NL1001037C2 - Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord. - Google Patents

Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord. Download PDF

Info

Publication number
NL1001037C2
NL1001037C2 NL1001037A NL1001037A NL1001037C2 NL 1001037 C2 NL1001037 C2 NL 1001037C2 NL 1001037 A NL1001037 A NL 1001037A NL 1001037 A NL1001037 A NL 1001037A NL 1001037 C2 NL1001037 C2 NL 1001037C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
cylinder
hydraulic
knife
cylinder assembly
cutting board
Prior art date
Application number
NL1001037A
Other languages
English (en)
Inventor
Nicolaas Van Der Plas
Original Assignee
Trioliet Mullos
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Trioliet Mullos filed Critical Trioliet Mullos
Priority to NL1001037A priority Critical patent/NL1001037C2/nl
Priority to DE1996620520 priority patent/DE69620520T2/de
Priority to EP19960202281 priority patent/EP0761087B1/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1001037C2 publication Critical patent/NL1001037C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01FPROCESSING OF HARVESTED PRODUCE; HAY OR STRAW PRESSES; DEVICES FOR STORING AGRICULTURAL OR HORTICULTURAL PRODUCE
    • A01F25/00Storing agricultural or horticultural produce; Hanging-up harvested fruit
    • A01F25/16Arrangements in forage silos
    • A01F25/20Unloading arrangements
    • A01F25/2027Unloading arrangements for trench silos
    • A01F25/2036Cutting or handling arrangements for silage blocks

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Fluid-Pressure Circuits (AREA)
  • Shearing Machines (AREA)

