NL2010964C2 - Luidsprekerrooster. - Google Patents
Luidsprekerrooster. Download PDFInfo
- Publication number
- NL2010964C2 NL2010964C2 NL2010964A NL2010964A NL2010964C2 NL 2010964 C2 NL2010964 C2 NL 2010964C2 NL 2010964 A NL2010964 A NL 2010964A NL 2010964 A NL2010964 A NL 2010964A NL 2010964 C2 NL2010964 C2 NL 2010964C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- sub
- strips
- loudspeaker
- grid
- periodic structure
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04R—LOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
- H04R1/00—Details of transducers, loudspeakers or microphones
- H04R1/02—Casings; Cabinets ; Supports therefor; Mountings therein
- H04R1/023—Screens for loudspeakers
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Acoustics & Sound (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Obtaining Desirable Characteristics In Audible-Bandwidth Transducers (AREA)
Description
Luidsprekerrooster
De uitvinding heeft betrekking op een luidsprekerrooster en op een luidsprekerkast voorzien van een dergelijk rooster.
Bij weergave van geluid door een luidspreker kan een onduidelijk klankbeeld ontstaan door de constructie van de luidspreker, maar ook door de ruimte waarin de luidspreker wordt toegepast.
Het is een doelstelling van de uitvinding een oplossing voor dit probleem te bereiken.
Hiertoe heeft de uitvinding betrekking op een luidsprekerrooster om te worden geplaatst voor een luidspreker omvattend een frame en een veelheid langwerpige en gelijkvormige strips, waarbij het frame in een doorlaatrichting voor geluid open is; de langwerpige strips in het frame zijn gerangschikt en in hun lengterichting aan tegenover elkaar liggende zijden van het frame zijn verbonden; waarbij de strips zijn gerangschikt als een periodieke structuur omvattend ten minste drie subroosters die in de doorlaatrichting achter elkaar zijn geplaatst in het frame, en de lengterichting van de strips in elk subrooster telkens loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend subrooster zijn gericht, en waarbij een tussenruimte tussen elk paar in een subrooster naast elkaar geplaatste strips een vooraf bepaalde vaste afstand heeft.
Deze vinding beoogt op een eenvoudige manier geluidsweergave in te passen in een ruimte waarbij een klankbeleving zo natuurgetrouw mogelijk wordt gerealiseerd.
Er wordt gebruikgemaakt van horizontale en verticale open structuren om resonanties te versterken. Door de afwisseling van de horizontale en verticale structuren met in één richting telkens kleine en grotere ruimtes wordt het geluidsbeeld aangepast en wordt bereikt dat een gebruiker diepte in de klank van het geluid kan waarnemen.
Door te variëren in de grootte van de roosteropeningen (de tussenruimte tussen de strips), het aantal lagen (subroosters) binnen een rooster en het voor elkaar plaatsen van meerdere complete roosters met verschillende afstand tussen de roosters kan er meer en minder effect bereikt worden. Dat effect betreft de mate van ruimtelijkheid in de geluidsweergave en diepte in het klankbeeld.
Bijvoorbeeld: de ruimtelijke werking wordt ervaren door het aantal subroosters binnen het rooster, hierbij wordt uitgegaan van tenminste van 3 en bij voorkeur van 5 lagen. De diepte wordt ervaren door meerdere complete roosters in de doorlaatrichting voor het geluid achter elkaar te plaatsen.
In een uitvoeringsvorm is een tweede rooster is passend op het eerste rooster, zo kunnen meerdere roosters achter elkaar geplaatst worden.
In een verdere uitvoeringsvorm heeft het tweede rooster een kleiner oppervlak dan het eerste rooster zodat bij een parallel opstelling van de eerste en tweede roosters het tweede rooster het eerste rooster slechts gedeeltelijk bedekt. Hierdoor zal geluid dat door het eerste rooster passeert en door het eerste rooster bewerkt is, voor een deel door het tweede rooster passeren en voor een ander deel buiten het tweede rooster omgaan.
