NL1005384C2 - Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur. - Google Patents

Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur. Download PDF

Info

Publication number
NL1005384C2
NL1005384C2 NL1005384A NL1005384A NL1005384C2 NL 1005384 C2 NL1005384 C2 NL 1005384C2 NL 1005384 A NL1005384 A NL 1005384A NL 1005384 A NL1005384 A NL 1005384A NL 1005384 C2 NL1005384 C2 NL 1005384C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
door
sleeve
door handle
spring
housing
Prior art date
Application number
NL1005384A
Other languages
English (en)
Inventor
Arlindo Martins Da Silva
Original Assignee
Centrex Limited
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Centrex Limited filed Critical Centrex Limited
Priority to NL1005384A priority Critical patent/NL1005384C2/nl
Priority to DE1997118439 priority patent/DE19718439B4/de
Application granted granted Critical
Publication of NL1005384C2 publication Critical patent/NL1005384C2/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05BLOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
    • E05B3/00Fastening knobs or handles to lock or latch parts
    • E05B3/06Fastening knobs or handles to lock or latch parts by means arranged in or on the rose or escutcheon
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05BLOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
    • E05B3/00Fastening knobs or handles to lock or latch parts
    • E05B3/06Fastening knobs or handles to lock or latch parts by means arranged in or on the rose or escutcheon
    • E05B3/065Fastening knobs or handles to lock or latch parts by means arranged in or on the rose or escutcheon with spring biasing means for moving the handle over a substantial distance, e.g. to its horizontal position

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)
  • Patch Boards (AREA)