Description

HYDRAULISCH SYSTEEM VOOR EEN KUILVOERSNIJDER EN WERKWIJZE VOOR HET AANDRIJVEN VAN EEN SNIJBORD
De uitvinding heeft betrekking op kuilvoersnijder met een 5 hydraulische aandrijving en voorzien van een snijbord met langs de onderrand een heen en weer beweegbaar hoofdmes en met aan althans een zijde een in hoofdzaak loodrecht op het snijbord staand zijbord met langs de onderrand een heen en weer beweegbaar zijmes, waarbij het hoofdmes wordt aan-10 gedreven door middel van een hydraulisch cilindersamenstel. Het heen en weer beweegbare mes kan een zaag zijn die het kuilvoer snijdt door middel van een zaagbeweging het heen en weer beweegbare mes kan ook samenwerken met een stationair mes, waarbij beide messen voorzien zijn van een 15 vertanding, zodat in feite een knipwerking tussen de tanden van de twee messen ontstaat. Bij een dergelijke vertanding wordt de tand bij voorkeur groot uitgevoerd teneinde voldoende stevig en slijtvast te zijn. Daarbij is echter een vrij grote slag van het mes nodig om de knipwerking tot 20 stand te brengen, omdat ten minste de afstand tussen twee tanden overbrugd moet worden. Het snijbord kan voorts zijn voorzien een loodrecht op het snijbord staand zijbord, echter ook van twee zijborden en wel aan weerskanten van het snijbord.
25
Een dergelijke kuilvoersnijder kan zijn opgehangen in de driepuntsophanging van een trekker, de kuilvoersnijder kan ook zijn aangebracht op een wagen die door een trekker wordt voortgetrokken. In beide gevallen is het gebruikelijk 30 dat de hydraulische voeding voor het hydraulische systeem van de kuilvoersnijder afkomstig is van de trekker, die daartoe voorzien is van hydraulische pompmiddelen. De hydraulische energie die door de trekker kan worden afgegeven is uiteraard beperkt en omdat de aandrijving van 35 een kuilvoersnijder relatief veel energie vraagt is het van groot belang om de door de trekker afgegeven hydraulische energie op de meest efficiënte wijze te benutten.
1 0 0 1 ii 3 7 .
2
Het is derhalve zaak de hydraulische aandrijving van de kuilvoersnijder eenvoudig en effectief te houden en toepassing van componenten die minder efficiënt werken zo veel mogelijk te vermijden. Met name moet dan gedacht 5 worden aan drukregelaars en aan componenten die een hydraulische vloeistofstroom verdelen naar verschillende circuits.
Teneinde het aantal hydraulische componenten te beperken 10 zijn constructies bekend waarbij het zijmes of de zijmessen worden aangedreven doordat zij mechanisch met het hoofdmes zijn verbonden. In de praktijk is echter gebleken dat een dergelijke aandrijving veel kwetsbaarder is dan een hydraulische aandrijving van het zijmes of de zijmessen.
15
Naast het aandrijven van het mes of de messen is het doorgaans zo dat de neerwaartse beweging van het snijbord door het kuilvoer eveneens veel energie kan vragen. Een hydraulische cilinder die deze beweging tot stand brengt 20 behoeft derhalve ook een niet onaanzienlijk deel van de door de trekker afgegeven hydraulische energie.
De uitvinding beoogt een kuilvoersnijder waarvan de hydraulische aandrijving, die kan worden aangesloten op de 25 pompmiddelen van de trekker, efficiënt werkt zodat relatief weinig energie wordt gebruikt voor de aandrijving van het hoofdmes en de aandrijving van andere componenten van de kuilvoersnijder.
30 Hiertoe is volgens de uitvinding het cilindersamenstel voorzien van ten minste één pompkamer met een kleiner werkzaam dwarsoppervlak dan het werkzame dwarsoppervlak van het cilindersamenstel, door middel van welke pompkamer hydraulische vloeistof wordt gepompt naar een hydraulische 35 zij cilinder voor het aandrijven van het zijmes. Hierdoor vindt het verdelen van de hydraulische energie naar de verschillende aan te drijven componenten (hoofdmes en zijmes- 1001037.