In een uitvoeringsvorm is het tweede rooster parallel aan het eerste rooster geplaatst. Echter in een alternatieve uitvoeringsvorm kan het tweede rooster onder een hoek geplaatst zijn met het eerste rooster. Hierdoor kan een aanpassing van het geluidsbeeld worden verkregen bijvoorbeeld in afhankelijkheid van de ruimte waarin de luidsprekers voorzien van de luidsprekerroosters zijn opgesteld. Ook in deze uitvoeringsvorm kan het oppervlak van het tweede rooster kleiner zijn dan van het eerste rooster.
Zo maakt deze vinding het mogelijk dat de belevingskwaliteit voor de luisteraar sterk verbetert. Door het gebruik van het rooster geplaatst voor elke luidspreker, komt er meer diepte in het geluid tot uitdrukking en de plaats waar het vandaan komt wordt beter hoorbaar. Het luidsprekerrooster volgens de uitvinding maakt niet alleen de ruimtelijk beleving groter, ook de natuurgetrouwheid van een live uitvoering wordt zeer dicht benaderd zonder dat dit klankbeeld aangetast wordt.
In een uitvoeringsvorm heeft de uitvinding betrekking op een luidsprekerrooster zoals hierboven beschreven, omvattend een eerste periodieke structuur met strips gerangschikt in ten minste drie eerste type subroosters met een eerste tussenruimte tussen elk paar in het eerste type subrooster naast elkaar geplaatste strips en met de lengterichting van de strips in elk eerste type subrooster telkens loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend eerste type subrooster zijn gericht, en een tweede periodieke structuur met strips gerangschikt in ten minste drie tweede type subroosters met een tweede tussenruimte tussen elk paar in het tweede type subrooster naast elkaar geplaatste strips en met de lengterichting van de strips in elk tweede type subrooster telkens loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend tweede type subrooster zijn gericht waarbij in de doorlaatrichting ten opzichte van de positie van de luidspreker de tweede periodieke structuur achter de eerste periodieke structuur is geplaatst.
Door het luidsprekerrooster te voorzien van een eerste en een tweede periodieke structuur in de doorlaatrichting met vanuit de geluidsbron gezien eerst een grotere tussenruimte en/of subroosterafstand en daarna een kleinere tussenruimte en/of subroosterafstand wordt het bovenbeschreven ruimtelijk effect nog versterkt. Hierbij wordt het diepte effect voor een luisteraar verbeterd . Door meer dan drie lagen in één rooster toe te passen zal ook het ruimtelijke effect voor een luisteraar verbeterd worden.
Verdere uitvoeringsvormen van het samenstel volgens de onderhavige uitvinding worden beschreven in de volgconclusies.
De uitvinding zal hieronder nader worden toegelicht aan de hand van enkele tekeningen, waarin enkele uitvoeringsvoorbeelden worden getoond. De tekeningen zijn slechts bedoeld voor illustratieve doeleinden, en dienen niet als beperking van de uitvindingsgedachte, die wordt gedefinieerd door de bij gevoegde conclusies.
Daarbij tonen:
Figuur 1 een omtrekframe voor een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm van de uitvinding;
Figuur 2 een perspectivisch aanzicht van een subrooster van een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm;
Figuur 3 een perspectivisch aanzicht van een subrooster van een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm, en
Figuur 4 een vooraanzicht van een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm.
In de hiernavolgende figuren verwijzen dezelfde verwijzingscijfers telkens naar overeenkomstige onderdelen in die figuren.
Figuur 1 toont een omtrekframe 10 voor een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm van de uitvinding. Het omtrekframe 10 omvat een aantal zijwanden, in het geval van een rechthoekig frame een viertal zijwanden 11a, 11b, 1 lc en lid. de zijwanden zijn aan elkaar verbonden en vormen een frame 10 dat geplaatst kan worden voor een luidspreker of luidsprekerkast (niet getoond). Bij voorkeur heeft het frame 10 een hoofdzakelijk zelfde afmeting als de luidsprekerkast.
In de doorlaatrichting R voor geluid is het frame open zodat geluidsgolven vanuit een luidspreker door het frame kunnen passeren.
