NL2001365C2 - Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit. - Google Patents

Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit. Download PDF

Info

Publication number
NL2001365C2
NL2001365C2 NL2001365A NL2001365A NL2001365C2 NL 2001365 C2 NL2001365 C2 NL 2001365C2 NL 2001365 A NL2001365 A NL 2001365A NL 2001365 A NL2001365 A NL 2001365A NL 2001365 C2 NL2001365 C2 NL 2001365C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
signaling
time
signal
electronic circuit
programmable
Prior art date
Application number
NL2001365A
Other languages
English (en)
Inventor
Bart Theodoor Hogebrink
Original Assignee
Bart Theodoor Hogebrink
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bart Theodoor Hogebrink filed Critical Bart Theodoor Hogebrink
Priority to NL2001365A priority Critical patent/NL2001365C2/nl
Priority to AT09075133T priority patent/ATE511126T1/de
Priority to DK09075133T priority patent/DK2120112T3/da
Priority to EP20090075133 priority patent/EP2120112B1/en
Priority to ES09075133T priority patent/ES2375990T3/es
Application granted granted Critical
Publication of NL2001365C2 publication Critical patent/NL2001365C2/nl
Priority to US12/721,435 priority patent/US8326574B2/en

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G04HOROLOGY
    • G04GELECTRONIC TIME-PIECES
    • G04G11/00Producing optical signals at preselected times
    • GPHYSICS
    • G04HOROLOGY
    • G04GELECTRONIC TIME-PIECES
    • G04G13/00Producing acoustic time signals
    • G04G13/02Producing acoustic time signals at preselected times, e.g. alarm clocks
    • G04G13/026Producing acoustic time signals at preselected times, e.g. alarm clocks acting at a number of different times
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61JCONTAINERS SPECIALLY ADAPTED FOR MEDICAL OR PHARMACEUTICAL PURPOSES; DEVICES OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR BRINGING PHARMACEUTICAL PRODUCTS INTO PARTICULAR PHYSICAL OR ADMINISTERING FORMS; DEVICES FOR ADMINISTERING FOOD OR MEDICINES ORALLY; BABY COMFORTERS; DEVICES FOR RECEIVING SPITTLE
    • A61J7/00Devices for administering medicines orally, e.g. spoons; Pill counting devices; Arrangements for time indication or reminder for taking medicine
    • A61J7/04Arrangements for time indication or reminder for taking medicine, e.g. programmed dispensers
    • A61J7/0409Arrangements for time indication or reminder for taking medicine, e.g. programmed dispensers with timers
    • A61J7/0481Arrangements for time indication or reminder for taking medicine, e.g. programmed dispensers with timers working on a schedule basis
    • A61J7/049Arrangements for time indication or reminder for taking medicine, e.g. programmed dispensers with timers working on a schedule basis automatically changing in response to a schedule deviation by the patient