3 sen) van de kuilvoersnijder plaats via het hydraulische cilindersamenstel dat zelf de aandrijving tot stand brengt van de component die de meeste hydraulische energie vraagt, namelijk het hoofdmes. Op deze wijze is het mogelijk met 5 een minimum aan energieverlies de verschillende componenten van de kuilvoersnijder aan te drijven, waarbij aan de verschillende componenten niet meer hydraulische energie wordt toegevoerd dan de betreffende component behoeft.
10 Volgens een ander kenmerk van de uitvinding is het cilindersamenstel voorzien van twee enkelvoudig werkende hydraulische cilinders, waarbij elke cilinder het hoofdmes in één richting aandrijft. Daarbij zijn de twee zuigers van de twee enkelvoudig werkende cilinders onderling mechanisch 15 verbonden door het hoofdmes, door welke verbinding zij onderling in serie zijn geschakeld.
Volgens een ander kenmerk van de uitvinding omvat het cilindersamenstel twee enkelvoudig werkende hydraulische 20 cilinders die elk een pompkamer hebben die coaxiaal rond de zuigerstang is gelegen. Aan de ene zijde van de zuiger ligt de cilinderruimte voor het aandrijven van het hoofdmes, welke cilinderruimte een werkzaam dwarsoppervlak heeft dat gelijk is aan het dwarsoppervlak van de zuiger, terwijl aan 25 de andere zijde van de zuiger de pompkamer een kleiner dwarsoppervlak heeft, omdat deze rondom de zuigerstang ligt.
Volgens een ander kenmerk van de uitvinding worden, wanneer 30 twee zijborden aanwezig zijn aan weerszijden van het snij-bord, elk zijmes aangedreven door een zijcilinder, waarbij de zijcilinders onderling in serie zijn geschakeld. Daarbij kunnen in het cilindersamenstel twee in hoofdzaak gelijke pompkamers aanwezig zijn, die tegengesteld werken en die 35 met de zijcilinders of, indien er slechts een zijcilinder aanwezig is, de zijcilinder een gesloten hydraulisch circuit vormen. Daarbij verzorgt elk van de pompkamers de 10 0 1 037 .
4 beweging van het zijmes of de zijmessen in één richting, zodat een afwisselende pompwerking van de twee pompkamers een heen en weer gaande beweging van het zijmes of de zijmessen tot gevolg heeft. Doordat de werking van de 5 pompkamers synchroon loopt met de beweging van het cilindersamenstel, zullen de bewegingen van het hoofdmes en het zijmes of de zijmessen eveneens synchroon verlopen. Het toepassen van een gesloten hydraulisch circuit verzekert zowel de synchrone werking als het uitvoeren van de 10 volledige slag bij de verschillende heen en weer gaande bewegingen.
Volgens een ander kenmerk van de uitvinding omvat het cilindersamenstel twee enkelvoudig werkende hydraulische 15 cilinders die elk een pompkamer hebben die coaxiaal binnen de zuigerstang is gelegen en die hydraulische vloeistof kan pompen naar een hydraulische bediening voor het in hoofdzaak in verticale richting verplaatsen van het snijbord. Door het binnen de zuigerstang aanbrengen van een pompkamer 20 kan een compacte bouw worden verkregen.
Volgens een nader kenmerk van de uitvinding is de zij cilinder zodanig uitgevoerd dat deze een cilinderhuis omvat met twee in het verlengde van elkaar en coaxiaal ten opzichte 25 van elkaar gelegen cilinderruimten waarin twee coaxiaal gelegen zuigers zijn aangebracht waarvan de zuigerstangen aan weerszijden tot buiten het cilinderhuis reiken. Daarbij kan het cilinderhuis bevestigd zijn aan het zijbord, terwijl de twee zuigerstangen aan het zijmes zijn bevestigd of 30 zijn ingeklemd.