Description

Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur
De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het openen van een deur omvattende een deurbeslag voorzien van een opening voor opname van een niet ronde 5 stift, welke stift door de deur en door de in de deur te plaatsen sloteenheid gevoerd kan worden en ten minste een deurklink.
Een dergelijke inrichting is algemeen bekend en wordt gebruikelijk toegepast bij allerlei soorten deuren.
Een nadeel van de bekende inrichting is dat de stabiliteit van de deurklink(en) vaak 10 onvoldoende is. Een verder nadeel van de bekende inrichting is dat de mogelijkheden tot variatie in uitvoering beperkt zijn.
Met de uitvinding wordt dan ook onder meer beoogd een inrichting te verschaffen die de bovengenoemde nadelen niet heeft. Daartoe vertoont een inrichting volgens de uitvinding het kenmerk dat de inrichting een bus bevat, te plaatsen in de opening van het 15 deurbeslag, welke bus in werking de stift ondersteunt. Hierdoor wordt de stabiliteit van de stift en daarmee van de inrichting sterk verbeterd.
Een uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de bus en de deurklink aan de aan elkaar te koppelen zijde een zodanige vorm hebben dat het uiteinde van de bus en het einde van de deurklink nagenoeg spelingsvrij in of aan 20 elkaar passen. Hierdoor wordt de stabiliteit aanzienlijk verbeterd doordat hierdoor de eventuele speling tussen bus en deurklink wordt opgevangen.
Een verdere uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat het einde van de deurklink een ronde doorsnede heeft en het uiteinde van de bus omsluit.
1005384 -2-
Een verdere uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de deurklink voorzien is van een opening voor het opnemen van de stift.
De uitvinding heeft tevens betrekking op een inrichting voorzien van een terugveerinrichting voor een deurklink omvattende een behuizing voorzien van een 5 opening voor doorvoer van de stift, de bus voor het geleiden van de stift, veermiddelen voor het naar de rusttoestand terugbrengen van de deurklink en begrensmiddelen voor het begrenzen van een draaibeweging van de deurklink.
Een terugveerinrichting voor toepassing in een dergelijke inrichting is bekend uit de Europese octrooiaanvrage EP-A-0213849. Hierin wordt een terugveerinrichting 10 beschreven welke toegepast kan worden als extra terugveerinrichting voor de deurklink. Het is bekend dat het in de slot-eenheid van de deur aanwezige veermechanisme na verloop van tijd verslechtert en tenslotte niet meer functioneert. Hierdoor blijft de deurklink dan in de stand staan waarin de deur open blijft, meestal de onderste stand.
Dit wordt mede veroorzaakt door het gewicht van de deurklink. Door het toepassen van 15 een extra terugveerinrichting blijft de deurklink ook na het defect raken van het in de sloteenheid aanwezige veermechanisme in de (meestal horizontale) rustpositie terugkomen. Verder zal door toepassing van een terugveerinrichting het veermechanisme in de sloteenheid langer mee gaan doordat dit veermechanisme minder zwaar belast wordt.
20 Een nadeel van deze bekende terugveerinrichting is dat de terugveerinrichting samen met de deurklink als een geheel vervaardigd dient te worden. Dit is nadelig omdat hiermee de opslag en het vervoer van dergelijke gecombineerde deurklinken en terugveerinrichtingen bemoeilijkt wordt, en tevens veel meer ruimte inneemt bij opslag et cetera. Een verder nadeel is dat de mogelijkheden tot variatie klein zijn dan wel dat de 25 winkelier veel meer soorten op voorraad dient te hebben om de eindgebruiker een volledig assortiment aan te kunnen bieden.
1005384 -3-
Uit de internationale octrooiaanvrage WO 81/01865 is een terugveerinrichting bekend welke los te vervaardigen is. Deze bekende terugveerinrichting heeft echter als nadeel dat deze in de deur geplaatst dient te worden. Dit is echter niet in alle, met name dunne, deuren mogelijk en vereist tevens een extra handeling om ruimte in de deur te verkrijgen 5 voor de terugveerinrichting. Verder zullen bij deze bekende terugveerinrichting de bevestigingsschroeven ten minste aan één zijde zichtbaar blijven. Hetgeen meestal esthetisch niet gewenst is. Tenslotte is deze bekende terugveerinrichting slechts toepasbaar bij een cirkelvormige behuizing en niet bij een rechthoekvormige behuizing aangezien de bevestigingsschroeven zowel de terugveerinrichting als het deurbeslag aan 10 de deur bevestigen.
Met de uitvinding wordt tevens beoogd een inrichting voor het openen van een deur voorzien van een terugveerinrichting te verschaffen welke de bovengenoemde nadelen niet heeft.
