GR1010245B - Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων - Google Patents

Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων Download PDF

Info

Publication number
GR1010245B
GR1010245B GR20210100126A GR20210100126A GR1010245B GR 1010245 B GR1010245 B GR 1010245B GR 20210100126 A GR20210100126 A GR 20210100126A GR 20210100126 A GR20210100126 A GR 20210100126A GR 1010245 B GR1010245 B GR 1010245B
Authority
GR
Greece
Prior art keywords
preparation
hydromagnesite
plants
whiteness
fruit trees
Prior art date
Application number
GR20210100126A
Other languages
English (en)
Inventor
Στυλιανος Λεωνιδα Καραβαλασης
Original Assignee
Στυλιανος Λεωνιδα Καραβαλασης
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Στυλιανος Λεωνιδα Καραβαλασης filed Critical Στυλιανος Λεωνιδα Καραβαλασης
Priority to GR20210100126A priority Critical patent/GR1010245B/el
Publication of GR1010245B publication Critical patent/GR1010245B/el

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08KUse of inorganic or non-macromolecular organic substances as compounding ingredients
    • C08K3/00Use of inorganic substances as compounding ingredients
    • C08K3/18Oxygen-containing compounds, e.g. metal carbonyls
    • C08K3/24Acids; Salts thereof
    • C08K3/26Carbonates; Bicarbonates
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01NPRESERVATION OF BODIES OF HUMANS OR ANIMALS OR PLANTS OR PARTS THEREOF; BIOCIDES, e.g. AS DISINFECTANTS, AS PESTICIDES OR AS HERBICIDES; PEST REPELLANTS OR ATTRACTANTS; PLANT GROWTH REGULATORS
    • A01N3/00Preservation of plants or parts thereof, e.g. inhibiting evaporation, improvement of the appearance of leaves or protection against physical influences such as UV radiation using chemical compositions; Grafting wax

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Agronomy & Crop Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Plant Pathology (AREA)
  • Toxicology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Dentistry (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)

Abstract

Η εφεύρεση αναφέρεται: α) σε παρασκεύασμα από φυσικό μετάλλευμα Χουντίτη-Υδρομαγνησίτη, το οποίο μέσω μηχανικής επεξεργασίας, αποκτά την μορφή λεπτόκοκκης κονίας με πολύ υψηλή λευκότητα και με μέγεθος όλων των κόκκων της κάτω από 15μm. Το παρασκεύασμα αυτό περιέχει χουντίτη (CaMg3(CO3)4) και υδρομαγνησίτη (Mg5(CO3)4(OH)2-4H2O) σε αναλογία 85 προς 15 μέρη αντίστοιχα, β) στη μέθοδο χρήσης του παρασκευάσματος η οποία συνίσταται στην δημιουργία υδατικού διαλύματος με περιεκτικότητα 2,0% κατά βάρος από το παρασκεύασμα και προσθήκη φυτικού ελαίου (κατά προτίμηση σησαμέλαιο) ως συγκολλητικό υλικό σε ποσοστό 0,1% για την βελτίωση της πρόσφυσης. Το διάλυμα ψεκάζεται με χρήση ψεκαστικού μηχανήματος με αναδευτήρα σε οπωροφόρα δέντρα και φυτά δύο φορές τον χρόνο τουλάχιστον, σχηματίζοντας λεπτό φιλμ λευκού χρώματος το οποίο προστατεύει τα δέντρα και τα φυτά από υπερθέρμανση.