In een voorkeursuitvoering van de uitvinding zijn de zijmessen zodanig opgesteld dat zij in hoofdzaak in hetzelfde horizontale vlak snijden als het hoofdmes, waarbij de snede 35 van het zijmes de snede van het hoofdmes overlapt. Het verschil in hoogte van het hoofdmes ten opzichte van het zijmes kan daarbij enkele centimenters zijn, hetgeen binnen 1001037; 5 het begrip 'in hoofdzaak' valt. Voor een dergelijke opstelling is het voordelig dat de zijmessen hydraulisch worden aangedreven, omdat daarmee meer vrijheid ontstaat voor de plaatsing van het zijmes. De messen kunnen zijn 5 uitgevoerd met of zonder een stationair tegenmes, d.w.z. een mesdeel waartegen het mes is gelegen en waarmee het mes samenwerkt. Ingeval een zijmes samenwerkt met een stationair mesdeel, ligt dat zijmes bij voorkeur aan de binnenkant van het zijbord, en is het hoofdmes en het 10 snijbord voorzien van een uitsparing waardoorheen het zijmes kan reiken.
De uitvinding heeft voorts betrekking op een werkwijze voor het aandrijven van een snijbord van een kuilvoersnijder, 15 welk snijbord langs de onderrand is voorzien van een hoofdmes dat door middel van een hydraulisch cilindersamenstel heen en weer wordt bewogen en waarbij, volgens de uitvinding, door middel van een pompkamer in het cilindersamenstel hydraulische vloeistof wordt gepompt naar een hydrau-20 lische zij cilinder voor het aandrijven van het zijmes en eventueel naar een hydraulische bediening voor het in hoofdzaak in verticale richting verplaatsen van het snijbord.
Ook heeft de uitvinding betrekking op een aandrijfsysteem 25 voor een kuilvoersnijder die de eerdergenoemde kenmerken omvat.
Verdere kenmerken en voorkeursuitvoeringen van de uitvinding zijn beschreven aan de hand van een uitvoeringsvoor-30 beeld en zijn vermeld in de conclusies, welke kenmerken zowel afzonderlijk als in combinatie kunnen worden toe-gepast.
Ter verduidelijking van de uitvinding zal, onder verwijzing 35 naar de tekening, een uitvoeringsvoorbeeld van een hydraulische aandrijving van een kuilvoersnijder worden beschreven.
10 0 1 03 7 .
6
Figuur 1 toont schematisch de aandrijving van een hoofdmes en twee zijmessen, en figuur 2 toont schematisch een deel van het hydraulische systeem.
5
De figuren zijn slechts schematische weergaven, waarbij gebruikelijke en algemeen bekende componenten en onderdelen, die niet bijdragen tot het begrijpen van de uitvinding, zijn weggelaten.
10
Figuur 1 toont schematisch een hoofdmes 1 en twee zijmessen 2,3, waarvan de heen en weergaande beweging met pijlen 4 is aangegeven. Hoofdmes 1 is door middel van zuigerstang 5 en zuigerstang 6 verbonden met respectievelijk zuiger 7 en 15 zuiger 8 van het hydraulische cilindersamenstel 9.
Cilindersamenstel 9 is in hoofdzaak opgebouwd uit twee cilinders 10,11 waarin de zuigers 7,8 zijn aangebracht, welke twee cilinders 10,11 in eikaars verlengde (coaxiaal) 20 en spiegelbeeldig zijn aangebracht. Cilinder 10 omvat een eerste cilinderruimte 12 en cilinder 11 omvat een eerste cilinderruimte 13.
Het hoofdmes 1 wordt in hoofdzaak bewogen door het 25 afwisselend toevoeren van hydraulische vloeistof via leiding 14 naar cilinderruimte 12 en via leiding 15 naar cilinderruimte 13. Wanneer het hoofdmes 1 naar links beweegt is leiding 14 verbonden met de vloeistoftoevoer onder werkdruk vanaf de trekker en is leiding 15 verbonden met de 30 retourleiding voor vloeistof naar de trekker. Het regelsysteem hiervoor, dat aan de hand van figuur 2 zal worden toegelicht, zorgt er tevens voor dat leiding 16 is afgesloten en dat leiding 17 is verbonden met een hydraulische cilinder 55 (fig.2) die de verticale neergaande beweging 35 van het snijbord tot stand brengt. Bij een beweging van het hoofdmes 1 naar rechts is leiding 15 verbonden met de vloeistoftoevoer, leiding 14 met de retourleiding, leiding 1 0 0 1 03 7.