Description

Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit
De uitvinding heeft betrekking op een programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit, omvattend een programmeerbare elektronische schakeling, een elektrische voedingsbron, en een signaleringsorgaan dat bestuurbaar 5 is door de elektronische schakeling, waarbij de elektronische schakeling tenminste een computerinterface, een klok en een programmeerbaar geheugen omvat.
Een dergelijke inrichting is bekend uit EP 1 181 626. Deze bekende inrichting is programmeerbaar zodat de inrichting 10 na een vooraf ingesteld tijdsverloop een signaal afgeeft. Deze inrichting is geschikt voor het afgeven van een eenmalig signaal, zoals bijvoorbeeld voor het ijken van een instrument of het doen van periodiek onderhoud aan een apparaat. De bekende inrichting is echter niet geschikt voor het signaleren van te-15 rugkerende gebeurtenissen, zoals het innemen van medicijnen of het uitvoeren van oefeningen ten behoeve van fysiotherapie of ter voorkoming van RSI klachten. De bekende inrichting zou na elke signalering opnieuw geprogrammeerd moeten worden, wat bijvoorbeeld bij herinnering voor het innemen van medicijnen prak-20 tisch niet. uitvoerbaar is.
In de gezondheidszorg is de inname van de juiste medicijnen op het juiste tijdstip een omvangrijk probleem. Veel mensen hebben moeite om te voldoen aan het naleven van het voorschrift, dat wordt vereist bij de inname van medicijnen. Vooral 25 als er meerdere soorten medicijnen moeten worden ingehomen met verschillende patronen van tijden van inname. Juist bij ouderen, die vaker lijden aan een slechter functionerend korte termijn geheugen, en daardoor vaak niet meer weten of zij het medicijn wel of niet reeds genomen hebben, is dit een serieus probleem.
30 Daarbij komt dan ook nog dat juist ouderen meerdere soorten medicijnen moeten gebruiken, met verschillende patronen, waardoor fouten bij het correct naleven van de innamevoorschriften moeilijk zijn te vermijden. Er is daarom behoefte aan een inrichting van de in de inleiding genoemde soort die bruikbaar is bij het 35 innemen van medicijnen of het uitvoeren van soortgelijke terugkerende handelingen.
De uitvinding heeft ten doel om een inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit ter beschikking te 2 stellen, dat meerdere malen en volgens een vooraf bepaalbaar patroon een signalering kan afgeven.
Dit doel wordt bereikt door een inrichting volgens conclusie 1. Bijvoorbeeld bij uitgifte van bepaalde medicijnen 5 wordt de inrichting door de voorschrijvende arts of verstrekkende apotheker geprogrammeerd en op de verpakking van de medicijnen geplakt. De programmering vindt plaats door middel van een personal computer (pc), of een soortgelijke inrichting, die via het computerinterface is verbonden met de inrichting volgens de 10 uitvinding. Door de programmering is een reeks signaleringstijd-stippen bepaald waarop de medicijnen moeten worden ingenomen. Op elk ogenblik is er een eerstvolgend signaleringstijdstip dat op dat moment het geldige signaleringstijdstip is. Dit geldt totdat het laatste geprogrammeerde signaleringstijdstip is afgehandeld. 15 Zolang het geldende signaleringstijdstip nog niet is aangebroken geeft de signaleringsinrichting een eerste signaal af, dat aangeeft dat er nog geen medicijnen moeten worden ingenomen. Wanneer het eerste signaleringstijdstip is aangebroken, dan wordt het signaleringsorgaan bestuurd zodat het tweede signaal wordt 20 afgegeven. Dit signaal is het teken voor de gebruiker dat het medicijn moet worden ingenomen. Op dat moment bedient de gebruiker het bedieningsorgaan, waarop het tweede signaal wordt gestaakt, en een nieuw tijdstip van signalering, zoals is geprogrammeerd, wordt, bepaald en ingesteld. Het signaleringsorgaan 25 geeft nu weer het eerste signaal af, totdat het nu geldige signaleringstijdstip is aangebroken, waarop het signaal dat het signaleringsorgaan afgeeft wordt veranderd naar het tweede signaal. Dit proces kan zovaak worden herhaald als wenselijk is.
Het aantal malen dat het proces wordt doorlopen is bepaald door 30 de programmering. De inrichting met een signalering van twee signalen en een bedieningsorgaan is zeer gebruikersvriendelijk en eenvoudig te bedienen.
In een zeer eenvoudige uitvoering wordt een aantal sig-naleringstijdstippen door middel van de pc bepaald en overge-35 bracht naar het geheugen van de inrichting volgens de uitvinding. Het is echter ook mogelijk dat de inrichting volgens de uitvinding via met de pc in te brengen parameters kan worden geprogrammeerd tot het door de arts/apotheker gewenste verloop van inname van de medicijnen. Hierdoor is vrijwel ieder doseringspa-40 troon door de uitvinding uitvoerbaar.
