NL1018289C2 - Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem. - Google Patents

Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem. Download PDF

Info

Publication number
NL1018289C2
NL1018289C2 NL1018289A NL1018289A NL1018289C2 NL 1018289 C2 NL1018289 C2 NL 1018289C2 NL 1018289 A NL1018289 A NL 1018289A NL 1018289 A NL1018289 A NL 1018289A NL 1018289 C2 NL1018289 C2 NL 1018289C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
chassis
weighing
cells
collection vehicle
superstructure
Prior art date
Application number
NL1018289A
Other languages
English (en)
Inventor
Heinrich Johannes Elbrink
Original Assignee
Geesink Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Geesink Bv filed Critical Geesink Bv
Priority to NL1018289A priority Critical patent/NL1018289C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1018289C2 publication Critical patent/NL1018289C2/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01GWEIGHING
    • G01G19/00Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups
    • G01G19/08Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups for incorporation in vehicles
    • G01G19/083Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups for incorporation in vehicles lift truck scale
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F2210/00Equipment of refuse receptacles
    • B65F2210/184Weighing means

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Refuse-Collection Vehicles (AREA)

Description

*
Korte aanduiding: Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem 5 De uitvinding heeft betrekking op een afvalinzamelvoertuig met weegsysteem volgens de aanhef van conclusie 1.
Een dergelijk afvalinzamelvoertuig met weegsysteem is in een aantal varianten bekend uit de stand van de techniek. Bij deze bekende varianten zijn een aantal bevestigingsstoelen met daarop 10 bevestigde weegcellen aan zijwanden van chassisbalken van een chassis gemonteerd. Op het samenstel van weegcellen.is een hulpraam gemonteerd, waarop een opbouw met laadbak bevestigd is. Aldus kan het gewicht van de opbouw met laadbak, en in het bijzonder het gewicht van in de laadbak gestort afval worden bepaald.
15 Nadelig bij de bekende afvalinzamelvoertuigen met weegsystemen is dat deze aanpassingen aan de voertuigconstructie vereisen, zoals het aanbrengen van dwarsverbindingen en andere verstevigingen in het chassis. Doordat de weegcellen aan buitenzijden van de chassisbalken van het voertuig gemonteerd zijn, veroorzaakt het gewicht van de 20 opbouw met laadbak en eventueel daarin gestorte lading aanzienlijke krachten die een moment tot gevolg hebben in de chassisbalken die moeten worden opgevangen door het chassis. De gewichtsbelasting van de opbouw moet via het hulpraam, de weegcellen en de bevestigingsstoelen naar het chassis worden doorgeleid. Indien 25 dwarsverbindingen tussen twee tegenover elkaar liggende chassisbalken geplaatst worden, dienen deze zo dicht mogelijk in de buurt van de respectieve weegcellen voorzien te worden. Dit om te voorkomen dat er, naast de momentkrachten, torsie in delen van het chassis en het hulpraam gebracht worden. In veel gevallen geldt echter dat het niet 30 altijd mogelijk is om ter plaatse van de weegcel een dergelijke dwarsverbinding in het chassis te plaatsen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat er op het chassis verschillende onderdelen zoals achterwielophangingen, luchttanks, veerophangingen, schokbrekerophangingen en dergelijke gemonteerd zijn. Het gevolg van 35 dit plaatsgebrek is in de praktijk veelal dat de dwarsverbindingen in het chassis op een hoger niveau geplaatst worden, waardoor de gehele opbouw met laadbak hoger komt te liggen. Dit hoger opbouwen heeft het 1018289i 2 grote nadeel dat bij toepassing van een containerbeladingseenheid, deze niet meer goed in staat is om containers op te nemen. Oftewel, het voorzien van weegsystemen bij de stand van de techniek resulteerde vaak in het moeten aanpassen van de container-5 beladingseenheid teneinde deze goed te laten functioneren. Een ander bijkomend nadeel is dat het hoger opbouwen van een opbouw tot gevolg heeft dat de zwaartepunten van de opbouw en lading ook hoger (hoogte vanaf de weg) komen te liggen waardoor het rijgedrag aanzienlijk negatief beïnvloed wordt.