7 17 afgesloten en leiding 16 verbonden met hydraulische cilinder 55.
Voor het tot stand brengen van de naar links gerichte 5 kracht door middel van vloeistoftoevoer via leiding 14 wordt het gehele dwarsoppervlak van cilinder 10 benut, doordat de toegevoerde vloeistofdruk niet alleen aanwezig is in de ringvormige eerste cilinderruimte 12, doch ook in de centraal gelegen tweede cilinderruimte 18. De vloeistof 10 in de tweede cilinderruimte 18 wordt toegevoerd vanuit de eerste cilinderruimte 12 via terugslagklep 19 en hydraulische leiding 20, welke hydraulische leiding is aangebracht in een secundaire zuiger 21 die zich coaxiaal binnen zuiger 7 en zuigerstang 5 bevindt. Op overeen-15 komstige wijze is in cilinder 11 eveneens een tweede cilinderruimte 22 waarin, tijdens de beweging van hoofdmes 1 naar rechts, vloeistof kan stromen vanuit cilinderruimte 13 via terugslagklep 23 en leiding 24 die door secundaire zuiger 25 is aangebracht.
20
Tijdens de eerder besproken naar links gaande beweging van hoofdmes 1, veroorzaakt door vloeistofdruk in de eerste cilinderruimte 12 en de tweede cilinderruimte 18, bewegen zuiger 8 en zuigerstang 6 zich eveneens naar links, waarbij 25 vloeistof uit de eerste cilinderruimte 13 ongehinderd kan wegstromen via leiding 15 naar de retourleiding, terwijl vloeistof uit tweede cilinderruimte 22, die op dat moment dienst doet als pompkamer, onder druk zal wegstromen via leiding 17 naar de bedieningscilinder 55 (fig.2) voor de 30 neergaande beweging van het snijbord. Daarbij voorkomt terugslagklep 23 dat de vloeistof uit de als pompkamer werkende tweede cilinderruimte 22 terugstroomt naar eerste cilinderruimte 13, waar de hydraulische druk is weggevallen. Bij de beweging van het hoofdmes 1 naar rechts wordt 35 op overeenkomstige wijze vloeistof uit tweede cilinderruimte 18 naar cilinder 55 gepompt via leiding 16.
10 010 3 2.
8
Cilinder 10 is voorts voorzien van een ringvormige pomp-kamer 26 en cilinder 11 is voorzien van een ringvormige pompkamer 27, welke pompkamers 26,27 de aandrijving voor de beweging van de zijmessen 2,3 vormen.
5
Tijdens de eerder beschreven naar links gaande beweging van hoofdmes 1 wordt hydraulische vloeistof uit de pompkamer 26 via leiding 28 toegevoerd naar cilinderruimte 29 die aanwezig is in de dubbelwerkende hydraulische zij cilinder 30 10 van zijmes 2. De toegevoerde vloeistof beweegt zuiger 31 naar boven (in figuur 1) waardoor zijmes 2 naar boven wordt bewogen evenals de andere zuiger 32 van hydraulische zijcilinder 30. Daarbij wordt vloeistof uit cilinderruimte 33 van zijcilinder 30 via leiding 34 verplaatst naar 15 cilinderruimte 35 van zijcilinder 36 die zijmes 3 aandrijft. Zuiger 37 beweegt zich naar beneden en neemt zijmes 3 mee waardoor eveneens zuiger 38 naar beneden beweegt en vloeistof uit cilinderruimte 39 via leiding 40 stroomt naar pompkamer 27 van cilinder 11.
20
In de praktijk liggen de cilinders 10,11 en het cilinder-samenstel 9 in een horizontaal vlak, waarbij de zijmessen 2,3 niet naar boven en beneden worden bewogen, maar naar voren en achteren.
25
Nu de werking van de hydraulische componenten in figuur 1 zijn beschreven aan de hand van een naar links gaande beweging van hoofdmes 1, zal het duidelijk zijn dat de richtingen van hoofdmes 1 en zijmessen 2, 3 wordt omgekeerd 30 wanneer hydraulische vloeistof onder werkdruk wordt toe-gevoerd via leiding 15 en leiding 14 is verbonden met de retourleiding naar de trekker. Daarbij is leiding 17 afgesloten en leiding 16 verbonden met de bedieningscilin-der 55 voor de neergaande beweging van het snijbord.
