GR1009801B - Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων - Google Patents

Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων Download PDF

Info

Publication number
GR1009801B
GR1009801B GR20190100367A GR20190100367A GR1009801B GR 1009801 B GR1009801 B GR 1009801B GR 20190100367 A GR20190100367 A GR 20190100367A GR 20190100367 A GR20190100367 A GR 20190100367A GR 1009801 B GR1009801 B GR 1009801B
Authority
GR
Greece
Prior art keywords
aerial vehicle
unmanned aerial
vehicle according
slot
special
Prior art date
Application number
GR20190100367A
Other languages
English (en)
Inventor
Γιαννης Γεωργιου Αναγνωστης
Original Assignee
Γιαννης Γεωργιου Αναγνωστης
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Γιαννης Γεωργιου Αναγνωστης filed Critical Γιαννης Γεωργιου Αναγνωστης
Priority to GR20190100367A priority Critical patent/GR1009801B/el
Publication of GR1009801B publication Critical patent/GR1009801B/el

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B64AIRCRAFT; AVIATION; COSMONAUTICS
    • B64CAEROPLANES; HELICOPTERS
    • B64C39/00Aircraft not otherwise provided for
    • B64C39/02Aircraft not otherwise provided for characterised by special use
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B64AIRCRAFT; AVIATION; COSMONAUTICS
    • B64DEQUIPMENT FOR FITTING IN OR TO AIRCRAFT; FLIGHT SUITS; PARACHUTES; ARRANGEMENT OR MOUNTING OF POWER PLANTS OR PROPULSION TRANSMISSIONS IN AIRCRAFT
    • B64D47/00Equipment not otherwise provided for
    • B64D47/08Arrangements of cameras
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08GTRAFFIC CONTROL SYSTEMS
    • G08G5/00Traffic control systems for aircraft, e.g. air-traffic control [ATC]
    • G08G5/0047Navigation or guidance aids for a single aircraft
    • G08G5/0069Navigation or guidance aids for a single aircraft specially adapted for an unmanned aircraft

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Control Of Multiple Motors (AREA)

Abstract

Η παρούσα εφεύρεση αφορά το σχεδιασμό και τις μεθόδους ανάπτυξης που αφορούν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Συμφώνα με μια άποψη της εφεύρεσης το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο ώστε σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συστήματα και υποσυστήματα να καθιστά εφικτό την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, το οποίο θα μπορεί να εκτελεί περισσότερες λειτουργίες, οι οποίες λειτουργίες θα μπορούν να ενοποιούν ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών κατηγοριών που αφορούν τα τετρακόπτερα.

