NL8502686A - Werkwijze voor het bereiden van granules en granules verkregen met deze werkwijze. - Google Patents
Werkwijze voor het bereiden van granules en granules verkregen met deze werkwijze. Download PDFInfo
- Publication number
- NL8502686A NL8502686A NL8502686A NL8502686A NL8502686A NL 8502686 A NL8502686 A NL 8502686A NL 8502686 A NL8502686 A NL 8502686A NL 8502686 A NL8502686 A NL 8502686A NL 8502686 A NL8502686 A NL 8502686A
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- granules
- stream
- desired size
- smaller
- granulation
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B01—PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
- B01J—CHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
- B01J2/00—Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B01—PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
- B01J—CHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
- B01J2/00—Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
- B01J2/12—Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic in rotating drums
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Fertilizers (AREA)
- Glanulating (AREA)
Description
. - MJ/WP/ag
Unie van Kunstmestfabrieken B.V.
Uitvinders: Johannes H. van der Leek te Brunssum Stanislaus M.P. Mutsers te Geleen -1- PN 3669
WERKWIJZE VOOR HET BEREIDEN VAN GRANULES EN GRANULES VERKREGEN MET DEZE WERKWIJZE
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het bereiden van granules met een korrelgrootte tussen gegeven grenzen door in een granulatiezone een vloeibare samenstelling te verdelen over vaste deeltjes, aan de granulatiezone een stroom granules te 5 onttrekken, deze stroom granules op te splitsen in stromen te grote granules, te kleine granules en granules van gewenste grootte, de te grote granules te breken en vervolgens samen met de te kleine granules althans gedeeltelijk naar de granulatiezone terug te voeren en de granules van gewenste grootte althans gedeeltelijk af te voeren.
10 Het is bekend, zie bijvoorbeeld Chemical Engineering World, vol XIII No. 6 (1978) blz. 31-40, om de uit de granulatiezone afkomstige stroom granules in een zeefsectie te splitsen in een stroom granules van gewenste grootte, een stroom te grote granules en een stroom te kleine granules, de te grote granules, eventueel samen met 15 een deel van de granules van gewenste grootte, te breken en vervolgens samen met de te kleine granules terug te voeren naar de granulatiezone. Deze werkwijze heeft in het algemeen het nadeel dat de verkregen granules onvoldoende rond zijn.
In het Amerikaanse octrooischrift 3.516.813 is een granula-20 tiewerkwijze beschreven met het doel sterke en ronde granules te verkrijgen waarbij de uit de granulatiezone tredende stroom granules wordt opgesplitst in 5 stromen en waarbij de granules kleiner dan het gewenste produkt verdeeld worden over drie stromen met verschillende afmetingen: fijne deeltjes, middelmaat deeltjes en kerndeeltjes, welke 25 gedeeltelijk na breken gedoseerd worden teruggevoerd naar de granulatiezone. Essentieel in deze genoemde werkwijze is dat er in de terug-voerstroom naar de granulatiezone tenminste 50 gew.% kerndeeltjes aan-
„ “ * ? A A
£' ../¾
-2- V
wezig zijn, ér overal in het proces minder dan 30 gew.% fijne deeltjes aanwezig zijn en slechts een beperkte hoeveelheid middelmaatdeeltjes aan de granulatiezone wordt teruggevoerd.
t 1 1 Deze werkwijze is echter bijzonder ingewikkeld en moeilijk 5 regelbaar, hetgeen met name van belang is gezien de strikte eisen gesteld aan de samenstelling van de terugvoerstroom naar de granulatiezone. De uitvinding beoogt een werkwijze te verschaffen voor het bereiden van granules die eenvoudig regelbaar is en toch sterke en ronde granules oplevert, zonder het granulatierendement te verlagen.
10 Dit wordt volgens de uitvinding hierdoor bereikt dat de aan de granulatiezone onttrokken stroom granules wordt opgesplitst in een stroom te kleine granules, een stroom kleinere granules van gewenste grootte, een stroom grotere granules van gewenste grootte en een stroom te grote granules, waarbij de stroom kleinere granules van 15 gewenste grootte althans gedeeltelijk naar de granulatiezone wordt teruggevoerd en de stroom grotere granules van gewenste grootte eventueel samen met het gedeelte van de stroom kleinere granules van gewenste grootte dat niet naar de granulatiezone wordt teruggevoerd, als produkt wordt afgevoerd.