Zoals uit figuur 1 blijkt vormt de aandrijving voor de zijmessen 2,3 een gesloten hydraulisch circuit, bestaande 35 1001037.
9 uit pompkamers 26,27, leidingen 28,34,40 en cilinderruimten 29,33,35,39. In dit gesloten circuit zijn de twee dubbel-werkende zijcilinders 30,36 voor de zijmessen 2,3 onderling in serie geschakeld.
5
Figuur 2 toont een vereenvoudigd schema van de hydraulische regeling van de aandrijving, waarbij regelschuif 50 voor het regelen van de in figuur 1 weergegeven hydraulische aandrijving en toont tevens, schematisch, de hydraulische 10 bedieningscilinder 55 voor het aandrijven van de neergaande beweging van het snijbord tijdens de werking van de in figuur 1 weergegeven componenten.
De hydraulische leidingen 14,15,16 en 17 in figuur 2 zijn 15 aangesloten op de hydraulische leidingen in figuur 1 die met dezelfde verwijzingscijfers zijn aangegeven. Regelschuif 50 heeft twee standen en is in figuur 2 weergegeven in de stand waarin het hoofdmes 1 in figuur 1 zich naar links beweegt. Daarbij wordt leiding 51, die verbonden is 20 met de vloeistoftoevoer vanaf de trekker, verbonden met leiding 14, terwijl leiding 17 is verbonden met leiding 52 die is aangesloten op de vloeistofafvoer (retourleiding) naar de trekker. Omdat hoofdmes 1 (figuur 1) zich naar links beweegt wordt vloeistof vanuit de tweede cilinder-25 ruimte 22 via leiding 17, terugslagklep 53 en leiding 58 naar cilinderruimte 54 van cilinder 55 voor het bedienen van de neergaande beweging van het snijbord gepompt. Zuiger 57 zal zich daarbij naar boven bewegen. Voorts kan vloeistof uit cilinderruimte 13 van het cilindersamenstel 9 30 (figuur 1) wegstromen via regelschuif 50 naar de retourleiding 52.
Wanneer het hoofdmes 1 naar links de uiterste stand heeft bereikt moet regelschuif 50 naar rechts bewegen zoals 35 aangegeven met pijl 59. In het onderhavige uitvoeringsvoor-beeld wordt deze uiterste stand waargenomen doordat zuiger 8 (figuur 1) het kleplichaam van terugslagklep 23 enigszins 10 0 1 0 3 7 .
10 naar links beweegt, via een tot in cilinderruimte 13 reikend staafvormig deel van het kleplichaam, waardoor leiding 17 verbonden wordt met cilinderruimte 13 en de hydraulische druk daardoor in leiding 17 wegvalt. Deze 5 drukdaling wordt gedetecteerd door overigens niet weergegeven middelen, welke middelen regelschuif 50 bedienen, en wel zodanig dat regelschuif 50 zich naar rechts beweegt.
Het zal duidelijk zijn dat het hoofdmes 1 zich naar rechts 10 beweegt zolang regelschuif 50 zich in de rechterstand bevindt, welke rechterstand weer wordt verlaten nadat een vloeistofdrukdaling in leiding 14 wordt gedetecteerd en wel doordat zuiger 7 het kleplichaam van terugslagklep 19 verplaatst .
15
In de rechterstand van regelschuif 50 wordt via terugslagklep 60 en leiding 58 vloeistof vanuit cilinderruimte 18 (figuur 1) naar cilinderruimte 54 van cilinder 55 gepompt. Hydraulische bedieningscilinder 55 veroorzaakt derhalve 20 telkens een bepaalde neergaande verplaatsing van het snijbord bij elke beweging van hoofdmes 1.
Zoals gezegd toont figuur 2 slechts een vereenvoudigd regelschema, waarbij componenten die niet bijdragen tot 25 begrip van de uitvinding zijn weggelaten. Zo is bijvoorbeeld de bediening om het snijbord met een relatief grote snelheid naar boven en naar beneden te bewegen (de zogenaamde ijlgang) niet is weergegeven.
1001037.

