NL1016912C2 - Alarminrichting voor duikers. - Google Patents
Alarminrichting voor duikers. Download PDFInfo
- Publication number
- NL1016912C2 NL1016912C2 NL1016912A NL1016912A NL1016912C2 NL 1016912 C2 NL1016912 C2 NL 1016912C2 NL 1016912 A NL1016912 A NL 1016912A NL 1016912 A NL1016912 A NL 1016912A NL 1016912 C2 NL1016912 C2 NL 1016912C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- alarm device
- diver
- divers
- alarm
- sound
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B63—SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
- B63C—LAUNCHING, HAULING-OUT, OR DRY-DOCKING OF VESSELS; LIFE-SAVING IN WATER; EQUIPMENT FOR DWELLING OR WORKING UNDER WATER; MEANS FOR SALVAGING OR SEARCHING FOR UNDERWATER OBJECTS
- B63C11/00—Equipment for dwelling or working underwater; Means for searching for underwater objects
- B63C11/02—Divers' equipment
- B63C11/26—Communication means, e.g. means for signalling the presence of divers
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Ocean & Marine Engineering (AREA)
- Emergency Alarm Devices (AREA)
- Electric Clocks (AREA)
Description
Korte aanduiding: Alarminrichting voor duikers 5 De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een alarminrichting voor duikers.
Een dergelijke alarminrichting is in de stand van de techniek bekend en bijvoorbeeld beschreven in FR-A-2 695 747. In deze Franse octrooiaanvrage is een alarminrichting voor bevestiging aan het 10 lichaam beschreven. Deze inrichting omvat twee ten opzichte van elkaar draaibare onderdelen, die ten opzichte van elkaar vergrendeld zijn met behulp van een grendelpen. Voor het in werking stellen van de alarminrichting dient deze grendelpen te worden verwijderd.
Voorts is uit FR-A-2 755 023 een alarminrichting bekend welke 15 een behuizing met een batterij en geluidsopwekmiddelen omvat. De behuizing omvat een drukknop voor het in werking stellen van de alarminrichting. Deze alarminrichting wordt aan een op de behuizing aanwezig oogje bevestigd.
In de praktijk blijkt dat een grote groep duikers slechts een 20 of twee maal per jaar duiken. Dit is onder de duikers de grootste risicogroep. Gebleken is dat wanneer een dergelijke onervaren duiker in nood of in gevaar is hij gemiddeld slechts drie seconde voor eventueel handelen heeft. In de eerste seconde wordt de nood of het gevaar opgemerkt, in de tweede seconde wordt de duiker zich bewust 25 van het probleem en in de derde seconde is de duiker in paniek. De meest voorkomende reactie van dergelijke duikers is om zo snel mogelijk naar het oppervlak te zwemmen, met alle levensbedreigende risico's van dien.
In de panieksituatie blijken in het bijzonder deze onervaren 30 duikers niet in staat tot enige gecoördineerde beweging, bijvoorbeeld om een alarminrichting volgens de stand van.de techniek in werking te stellen. De bekende alarminrichtingen blijken dan ook niet té voldoen. De duiker die in paniek is, is niet in staat om een grendelpen te verwijderen of een drukknopje op een loshangende 35 inrichting in te drukken. Voorts wordt er zeer dikwijls met handschoenen gedoken hetgeen dergelijke handelingen nog aanvullend bemoeilijkt. Ook is de bewegingsvrijheid van een volledig uitgeruste duiker zeer beperkt. Met andere woorden een duiker is niet goed in staat om een zich dichtbij het lichaam bevindend voorwerp gemakkelijk 40 te localiseren en te bedienen.
1016912 - 2 -
Bovendien is gebleken dat dergelijke panieksituaties bij nood of gevaar zich eveneens voordoen bij de ervaren en geoefende duiker. Ook onder deze groep doen zich jaarlijks vele ongevallen voor, die grotendeels het gevolg zijn van een paniekreactie van de duiker.
