NL1012010C2 - Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom. - Google Patents

Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom. Download PDF

Info

Publication number
NL1012010C2
NL1012010C2 NL1012010A NL1012010A NL1012010C2 NL 1012010 C2 NL1012010 C2 NL 1012010C2 NL 1012010 A NL1012010 A NL 1012010A NL 1012010 A NL1012010 A NL 1012010A NL 1012010 C2 NL1012010 C2 NL 1012010C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
assembly
tube
patient
pipe piece
lip
Prior art date
Application number
NL1012010A
Other languages
English (en)
Inventor
Pieter Meine Oosten
Original Assignee
Pieter Meine Oosten
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pieter Meine Oosten filed Critical Pieter Meine Oosten
Priority to NL1012010A priority Critical patent/NL1012010C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1012010C2 publication Critical patent/NL1012010C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B17/00Surgical instruments, devices or methods, e.g. tourniquets
    • A61B17/34Trocars; Puncturing needles
    • A61B17/3417Details of tips or shafts, e.g. grooves, expandable, bendable; Multiple coaxial sliding cannulas, e.g. for dilating
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B90/00Instruments, implements or accessories specially adapted for surgery or diagnosis and not covered by any of the groups A61B1/00 - A61B50/00, e.g. for luxation treatment or for protecting wound edges
    • A61B90/20Surgical microscopes characterised by non-optical aspects
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B17/00Surgical instruments, devices or methods, e.g. tourniquets
    • A61B17/00234Surgical instruments, devices or methods, e.g. tourniquets for minimally invasive surgery
    • A61B2017/00238Type of minimally invasive operation
    • A61B2017/00261Discectomy

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Oral & Maxillofacial Surgery (AREA)
  • Surgical Instruments (AREA)