De zijwanden 11a, 1 lb, 11c, lid zijn ingericht voor het verbinden met onderdelen van het luidsprekerrooster zoals hieronder zal worden toegelicht.
Figuur 2 een perspectivisch aanzicht van een subrooster van een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm.
Het luidsprekerrooster bestaat uit een aantal subroosters 12; 13; 14 die in de doorlaatrichting R achter elkaar zijn geplaatst in het frame 10 .
Elk subrooster is opgebouwd uit een aantal langwerpige strips 15 die parallel aan elkaar op een vooraf bepaalde tussenafstand 16 naast elkaar in twee tegenover elkaar liggende zijwanden van het frame worden geplaatst.
Bij voorkeur zijn de strips in elk subrooster met hun breedterichting b parallel aan de doorlaatrichting voor geluid R gerangschikt. Alternatief kunnen de strips gedraaid zijn ten opzichte van de doorlaatrichting R over een hoek van ten hoogste 45°.
Figuur 3 een perspectivisch aanzicht van een luidsprekerrooster 20 volgens een uitvoeringsvorm. In deze uitvoeringsvorm omvat het luidsprekerrooster ten minste drie subroosters 12, 13, 14. De ten minste drie subroosters zijn in de doorlaatrichting R telkens achter elkaar zijn geplaatst in het frame. De lengterichting van de strips in elk subrooster is telkens hoofdzakelijk loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend subrooster zijn gericht.
In het getoonde voorbeeld zijn in het eerste en derde subrooster 12, 14 de strips telkens in de lengte gericht in richting Z, terwijl in het tweede subrooster 13 dat zich bevindt tussen de eerste en derde subroosters 12, 14 de lengterichting van de strips samenvalt met richting Y. Hierbij staat richting Y loodrecht op richting Z. De doorlaatrichting R valt samen met richting X die hoofdzakelijk loodrecht staat op richtingen Y en Z.
Voorts zijn de strips in elk van de subroosters zo geplaatst dat de raakpunten van strips in elk paar naast elkaar gelegen subroosters telkens voor alle subroosters samenvallen. Hierdoor ontstaat een in drie loodrechte richtingen periodieke roosterstructuur.
In een uitvoeringsvorm zijn de subroosters ten opzichte van elkaar over telkens een zelfde subroosterafstand 17 in de doorlaatrichting R verplaatst. Op deze wijze is de plaatsing van de subroosters onderling periodiek.
In een verdere uitvoeringsvorm komt de subroosterafstand 17 hoofdzakelijk overeenkomt met een breedte 18 van de strips, zodat een subrooster telkens aaneengesloten is met het naastliggende subrooster.
In een uitvoeringsvorm komt de tussenruimte 16 tussen elk paar strips hoofdzakelijk overeen met de breedte 18 van de strips. Op deze wijze wordt in een projectie langs de doorlaatrichting R een hoofdzakelijk vierkant rooster gevormd.
De strips 15 in het luidsprekerrooster zijn bij voorkeur vervaardigd uit een materiaal met relatief geringe inwendige demping, waarbij het materiaal gekozen wordt uit een groep van een metaal, een glas of een kunststof.
In een uitvoeringsvorm wordt de breedte 18 van de strips gekozen tussen circa 1.5 en circa 4 cm.
De dikte van de strips bedraagt ten hoogste 6 mm, bij voorkeur niet meer dan 4 mm, met de meeste voorkeur ten hoogste 2 mm.
In een uitvoeringsvorm bedraagt de tussenruimte 16 tussen elk paar strips tussen circa 1,5 en circa 4 cm.
In een voorkeursuitvoeringsvorm komt de subroosterafstand overeen met de tussenruimte van de strips in elk subrooster.
In een verdere uitvoeringsvorm omvat het frame meerdere achter elkaar geplaatste periodieke structuren die ieder een andere subroosterafstand en tussenruimte hebben.
In een uitvoeringsvorm omvat een frame een eerste periodieke structuur met een tussenruimte en subroosterafstand van een grotere afstand bijvoorbeeld 4 cm en een tweede periodieke structuur met een tussenruimte en subroosterafstand van een kleinere afstand bijvoorbeeld 1,5 of 2 cm.