In een zeer eenvoudige en economische uitvoering is het 3 bedieningsorgaan een door een drukknop bediende schakelaar en is het signaleringsorgaan een LED (Licht Emitterende Diode). Het bedieningsorgaan kan ook anders zijn uitgevoerd zoals een door aanraken bediende schakelaar. Het eerste signaal van de LED kan 5 bijvoorbeeld een langzaam knipperend signaal zijn en het tweede signaal een snel knipperend signaal. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van een tweekleuren LED, zodat het eerste en het tweede signaal een verschillende kleur hebben. In deze uitvoering is de uitvinding niet alleen gebruikersvriendelijk, een-10 voudig af te lezen en gemakkelijk te bedienen, maar kan ook bijzonder compact worden uitgevoerd.
In een voorkeursuitvoeringsvorm van de inrichting volgens de uitvinding omvat het signaleringsorgaan twee LEDs, elk van een verschillende kleur, bijvoorbeeld een rood en een groen 15 LED. Zo kan het eerste signaal bijvoorbeeld worden gegeven doordat de rode LED met een bepaald interval knippert. Dit is het teken dat de in werking is, dus de programmering loopt, maar het signaleringstijdstip is nog niet aangebroken. De gebruiker weet dan dat het. inrichting in werking is, maar dat het tijdstip van 20 inname van medicijnen nog niet is aangebroken. Op het signaleringstijdstip wordt de rode LED gedoofd en begint de groene LED te knipperen. Dit is voor de gebruiker het teken dat de medicij-nén ingenomen moeten worden. Na inname drukt de gebruiker op de knop waarna een nieuw signaleringstijdstip wordt bepaald aan de 25 hand van de ingevoerde reeks signaleringstijdstippen of de ingevoerde parameters.
In een voorkeursuitvoering van de inrichting volgens uitvinding wordt het tijdstip van bediening van het bedieningsorgaan, en daarmee van de inname, opgeslagen in het geheugen. De 30 tijdstippen van inname zijn dan later weer door bijvoorbeeld de arts in te lezen in zijn of haar pc. Zo kan de arts inzicht krijgen in de mate van therapietrouw van de patiënt..
In een andere voorkeursuitvoering van de inrichting volgens de uitvinding verandert de signalering van aard naarmate 35 de gebruiker langer verzuimt te reageren op het signaal dat een handeling moet worden uitgevoerd. Zo kan bijvoorbeeld de groene LED sneller gaan knipperen en uiteindelijk continu gaan branden.
In een voorkeursuitvoering van de uitvinding is het signaleringsorgaan tevens geschikt voor het afgeven van een 40 akoestisch signaal, bijvoorbeeld door middel van een piëzo- elektrische luidspreker, die kan worden bediend in het geval dat 4 enige tijd na het verstrijken van het signaleringstijdstip de knop nog niet is ingedrukt. In dat geval kan deze luidspreker dienen als extra middel om de aandacht van de gebruiker te vragen.
5 In een voorkeursuitvoering omvat de inrichting volgens de uitvinding een RFID (Radio Frequency IDentification) chip, of een draadloos programmeerbare RFID chip. Echter ook andere gebruikelijke communicatiemiddelen kunnen zijn omvat door de inrichting volgens de uitvinding, zoals middelen voor infrarood 10 communicatie, Bluetooth, Near Field communicatie (NFC) of communicatie via bekabeling.
De inrichting volgens de uitvinding wordt langduriger bruikbaar indien de voedingsbron oplaadbaar is. Bij voorkeur kan het opladen contactloos, bijvoorbeeld inductief, plaatsvinden of 15 door middel van zonnecellenfolie.
Voor een vergrote beveiliging kan de toegang tot de inrichting voor het programmeren en uitlezen van het geheugen, worden beveiligd middels een code.
Ter voorkoming van verwisselingen heeft het voordeel 20 wanneer de inrichting is bedrukt met een leesbare identificatie die tevens is opgeslagen in het geheugen.
Daarnaast wordt de gebruikersvriendelijkheid vergroot wanneer eenvoudige aanwijzingen voor gebruik zijn gedrukt op het substraat van de inrichting, zoals de betekenis van de signalen. 25 De inrichting kan worden uitgevoerd met voornamelijk dunne en flexibele componenten. Hierdoor wordt het mogelijk om de inrichting te bevestigen aan gebruiksvoorwerpen van verschillende vormen. Een uitvoering als sticker, heeft bijzondere voorkeur. De inrichting kan dan bijvoorbeeld worden geplakt op medi-30 cijnflesjes of doosjes met in te nemen pillen etc., van vrijwel elke vorm en afmeting.
De uitvinding zal nu verder worden toegelicht aan de hand van een beschrijving van een voorbeeld van een voorkeursuitvoering van de onderhavige uitvinding, mede met verwijzing 35 naar de bijgevoegde tekeningen, waarin
Fig. 1 een schematische weergave is van een inrichting volgens de uitvinding met de belangrijkste componenten, en