Een bijzonder gunstige uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding 15 voorzien van een terugveerinrichting heeft het kenmerk dat de bus in de behuizing omsloten wordt door de veermiddelen en de begrensmiddelen en welke bus aan een uiteinde voorzien is van een transversale groef voor het opnemen van een uiteinde van de veermiddelen en voor het opnemen van ten minste een inwendig uitsteeksel van de begrensmiddelen waarbij de behuizing is ingericht voor het vasthouden van het andere 20 uiteinde van de veermiddelen.
Hierdoor wordt een terugveerinrichting verkregen welke als losse eenheid op of in een deur geplaatst kan worden, waarbij door toepassing van de bus de terugveerinrichting als geheel ondersteund wordt op de stift welke stift door de deur heen gevoerd wordt. Door toepassing van de bus is het niet langer noodzakelijk om de deurklink vast te 25 koppelen aan de veermiddelen. Door de bus te voorzien van een transversale groef wordt het mogelijk een uiteinde van de veermiddelen aan de bus te koppelen waardoor bij draaiing van de deurklink en dus van de stift en de bus de veermiddelen gespannen worden waardoor er een terugstelkracht ontstaat voor het in de ruststand terugstellen van 1005384 -4- de deurklink. De transversale groef dient tevens voor het koppelen van de begrensmiddelen aan de bus, waardoor de begrensmiddelen bij een draaiing van de deurklink mee draaien en uiteindelijk de draaiing begrenzen.
Een uitvoeringsvorm van een terugveerinrichting volgens de uitvinding heeft het 5 kenmerk dat de terugveerinrichting vergrendelmiddelen bevat voor het op de bus vergrendelen van de veermiddelen en de begrensmiddelen. Door toepassing van vergrendelmiddelen is het eenvoudiger om de terugveerinrichting als los product te verhandelen, in voorraad te hebben et cetera omdat de onderdelen, te weten de veermiddelen en de begrensmiddelen niet meer van de bus kunnen schuiven.
10 Een verdere uitvoeringsvorm van een terugveerinrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de bus aan het uiteinde waar zich de transversale groef bevindt is voorzien van een uitwendige radiale groef voor het opnemen van ringvormige vergrendelmiddelen. Hiermee wordt een terugveerinrichting verkregen waarbij de veermiddelen en de begrensmiddelen op de bus vergrendeld worden waardoor deze niet 15 van de bus kunnen schuiven, verder kunnen indien nodig de veermiddelen en/of de begrensmiddelen snel en eenvoudig van de bus verwijderd worden indien dit nodig is om deze bijvoorbeeld te vervangen door een ander exemplaar.
Een uitvoeringsvorm van een terugveerinrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de behuizing cirkelvormig is en voorzien is van bevestigingsgaten, en dat 20 de terugveerinrichting verder een rozet omvat welke te plaatsen is over de behuizing. Hierdoor wordt op eenvoudige wijze een mogelijkheid verschaft om de schroefgaten van de behuizing en de schroeven aan het zicht te onttrekken.
Een verdere uitvoeringsvorm van een terugveerinrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de behuizing aan de buitenzijde voorzien is van schroefdraad en de 25 rozet inwendig voorzien is van complementaire schroefdraad. Hierdoor wordt het mogelijk om de rozet stevig op de behuizing te bevestigen en anderzijds snel los te kunnen halen.
1005384 -5-
De uitvinding heeft tevens betrekking op een terugveerinrichting, een bus en een deurklink voor toepassing in een inrichting voor het openen van een deur.
De uitvinding zal hierna bij wijze van voorbeeld nader worden toegelicht aan de hand van de bijgaande figuren. Hierin toont: 5 Figuur 1 een uitvoeringsvoorbeeld van een inrichting voor het openen van een deur voorzien van een terugveerinrichting volgens de uitvinding,
Figuur 2 een uitvoeringsvoorbeeld van een bus van een terugveerinrichting uit figuur 1 meer in detail,
Figuur 3 de begrensmiddelen van de terugveerinrichting uit figuur 1 meer in 10 detail, en
Figuur 4 de behuizing van de terugveerinrichting uit figuur 1 meer in detail.
Figuur 1 toont in onderdelen een uitvoeringsvoorbeeld van een inrichting 1 volgens de uitvinding voor het openen van een deur voorzien van een terugveerinrchting voor het naar de rusttoestand laten terugveren van een deurklink. Een dergelijke inrichting omvat 15 gewoonlijk een deurbeslag, bijvoorbeeld in de vorm van een behuizing, een stift, een sloteenheid en ten minste een deurklink. De sloteenheid van een deur is gewoonlijk voorzien van een veermechanisme om de deurklink terug te laten veren naar de rusttoestand. Echter dit veermechanisme verslechtert na verloop van tijd en functioneert uiteindelijk helemaal niet meer. Om er voor te zorgen dat de deurklink ook dan nog naar 20 de rusttoestand (meestal de horizontale stand) terugkeert verschaft de uitvinding een terugveerinrichting welke bijvoorbeeld toe te passen is in combinatie met de al aanwezige deursloteenheden.