Description

Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de ructwer-velkolom.
De uitvinding heeft onder meer betrekking op een samenstel voor gebruik bij neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom.
Het is bekend om neuro-chirurgische operaties 5 aan de rugwervelkolom, in het bijzonder lumbale discecto-mie (hernia) , uit te voeren met behulp van een endoscoop, die reikt door een vanaf de rugzijde van de patient ingebrachte operatiebuis.
Hierbij is eerst de plaats van de tussenwervel-10 schijf en de gewenste inbrenghoek of werkhoek met behulp van doorlichten bepaald. Daarna wordt een kleine incisie gemaakt op 1 è 2 cm. uit de middellijn van de rugwervelkolom. Op die plaats wordt vervolgens een biopsienaald, op de rand van de wervelboog ingevoerd tot op het bot. Deze 15 naald is aanvankelijk gevuld met een stopnaald, om indringing van huid in de naald te voorkomen. Vervolgens wordt een zogenaamde Kirschnerdraad (K-draad) ingevoerd en wordt de biopsienaald verwijderd. Dan worden achtereenvolgens oprekbuisjes om de naald neergelaten en weer verwijderd, 20 welke buisjes een oplopende diameter bezitten. Zo wordt een tweede buis, dan een derde buis, een vierde buis enz. ingevoerd, waarbij aldus de doorgang door het spierweefsel verruimd wordt.
Tenslotte plaatst men de operatiebuis met de 1012010' 2 gewenste diameter. Op het boveneind daarvan zet men een endoscoophouder vast, met een met een videoscherm verbonden endoscoop die in de operatiebuis reikt. De endoscoophouder reikt daarbij om de buis heen. Hierdoor steekt de 5 buis een aanzienlijk eind van de huid van de patient uit.
Vervolgens verricht men de nodige handelingen met gereedschap dat door de operatiebuis heen reikt naar het herniagebied.
Een nadeel hiervan is dat de endoscoop -ofschoon 10 relatief dun- in de weg kan zitten bij de te verrichten operatieve handelingen. Voorts is het beeld van een endoscoop niet altijd even duidelijk, als gevolg van boor-slijpsel dat zich af zet op de kop van de endoscoop. De endoscoop dient regelmatig vervangen te worden, hetgeen 15 een aanzienlijke kostenpost betekent.
Een verder nadeel is dat de endoscoophouder de bereikbaarheid van de buis voor de chirurg nadelig beïnvloedt: de chirurg zal als het ware om de endoscoophouder heen moeten werken. De van de endoscoophouder lopende 20 leidingen voor het licht en beeld beperken de bewegingsvrijheid van de chirurg verder. Bovendien dient men gebruik te maken van een speciaal - verlengd - gereedschap.
Het beeld dat verkregen wordt met de endoscoop is twee-dimensionaal, waardoor de chirurg zich telkens 25 weer moet inspannen om tot een juiste plaatsbepaling in de diepte te komen.
De uitvinding heeft tot doel op tenminste enige van de hiervoor genoemde tekortkomingen verbetering te verschaffen, en voorziet daartoe -vanuit één aspect- in 30 een samenstel voor gebruik bij neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom, omvattend een buisstuk voor het verschaffen van een doorgang van buiten tot op de lamina arcus vertebrae van een patient, welk buisstuk een lengte bezit die afgestemd is op de afstand van het huid-35 oppervlak van de patient tot de voornoemde lamina, voorts omvattend een inspectiemiddel voor het gebied van de lamina aan het distale, in het lichaam te brengen eind van T012010 3 het buisstuk, welk inspectiemiddel vrij van het buisstuk opstelbaar is.
Het te gebruiken buisstuk kan hierdoor zo kort mogelijk gehouden worden. Hierdoor wordt een maximaal 5 mogelijke lichtinval op de operatieplek in de patient verkregen, waardoor de chirurg de operatie nauwkeuring kan uitvoeren. Door de korte lengte van het buisstuk kan met gebruikelijk gereedschap geopereerd worden.