Fig. 2 een aanzicht is van een voorbeeld van een uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding, zoals ge-40 zien door een gebruiker.
Fig. 1 is een schematische weergave van inrichting 1 5 volgens de uitvinding. Inrichting 1 omvat een flexibel substraat 2 waarop een microprocessor 3 is weergegeven. Microprocessor 3 is verbonden met geheugen 4, zender/ontvanger 5, LEDs 6 en 7, en een door een drukknop bediende schakelaar 8. Zender/ontvanger 5 5 maakt deel uit van de computerinterface. Elektrische voeding wordt geleverd door batterij 9. De elektrische leidingen van batterij 9 naar de verschillende delen zijn niet weergegeven om fig. 1 overzichtelijk houden. Alle genoemde componenten zijn vast bevestigd aan/geïntegreerd in flexibel substraat 2, en zijn 10 eveneens dun en flexibel uitgevoerd. Zender/ontvanger 5 omvat tevens conversiemiddelen zodat informatie van microprocessor 3 kan worden verzonden, en informatie die is ontvangen door zender/ontvanger 5 kan worden verwerkt door microprocessor 3. Microprocessor 3 is verbonden met LEDs 6, 7 en kan deze besturen 15 om licht uit te stralen. LED 7 kan licht uitstralen van een groene kleur en LED 6 kan licht uit stralen van een rode kleur. Wanneer schakelaar 8 wordt gesloten, dan wordt, dit gedetecteerd door microprocessor 3.
In Fig. 2 is het aanzicht getoond van een inrichting 1 20 volgens de uitvinding, zoals dat door een gebruiker wordt gezien wanneer deze inrichting 1 op een container met medicijnen is geplakt. Naast een aantal reeds genoemde componenten is de inrichting 1 voorzien van tekstblokken 10, 11 en 12.
In het geheugen 4 is een algemeen besturingsprogramma 25 opgeslagen dat uitvoerbaar is door microprocessor 3 en dat via zender/ontvanger 5 met behulp van in te voeren gegevens en in te stellen parameters door een externe, niet weergegeven program-meereenheid, bijvoorbeeld een personal computer (pc), met een compatibele zend/ontvangeenheid, kan worden geprogrammeerd. Deze 30 programmering wordt uitgevoerd door bijvoorbeeld de voorschrijvende medicus of door de apotheker die de medicijnen verstrekt. Door middel van de interface met de computer (in het voorbeeld zender/ontvanger 5, waarbij de computer ook beschikt over een compatibele zender/ontvanger) wordt door de medicus of apotheker 35 toegang verkregen tot de elektronische schakeling 3, 4, 5 van inrichting 1. Deze toegang kan beveiligd worden middels een code. Vervolgens worden de relevante gegevens, te weten tenminste het voorschift voor de tijden van inname van het medicijn, ingevoerd in geheugen 4. Dit voorschift kan meerdere parameters be-40 vatten, waardoor niet alleen de signaleringstijdstippen worden bepaald, maar ook of, en in welke mate een volgend tijdstip ver- 6 andert wanneer het feitelijke tijdstip van bediening/inname afwijkt van het geplande tijdstip, dat wil zeggen het tijdstip van signalering.
Na programmering is de inrichting klaar voor gebruik.
5 De inrichting kan na de programmering op de medicijncontainer worden geplakt, maar dat kan ook al eerder of ook later plaatsvinden, en ook zijn alternatieve plekken waar de patiënt regelmatig komt, zoals de spiegel of koelkastdeur, mogelijk. Omdat de programmering in deze voorkeursuitvoering plaatsvindt via een 10 radioverbinding hoeft de inrichting zich niet nauwkeurig in een bepaalde positie ten opzichte van de programmeereenheid te bevinden .
Naast het invoeren van medicatietijdstippen kunnen ook andere bruikbare gegevens zijn opgeslagen in het geheugen van de 15 inrichting volgens de uitvinding en/of daarin worden ingevoerd door de arts/apotheker via de pc, zoals -naam en eventuele andere gegevens van de gebruiker -betreffende medicijn -naam, van arts en/of apotheker 20 -code ter beveiliging van de toegang tot het geheugen -identificatie van toegestane uitlees- en programmeer apparatuur
Nadat de programmering is voltooid zal microprocessor 3, tengevolge van het ingeprogrammeerde programma, het rode LED 6 zo aansturen dat het met rustige tussenpozen knippert. Dit is 25 een teken dat de inrichting is geprogrammeerd en dus in werking is, maar dat het nog geen tijd is om het medicijn in te nemen. Wanneer het tijdstip is aangebroken dat het medicijn moet worden ingenomen, dan wordt LED 6 uitgeschakeld, en knippert dus niet meer, maar in plaats daarvan begint het groene LED 7 rustig te 30 knipperen. Als de gebruiker dit ziet weet hij/zij dat het medicijn van deze container ingenomen moet worden en daarbij drukknop 8 dient te bedienen.