De terugveerinrichting omvat in dit uitvoeringsvoorbeeld een behuizing 3 voorzien van een opening 7 waardoorheen een bus 5 is geplaatst, welke bus inwendig een met een toe 25 te passen stift overeenkomstige vorm heeft. Nadat de bus in de behuizing is geplaatst worden veermiddelen 9 om de bus in de behuizing aangebracht. Vervolgens worden begrensmiddelen 11 om de bus op de veermiddelen geplaatst, waarna tenslotte de vergrendelmiddelen 13 op de bus worden aangebracht. De opening 7 is geschikt voor 1005384 -6- het opnemen van de stift 15 welke door een deur en door een sloteenheid (niet getoond) van de deur wordt geschoven. Op de stift wordt aan één of beide zijden een deurklink 17 geplaatst en tegenschuiven geborgd door een borgschroef 19.
De behuizing 3 kan iedere gewenste vorm hebben, bijvoorbeeld in plaats van een 5 cirkelvorm een zogeheten schildvorm, langwerpige, eventueel rechthoekvorm.
Indien het gewenst is om de bevestigingsschroeven waarmee de terugveerinrichting op of in de deur bevestigd is aan het zicht te onttrekken kan de terugveerinrichting nog voorzien worden van een afschermbehuizing bijvoorbeeld uitgevoerd als deurbeslag. In figuur 1 is dit getoond in de vorm van een rozet 21. Uiteraard zal bij een andere vorm 10 behuizing 3 tevens meestal gekozen worden voor een andere vorm afschermbehuizing. Doordat de terugveerinrichting los van de deurklink vervaardigd en gemonteerd kan worden hoeft er bij het ontwerp van de deurklink geen rekening te worden gehouden met een nog eventueel hier overheen aan te brengen afschermbehuizing zoals bij de tot nu toe bekende terugveerinrichtingen in combinatie met deurbeslagen noodzakelijk was. 15 Tevens bestaat er nu ook niet meer het gevaar van het optreden van krassen op de deurklink bij het er overheen schuiven van de afschermbehuizing.
Doordat de terugveerinrichting volgens de uitvinding los van de deurklink te vervaardigen is, levert dit voor de opslag en het vervoer tevens aanzienlijke voordelen qua ruimtebesparing op.
20 In figuur 1 is tevens gedeeltelijk in doorsnede een deurklink 17 getoond, waarbij de inwendige opbouw van het gedeelte van de deurklink, dat de stift 15 in dit uitvoeringsvoorbeeld opneemt, is weergegeven. De deurklink wordt in dit uitvoeringsvoorbeeld gekoppeld met de bus 5 welke aan de te koppelen zijde 51 rond is. De deurklink is aan die zijde 171 dan ook voorzien van een overeenkomend rond gat 25 173. Uiteraard kunnen de bus en de deurklink aan de te koppelen zijden ook voorzien zijn van een andere vorm opening en omhulling zolang de bus en de deurklink nagenoeg spelingsvrij te koppelen zijn.
1005384 -7-
Tevens is het mogelijk het uiteinde van de deurklink binnen de behuizing 3 te laten vallen. In dat geval wordt de deurklink met het uiteinde door de behuizing omsloten waardoor de deurklink stabieler wordt.
Verder naar binnen toe is het gedeelte 171 van de deurklink 17 voorzien van een met de 5 toegepaste stift overeenkomende holte 175. Meestal is de stift vierkant uitgevoerd, echter ook voor niet vierkante stiften in de terugveerinrichting toepasbaar mits de bus 5 en de holte 175 van het gedeelte 171 van de deurklink een daaraan aangepaste vorm hebben.
Figuur 2 toont de bus 5 uit figuur 1 meer in detail, met in figuur 2a het bovenaanzicht 10 van de bus en in figuur 2b een doorsnede van de bus. De bus heeft in dit voorbeeld een vierkante opening 51 welke aan de bovenzijde voorzien is van een transversale groef 53. In de vierkante opening 51 past de stift 15 welke door de deur en de sloteenheid heen gevoerd wordt. De opening en de stift dienen een bij elkaar passende doorsnede te hebben, welke in plaats van vierkant ook bijvoorbeeld driehoekig, rechthoekig, half 15 rond of iets dergelijks kan zijn zolang deze doorsnede maar niet volledig rond is aangezien dan bij een draaiing van de deurklink de bus niet meer zal verdraaien.
De transversale groef 53 dient om een uiteinde 91 van de veermiddelen (zie figuur 1) op te nemen en tevens om ten minste een inwendig uitsteeksel 111 van de begrensmiddelen 11 (zie figuur 1 en 3) op te nemen. Het andere uiteinde 93 van de veermiddelen wordt 20 door de behuizing 3 tegengehouden. Hierdoor zullen bij het draaien van de deurklink de bus en tevens de begrensmiddelen gaan draaien. Verder zullen de veermiddelen 9 gespannen worden waardoor de terugstelkracht bij het verder draaien steeds groter wordt. Het draaien van de deurklink wordt begrensd doordat de begrensmiddelen 11 (zie ook figuur 3) in dit uitvoeringsvoorbeeld tegen een begrensnok van de behuizing 3 25 aankomen.
