NL8000841A - Surfplank of dergelijk planerend vaartuig. - Google Patents

Surfplank of dergelijk planerend vaartuig. Download PDF

Info

Publication number
NL8000841A
NL8000841A NL8000841A NL8000841A NL8000841A NL 8000841 A NL8000841 A NL 8000841A NL 8000841 A NL8000841 A NL 8000841A NL 8000841 A NL8000841 A NL 8000841A NL 8000841 A NL8000841 A NL 8000841A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
stern
recess
surfboard
prow
mono
Prior art date
Application number
NL8000841A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Polymarin Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Polymarin Bv filed Critical Polymarin Bv
Priority to NL8000841A priority Critical patent/NL8000841A/nl
Priority to AT81200153T priority patent/ATE7586T1/de
Priority to EP81200153A priority patent/EP0035293B1/en
Priority to DE8181200153T priority patent/DE3163702D1/de
Priority to AU74779/81A priority patent/AU7477981A/en
Publication of NL8000841A publication Critical patent/NL8000841A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B3/00Hulls characterised by their structure or component parts
    • B63B3/02Hulls assembled from prefabricated sub-units
    • B63B3/04Hulls assembled from prefabricated sub-units with permanently-connected sub-units
    • B63B3/06Hulls assembled from prefabricated sub-units with permanently-connected sub-units the sub-units being substantially identical
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B32/00Water sports boards; Accessories therefor
    • B63B32/50Boards characterised by their constructional features
    • B63B32/53Sectionalised boards, e.g. modular, dismountable or foldable boards

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Connection Of Plates (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)