5 Er bestaan eveneens alarminrichtingen die op perslucht werken en dus aangesloten zijn op het persluchtsysteem van de duiker. Een voorkomende probleem is dat de duiker geen lucht krijgt omdat de lucht in het persluchtsysteem op is of dat er zich een storing in het persluchtsysteem voordoet. Dergelijke inrichtingen zijn dus 10 onvoldoende betrouwbaar, zelfs al zou de duiker in staat zijn de activeringsmiddelen in werking te stellen.
De belangrijkste oorzaak voor paniek is angst. Deze angst wordt door duikers doorgaans niet alleen onder water gevoeld, doch eveneens voorafgaand aan het duiken, bijvoorbeeld op de boot. De onervaren 15 duiker beseft zich dat hij er onder water grotendeels alleen voorstaat omdat hem de middelen ontbreken om bij paniek acuut de aandacht van zijn mededuikers te verkrijgen. Omdat er thans geen betrouwbare en bedrijfszekere alarminrichting bestaat is de angst een belangrijk probleem, hetgeen de kans op een paniekaanval alleen maar 20 vergroot.
Met andere woorden er is in de stand van de techniek een grote behoefte aan een alarminrichting die de eerdergenoemde problemen niet bezit. Alle in de stand van de techniek bekende alarminrichtingen vereisen gecoördineerde bewegingen van de duiker en blijken in de 25 praktijk dus niet te voldoen.
De onderhavige uitvinding beoogt aan deze vraag te voldoen en verschaft daartoe een alarminrichting voor duikers, tenminste omvattende een elektrische voeding, geluidsopwekmiddelen en activeringsmiddelen voor het in werking stellen van de 30 geluidsopwekmiddelen, waarbij de activeringsmiddelen zodanig zijn uitgevoerd dat deze bij gebruik van de alarminrichting in werking kunnen worden gesteld door een ongecontroleerde schokbelasting en dat de inrichting middelen omvat voor bevestiging aan het lichaam of de uitrusting van de duiker in een ondubbelzinnige oriëntatie.
35 De alarminrichting volgens de uitvinding blijkt uitstekend te voldoen, zelfs in een panieksituatie van een onervaren duiker. Een duiker in paniek blijkt namelijk uitsluitend in staat te zijn om een ongecoördineerd slagbeweging met een hand te maken in de richting van de alarminrichting. Dit is voor de inrichting volgens de uitvinding 1016912 - 3 - voldoende om deze in werking te stellen en de mededuikers op de nood of het gevaar attent te maken.
De inrichting volgens de uitvinding blijkt zo goed te voldoen, dat zelfs de eerdergenoemde initiële angst van duikers voorafgaand 5 aan duiken nagenoeg volledig wordt weggenomen. Zelfs zeer ervaren duikers blijken zeer veel waarde te hechten aan het gebruik van een alarminrichting volgens de uitvinding.
De activeringsmiddelen van de alarminrichting volgens de uitvinding kunnen in werking worden gesteld door een ongecontroleerde 10 schokbelasting. Dit betekent dat de duiker bijvoorbeeld met de hand tegen de alarminrichting kan slaan, of het lichaamsdeel, danwel het onderdeel van de uitrusting, waaraan de alarminrichting is bevestigd heftig kan schudden om de activeringsmiddelen in werking te stellen.
Afgezien van geluidsopwekmiddelen kunnen vanzelfsprekend ook 15 andere middelen voor alarmering van mededuikers worden toegepast. Bij voorkeur omvat de inrichting voorts met de activeringsmiddelen gekoppelde lichtsignaalopwekmiddelen.
Onder water is de snelheid van het geluid vele malen hoger dan in lucht. Dit heeft tot gevolg dat het menselijk oor onder water niet 20 in staat is om de richting van geluid vast te stellen. Derhalve heeft het de voorkeur om lichtsignaalopwekmiddelen toe te passen, zoals bijvoorbeeld een stroboscooplamp of een stroboscoop-LED. Dergelijke verlichtingsmiddelen zijn in de stand van de techniek bekend. De lichtsignaalopwekmiddelen zijn in het bijzonder van voordeel in 25 troebel water of bij nacht.
