NL8200658A - Trapeze voor zeilsurfers. - Google Patents

Trapeze voor zeilsurfers. Download PDF

Info

Publication number
NL8200658A
NL8200658A NL8200658A NL8200658A NL8200658A NL 8200658 A NL8200658 A NL 8200658A NL 8200658 A NL8200658 A NL 8200658A NL 8200658 A NL8200658 A NL 8200658A NL 8200658 A NL8200658 A NL 8200658A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
boom
attached
hook
trapeze
surfer
Prior art date
Application number
NL8200658A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Gerard Johan Scholten
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gerard Johan Scholten filed Critical Gerard Johan Scholten
Priority to NL8200658A priority Critical patent/NL8200658A/nl
Priority to BE0/210080A priority patent/BE895855A/fr
Priority to FR8302486A priority patent/FR2521519A1/fr
Priority to DE19833305291 priority patent/DE3305291A1/de
Publication of NL8200658A publication Critical patent/NL8200658A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63HMARINE PROPULSION OR STEERING
    • B63H8/00Sail or rigging arrangements specially adapted for water sports boards, e.g. for windsurfing or kitesurfing
    • B63H8/50Accessories, e.g. repair kits or kite launching aids
    • B63H8/54Arrangements for connecting the user or the harness to the wishbone, e.g. trapeze lines or handgrips

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Emergency Lowering Means (AREA)