Description

-1- . 1 <-· N.0. 28.654
Surfplank of dergelijk planerend vaartuig.
Aanvraagster noemt als uitvinder: 3an Bos te BROEK IN WATERLAND
De uitvinding heeft betrekking op een surfplank of dergelijk planerend vaartuig met meer dan één mast met zeil, zoals een tandemsurfplank, 5 bestaande uit losneembaar met elkaar verbindbare delen. Surfplanken zijn algemeen bekend en genieten een toenemende mate van populariteit omdat zij een nieuwe vorm van zeilsport aan grote lagen van de bevolking mogelijk maakt.De meest bekende surfplanken zijn zogenaamde mono-sujcfpJanken, dat wil zeggen zij hebben één mast met zeil en bieden 10 slechts plaats aan één persoon. Bekend zijn tandem-surfplanken, waarbij de plank uit één stuk bestaat waarop twee of meer masten zijn geplaatst en die dus ook plaats biedt aan twee of meer personen. Met een derge-lijke tandem-surfplank zijn grotere snelheden bereikbaar en daarom zijn deze erg aantrekkelijk. De bezwaren van deze bekende plank zijn echter: 15 dat het transport niet meer op het dak van de auto kan plaatsvinden b dat de prijs hoog is en £ dat deze plank alleen te gebruiken is bij voldoende aantal deelnemers ci de gebruikers van elkaar afhankelijk zijn, d.w.z. dat zij tegelijkertijd in de gelegenheid moeten zijn om te gaan surfen.
20 Bekend is ook een surfplank bestaande uit een voorsteven,, een achtersteven en een of meer middenstukken, welke delen losneembaar met elkaar kunnen worden verbonden. Daarbij kan een middenstuk worden toegepast dat geschikt is voor twee of meer masten, zodat met behoud van voor- en achtersteven een tandem-surfplank kan worden samengesteld, die plaats 25 biedt aan twee of meerdere personen, doch tijdens het transport in gedemonteerde toestand niet meer of minder plaats inneemt dan een normale mono-surfplank.
De bezwaren van deze uit delen samengestelde plank zijn: a dat de prijs eveneens hoog is.
30 b dat er voldoende deelnemers moeten zijn en de gebruikers dus van elkaar afhankelijk zijn c Uit de delen slechts een enkelemonoplank is samen te stellen, want de andere delen zijn dan niet bruikbaar.
Doel van de uitvinding is een surfplanksysteem te verschaffen 35 waarmee het mogelijk is aan de bezitters van mono-surfplanken van hetzelfde type de mogelijkheid te bieden deze tot tandem-surfplanken of zelfs meervoudige surfplanken samen te stellen.
Dit doel wordt overeenkomstig de uitvinding bereikt doordat deze delen identiek zijn van vorm, elk bestaan uit een complete mono- 8000841 «< * -2- surfplank of vaartuig en elk aan de achtersteven respectievelijk voorsteven zodanig gevormd, dat de voorsteven van een volgende plank of vaartuig vormsluitend past in de achtersteven van een voorgaande plank of vaartuig en omgekeerd.
5 Elk deel is dus zelf een mono-surfplank en deze delen passen als een man-vrouw constructie in elkaar waardoor zij tot een willekeurig aantal aan-eengeschakeld kunnen worden zonder dat bij gebruik als monoplank de eigenschappen zijn verstoord. Bij voorkeur heeft elke surfplank een zodanig gevormde achtersteven dat daarin de voorsteven 10 van een identieke plank kan worden opgesloten en bevestigd. Op deze wijze kunnen twee of meer planken op eenvoudige wijze tot een meervoudige plank worden samengesteld.De vaareigenschappen van de monoplank worden noch door de vormgeving van voor- en achtersteven noch door de uitsparing in de achtersteven nadelig beïnvloed. Voegt men de planken samen tot 15 een meervoudige plank dan krijgt men op dezelfde wijze als bij bekende surfplanken een veelvoudig zeiloppervlak zonder dat de weerstand in het water noemenswaardig wordt vergroot. Daardoor ontstaat de mogelijkheid met een surfplank die niet meer behoeft te kosten dan een normale monosurfplank samengestelde surfplanken te vormen en daardoor kan aan de surfzeilsport 20 een extra dimensie worden gegeven zonder verhogingvan kosten.
De voordelen zijn dus: a ten opzichte van de tandemplank uit een stuk bestaat geen transportprobleem meer.
b elk deel is bruikbaar als monoplank 25 c koppeling zeer eenvoudig; gereedschap is niet nodig; kan zo gewenst in het water plaatsvinden.
£ ontkoppeling kan eveneens op elk moment plaatsvinden, e bij aankoop van de surfplank volgens de uitvinding vervalt het probleem van keuze tussen monosurfen of tandemsurfen want met een 30 type zijn beide mogelijkheden bereikbaar, f de gebruikers zijn onafhankelijk van elkaar £ vanuit sportief oogpunt is het zeer belangrijk dat de eigenaar van een monoplank volgens de uitvinding voor de prijs van één plank op elk moment tot tandemsurfen kan overgaan zodra hij een ander 35 vindt die over dezelfde plank beschikt en dezelfde wens heeft.
