NL8300768A - Werkwijze en inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen. - Google Patents

Werkwijze en inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen. Download PDF

Info

Publication number
NL8300768A
NL8300768A NL8300768A NL8300768A NL8300768A NL 8300768 A NL8300768 A NL 8300768A NL 8300768 A NL8300768 A NL 8300768A NL 8300768 A NL8300768 A NL 8300768A NL 8300768 A NL8300768 A NL 8300768A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
transmitting
information
information processing
receiving device
signal
Prior art date
Application number
NL8300768A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Licentia Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Licentia Gmbh filed Critical Licentia Gmbh
Publication of NL8300768A publication Critical patent/NL8300768A/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F11/00Error detection; Error correction; Monitoring
    • G06F11/07Responding to the occurrence of a fault, e.g. fault tolerance
    • G06F11/16Error detection or correction of the data by redundancy in hardware
    • G06F11/20Error detection or correction of the data by redundancy in hardware using active fault-masking, e.g. by switching out faulty elements or by switching in spare elements
    • G06F11/202Error detection or correction of the data by redundancy in hardware using active fault-masking, e.g. by switching out faulty elements or by switching in spare elements where processing functionality is redundant
    • G06F11/2038Error detection or correction of the data by redundancy in hardware using active fault-masking, e.g. by switching out faulty elements or by switching in spare elements where processing functionality is redundant with a single idle spare processing component
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F11/00Error detection; Error correction; Monitoring
    • G06F11/07Responding to the occurrence of a fault, e.g. fault tolerance
    • G06F11/0703Error or fault processing not based on redundancy, i.e. by taking additional measures to deal with the error or fault not making use of redundancy in operation, in hardware, or in data representation
    • G06F11/0751Error or fault detection not based on redundancy
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F13/00Interconnection of, or transfer of information or other signals between, memories, input/output devices or central processing units
    • G06F13/38Information transfer, e.g. on bus
    • G06F13/40Bus structure
    • G06F13/4004Coupling between buses
    • G06F13/4022Coupling between buses using switching circuits, e.g. switching matrix, connection or expansion network
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L1/00Arrangements for detecting or preventing errors in the information received

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Quality & Reliability (AREA)
  • Mathematical Physics (AREA)
  • Computer Hardware Design (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Detection And Prevention Of Errors In Transmission (AREA)