10 Een ander nadeel van een dergelijk bekend afvalinzamelvoertuig met weegsystemen is dat indien het afvalinzamelvoertuig aan de achterzijde is voorzien van een afvalpersinrichting via welke de laadbak vanaf de achterzijde geladen wordt, er conform de wegenverkeerswet een minimale last van 20% op de vooras moet rusten 15 tijdens de gehele beladingsperiode. Dit maakt het noodzakelijk om de opbouw zo dicht mogelijk achter de cabine te plaatsen en zo dicht mogelijk bij de achteras. Door de opbouw op deze manier op het chassis te plaatsen is het echter niet altijd mogelijk om vlak achter de cabine weegcellen aan de buitenzijden van de chassisbalken te 20 plaatsen, en/of om ter plaatse van de achteras weegcellen aan de buitenzijden van de chassisbalken te plaatsen. De weegcellen worden dan vaak aan de binnenzijden van de chassisbalken of zo hoog mogelijk geplaatst om geen problemen te krijgen met de cabine of banden.
Kortom de constructie van de huidige montage van weegcellen is verre 25 van ideaal, er komen extra krachten in de constructie en in het chassis die de functionering en de levensduur van het geheel nadelig beïnvloeden.
De uitvinding heeft tot doel de bovengenoemde nadelen te ondervangen, en in het bijzonder een lichte en sterke constructie 30 voor een afvalinzamelvoertuig met weegsysteem te verschaffen dat betrouwbaar werkt en een lange levensduur heeft.
Dit doel wordt volgens de onderhavige uitvinding bereikt door een afvalinzamelvoertuig met weegsysteem volgens conclusie 1. Het voertuig omvat een opbouw die is afgesteund op een samenstel van 35 meerdere weegcellen dat de gewichtslast van de opbouw middels speciale verbindingsmiddelen doorgeeft naar zijdelings gelegen, zich in langsrichting van het voertuig uitstrekkende, chassisbalken van het voertuigchassis. De verbindingsmiddelen zijn hierbij ingericht
1018289 I
3 voor het in hoofdzaak ter plaatse van verticale neutrale lijnen van de chassisbalken doorleiden van de last aan deze chassisbalken. Deze specifieke gepositioneerde aangrijping van de verbindingsmiddelen van de weegcellen met de chassisbalken heeft het voordeel dat speciale 5 constructieve maatregelen voor het versterken van de chassisbalken, zoals het voorzien van dwarsverbindingen overbodig zijn. Er ontstaat met voordeel geen koppel of torsie dat moet worden opgevangen in het chassis als gevolg van de op de weegcellen uitgeoefende gewichtsbelasting van de opbouw met lading. De constructie maakt het 10 mogelijk om de weegcellen daar te positioneren waar zij het beste weegresultaat geven. Verder kan de constructie met voordeel op elk chassis worden toegepast zonder dat daarvoor grote aanpassingen aan het chassis, hulpraam of onderzijde van de opbouw nodig zijn.
In het bijzonder zijn ten minste twee weegcellen zodanig 15 gepositioneerd dat zij elk met hun eigen verticale hartlijn in hoofdzaak in het verlengde liggen van een verticale neutrale lijn van een bijbehorende chassisbalk. Aldus gepositioneerde weegcellen zijn bijvoorbeeld met hun hartlijn recht boven de neutrale lijnen van de bijbehorende chassisbalken geplaatst. De verbindingsmiddelen voor 20 deze weegcellen kunnen hierdoor met voordeel zeer compact en licht worden uitgevoerd.
Met voordeel zijn ten minste vier weegcellen zodanig gepositioneerd dat zij elk met hun eigen verticale hartlijn in hoofdzaak in het verlengde liggen van een verticale neutrale lijn van 25 een bijbehorende chassisbalk. Door deze weegcellen bovendien paarsgewijs op recht tegenover elkaar liggende posities op de chassisbalken op te stellen, kan de opbouw met een vierpuntsondersteuning van weegcellen stabiel worden afgesteund zonder onnodig momenten en/of torsie in het chassis te introduceren 30 en kan een lading betrouwbaar worden gewogen.