Description

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα πολλαπλών λειτουργιών.
Η παρούσα εφεύρεση αφορά σε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που αποτελείται από τέσσερεις ηλεκτροκινητήρες , οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε τέσσερεις αναδιπλούμενους βραχίονες.
Τα τελευταία χρόνια τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συγκεκριμένα τα τετρακόπτερα έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τις λειτουργιές που απαιτείται να εκτελεστούν. Για παράδειγμα υπάρχουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται για την αεροφωτογραφία, τηλεανίχνευση, επιτήρηση, τοπογραφία, επιστημονική ερεύνα, κλπ, επίσης υπάρχει διαφοροποίηση και στο τρόπο έλεγχου, καθώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να ελέγχετε είτε χειροκίνητα είτε αυτόνομα. Αυτό έχει ως μειονέκτημα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να είναι περιορισμένο ως προς ένα μεγάλο σύνολο λειτουργιών και να γίνεται λιγότερο αποδοτικό, για παράδειγμα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο ώστε η κύρια λειτουργιά του να είναι οι αεροφωτογραφίες, ωστόσο αν χρειαστεί να εκτελεστούν επιπλέον λειτουργιές οι οποίες δεν υποστηρίζονται από το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος όπως λειτουργία πρώτης προβολής προσώπου διανύοντας μεγάλη απόσταση η ακόμα και αυτόνομο σχέδιο πτήσης, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις. Τέλος ένα ακόμα σημαντικό μειονέκτημα είναι το μέγεθος που καταλαμβάνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη μεταφορά του καθώς όσο λιγότερο χώρο καταλαμβάνει, τόσο δίνεται η δυνατότητα ο κενός χώρος να αξιοποιηθεί από επιπλέον ηλεκτρονικά εξαρτήματα π.χ. μπαταρία, κάμερα, επιπλέον αισθητήρες κλπ.
Η εφεύρεση έχει ως βασικό σκοπό να υλοποιεί ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, οι οποίες λειτουργίες θα μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τις πρόσθετες επεκτάσεις. Όπως αναφέρεται και στην πρώτη αξίωση, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αποτελείται από δυο επιφάνειες, μια εσωτερική επιφάνεια μέσα στην οποία βρίσκονται τα κύρια συστήματα και υποσυστήματα που είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία του μη επανδρωμένο αεροσκάφος καθώς και η κύρια κάμερα, και την εξωτερική επιφάνεια πάνω στην οποία είναι τοποθετημένος ο δέκτης εντοπισμού τοποθεσίας, περιμετρικά της βρίσκονται τέσσερεις βάσεις όπου συνδέονται οι βραχίονες, πάνω στους οποίους τοποθετούνται οι ηλεκτροκινητήρες, στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας υπάρχει η βάση προσγείωσης με δυνατότητα επέκτασης, καθώς και η ειδική υποδοχή για τη δεύτερη κάμερα υψηλής ευκρίνειας, όπως επίσης και η δυνατότητα για τη μεταφορά πρόσθετου φόρτου. Στο πίσω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας βρίσκεται η υποδοχή για τη κύρια πηγή τροφοδοσίας, καθώς και οι υποδοχές για τις δυο κεραίες μετάδοσης .
Από μια άλλη σκοπιά της εφεύρεσης το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο εσωτερικό του μέρος περιλαμβάνει ένα η και περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή πτήσης, ρυθμιστές ταχύτητας, της κύριας κάμερας η οποία μέσω της κεραίας μετάδοσης έχοντας ως κύρια συχνότητα τα 5.8GHz, θα παρέχει τη λειτουργία προβολής πρώτου προσώπου , όπου σε συνδυασμό με τη δυνατότητα άλλων υποσυστημάτων που θα βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος, θα δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείται η κατάσταση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε πραγματικό χρόνο. Το σήμα των παραπάνω λειτουργιών θα στέλνεται σε ένα δέκτη που συνδέεται με μια συσκευή προβολής, όπως μια φορητή οθόνη ή γυαλιά πρώτης προβολής προσώπου.
Σύμφωνα με μια άλλη πτυχή της παρούσας εφεύρεσης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος διαθέτει στην εσωτερική του επιφάνεια ένα δέκτη για την εκπομπή σήματος μέσω τηλεκατεύθυνσης για χειροκίνητο έλεγχο, καθώς και σύστημα τηλεμετρίας με τη κεραία μετάδοσης να βρίσκεται στο πίσω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας, όπου σε συνδυασμό με το δέκτη εντοπισμού τοποθεσίας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας δίνεται η δυνατότητα για τη δημιουργία σχεδίου πτήσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της αυτόνομης λειτουργίας.
Σύμφωνα με μια ακόμα μια πτυχή της εφεύρεσης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δίνει τη δυνατότητα στο κάτω μέρος της εξωτερικής του επιφάνειας όπου βρίσκεται η βάση στήριξης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους να γίνει επέκταση ενός συστήματος προσγείωσης με σκοπό την αύξηση του ύψους, προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιπλέον ασφάλεια κατά τη προσγείωση καθώς και στο σύνολο του, ωστόσο και για να γίνει επέκταση των λειτουργιών αφού το κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί εισαχθεί μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας στην ειδική εσοχή που υπάρχει, καθώς και για να δημιουργήσει χώρο για τη τοποθέτηση και τη μεταφορά ειδικών φορτίων που το συνολικό βάρος τους δεν θα υπερβαίνει το μέγιστο βάρος του φορτίου που μπορεί να μεταφέρει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος .
Από μια άλλη σκοπιά της εφεύρεσης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για να εκτελεί μεγάλες αποστάσεις πτήσεις, διότι στο εσωτερικό φέρει ειδική υποδοχή η οποία επιτρέπει τη μεγάλη χωρητικότητα μπαταριάς δηλαδή της κύριας πηγής τροφοδοσίας, όπου σε συνδυασμό με τις κεραίες μετάδοσης που βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μειώνει τις όποιες παρεμβολές μπορούν να υπάρξουν.
Επιπρόσθετη λειτουργώ είναι σε περίπτωση απώλειας σήματος μέσω τηλεκατεύθυνσης , αυτόματα να ενεργοποιηθεί η λειτουργία επιστροφής από το σημείο το οποίο ξεκίνησε, η οποία επιστροφή γίνεται αυτόνομα μέσω των αισθητήρων και του δέκτη εντοπισμού τοποθεσίας που διαθέτει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η παραπάνω μέθοδος της πτήσης σε μεγάλες αποστάσεις κάνει πιο αποδοτικές λειτουργιές όπως αεροφωτογραφία, τοπογραφία, επιτήρηση, μεταφορά.
Από μια άλλη σκοπιά της εφεύρεσης το μη επανδρωμένο αεροσκάφος , κατά της εξωτερική του επιφάνεια βρίσκονται οι τέσσερεις υποδοχές, μια υποδοχή σε κάθε άκρη στην οποία τοποθετείτε ο βραχίονας. Η υποδοχή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να επιτρέπει την κίνηση κατά 110 μοίρες δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο βραχίονα να γίνεται αναδιπλού μένος κάνοντας με αυτό το τρόπο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ακόμα πιο εύκολο κατά τη μεταφορά του.
Σύμφωνα με μια ακόμα μια πτυχή της εφεύρεσης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος διαθέτει στην εσωτερική του επιφάνεια ειδική υποδοχή για τη κύρια πηγή τροφοδοσίας, η οποία κύρια πηγή τροφοδοσίας είναι μια αποσπώμενη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία τύπου λιθίου πολυμερούς, η οποία διαθέτει υποσύστημα με κουμπί λειτουργίας καθώς και τέσσερις λυχνίες για την ένδειξη της κατάστασης της μπαταρίας. Σκοπός της κύριας πηγής τροφοδοσίας είναι να τροφοδοτήσει κάθε ηλεκτρικό μέρος που βρίσκεται είτε στην εσωτερική είτε στην εξωτερική επιφάνεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και για το λόγο αυτό στο πάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας βρίσκεται η ενδεικτική λυχνία πτήσης η οποία υποδεικνύει τις διάφορες καταστάσεις του.
Τα νέα χαρακτηριστικά της εφεύρεσης παρουσιάζονται με ιδιαιτερότητα στις αξιώσεις. Μια καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων της παρούσας εφεύρεσης γίνεται μέσω της ακόλουθης λεπτομερής περιγραφής σε συνδυασμό με τα συνοδευτικά σχέδια βάσει των οποίων:
ΣΧ.1Α-Γ απεικονίζουν την μπροστινή, πλάγια και πίσω όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους αντίστοιχα, έχοντας τους βραχίονες σε κλειστή θέση και χωρίς τις προπέλες.
ΣΧ.2 απεικονίζεται μια όψη για το κάθε ένα εξάρτημα ξεχωριστά που χρειάζεται για να υλοποιηθεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
ΣΧ.3 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έχοντας τους βραχίονες σε ανοιχτή θέση.
ΣΧ.4 απεικονίζεται η κάτοψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έχοντας την επέκταση του συστήματος προσγείωσης.
ΣΧ.5 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, όταν σε αυτό έχουν συνδεθεί οι επιπλέον επεκτάσεις.
ΣΧ.6 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η οποία αφορά τον βραχίονα.
ΣΧ.7 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η οποία αφορά την επέκταση στο σύστημα προσγείωσης.
Στην εφεύρεση αυτή, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να υλοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές κλίμακες 1:1, 2:1, 3:1, 4:1. Τα σχέδια έχουν γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να αφορούν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο έχει υλοποιηθεί στη κλίμακα 1:1, το οποίο φέρει δυο διαστάσεις:
Πρώτη διάσταση αφόρα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος όταν βρίσκεται με τους βραχίονες σε κλειστή διάταξη, στην οποία διάταξη δεν έχουν τοποθετηθεί οι ηλεκτροκινητήρες καθώς και οποιαδήποτε προέκταση στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας. Επομένως έχουμε: ύψος 8,5 εκ., μήκος 19 εκ., πλάτος 27,5 εκ., κυρία διαγώνιος 33 εκ.
Αντίστοιχα η δεύτερη διάσταση αφόρα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος όταν βρίσκεται με τους βραχίονες σε ανοιχτή διάταξη στην οποία διάταξη δεν έχουν τοποθετηθεί οι ηλεκτροκινητήρες καθώς και οποιαδήποτε προέκταση στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας. Επομένως έχουμε: ύψος 8,5 εκ., μήκος 33 εκ., πλάτος 37 εκ. , κύρια διαγώνιος 48 εκ.