Bijvoorkeur bevindt de eerste periodieke structuur met de grootste tussenruimte en subroosterafstand zich aan de zijde van de luidspreker.
Het is mogelijk dat de tweede periodieke structuur direct aansluit op de eerste periodieke structuur zonder een afstand tussen de eerste en tweede periodieke structuren. Alternatief kan de tweede periodieke structuur op een vooraf bepaalde afstand van de eerste periodieke structuur zijn geplaatst in het frame. Hiertoe kan een afstandsinstelling tussen de beide roosters voorzien zijn die instelbaar is.
In een verdere uitvoeringsvorm heeft de tweede periodieke structuur een kleiner oppervlak dan de eerste periodieke structuur zodat bij een parallel opstelling van de eerste en tweede periodieke structuren de tweede periodieke structuur de eerste periodieke structuur slechts gedeeltelijk bedekt. Bijvoorbeeld bedraagt het oppervlak van de tweede periodieke structuur tussen ca. 50% en 70% van het oppervlak van de eerste periodieke structuur. Hierdoor zal geluid dat door de eerste periodieke structuur passeert en door de eerste periodieke structuur bewerkt is, voor een deel door de tweede periodieke structuur passeren, daar bewerkt worden en voor een ander deel buiten de tweede periodieke structuur omgaan.
In een uitvoeringsvorm is de tweede periodieke structuur parallel aan de eerste periodieke structuur geplaatst. Echter in een alternatieve uitvoeringsvorm kan de tweede periodieke structuur onder een hoek (bijvoorbeeld tot ongeveer 30°) geplaatst zijn met de eerste periodieke structuur. Hierdoor kan een aanpassing van het geluidsbeeld worden verkregen bijvoorbeeld in afhankelijkheid van de ruimte waarin de luidsprekers voorzien van de luidsprekerroosters zijn opgesteld. Hiertoe kan een hoekinstelling voorzien zijn die instelbaar is. Ook in deze uitvoeringsvorm kan het oppervlak van de tweede periodieke structuur kleiner zijn dan van de eerste periodieke structuur.
Figuur 4 toont een vooraanzicht van een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm. Door de bovengenoemde rangschikking van de strips in subroosters die telkens paarsgewijs loodrecht op elkaar staan en door het laten samenvallen van de raakpunten tussen strips in naast elkaar gelegen subrooster voor alle paren naast elkaar gelegen subrooster, ontstaat in het luidsprekerrooster in projectie langs de doorlaatrichting R voor geluid een regelmatig patroon van hoofdzakelijk rechthoekige kanalen K waardoor geluid kan passeren.
In een voorkeursuitvoeringsvorm komt een omtrek van het frame 10 van het luidsprekerrooster overeenkomt met een omtrek van een luidsprekerkast. Op deze wijze kan een bestaande luidsprekerkast voorzien worden van een separate luidsprekerrooster volgens de uitvinding.
In een uitvoeringsvorm is het frame 10 aan zijn omtrek verbonden aan of geïntegreerd met de omtrek van de luidsprekerkast.
Tenslotte kan het frame met daarin het luidsprekerrooster zijn geïntegreerd met de luidsprekerkast. De uitvinding heeft aldus tevens betrekking op een luidsprekerkast voorzien van een luidsprekerrooster volgens een uitvoeringsvorm zoals hierboven beschreven.
Alternatieve en equivalente uitvoeringsvormen van de onderhavige uitvinding zijn denkbaar binnen de uitvindingsgedachte, zoals aan de deskundige op het vakgebied duidelijk zal zijn. De uitvindingsgedachte wordt slechts beperkt door de bij gevoegde conclusies.
Claims (20)
1. Luidsprekerrooster om te worden geplaatst voor een luidspreker omvattend een frame en een veelheid langwerpige en gelijkvormige strips, waarbij: het frame in een doorlaatrichting voor geluid open is; de langwerpige strips in het frame zijn gerangschikt en in hun lengterichting aan tegenover elkaar liggende zijden van het frame zijn verbonden; waarbij de strips zijn gerangschikt als een periodieke structuur omvattend ten minste drie subroosters die in de doorlaatrichting achter elkaar zijn geplaatst in het frame, en de lengterichting van de strips in elk subrooster telkens loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend subrooster zijn gericht, en waarbij een tussenruimte tussen elk paar in een subrooster naast elkaar geplaatste strips een vooraf bepaalde vaste afstand heeft.