Description

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΧΟΥΝΤΙΤΗ - ΥΔΡΟΜΑΓΝΗΣΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΩΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ
Η παρούσα εφεύρεση αναφέρεται στην παρασκευή ενός υλικού απο τα φυσικά μεταλλεύματα του Χουντίτη και Υδρομαγνησίτη και στην συνέχεια στην μέθοδο χρήσης του σε οπωροφόρα δέντρα και φυτά για την προστασία τους απο την υπερθέρμανση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σήμερα για την προστασία των οπωροφόρων δέντρων και φυτών από την υπερθέρμανση χρησιμοποιούνται διάφορα παρασκευάσματα που προέρχονται από φυσικά ορυκτά όπως ο καολίνης και ο ζεόλιθος. Στα φυσικά αυτά ορυκτά η σύστασή τους περιέχει κατά κύριο λόγο πυρίτιο και αργίλιο. Στα υλικά αυτά, μια από τις βασικές ιδιότητες τους, που είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότητα τους είναι η λευκότητά τους. Όμως τα υλικά αυτά δεν είναι τόσο λευκά. Ανάλογα με την κοιτασματολογική προέλευση τους, άλλα εμφανίζονται με ένα υπόλευκο χρώμα και τις περισσότερες φορές με χρώμα που τείνει προς το γκρίζο ή στο υποκίτρινο. Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προστασία των οπωροφόρων δέντρων από την υψηλή θερμοκρασία, πρέπει να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας ώστε να αποτρέπεται η αύξηση της θερμοκρασίας σε αυτά. Βασικό και κρίσιμο χαρακτηριστικό για τον σκοπό αυτό αποτελεί η υψηλή λευκότητα του υλικού που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό.
Ένα δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό που έχει επίδραση στην καλύτερη προστασία των οπωροφόρων δέντρων από την υπερθέρμανη είναι η καλυπτική ικανότητα του υλικού που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό. Τα ήδη χρησιμοποιούμενα σκευάσματα από φυσικά προϊόντα, όπως ο καολίνης και ο ζεόλιθος, έχουν κόκκους σφαιρικής και ακανόνιστης γωνιώδους μορφολογίας έτσι όπως προκύπτει από την επεξεργασία τους (άλεση-λιοτρίβιση). Σφαιρικοί κόκκοι διατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον δεν είναι δυνατόν να καλύψουν πλήρως μια επιφάνεια πάνω στην οποία είναι τοποθετημένοι λόγω της μορφολογίας τους. Αντίθετα το παρασκεύσμα που προκύπτει από το μίγμα των δύο φυσικών μεταλλευμάτων χουντίτη - υδρομαγνησίτη βελτιώνει σημαντικά το πρόβλημα αυτό λόγω της φυλλοειδούς μορφής των κόκκων των υλικών αυτών (υψηλό aspect ratio, δηλαδή μεγάλο μήκος και μικρό πλάτος και παράλληλα πολύ μικρό πάχος των κόκκων).
Ο χουντίτης είναι ένα ανθρακικό ορυκτό (ανθρακικό άλας ασβεστίου και μαγνησίου) με χημικό τύπο CaMg3(CO3)4και μέση σύσταση CaO:15,88%, MgO: 34,25%, CO2: 49,87%. Ο υδρομαγνησίτης είναι επίσης ένα ένυδρο ανθρακικό ορυκτό (ένυδρο άλας του Μαγνησίου) με χημικό τύπο Mg5(CO3)4(OH)2-4H2O. Τα δύο αυτά σπάνια ορυκτά συνήθως συναντώνται στην φύση μαζί ενωμένα στο κοίτασμα του μεταλλείου σε διάφορες αναλογίες. Ο χουντίτης από την φύση του είναι πιο λεπτόκκοκος και οι κόκκοι του έχουν φυλλοειδή μορφή και υψηλό aspect ratio.
Τα δύο αυτά μεταλλεύματα βρίσκονται στην φύση με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, περίπου 25% καθόσον και τα δύο είναι ιδιαίτερα υδρόφιλα.