In een variant is ten minste één paar tegenover elkaar liggende in het verlengde van bijbehorende neutrale chassisbalklijnen gepositioneerde weegcellen voorzien, in combinatie met één centrale wéegcel die tussen twee chassisbalken in gepositioneerd is. De 35 verbindingsmiddelen voor de centrale weegcel strekken zich hierbij vanaf deze weegcel naar weerszijden uit om met hun uiteinden af te steunen op zijdelings gelegen chassisbalken ter plaatse van de verticale neutrale lijnen daarvan. Aldus kan bijvoorbeeld een J018289- 4 driepuntsondersteuning van weegcellen worden verschaft, waarbij de centrale weegcel zich aan de voorzijde en de twee andere weegcellen zich aan de achterzijde van de opbouw bevinden.
De opbouw kan direct of indirect, dat wil zeggen al dan niet 5 onder tussenkomst van één of meerdere hulpramen, op het samenstel van weegcellen worden afgesteund. Met voordeel worden de hulpramen toegepast, waarbij de weegcellen ten minste gedeeltelijk, en meer in het bijzonder voor ten minste de halve hoogte, in de één of meerdere hulpramen zijn ondergebracht. De specifieke plaatsing van de 10 weegcellen volgens de uitvinding heeft dan niet of nauwelijks gevolgen voor de opbouwhoogte. Dit heeft weer het voordeel dat bij toepassing van een beladingseenheid deze niet hoeft te worden aangepast. De opneemhoogte van de containers verandert immers niet wezenlij k.
15 Verdere voorkeursuitvoeringsvormen zijn vastgelegd in de onderconclusies.
De uitvinding zal nader worden toegelicht aan de hand van de bijgaande tekening, waarin: fig. 1 een zijaanzicht toont van een uitvoeringsvorm van een 20 afvalinzamelvoertuig volgens de uitvinding; fig. 2 een zijaanzicht is gedeeltelijk in doorsnede ter plaatse van een weegceleenheid in fig. 1; en fig. 3 een aanzicht is op vergrote schaal in doorsnede over de lijn III-III in fig. 2.
25 In fig. 1-3 zijn van een afvalinzamelvoertuig de chassisbalken aangeduid met het verwijzingscijfer 1. De chassisbalken strekken zich uit in langsrichting van het voertuig en bevinden zich aan weerszijden van het voertuig. Elke chassisbalk 1 wordt hier gevormd door een U-profiel met een verticale neutrale lijn 2. Van het U-30 profiel is in fig. 2 en 3 alleen het bovenste deel weergegeven.
Met verticale neutrale lijn wordt in het kader van de uitvinding bedoeld de verticale lijn waarop zich het zwaartepunt van de chassisbalk in een bepaalde dwarsdoorsnede bevindt. De positie van de verticale neutrale lijn kan voor elke willekeurige dwarsdoorsnede 35 van een chassisbalk berekend worden door eerst het zwaartepunt te bepalen en vervolgens daar een verticale lijn doorheen te trekken. Door het inleiden van een kracht op de chassisbalk op deze lijn, ontstaat er geen moment in de chassisbalk in de dwarsdoorsnede zodat JO 1 82891 5 er geen torsie in de chassisbalk komt. De kracht geeft alleen in de lengterichting van de chassisbalk een doorbuigend moment.
De verticale neutrale lijn 2 strekt zich in verticale richting op een kleine afstand x van het rechtopstaande zijwanddeel van het 5 hoekprofiel van de chassisbalk 1 uit. Het genoemde rechtopstaande zijwanddeel van de chassisbalk 1 is verbonden met een bevestigingsstoel 3 van een weegceleenheid. De bevestigingsstoel 3 bestaat hierbij in hoofdzaak uit een liggende zittingsplaat 4 en een met de onderzijde daarvan verbonden montageplaat 5. De montageplaat 5 10 is bijvoorbeeld via een boutverbinding verbonden met het rechtopstaande zijwanddeel van de chassisbalk 1. De zittingsplaat 4 steunt hierbij met zijn onderzijde grotendeels af op het liggende bovenwanddeel van de chassisbalk 1. Op de bevestigingsstoel 3 zijn één of twee weegcellen 7 gemonteerd met behulp van zich door de 15 weegcellen 7 heen uitstrekkende en in de zittingsplaat 4 aangrijpende bevestigingsbouten 8. De weegcellen 7 zijn aldus vast op de zittingsplaat 4 gemonteerd. Zoals duidelijk te zien in fig. 3 is elke weegcel 7 met zijn hartlijn 10 in het verlengde van de neutrale lijn 2 van de onderliggende chassisbalk 1 geplaatst.
