FI96085C - Kehikkosovitelma - Google Patents

Kehikkosovitelma Download PDF

Info

Publication number
FI96085C
FI96085C FI933071A FI933071A FI96085C FI 96085 C FI96085 C FI 96085C FI 933071 A FI933071 A FI 933071A FI 933071 A FI933071 A FI 933071A FI 96085 C FI96085 C FI 96085C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frame
code
frames
outlets
parts
Prior art date
Application number
FI933071A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI933071A0 (fi
FI933071A (fi
FI96085B (fi
Inventor
Tapio Tuomainen
Heikki Kuivila
Original Assignee
Nokia Telecommunications Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Telecommunications Oy filed Critical Nokia Telecommunications Oy
Priority to FI933071A priority Critical patent/FI96085C/fi
Publication of FI933071A0 publication Critical patent/FI933071A0/fi
Priority to DE19944423675 priority patent/DE4423675A1/de
Publication of FI933071A publication Critical patent/FI933071A/fi
Publication of FI96085B publication Critical patent/FI96085B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI96085C publication Critical patent/FI96085C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05KPRINTED CIRCUITS; CASINGS OR CONSTRUCTIONAL DETAILS OF ELECTRIC APPARATUS; MANUFACTURE OF ASSEMBLAGES OF ELECTRICAL COMPONENTS
    • H05K5/00Casings, cabinets or drawers for electric apparatus
    • H05K5/02Details
    • H05K5/0217Mechanical details of casings
    • H05K5/0226Hinges
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G3/00Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
    • H02G3/02Details
    • H02G3/08Distribution boxes; Connection or junction boxes
    • H02G3/14Fastening of cover or lid to box

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Microelectronics & Electronic Packaging (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)