Claims (14)

1. Kuilvoersnijder met een hydraulische aandrijving en voorzien van een snijbord met langs de onderrand een heen en weer beweegbaar hoofdmes en met aan althans een zijde een in hoofdzaak loodrecht op het snijbord staand zijbord met langs de onderrand een heen en weer 10 beweegbaar zijmes, waarbij het hoofdmes wordt aange dreven door middel van een hydraulisch cilindersamenstel, met het kenmerk, dat het cilindersamenstel is voorzien van tenminste een pompkamer met een kleiner werkzaam dwarsoppervlak dan het werkzame dwarsopper-15 vlak van het cilindersamenstel, door middel van welke pompkamer hydraulische vloeistof kan worden gepompt naar een hydraulische zij cilinder voor het aandrijven van het zijmes.
2. Kuilvoersnijder volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het cilindersamenstel is voorzien van twee enkelvoudig werkende hydraulische cilinders, waarbij elke cilinder het hoofdmes in één richting aandrijft.
3. Kuilvoersnijder volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het cilindersamenstel twee enkelvoudig werkende hydraulische cilinders omvat die elk een pompkamer hebben die coaxiaal rond de zuigerstang is gelegen. 30
4. Kuilvoersnijder volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat twee zijborden aanwezig zijn aan weerszijden van het snijbord, elk voorzien van een zijmes dat is aangedreven door een zijcilinder, 35 waarbij de zij cilinders onderling in serie zijn geschakeld. 1001037.
5. Kuilvoersnijder volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het cilindersamenstel is voorzien 5 van twee, in hoofdzaak gelijke pompkamers, die tegen gesteld werken en die met de zij cilinder of, indien er meerdere zijn de zijcilinders, een gesloten hydraulisch circuit vormen.
6. Kuilvoersnijder volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het cilindersamenstel twee enkelvoudig werkende hydraulische cilinders omvat die elk een pompkamer hebben die coaxiaal binnen de zuiger-stang is gelegen en die hydraulische vloeistof kan 15 pompen naar een hydraulische bediening voor het in hoofdzaak in verticale richting verplaatsen van het snijbord.
7. Kuilvoersnijder volgens een der voorgaande conclusies, 20 met het kenmerk, dat de zijcilinder of, indien er meerdere zijn de zij cilinders, een cilinderhuis omvatten met twee in eikaars verlengde en coaxiaal ten opzichte van elkaar gelegen cilinderruimten waarin twee coaxiaal gelegen zuigers zijn aangebracht waarvan de 25 zuigerstangen aan weerszijden tot buiten het cilin derhuis reikt.
8. Kuilvoersnijder volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het zijmes samenwerkt met een 30 stationair mesdeel, waarbij het zijmes aan de binnen kant van het zijbord ligt, en dat het hoofdmes is voorzien van een uitsparing waardoorheen het zijmes kan reiken.
9. Kuilvoersnijder volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het zijmes, of de zijmessen, zodanig zijn opgesteld dat zij in in hoofdzaak hetzelfde 10 01057. horizontale vlak snijden dan het hoofdmes en dat de snede van het zijmes de snede van het hoofdmes overlapt .
10. Werkwijze voor het aandrijven van een snijbord van een kuilvoersnijder, welk snijbord langs de onderrand is voorzien van een hoofdmes dat door middel van een hydraulisch cilindersamenstel heen en weer wordt bewogen, met het kenmerk, dat door middel van een pomp-10 kamer in het cilindersamenstel hydraulische vloeistof wordt gepompt naar een hydraulische zijcilinder voor het aandrijven van het zijmes.
11. Werkwijze volgens conclusie 10, met het kenmerk, dat 15 door middel van twee pompkamers in het cilindersamen stel, die afwisselend werken, in een gesloten circuit vloeistof naar en van de zijcilinder(s) wordt geleid.
12. Werkwijze volgens conclusie 10 of 11, met het kenmerk, 20 dat door middel van twee pompkamers in het cilinder samenstel, die afwisselend werken, vloeistof wordt gepompt naar de hydraulische bediening voor het verplaatsen van het snijbord.
13. Werkwijze volgens conclusie 12, met het kenmerk, dat de twee pompkamers telkens worden gevuld met hydraulische vloeistof onder werkdruk, zodat het werkzame dwarsoppervlak van die pompkamers wordt benut voor het aandrijven van het hoofdmes. 30
15. Aandrijfsysteem voor een kuilvoersnijder, voorzien van een hydraulisch cilindersamenstel voor het aandrijven van een hoofdmes, met het kenmerk, dat het cilindersamenstel is voorzien van tenminste een pompkamer met 35 een kleiner werkzaam dwarsoppervlak dan het werkzame dwarsoppervlak van het cilindersamenstel, door middel van welke pompkamer hydraulische vloeistof kan worden 100103?. gepompt naar een hydraulische zij cilinder voor het aandrijven van een zijmes. 10 01 037.
NL1001037A 1995-08-24 1995-08-24 Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord. NL1001037C2 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1001037A NL1001037C2 (nl) 1995-08-24 1995-08-24 Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord.
DE1996620520 DE69620520T2 (de) 1995-08-24 1996-08-13 Hydrauliksystem für einen Silofutterschneider und Verfahren zum Antrieb einer Schneidplatte
EP19960202281 EP0761087B1 (en) 1995-08-24 1996-08-13 Hydraulic system for a silage cutter and method for driving a cutting board