20 Verrassenderwijs is namelijk gevonden dat door de stroom gra nules van gewenste grootte, bijvoorbeeld in een zeefsectie die naast de gebruikelijke fijn zeef en grof zeef ook nog een midden zeef bevat, op te splitsen in een stroom kleinere granules van gewenste grootte en een stroom grotere granules van gewenste grootte, en de kleinere gra-25 nules van gewenste grootte althans gedeeltelijk naar de granulatiezone terug te voeren, veelal gladdere en rondere granules verkregen worden met een hoger stortgewicht, terwijl het granulatierendement, ondanks de terugvoer van deeltjes van gewenste grootte, niet verlaagd en vaak zelfs verhoogd wordt.
30 Daarnaast is gebleken dat ook het vochtgehalte van de granu les lager is, hetgeen tot gevolg heeft dat de bakneiging van de granules verminderd wordt waardoor minder bekledingsmiddel aangebracht hoeft te worden, hetgeen een kostenbesparing met zich mee brengt. Dit effect wordt nog versterkt door het gladdere en rondere oppervlak van 35 de granules.
Ί- 2 --w 2 1 ï1 ~1 ^ ¥ -3-
De werkwijze volgens de uitvinding wordt met groot voordeel toegepast in processen waarin conglomeratie-granulatie optreedt, zoals bij schotel-granulatie, schroefgranulatie of trommelgranulatie. Vooral in dit type granulatoren wordt een aanzienlijke verbetering van de 5 kwaliteit van de granules bereikt wanneer de werkwijze volgens de uitvinding wordt toegepast.
De korrelgrootteverdeling van de granules die als produkt kunnen worden afgevoerd moet aan bepaalde produkteisen voldoen. Met name mag de produktstroom slechts een beperkte hoeveelheid granules 10 kleiner dan een gegeven minimumgrenswaarde en een beperkte hoeveelheid granules groter dan een gegeven maximumgrenswaarde bevatten. Voor kunstmest geldt in het algemeen een minimum grenswaarde van ongeveer 2 mm en een maximum grenswaarde van ongeveer 4 mm. Het is gebruikelijk om de maaswijdte van de fijn zeef in de zeefsectie, binnen de gestelde 15 produkteisen, zo klein mogelijk, en de maaswijdte van de grof zeef zo groot mogelijk te kiezen. Voor kunstmest betekent dit meestal een fijn zeef met een nominale zeefmaas van 2.0 tot 2.5 mm en een grof zeef met een nominale zeefmaas van 4.0 tot 4.5 mm.
Onder de djQ van een stroom granules wordt verstaan de 20 gewichtsgemiddelde diameter, waarvoor geldt dat het totale gewicht van de granules met een grotere diameter dan de gewichtsgemiddelde diameter, gelijk is aan de helft van het totale gewicht van alle granules .
De d5Q van de uit de granulator komende stroom granules kan 25 bijvoorbeeld worden beïnvloed door het vochtgehalte van de aan de granulator toegevoerde vloeibare samenstelling te variëren of door de temperatuur van de granules die naar de granulatiezone worden teruggevoerd te variëren. Bij voorkeur worden de procescondities zo gekozen dat de d5Q van de uit de granulator komende stroom granules ongeveer 30 gelijk is aan het lineaire gemiddelde van de minimum en de maximum grenswaarde van de korrelgrootte van het produkt.
De kans dat een deeltje door de zeef valt neemt af als het deeltje groter wordt. De nominale zeefmaas van de zeef is gelijk aan die deeltjesdiameter waarbij de kans dat een deeltjes met die diameter 35 door de zeef valt 50 % is.