Description

««* ί r \ 4.
Werkwijze en inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze es een inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee in-formatieverwerkingsinriehtingen.
Er is reeds een informatieuitwisselingsregeling 5 bekend voor twee mikrocomputers, waarbij voor iedere mikrocomputer een volgens het eerst-in-eerst-uit-principe werkend geheugen aangebracht is, dat aan de uitgangszijde met de informatiehoofdlijn van de bijbehorende mikrocomputer en aan de ingangszijde met de informatiehoofdlijn van telkens de andere mikrocomputer verbonden is. De 10 beide geheugens behoren tot informatieuitwisselingsinrichtingen, die gemeenschappelijk aan een overdrachtleiding aangesloten zijn. De informatieuitwisselingsinrichtingen vormen koppel element en, die een rechtstreekse uitwisseling van informaties tussen de beide mikrocomputers in volledig duplexbedrijf mogelijk maken (DE-AS 27 ^9 226).
15 De uitvinding heeft tot doel een werkwijze en een inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informa-tieverwerkingsinrichtingen te ontwikkelen, waarbij de beide infor-matieverwerkingsinrichtingen ontlast worden van de belasting voor de beproeving van de aangebrachte informaties.
20 Het doel wordt volgens de uitvinding verkregen doordat de in de zend/ontvanginrichtingen aangekomen informaties in een tussengeheugen aangebracht en op de juistheid onderzocht worden, dat iedere zend-/ontvanginriehting slechts de hierdoor als juist erkende informaties aan de erna aangesloten informatieverwerkings-25 inrichtingen doorgeeft en dat iedere zend-/ontvanginrichting het resultaat van de beproeving doorgeeft aan de andere zend-/ontvang-inrichting, welke bij het doorgeven van de door hem als juist erkende informaties een melding over het resultaat van het onderzoek van de andere zend-/ontvanginrichting aan de erna aangebrachte informa-30 tieverwerkingsinrichting doorgeeft.
Bij twee inf ormatieverwerkingsinrichtingen, die 8300768 i j - 2 — dezelfde aangebrachte informaties verwerken, vervalt door de hiervoor beschreven werkwijze de beproeving van de ontvangen aangebrachte informaties en een wederzijdse mededeling over het resultaat van het onderzoek. Wanneer de aangebrachte informaties in snelle opeen-5 volging aankomen volgt daaruit een aanzienlijke vermindering aan verwerkingstijd in de informatieverwerkingsinrichtingen. In het bijzonder kunnen de aangebrachte informaties in snelle volgorde ontvangen en verder verwerkt worden zonder dat de beide informatie-verwerkingsinrichtingen overbelast worden.
10 Een voorkeursuitvoeringsvorm bestaat daarin, dat de informaties in de vorm van telegrammen in de zend-/ontvang-inrichtingen ontvangen en op volledigheid evenals op juistheid onderzocht worden, dat iedere zend-/ontvanginrichting na het einde van een telegram en de juistheid hiervan een meldingssignaal voor de 15 andere zend-/ontvanginrichting opwekt, terwijl bij een fout het ontvangen telegram niet doorgegeven wordt, dat na het opwekken van het meldingssignaal na afloop van een vertragingstijd het aanwezig zijn van het meldingssignaal door de andere zend-/ontvanginrichting onderzocht wordt en dat bij aanwezig meldingssignaal door de andere 20 zend-/ontvanginrichting het ontvangen telegram zonder melding van een synchronisatiefout aan de erna aangebracht informatieverwer-kingsinrichting overgedragen wordt. Volgens deze werkwijze worden informaties, waarbij fouten vastgesteld werden, niet aan de infor-matieverwerkingsinrichtingen doorgegeven. Juist ontvangen informa-25 ties komen vanaf telkens de zend-/ontvanginrichting naar de erna aangebracht informatieverwerkingsinrichting. Wanneer de parallel-werkende zend-/ontvanginrichting een fout vastgesteld heeft of zelf foutief werkt wordt deze aan die informatieverwerkingsinrichting gemeld, welke de juiste aangebrachte informaties bevat. Via deze 30 informatieverwerkingsinrichting -kunnen dan de overeenkomstige maatregelen voor het opheffen van de vastgestelde fout ingeleid worden. Daarenboven is de belasting voor het onderzoek en de wederzijdse melding van het resultaat gering.
Bij een doeltreffende uitvoeringsvorm is ervoor 35 gezorgd, dat na het doorgeven van het juiste telegram aan de erna 8300768., - 3 - aangebrachte informatieverwerkingsinrichting het meldingssignaal teruggenomen wordt en dat het teruggestelde meldingssignaal van de telkens andere zend-/ontvanginrichting bij het vaststellen van het einde van het telegram en de juistheid van het telegram een krite-5 rium is voor een synchronisatiefout. Met deze maatregelen is op een eenvoudige wijze te zien of een synchronisatiefout aanwezig is.
Een inrichting voor het uitvoeren van de werkwijze bestaat volgens de uitvinding daarin, dat twee informatiever-werkingsinrichtingen telkens via een parallelle hoofdlijn met een 10 zend-/ontvanginrichting verbonden zijn, waarvan de ontvangstingangen aan een gemeenschappelijk overdrachtkanaal aangesloten zijn.