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1001037A NL1001037C2 (nl) 1995-08-24 1995-08-24 Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord.
NL1001037 1995-08-24

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1001037C2 true NL1001037C2 (nl) 1997-02-25

Family

ID=19761475

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1001037A NL1001037C2 (nl) 1995-08-24 1995-08-24 Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0761087B1 (nl)
DE (1) DE69620520T2 (nl)
NL (1) NL1001037C2 (nl)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE20104426U1 (de) * 2001-03-14 2001-05-23 Trioliet Mullos B.V., Oldenzaal Silage-Schneidzange

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3615863A1 (de) * 1986-05-10 1987-11-12 Strautmann & Soehne Flachsilo-entnahmegeraet
DE3730677A1 (de) * 1986-09-20 1988-03-31 Strautmann & Soehne Flachsilo-entnahmegeraet
DE3707304A1 (de) * 1987-03-06 1988-09-15 Strautmann & Soehne Flachsilo-entnahmegeraet
DE3929651A1 (de) * 1988-09-30 1990-04-05 Bucher Gmbh Hydraulische steuereinrichtung
DE9200405U1 (de) * 1992-01-15 1992-03-05 B. Strautmann & Söhne GmbH u. Co, 4518 Bad Laer U-förmiger Schneidrahmen mit hydraulischem Antrieb

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3615863A1 (de) * 1986-05-10 1987-11-12 Strautmann & Soehne Flachsilo-entnahmegeraet
DE3730677A1 (de) * 1986-09-20 1988-03-31 Strautmann & Soehne Flachsilo-entnahmegeraet
DE3707304A1 (de) * 1987-03-06 1988-09-15 Strautmann & Soehne Flachsilo-entnahmegeraet
DE3929651A1 (de) * 1988-09-30 1990-04-05 Bucher Gmbh Hydraulische steuereinrichtung
DE9200405U1 (de) * 1992-01-15 1992-03-05 B. Strautmann & Söhne GmbH u. Co, 4518 Bad Laer U-förmiger Schneidrahmen mit hydraulischem Antrieb

Also Published As

Publication number Publication date
EP0761087B1 (en) 2002-04-10
EP0761087A1 (en) 1997-03-12
DE69620520D1 (de) 2002-05-16
DE69620520T2 (de) 2002-10-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4691819A (en) Reciprocating conveyor
US3145488A (en) Vibrating bucket
DE1502917A1 (de) Abschermaschine
US3910358A (en) Horizontal earth boring machine
US3640323A (en) Apparatus for splitting and chopping timber
BE1020738A3 (nl) Vierkanten balenpers.
NL1005506C2 (nl) Inrichting in een hydraulische cilinder.
NL1001037C2 (nl) Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder en werkwijze voor het aandrijven van een snijbord.
US4565123A (en) Tension control for baling machine
CA1038266A (en) Tree slasher
NL9301654A (nl) Hydraulisch systeem voor een snij-inrichting voor het uitsnijden van kuilvoer of dergelijke.
EP0411724B2 (en) Device for removing silage from a silage supply
US3157084A (en) Hydraulic shear
US3260288A (en) Power operated chain saw
NL8902189A (nl) Hydraulisch systeem voor een snij-inrichting voor het uitsnijden van kuilvoer of dergelijke.
NL193969C (nl) Hydraulisch systeem voor een kuilvoersnijder.
US420095A (en) Shears por metal
US3720332A (en) Hydraulic systems
NL8702209A (nl) Vlaksilo-losapparaat.
NL8702210A (nl) Vlaksilo-losapparaat.
RU192296U1 (ru) Гидравлический дровокольный станок
US3664707A (en) Pavement slicer
US455053A (en) Shears for metal
NL1012327C2 (nl) Schaar voor het knippen van plaatvormig materiaal.
NL8801220A (nl) Inrichting voor het snijden van kuilvoer.

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20030301