Description

* . Τ' Λ ' ........ ' _1_ '
Aanvrager: Gerard Johan Scholten _______ ____
Heemskerklaan 4, Son & Breugel
Trapeze voor zeilsurfers.
De uitvinding heeft betrekking op een trapeze voor zeilsurfers, voorzien i/an een van.de giek naar de romp van de surfer leidend draagkoord.
Bekende trapezes bestaan veelal uit een door de surfer te dragen 5 gordel en één of meerdere draagkoorden, die losneembaar zijn bevestigd door middel van haken of klemmen aan de giek of aan de gordel·
Hoewel al deze trapezes in meer of minders mate de krachten op handen en armen opvangen, vertonen zij een aantal nadelen, die betrekking hebben op de hanteerbaarheid en de veiligheid: hst snel en gemak-10 kelijk aanleggen van de verbinding tussen de giek en de gordel is vaak problematisch, terwijl het betrouwbaar en vooral snel verbreken van de verbinding, vóór of tijdens een val, vaak te wensen overlaat, waardoor de surfer als hij valt in het zeil of op de giek e.d. terecht kan kpmen, bovendien is bij deze trapezes een verstellen van de afstand tussen de 15 giek en de surfer, speciaal tijdens hst zeilen, niet goed mogelijk, hetgeen de bewegingsvrijheid nadelig beïnvloedt.
Bij een andere bekende trapeze wordt gebruik gemaakt van speciale handschoenen, die ondët wrijvings'sluiting öm de giek-legbaar zijn en met de in de handschoenen gestoken handen van de surfer kunnen worden aangedrukt, ——2Q- waarbij de Jiandschoenen verbonden zijn met een gordel door middel van een om de romp van de surfer schuifbaar geleid draagkoord. Hoewel deze verbinding tussen de giek en de gordel snel is aan te leggen en snel en betrouwbaar te verbreken, vertoont zij een aantal nadelen, die betrekking hebben op de hanteerbaarheid: de relatief stugge, voorgevormde handschoe-25 nen belemmeren in grote mate de bewegingsvrijheid van de handen, terwijl de door middel van het draagkoord aan elkaar verbonden handschoenen de bewegingsvrijheid van de armen in hoge mate beperken, bovendien is het tegelijkertijd dragen van tegen de koude beschermende handschoenen niet goed mogelijk· Ook voor deze trapeze geldt het nadeel, dat een instellen 30 van de afstand tussen de giek en de surfer tijdens het zeilen niet goed mogelijk is.
Het doel van de uitvinding is een trapeze voor zeilsurfers te verschaffen, die de genoemde nadelen niet heeft.
Dit doel wordt bereikt met een trapeze voor zeilsurfers volgens de 35 uitvinding, omvattende een door de surfer te dragen gordel met een daaraan bevestigde haak en een draagkoord, waarvan één uiteinde, dat losneem-baar is geleid door de haak, vast is verbonden aan de giek of rechtstreeks ...... 8200658 4 \ - 2 - losneembaar gekoppeld aan de haak en is daartoe gekenmerkt, dat het andere uiteinde van het draagkoord, dat is geleid door een aan de giek. bevestigd oogvormig orgaan, bevestigd is aan een eerste deel van een ten opzichte van de giek te verschuiven verbindingselement, waarvan een tweede deel 5 bevestigd is aan een aan de giek vastgezet elastisch trekelement en een* met een hand van de surfer te bedienen in- en uitschakelbare vasthoud-inrichting, die het verbindingselement kan koppelen aan of kan ontkoppelen * van da giek*.
Oe trapeze volgens de uitvinding heeft o.a. het voordeel, dat reeds :10 vóór de start een verbinding tussen de giek en de aan de gordel bevestigde haak snel en eenvoudig tot stand kan u/orden gebracht en zij bezit tevens het voordeel, dat de afstand tussen de giek en de surfer tijdens het zeilen continu kan worden aangepast aan de omstandigheden en ingesteld op een gewenste grootte, zander hierbij de handen los te laten van de giek.
15 De trapeze volgens de uitvinding heeft bovendien het grote voordeel, dat het snel en betrouwbaar verbreken van de verbinding tussen de giek en de haak mogelijk is zonder een speciale op het verbreken van de verbinding gerichte actie van de surfer en wel met behulp van een zich tussen de giek en de gordel bevindend ontkoppelmechanisme, dat na het overschrijden van 2Q een bepaalde afstand tussen de giek en de gordel, bijvoorbeeld veroorzaakt door een zich inzettende val van de surfer, de verbinding tussen het draag- ___ koord en de aan de gordel bevestigde haak zelfwerkend verbreekt. Het zal duidelijk zijn, dat een surfer bij het gebruik van een trapeze volgens de uitvinding nauwelijks in zijn bewegingen wordt beperkt, hetgeen eveneens 25 van voordeel is.