1005384 -8-
De bus 5 is verder nog voorzien van een radiale groef 55 welke geschikt is voor het opnemen van de vergrendelmiddelen 13 (zie figuur 1). Hierdoor wordt voorkomen dat de veermiddelen en de begrensmiddelen ongewenst van de bus schuiven.
De bus zal bij voorkeur van kunststof worden uitgevoerd echter het is tevens mogelijk 5 de bus van metaal of ander geschikt materiaal uit te voeren.
Figuur 3 toont de begrensmiddelen 11 meer in detail. In dit uitvoeringsvoorbeeld zijn de begrensmiddelen uitgevoerd als een ringvormig element voorzien van twee inwendige uitsteeksels 111 welke passen in de transversale groef 53 (zie figuur 2). Verder zijn de begrensmiddelen voorzien van twee uitwendige uitsteeksels 113 welke samen met 10 begrensnokken in de behuizing 3 de draaibeweging van de bus beperken. De begrensnokken in de behuizing kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden met de schroefgaten voor het bevestigen van de terugveerinrichting op of in de deur.
Het is gebruikelijk om de veermiddelen 9 met een bepaalde voorspanning te plaatsen op de bus van de veermiddelen. In dat geval is het dan gewenst dat de begrensmiddelen de 15 draaiing van de deurklink zowel bij de rusttoestand als bij de uiterste stand begrenzen. Anders dient de voorspanning zodanig gekozen te worden dat de deurklink in rust precies in de ruststand (meestal horizontaal) eindigt.
Figuur 4 toont de behuizing 3 uit figuur 1 meer in detail. In figuur 4a is het binnenaanzicht van de behuizing zoals in figuur 1 aangegeven, echter nu zonder de 20 veermiddelen, begrensmiddelen en de vergrendelmiddelen. De opening 7 dient voor opname van de bus 5 (zie figuur 2). Verder zijn schroefgaten 31 getoond voor het vastschroeven van de behuizing en dus van de terugveerinrichting op of in de deur. Verder wordt nog een begrensnok 33 getoond, welke de draaibeweging van de begrensmiddelen 11 (zie figuur 3) begrensd. Tevens dient in dit uitvoeringsvoorbeeld 25 deze begrensnok ook voor het vasthouden van het andere uiteinde van de veermiddelen. Het eerste uiteinde van de veermiddelen wordt door de transversale groef 53 (zie figuur 1005384 -9- 2) vastgehouden. Het is ook mogelijk om in plaats van een aparte begrensnok slechts de randen van de schroefgaten te gebruiken voor het begrenzen van de begrensmiddelen.
In figuur 4b wordt een dwarsdoorsnede van de behuizing 3 getoond en in figuur 4c wordt een buitenaanzicht van de behuizing getoond.
5 Alhoewel de terugveerinrichting volgens de uitvinding slechts aan de hand van een uitvoeringsvoorbeeld is toegelicht zal het voor een ieder duidelijk zijn dat de uitvinding hier niet toe beperkt is maar dat voor de vakman allerlei varianten en verschijningsvormen mogelijk zijn.
Zo kan in plaats van een cirkelvormige behuizing tevens een vierkante, rechthoekige of 10 anderszins gevormde behuizing toegepast worden. Als veermiddel kan een spiraalveer toegepast worden. Echter het is tevens mogelijk om een elastisch materiaal toe te passen voor het verkrijgen van een terugvering van de bus en dus van de deurklink.
De terugveerinrichting kan zowel aan beide zijden als aan een zijde van de deur worden toegepast. Het zal duidelijk zijn dat de terugveerinrichting per zijde van de deur 15 verschilt aangezien de deurklinken verschillend draaien. De begrensmiddelen en de veermiddelen dienen hier dan ook op aangepast te zijn.
Aan de hand van de figuren is een uitvoeringsvoorbeeld van een inrichting voor het openen van een deur voorzien van een terugveerinrichting beschreven. Echter de uitvinding is evengoed toepasbaar in een inrichting voor het openen van een deur zonder 20 (extra) terugveerinrichting. Door de bus in een opening van het deurbeslag te plaatsen over de stift kan bij toepassing van de aangepaste deurklink tevens een stabielere inrichting verkregen worden. De bus zal meestal op een of andere manier aan het deurbeslag bevestigd worden bijvoorbeeld door de bus weer te voorzien van de radiale groef 55 (zie figuur 2) en toepassing van de vergrendelmiddelen 13 (zie figuur 1).
25 Hierdoor wordt het mogelijk om de deurklinken zowel voor deuren voorzien van een (extra) terugveerinrichting toe te passen als voor inrichtingen zonder een (extra) 1005384 -10- terugveerinrichting. Hierdoor is het dan niet langer noodzakelijk voor de winkelier, groothandel et cetera om qua uiterlijke verschijningsvorm gelijke deurklinken dubbel op voorraad te hebben.
1005384