De uitvinding zal aan de hand van de tekening worden toegelicht.
Figuur 1 geeft een inrichting voor het aanbren-15 gen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen.
Figuur 2 is een voorstelling van ontvangen informaties en van signalen van de zend-/ontvanginrichtingen afhankelijk van de tijd.
Figuur 3 is een schema van het verloop van de 20 verschillende stappen, die door een zend-/ontvanginrichting van de inrichting volgens figuur 1 uitgevoerd worden.
Een eerste informatieverwerkingsinrichting 1 is aangesloten aan een parallelle ingangs-, uitgangshoofdlijn 2, waarmee een zend-/ontvanginrichting 3 verbonden is. Op dezelfde 25 wijze is een tweede informatieverwerkingsinrichting U met een ingangs-, uitgangshoofdlijn 5 met parallelle leidingen verbonden.
Aan de ingangs-, uitgangshoofdlijn 5 is een tweede zend-/ontvang-inrichting 6 aangesloten.
De beide zend-/ontvanginrichtingen 3, 6 zijn 30 aangesloten aan een gemeenschappelijke ingangsleiding 7, die door j een Modem 8 gevoed wordt. De uitgangsleidingen 9, 10 van de zend-/ ! ontvanginrichtingen 3, 6 staan met een schakelaar 11 in verbinding, die eveneens aan een Modem 8 aangesloten is. De Modem 8 is met het einde van een overdrachtkanaal 12 verbonden, waarbij het bijvoor-35 beeld om een telefoonleiding kan gaan.
8300768 ar - ¾ -
Een verdere uitgang van de zend-/ontvanginrich-ting 3 is via een versterker 13 en een niet nader aangegeven leiding met een "binair geheugen 1¾ aan de zend-/ontvanginrichting 6 verbonden. Het binaire geheugen 1¾ wordt door de zend-/ontvanginrichting 6 ondervraagd. De zend-/ontvanginrichting 6 staat via een versterker 15 en een niet nader aangegeven leiding met een binair geheugen 16 in verbinding, waarvan de uitgang aangesloten is aan de zend-/ontvanginrichting 3.
In figuur 1 zijn gestreept verdere, niet nader aangegeven zend-/ontvanginrichtingen voorgesteld, die telkens via een ingangs-/uitgangshoofdlijn 2, 5 met een informatieverwerkings-inrichting 1, U verbonden zijn. De verdere zend-/ontvanginrichtingen zijn op dezelfde wijze als de zend-/ontvanginrichtingen 3, 6 met elkaar en met een overdrachtkanaal verbonden.
De beide informatieverwerkingsinrichtingen 1,¾ zijn via een informatieuitwisselingskanaal 17 met elkaar gekoppeld. Via het kanaal 17 worden informatie- en verwerkingsresultaten tussen de informatieverwerkingsinrichtingen 1,¾ overgedragen.
Op het kanaal 12 komen bijvoorbeeld telegrammen aan, die na de demodulatie van de draaggolf via de leiding 7 tegelijk bij de zend-/ontvanginrichtingen 3, 6 komen. In figuur 2 is een telegram 20 in de vorm van een rechthoekig signaal voorgesteld, waarbij in de abcisrichting de tijd t en in de ordinaatrichting de amplitude voorgesteld is. Het telegram bestaat uit binaire signalen, die niet afzonderlijk voorgesteld zijn. Op het tijdstip t1 is het telegram beëindigd. Er volgt een overdrachtpauze 21 tot een nieuw telegram 22 ontvangen wordt.
In de tweede regel van figuur 2 is de tijdelijke loop van het door de zend-/ontvanginrichting 3 via de versterker 13 uitgegane meldingsignaal 23 voorgesteld. De derde regel uit figuur 2 toont de tijdelijke loop van het door de zend-/ontvanginrichting 6 via de versterker 15 uitgegane meldingsignaal 2¾.
Het telegram 20 wordt in beide zend-/ontvang-inrichtingen 1, ¾ op het aanwezig zijn van fouten onderzocht. Verder wordt het einde van het telegram in beide zend-/ontvanginrichtingen .83 0 0 7 6 8 .-5- ♦ 3, 6 gekontroleerd. Voor het onderzoek op fouten en de kontrole van het telegrameinde worden op zichzelf bekende inrichtingen toegepast.
Het resultaat van het foutonderzoek beïnvloedt de verdere verwerking van het ontvangen telegram, dat in het gegeven geval met een code, 5 die de fout korrigeert, overgedragen wordt. In dat geval is het mogelijk de ontvangen informaties in telkens de zend-/ontvanginrich-ting te korrigeren. Het ontvangen telegram wordt tijdens het foutonderzoek in de zend-/ontvanginrichting 1, in een tussengeheugen gebracht. De zend-/ontvanginrichtingen 3» 6 zijn in het bijzonder 10 uitgerust met mikrorekeninrichtingen. Deze mikrorekeninrichtingen regelen het tussengeheugen, het foutonderzoek en het doorgeven van de ontvangen informaties.
Wanneer de zend-/ontvanginrichtingen 3, 6 telkens in de ontvangen informaties fouten vaststellen, wordt het 15 resultaat van dit negatieve onderzoek ook medegedeeld aan de erna aangebrachte informatieverwerkingsinrichtingen 1, k. Bij dergelijke fouten kan het bijzoorbeeld gaan om kodèringsfouten. Koderingsfou-ten blijken wanneer . bits in de overgedragen informaties vervalst zijn. Er kunnen ook procedurefouten aanwezig zijn, die bij afwij-20 kingen van het vooruitgegeven verloop tussen de uitgezonden en de ontvangen informaties ontstaan. Zo kan bijvoorbeeld bij een ondervraging geen melding of een melding buiten de vooruitgegeven tijd-periode ontvangen worden. Voorzover een kontrole van het overdracht-stuk aanwezig is treden bij storing van het overdrachtstuk verdere 25 fouten op, die medegedeeld worden aan de erna aangebrachte informa-tieverwerkingsinrichtingen.