Oe uitvinding zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van bijgaande figuren.
Fig. 1 toont schematisch een zeilsurfer met een uitvoeringsvoorbeeld van een trapeze volgens de uitvinding.
30 Fig. 2 toont schematisch een surfer in bovenaanzicht met het aan de gordel gekoppelde draagkoord in de uitgangspositie, vlak voor een start.
Fig. 3 toont schematisch een uitvoeringsvoorbeeld van een verbindingselement.
Fig. 4 toont schematisch een eerste uitvoeringsvoorbeeld van een 35 vasthoudinrichting. ,
Fig. 5 toont schematisch een tweede uitvoeringsvoorbeeld van een vasthoudinrichting·
Fig. 6 toont schematisch een eerste uitvoeringsvoorbeeld van een - - ontgrendelelement.
82 0 0 6 5 8 w '
# --V
- 3 -
Fig. 7 toont schematisch een tweede uitvoeringsvoorbeeld wan een ontgrendelelement. '
Aan de hand van fig. 1 zal-de opbouw van een uitvoeringsvoorbeeld * van een trapeze volgens de uitvinding nader worden uiteengezet.
5 De trapeze volgens fig. 1 bestaat uit de gordel 1, waaraan door middel van gordelbanden een bevestigingsplaat 2 met haakvormig uitsteeksel 3 is verbonden, Het draagkoord 4 is schuifbaar gekoppeld met ontgrendel-element 5. Het in de fig. linkeruiteinde van draagkoord 4 is met behulp van een klemband 6 vastgezet aan de giek 7. Het rechtereinde is gevoerd 10 door een als katrol uitgevoerd geleideoog 8, dèt met klemband 15 is vastgezet aan giek 7 en verbonden met de in de fig. linkerzijde van verbindingselement 9, waarna het rechterdeel van verbindingselement 9 is vastgezet aan het elastisch trekelement 10, dat op zijn beurt weer is verbanden met giek 7 met behulp van een klemband 16. Dein fig. 1 weergegeven 15 vasthoudinrichting 11 bestaat uit twee klemringen 12, wwartussen zich een min of meer cilindrische klembus 13 bevindt, die in radiale richting flexibel is. Het geheel is gemonteerd om de giek 7. Hst verbindingselement 9 is gevoerd door geleideopeningen 14 in de beide klemringen 12 en loopt tussen klembus 13 en g.iek 7 door. De veiligheidslijn 19 is verder met be-20 hulp van een klemband 20 aan één einde vastgezet aan'de giek 7, terwijl • het andere einde is verbonden met het ontgrendelelement"5.
De werking van de trapeze zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van fig. 2 en fig. t.
In fig.2 staat de surfer in de uitgangspositie. De uitgangspositie 25 is een positie, waarbij de surfer de zeilplank 23 ongeveer dwars op de windrichting heeft gemanoeuvreerd en hij de giek 7 met de daaraan gekoppelde mast 24 en zeil 25 , met de masthand 22 zodaiig vasthoudt, dat het zeil 25 min of meer als een vlag in de wind staat.Pijl P geeft de wind-. richting aan. De surfer begint een start als hij met zeilhand 21 de giek' 7 30 vastpakt ergens in gebied EL en naar zich toehaalt, waarbij het aangrijpingspunt van de masthand 22 en de giek! .7 min of meer als scharnierpunt fungeert. Het zeil 25 begint nu te werken als een vleugel en de wind geeft 'een stuwing op de zeilplank 23 in voorwaartse richting. Pijl V geeft de < * vaarrichting aan, Plet de trapeze volgens de uitvinding is het mogelijk 1 82 0 0 6 5 8 reeds in de uitgangspositie snel en eenvoudig het zich elastisch gedragend i draagkoord 4 aan de aan de gordel 1 bevestigde haak 3 te koppelen. De surfer kan vervolgens zijn volle aandacht aan de start geven en in zeil-positis komen. Eenmaal in zeilpositie gekomen, kan de surfer vervolgens afhankelijk van de windsterkte en/of zeilrichting, bepalen welke de optimale « Λ - 4 - afstand is tussen zichzelf en giek 7, zonder hierbij de handen los te laten van giek 7· Tijdens het zoeken naar de juiste afstand tussen giek· 7 en zichzelf dient de vasthoudinrichting 11 slippend te zijn ingesteld. Het slippend instellen van de vasthoudinrichting 11 kan eenvoudig geschieden 5 door de pols enigszins omhoog te bewegen, waardoor de handpalm geen druk of minder druk uitoefend op het verbindingselement 9 middels klembus 13. De vingers blijven hierbij de giek 7 vasthouden. De surfer verkleint de afstand door zich naar giek 7 toe te trekken en hij vergroot de afstand door de giek 7 van zich af te laten bewegen. Tijdens het zoeken naar de juiste 10 afstand houdt het elastisch trekelement 10 het draagkoord 4 enigszins gespannen, zodat het draagkoord 4 de bewegingen van de surfer kan volgen.