V· 3? ft. Λ ö
Hif ^ ί. e ö ^ . ji! __,_— -4- *
De nominale zeefmaas van de midden zeef wordt in het algemeen ongeveer gelijk gekozen aan de d5Q van de uit de granulator komende stroom granules. De stroom kleinere granules van gewenste grootte wordt, desgewenst met behulp van een verdeelorgaan, bijvoorbeeld een 5 roterende verdeler, opgedeeld in twee stromen granules waarvan de ene wordt teruggevoerd naar de granulatiezone en de andere als goed pro-dukt word afgevoerd. Bij voorkeur wordt een zo groot mogelijk gedeelte van de stroom kleinere granules van gewenste grootte teruggevoerd naar de granulatiezone· Door de hoeveelheid naar de granulatiezone terug te 10 voeren kleinere granules van gewenste grootte te variëren, is het mogelijk het verloop van het proces in de granulatieinrichting te sturen. Aan de hoeveelheid terug te voeren granules van gewenste grootte is echter een grens gesteld waarboven het granulatierendement afneemt. Er is namelijk gebleken dat wanneer de nominale zeefmaas van 15 de midden zeef enkele tienden van een millimeter groter is dan de d5Q van de uit de granulatiezone komende stroom granules, veelal niet alle kleinere granules van gewenste grootte kunnen worden teruggevoerd naar de granulatiezone zonder dat het granulatierendement afneemt.
Veelal kan met nagenoeg maximaal.granulatierendement de 20 totale stroom kleinere granules van gewenste grootte worden teruggevoerd naar de granulatiezone. Dit kan vrijwel altijd bereikt worden wanneer de nominale zeefmaas van de midden zeef enkele tienden van een millimeter, in het algemeen minder dan 0.5 mm, kleiner dan de d5o van de uit de granulatiezone komende stroom granules wordt gekozen.
25 Het voordeel hiervan is dat de spreiding in korrelgrootte van de pro-duktstroom kleiner is. Bij een dergelijke keuze van de nominale zeefmaas van de midden zeef of van de procescondities, kan bovendien de verdeelinrichting in de stroom kleinere granules van gewenste grootte' achterwege blijven, waardoor met een vereenvoudigde granulatie-30 inrichting kan worden volstaan. Hierdoor verdwijnt echter de mogelijkheid om het granulatieproces via het regelen van de verdeelinrichting te sturen.
Bij voorkeur wordt dan ook de zeefsectie zodanig uitgevoerd dat de scheiding tussen grotere granules van gewenste grootte en 35 kleinere granules van gewenste grootte momentaan en vrijwel continu S5C2 686 u .. ^ -5- ♦ variabel is, waardoor een zo klein mogelijke spreiding in de korrel-grootteverdeling van de produktstroom verkregen wordt, terwijl toch de mogelijkheid blijft bestaan om het proces te sturen.
Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd wórden met behulp van een 5 schudzeef waarvan de zeefmaas van de midden zeef in de transport-richting geleidelijk groter wordt en waarbij aan de onderkant een mechanisme is aangebracht waardoor de granules die door de zeef vallen momentaan instelbaar in korrelgrootteklassen worden verzameld. Bijvoorbeeld is hiervoor geschikt een schudzeef voorzien van 4 uitgangen 10 waarbij tussen de tweede en de derde uitgang een verstelbare klep is aangebracht en waarbij de zeefmatten boven de tweede en derde uitgang in de buurt van de klep, een. geleidelijk oplopende zeefmaas hebben.
In een verder vereenvoudigde uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvinding worden in de zeefsectie niet meer de te kleine 15 granules en de kleinere granules van gewenste grootte apart, maar gezamenlijk afgesplitst. Deze uitvoeringsvorm kan in bepaalde situaties, bijvoorbeeld wanneer gemakkelijk een stabiele bedrijfsvoering gerealiseerd kan worden, de voorkeur hebben ondanks het nadeel van verminderde flexibiliteit.
20 In principe kunnen allerlei vloeibare materialen in de vorm van een oplossing, smelt of suspensie, worden toegepast. Voorbeelden van te granuleren materialen zijn ammoniumzouten, zoals ammonium-, nitraat, ammoniumsulfaat of ammoniumfosfaat alsmede mengsels hiervan, enkelvoudige meststoffen, zoals kalkammonsalpeter, magnesammon-25 salpeter, samengestelde NP- en NPK-meststoffen, ureum en ureumr- bevattende samenstellingen, zwavel, organische stoffen zoals bisfenol en caprolactam, en dergelijke.