Haast het tussengeheugen, het foutonderzoek en de telegrameindekontrole wordt cyclisch in iedere zend-/orrtvang-inrichting - 3,6 het meldingssignaal door de andere zend-/ontvang-30 inrichting gekontroleerd.
In figuur 3 is de voortgang van de werkwijze van de kontrole van het meldingssignaal van de andere zend-/ontvang-inrichting met 25 aangegeven. Het meldingssignaal wordt daarop gekontroleerd of het een hoog of laag niveau heeft. Beide niveaus 35 horen bij verschillende betekenissen. Zo kan bijvoorbeeld overge- 8300768 * — 6 - schakeld worden op het lage niveau wanneer juist een verder doorgeven van het ontvangen telegram aan de erna aangebrachte informatie-verwerki ngsinrichting 3 respectievelijk 6 afgesloten is. Het hoge niveau kan als aanduiding toegepast worden, dat een telégrameinde 5 vastgesteld werd en dat het ontvangen telegram juist is.
Bij de binaire geheugens 1^, 16 kan het om D-flipflops gaan, waarin een telkens met het niveau van het mel-dingssignaal overeenkomstige waarde na een periode een werkwijze-stap 18 aangebracht wordt. Bij het lage niveau van het meldings-10 signaal hoort bijvoorbeeld de uitgangstoestand van telkens de zend-/ ontvanginrichting 3, 6.
In de werkwijzestap 25 wordt in iedere zend-/ ontvanginrichting 3, 6 onderzocht of de in het gehugen 1U, 16 opgenomen waarde de uitgangstoestand van de ‘andere zend-/ontvangin-15 richting aangeeft. Is dit niet het geval dan wordt in een werkwijze-stap 26 in dezelfde zend-/ontvanginrichting een kenmerk ingesteld. Bevindt het meldingssignaal van de andere zend-/ontvanginrichting zich niet in de uitgangstoestand dan wordt overgegaan naar een werkwijzestap 27, welke ook het voortzetten van de werkwijzestap 26 is.
20 In deze werkwijzestap wordt onderzocht of een telegrameinde vast-gesteld werd en of het ontvangen telegram juist is.
De werkwijzestap 25 vindt in de zend-/ontvang-inrichting b, bijvoorbeeld op het tijdstip tg, volgens figuur 2 plaats. Op dit tijdstip is het meldingssignaal van de zend-/ontvang-25 inrichting 3 niet in de uitgangstoestand. Daarom wordt de kenmerk-inrichting ingesteld voordat de werkwijzestap 27 uitgevoerd wordt.
Uit figuur 2 kan men zien, dat na het tijdstip t^ het telegram 20 ten einde is. Aangenomen wordt dat het telegram 20 zonder fouten was. In dat geval volgt na de werkwijzestap 27 een werkwijzestap 30 28, waarin de zend-/ontvanginrichting 6 via de versterker 15 het meldingssignaal 2b voor de zend-/ontvanginrichting 3 instelt. Aan de werkwijzestap 28 sluit een tijdvertragingsstap 29 aan, waarop een stap 30 volgt.
De tijdvertraging kan volgens figuur 2 op het 35 tijdstip tg beëindigd zijn. In de werkwijzestap 30 wordt onderzocht 8300768 - - T - % of het meldingssignaal van de andere zend-/ontvanginrichting aanve-zig is. Stelt de zend-/onWanginrichting on het tijdstip t^ "bijvoorbeeld vast, dat het meldingssignaal 23 aanwezig is, dan voert hij de werkwijzestap 31 uit, waarin onderzocht wordt of voordien de werk-5 wijzestap 26 plaatsgevonden heeft, waarin de kenmerkinrichting ingesteld werd. Is de kenmerkinrichting niet ingesteld dan sluit zich een werkwijzestau 32 aan, waarin het ontvangen telegram 20 overgedragen wordt aan de erna aangebrachte informatieverwerkingsinrich-ting. Aan de informatieverwerkingsinriehting wordt tegelijk gemeld, 10 dat geen synchronisatiefouten van de zend-/ontvanginrichtingen 3,6 aanwezig zijn.
Wanneer in de stap 31 vastgesteld wordt, dat de kenmerkinrichting ingesteld is dan gaat de werkwijze met een stap 33 door, welke ook uitgevoerd wordt wanneer in de stap 30 geen mel-15 dingssignaal van de andere zend-/ontvanginrichting aanwezig is. In de stap 33 wordt het ontvangen telegram 20 overgedragen aan de erna aangebrachte informatieverwerkingsinrichting, waaraan tegelijk een synchronisatiefout medegedeeld wordt.
Op ieder van de stappen 32, 33 volgt dezelfde 20 stap 3k, waarin een meldingssignaal teruggesteld en de kenmerkinrichting uitgeschakeld wordt.
Wordt in de stap 27 vastgesteld, dat het einde van het telegram aanwezig is, maar het telegram niet juist is, dan wordt in de volgende stap 35 af gewacht tot een nieuw telegram aan-25 gekomen is.
De beide informatieverwerkingsinrichtingen 1, U verwerken dezelfde ingebrachte informaties, die via de leiding 12 aankomen. Een van de informatieverwerkingsinrichtingen kan bijvoorbeeld in bedrijf zijn, terwijl de andere informatieverwerkingsin-30 richting het bedrijf overneemt wanneer de eerste uitvalt.
8300768