0e mogelijkheid van afstandsinstelling is zeer belangrijk, daar tijdens het varen met ruime wind een grotere afstand van de surfer tot giek 7 is vereist dan bv. tijdens het varen ian de wind. Daar deze situaties van: het 15 ene op het andere moment kunnen veranderen is een zeer snelle aanpassing bijzonder gewenst. Heeft de surfer de optimale afstand bepaald dan kan met behulp van de vasthoudinrichting 11 het verbindingselement 9 met het daaraan bevestigde draagkoord 4 worden gefixeerd ten opzichte van de giek 7. De surfer kan vervolgens de op handen en armen uitgeoefende krachten 20 vaar het grootste gedeelte laten overnemen door de trapeze.
In de fig. 1 hangt de surfer aan de giek 7 met behulp van de trapeze. Gesteld wordt dat dit een situatie voorsteld vlak voor het moment dat hij gaat vallen.Nu zal de surfer vlak voor de val of tijdens de val de handen loslaten van de giek 7, waardoor de vasthoudinrichting 11 ogenblikkelijk 25 wordt uitgeschakeld. De afstand tussen de giek 7 en de surfer zal vervolgens onder geringe elastische tegenwerking van het trekelement 10, gedurende een zekere tijd nagenoeg vrij toenemen, Dit gebeuren maakt het mogelijk om op het moment dat een bepaalde, te kiezen afstand tussen de giek 7 en de surfer wordt bereikt eën tussen de giek 7 en de haak 3 aangebracht 30 ontkoppelmechanisme, bestaande uit het ontgrendelelement5 en de veilig-heidslijn 19, te activeren, met als gevolg, dat de koppeling tussen de haak 3 en het draagkoord 4 zelfwerkend wordt verbroken en het draagkoord 4 terug kan veren naar de giek 7 en de surfer vrij kan vallen. Het zal duidelijk zijn, dat zolang de surfer de afstand tussen zichzelf en de giek 7 35 een bepaalde grootte niet laat overschrijden, de veiligheidslijn 19 niet onder trekspanning staat, maar slap hangt tussen giek 7 en haak 3. Daar, zoals reeds boven beschreven, tijdens een val het draagkoord 4 nagenoeg trekkrachtvrij is gedurende zekere tijd,zal binnen deze tijd de kracht, die nodig is om het draagkoord 4 te ontkoppelen van de giek 7 relatief klein 8200658 4 J» - 5 - zijn, hetgeen de betrouwbaarheid van ontkoppelen ten goede komt.· De mogelijkheid van zelfwerkend ontkoppelen is zeer belangrijk, daar tijdens het surfen de omstandigheden zó snel kunnen veranderen, dat de surfer niet op tijd reageert om een speciale op het ontkoppelen gerichte actie uit te 5 voeren.
Het in fig. 3 getoonde uitvoeringsvoorbeeld van een verbindingselement 11 bestaat uit een strookvormige band 26, aan beide einden voorzien van bevestigingsogen 27 en 28, ter bevestiging van resp. het draag-koord en het elastisch trekelement 10. Het onder- en bovenvlak van band 10 26 is voorzien van een anti-sliplaag 29 van een daartoe geschikte geometrie en daartoe geschikt materiaal.
Het eerste uitvoeringvoorbeeld van een vasthoudinrichting volgens fig. 4 bestaat uit twee om de giek legbare, en met schroeven 30 vastzet-bare klemringen 12, die eindstukken vormen van een in radiale richting 15 elastische klembus 13. Het elastisch gedrag wordt in de eerste plaats bepaald door een geschikte geometrie en in de tweede plaats door het soort materiaal. Een goede geometrie kan worden verkregen door middel van de sleuven 31 en 32. Sleuf 31 verbindt de sleuven 32 met elkaar en loopt in axiale richting. De sleuven 32 lopen in tangentiale richting over een ge-20 deelte van de amtrek van de klembus 13. 0ë sleuven 31 en 32 zijn ten dele met een stippellijn weergegeven. De klemringen 12 zijn voorzien van da uitsparingen 14,“dis dienen als geleideopeningen voor het verbindingselement 9«Het binnenoppervlak van de klembus 13 bezit een laag 33 met goede anti-slipeigenschappen ten opzichte van het oppervlak van het ver-25 bindingselement 9 en het buitenoppervlak van de klembus 13 bezit een laag 34 met goede anti-slipeigenschappen ten opzichte van de hand van da surfer.
Een tweede uitvoering van een vasthoudinrichting is weergegeven in fig. 5. Hierbij vormen de vasthoudinrichting 11 en het verbindingselement 9 één deel. Dit deel bestaat uit een strookvormige band 35, die in tangen— 30 tiale richting zodanig voorgevormd is, dat een groot aanrakingsoppervlak met de giek 7 kan ontstaan. Bovendien zijn onder-en bovenvlak van band 35 voorzien van een anti-sliplaag 36.Dm trekkrachten op te kunnen nemen is de band 35 in axiale richting sterk en stijf, In radiale richting is de band 35 enigszins flexibel. Na het klemmen met de hand van de band 35 tegen da 35 giek 7, kan reeds met een relatief geringe kracht een grote weerstand tegen verschuiven in axiale richting worden verkregen. Band 35 is aan beide einden voorzien van bevestigingsogen 27 en 28, ter bevestiging van resp. . het draagkoord 4 en het elastisch trekelement 10.