Het omgekeerde geldt evenzo.
De mono-surfplank die geschikt is om tot een meervoudige surfplank te worden gecombineerd is ter plaatse van het vooreinde van de uitsparing en ter plaatse van de voorsteven voorzien van 40 elkaar tot een verbinding aanvullende verbindingsorganen. Door de 8000841 -3- ί . -Λ vormsluitende opname van voorsteven in uitsparing achtersteven kan met betrekkelijk weinig en eenvoudige verbindingsmiddelen worden volstaan «Veelal zal een verbinding van de voorsteven in het vooreinde van de uitsparing reeds voldoende zijn. Men kan echter ook aan de achter-5 einden van de zich aan weerszijden van de uitsparing bevindende benen van de achtersteven organen aanbrengen voor het naar boven toe opsluiten van een in de uitsparing geplaatste voorsteven.
De verbinding kan volgens de uitvinding bestaan uit de op elkaar passende delen van voor- en achtersteven althans plaatselijk 10 zijn voorzien van de complementaire delen van een klitteband. Klitteband heeft het voordeel snel een verbinding mogelijk te maken die echter bij overbelasting meegeeft.
Volgens de uitvinding kan de verbinding tussen het vooreinde van de voorsteven en het vooreinde van de uitsparing worden verkregen 15 doordat de plank in het middendeelvlak daarvan aan de voorkant van de uitsparing is voorzien van een in dit vlak en evenwijdig aan het voorvlak van de uitsparing liggende bus respectievelijk meerdere in lijn doch op afstand van elkaar liggende bussen en de steven in hetzelfde middendeelvlak en evenwijdig aan de voorstevenlijn is voorzien van meerde-20 re op afstand van elkaar gelegen bussen respectievelijk een bus, welke bussen van voor- en achtersteven zodanig op elkaar zijn afgestemd, dat bij plaatsing van een voorsteven in de uitsparing van een achtersteven een pen door de bussen kan worden gestoken.
In plaats van deze bevestigingen of in aanvulling daarop is 25 het mogelijk de achtersteven aan het vooreinde van de uitsparing en/of aan de achtereinden van de benen daarvan te voorzien van over de uitsparing uitstekende nokken, die op het bovenvlak van een in de uitsparing geplaatste voorsteven kunnen aangrijpen. Daardoor wordt in combinatie met het schuin omhoog lopende zijvlak van de benen van de uitsparing, 30 welke zijvlakken een opsluiting naar beneden toe leveren een opsluiting in alle richtingen verkregen en behoeven nog slechts voorzieningen te worden getroffen om axiaaal uit elkaar bewegen tegen te gaan. Dit kan met behulp van de eerder genoemde penverbinding, maar ook door een of meer van de nokken te voorzien van een verticale bus voor een pen en 35 de voorsteven op de onder de nokken vallende plaatsen te voorzien van een bus, welke bussen in lijn met elkaar komen bij plaatsing van een voorsteven iri de uitsparing van .eën’achtersteven.
Verder kan men de opsluiting tussen de achtereinden van de benen van de uitsparing onafhankelijk van de eerder genoemde bevestigings-40 middelen of in aanvulling daarop ook nog teweegbrengen door deze benen 3000841 4 * -4- met elkaar te verbinden met een spanband, die over een in de uitsparing te plaatsen voorsteven loopt en deze tegen de benen van de achtersteven van de voorgaande plank drukt.
De uitvinding zal thans nader worden toegelicht aan de hand 5 van de tekeningen.
Fig, 1 toont twee met elkaar verbonden surfplanken volgens de uitvinding.
Fig. 2 toont in zijaanzicht een surfplank volgens de uitvinding.
Fig. 3 toont een bovenaanzicht van de surfplank van fig. 2.
10 Fig. 4 geeft een opeenvolgende reeks van dwarsdoorsneden ofwel spantenplan van de surfplank van fig. 2 respectievelijk 3.
Fig. 5 toont in zijaanzicht een verbindingsmogelijkheid tussen twee surfplanken.
Fig. 6 toont een bovenaanzicht van fig. 5.
15 Fig. 7 is een doorsnede volgens de lijn VII-VII van fig. 6.
Fig. 8 toont een langsdoorsnede volgens de lijn VIII-VIII van fig. 6.
Fig. 9 is een doorsnede volgens de lijn IX-IX van fig. 8.
Fig. 10 is een doorsnede volgens de lijn X-X van fig. 8.
20 Fig. 1 toont een tandem-surfplank bestaande uit een voorste surfplank 1, een tweede surfplank 2. De surfplank 1 is voorzien van een mast 3 met zeil 4 en de surfplank 2 van een mast 5 met zeil 6.
Bij 7 is een insteek2waard aangebracht, bestaande uit een plaat die in een daartoe bestemde sleuf is aangebracht. Dit is bekend. Bij de 25 surfplank.il is eenzelfde sleuf aanwezig en zo gewenst kan ook daar een zwaard worden aangebracht.
De fig. 2 en 3 tonen een van de surfplanken van fig. 1 op grotere schaal. In deze figuren zijn ter plaatse van de letters a,b, c,d,e,f,g,h,i en k de doorsneden aangegeven, die terug te vinden 30 zijn in het spantenplan, weergegeven in fig. 4·.