Bij voorkeur is het inspectiemiddel geschikt om 10 tijdens gebruik buiten het buisstuk opgesteld te worden. Dit levert bijzondere voordelen op: de volledige doorsnede van het buisstuk is beschikbaar, zodat het gereedschap beter manipuleerbaar is en de lichtval op de operatieplek verder vergroot is, zodat de chirurg nog nauwkeuriger kan 15 werken. Het buisstuk zelf is bovendien beter toegankelijk vanaf de proximale zijde. Bovendien kan het inspectiemiddel steeds weer opnieuw gebruikt worden.
Bij voorkeur omvat het inspectiemiddel een zelfstandig opgestelde, een stereoscopisch beeld verschaf-2 0 fende microscoop. Het kijken met behulp van deze microscoop biedt het voordeel dat een drie-dimensionaal beeld verkregen wordt, waardoor de chirurg een positie direct en nauwkeurig kan vaststellen.
Het buisstuk is bij voorkeur aan het proximale 25 uiteinde voorzien van middelen voor het hanteren van het buisstuk. Deze hanteringsmiddelen bezitten bij voorkeur de vorm van een radiale lip, welke lip loodrecht staat op de hartlijn van het buisstuk. De lip kan daarbij een uiteinde bezitten, dat verplaatst gelegen is ten opzichte van het 30 gedeelte daarvan dat aansluit op het buisstuk. Het uitein-degedeelte van de lip is bijvoorbeeld versprongen gelegen ten opzichte van het aansluitgedeelte.
Bij voorkeur bezit het buisstuk een cirkel-cilindrische doorsnede, met een diameter van 1,5-2 cm, bij 35 voorkeur 1,6 cm. Bij voorkeur bezit het buisstuk - althans het cilindrische gedeelte daarvan T een maximale lengte van ongeveer 6 cm.
1012010 4
Voor ingrepen aan patiënten met een relatief dikke vetlaag kan het samenstel volgens de uitvinding een buisstuk omvatten, waarvan het proximale einde trechtervormig is. Het buisstuk bezit daarbij een daarop in dista-5 le richting aansluitend recht gedeelte van ongeveer 6 cm.
In een uitgebreide vorm omvat het samenstel volgens de uitvinding een aantal oprekbuizen voor opeenvolgende inbrenging in het lichaam van de betreffende patient voor trapsgewijze vergroting van een doorgang naar 10 de genoemde lamina.
Vanuit een ander aspect verschaft de uitvinding een samenstel omvattend een aantal operatieve buisstukken voor het samenstel van een der voorgaande conclusies, waarbij de buisstukken een verschillende lengte bezitten 15 voor afstemming op de dikte van het bovenliggende zachte weefsel van de betreffende patient.
Vanuit weer een ander aspect voorziet de uitvinding in een werkwijze voor het opereren van een hernia aan de ruggwervelkolom, waarbij een incisie wordt gemaakt in 20 de huid van een patient, een doorgang wordt gemaakt van buiten de patient tot op de lamina arcus vertebrae van de patient, de doorgang in opeenvolgende stappen geleidelijk wordt verwijd, een operatiebuisstuk wordt ingebracht in de doorgang, welk operatiebuisstuk tot bij of vlak boven de 25 huid van de patient reikt, vervolgens een microscoop wordt bijgeplaatst voor inspectie van het gebied van de lamina aan het eind van het buisstuk, en daarna met behulp van op zich bekende middelen de eigenlijke neuro-chirurgische handelingen verricht worden.
30 Bij voorkeur wordt daarbij gebruik gemaakt van een vrij van en op afstand van het operatiebuisstuk opgestelde microscoop voor het volgen en sturen van de neuro-chirurgische handelingen.
Vanuit een verder aspect verschaft de uitvinding 35 een buisstuk kennelijk geschikt voor gebruik in het samenstel en/of in de werkwijze volgens de uitvinding, waarbij het buisstuk een in hoofdzaak gestrekt gedeelte bezit met 1012010 5 een lengte van maximaal ongeveer 6 cm.
De uitvinding zal worden toegelicht aan de hand van een uitvoeringsvoorbeeld, in samenhang met de bijgevoegde tekeningen. Getoond wordt in: 5 figuur 1 een dwarsdoorsnede van een rugwervelko- lom van een patient, met een opstelling van een voorbeeld-uitvoering van een samenstel volgens de uitvinding; en figuur 2 een aantal mogelijke uitvoeringsvormen van het buisstuk volgens de uitvinding, als een groep 10 weergegeven.