Fig. 6 geeft een eerste uitvoeringsvoorbeeld van een ontgrendelelement.
8200658 * - 6 -
Het element is tangvormig en bestaat uit twee gelijke, met behulp van pen 37 scharnierend aan elkaar verbonden en ten opzichte van elkaar gespiegeld liggende delen 38, waarbij de tang in gesloten toestand een oogvormige bek 39 vormt,'die gehaakt kan worden aan de aan de gordel 1 bevestigde haak 3.
5 Het draagkoord 4 is door middel van de ring 40 en het aan de bevestigings-. punten 42 vastgezette treklijntje 41 gekoppeld aan het ontgrendelelement 5. In de getekende situatie wordt het draagkoord 4 belast door een gedeelte van het gewicht van de surfer. De in het draagkoord 4 optredende trekkrachten zijn aangegeven met de pijlen T. Een door de haak 3 geleverde 10 tegenwerkende kracht K zorgt voor evenwicht en is in grootte gelijk aan de resultante van de krachten T.In deze krachtsituatie worden de bevestigingspunten 42 naar elkaar toegedrukt en houden de oogvormige bek 39 gesloten.
De trekveer 43, eveneens verbonden aan de bevestigingspunten 42, zorgt ervoor, dat in niet belaste toestand de tang een voorkeur voor de gesloten 15 toestand heeft, hetgeen het aanhaken vergemakkelijkt. De veiligheidslijn 19 is door middel van het treklijntje 44 vastgezet aan de bevestigingspunten 45. Na het met de handen loslaten van de giek 7 wordt, zoals eerder beschreven, het draagkoord 4 nagenoeg trekkrachtvrij. Op een bepaalde afstand tussen de giek 7 en de haak 3 'komt de veiligheidslijn 19 onder 20 trskspanning te staan* Het gevolg hiervan is, dat de delen 38, tegen de geringe trekkracht van de trekveer 43 en de restkracht in het draagkoord 4 in, gedwongen worden open te scharnieren, waardoor het ontgrendelelement 5 los komt van de haak 3.Daar de oogvormige bek kan draaien om de haak 3,kan onafhankelijk van de stand van de surfer ten opzichte van de giek, een 25 ontgrsndeling betrouwbaar tot stand worden gebracht. Dit type ontgrendelelement dient zowel aan stuurboord-als aan bakboordzijde te worden toegepast.
Bij een uitvoeringsvoorbeeld volgens fig. 7 zijn een aantal delen van het ontkoppelmechanisme 5 verbanden aan de bevestigingsplaat 2 en de haak 30 3. In fig. 7 is haak 3 scharnierend verbonden door· middel van pen 46.aan .
; het IM/ormig koppelstuk 47,dat op zijn beurt is verbonden aan de pen 48.
De pen 48 is aan beide einden draaibaar gelagerd in de aan de bevestigingsplaat 2 vastgezette oagvormige uitsteeksels 49.De vergrendelpen 50 is gelagerd door middel van scharnierpen 51 in het U-vormige koppelstuk 47.
35 Het gedeelte van de haak 3, dat zich in het U-vormige deel bevindt, vertoont een L-vormige uitsparing 52. In vergrendelde toestand steunt deze L-vormige uitsparing 52 af tegen vergrendelpen 50. De drukveer 53 verzorgt een voorkeurstand, zoals getekend in de figuur. Het in de figuur aangege- 82 0 0 6 5 8 - 7 - ven trekoog 54 bezit twee sleufvormige uitsparingen 55,waardoor het draag-koord 4 is geleid. Tevens is een bevestigingsgat 56 aanwezig ter 'bevestiging van de veiligheidslijn 19. Het trekoog 54 haakt achter de vergrendel-pen 50. Op een bepaalde afstand tussen giek 7 en haak 3 komt de veiligheids 5 lijn 19 onder trekspanning te staan. Het gevolg hiervan is, dat het trekoog 54 gaat schuiven over het draagkoord 4, een beweging, die mogelijk wordt gemaakt door de sleuven 55. Het gevolg is, dat de vergrendelpen 50 wordt gekanteld om de pen 51 en de haak 3 naar buiten toe kan open klappen. Het trekoog 54 en het draagkoord 4 komen nu vfij van de haak 3 en de verbin-10 ding is verbroken,Daar het U-vormige koppelstuk 47 kan draaien om de schar-nierpen 48, kan onafhankelijk van de stand van de surfer ten opzichte van de giek, een ontgrendeling betrouwbaar tot stand worden gebracht.
Het zal duidelijk zijn, dat de veiligheidslijn 19 met het daaraan bevestigde trekoog 54 ook los van het draagkoord 4 toegepast kan worden.
15 Het bedieningsgemak neemt dan echter af, daar het koppelen van het draagkoord 4 en het trekoog 54 aan de haak 3 nu twee handelingen vereist in plaats van êén.
8200658