Στο σχήμα 1Α-Γ απεικονίζεται ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος χωρίς τις προπέλες. Όπως φαίνεται και στο σχήμα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αποτελείται από την εξωτερική επιφάνεια (1) και (2), οι οποίες αποτελούν δυο διαφορετικά κομμάτια και ενώνονται μεταξύ τους μέσω συγκεκριμένων βιδών M3 10 χιλιοστών, οι οποίες τοποθετούνται σε ειδικές υποδοχές που βρίσκονται στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (μεγαλύτερη ανάλυση σε αυτό το κομμάτι θα γίνει αναλύοντας το σχήμα 2 και 5).
Περιμετρικά της κάτω εξωτερικής επιφάνειας (1) βρίσκονται οι βάσεις (4) στις οποίες τοποθετούνται οι βραχίονες (6). Η βάση (4) ενώνεται με το βραχίονα (6) μέσω ειδικής βίδας τύπου Άλλεν Μ520 χιλιοστών με επίπεδη επικεφαλή η οποία τοποθετείτε στην ειδική εσοχή (10) που απεικονίζεται στο σχήμα.
Στο πάνω μέρος του βραχίονα (6) τοποθετείται ο ηλεκτροκινητήρας (20) (μεγαλύτερη ανάλυση θα γίνει στο σχήμα 6), στο πάνω μέρος του ηλεκτροκινητήρα (20) υπάρχει ο άξονας (21) στον οποίο τοποθετούνται οι προπέλες.
Στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (1) βρίσκονται οι βάσεις στήριξης (9) του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, οι οποίες έχουν ειδική εσοχή με σκοπό την επέκταση του συστήματος προσγείωσης το οποίο θα ασφαλίζει για μεγαλύτερη ασφάλεια από την ειδική εσοχή (8) (μεγαλύτερη ανάλυση θα γίνει στο σχήμα 7), από μια άλλη σκοπιά της εξωτερικής επιφάνειας (1) και συγκεκριμένα στη μπροστινή όψη βρίσκεται η κύρια κάμερα (18) τύπου πρώτης προβολής προσώπου.
Στο πάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (2) είναι τοποθετημένος ο δέκτης εντοπισμού τοποθεσίας (15), ο οποίος βρίσκεται σε ειδική βάση (14), η οποία έχει ύψος τουλάχιστον 3 εκ. προκειμένου να μην επηρεάζεται από παρεμβολές, σε μια ακόμα συνέχεια της εξωτερικής επιφάνειας (2) είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος η ενδεικτική λυχνία πτήσης (16) η οποία υποδεικνύει τις διάφορες καταστάσεις που μπορεί να βρίσκεται το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Από μια άλλη σκοπιά στης εξωτερικής επιφάνειας (2) και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος, βρίσκεται η κύρια πηγή τροφοδοσίας (3) η οποία είναι μια αποσπώμενη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία τύπου λιθίου πολυμερούς, όπου διαθέτει ηλεκτρονικό κύκλωμα με κουμπί λειτουργίας (27), καθώς και τέσσερις λυχνίες (28) για την ένδειξη της κατάστασης της μπαταρίας.
Στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος βρίσκονται οι δυο υποδοχές (30) και (31) στις οποίες τοποθετούνται εξωτερικά οι δυο κεραίες για τη μετάδοση του σήματος, η πρώτη είναι για το σύστημα τηλεμετρίας, και η δεύτερη για τη μετάδοση της πρώτης προβολής προσώπου.
Στο σχήμα 2 απεικονίζεται μια όψη για το κάθε ένα εξάρτημα ξεχωριστά που χρειάζεται για να υλοποιηθεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η κάτω εξωτερική επιφάνεια (1) διαθέτει τέσσερεις βάσεις (4), στις οποίες συνδέονται οι βραχίονες μέσω της ειδικής εσοχής (10), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την αναδίπλωση του βραχίονα (6) μέχρι και 110 μοίρες.
Ο βραχίονας (6) στο πάνω μέρος διαθέτει ειδική υποδοχή για τον ηλεκτροκινητήρα (20), ο οποίος συνδέεται μέσω καλωδίωσης με τον ρυθμιστή ταχύτητας που βρίσκεται στην εσωτερική επιφάνεια (7) του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Στο επάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (2) υπάρχει η βάση (14) πάνω στην οποία τοποθετείτε ο δέκτης εντοπισμού τοποθεσίας (15), ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται μέσω καλωδίωσης με το κύριο σύστημα που βρίσκεται στην εσωτερική επιφάνεια (7) του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, επιπλέον στο εσωτερικό της εξωτερικής επιφάνειας (2) υπάρχει η ειδική υποδοχή (5) στην οποία τοποθετείται η μπαταρία (3).
Στη συνέχεια της απεικόνισης στην εσωτερική επιφάνεια (7) τοποθετούνται τα ηλεκτρονικά μέρη καθώς και οι καλωδιώσεις τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργιά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους , καθώς και για τις περεταίρω λειτουργίες.
Πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της εσωτερικής επιφάνειας (7) βρίσκεται η αδρανειακή μονάδας μέτρησης που είναι και το κύριο σύστημα έλεγχου, το οποία διαθέτει αισθητήρες όπως το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο καθώς και το μαγνητόμετρο, με τους οποίους αισθητήρες θα καταγράφονται τα δεδομένα θέσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Στη συνέχεια αυτής της επέκτασης στο εσωτερικό της επιφάνειας (7) βρίσκονται οι τέσσερις ρυθμιστές ταχύτητας ένας για κάθε ηλεκτροκινητήρα, οι οποίοι τροφοδοτούνται από τη κεντρική πλακέτα τροφοδοσίας, και παίρνουν σήμα από τον ελεγκτή πτήσης προκειμένου να ελέγχεται η ταχύτητα των ηλεκτροκινητήρων.
Από μια άλλη σκοπιά της επέκτασης αυτής, στην εσωτερική επιφάνεια (7) του μη επανδρωμένου αεροσκάφους βρίσκεται η κύρια κάμερα η οποία υποστηρίζει τη λειτουργώ πρώτης προβολής προσώπου, καθώς και ο πομπός όπου τυπικά λειτουργεί στη συχνότητα των 5.8GHz και μέσω της κεραίας μετάδοσης που βρίσκεται εξωτερικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στέλνεται το σήμα στο δέκτη όπως επίσης και πληροφορίες πτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