Claims (12)

1. Inrichting voor het openen van een deur omvattende een deurbeslag voorzien van een opening voor opname van een in doorsnede niet ronde stift, welke stift door de deur en door een in de deur te plaatsen sloteenheid gevoerd kan worden en ten minste 5 een deurklink, met het kenmerk dat de inrichting een bus bevat te plaatsen in de opening van het deurbeslag en welke bus in werking de stift ondersteunt.
2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de bus en de deurklink aan de aan elkaar te koppelen zijde een zodanige vorm hebben dat het uiteinde van de bus en het einde van de deurklink nagenoeg spelingsvrij in of aan elkaar passen.
3. Inrichting volgens conclusie 2, met het kenmerk dat het einde van de deurklink een ronde doorsnede heeft en het uiteinde van de bus omsluit.
4. Inrichting volgens conclusie 2 of 3, met het kenmerk dat de deurklink voorzien is van een opening voor het opnemen van de stift.
5. Inrichting volgens conclusie 1,2,3 of 4 voorzien van een terugveerinrichting 15 voor een deurklink omvattende een behuizing voorzien van een opening voor doorvoer van de stift, de bus voor het geleiden van de stift, veermiddelen voor het naar de ruststand terugbrengen van de deurklink en begrensmiddelen voor het begrenzen van een draaibeweging van de deurklink, met het kenmerk dat de bus in de behuizing omsloten wordt door de veermiddelen en de begrensmiddelen en welke bus aan een 20 uiteinde voorzien is van een transversale groef voor het opnemen van een uiteinde van de veermiddelen en voor het opnemen van ten minste een inwendig uitsteeksel van de begrensmiddelen waarbij de behuizing is ingericht voor het vasthouden van het andere uiteinde van de veermiddelen. 1005384 -12-
6. Inrichting volgens conclusie 5 met het kenmerk dat de terugveerinrichting vergrendelmiddelen bevat voor het op de bus vergrendelen van de veermiddelen en de begrensmiddelen.
7. Inrichting volgens conclusie 6, met het kenmerk dat de bus aan het uiteinde waar 5 zich de transversale groef bevindt is voorzien van een uitwendige radiale groef voor het opnemen van ringvormige vergrendelmiddelen
8. Inrichting volgens conclusie 5-7 met het kenmerk dat de behuizing cirkelvormig is en voorzien is van bevestigingsgaten, en dat de terugveerinrichting verder een rozet omvat die te plaatsen is over de behuizing.
9. Inrichting volgens conclusie 8, met het kenmerk dat de behuizing aan de buitenzijde voorzien is van schroefdraad en de rozet inwendig voorzien is van complementaire schroefdraad.
10. Terugveerinrichting voor toepassing in een inrichting volgens conclusie 1 -9.
11. Bus voor toepassing in een inrichting volgens één van de conclusies 1 -9.
12. Deurklink voor toepassing in een inrichting volgens een van de conclusies 1 -9. 1005384
NL1005384A 1997-02-27 1997-02-27 Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur. NL1005384C2 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1005384A NL1005384C2 (nl) 1997-02-27 1997-02-27 Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur.
DE1997118439 DE19718439B4 (de) 1997-02-27 1997-04-30 Vorrichtung zum Öffnen einer Tür