De activeringsmiddelen kunnen volgens de uitvinding op velerlei wijzen worden uitgevoerd. Bij voorkeur omvattende activeringmiddelen een betrekkelijk grote drukknop. De drukknop is zodanig groot, dat deze door een willekeurige ongecontroleerde slagbeweging zeker kan 30 worden ingedrukt. Met voordeel is de oppervlakte van de drukknop tenminste 1 cm2, in het bijzonder tenminste 2 cm2, bij voorkeur tenminste 3 cm2, en met de meeste voorkeur zo groot mogelijk. In een bijzondere uitvoeringsvorm steekt de drukknop voorts enigszins uit het oppervlak van de alarminrichting.
35 Met voordeel omvatten de activeringsmiddelen een versnellingsdetector. Hierbij kan worden gedacht aan een zogenaamde 'tilt’-detector. Dit zijn schakelaars die in de stand van de techniek bekend zijn en door een schokbelasting in werking kunnen worden gesteld, zonder dat de richting van de schokbelasting van belang is.
1016912 - 4 -
De alarminrichting kan een AAN/UIT-knop omvatten, voor het juist voorafgaand aan duiken inschakelen van de inrichting, en het na duiken uitschakelen daarvan. Bij voorkeur omvat de inrichting waterdetectiemiddelen voor het in werking stellen van de 5 alarminrichting. Dergelijke waterdetectiemiddelen zijn in de stand van de techniek bekend. Een voorbeeld van deze middelen zijn de detectie-elektroden die ook op duikcomputers worden toegepast.
In het bijzonder is de alarminrichting zodanig uitgevoerd, dat deze aan de pols kan worden gedragen. In de praktijk is gebleken dat 10 de pols een geschikte plaats is om de alarminrichting te bevestigen, daar deze in de praktijk gemakkelijk met de andere hand kan worden bereikt, zodat in een panieksituatie bij ongecoördineerd bewegen de alarminrichting in werking kan worden gesteld.
Met voordeel omvatten de middelen voor bevestiging van de 15 inrichting aan de uitrusting van de duiker een klem. Dit wordt in de praktijk ook wel een clip-bevestiging genoemd. Met deze wijze van bevestigen van de inrichting kan eveneens een ondubbelzinnige oriëntatie van de inrichting ten opzichte van het lichaam van de duiker worden verkregen.
20 In een bijzonder uitvoeringsvorm vormt de inrichting een onderdeel van een gangbare duikcomputer.
In het navolgende zal de uitvinding nader worden toegelicht aan de hand van de bijgaande tekening, daarin toont:
Fig.l een bovenaanzicht van een uitvoeringsvorm van een 25 alarminrichting volgens de uitvinding;
Fig.2 een aanzicht in perspectief van de uitvoeringsvorm volgens fig.l;
Fig.3 een bovenaanzicht van een andere uitvoeringsvorm van een alarminrichting volgens de uitvinding; en 30 Fig.4 een aanzicht in perspectief van de uitvoeringsvorm volgens fig.3.
In fig.l is een uitvoeringsvorm van een alarminrichting volgens de uitvinding getoond, die geschikt is voor bevestiging om de pols.
De alarminrichting omvat een behuizing 1 met daarop een grote 35 drukknop 2 en geluidsopwekmiddelen 3. Met 5 zijn twee waterdetectie-elektroden aangegeven, die dienen voor het in werking stellen van de inrichting bij contact met water.
Met 6 is een polsbandje aangegeven voor bevestiging van de inrichting aan de pols van een duiker.
1016912 - 5 -
Met 7 tenslotte is een zogenaamde resetknop aangegeven waarmee de inrichting na in werking stelling kan worden uitgeschakeld, bijvoorbeeld wanneer de duiker in nood of gevaar gered is.
Voor het testen van de werking van de inrichting volgens de 5 uitvinding boven water kan de inrichting worden ingeschakeld door de elektroden met bevochtigde vingertoppen aan te raken.
Het zal duidelijk zijn dat wanneer in een panieksituatie op ongecontroleerde wijze met de hand in de richting van de alarminrichting volgens de uitvinding wordt geslagen de inrichting op 10 zekere wijze in werking kan worden gesteld. Een en ander is door uitgebreid testen bevestigd.