Ο επιδιωκόμενος απο τον αιτούντα σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα παρασκεύασμα απο τα δύο αυτά φυσικά μεταλλεύματα που θα έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα το καταστήσουν το πλέον κατάλληλο για την προστασία των καλλιεργειών οπωροφόρων δέντρων και φυτών απο την υπερθέρμανση.
Το μικτό εξορυχθέν μετάλλευμα Χουντίτη και Υδρομαγνησίτη, αφού εξορυχθεί απο το μεταλλείο αναλύεται εργαστηριακά για να προσδιοριστεί η περιεκτικότητα του σε Χουντίτη και Υδρομαγνησίτη αλλα και η λευκότητα του. Στην συνέχεια ακολουθείται η διαδικασία της τυποποίησης μέσω αναμίξεων διαφόρων ποιοτήτων του μεταλλεύματος ώστε να προκύψει ένα υλικό στο οποίο η περιεκτικότητα Χουντίτη/ Υδρομαγνησίτη είναι σε αναλογία 85 προς 15 μέρη. Το τυποποιημένο υλικό στην συνέχεια θα περάσει από τα ακόλουθα στάδια μηχανικής επεξεργασίας:
α) Απομάκρυνση πετρών με διέλευση του υλικού απο ειδικό μηχάνημα. Οι πέτρες λόγω της αυξημένης σκληρότητας τους απομακρύνονται απο τον μηχάνημα άθραυστες ενω το μετάλλευμά χουντίτη - υδρομαγνησίτη που είναι πολύ πιο μαλακό σαν υλικό θρυμματίζεται και διέρχεται από ειδικά ράουλα και κοσκινά του μηχάνολογικού εξοπλισμού.
β) Θραύση και κοσκίνηση σε σφυρόμυλο ώστε να μειωθεί η διάσταση των σβόλων του υλικού σε μέγεθος κάτω απο 6 mm.
γ) Ξήρανση του υλικού με διέλευση του απο περιστροφικό ξηραντήριο , οπού με την καύση υγραερίου και την άμεση επαφή του υλικού με καυσαέρια θερμοκρασίας έως 700oC θα μειωθεί η υγρασία του από 25,0 % στο 0,5 %.
δ) Λιοτρίβιση, δηλαδή άλεση του υλικού σε μύλο με περιστροφικό τραπέζι με σφυριά. Εδω πραγματοποιείται η αποσυσσωμάτωση των κόκκων του υλικού και η μείωση του μεγέθους τους.
ε) Αεροδιαχωρισμός του λιοτριβιμένου υλικού ώστε αφ’ενός να απομακρυνθούν με βάση την αρχή της φυγοκέντρισης μη επιθυμητές προσμίξεις και άλλα υλικά και αφ’ετέρου να συλλεχθεί το παραχθέν υλικό σε ειδικό φιλτρό.
στ) Συμπίεση του τελικού υλικού σε ειδικό μηχάνημα (κομπάκτορας) ώστε να αυξηθεί το ειδικό του βάρος και να μειωθεί ο όγκος του και τέλος
ζ) Συσκευασία του υλικού σε χαρτινα σακια των 20 κιλών η και σε μεγασάκκους των 1000 Kg.
Το τελικό παρασκεύασμα αποτελεί μια λεπτόκοκκη κονία η οποία έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:
α) Το 50% των κόκκων του υλικού είναι έως 3 μm και το σύνολο των κόκκων του είναι κάτω από 15 μm (d100<15μm).
β) Πολύ υψηλή λευκότητα που φτάνει στο L* =98 στον πρότυπο μέτρησης L*a*b* ή στην τιμή Ry= 95,5-96 στον πρότυπο μέτρησης λευκότητας Rxy. Οι τιμές αυτές το καθιστούν ένα απο τα λευκότερα υλικά που βρίσκονται ελεύθερα στην φύση.
γ) Το φαινόμενο ειδικό βάρος του προϊόντος αυτού είναι περίπου 0, 3-0,4 g/cm<3>. Πρόκειται δηλαδή για ένα ελαφρύ φυσικό υλικό που το καθιστά ιδανικό για την χρήση του σε διαλύματα νερού, ώστε να μην καθιζάνει εύκολα στο αιώρημα όπως περιγράφεται κατωτέρω.
δ) Λόγω της χαμηλής κοκκομετρίας του αλλά και της μορφολογίας των κόκκων του, που όπως αναφέρθηκε είναι φυλλοειδούς μορφής, έχει πολύ υψηλό δείκτη Ειδικής Επιφάνειας (ΒΕΤ) που φτάνει στα 18m<2>/gr. Αυτό το χαρακτηριστικό αυξάνει σημαντικά την ικανότητα του υλικού αυτού για κάλυψη επιφανειών πάνω στις οποίες εφαρμόζεται.