20 Op de bovenzijde van de weegcellen 7 rust een hulpraam 12. Het hulpraam 12 is hierbij ten opzichte van de weegcellen 7 naar boven toe in beperkte mate beweegbaar begrensd door middel van van schotelveren 13 voorziene boutverbindingen 14. Verder is het hulpraam 12 ter plaatse van de koppen van de boutverbindingen 8 voorzien van 25 geschikte uitsparingen 15. Op het hulpraam 12 is een opbouw 17 met laadbak 18 afgesteund. Ook hiervoor geldt dat de opbouw 17 ten opzichte van het hulpraam 12 naar boven toe in beperkte mate beweegbaar begrensd is door middel van van schotelveren 20 voorziene boutverbindingen 21.
30 De specifieke opstelling van de weegcellen 7 ten opzichte van de onderliggende chassisbalk 1 leidt er met voordeel toe dat de gewichtsbelasting van de opbouw met laadbak op een zo voordelig mogelijke wijze kan worden doorgeleid naar de chassisbalk 1. Bij het doorleiden van deze gewichtsbelasting ontstaan met voordeel geen 35 nadelig door het chassis op te vangen koppel- en/of torsiekrachten.
Het chassis hoeft dan ook ter plaatse van de weegcellen 7 niet verder versterkt te worden en kan relatief licht worden geconstrueerd.
101 8289 i 6
Zoals te zien in fig. 2 en 3 zijn de weegcellen 7 grotendeels ondergebracht binnenin het hulpraam 12, en in het bijzonder tussen rechtopstaande zijwanddelen daarvan. Dit heeft het grote voordeel dat de opbouwhoogte van de opbouw 17 en laadbak 18 ten opzichte van de 5 chassisbalken 1 niet onnodig verhoogd wordt ten opzichte van afvalinzamelvoertuigen zonder een dergelijk weegsysteem. Tevens zijn de weegcellen hierdoor beschermd tegen beschadiging of ongewenste (belastings-) invloeden van buitenaf die anders het meetresultaat nadelig zouden kunnen beïnvloeden.
10 Tussen het hulpraam 12 en de opbouw 17 is een blok 22 van elastomeer materiaal geplaatst. Dit dient ertoe om eventuele trillingen te dempen.
De laadbak 18 heeft een bodem die verstevigd is met korte langsprofielen 23, U-vormige dwarsbalken 24 en een achterbalk 25.
15 Verder is er onder de laadbak 18 een geprofileerde langsbalk 26 voorzien (zie fig. 3).
Bij de getoonde uitvoeringsvorm omvat elke weegceleenheid twee weegcellen 7. Indien voor een bepaalde weegceleenheid slechts één weegcel gewenst is, dan kan zeer eenvoudig één van beide weegcellen 20 worden weggelaten. Dit maakt het mogelijk om de weegceleenheid voor zeer diverse afvalinzamelvoertuigen toe te passen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een voorste deel van de opbouw van het afvalinzamelvoertuig weegceleenheden met slechts één weegcel en in een achterste deel van de opbouw weegceleenheden met twee weegcellen 25 te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld voordelig voor het getoonde voertuig omdat zich daarbij aan de achterzijde van de laadbak 18 een achterlader met persmechanisme 30 en beladingsinrichting 31 bevindt, die een aanzienlijk zwaardere belasting op de achterste weegceleenheden zullen uitoefenen.
30 Naast de getoonde uitvoeringsvorm zijn vele varianten mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld het hulpraam worden weggelaten en de opbouw rechtstreeks worden afgesteund op de weegcellen. Ook kunnen de diverse onderdelen op een andere wijze met elkaar worden verbonden.
In een uitvoeringsvariant zijn de weegcellen rechtstreeks afgesteund 35 op en verbonden met de chassisbalken. Naast het getoonde U-profiel, kunnen de chassisbalken ook met diverse andersoortige dwarsdoorsneden worden uitgevoerd. Van belang blijft dat de zich in verticale richting uitstrekkende neutrale lijn van de desbetreffende J01 8289 i 7 chassisbalk in hoofdzaak in het verlengde komt te liggen van de zich eveneens in verticale richting uitstrekkende centrale lijn van de daarop te plaatsen weegcel, dan wel dat aangrijpingspunten van verbindingsmiddelen die een centrale weegcel verbinden met zijdelings 5 gelegen chassisbalken, in het verlengde komen te liggen van de neutrale chassisbalklijnen.
Aldus is volgens de uitvinding een universeel toepasbare weegceleenheid voor een afvalinzamelvoertuig met geïntegreerd weegsysteem verschaft. De specifieke constructie komt de 10 betrouwbaarheid, levensduur en kostprijs van het voertuig ten goede.