De geluidsopwekmiddelen zijn in dit geval uitgevoerd in de vorm van een piezo-geluidsopwekinrichting.
Fig.2 toont de inrichting volgens fig.l in perspectivisch 15 aanzicht. Hierin is duidelijk zichtbaar dat de grote drukknop 2 enigszins uit het oppervlak van de inrichting steekt, zodat deze eenvoudig kan worden ingedrukt.
In fig.3 en 4 is een andere voorkeursuitvoeringsvorm van een alarminrichting volgens de uitvinding getoond, waarbij soortgelijke 20 onderdelen met dezelfde verwijzingscijfers zijn aangegeven.
Deze inrichting omvat afgezien van de geluidsopwekmiddelen eveneens een stroboscopisch LED 8, voor het opwekken van een lichtalarm. Bij gebruik van deze inrichting zal de duiker in nood/gevaar niet alleen met behulp van een hoorbaar geluidssignaal, 25 doch eveneens met lichtsignalen zijn positie kan aangeven. Hierdoor kan de duiker nog sneller door de mededuikers worden gevonden.
30 1016912
Claims (8)
1. Alarminrichting voor duikers, tenminste omvattende een elektrische voeding, geluidsopwekmiddelen (3) en activeringsmiddelen (2) voor het in werking stellen van de geluidsopwekmiddelen (3), waarbij de activeringsmiddelen (3) zodanig zijn uitgevoerd dat deze 5 bij gebruik van de alarminrichting in werking kunnen worden gesteld door een ongecontroleerde schokbelasting en dat de inrichting middelen (6) omvat voor bevestiging aan het lichaam of de uitrusting van de duiker in een ondubbelzinnige oriëntatie.
2. Alarminrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de inrichting voorts met de activeringsmiddelen (3) gekoppelde lichtsignaalopwekmiddelen (8) omvat.
3. Alarminrichting volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, 15 dat de activeringsmiddelen een betrekkelijk grote drukknop (3) omvatten.
4. Alarminrichting volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de activeringsmiddelen een versnellings-detector omvatten. 20
5. Alarminrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de inrichting waterdetectiemiddelen (5) omvat waarmee de inrichting in werking kan worden gesteld.
6. Alarminrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de inrichting is uitgevoerd in de vorm van een polshorloge.
7. Alarminrichting volgens een of meer van de voorgaande 30 conclusies, met het kenmerk, dat de middelen voor bevestiging van de inrichting aan de uitrusting van de duiker een klem omvatten.
8. Alarminrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de inrichting een onderdeel vormt 35 van een gangbare duikcomputer. 10 16 9 12
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1016912A NL1016912C2 (nl) | 2000-12-19 | 2000-12-19 | Alarminrichting voor duikers. |
PCT/NL2001/000920 WO2002049910A1 (en) | 2000-12-19 | 2001-12-18 | Diving aid |
US10/451,113 US7201539B2 (en) | 2000-12-19 | 2001-12-18 | Diving aid |
EP01995066A EP1343685A1 (en) | 2000-12-19 | 2001-12-18 | Diving aid |
AU2552202A AU2552202A (en) | 2000-12-19 | 2001-12-18 | Diving aid |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1016912 | 2000-12-19 | ||
NL1016912A NL1016912C2 (nl) | 2000-12-19 | 2000-12-19 | Alarminrichting voor duikers. |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL1016912C2 true NL1016912C2 (nl) | 2002-06-21 |
Family
ID=19772603
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL1016912A NL1016912C2 (nl) | 2000-12-19 | 2000-12-19 | Alarminrichting voor duikers. |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US7201539B2 (nl) |