De uitvinding wordt toegelicht aan de hand van de tekening.
In granulatie-inrichting 2 wordt een via 1 toegevoerde vloeibare 30 samenstelling verdeeld over een hoeveelheid in beweging gehouden vaste deeltjes, bijvoorbeeld in een roterende trommel. Het ruwe produkt uit de granulatie-inrichting wordt via 3 over een fijn zeef 4, vervolgens via 5 over een midden zeef 6 en via 7 over een grof zeef 8 gevoerd waarna de stroom te grote granules via 17, breekinrichting 18 en 19 35 teruggevoerd wordt naar de granulatieinrichting. De van de fijn zeef n ? 88 6
%=/ ^ Λ» W V
-6- afkomstige stroom te kleine granules wordt via 15 en 16 rechtstreeks ' teruggevoerd naar de granulatie-inrichting.
Eventueel kan de midden zeef of de fijn en midden zeef samen, vervangen worden door éën zeef, bijvoorbeeld een schudzèef waarvan de 5 zeefmaas in de transportrichting geleidelijk groter wordt en waarbij aan de onderkant een mechanisme is aangebracht waardoor de granules die door de zeef vallen momentaan instelbaar in korrelgrootteklassen worden verzameld.
Van midden zeef 6 en grof zeef 8 worden granules van gewenste 10 grootte via 11 respectievelijk 9 afgevoerd. De via 11 afgevoerde stroom kleinere granules van gewenste grootte wordt eventueel in een verdeelinrichting 12 opgesplitst in twee stromen, waarvan de ene via 13 samen met de via 9 afgevoerde stroom grotere granules van gewenste grootte als produkt wordt afgevoerd, en de andere via 14 samen met de 15 te kleine granules via 16 naar de granulatie-inrichting wordt teruggevoerd .
De uitvinding zal nu verder worden toegelicht aan de hand van de volgende voorbeelden zonder tot de beschreven uitvoeringsvormen beperkt te zijn.
20 Vergelijkingsvoorbeeld 1
In een schroefgranulator werden, uitgaande van een nitrofos-faat smelt, NP 23+23 granules bereid.
De eisen gesteld aan de afmetingen van het eindprodukt waren: dgr. < 0.5 mm vrijwel afwezig 25 dgr< < 2.0 mm maximaal 2 gew.% 2.0 mm < dgr. < 4.0 mm circa 90 gew.% dgr, > 4.0 mm maximaal 10 gew.% dgr. > 4 .75 mm nagenoeg afwezig.
Om een produkt te verkrijgen dat aan deze eisen voldeed werd in een 30 trilzeef-installatie een fijn zeef gelegd met een nominale zeefmaas van 2.4 mm en een grof zeef met een nominale zeefmaas van 4.25 mm. De dgo van het granulaat uit de schroefgranulator bedroeg 3.25 mm.
Ss C 2 S 3 6 -7-
Een produkt werd verkregen met een rollend vermogen van 15 Z, bepaald als het percentage granules van de granules met een diameter groter dan 1.4 mm, dat op een met een snelheid van 16 min”1 roterende plaat, die onder een hoek van 7,5° met het horizontale vlak staat 5 opgesteld, naar beneden rolt, en een stortdichtheid van 890 kg/m^, bepaald door vanuit een gestandaardiseerde trechter, welke op een standaardhoogte is opgesteld boven een gestandaardiseerd vat met een volume van 1 liter de granulemassa aan het vat te doseren en vervolgens de massa van de inhoud van het vat te bepalen. Het rendement 10 uitgedrukt als percentage van het uit de schroefgranulator komende granulaat dat als goed produkt werd afgevoerd, bedroeg 23 gew.Z. Het vochtgehalte van het produkt bedroeg 0.85 gew.Z. Als bekïedingsmiddel werd een mengsel van olie, vetamine en polyoxalkylaten gebruikt. De benodigde hoeveelheid bedroeg 0.25 gew.Z.