Στη συνέχεια της επέκτασης αυτής στην εσωτερική επιφάνεια (7) υπάρχει ειδικό σύστημα τηλεμετρίας το οποίο επικοινωνεί ασύρματα με το κέντρο έλεγχου που βρίσκεται στο έδαφος, για τη μεγαλύτερη απόσταση επικοινωνίας τοποθετείτε στο εξωτερικό μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μια κεραία μετάδοσης. Η τηλεμετρία δίνει τη δυνατότητα να αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες πτήσεις όσο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος βρίσκεται στον αέρα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα επιλογής πτήσης ή ακόμα και δημιουργία νέου σχεδίου πτήσης.
Στο σχήμα 3 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους , έχοντας τους βραχίονες σε ανοιχτή θέση. Σε αυτή την απεικόνιση οι βραχίονες (6) βρίσκονται στην ανοιχτή θέση, με τις προπέλες (22) να είναι τοποθετημένες στους άξονες (21) του κάθε ηλεκτροκινητήρα (20).
Από μια σκοπιά της απεικόνισης το μη επανδρωμένο αεροσκάφος βρίσκεται σε λειτουργώ πτήσης, χωρίς όμως να φέρει τις επιπλέον επεκτάσεις, δίνοντας την δυνατότητα να εκτελέσει πτήση είτε μέσω χειροκίνητης λειτουργίας μέσω τηλεκατεύθυνσης είτε αυτόνομη λειτουργώ μέσω του δέκτη εντοπισμού τοποθεσίας καθώς και των υπολοίπων αισθητήρων που διαθέτει.
Στο σχήμα 4 απεικονίζεται η κάτοψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έχοντας την επέκταση του συστήματος προσγείωσης. Στην απεικόνιση αυτή δεν είναι τοποθετημένες οι δυο κεραίες μετάδοσης (30) και (31) οι οποίες βρίσκονται στο πίσω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (βλ. σχήμα 1Γ). Οι κεραίες μετάδοσης ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ των κατασκευαστών καθώς και ως προς την της εμβελείας τους. Σε επέκταση της απεικόνισης αυτής οι προπέλες (22) είναι τοποθετημένες στους άξονες (21) του ηλεκτροκινητήρα (20), με τους βραχίονες να είναι σε ανοιχτή διάταξη, όπως επίσης στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας έχει τοποθετηθεί η επέκταση στο σύστημα προσγείωσης (12).
Στο σχήμα 5 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, όταν σε αυτό έχουν συνδεθεί οι επιπλέον επεκτάσεις. Σε αυτή την απεικόνιση απεικονίζεται το μη επανδρωμένο αεροσκάφος όπου οι βραχίονες (6) είναι σε ανοιχτή θέση με τις προπέλες (22) να είναι τοποθετημένες στους άξονες (21) των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων (20). Στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας βρίσκονται οι επεκτάσεις στο σύστημα προσγείωσης (12), όπως επίσης και η κάμερα υψηλής ευκρίνειας (33) η οποία έχει τοποθετηθεί στην ειδική βάση (32) που διαθέτει.
Από μια σκοπώ η κάμερα υψηλής ευκρίνειας διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης (34) το οποίο συνδέεται μέσω καλωδίωσης με το κύριο σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Το σύστημα σταθεροποίησης διαθέτει τη δυνατότητα να ελέγχεται απομακρυσμένα μέσω της τηλεκατεύθυνσης. Από μια άλλη σκοπιά στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας απεικονίζονται οι υποδοχές (25) μέσω των οποίων τοποθετούνται συγκεκριμένου τύπου βίδες M3 10 χιλιοστών, με σκοπό την ένωση των εξωτερικών επιφανειών (1) και (2) (βλ. σχήμα 2).
Στο σχήμα 6 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους , η οποία αφορά τον βραχίονα. Κατά την απεικόνιση αυτή στο βραχίονα (6) υπάρχει η ειδική εσοχή (18) το οποίο διευκολύνει στην ομαλή τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα (20) και συγκεκριμένα του άξονα (21), στη συνέχεια υπάρχουν οι τέσσερις υποδοχές (17) στις οποίες τοποθετούνται οι βίδες τύπου Άλλεν M3 5 χιλιοστών, όπου θα στερεώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, τα καλώδια του ηλεκτροκινητήρα θα οδηγούνται μέσω της εσοχής (19) στην εσωτερική επιφάνεια (7) του μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ο βραχίονας (6) τοποθετείται στην ειδική βάση (4) και ενώνονται με ειδική βίδα τύπου Άλλεν Μ520 χιλιοστών με επίπεδη επικεφαλή η οποία τοποθετείτε στην ειδική εσοχή (10) και (11).
Στο σχήμα 7 απεικονίζεται μια άλλη όψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η οποία αφορά την επέκταση στο σύστημα προσγείωσης. Στην απεικόνιση αυτή η βάση στήριξης (9) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας, η βάση (9) διαθέτει εσοχή για την επέκταση του συστήματος προσγείωσης (12), για μεγαλύτερη ασφάλεια τοποθετείται ένας πύρος ασφαλείας μεταξύ των υποδοχών (8) και (13). Σκοπός της επέκτασης αφενός είναι να αυξηθεί η ασφάλεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά τη προσγείωση και αφετέρου για να μπορεί να τοποθετηθεί η κάμερα υψηλής ευκρίνειας όπως επίσης και κάποιο ωφέλιμο φορτίο.
Η επέκταση (12) του για το σύστημα προσγείωσης μπορεί να φέρει διαφορετικά σχέδια και μεγέθη.