Claims (8)

1. Werkwijze voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen, die gemeenschappelijk aan ten minste een overdrachtkanaal telkens via een afzonder- 5 lijke zend-/ontvanginrichting aangesloten zijn, met het kenmerk, dat de in de zend-/ontvanginrichting (3, 6) aangekomen informaties in een tussengëheugen opgeslagen en op de juistheid onderzocht worden, dat iedere zend-/ontvanginrichting (3, 6) slechts de door hem als juist erkende informaties aan de erna aangebrachte informa-10 tieverwerkingsinrichting (1, k) doorgeeft en dat iedere zend-/ont-vanginrichting (3, 6) het resultaat van zijn onderzoek doorgeeft aan de andere zend-/ontvanginrichting (6, 3), die bij het verder doorgeven van de door hem als juist erkende informaties een melding over het resultaat van het onderzoek van de andere zend-/ontvang-15 inrichting doorgeeft aan de erna aangebrachte informatieverwerkings-inrichting (1, M ·
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de informaties in de vorm van telegrammen (20, 22) in de zend-/ontvanginrichtingen (3, 6) ontvangen en onderzocht worden op 20 volledigheid en op juistheid, dat iedere zend-/ontvanginrichting (3, 6) na het einde van een telegram en de juistheid daarvan een meldingssignaal (23, 2h) voor de andere zend-/ontvanginrichting (6, 3) opwekt, terwijl bij een fout het ontvangen telegram (20, 22) niet doorgegeven wordt, dat na het opwekken van een meldingssignaal 25 na het aflopen van een vertragingstijd het aanwezig zijn van het meldingssignaal (2b, 23) door de andere zend-/ontvanginrichting onderzocht wordt en dat bij instaand meldingssignaal (2h, 23) van de andere zend-/ontvanginrichting (6, 3) het ontvangen telegram (20, 22) zonder melding van een synchronisatiefout doorgegeven wordt 30 aan de erna aangebracht informatieverwerkingsinrichting (1, U), terwijl bij ontbreken van het meldingssignaal van de andere zend-/ ontvanginrichting (6, 3) het ontvangen telegram (20, 22) met de melding van een synchronisatiefout aan de erna aangebrachte infor-matieverwerkingsinrichting (1, U) doorgegeven wordt.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het ken- 8300768 - 9 - A, merk, dat na het doorgeven van het juiste telegram (2&, 22) aan de erna aangebrachte informatieverwerkingsinrichting (1, M het mel-dingssignaal (23, 2b) teruggenomen wordt en waarbij het teruggestelde meldingssignaal van de telkens andere zend-/ontvanginrichting 5 bij het vaststellen van het telegrameinde en de juistheid van het telegram een kriterium voor een synchronisatiefout is. U. Werkwijze volgens conclusie 1 of een van de volgende‘conclusies, met het kenmerk, dat iedere zend-/ontvanginrich-ting (3, 6) bij een negatief resultaat van het onderzoek een fout-10 melding aan de erna aangebrachte informatieverwerkingsinrichting (1, 1*) af geeft.
5. Inrichting voor het uitvoeren van de werkwijze volgens conclusie 1 of een van de volgende conclusies, met het kenmerk, dat twee informatieververkingsinrichtingen (1, M tel- 15 kens via een parallelle informatiehoofdlijn (2, 5) met een zend-/ ontvanginrichting (3, 6) verbonden zijn, waarvan de ontvangstingan-gen aangesloten zijn aan een gemeenschappelijk overdrachtkanaal (12).
6. Inrichting volgens conclusie 5, met het ken-20 merk, dat de zenduitgangen van de zend-/ontvanginrichtingen (3, 6) via een naar keuze te bekrachtigen schakelaar met het overdrachtkanaal (12) verbonden zijn. -7. Inrichting volgens conclusie 5 of 6, met het kenmerk, dat iedere zend-/ontvanginrichting (3, 6) via versterkers 25 (13, 15) met een aan de andere zend-/ontvanginrichting (6, 3) aan gebracht binair geheugen (I1!, 16) verbonden is.
8. Inrichting volgens conclusie 5 of een van de volgende conclusies, met het kenmerk, dat iedere zend-/ontvangin-riehting (3, 6) een mikrorekeninrichting bevat. 30 9· Inrichting volgens conclusie 5 of een van de volgende conclusies, met het kenmerk, dat de informatieververkings- / inrichtingen (1, M via een informatieuitwisselingskanaal (17) met I elkaar verbonden zijn.
10. Werkwijze in hoofdzaak zoals beschreven in 35 de beschrijving en/of weergegeven in de figuur. 8300768 v ----- 10 - ik ’ ...... ........" ...... -
11. Inrichting in hoofdzaak zoals beschreven in de beschrijving en zoals weergeven in de figuur. . 83 0 0 7 6.8,
NL8300768A 1982-03-20 1983-03-02 Werkwijze en inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen. NL8300768A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19823210299 DE3210299A1 (de) 1982-03-20 1982-03-20 Verfahren und vorrichtung zur eingabe von informationen in zwei datenverarbeitungsanlagen
DE3210299 1982-03-20