15 Voorbeeld I
Er werd in de trilzeef-installatie tussen de fijn zeef en de grof zeef een midden zeef aangebracht met een nominale zeefmaas van 3.5 mm. Van de met behulp hiervan afgezeefde kleinere granules van gewenste grootte werd met behulp van een roterende verdeler gemiddeld 20 65 gew.Z naar de granulator teruggevoerd. De d5Q bedroeg wederom 3.25 mm.
Een produkt werd verkregen met een rollend vermogen van 55 Z en een stortdichtheid van 965 kg/m^. Het rendement bedroeg 26 Z. Het vochtgehalte in het eindprodukt was 0.70 gew.Z, waardoor slechts 0.15 25 gew.Z bekïedingsmiddel moest worden aangebracht.
Vergelijkingsvoorbeeld 2
In een trommelgranulator werden NP 20 + 20 granules bereid. Aan de afmetingen van het eindprodukt werden dezelfde eisen gesteld als in voorbeeld 1. Bijgevolg werden in de trilzeefinstallatie, een 30 fijn zeef en een grof zeef gebruikt met dezelfde nominale zeefmaas als . ia voorbeeld 1. De d^Q van het granulaat uit de trommelgranulator bedroeg 3.25 mm.
Een produkt werd verkregen met een rollend vermogen van 25 Z
λ a § -w ^ -8- en een stortdichtheid van 990 kg/m^. Het rendement bedroeg 25 Z. Het vochtgehalte in het eindprodukt was 0.87 Z, waardoor 0.23 gew.Z bekledingsmiddel moest worden aangebracht. Set bekledingsmiddel had dezelfde samenstelling als in voorbeeld 1.
5 Voorbeeld II
Er werd in de trilzeefinstallatie een midden zeef met een nominale zeefmaas van 3.0 mm aangebracht. De stroom kleinere granules van gewenste grootte werd volledig teruggevoerd naar de granulator. De dso van hetgranulaat uit'de trommelgranulator bedroeg wederom 10 3.25 mm.
Een produkt werd verkregen met een rollend vermogen van 65 Z en een stortdichtheid van 1050 kg/rn^. Het rendement was 28 Z. Het vochtgehalte in het eindprodukt bedroeg 0.72 gew.Z, waardoor 0.15 gew.Z bekledingsmiddel moest worden aangebracht.
15 Vergelijkingsvoorbeeld 3
In een schroefgranulator werd KAS met dolomiet als vulstof en met 26 gew.Z stikstof gegranuleerd.
De eisen gesteld aan de afmetingen van het eindprodukt waren: 20 dgr. < 0.5 mm vrijwel afwezig
dgr< < 2.0 mm maximaal 2 gew.Z
2.0 mm < dgr> < 4.0 mm circa 95 gew.Z
dgr. > 4.0 mm maximaal 5 gew.Z
dgr. > 4.75 mm vrijwel afwezig.
25 Om een produkt te verkrijgen dat aan deze eisen voldeed werd in een schudzeef-installatie een fijn zeef gelegd met een nominale zeefmaas van 2.4 mm en een grof zeef met een nominale zeefmaas van 4.4 mm. De dso van het granulaat uit de schroefgranulator bedroeg 3.1 mm.
. Een produkt werd verkregen met een rollend vermogen van 55 Z 30 en een stortdichtheid van 960 kg/m^. Het rendement bedroeg 35 Z. Het vochtgehalte van het eindprodukt was 0.40 gew.Z, waardoor er 0.28 gew.Z bekledingsmiddel moest worden aangebracht. Het bekledingsmiddel g η n > s a 6 -9- bestond uit een mengsel van 10 gew.Z vetamine en 90 gew.Z olie.
Voorbeeld III
» ·
In een schudzeef-installatie voorzien van 4 uitgangen werd een midden zeef met een nominale zeefmaas van 3.2 mm gelegd. Van de 5 met behulp hiervan afgezeefde kleinere granules van gewenste grootte werd met behulp van een roterende verdeler gemiddeld 80 gew.Z naar de granulator teruggevoerd. De d50 bedroeg wederom 3.1 mm.