Claims (10)

  1. ΑΞΙΩΣΕΙΣ
    Ι.Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα το οποίο φέρει ένα σχεδίασμά που επιτρέπει τις πρόσθετες επεκτάσεις οι οποίες τοποθετούνται στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας, τέτοιες είναι: Επέκταση του συστήματος προσγείωσης (12) , ειδική υποδοχή δεύτερης κάμερας υψηλής ευκρίνειας (32), πρόσθετη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, όπου σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συστήματα και υποσυστήματα τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος (7) και είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, δίνουν επίσης τη δυνατότητα για λειτουργίες όπως: Λειτουργία προβολής πρώτου προσώπου, παρακολούθηση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε πραγματικό χρόνο, χειροκίνητο έλεγχο η αυτόνομη λειτουργία, σύστημα τηλεμετρίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα να εκτελεί ένα πλήθος λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου της αεροφωτογραφίας, τηλεανίχνευσης, επιτήρησης, τοπογραφίας, επιστημονική έρευνας, μεταφοράς φορτίου, καθώς και της εκτέλεσης πτήσης σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα διαθέτει αναδιπλούμενους βραχίονες (6) για την ευκολότερη μεταφορά του.
  2. 2. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 1 διαθέτει τέσσερις αναδιπλούμενους βραχίονες (6) με δυνατότητα κίνησης 110 μοιρών, όπου στο πάνω μέρος είναι τοποθετημένοι οι ηλεκτροκινητήρες (20).
  3. 3. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 1 διαθέτει τέσσερεις υποδοχές στο κάτω μέρος της βάσης προσγείωσης (9) για την επέκταση του συστήματος προσγείωσης (12).
  4. 4. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 1 διαθέτει στο κάτω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας υποδοχή για την τοποθέτηση δεύτερης κάμερας υψηλής ευκρίνειας (32).
  5. 5. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 1 διαθέτει στην εσωτερική του επιφάνεια (7) ειδική υποδοχή τοποθέτησης κάμερας (18) για λειτουργία πρώτης προβολής προσώπου σε πραγματικό χρόνο.
  6. 6. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 1 διαθέτει μια εσωτερική επιφάνεια (7) στην οποία τοποθετούνται ένα ή και περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον επαρκή έλεγχο του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος.
  7. 7. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 6 διαθέτει στην εσωτερική του επιφάνεια (7) τη κύρια πηγή ενέργειας σε ειδική υποδοχή (3), τον ελεγκτή πτήσης, τους ρυθμιστές ταχύτητας, το σύστημα πρώτης προβολής προσώπου καθώς και άλλα υποσυστήματα.
  8. 8. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 6 διαθέτει συστήματα ελέγχου που επιτρέπουν τόσο την χειροκίνητη λειτουργία μέσω τηλεκατεύθυνσης όσο και την αυτόνομη λειτουργώ του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος μέσω του δέκτη εντοπισμού τοποθεσίας (15) καθώς και των υπολοίπων αισθητήρων που διαθέτει.
  9. 9. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 8 διαθέτει δέκτη εντοπισμού τοποθεσίας (15) όπου είναι τοποθετημένος σε βάση στήριξης (14) σε ύψος τουλάχιστον 3εκ. από το πάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (2).
  10. 10. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα βάσει της αξίωσης 1 διαθέτει στο πίσω μέρος ειδική υποδοχή για την τοποθέτηση 2 κεραιών μετάδοσης (30, 31), η πρώτη είναι για το σύστημα τηλεμετρίας, και η δεύτερη για τη μετάδοση της πρώτης προβολής προσώπου.
GR20190100367A 2019-08-23 2019-08-23 Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων GR1009801B (el)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GR20190100367A GR1009801B (el) 2019-08-23 2019-08-23 Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GR20190100367A GR1009801B (el) 2019-08-23 2019-08-23 Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων

Publications (1)

Publication Number Publication Date
GR1009801B true GR1009801B (el) 2020-08-31

Family

ID=72560201

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
GR20190100367A GR1009801B (el) 2019-08-23 2019-08-23 Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων

Country Status (1)

Country Link
GR (1) GR1009801B (el)

Citations (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20150321755A1 (en) * 2014-04-28 2015-11-12 Arch Aerial, Llc Collapsible multi-rotor uav
CN106245524A (zh) * 2016-08-30 2016-12-21 上海法赫桥梁隧道养护工程技术有限公司 一种用于桥梁检测的无人机系统
CN107352015A (zh) * 2016-05-10 2017-11-17 天津市沽上艺栈文化艺术传媒有限公司 一种新型无人机
CN207078322U (zh) * 2017-08-14 2018-03-09 云南安防科技有限公司 一种用于高压输电线路巡检的可续航无人机
CN207141413U (zh) * 2017-09-06 2018-03-27 云南安防科技有限公司 一种可携带大功率照明灯的无人机挂载装置
CN207141397U (zh) * 2017-08-07 2018-03-27 云南安防科技有限公司 一种多旋翼无人机挂载及自动投放装置
US20180186471A1 (en) * 2017-01-03 2018-07-05 Qualcomm Incorporated 360 Degree Camera Mount for Drones and Robots
US20180233055A1 (en) * 2017-02-13 2018-08-16 Qualcomm Incorporated Drone user equipment indication
EP3453438A1 (fr) * 2017-09-07 2019-03-13 Parrot Drones Drone à voilure tournante comprenant une structure de drone pliable
CN208611752U (zh) * 2018-06-22 2019-03-19 苏州儒博特科技有限公司 一种适用于无人机对抗射击游戏的系统
KR101995855B1 (ko) * 2018-02-12 2019-07-03 아주자동차대학 산학협력단 캔 형상 접이식 드론의 구조
WO2019140119A1 (en) * 2018-01-10 2019-07-18 Qualcomm Incorporated Aerial vehicle identification based on session connectivity
CN209241346U (zh) * 2018-12-19 2019-08-13 哈尔滨比特模型技术开发有限公司 一种用于无人机航拍摄像机专用的悬挂装置