Als er een vooraf bepaalde tijd verstrijkt en de gebruiker heeft het medicijn nog niet ingenomen, dan gaat het 35 groene LED 7 sneller knipperen tot uiteindelijk de groene LED 7 continu brandt. Nu is het afhankelijk van het voorschrift dat de medicus of apotheker voor dit medicijn heeft gekozen wat er vervolgens gebeurt als de gebruiker het medicijn vergeet in te nemen. Het kan zijn dat de groene LED 7 blijft branden tot het me-40 dicijn is ingenomen, maar het kan ook zijn dat voor een bepaald medicijn het beter is om een inname over te slaan. In dat geval 7 gaat na een zekere tijd de groene LED 7 uit en wordt een nieuw innametijdstip bepaald. Tot aan dat tijdstip zal dan het rode LED 6 weer gaan knipperen. Er heeft echter geen melding plaatsgevonden van inname (zie hieronder) en dit 'overslaan' door de 5 gebruiker is derhalve terugleesbaar door de medicus/apotheker.
Als de gebruiker echter tijdig het medicijn heeft ingenomen, drukt hij op knop 8 en het inrichting 1 slaat het tijdstip van inname op in geheugen 4 en bepaalt een nieuw inname tijdstip. Het groene LED 7 wordt gedoofd en het rode LED 6 gaat 10 weer rustig knipperen. Een nieuwe cyclus is gestart.
Desgewenst kan de medicus/apotheker door middel van de programmeereenheid de gegevens van de innametijden uitlezen.
Er kan gebruik worden gemaakt van een uitvoeringsvorm van het inrichting 1 volgens de uitvinding waarbij het signale-15 ringsorgaan naast bediening van LEDs 6, 7 ook een akoestisch signaal kan afgeven, bijvoorbeeld door middel van een (niet getoonde) piëzo-elektrische luidspreker, of ook is uitgerust .met een mogelijkheid om signalen te verzenden naar een extern apparaat, bijvoorbeeld door middel van Bluetooth of NFC. De gebrui-20 ker die het apparaat geschikt voor Bluetooth communicatie of NFC bij zich draagt zal dan altijd worden gewaarschuwd voor medicij-ninname, ongeacht waar hij/zij zich bevindt ten opzichte van de inrichting volgens de uitvinding, natuurlijk binnen het bereik van het betreffende communicatiemiddel. Ook kan door middel van 25 Bluetooth communicatie of NFC een externe signalering worden bekrachtigd, zoals een signalering met behulp van een mobiele telefoon, of een andere inrichting die met NFC is uitgerust.
De inrichtingen volgens de uitvinding verschaffen derhalve ook op eenvoudige wijze een oplos.sing in gevallen waar er 30 meerdere medicijnen met verschillende voorschriften moeten worden ingenomen. De medicus/apotheker programmeert eenvoudig voor elk medicijn een individuele inrichting en de gebruiker hoeft slechts de betreffende signalering in de gaten te houden.
Ook in ziekenhuizen en andere zorginstellingen waar het 35 verplegend personeel de verantwoording voor het innemen van de medicijnen op zich neemt, zijn inrichtingen volgens de uitvinding een uitkomst. Met name als zij bij hun bezigheden door spoedgevallen worden weggeroepen is het eenvoudig om te zien welke medicatie wel en welke niet is toegediend.
40 Hoewel de uitvinding uitvoerig is toegelicht aan de hand van voorbeelden met betrekking tot inname van medicijnen, is de uit- 8 vinding niet beperkt tot deze toepassing. De uitvinding is evenzeer toepasbaar bij andere regelmatig terugkerende activiteiten, zoals het doen van oefeningen etc. Evenmin is de uitvinding beperkt tot de uitvoering in de vorm van een dunne flexibele stic-5 ker, maar zijn uitvoeringen in de vorm van of bevestigd aan een armband of een hanger aan een ketting etc. Evenzeer is de bevestiging door middel van een kleeflaag slechts bedoeld als niet beperkend voorbeeld van een uitvoering van de uitvinding. Andere bevestigingen zoals magnetische hechting of klemmen zijn even-10 zeer mogelijk binnen het kader van de onderhavige uitvinding.
Ook kan de inrichting volgens de uitvinding zijn geïntegreerd, bijvoorbeeld in de verpakking van een geneesmiddel. LEDs zijn genoemd als voorbeeld van een signaleringsinrichting, maar ook andere signaleringsinrichtingen die bijvoorbeeld elektronisch 15 papier, een LCD, een OLED, elektrochrome displays, licht emitterende polymeren etc. bevatten zijn binnen het kader van de uitvinding mogelijk uitvoeringsvormen van een signaleringsinrichting. Verder is het mogelijk om een inrichting volgens de uitvinding zo uit te voeren dat de signaleringsinrichting behalve 20 de reeds genoemde signalen, ook signalen kan weergeven die andere betekenissen hebben, zoals een signaal voor het aangeven van lage batterijspanning, of een signaal dat aangeeft dat het inna-mevoorschrift slecht wordt, nageleefd. Ook kunnen meerdere bruikbare gegevens worden opgeslagen in het geheugen van een inrich-25 ting volgens de uitvinding, zoals gegevens betreffende de gebruiker, de voorschrijvende autoriteit, het voorgeschreven medicijn, etc.