Ενα άλλο αντικείμενο της εφεύρεσης είναι να προτείνει την μεθοδολογία με την οποίο το ανωτέρω παρασκεύασμα θα εφαρμοστεί στις καλλιέργειες των οπωροφόρων. Σύμφωνα με πειραματικές δοκιμές που έγιναν με εφαρμογή σε ελαιόδεντρα, εξήχθησαν συμπεράσματα που δείχνουν τους καρπούς λιγότερο αφυδατωμένους μετά από περίοδο αρκετών εβδομάδων έντονων υψηλών θερμοκρασιών. Επίσης η προσβολή των καρπών απο έντομα σε δέντρα που είχαν ψεκαστεί δύο φορές κατα την περίοδο καρποφορίας ήταν σημαντικά μειωμένη.
Για την χρήση του παρασκευάσματος ακολουθείται η ακόλουθη μεθοδολογία:
Αναμιγνύεται μέσα στην δεξαμενή ραντιστικού μηχάνημα που περιέχει δυνατότητα ανάδευσης μαζί με νερό, σε περιεκτικότητα 2,0%, δηλαδή σε 1000 κιλά νερού αναμιγνύουμε 20 κιλά από το παρασκεύασμα χουντίτη/υδρομαγνησίτη. Επίσης για να βελτιώσουμε την ικανότητα πρόσφυσης του διαλύματος κατά την εφαρμογή του στα φύλλα και τους καρπούς, προσθέτουμε και συγκολλητικό υλικό φυτικής προέλευσης, κατά προτίμηση σησαμέλαιο, σε ποσοστό 0,1% κατά βάρος. Επομένως στις προηγούμενες ποσότητες απαιτείται και περίπου 1 λίτρο σησαμέλαιο. Μετά απο καλή και συνεχή ανάδευση που γίνεται μέσα στο ραντιστικό μηχάνημα, γίνεται ψεκασμός στα οπωροφόρα δέντρα από απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων . Μετά τον ψεκασμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα, το νερό του διαλύματος εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα και πάνω στα φύλλα και τους καρπούς των οπωροφόρων δέντρων σχηματίζεται λεπτό λευκού χρώματος από το υλικό. Με τον τρόπο αυτό τα δέντρα στο σύνολό τους καθίστανται πιο ανοιχτόχρωμα και αυξάνεται σημαντικά ο συντελεστής ανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας, ώστε να μην ανεβαίνει υπερβολικά η θερμοκρασία των δέντρων κατά τις περιόδους καύσωνα και υπερβολικών θερμοκρασιών της ατμόσφαιρας. Το συγκολλητικό μέσο εμποδίζει σε σημαντικό βαθμό την έκπλυση του υλικού πάνω απο τα φύλλα και τους καρπούς μετά απο εκδήλωση βροχοπτώσεων, καθιστώντας αποτελεσματικό τον ψεκασμό για σημαντικό χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας την προστασία των οπωροφόρων δέντρων από τις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Παράλληλα το ποσοστό του ψεκασθέντος χουντίτη/υδρομαγνησίτη που θα εκπλυθεί μετά από μία βροχόπτωση, θα καταλήξει κοντά στο ριζικό σύστημα των δέντρων και το Μαγνήσιο και Ασβέστιο που περιέχει θα λειτουργήσουν ως ωφέλιμα ιχνοστοιχεία για την ανάπτυξη των δέντρων.
Συνιστάται να γίνονται δύο τουλάχιστον ψεκασμοί ανά περίοδο και να αποφεύγονται οι ψεκασμοί όταν επικρατεί υψηλή υγρασία στην ατμόσφαιρα (90%) για 48 ώρες ή όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι ή όταν επικρατούν συνθήκες παγετού. Κατάλληλη περίοδος για τον ψεκασμό είναι όταν έχουν ήδη σχηματιστεί οι καρποί πάνω στα οπωροφόρα δέντρα και το μέγεθος τους είναι μεγαλύτερο από 0,5 - 1 οπι. Ως προτεινομενοι περίοδοι ψεκασμού είναι το δέυτερο μισό του Ιουνίου για τον πρώτο ψεκασμό και το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου για τον δεύτερο ψεκασμό.