2. Luidsprekerrooster volgens conclusie 1, waarbij in elk subrooster de breedterichting van elke strip parallel is aan de doorlaatrichting.
3. Luidsprekerrooster volgens conclusie 1 of 2, waarbij de subroosters ten opzichte van elkaar over telkens een zelfde subroosterafstand in de doorlaatrichting zijn verplaatst.
4. Luidsprekerrooster volgens conclusie 3, waarbij de subroosterafstand hoofdzakelijk overeenkomt met de breedte van de strips, zodat een subrooster telkens aaneengesloten is met het naastliggende subrooster.
5. Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij het frame rechthoekig is.
6. Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies waarbij de tussenruimte tussen elk paar strips hoofdzakelijk overeenkomt met de breedte van de strips.
7. Luidsprekerrooster volgens één van de conclusies 1-6, waarbij de breedte van de strip gekozen is uit het bereik van 1-4 cm, en de dikte van de strip ten hoogste 6 mm bedraagt.
8. Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de tussenruimte tussen elk paar strips zich bevindt binnen het bereik van 1-4 cm.
9. Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de subroosterafstand zich bevindt binnen het bereik van 1-4 cm.
10. Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij elke strip is vervaardigd uit een materiaal gekozen uit een groep van een metaal, een glas of een kunststof.
11 Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies waarbij een omtrek van het frame van het luidsprekerrooster overeenkomt met een omtrek van een luidsprekerkast.
12 Luidsprekerrooster volgens conclusie 11, waarbij het frame aan zijn omtrek verbonden is aan de omtrek van de luidsprekerkast.
13. Luidsprekerrooster volgens één van de voorgaande conclusies, omvattend een eerste periodieke structuur met strips gerangschikt in ten minste drie eerste type subroosters met een eerste tussenruimte tussen elk paar in het eerste type subrooster naast elkaar geplaatste strips en met de lengterichting van de strips in elk eerste type subrooster telkens loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend eerste type subrooster zijn gericht, en een tweede periodieke structuur met strips gerangschikt in ten minste drie tweede type subroosters met een tweede tussenruimte tussen elk paar in het tweede type subrooster naast elkaar geplaatste strips en met de lengterichting van de strips in elk tweede type subrooster telkens loodrecht op de lengterichting van de strips in een naastliggend tweede type subrooster zijn gericht waarbij in de doorlaatrichting ten opzichte van de positie van de luidspreker de tweede periodieke structuur achter de eerste periodieke structuur is geplaatst.
14. Luidsprekerrooster volgens conclusie 13, waarbij tussen de tweede periodieke structuur en de eerste periodieke structuur een vooraf bepaalde afstand is voorzien.
15. Luidsprekerrooster volgens conclusie 14, waarbij de vooraf bepaalde afstand tussen de tweede periodieke structuur en de eerste periodieke structuur gekozen wordt uit een bereik van ongeveer 2 cm tot ongeveer 10 cm.
16. Luidsprekerrooster volgens één van de conclusies 13-15, waarbij de tweede periodieke structuur een kleiner oppervlak heeft dan de eerste rooster periodieke structuur
17. Luidsprekerrooster volgens conclusie 16, waarbij het oppervlak van de tweede periodieke structuur tussen ongeveer 50% en ongeveer 70% van het oppervlak van de eerste periodieke structuur bedraagt.
18. Luidsprekerrooster volgens één van de conclusies 13-17, waarbij de tweede periodieke structuur parallel aan de eerste periodieke structuur wordt geplaatst.
19. Luidsprekerrooster volgens één van de conclusies 13-17, waarbij de tweede periodieke structuur onder een hoek met de eerste periodieke structuur wordt geplaatst.