Claims (21)

1. Programmeerbare inrichting (1) voor signalering van een tijdgebonden activiteit, omvattend een programmeerbare elektronische schakeling (3, 4, 5), een elektrische voedingsbron (9), en een signaleringsorgaan (6, 7) dat bestuurbaar is door de 5 elektronische schakeling (3, 4, 5), waarbij de elektronische schakeling (3, 4, 5) tenminste een computerinterface (3, 5), een klok (3) en een programmeerbaar geheugen (4) omvat, met het kenmerk, dat de inrichting via de computerinterface (3, 5) programmeerbaar is 10 voor het bepalen van meer dan een signaleringstijdstip, en dat het signaleringsorgaan (6, 7) geschikt is voor het afgeven van een eerste signaal en een tweede signaal dat waarneembaar verschilt van het eerste signaal, en dat op een vooraf bepaalbaar signaleringstijdstip het signalerings-15 orgaan (6, 7} het tweede signaal afgeeft, en dat de inrichting verder is voorzien van een bedieningsorgaan (8) voor het genereren van een signaal aan de elektronische schakeling (3, 4, 5) voor het omschakelen van de signaleringsinrich-ting (6, 7) naar het afgeven van het eerste signaal en het bepa-20 len en in werking stellen van een volgend signaleringstijdstip.
2. Inrichting (1) volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het bedieningsorgaan (8) een door een drukknop bediende schakelaar omvat.
3. Inrichting (1) volgens conclusie 1 of 2, met het 25 kenmerk, dat het signaleringsorgaan (6, 7) een LED omvat.
4. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 3, met het kenmerk, dat het signaleringsorgaan (6, 7) een eerste LED omvat van een eerste kleur en een tweede LED van een tweede kleur die verschilt van de eerste kleur.
5. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 4, met het kenmerk, dat het signaleringsorgaan (6, 7) wordt bestuurd met een signaleringspatroon dat wijzigt met de tijd die verstrijkt na het signaleringstijdstip.
6. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 35 5, met het kenmerk, dat het signaleringsorgaan (6, 7) is inge richt voor het afgeven van een akoestisch signaal.
7. Inrichting (1) volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat het signaleringsorgaan (6, 7) een piëzo-elektrische luid- 2001365 spreker omvat.
8. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 7, met het kenmerk, dat de elektronische schakeling (3, 4, 5) een RFID chip omvat.
9. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 7, met het kenmerk, dat de elektronische schakeling (3, 4, 5) geschikt is voor infraroodcommunicatie.
10. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 7, met het kenmerk, dat de elektronische schakeling (3, 4, 5) 10 geschikt is voor Bluetoothcommunicatie.
11. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 7, met het kenmerk, dat de elektronische schakeling (3, 4, 5) geschikt is voor Near Field communicatie (NFC).
12. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 15 7, met het kenmerk, dat de elektronische schakeling (3, 4, 5) geschikt is voor communicatie via bedrading.
13. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 12, met het kenmerk, dat de communicatie met de inrichting middels een toegangscode beveiligbaar is.
14. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 13, met het kenmerk, dat de voedingsbron (9) oplaadbaar is.
15. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 14, met het kenmerk, dat de inrichting (1) is bedrukt met een leesbare identificatie (12), die tevens is opgeslagen in het ge- 25 heugen (4).
16. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 15, met het kenmerk, dat de inrichting (1) is bedrukt met aanwijzingen (10, 11) voor gebruik.
17. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 30 16, met het kenmerk, dat de inrichting (1) flexibel is.
18. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 17, met het kenmerk, dat de inrichting (1) is uitgevoerd als een sticker.
19. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 35 17, met het kenmerk, dat de inrichting (1) is geïntegreerd in een ander voorwerp.
20. Inrichting (1) volgens een van de conclusies 1 tot 19, met het kenmerk, dat de inrichting (1) programmeerbaar is voor het in het geheugen(4) vastleggen van een tijdstip van be- 40 diening van het bedieningsorgaan.
21. Inrichting (1) volgens conclusie 20, met het ken- merk, dat het tij stip van bediening van het bedieningsorgaan uitleesbaar is via de computerinterface (3, 5). 2001365
NL2001365A 2008-03-12 2008-03-12 Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit. NL2001365C2 (nl)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2001365A NL2001365C2 (nl) 2008-03-12 2008-03-12 Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit.
AT09075133T ATE511126T1 (de) 2008-03-12 2009-03-11 Programmierbare einrichtung zur signalisierung einer zeitgebundenen activität
DK09075133T DK2120112T3 (da) 2008-03-12 2009-03-11 En programerbar anordning til signalering af en tidsknyttet aktivitet
EP20090075133 EP2120112B1 (en) 2008-03-12 2009-03-11 Programmable device for signalling a timely event
ES09075133T ES2375990T3 (es) 2008-03-12 2009-03-11 Dispositivo programable para señalizar una actividad atada a un tiempo.
US12/721,435 US8326574B2 (en) 2008-03-12 2010-03-10 Programmable device for issuing alert signals as a reminder to perform a recurring act