Claims (7)

1. Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem, omvattende: - een chassis met chassisbalken (1) ; 5. een opbouw (17) omvattende een laadbak (18), in het bijzonder voorzien van een containerbeladingsinrichting voor het legen van afvalcontainers in de laadbak (18); - een samenstel van weegcellen (7) voor het wegen van een massa; waarbij de weegcellen (7) zijn verbonden met de chassisbalken (1), en 10 de opbouw (17) is afgesteund op het samenstel van weegcellen (7), met het kenmerk, dat verbindingsmiddelen tussen de weegcellen (7) en de chassisbalken (1) zijn voorzien voor het in hoofdzaak naar zich in verticale richting uitstrekkende neutrale lijnen (2) van de chassisbalken (1) doorleiden 15 van een op de weegcellen (7) rustende gewichtsbelasting van de opbouw (17) , waarbij de zich in verticale richting uitstrekkende neutrale lijn (2) van een dwarsdoorsnede van een chassisbalk (1) gedefinieerd is als de verticale lijn gaande door het zwaartepunt van de betreffende 20 dwarsdoorsnede van de chassisbalk (1).
2. Afvalinzamelvoertuig volgens conclusie 1, waarbij ten minste twee weegcellen (7) zijn voorzien die elk met een zich in verticale richting uitstrekkende centrale lijn (10) in hoofdzaak in het 25 verlengde liggen van een zich in verticale richting uitstrekkende neutrale lijn (2) van een bijbehorende chassisbalk (1).
3. Afvalinzamelvoertuig volgens conclusie 1 of 2, waarbij verder ten minste één tussen twee tegenover elkaar liggende chassisbalken 30 gelegen centrale weegcel is voorzien, waarbij de verbindingsmiddelen voor deze centrale weegcel zich uitstrekken tussen de centrale weegcel en de aan weerszijden gelegen chassisbalken voor het naar de zich in verticale richting uitstrekkende, neutrale lijnen van de aan weerszijden gelegen chassisbalken doorleiden van het op de centrale 35 weegcel rustende deel van de gewichtsbelasting van de opbouw.
4. Afvalinzamelvoertuig volgens één van de conclusies 1-3, waarbij de opbouw onder tussenkomst van een of meerdere hulpramen (12) is 1018289 · a afgesteund op het samenstel van weegcellen (7), en de weegcellen (7) ten minste gedeeltelijk in de één of meerdere hulpramen (12) zijn ondergebracht.
5. Afvalinzamelvoertuig volgens conclusie 1 of 2, waarbij het samenstel ten minste drie weegceleenheden omvat, waarbij elke weegceleenheid geschikt is voor het daarin opnemen van ten minste twee weegcellen, en waarbij elke weegceleenheid ten minste één weegcel (7) omvat. 10
6. Afvalinzamelvoertuig volgens conclusie 5, waarbij het samenstel ten minste één voorste en twee achterste weegceleenheden omvat.
7. Afvalinzamelvoertuig volgens conclusie 6, waarbij de 15 constructie van de voorste en achterste weegceleenheden gelijk is. 1Qi6c83 '
NL1018289A 2001-06-14 2001-06-14 Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem. NL1018289C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1018289A NL1018289C2 (nl) 2001-06-14 2001-06-14 Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1018289 2001-06-14
NL1018289A NL1018289C2 (nl) 2001-06-14 2001-06-14 Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1018289C2 true NL1018289C2 (nl) 2002-04-08