Claims (8)

1. Trapeze voor zeilsurfers, omvattende een door de surfer te dragen gordel met een daaraan bevestigde haak en een draagkoard, waarvan één uiteinde, dat losneembaar is geleid door de haak, vast is verbonden aan de giek of rechtstreeks lasneembaar verbanden aan de haak, met het kenmerk, 5 dat het andere uiteinde van het draagkoord, dat is geleid door een aan de giek bevestigd oogvormig orgaan, bevestigd is aan een eerste deel van een ten opzichte van da giek te verschuiven verbindingselement, waarvan een tweede deel bevestigd is aan een aan de giek vastgezet elastisch trekele-ment, en een met een hand van de surfer te bedienen in- en uitschakelbare 10 vasthoudinrichting, die het verbindingselement kan koppelen aan of kan ontkoppelen van de giek*
2. Trapeze voor zeilsurfers volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat zich tussen de giek en de gordel een ontkoppelmechanisme bevindt, dat na het overschrijden van een bepaalde afstand tussen de giek en de gordel, de 15 verbinding tussen het draagkoord en de aan de gordel bevestigde haak, zelfwerkend verbreekt.
3* Trapeze voor zeilsurfers volgens conclusie 1, met het kenmerk,dat de vasthoudinrichting en het verbindingselement één geheel vormen en bestaat uiteen langwerpige strook materiaal, die in de'lengterichting van de 20 giek te verschuiven is en waarvan een eerste uiteinde is verbanden met het draagkoord en het andere uiteinde met het elastisch trekelement.
4. Trapeze voor zeilsurfers volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat de vasthoudinrichting-verbindingselement combinatie,oppervlakken vertoont met goede anti-slipeigenschappen ten opzichte van de binnenzijde van de 25 hand van de surfer en ten opzichte van het oppervlak van de giek.
5. Trapeze voor zeilsurfers volgens conclusie 1,met het kenmerk, dat het elastisch trekelement uit rubberelastisch materiaal bestaat.
6. Ontkoppelmechanisme voor een trapeze volgens conclusie 2, met het kenmerk* dat een eerste uiteinde van een veiligheidslijn is verbonden aan 30 de giek en een tweede uiteinde aan een eerste deel van een door de veiligheidslijn te bedienen ontgrendelelement, waarvan een tweede deel loamaak-baar is gekoppeld aan de aan de gordel bevestigde haak en een derde deel langs het draagkoord schuifbaar is.
7. Ontgrendelelement voor een ontkoppelmechanisme volgens conclusie 5, 35 met het kenmerk, dat het element tangvormig is en bestaat uit twee gelijke, scharnierend aan elkaar verbonden,tërt opzichte van elkaar gespiegeld liggende delen, waarvan één paar uiteinden in gesloten toestand een oogvormige bek vormen, een ander paar uiteinden bevestigingspunten voor de aan 8200658 w - 9 - de giek bevestigde veiligheidslijn bevatten en een derde paar uiteinden voorzien zijn van bevestigingsopeningen voor het draagkoord·
8. Ontgrendelelement voor een ontkoppelmechanisme volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat een in- en uitklapbare‘aan de gordel bevestigde haak, 5 die in gesloten stand wordt gehouden door middel van een vergrendelpen, te ontgrendelen is met een aan de veiligheidslijn bevestigde trekring, die losneembaar is gekoppeld aan de vergrendelpen· 8200658
NL8200658A 1982-02-18 1982-02-18 Trapeze voor zeilsurfers. NL8200658A (nl)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8200658A NL8200658A (nl) 1982-02-18 1982-02-18 Trapeze voor zeilsurfers.
BE0/210080A BE895855A (fr) 1982-02-18 1983-02-08 Trapeze voor zeilsurfers
FR8302486A FR2521519A1 (fr) 1982-02-18 1983-02-16 Systeme de fixation pour veliplanchistes, mecanisme de desaccouplement et dispositif de deverrouillage pour ce systeme
DE19833305291 DE3305291A1 (de) 1982-02-18 1983-02-16 Trapez fuer wind-surfbretter