20. Luidsprekerkast voorzien van een luidsprekerrooster volgens één van de conclusies 1-19.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL2010964A NL2010964C2 (nl) | 2013-06-13 | 2013-06-13 | Luidsprekerrooster. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL2010964A NL2010964C2 (nl) | 2013-06-13 | 2013-06-13 | Luidsprekerrooster. |
NL2010964 | 2013-06-13 |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL2010964C2 true NL2010964C2 (nl) | 2014-12-17 |
Family
ID=48951555
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL2010964A NL2010964C2 (nl) | 2013-06-13 | 2013-06-13 | Luidsprekerrooster. |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
NL (1) | NL2010964C2 (nl) |
Citations (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB442858A (en) * | 1934-06-15 | 1936-02-17 | Sydney James White | Improvements in screens or grilles for sound radiating apparatus |
DE1487223A1 (de) * | 1965-10-04 | 1969-04-03 | Akg Akustische Kino Geraete | Gehaeuse,insbesondere Mikrophongehaeuse |
US6144752A (en) * | 1999-07-20 | 2000-11-07 | Chen; Su-Yue | Speaker cabinet apparatus |
US20120321121A1 (en) * | 2011-05-30 | 2012-12-20 | Harman Becker Automotive Systems Gmbh | Loudspeaker grille |
-
2013
- 2013-06-13 NL NL2010964A patent/NL2010964C2/nl not_active IP Right Cessation
Patent Citations (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB442858A (en) * | 1934-06-15 | 1936-02-17 | Sydney James White | Improvements in screens or grilles for sound radiating apparatus |
DE1487223A1 (de) * | 1965-10-04 | 1969-04-03 | Akg Akustische Kino Geraete | Gehaeuse,insbesondere Mikrophongehaeuse |
US6144752A (en) * | 1999-07-20 | 2000-11-07 | Chen; Su-Yue | Speaker cabinet apparatus |
US20120321121A1 (en) * | 2011-05-30 | 2012-12-20 | Harman Becker Automotive Systems Gmbh | Loudspeaker grille |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US11006194B2 (en) | Grille and acoustic device | |
US8960367B1 (en) | Acoustic panel | |
JP6594999B2 (ja) | 差音再生 | |
EP3058751B1 (en) | Planar magnetic transducer | |
US10555072B2 (en) | Aperture patterns and orientations for optimization of phasing plug performance in compression drivers | |
RU2016147939A (ru) | Дифракционная решетка для использования с многослойной системой отображения | |
CN103181189A (zh) | 阵列扬声器系统 | |
US10194238B2 (en) | Baffle for line array loudspeaker | |
US20160265215A1 (en) | Acoustic board having displaced and passably abutted multiple through holes | |
WO2008142867A1 (ja) | スピーカ装置 | |
WO2015004526A3 (de) | Variable vorrichtung zum ausrichten von schallwellenfronten | |
NL2010964C2 (nl) | Luidsprekerrooster. | |
JP6368930B2 (ja) | ステレオマイクロホン | |
RU2760383C2 (ru) | Система звукового вещания | |
EP3050318B1 (en) | A loudspeaker transducer arrangement | |
US10560779B2 (en) | Sound radiating arrangement and method of providing the same | |
KR102534768B1 (ko) | 오디오 출력 장치 및 제어방법 | |
EP3585066B1 (en) | Acoustic lens and speaker system | |
US10602263B2 (en) | Planar loudspeaker manifold for improved sound dispersion | |
JP2012156899A (ja) | 指向性音響ビームの設計方法およびスピーカアレーシステム | |
US20170176932A1 (en) | Holographic display device using illumination light of which beam shape is adjusted | |
NL2011074C2 (en) | Sound speaker grill arrangement and sound speaker comprising such grill arrangement. | |
NL1030661C2 (nl) | Luidspreker voorzien van een luidsprekerhoorn, luidsprekerhoorn voor een luidspreker. | |
BE1031294B1 (nl) | Verwerkingsmethode voor een audiosignaal van een speaker array | |
DE102022004259B3 (de) | Raumklang-Kopfhörer auf Grundlage großflächiger Planar-Schallwandler |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Lapsed because of non-payment of the annual fee |
Effective date: 20170701 |