Een produkt werd verkregen met een rollend vermogen van 80 Z en een stortdichtheid van 985 kg/m^. Het rendement bedroeg 39 Z. Het 10 vochtgehalte in het eindprodukt was 0.25 gew.Z waardoor er 0.24 gew.Z bekledingsmiddel moest worden aangebracht.
Π S* /' ;* ' i* j ' . · —a» ’i - -¾
Claims (10)
1. Werkwijze voor het bereiden van granules met een korrelgrootte tussen gegeven grenzen door in een granulatiezone een vloeibare samenstelling te verdelen over vaste deeltjes, aan de granulatiezone een stroom granules te onttrekken, deze stroom granules op te 5 splitsen in stromen te grote granules, te kleine granules en gra nules van gewenste grootte, de te grote granules te breken en vervolgens samen met de te kleine granules althans gedeeltelijk naar dè granulatiezone terug te voeren en de granules van gewenste grootte althans gedeeltelijk af te voeren, met het kenmerk, dat de 10 aan de granulatiezone onttrokken stroom granules wordt opgesplitst in een stroom te kleine granules, een stroom kleinere granules van gewenste grootte, een stroom grotere granules van gewenste grootte en een stroom te grote granules, waarbij de stroom kleinere granules van gewenste grootte althans gedeeltelijk naar de granula-15 tiezone wordt teruggevoerd en de stroom grotere granules van gewenste grootte eventueel samen met de stroom kleinere granules van gewenste grootte die niet naar de granulatiezone wordt teruggevoerd, als produkt wordt afgevoerd.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat conglomeratie- 20 granulatie wordt toegepast. ·
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de zeef-maas bij de splitsing van de stroom granules van gewenste grootte in een stroom kleinere granules van gewenste grootte en grotere granules van gewenste grootte, ongeveer gelijk is aan de d5Q.
4. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de zeef- maas bij de splitsing van de stroom granules van gewenste grootte in een stroom kleinere granules van gewenste grootte en een stroom grotere granules van gewenste grootte, gelijk aan of tot 0.5 mm kleiner is dan de d50·
5. Werkwijze volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat de stroom kleinere granules van gewenste grootte volledig wordt teruggevoerd naar de granulatiezone. : * h 2 -11- *
6. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat de zeefmaas hij de splitsing tussen de kleinere granules van gewenste grootte en de grotere granules van gewenste grootte momentaan en vrijwel continu gevarieerd kan worden·
7. Werkwijze volgens conclusie 5 of 6, met het kenmerk, dat de uit de granulatiezone komende stroom granules wordt opgesplitst in een stroom granules die de te kleine granules en de kleinere granules van gewenste grootte omvat, een stroom grotere granules van gewenste grootte en een stroom te grote granules.
8. Werkwijze voor de bereiding van granules zoals beschreven en toegelicht aan de hand van de voorbeelden.
9. Werkwijze voor de bereiding van granules zoals beschreven en toegelicht aan de hand van de tekening.
10. Granules bereid volgens een of meer der conclusies 1-9. ► ' · 5 3
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL8502686A NL8502686A (nl) | 1985-10-02 | 1985-10-02 | Werkwijze voor het bereiden van granules en granules verkregen met deze werkwijze. |
CN198686106504A CN86106504A (zh) | 1985-10-02 | 1986-09-30 | 颗粒制备技术及应用此技术所获得的颗粒 |
EP86201691A EP0217477A1 (en) | 1985-10-02 | 1986-10-01 | Process for preparing granules and granules obtained by applying this process |
AU63422/86A AU6342286A (en) | 1985-10-02 | 1986-10-01 | Process for preparing granules |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL8502686 | 1985-10-02 | ||
NL8502686A NL8502686A (nl) | 1985-10-02 | 1985-10-02 | Werkwijze voor het bereiden van granules en granules verkregen met deze werkwijze. |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL8502686A true NL8502686A (nl) | 1987-05-04 |
Family
ID=19846655