EP (1) | EP1343685A1 (nl) |
AU (1) | AU2552202A (nl) |
NL (1) | NL1016912C2 (nl) |
WO (1) | WO2002049910A1 (nl) |
Families Citing this family (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US20060181415A1 (en) * | 2005-02-01 | 2006-08-17 | Taeyoung Park | Diver proximity monitoring system and method |
JP2010035135A (ja) * | 2008-05-09 | 2010-02-12 | Seiko Epson Corp | 超音波信号送受信装置、通信装置、ダイバー用通信装置、通信システム、および通信方法 |
DE102012100679B4 (de) * | 2012-01-27 | 2016-02-18 | Michael Feicht | Unterwasserwarnvorrichtung |
US11059550B2 (en) * | 2013-03-11 | 2021-07-13 | Suunto Oy | Diving computer with coupled antenna and water contact assembly |
US11050142B2 (en) | 2013-03-11 | 2021-06-29 | Suunto Oy | Coupled antenna structure |
US20170008604A1 (en) * | 2015-07-09 | 2017-01-12 | David Buster | Underwater Alert Device with Shark Deterrent |
CN108025501B (zh) * | 2015-09-16 | 2020-07-24 | 应用材料公司 | 用于增材制造系统的打印头模块 |
JP6855460B2 (ja) * | 2015-09-16 | 2021-04-07 | アプライド マテリアルズ インコーポレイテッドApplied Materials,Incorporated | 付加製造システムのための調節可能なz軸プリントヘッドモジュール |
TWI798344B (zh) | 2018-02-08 | 2023-04-11 | 芬蘭商順妥公司 | 槽孔模式天線 |
Citations (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2267373A (en) * | 1992-05-27 | 1993-12-01 | Keith Nunnerley Aitchison | Personal security alarm |
WO1994006264A1 (en) * | 1992-08-31 | 1994-03-17 | Kai Markus Martesuo | Instrument |
FR2695747A1 (fr) | 1992-09-11 | 1994-03-18 | Bruel Claude | Dispositif d'alarme individuel pour plongeur sous-marin. |
GB2295910A (en) * | 1994-12-06 | 1996-06-12 | Telko Inc | Personal alarm |
GB2316784A (en) * | 1996-08-30 | 1998-03-04 | Armalarms Limited | Acoustic alarm employing a resonant cavity arrangement |
FR2755023A1 (fr) | 1996-10-30 | 1998-04-30 | Susanyan Karnik | Avertisseur sonore sous-marin |
Family Cites Families (18)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1516648A1 (de) * | 1966-07-22 | 1969-09-25 | Hermann Geiling | Unterwasser-Ortungs- und Verstaendigungsgeraet,insbesondere fuer freischwimmende Taucher |
IL37422A (en) * | 1970-09-03 | 1975-02-10 | Snam Progetti | Automatic device for signaling frogman accidents |
US4336591A (en) * | 1980-07-07 | 1982-06-22 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Maximum depth monitoring apparatus |
US4635242A (en) * | 1984-07-20 | 1987-01-06 | Hart James E | Underwater signalling device |
US5200932A (en) | 1992-01-17 | 1993-04-06 | Ljung Bo H G | Underwater audible signalling device |
US5899204A (en) * | 1993-11-17 | 1999-05-04 | Cochran Consulting, Inc. | Dive computer with wrist activation |
GB2288479A (en) * | 1994-04-15 | 1995-10-18 | Jeremy Neville Dale | Communication apparatus |
FR2740426B1 (fr) | 1995-10-31 | 1997-12-26 | Delattre Bertrand | Dispositif de communication et d'alerte pour plongeur sous-marin |
FR2741853B1 (fr) | 1995-12-04 | 1998-02-20 | Bouzehouane Karim | Appareil automatique de securite portable |
IT1293193B1 (it) * | 1997-02-19 | 1999-02-16 | Htm Sport Spa | Dispositivo di segnalazione di condizioni di pericolo e/o di emergenza per immersioni subacquee. |
US5841345A (en) * | 1997-07-09 | 1998-11-24 | Kestenberg; Howard J. | Two-way communication device having emergency detecting component |
IL121561A (en) * | 1997-08-18 | 2000-10-31 | Divecom Ltd | Underwater communication apparatus and communication network |