Patent Citations (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20150321755A1 (en) * 2014-04-28 2015-11-12 Arch Aerial, Llc Collapsible multi-rotor uav
CN107352015A (zh) * 2016-05-10 2017-11-17 天津市沽上艺栈文化艺术传媒有限公司 一种新型无人机
CN106245524A (zh) * 2016-08-30 2016-12-21 上海法赫桥梁隧道养护工程技术有限公司 一种用于桥梁检测的无人机系统
US20180186471A1 (en) * 2017-01-03 2018-07-05 Qualcomm Incorporated 360 Degree Camera Mount for Drones and Robots
US20180233055A1 (en) * 2017-02-13 2018-08-16 Qualcomm Incorporated Drone user equipment indication
US20180336789A1 (en) * 2017-02-13 2018-11-22 Qualcomm Incorporated Drone user equipment indication
CN207141397U (zh) * 2017-08-07 2018-03-27 云南安防科技有限公司 一种多旋翼无人机挂载及自动投放装置
CN207078322U (zh) * 2017-08-14 2018-03-09 云南安防科技有限公司 一种用于高压输电线路巡检的可续航无人机
CN207141413U (zh) * 2017-09-06 2018-03-27 云南安防科技有限公司 一种可携带大功率照明灯的无人机挂载装置
EP3453438A1 (fr) * 2017-09-07 2019-03-13 Parrot Drones Drone à voilure tournante comprenant une structure de drone pliable
WO2019140119A1 (en) * 2018-01-10 2019-07-18 Qualcomm Incorporated Aerial vehicle identification based on session connectivity
KR101995855B1 (ko) * 2018-02-12 2019-07-03 아주자동차대학 산학협력단 캔 형상 접이식 드론의 구조
CN208611752U (zh) * 2018-06-22 2019-03-19 苏州儒博特科技有限公司 一种适用于无人机对抗射击游戏的系统
CN209241346U (zh) * 2018-12-19 2019-08-13 哈尔滨比特模型技术开发有限公司 一种用于无人机航拍摄像机专用的悬挂装置

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11205311B2 (en) System and method for data recording and analysis
US9456185B2 (en) Helicopter
TWI622339B (zh) 有效負載安裝平台
WO2018034295A1 (ja) 情報処理システム
US20150232181A1 (en) Helicopter with multi-rotors and wireless capability
KR101700754B1 (ko) 비행체의 착륙 시스템
US10852364B2 (en) Interference mitigation in magnetometers
KR101610802B1 (ko) 짐벌 체결용 무인비행시스템
TW201734686A (zh) 多軸控制器
US20190144115A1 (en) Mult-functional compartment
US20190092447A1 (en) Multirotor aircraft
KR20160121861A (ko) 자동차의 무인 항공기 장착 시스템
JP6693635B1 (ja) 飛行体の給電装置
GR1009801B (el) Μη επανδρωμενο εναεριο οχημα πολλαπλων λειτουργιων
WO2019019399A1 (zh) 飞行器、地面站及射频检测系统
CN116234751A (zh) 无人飞行器的系统和结构
JP2021084621A (ja) 飛行体の給電装置
JP2002029499A (ja) 航空機搭載用映像伝送装置
KR101932930B1 (ko) 영상촬영을 위한 무인항공기 장착용 짐벌
CN113138603B (zh) 系绳管理系统和方法
US20210343170A1 (en) System and method for software-defined drones
KR20230121479A (ko) 유선 드론 스테이션을 활용한 원격 감시 시스템
US20230002046A1 (en) Accessory port systems and methods for unmanned aerial vehicles
WO2023189534A1 (ja) 無人移動体、情報処理方法及びコンピュータプログラム
US11629975B2 (en) Independently operable low-visibility aid device

Legal Events

Date Code Title Description
PG Patent granted

Effective date: 20200916