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2001365 2008-03-12
NL2001365A NL2001365C2 (nl) 2008-03-12 2008-03-12 Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL2001365C2 true NL2001365C2 (nl) 2009-09-15

Family

ID=39523247

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2001365A NL2001365C2 (nl) 2008-03-12 2008-03-12 Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US8326574B2 (nl)
EP (1) EP2120112B1 (nl)
AT (1) ATE511126T1 (nl)
DK (1) DK2120112T3 (nl)
ES (1) ES2375990T3 (nl)
NL (1) NL2001365C2 (nl)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2012069896A1 (en) * 2010-11-24 2012-05-31 Lloyd Alan Marshall Medication dispenser with reminder device
US10076468B2 (en) 2016-01-13 2018-09-18 Malena Danielle Ohl Medication dispenser bracelet with vibrating alarm and bluetooth communication

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5097429A (en) * 1990-04-23 1992-03-17 Wood Marc B Programmable event reminder apparatus
WO1999038052A1 (en) * 1998-01-26 1999-07-29 Recall Services, Inc. Medical reminder system and messaging watch
US6018289A (en) * 1995-06-15 2000-01-25 Sekura; Ronald D. Prescription compliance device and method of using device
WO2000073859A1 (en) * 1999-06-01 2000-12-07 Eidelson Arthur F Programmable electronic label

Family Cites Families (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US359322A (en) * 1887-03-15 Table-leaf support
US4362392A (en) * 1979-06-29 1982-12-07 Sharp Kabushiki Kaisha Electronic timepiece with message and/or alarm output capability
US4490711A (en) 1981-12-21 1984-12-25 Johnston Robert W Electronic programmable multiple alarm timing device and record
US4588303A (en) * 1984-06-25 1986-05-13 Mediminder Development Limited Partnership Medical timer apparatus
US4837719A (en) * 1985-02-19 1989-06-06 Kenneth B. McIntosh Medication clock
US4942544A (en) * 1985-02-19 1990-07-17 Kenneth B. McIntosh Medication clock
US5088056A (en) * 1985-02-19 1992-02-11 Kenneth B. McIntosh Medication clock
US4970669A (en) * 1985-02-19 1990-11-13 Kenneth B. McIntosh Medication clock
US4682299A (en) * 1985-02-19 1987-07-21 Kenneth B. McIntosh Medication clock
US4831562A (en) * 1985-02-19 1989-05-16 Kenneth B. McIntosh Medication clock
US4725999A (en) * 1987-06-23 1988-02-16 Tate Raymond E Timer system for medicine taking
US5220540A (en) * 1988-05-17 1993-06-15 Sharp Kabushiki Kaisha Data processing apparatus with schedule creation, prioritization, display and control functions
US5020037A (en) * 1989-01-26 1991-05-28 Raven Malcolm R Alarm pill box
JP2964426B2 (ja) 1990-12-21 1999-10-18 ペイシエント コンプライアンス ビー.ブイ. 薬剤用指示装置
US5099463A (en) * 1991-05-02 1992-03-24 Lloyd Harry A Portable electronic medication dosage instruction and alarm device
US5289157A (en) * 1991-12-23 1994-02-22 Vitafit International, Inc. Medicine reminder and storage device
US5995938A (en) 1996-02-27 1999-11-30 Whaley; Susan S. Medication compliance system
US5852590A (en) 1996-12-20 1998-12-22 De La Huerga; Carlos Interactive label for medication containers and dispensers
US7978564B2 (en) * 1997-03-28 2011-07-12 Carlos De La Huerga Interactive medication container
US8391104B2 (en) * 1997-03-28 2013-03-05 Carlos De La Huerga Interactive medication container labeling
GB2344194A (en) 1998-11-25 2000-05-31 Kevin Doughty Medication reminder device
GB2352841A (en) 1999-07-29 2001-02-07 Mark Christopher Dale Memory aid for dispensing medicines
US6355524B1 (en) * 2000-08-15 2002-03-12 Mosel Vitelic, Inc. Nonvolatile memory structures and fabrication methods
US20020169825A1 (en) * 2001-05-11 2002-11-14 Benson Hougland XML-enabled control and monitoring method and apparatus
US20090281835A1 (en) * 2008-05-07 2009-11-12 Ravindra Patwardhan Medical prescription scheduler for reminding and compliance
EP2120109B1 (en) * 2008-05-11 2011-10-19 Research In Motion Limited Electronic device and method providing improved management of multiple times from multiple time zones
CA2665758C (en) * 2008-05-11 2013-12-24 Research In Motion Limited Electronic device and method providing improved indication that an alarm clock is in an on condition
EP2120113B1 (en) * 2008-05-11 2012-02-15 Research In Motion Limited Electronic device and method providing activation of an improved bedtime mode of operation