Claims (6)

Α Ξ Ι Ω Σ Ε Ι Σ
1. Παρασκεύασμα που προκύπτει απο τα φυσικά μεταλλεύματα Χουντίτη-Υδρομαγνησίτη σε αναλογία 85 προς 15 μέρη αντίστοιχα , το οποίο υφίσταται μηχανική επεξεργασία. Το τελικό παρασκεύασμα είναι λεπτόκοκκη κονία με μεγεθος κόκκων στο σύνολο τους μικρότερων των 15 μm, υψηλή λευκότητα που φτάνει στο L* =98 στον πρότυπο μέτρησης L*a*b* ή στην τιμή Ry= 95,5-96 στον πρότυπο μέτρησης λευκότητας Rxy και δείκτη Ειδικής Επιφάνειας (ΒΕΤ) που φτάνει στα 18m<2>/gr.
2. Παρασκεύασμα σύμφωνα με την αξίωση 1 του οποίου η αναλογία των φυσικών μεταλλευμάτων Χουντιτη-Υδρομαγνησίτη μπορεί να κυμαίνεται από 70 προς 30 μέρη αντίστοιχα μέχρι 95 προς 5 μέρη αντίστοιχα.
3. Παρασκεύασμα σύμφωνα με μία από τις αξιώσεις 1 ή 2 στο οποίο η μετρούμενη λευκότητα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την τιμή L* =97 κατά το πρότυπο μέτρησης L*a*b* ή από την τιμή Ry= 93,0 κατα το πρότυπο μέτρησης λευκότητας Rxy
4. Παρασκεύασμα σύμφωνα με μία από τις αξιώσεις 1 ή 2 στο οποίο η μετρούμενη Ειδική Επιφάνεια (ΒΕΤ) μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 15m<2>/gr.
5. Μέθοδος χρήσης του παρασκευάσματος για ψεκασμό σε καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων και φυτών σύμφωνα με τον ακολουθο τρόπο:
α) Δημιουργία υδατικού διαλύματος με περιεκτικότητα 2,0% κατά βάρος απο το παρασκεύασμα μέσα σε δεξαμενή ραντιστικού μηχανήματος με δυνατότητα μηχανικής ανάδευσης
β) Προσθήκη οργανικού ελαίου (σησαμέλαιο) σε ποσοστό 0,1% ως συγκολλητικού υλικού για καλή πρόσφυση πάνω στα φύλλα και τους καρπούς των καλλιεργειών
γ) Εκτέλεση δύο ψεκασμών από απόσταση περίπου 2 μέτρων με το ραντιστικό μηχάνημα με παράλληλη συνεχή ανάδευση του διαλύματος για να διασφαλίζεται διατήρηση ομοιογενούς διαλύματος και αποφυγή δημιουργίας κατακάθισης και ιζήματος. Ο πρώτος ψεκασμός διενεργείται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου και ο δεύτερος ψεκασμός τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
6. Μέθοδος χρήσης του παρασκευάσματος σύμφωνα με την αξίωση 5 χαρακτηριζόμενη απο το ότι στο στάδιο β μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συγκολλητικό υλικό οποιοδήποτε οργανικό έλαιο για βελτίωση της ικανότητας πρόσφυσης του υδατικού διαλύματος.
GR20210100126A 2021-03-03 2021-03-03 Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων GR1010245B (el)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GR20210100126A GR1010245B (el) 2021-03-03 2021-03-03 Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GR20210100126A GR1010245B (el) 2021-03-03 2021-03-03 Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων

Publications (1)

Publication Number Publication Date
GR1010245B true GR1010245B (el) 2022-06-06

Family

ID=82848637

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
GR20210100126A GR1010245B (el) 2021-03-03 2021-03-03 Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων

Country Status (1)

Country Link
GR (1) GR1010245B (el)

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6069112A (en) * 1997-03-05 2000-05-30 Englehard Corporation Method for preventing physiological disorders without diminishing photosynthesis
EP2662418A1 (en) * 2012-05-11 2013-11-13 Omya International AG Sustainable adsorbable polymers
US20180303084A1 (en) * 2016-12-15 2018-10-25 Charles Jack Malki Protective coating for use on plant foliage, branch and trunk related application

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6069112A (en) * 1997-03-05 2000-05-30 Englehard Corporation Method for preventing physiological disorders without diminishing photosynthesis
EP2662418A1 (en) * 2012-05-11 2013-11-13 Omya International AG Sustainable adsorbable polymers
US20180303084A1 (en) * 2016-12-15 2018-10-25 Charles Jack Malki Protective coating for use on plant foliage, branch and trunk related application

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Contreras-Padilla et al. Physicochemical and rheological characterization of Opuntia ficus mucilage at three different maturity stages of cladode
BRPI0610893B1 (pt) substrato agrícola
CA2923768C (en) Micronized earth alkali carbonate-containing material for regulating the ph of a soil
ES2898773T3 (es) Material de relleno a base de minerales modificados que comprende sales de cobre
Morsy et al. Effect of irrigation, foliar spray with nano-fertilizer (lithovit) and N-levels on productivity and quality of durum wheat under Toshka conditions
CN107190325A (zh) 一种利用工业副产磷石膏制备无水硫酸钙晶须的方法
CN107445187A (zh) 一种贝壳粉改性碳酸钙的制备方法
Parlak Effect of heating on some physical, chemical and mineralogical aspects of forest soil.
GR1010245B (el) Παρασκευασμα χουντιτη-υδρομαγνησιτη και μεθοδος χρησης του ως φυτοπροστατευτικου σε καλλιεργειες οπωροφορων δεντρων και φυτων
Hassan A" TAFSIR AL KHAZEN" MANUSCRIPT (17 TH CENTURY AD). A TECHNICAL STUDY.
CN113905611A (zh) 尿素在水性悬浮液中作为抗微生物添加剂的用途
RU2039072C1 (ru) Антигололедное средство
CN101282649A (zh) 由浆料混合物处理得到的包括颗粒的组合物
Carozzi Recent calcite-cemented sandstone generated by the equatorial tree iroko (Chlorophora excelsa), Daloa, Ivory Coast
CN114539976B (zh) 一种结壳保湿型抑尘剂及其制备方法和应用
KR101152154B1 (ko) 토양개량제 제조방법 및 이에 따른 토양개량제
KR100440533B1 (ko) 기능성 건축용 조성물 및 그로부터 제조되는 건축용 물질
Jayathilake et al. Study the Silica Content of Paddy Husks from Different Varieties of Paddy Cultivated in North Western Province, Sri Lanka
CN107586085A (zh) 一种保温隔热多功能干粉装饰涂料的制备方法
HAYASHI et al. Synthesis of trioctahedral smectite from rice husk ash as agro-waste
Urangoo et al. OPTIMUM CONDITION INVESTIGATION ON PRECIPITATING OF CALCIUM CARBONATE FROM NATURAL LIMESTONE
Onen et al. Advancing Chemical Sciences for Promoting Food Security and Human Empowerment in North–Eastern Nigeria
Zulkifle Decomposition Of Calcium Carbonate In Cockle Shell
Iningev et al. Utilization of Bamboo Shoots as a Renewable Local Available Source of Adsorbent (silica gel)
SU633810A1 (ru) Способ получени гидроокиси кальци

Legal Events

Date Code Title Description
PG Patent granted

Effective date: 20220707