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL8502686A NL8502686A (nl) | 1985-10-02 | 1985-10-02 | Werkwijze voor het bereiden van granules en granules verkregen met deze werkwijze. |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0217477A1 (nl) |
CN (1) | CN86106504A (nl) |
AU (1) | AU6342286A (nl) |
NL (1) | NL8502686A (nl) |
Families Citing this family (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5003496A (en) * | 1988-08-26 | 1991-03-26 | Eastman Kodak Company | Page memory control in a raster image processor |
US5146554A (en) * | 1989-09-29 | 1992-09-08 | Eastman Kodak Company | Page memory control in a raster image processor employed for digital halftoning |
NL1002862C2 (nl) * | 1996-04-15 | 1997-10-17 | Dsm Nv | Werkwijze voor het bereiden van granules. |
DE102013103013A1 (de) | 2013-03-25 | 2014-09-25 | Maschinenfabrik Gustav Eirich Gmbh & Co. Kg | Verfahren zur Erzeugung eines optimierten Granulats |
Family Cites Families (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3516813A (en) * | 1968-07-01 | 1970-06-23 | Benjamin Gilbert Smith | Method for production of pelleted fertilizer with controlled feed particle size |
DE2115829C3 (de) * | 1971-04-01 | 1973-09-27 | Chemiebau Dr. A.Zieren Gmbh & Co Kg, 5000 Koeln | Verfahren zur kontinuierlichen Granulierung von Düngemitteln |
GB2129702B (en) * | 1982-09-27 | 1986-05-14 | Adelaide & Wallaroo Fertilizer | Granulation in rotary fluidiser |
-
1985
- 1985-10-02 NL NL8502686A patent/NL8502686A/nl not_active Application Discontinuation
-
1986
- 1986-09-30 CN CN198686106504A patent/CN86106504A/zh active Pending
- 1986-10-01 AU AU63422/86A patent/AU6342286A/en not_active Abandoned
- 1986-10-01 EP EP86201691A patent/EP0217477A1/en not_active Withdrawn
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CN86106504A (zh) | 1987-04-01 |
EP0217477A1 (en) | 1987-04-08 |
AU6342286A (en) | 1987-04-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5460765A (en) | Process for pan granulating a particulate material | |
US4330319A (en) | Manufacture of urea sulfur fertilizer | |
EP0141436B1 (en) | Process for the preparation of granules | |
EP0141437A1 (en) | Process for the preparation of granules | |
BG105040A (bg) | Метод за производство на торови гранулати, съдържащи карбамид и амониев сулфат | |
CN1090053C (zh) | 生产颗粒的方法 | |
NZ224136A (en) | Preparation of fertiliser granules containing urea and ammonium sulphate | |
US6132484A (en) | Wet granulation method for generating fertilizer granules | |
JP2002512110A (ja) | 顆粒を発生させるための湿式造粒法 | |
AU2010251315B2 (en) | Process for producing granules | |
EP0212714B1 (en) | Process for the preparation of granules and granules obtained by this process | |
EA002577B1 (ru) | Способ грануляции исходного сырья (варианты) и гранулированная сера (варианты) | |
US6805821B2 (en) | Wet granulation method for generating granules | |
NL8502686A (nl) | Werkwijze voor het bereiden van granules en granules verkregen met deze werkwijze. | |
US4744965A (en) | Process for producing granular diammonium phosphate | |
Walker et al. | Drum granulation of NPK fertilizers | |
EP0488199B1 (en) | Process for granulating potassium salts | |
NZ563529A (en) | Size grading by air classification to prevent compaction of lime for aerial distribution | |
WO2018007948A1 (en) | Method for manufacturing of granular fillers using a granular nuclei, producing device and granulate obtained by this method | |
DE955082T1 (de) | Verfahren und Anlage zur Herstellung von Granulaten aus pulverigem Rohmaterial und Granulate daraus | |
SU1371717A1 (ru) | Способ разделени зерновой смеси | |
NL8203722A (nl) | Werkwijze voor het bereiden van opslagstabiele, granulaire mengmeststoffen, alsmede meststoffen verkregen met deze werkwijze. | |
RU2152270C1 (ru) | Способ сепарации семян | |
US3545954A (en) | Production of ammonium nitrate-phosphate fertilizer | |
RU2014163C1 (ru) | Способ сепарации семян |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
A1B | A search report has been drawn up | ||
CNR | Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection) |
Free format text: STAMICARBON B.V. TE GELEEN |
|
BV | The patent application has lapsed |