Zoals het duidelijkst uit fig. 3 blijkt is de surfplank aan de achtersteven voorzien van een uitsparing 8, die naar achteren toe open is en zijflanken 9 respectievelijk 10 heeft, die naar boven toe uiteeriopen en samen komen ter plaatse van een vlakke strook 11.
35 Deze uitsparing kan ook worden uitgevoerd met een bodem als aangegeven met de lijn 8'. De voorsteven, die in zijn algemeenheid aangeduid is met 12 heeft zijflanken 13 en 14 alsmede een vlak voorstuk 15, welke vlakken 13, 14 en 15 vormsluitend passen op de vlakken 9, 10 en 11.
40 Ter plaatse van het vlak 11 en de voorsteven 12 kan zich klitteband bevinden.
8000841 -5- * -a.
Bij 16 is de sleuf aangeduid voor het aanbrengen van een zwaard.
Plaatst men dus twee of meer van deze in de fig. 2 en 3 getoonde surfplanken achter elkaar met de voorsteven 12 in de uitsparing 8, dan duiten deze nauwkeurig op elkaar aan. Dit is duidelijk te zien 5 in het spantenplan van fig. 4, dat in het linker gedeelte ter plaatse van de lijnen 17 en 18 toont hoe de spantlijnen a van de achtersteven en g van de voorsteven op elkaar aansluiten en dit bij de lijn 18 nog eens toont voor de spantlijnen b van de achtersteven respectievelijk k van de voorsteven.
10 De opsluiting van de voorsteven 12 in de uitsparing 8 van een achtersteven kan op eenvoudige wijze worden bereikt door de uitsparing naar boven toe van aanslagorganen te voorzien, bijvoorbeeld in de vorm van nokken 19, 20 en 21. Een axiale vergrendeling is dan op eenvoudige wijze bereikbaar met behulp van de pen 22, die door een oog 23 van de 15 nok 19 en in de bus 24 in de voorsteven kan steken. In plaats van de pen 22 kan klitteband worden toegepast op het vlak 11 of over de naad van de op elkaar aansluitende voor- en achtersteven.
Fig. 5 , 6 en 7 tonen een andere vorm van bevestiging ter plaatse van de achtereinden van de benen, die aan weerszijden van de 20 uitsparing 8 de achtersteven vormen.
Voor in de uitsparing zijn voorsteven en achtersteven met elkaar gekoppeld door een pen 25, die nog nader zal worden beschreven.
Aan de achtereinden is de bevestiging verkregen met behulp van een spanband 26, die het duidelijkst is weergegeven in fig. 7.
25 Zoals fig. 7 laat zien bestaat de band 26 uit een linker deel, dat met een bevestigingsstrip 27 aan het ene been van de achtersteven is bevestigd en een rechter deel 28, dat met een bevestigingsstrip 29 aan het rechter deel is bevestigd. Beide einden zijn met elkaar verbonden met behulp van een spanorgaan 30 van op zichzelf bekende constructie.
30 De bevestjgjhg met behulp van de pen 25 is meer in detail getoond in de fig. 8 t/m 10.
In fig. 8 is 31 een achtersteven en 32 een voorsteven.
Op het in fig. 3 met 11 aangeduide vlak is de in fig. 9 getoonde plaat 33 aangebracht, die met omgezette einden 34, 35 in een vlak 35 ligt met boven-respectievelijk ondervlak van de achtersteven. Deze plaat 33 heeft twee bussen of kokers 36, 37, die op afstand van elkaar gelegen zijn en zich aan de binnenzijde bevinden, dat wil zeggen tussen het naar buiten gekeerde vlak van de plaat 33 en de achtersteven, waartoe deze is voorzien van een uitsparing 38, die zoals weergegeven in fig.
40 9 en 10 iets groter is dan de kokers 36, 37.
8000841 -6-
De voorsteven 32 is op soortgelijke wijze voorzien van een plaat 39 met koker 40. Deze koker 40 heeft een zodanige lengte, dat hij tussen de kokers 36 en 37 in past.
In fig. 10 zijn de platen 33 en 39 op afstand van elkaar ge-5 tekend en is rechts in fig. 10 te zien, dat de plaat 33 een uitsparing of opening 41 heeft, waar de koker 40 doorheen kan treden.
Zijn voorsteven en achtersteven op de wijze getoond in fig. 8 tegen elkaar aan geplaatst, dan liggen de kokers 36, 37 en 40 in lijn met elkaar en kan de pen 25 erdoorheen worden gestoken.
10 De bevestiging aan de uiteinden van de achtersteven, voorzover nodig, kan dan worden uitgevoerd op de wijze als getoond in de fig.
5 t/m 7, dat wil zeggen met een spanband, of op de wijze als getoond in fig. 2 en 3 met behulp van de nokken 20 en 21. Andere combinaties van bevestigingsmiddelen en andere uitvoeringen van bevestigingsmiddelen 15 zijn uiteraard ook denkbaar.
De uitvinding is beschreven in toepassing op surfplanken.
Gaat men een lichaam, zoals een surfplank, waarvan de onderzijde de eigenschap heeft dat het bij voldoende snelheid op het water gaat planeren, voorzien van zijboorden, dan kan een van de plank afgeleide bootvorm 20 of een van de bootvorm afgeleide plank ontstaan, die meer comfortbiedt doordat bijvoorbeeld een zitmogelijkheid is ontstaan. Óok hier zou het principe, dat aan de uitvinding ten grondslag ligt kunnen worden toegepast.
- conclusies - 8000841