Family

ID=19773550

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1018289A NL1018289C2 (nl) 2001-06-14 2001-06-14 Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1018289C2 (nl)

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2006017499A2 (en) * 2004-08-02 2006-02-16 Oshkosh Truck Corporation Vehicle weighing system
US7207582B2 (en) 2004-08-02 2007-04-24 Oshkosh Truck Corporation Universal mounting system

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3146839A (en) * 1963-03-05 1964-09-01 Bernard E Carlson Electronic load indicating device for vehicles with floating body mounting
EP0054000A1 (fr) * 1980-12-09 1982-06-16 Vibro-Meter Sa Dispositif de mesure de la charge utile et de la charge sur les essieux d'un camion
US4666003A (en) * 1985-09-17 1987-05-19 Stress-Tek, Inc. On-board load cell
US5327791A (en) * 1992-01-16 1994-07-12 Walker Robert R Vehicle beam load measuring system
EP0849573A2 (de) * 1996-12-20 1998-06-24 MOBA-Mobile Automation GmbH Fahrzeuginstalliertes Wägesystem

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3146839A (en) * 1963-03-05 1964-09-01 Bernard E Carlson Electronic load indicating device for vehicles with floating body mounting
EP0054000A1 (fr) * 1980-12-09 1982-06-16 Vibro-Meter Sa Dispositif de mesure de la charge utile et de la charge sur les essieux d'un camion
US4666003A (en) * 1985-09-17 1987-05-19 Stress-Tek, Inc. On-board load cell
US5327791A (en) * 1992-01-16 1994-07-12 Walker Robert R Vehicle beam load measuring system
EP0849573A2 (de) * 1996-12-20 1998-06-24 MOBA-Mobile Automation GmbH Fahrzeuginstalliertes Wägesystem

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2006017499A2 (en) * 2004-08-02 2006-02-16 Oshkosh Truck Corporation Vehicle weighing system
WO2006017499A3 (en) * 2004-08-02 2006-06-01 Oshkosh Truck Corp Vehicle weighing system
US7207582B2 (en) 2004-08-02 2007-04-24 Oshkosh Truck Corporation Universal mounting system

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2561008C (en) Hanger-free movable subframe for tractor-trailers
US7207582B2 (en) Universal mounting system
US20020020979A1 (en) Trailing axle assembly
US7500687B2 (en) Vehicle suspension systems
JP7442934B2 (ja) 車両
KR20050085946A (ko) 다용도 차량을 위한 전방프레임부품
GB2390581A (en) Vehicle chassis
WO2008078139A1 (en) A chassis frame especially for a heavy vehicle
EP2161146B1 (en) Pneumatic axle suspension for a motor vehicle
EP0213098B1 (en) Arrangement for suspending a forwardly tippable cab on a vehicle
NL1018289C2 (nl) Afvalinzamelvoertuig met weegsysteem.
SK80796A3 (en) Vehicle with superstructure
US4953891A (en) Connecting structure for connecting a spring axle suspension to a vehicle chassis
US20060045700A1 (en) Vehicle weighing system
CS199201B2 (en) Motor vehicle for public transport
NL1023548C2 (nl) Wielasophanging.
US20080284207A1 (en) Frame Structure for Receiving a Pivotally Mounted Truck Driver's Cab
NL2002893C2 (en) Trailing arm mounting bracket.
RU2569152C2 (ru) Способ и устройство на грузовых автомобилях для опрокидывания грузового бункера
JP5623300B2 (ja) 塵芥収集車
BE1015259A6 (nl) Aan-boord weegsysteem.
NL1017589C2 (nl) Voertuig samengesteld uit een trekker en een daaraan gekoppelde oplegger.
BE1015322A6 (nl) Aan-boord weegsysteem.
CN105486515B (zh) 一种车辆防侧翻支架
EP3480084B1 (en) A cab assembly

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20070101