Het rugwervelkolomgebied 1 van de patient die een hernia-operatie ondergaat is in figuur 1 weergegeven, met een doornuitsteeksel 2 van een rugwervel, dat omgeven is door spierweefsel onder de vetlaag 4 van de huid 30, 15 waarbij voorts het bindweefsel 7 is weergegeven, dat het zenuwkanaal 5 voor een groot deel omgeeft, en dat aansluit op een tussenwervelschijf van hard collageen 6, gevuld met zacht collageen 8. Zoals te zien is het zachte collageen 8 doorgebroken met een hernia-vormend gedeelte 9 dat aankomt 20 tegen het zenuwkanaal 5.
Voorafgaande aan de situatie weergegeven in figuur 1 is op op zich bekende wijze en met op zich bekende middelen in de huid 30 een insnijding gemaakt, even naast de middellijn van de rugwervel. In langsrichting 25 gezien is de insnijding gemaakt ter hoogte van de rand van de wervelboog 11. Vervolgens wordt in de insnijding een biopsienaald ingevoerd, totdat het distale eind daarvan op het bot van de wervel komt, ter plaatse van oppervlak 10 (lamina). Vervolgens wordt een geleidingsdraad ingevoerd, 30 waarop een dilator- of oprekbuisje van bijvoorbeeld 5 mm doorsnede doorgelaten wordt om een ruimere doorgang in het spierweefsel 3 te maken. Om die dilator wordt vervolgens een wijdere dilator van bijvoorbeeld 10 mm geschoven, en daaromheen een verdere dilator van ongeveer 15 mm. Aldus 35 wordt de doorgang door het spierweefsel 3 geleidelijk aan verwijd. Tenslotte voert men in de doorgang in het spierweefsel 3 het in figuur 1 weergegeven buisstuk 12 in, dat, 1012010' 6 zoals weergegeven is in figuur 2, voorzien is van een zoekrand 17 om invoering te vergemakkelijken.
Het buisstuk 12 is gekozen om een lengte L te hebben, die zo veel mogelijk past bij de afstand tussen 5 oppervlak 10 van de wervelvleugel tot de huid 30.
Het proximale uiteinde van het buisstuk 12 bezit een rand 14, waarop een lip 15 bevestigd is, die via knik 17 over gaat in bevestigingsgedeelte 16 waarmee het buisstuk 12 gemakkelijk gehanteerd en geplaatst kan worden 10 door de chirurg. Opgemerkt wordt dat een dergelijke vorm van een lip aan het buisstuk op zich bekend is van operaties waarbij gebruik wordt gemaakt van een endoscoop, maar daarbij wordt deze lip gebruikt voor het vastleggen van het buisstuk, hetgeen nodig is omdat de endoscoop daarop 15 gemonteerd wordt.
Boven het buisstuk 12, in lijn met de hartlijn S van het buisstuk 12, wordt vervolgens een microscoop 20 geplaatst, met onafhankelijk van de patient en van het buisstuk 12 op te stellen microscoophouder 21, waaraan een 20 lens 22 en een stereoscopisch oculair 23 bevestigd zijn.
Tijdens het opereren kan een chirurg een boor neerlaten in het buisstuk 12, om een gat 11 in het wervel-bot te boren. Vervolgens kunnen andere gereedschappen neergelaten worden om het bindweefsel 7 plaatselijk weg te 25 halen en vervolgens de hernia 9 te verwijderen.
Door de minimale lengte van het buisstuk 12 kan voldoende licht voor de microscoop op het werkgebied onder het buisstuk 12 vallen, zodat de chirurg, kijkend vanaf richting E, de operatie nauwkeurig kan uitvoeren. De 30 inwendige diameter van het buisstuk 12 kan 16 mm bedragen. De lengtes worden afgestemd op de afstand tussen wervelbot en de huid van de betreffende patient, waarbij het voordelig is om over een aantal buisstukken te beschikken, zoals weergegeven in figuur 2.
35 In figuur 2 zijn weergegeven de buisstukken 12, 112, 212 en 312, waarbij de buisstukken 12, 112 en 212 van elkaar verschillen door verschillende lengtes, respectie- 1012010 7 velijk L van 6 cm, LI van 5 cm en L2 van 14 cm. Het buis-stuk 312 bezit een kegelvormig proximaal gedeelte, met een hoek oi van 30°, een einddiameter van 6 cm, met een lengte L3' van 6 cm en een kegellengte L3'' van ongeveer 4 cm.
5 Het buisstuk 312 wordt gebruikt bij hernia-operaties op patiënten waarbij de afstand tussen oppervlak 10 en de huid 30 door een relatief dikke vetlaag 4 groter is dan ongeveer 6 cm. Het wijd uitlopende -divergerende- buis-stukgedeelte 318 zorgt er dan voor dat onlangs de relatief grote lengte toch voldoende licht op de operatieplek valt, zodat ook in dat geval van de microscoop gebruik gemaakt kan worden.
1012010