Claims (9)

1. Surfplank of ander planerend vaartuig met meer dan één mast met zeil, zoals een tandem-surfplank, bestaande uit losneembaar met elkaar verbindbare delen, met het kenmerk, 5 dat deze delen identiek zijn van vorm, elk bestaan uit een complete mono-surfplank of vaartuig en elk aan de achtersteven respectievelijk voorsteven zodanig zijn gevormd, dat de voorsteven van een volgende plank of vaartuig vormsluitend past in de achtersteven van een voorgaande plank of vaartuig en omgekeerd.
2. Surfplank of vaartuig volgens conclusie 1, m e t h et kenmerk, dat de achtersteven van elke plank respectievelijk elk vaartuig is voorzien van een naar achteren open en naar boven toe wijder wordende V- of U-vormige uitsparing, waarin de voorsteven van een volgende plank of vaartuig past. 15
3. Mono-surfplank geschikt om te combineren tot een meervoudige surfplank volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat deze ter plaatse van het vooreinde van de uitsparing en ter plaatse van de voorsteven is voorzien van elkaar tot een verbinding aanvullende 2Q verbindingsorganen.
4. Mono-surfplank volgens conclusie 3,met het kenmerk, dat deze aan de achtereinden van de zich aan weerszijden van de uitsparing bevindende benen van de achtersteven is voorzien van organen voor het naar boven toe opsluiten van een in de uitsparing 25 geplaatste voorsteven.
5. Mono-surfplank volgens conclusie 3 of ή-, met het kenmerk, dat de plank in het middendeel vlak daarvan aan de voorkant van de uitsparing is voorzien van een in dit vlak en evenwijdig aan het voorvjak van de uitsparing liggende bus respectievelijk meerdere 30 in lijn doch op afstand van elkaar liggende bussen en de steven in hetzelfde middendeelvlak en evenwijdig aan de voorstevenlijn is voorzien van meerdere op afstand van elkaar gelegen bussen respectievelijk een bus, welke bussen van voor-en achtersteven zodanig op elkaar zijn afgestemd dat bij plaatsing van een voorsteven in de uitsparing van een 35 achtersteven een pen door de bussen kan worden gestoken.
6. Mono-surfplank volgens een of meer der voorgaande conclusies, 3 t/m 5,met het kenmerk, dat de achtersteven aan het vooreinde van de uitsparing en/of aan de achtereinden van de benen 8 0 0 084 1 -8- daarvan is voorzien van over de uitsparing uitstekende nokken, die op het bovenvlak van een in de uitsparing geplaatste voorsteven kunnen aangrijpen.
7. Mono-surfplank volgens een of meer der conclusies 3-6, met 5 het kenmerk, dat de op elkaar passende delen van voor- en achtersteven althans plaatselijk zijn voorzien van de complementaire delen van een klitteband.
8. Mono-surfplank volgens conclusie 6,met het kenmerk, dat een of meer van de nokken is voorzien van een verticale bus 10 voor een pen en de voorsteven op de onder de nokken vallende plaatsen is voorzien van een bus, welke bussen in lijn met elkaar komen bij plaatsing van een voorsteven in de uitsparing van een achtersteven.
9. Mono-surfplank volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de benen van de achtersteven met 15 elkaar verbindbaar zijn door middel van een spanband die over het boven vlak van een in de uitsparing te plaatsen of geplaatste voorsteven loopt. 8000841
NL8000841A 1980-02-11 1980-02-11 Surfplank of dergelijk planerend vaartuig. NL8000841A (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8000841A NL8000841A (nl) 1980-02-11 1980-02-11 Surfplank of dergelijk planerend vaartuig.
AT81200153T ATE7586T1 (de) 1980-02-11 1981-02-06 Aus mehreren einheiten bestehendes segelbrett, z.b. tandemsegelbrett, das aus mindestens zwei einzelnen segelbrettern besteht.
EP81200153A EP0035293B1 (en) 1980-02-11 1981-02-06 Multi unit surf-board such as a tandem surf-board formed by at least two mono surf-boards
DE8181200153T DE3163702D1 (en) 1980-02-11 1981-02-06 Multi unit surf-board such as a tandem surf-board formed by at least two mono surf-boards
AU74779/81A AU7477981A (en) 1980-02-11 1981-08-31 Vessel with tandem hull

