A1C A request for examination has been filed
BCI A request for examination has been withdrawn
BV The patent application has lapsed