Claims (26)

1. Samenstel voor gebruik bij neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom, omvattend een buisstuk voor het verschaffen van een doorgang van buiten tot op de lamina arcus vertebrae van een patient, welk buisstuk een 5 lengte bezit die afgestemd is op de afstand van het huidoppervlak van de patient tot de voornoemde lamina, voorts omvattend een inspectiemiddel voor het gebied van de lamina aan het distale, in het lichaam te brengen eind van het buisstuk, welk inspectiemiddel vrij van het buisstuk 10 opstelbaar is.
2. Samenstel volgens conclusie 1, waarbij het inspectiemiddel geschikt is om tijdens gebruik buiten het buisstuk opgesteld te worden.
3. Samenstel volgens een der voorgaande conclu-15 sies, waarbij het inspectiemiddel een zelfstandig opgestelde, een stereoscopisch beeld verschaffende microscoop omvat.
4. Samenstel volgens conclusie 1, 2 of 3, waarbij de buis aan het proximale eind voorzien is van midde- 20 len voor het hanteren van het buisstuk.
5. Samenstel volgens conclusie 4, waarbij de hanteringsmiddelen de vorm van een radiale lip bezitten, welke lip loodrecht staat op de hartlijn van het buisstuk.
6. Samenstel volgens conclusie 5, waarbij de lip 25 een uiteinde bezit, dat verplaatst gelegen is ten opzichte van het gedeelte daarvan dat aansluit op het buisstuk.
7. Samenstel volgens conclusie 6, waarbij het uiteindegedeelte van de lip versprongen gelegen is ten opzichte van het aansluitgedeelte.
8. Samenstel volgens een der voorgaande conclu sies, waarbij het buisstuk een cirkel-cilindrische doorsnede bezit, met een diameter van 1,5-2 cm, bij voorkeur 1,6 cm.
9. Samenstel volgens een der voorgaande conclu- 1012010 sies, waarbij de buis een in hoofdzaak gestrekt gedeelte omvat met een maximale lengte van ongeveer 6 cm.
10. Samenstel volgens een der conclusies 1-9, waarbij het proximale einde van het buisstuk trechtervor- 5 mig is en waarbij de totale lengte bij voorkeur ongeveer 10 cm bedraagt.
11. Samenstel volgens conclusie 10, waarbij de trechterwand ongeveer 4 cm hoog is, en bij voorkeur onder een -gemiddelde hoek van ongeveer 30 graden ten opzichte 10 van de hartlijn staat.
12. Samenstel volgens een der voorgaande conclusies, voorts omvattend een aantal oprekbuizen voor opeenvolgende inbrenging in het lichaam van de betreffende patient voor trapsgewijze vergroting van een doorgang naar 15 de genoemde lamina.
13. Samenstel omvattend een aantal buisstukken voor het samenstel van een der voorgaande conclusies, waarbij de buisstukken een verschillende lengte bezitten voor afstemming op de dikte van het bovenliggende zachte 20 weefsel van de betreffende patient.
14. Werkwi j ze voor het opereren van een hernia aan de ruggwervelkolom, waarbij een incisie wordt gemaakt in de huid van een patient, een doorgang wordt gemaakt van buiten de patient tot op de lamina arcus vertebrae van de 25 patient, de doorgang in opeenvolgende stappen geleidelijk wordt verwijd, een operatiebuisstuk wordt ingebracht in de doorgang, welke operatiebuisstuk tot bij of vlak boven de huid van de patient reikt, vervolgens een microscoop wordt bijgeplaatst voor inspectie van het gebied van de lamina 30 aan het eind van de buis, en daarna met behulp van op zich bekende middelen de eigenlijke neuro-chirurgische handelingen verricht worden.
15. Werkwijze volgens conclusie 14, waarbij gebruik wordt gemaakt van een vrij van en op afstand van 35 het operatiebuisstuk opgestelde microscoop voor het volgen en sturen van de neuro-chirurgische handelingen.
16. Buisstuk voor het samenstel volgens een der 1012010 conclusies 1-13 en/of de werkwijze volgens conclusie 14 of 15, waarbij het buisstuk een in hoofdzaak recht gedeelte bezit met een lengte van maximaal ongeveer 6 cm.
17. Buiststuk volgens conclusie 16, waarbij het 5 buisstuk een cirkel-cilindrische doorsnede bezit, met een diameter van 1,5-2 cm, bij voorkeur 1,6 cm.
18. Buisstuk volgens conclusie 16 of 17, waarbij het buisstuk aan het proximale eind voorzien is van middelen voor het hanteren van het buisstuk.
19. Buisstuk volgens conclusie 18, waarbij de hanteringsmiddelen de vorm van een radiale lip bezitten, welke lip loodrecht staat op de hartlijn van het buisstuk.
20. Buisstuk volgens conclusie 19, waarbij de lip een uiteinde bezit, dat verplaatst gelegen is ten 15 opzichte van het gedeelte daarvan dat aansluit op het buisstuk.
21. Buisstuk volgens conclusie 20, waarbij het uiteindegedeelte van de lip versprongen gelegen is ten opzichte van het aansluitgedeelte.
22. Buisstuk volgens een der conclusies 16-21, waarbij het proximale einde van het buisstuk trechtervormig is.
23. Samenstel volgens conclusie 22, waarbij de trechter een hoogte bezit van ongeveer 4 cm en bij voor- 25 keur onder een gemiddelde hoek staat ten opzichte van de hartlijn van ongeveer 30 graden.
24. Samenstel voorzien van een of meer van de in de bijbehorende beschrijving omschreven en/of in de bijbehorende tekeningen getoonde kenmerkende maatregelen.
25. Werkwijze omvattend van een of meer van de in de bijbehorende beschrijving omschreven en/of in de bijbehorende tekeningen getoonde kenmerkende stappen.
26. Buiststuk voorzien van een of meer van de in de bijbehorende beschrijving omschreven en/of in de bijbe- 35 horende tekeningen getoonde kenmerkende maatregelen. -o-o-o-o-o-o-o-o- AF/KP 1012010
NL1012010A 1999-05-10 1999-05-10 Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom. NL1012010C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1012010A NL1012010C2 (nl) 1999-05-10 1999-05-10 Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1012010A NL1012010C2 (nl) 1999-05-10 1999-05-10 Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom.
NL1012010 1999-05-10