US6618059B1 (en) * | 1998-06-26 | 2003-09-09 | Seiko Epson Corporation | Diver's information display device |
JP2000019272A (ja) | 1998-06-29 | 2000-01-21 | Motoi Asonuma | 小型gps付き腕時計 |
US6272073B1 (en) * | 1998-11-20 | 2001-08-07 | Gary L. Doucette | Underwater location and communication device |
WO2000058747A2 (en) | 1999-03-26 | 2000-10-05 | Wulich Wave Ltd. | Underwater communication method, device, and system utilizing a doppler frequency shift |
US6762678B2 (en) * | 2000-06-27 | 2004-07-13 | Susanne Arens | Scuba driver communication and tracking device |
US6856578B2 (en) * | 2001-05-22 | 2005-02-15 | Daniel J. Magine | Underwater alert system |
-
2000
- 2000-12-19 NL NL1016912A patent/NL1016912C2/nl not_active IP Right Cessation
-
2001
- 2001-12-18 EP EP01995066A patent/EP1343685A1/en not_active Ceased
- 2001-12-18 US US10/451,113 patent/US7201539B2/en not_active Expired - Fee Related
- 2001-12-18 WO PCT/NL2001/000920 patent/WO2002049910A1/en active IP Right Grant
- 2001-12-18 AU AU2552202A patent/AU2552202A/xx not_active Withdrawn
Patent Citations (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2267373A (en) * | 1992-05-27 | 1993-12-01 | Keith Nunnerley Aitchison | Personal security alarm |
WO1994006264A1 (en) * | 1992-08-31 | 1994-03-17 | Kai Markus Martesuo | Instrument |
FR2695747A1 (fr) | 1992-09-11 | 1994-03-18 | Bruel Claude | Dispositif d'alarme individuel pour plongeur sous-marin. |
GB2295910A (en) * | 1994-12-06 | 1996-06-12 | Telko Inc | Personal alarm |
GB2316784A (en) * | 1996-08-30 | 1998-03-04 | Armalarms Limited | Acoustic alarm employing a resonant cavity arrangement |
FR2755023A1 (fr) | 1996-10-30 | 1998-04-30 | Susanyan Karnik | Avertisseur sonore sous-marin |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP1343685A1 (en) | 2003-09-17 |
WO2002049910A1 (en) | 2002-06-27 |
US7201539B2 (en) | 2007-04-10 |
US20050019101A1 (en) | 2005-01-27 |
AU2552202A (en) | 2002-07-01 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN2147752Y (zh) | 警报及游乐用手套 | |
NL1016912C2 (nl) | Alarminrichting voor duikers. | |
RU2473130C2 (ru) | Сигнальный браслет для использования в чрезвычайной ситуации | |
JP2005535041A5 (nl) | ||
CN101248466A (zh) | 睡眠警戒设备 | |
US20090289807A1 (en) | Wearable personal alarm device | |
US5859582A (en) | Personal security alarm with twin lights | |
CA2448042A1 (en) | Drowning alarm | |
CN105303767A (zh) | 防跌倒装置 | |
US5006832A (en) | Pocket alarm | |
US4908607A (en) | Anti-pickpocket alarm | |
JP6851654B2 (ja) | 携帯用サイレン及び緊急通報装置、並びにその組み合わせ | |
GB2101783A (en) | Anti-theft device | |
US5949337A (en) | Dual controlled personal alert safety system | |
US6118380A (en) | Switch arrangement for child finder apparatus | |
US20060202807A1 (en) | Vibration induction type alarm | |
CN213545492U (zh) | 一种消防员呼救器 | |
AU2002225522B2 (en) | Diving aid | |
JP3121699U (ja) | 防犯ブザー | |
JP2002172015A (ja) | ストラップ兼用防犯ブザー | |
JP3116975U (ja) | Ledライト付き護身用警報器 | |
US20210339298A1 (en) | Clean head, system and method for use in cleaning a fluid conduit | |
US20120024221A1 (en) | Signal and marker tool | |
TWI524309B (zh) | 前臂姿勢偵測作為警報之穿戴式裝置 | |
WO2020049306A1 (en) | Communicator |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PD2B | A search report has been drawn up | ||
SD | Assignments of patents |
Owner name: ERIC ALEXANDER SCHMETS |
|
VD1 | Lapsed due to non-payment of the annual fee |
Effective date: 20090701 |