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8200658 1982-02-18
NL8200658A NL8200658A (nl) 1982-02-18 1982-02-18 Trapeze voor zeilsurfers.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8200658A true NL8200658A (nl) 1983-09-16

Family

ID=19839284

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8200658A NL8200658A (nl) 1982-02-18 1982-02-18 Trapeze voor zeilsurfers.

Country Status (4)

Country Link
BE (1) BE895855A (nl)
DE (1) DE3305291A1 (nl)
FR (1) FR2521519A1 (nl)
NL (1) NL8200658A (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2550455A1 (fr) * 1983-08-12 1985-02-15 Levacher Roland Crochet de harnais de planches a voile
WO1988005396A1 (en) * 1987-01-21 1988-07-28 Duncan Place Sailboard harness
US4873934A (en) * 1988-06-17 1989-10-17 Greg Renault Adjustable sheet for a windsurfing harness
DE10392594B4 (de) * 2002-05-14 2009-07-02 Nalu Kai Incorporated, Haiku Durch Drücken lösbare Schlaufe
ITMI20021970A1 (it) 2002-09-17 2004-03-18 Milano Politecnico Imbracatura adatta per l'uso su natanti.
EP1813526B1 (fr) 2006-01-30 2014-12-17 Rodolfo Rodriguez Daverio Dispositif de fixation pour véliplanchiste
FR2921896A1 (fr) * 2007-10-05 2009-04-10 Michel Rougemond Harnais perfectionne pour la pratique de sports aquatiques a voile
US9469386B2 (en) 2011-05-25 2016-10-18 Neil Pryde Limited Device for coupling of kite lines

Also Published As

Publication number Publication date
DE3305291A1 (de) 1983-08-25
BE895855A (fr) 1983-05-30
FR2521519A1 (fr) 1983-08-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6640397B1 (en) Quick release harness device
US6988694B2 (en) Push release loop
US5634213A (en) Apparatus for grip enhancement
US4235182A (en) Traction arrangement for use by a sail surfer or water skier
GB2150085A (en) Man overboard retrieval device
WO2015031977A1 (en) Sport harness
US7651142B2 (en) Automatic release attachment for kites and the like, and method of use
NL8200658A (nl) Trapeze voor zeilsurfers.
US8443747B1 (en) Mooring pendant apparatus
US5988098A (en) Kayaking harness
JP7268146B2 (ja) 水難救助用馬蹄形救命ブイ及び関連する救助ロープアセンブリ
EP0148928B1 (en) Safety shackles
NZ208798A (en) Securing device for hands to sailboard wishbone
US4498410A (en) Electively detachably coupled ball joint and pivot cup combination for a wind-propelled surfboard
US7762497B2 (en) Automatic kitesurf release system
US9096298B1 (en) Rescue pole
US4458617A (en) Board sailing harness
US4934297A (en) Sailboard harness spreader bar
GB2115684A (en) Load bearing harness
WO2004026541A1 (en) Arm mounted safety cutting tool
WO2012172581A1 (en) A safety release device
US4981098A (en) Harness release device for water skiing
US7464656B2 (en) Attachment device releasable under a load for a trapeze harness used in sailing
US5823129A (en) Method of uphauling a windsurfer
US4586450A (en) Safety device for fastening the head of a sail to a masthead

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
A85 Still pending on 85-01-01
BV The patent application has lapsed