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1012010C2 true NL1012010C2 (nl) 2000-11-13

Family

ID=19769161

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1012010A NL1012010C2 (nl) 1999-05-10 1999-05-10 Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1012010C2 (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2007027451A2 (en) * 2005-08-30 2007-03-08 Weiss Steven J Apparatus and method for mitral valve repair without cardiopulmonary bypass, including transmural techniques

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1997034536A2 (en) * 1996-03-22 1997-09-25 Sdgi Holdings, Inc. Devices and methods for percutaneous surgery
US5748366A (en) * 1993-05-07 1998-05-05 Olympus Optical Co., Ltd. Surgical microscope
EP0890341A1 (en) * 1997-07-11 1999-01-13 Olympus Optical Co., Ltd. Apparatus and method for percutaneaously securing a working space, e.g. in lumbar discectomy
EP0905538A2 (en) * 1997-09-26 1999-03-31 Picker International, Inc. Microscope calibration

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5748366A (en) * 1993-05-07 1998-05-05 Olympus Optical Co., Ltd. Surgical microscope
WO1997034536A2 (en) * 1996-03-22 1997-09-25 Sdgi Holdings, Inc. Devices and methods for percutaneous surgery
EP0890341A1 (en) * 1997-07-11 1999-01-13 Olympus Optical Co., Ltd. Apparatus and method for percutaneaously securing a working space, e.g. in lumbar discectomy
EP0905538A2 (en) * 1997-09-26 1999-03-31 Picker International, Inc. Microscope calibration

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2007027451A2 (en) * 2005-08-30 2007-03-08 Weiss Steven J Apparatus and method for mitral valve repair without cardiopulmonary bypass, including transmural techniques
WO2007027451A3 (en) * 2005-08-30 2007-07-12 Steven J Weiss Apparatus and method for mitral valve repair without cardiopulmonary bypass, including transmural techniques

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4276248B2 (ja) 経皮的脊柱外科手術に使用される装置
US6980849B2 (en) Instrumentation and method for performing image-guided spinal surgery using an anterior surgical approach
US7763055B2 (en) Instruments and methods for stabilization of bony structures
US7993378B2 (en) Methods for percutaneous spinal surgery
US9066751B2 (en) Instrumentation and method for mounting a surgical navigation reference device to a patient
US6793656B1 (en) Systems and methods for fixation of adjacent vertebrae
JP4223812B2 (ja) 経皮的外科手術用装置及び方法
US6993374B2 (en) Instrumentation and method for mounting a surgical navigation reference device to a patient
JP4326134B2 (ja) 外科的手順を実行する方法及び装置
US8840621B2 (en) Spinal access systems and methods
US20220370061A1 (en) Endoscopic portal protective shield assembly
NL1012010C2 (nl) Samenstel voor neuro-chirurgische operaties aan de rugwervelkolom.
JP2022508311A (ja) 半透明の照明付き内視鏡プローブ
He et al. V-Shape Bichannel Endoscopic Lumbar Fusion

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
SD Assignments of patents

Owner name: SDGI HOLDINGS, INC.