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5097429A (en) * 1990-04-23 1992-03-17 Wood Marc B Programmable event reminder apparatus
US6018289A (en) * 1995-06-15 2000-01-25 Sekura; Ronald D. Prescription compliance device and method of using device
WO1999038052A1 (en) * 1998-01-26 1999-07-29 Recall Services, Inc. Medical reminder system and messaging watch
WO2000073859A1 (en) * 1999-06-01 2000-12-07 Eidelson Arthur F Programmable electronic label

Also Published As

Publication number Publication date
ATE511126T1 (de) 2011-06-15
EP2120112A2 (en) 2009-11-18
EP2120112B1 (en) 2011-05-25
ES2375990T3 (es) 2012-03-08
US20100235139A1 (en) 2010-09-16
US8326574B2 (en) 2012-12-04
EP2120112A3 (en) 2009-12-02
DK2120112T3 (da) 2011-09-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP6867428B2 (ja) アドヒアランス監視用のデバイス、システム、方法および消耗品用のディスペンサの使用監視用のデバイス、システム、方法
US7993055B2 (en) Method and apparatus for alerting a person at medicine dosing times
US7844361B2 (en) Prescription drug compliance monitoring system
US7978564B2 (en) Interactive medication container
US9558596B2 (en) Alerting patient at dosing times and tracking medicine use
US8391104B2 (en) Interactive medication container labeling
US6529446B1 (en) Interactive medication container
US8193918B1 (en) Interactive medication dispensing system
KR100807992B1 (ko) 보조트레이 정보 인식장치 및 그 방법
JP2003518410A (ja) 薬物治療プログラムへの患者のコンプライアンスをモニターするためのシステムおよび方法
CA2921239A1 (en) Electronic pill box and medication reminder and compliance system incorporating same
US20110187549A1 (en) Smart medicine cabinet
JP2016501094A (ja) 患者による錠剤の服用遵守を監視するための錠剤管理システム
NL2001365C2 (nl) Programmeerbare inrichting voor signalering van een tijdgebonden activiteit.
US20210154103A1 (en) Electronic pill bottle tag
JPH06269488A (ja) 薬収納容器
EP3035904B1 (en) Device for encouraging adherence to medication schedule and proper administration technique
TWI675657B (zh) 智慧型分藥裝置
CA2509279A1 (en) System and method for integrated personal well-being monitoring
TWM426409U (en) Intelligent medicine box
SE1630152A1 (en) Tablet Container
WO2024026010A1 (en) Health management apparatus and method
BR102016024734A2 (pt) dispositivo e método para lembrar a ingestão de medicamento a um usuário
BE1022540A1 (nl) Toestel, systeem en methode voor de bevordering van therapietrouw

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
SD Assignments of patents

Effective date: 20101220

V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20121001