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8000841A NL8000841A (nl) 1980-02-11 1980-02-11 Surfplank of dergelijk planerend vaartuig.
NL8000841 1980-02-11
AU7477981 1981-08-31
AU74779/81A AU7477981A (en) 1980-02-11 1981-08-31 Vessel with tandem hull

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8000841A true NL8000841A (nl) 1981-09-01

Family

ID=34105008

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8000841A NL8000841A (nl) 1980-02-11 1980-02-11 Surfplank of dergelijk planerend vaartuig.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0035293B1 (nl)
AU (1) AU7477981A (nl)
DE (1) DE3163702D1 (nl)
NL (1) NL8000841A (nl)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0070673B1 (en) * 1981-07-17 1987-01-21 Michael John Menear Wind-propelled craft
FR2549442B1 (fr) * 1983-07-21 1985-10-11 Vacher Serge Planche a voile extensible en tandem
US4545772A (en) * 1984-05-14 1985-10-08 Stockhausen Philip J Sailboard cargo carrier
DE102007050675A1 (de) * 2007-07-12 2009-01-15 Jutta Biedermann Schwimmbrett-bag aufblasbar

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1547450A (fr) * 1967-06-09 1968-11-29 Procédé d'accouplement de deux corps flottants, système de bateaux accouplables ainsi reliés et leurs diverses applications
US3820258A (en) * 1972-10-31 1974-06-28 W Fahrner Apparatus and method for dredging retention transport and disposal ofdredged material
DE2423251A1 (de) * 1974-05-14 1975-11-27 Immobilien Commerce Establishm Windsurfer
GB1574503A (en) * 1976-04-01 1980-09-10 Mistral Windsurfing Ag Sailboard
DE2643221A1 (de) * 1976-09-25 1978-04-06 Shark Wassersport Windsurfer mit einem mehrteiligen rumpf
FR2429145A1 (fr) * 1978-06-20 1980-01-18 Saget Michel Planche a voile demontable
NL7906848A (nl) * 1978-09-20 1980-03-24 Ten Cate Sports Samengestelde zeilplank.

Also Published As

Publication number Publication date
EP0035293B1 (en) 1984-05-23
AU7477981A (en) 1983-03-10
DE3163702D1 (en) 1984-06-28
EP0035293A3 (en) 1981-09-23
EP0035293A2 (en) 1981-09-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5362264A (en) Water-bicycle
US20060254533A1 (en) Dual harness for open tandem vehicle riders
US20060179799A1 (en) Tree for a saddle, an insert for a saddle tree and a saddle tree body
US5460558A (en) Surfboard foot saddle
US5349918A (en) Modular twin hull boat
NL8000841A (nl) Surfplank of dergelijk planerend vaartuig.
US1853159A (en) Aquaplane
WO2008088290A1 (en) Dual function modular boat
US6042439A (en) Water recreation board with pass-through tow rope
US6659032B1 (en) Stabilizer for use on a canoe-like boat
ES288857Y (es) Embarcacion propulsada mediante canalete
CA1242937A (fr) Trimaran sportif, leger et demontable
US5086721A (en) Lightweight transportable watercraft
US6431932B1 (en) Water board, and method of water boarding
US3094721A (en) Water skis
US20110175325A1 (en) Snowboard
JPS5838576A (ja) 滑走船
US6368172B1 (en) Water glider
US5809753A (en) Two person saddle tree and saddle
US3081465A (en) Sectional boat
GB2374573A (en) Removable fin assembly for a board
WO1997042802A3 (en) Monoboard for kitesailing and arrangement of monoboard and kite
Thompson The Lawson History of the America's Cup a Record of Fifty Years
FR2549442A1 (fr) Planche a voile extensible en tandem
FR2467139A1 (fr) Planche sous-marine tractee par cable

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
A85 Still pending on 85-01-01
BV The patent application has lapsed