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8300768A true NL8300768A (nl) 1983-10-17

Family

ID=6158851

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8300768A NL8300768A (nl) 1982-03-20 1983-03-02 Werkwijze en inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen.

Country Status (2)

Country Link
DE (1) DE3210299A1 (nl)
NL (1) NL8300768A (nl)

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2749226C3 (de) * 1977-11-03 1980-11-27 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Datenaustauschsteuerung für zwei Mikrocomputer
DE2758552B2 (de) * 1977-12-24 1980-09-11 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Fehlersichere Datenübertragungseinrichtung
JPS56109057A (en) * 1980-02-04 1981-08-29 Hitachi Ltd Data communication system
DE3015827C2 (de) * 1980-04-24 1982-02-18 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Übertragungssystem für digitale Signale mit einer Einrichtung zur Fehlerortung
DE3037150C2 (de) * 1980-09-27 1984-03-15 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Sichere Datenverarbeitungseinrichtung

Also Published As

Publication number Publication date
DE3210299A1 (de) 1983-09-29
DE3210299C2 (nl) 1989-08-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4876742A (en) Apparatus and method for providing a wireless link between two local area network systems
US4406919A (en) Method and apparatus for monitoring intermediate regenerative repeaters
KR950016099A (ko) 데이타 패킷 재전송 장치
US4133504A (en) System for protected data transmission to track-bound vehicles
NO174442B (no) Krets for hurtig deteksjon av en forutbestemt pulsstroem med gitt periodisitet
EP0465533A4 (en) Error correction for infrared data communication
US3652993A (en) Rapid polling method for digital communications network
JP2009516407A5 (nl)
EP2823404A1 (en) Collision detection in eia-485 bus systems
US2903514A (en) Rhythmic telegraph system
US4653070A (en) Channel monitoring circuit for use in a repeater station over radio digital transmission
US4815105A (en) Selective signalling encoder/decoder for multipoint data communication networks
NL8300768A (nl) Werkwijze en inrichting voor het aanbrengen van informaties in twee informatieverwerkingsinrichtingen.
US4092630A (en) System for error control and phasing in interconnected arq-circuits
JPS585618B2 (ja) 情報伝送方式
EP1065857A2 (en) Method for quick identification of special data packets
SU642856A1 (ru) Устройство дл контрол дискретного канала св зи
US2912498A (en) Type printing telegraph system with error correction
GB930128A (en) Telegraph system with error detection and correction
JPS63138826A (ja) デ−タ伝送方式
US3226676A (en) Data handling system with modification of data control patterns
JP3221259B2 (ja) バス型二重化伝送装置
KR0171280B1 (ko) 데이타 카드의 원격 루프백 제어 장치
SU574859A1 (ru) Способ передачи дискретной информации с ожиданием квитирующих сигналов
JPS6257336A (ja) 通信ネツトワ−ク間中継装置

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BV The patent application has lapsed