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1005384 1997-02-27
NL1005384A NL1005384C2 (nl) 1997-02-27 1997-02-27 Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1005384C2 true NL1005384C2 (nl) 1998-08-28

Family

ID=19764495

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1005384A NL1005384C2 (nl) 1997-02-27 1997-02-27 Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur.

Country Status (2)

Country Link
DE (1) DE19718439B4 (nl)
NL (1) NL1005384C2 (nl)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT238351Y1 (it) * 1997-08-01 2000-10-16 Almar S R L Dispositivo di ritorno a molla per maniglie
ITBS20030026A1 (it) * 2003-03-07 2004-09-08 Zamet S R L Dispositivo di copertura per meccanismi di maniglie e di serrature per porte.

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1138681A (en) * 1965-03-11 1969-01-01 Henry Hope & Sons Ltd Door fastening actuating means
SE423642B (sv) * 1979-12-27 1982-05-17 Goran Isaksson Elastiskt verkande tillsats-aterforingsanordning for dorrhantag och dylikt
EP0213849A3 (en) * 1985-08-15 1988-03-02 Gainsborough Hardware Industries Limited Door handle mounting
SE454715B (sv) * 1986-09-29 1988-05-24 Gkn Stenman Ab Tryckeselement

Also Published As

Publication number Publication date
DE19718439A1 (de) 1998-09-03
DE19718439B4 (de) 2007-06-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1851406B1 (en) Furniture hinge with equipment
FR2530443A1 (fr) Presentoir a console pour outils de manoeuvre de cles a douille ou analogues et emballage comprenant le presentoir
US8938857B2 (en) Slide hinge
WO2007051853A1 (fr) Mecanisme de montage d'une poignee tournante de commande d'une serrure de porte et son outil de demontage
CA2100078C (en) Handle assembly
US20230248147A1 (en) Device for supporting and fixing furniture shelves
EP3790429B1 (en) Support device for furniture shelves
US6834919B1 (en) Drive bay cover and eject bracket
NL1005384C2 (nl) Inrichting voor het openen van een deur, terugveerinrichting, bus en deurklink voor in een inrichting voor het openen van een deur.
RU2442518C2 (ru) Мебельная ручка для передней панели
KR101315849B1 (ko) 안경테
CN107334296B (zh) 具有可释放支撑脚的柜子组合件
EP2315894A1 (en) Safety closure device for drawers and doors
US20140292164A1 (en) System for the modular construction of counters, more particularly sales counters
BE1028725B1 (nl) Rozetloze raam- of deurgreep
WO2003084371A1 (fr) Tablette de support de produits, et meuble la comportant
US6901633B2 (en) Door hinge
FR2641586A1 (fr) Dispositif de support associe a un profile, en particulier pour supporter une tablette ou entretoise d'element modulaire ou demontable
FR2722827A3 (fr) Element constitutif d'une charniere, en particulier pour des portes d'appareils electriques menagers, applicable a la fois a des portes a ouverture a droite et des portes a ouverture a gauche
FR2802787A3 (fr) Appareil electromenager encastrable, notamment refrigerateur equipe de dispositifs de reglage millimetrique de la position de l'habillage frontal de finition
EP3095350A1 (fr) Dispositif d'accrochage d'un panneau a une structure porteuse
NL1030413C2 (nl) Demonteerbare stoel.
US6955329B1 (en) Support device for mirror, picture or the like
SE540307C2 (en) A tool for assisting demounting and re-assembly of a first member and a second member and a holder arrangement for a receptacle
KR200267398Y1 (ko) 다용도 고정구

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
SD Assignments of patents

Owner name: CX HOLDINGS LIMITED

SD Assignments of patents

Owner name: ARTITEC B.V.

Effective date: 20071016

RC Pledge established

Free format text: DETAILS LICENCE OR PLEDGE: PANDRECHT, GEVESTIGD, INDIENING PANDAKTE OP 16 OKTOBER 2015 DOOR RABOBANK UTRECHTSE HEUVELRUG TE ZEIST. PANDGEVER IS ARTITEC B.V. TE DEN DOLDER. PANDHOUDER IS COOEPERATIEVE RABOBANK UTRECHTSE HEUVELRUG U.A. TE ZEIST. ZIE VERDER DE AKTE.

Name of requester: COOEPERATIEVE RABOBANK UTRECHTSE HEUVELRUG U.A.

Effective date: 20151016

MM Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20160301