Description

x 96085
Kehikkosovitelma Tämä keksintö koskee kehikon tai vastaavan, esimerkiksi sähköasennuskaapin yhteydessä käytettävää koodausta, 5 jolla toistensa lähellä olevien kehikkojen irrallisia samankokoisia kansia estetään menemästä paikalleen väärään kehikkoon. Tarkemmin sanottuna on keksinnön kohteena kehikkosovitelma, joka käsittää ainakin ensimmäisen ja toisen kehikkoryhmän, jotka ryhmät käsittävät kehikkoja tai 10 vastaavia, ja niihin irrotettavasti kiinnitettyjä, olennaisesti samankokoisia kansia, kunkin ryhmän muodostuessa keskenään samantyyppisistä kehikoista, jolloin kehikkojen kannet on kiinnitetty kehikkoihin saranoilla, joiden vas-tinosat muodostuvat raoista ja ulokkeista.
15 Samantyyppisillä kehikoilla tarkoitetaan tässä ha kemuksella sellaisia kehikoita, joiden kannet voidaan vapaasti vaihtaa keskenään. Eli kyseessä voi esimerkiksi olla kaksi sellaista sähkökeskusta, jotka sisältävät vastaavia osia, jolloin kansiin tehdyt merkinnät vastaavat 20 toisiaan, eikä kansien vaihtumisella keskenään ole merkitystä .
Ennestään on tunnettua valmistaa kehikkoja ja kansia siten, että jokaiseen kehikkoon tehdään kannen kiinnitykseen tarvittavat raot omaan yksilölliseen kohtaan. Tä-: 25 män jälkeen kehikkoon valmistetaan kansi, jonka kiinnitys- koukkujen tai ulokkeiden sijainti vastaa kehikossa olevien rakojen sijaintia. Näiden tunnettujen kehikkojen suurin heikkous on niiden valmistuksen jäykkyys ja monimutkaisuus. Koska kehikkorungot ovat keskenään erilaisia, ne 30 eivät ole keskenään vaihtokelpoisia, minkä vuoksi niiden .. valmistuksen ohjaus on monimutkainen. Tämä johtuu siitä, että jo valmistuksen yhteydessä on määriteltävä mihin tarkoitukseen määrätty kehikko tulee, jonka lisäksi on huolehdittava kehikkoon sopivan yksilöllisen kannen valmis-35 tuksesta. Edellä mainitun tunnetun kehikon valmistus ei 96085 2 näin ollen -täytä Joustavan tuotannon vaatimuksia, mikä vaikeuttaa niiden tuotannonohjausta Ja kasvattaa kehikkojen Ja kansien valmistuskustannuksia.
Tämän keksinnön tarkoitus on poistaa edellä mai-5 nittu ongelma, Ja aikaansaada sellainen kehikkosovitelma, Jossa voidaan käyttää identtisiä kehikkoja Ja/tai kansia, Jolloin kansien Ja/tai kehikkojen valmistuksen yhteydessä ei tarvitse ottaa huomioon kehikkojen sijoituspaikkaa, mutta Jossa kehikkosovitelmassa ei vahingossakaan voida 10 kiinnittää väärän kehikon kantta määrättyyn kehikkoon. Nämä päämäärät saavutetaan keksinnön mukaisella kehikolla, Jolle on tunnusomaista, että kunkin saranan ainakin toisen vastinosan yhteyteen on sovitettu koodipala, Joka määrittää ensimmäisen vastinosan sijainnin toisen suhteen 15 siten, että vain saman kehikkoryhmän vastinosat ovat kohdakkain Ja sovitettavissa toisiinsa.
Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että kehik-kosovitelman kehikot Ja/tai kannet tehdään valmistuksen yhteydessä keskenään identtisiksi, Ja väärän kannen kiin-20 nittäminen määrättyyn kehikkoon estetään kiinnittämällä kansi kehikkoon erityisiä koodipaloja käyttämällä. Kyseiset koodipalat ovat edullisesti peltilevystä leikattuja Ja taivutettuja osia, jotka kiinnitetään kehikkoon tai sen kanteen esimerkiksi ruuvien avulla. Keksinnön mukaisen : 25 kehikkosovitelman merkittävin etu on, että koska sovitel- massa käytettävät kehikot ja/tai kannet ovat identtisiä, ei niiden valmistuksen yhteydessä tarvitse ottaa huomioon sitä, mihin määrätty kehikko ja/tai kansi tullaan sovittamaan. Tämä helpottaa merkittävästi kehikkojen ja/tai kan-30 sien valmistuksen ohjausta, minkä vuoksi niiden valmistus-I. kustannukset merkittävästi alenevat. Kansien ja kehikkojen koodaus voidaan koodipalojen ansiosta toteuttaa lähes viimeisenä kehikon kokoonpanovaiheena.
Kansien kiinnitys on keksinnön mukaisessa kehik-35 kosovitelmassa toteutettu saranoiden avulla, jotka muo- • · il : mU-i iilfc I l * *4 3 96085 tuvat ulokkeesta ja raosta, siten että toinen näistä on sovitettuna kanteen ja toinen kehikkoon. Kun kansi kiinnitetään kehikkoon, sovitetaan sen saranoihin kuuluvat ulokkeet niitä vastaaviin rakoihin.
5 Eräässä keksinnön mukaisen kehikkosovitelman edul lisessa suoritusmuodossa käytetään ulokkeita, jotka ovat kiinteästi sovitettuna määrätylle etäisyydelle toisistaan. Jokaisella kehikkoryhmällä on tällöin oma yksilöllinen etäisyys ulokkeiden välillä. Ulokkeiden vastakappaleena 10 toimii pitkähköjä rakoja, jotka on sovitettu samoihin kohtiin eri kehikkoryhmien kehikoissa, ja jotka osittain peitetään koodipaloilla siten, että raot jäävät vapaiksi ainoastaan niiltä kohdin joihin ulokkeet asettuvat kun kansi on kiinnitettynä kehikkoon.
15 Eräässä keksinnön mukaisen kehikkosovitelman toi sessa edullisessa suoritusmuodossa on eri kehikkoryhmillä oma yksilöllinen etäisyys rakojen välillä. Rakojen vasta-kappaleina toimii tällöin ulokekoodipaloista muodostuvia ulokkeita, jotka valitaan siten, että koodipalat asettuvat 20 muotoilunsa ansiosta rakoihin, kun kansi on sovitettu paikalleen kehikkoon.
Eräässä keksinnön mukaisen kehikkosovitelman kolmannessa edullisessa suoritusmuodossa käytetään koodipalo-ja sekä rakojen peittämiseen, että ulokekoodipaloja ulok-25 keina. Tällöin siis sekä kannet että kehikot voidaan valmistaa sarjatuotantona identtisiksi, jonka jälkeen ne koodataan yksilöllisesti koodipalojen ja ulokekoodipalojen avulla.
Keksinnön mukaisen kehikkosovitelman edulliset suo-. 30 ritusmuodot ilmenevät epäitsenäisistä patenttivaatimuksis- ta 2 - 6.
Keksintöä selostetaan seuraavassa erään edullisen suoritusmuodon avulla viitaten oheisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää erästä keksinnön mukaiseen kehik-35 kosovitelmaan kuuluvaa kehikkoa, 4 96085 kuvio 2 esittää yksityiskohtaa kuvion 1 mukaisesta kehikosta sivusta katsottuna ja leikattuna, ja kuvio 3 esittää kuvion 1 kehikossa olevia koodipa- loja.
5 Kuvio l esittää erästä keksinnön mukaiseen kehik- kosovitelmaan kuuluvaa kehikkoa 1 yläviistosta katsottuna. Kuviossa 1 näkyvää kehikkoa voidaan edullisesti käyttää esimerkiksi sähköasennuskaappina. Kehikon 1 kansi 2 on kuviossa 1 esitetty irrotettuna ja käännettynä siten, että 10 sen sisäpinta, eli kiinnityksen yhteydessä kehikkoa päin asettuva pinta on näkyvissä. Kyseinen kansi 2 kiinnitetään kehikkoon 1 kehikon yläpinnassa olevien pitkänomaisten rakojen 3 avulla siten, että kannen yläpinnassa olevat pystysuorat ulokkeet 6 ja 7 sovitetaan rakoihin 3 ylhäältä 15 alaspäin, jolloin kansi jää roikkumaan kehikosta 1. Kannen alaosa voidaan tarvittaessa tämän lisäksi kiinnittää esimerkiksi kehikon alaosiin sovitettavilla jousikiinnitysvä-lineillä (ei esitetty kuviossa 1).
Kehikon yläpintaan on kiinnitetty peltilevystä val-20 mistetut koodipalat 4 ja 5 kiinnitysruuveilla siten, että ne peittävät osittain pitkänomaisia rakoja 3. Kuviossa 1 näkyvä koodipala 4 peittää vasemmanpuoleisen raon 3 vasemman reunan, ja koodipala 5 peittää vastaavasti kehikon 1 oikeanpuoleisen raon 3 oikean reunan. Kannessa 2 olevat 25 ulokkeet 6 ja 7 on sovitettu ja muotoiltu siten, että niiden asema ja muoto määrää tarkasti vapaaksi jäävien rakojen 3 aseman ja muodon, kun kansi 2 on sovitettuna paikalleen.
Kun kuviossa 1 esitetty kehikko 1 on sovitettu ke-30 hikkosovitelmaan, jossa sen lähellä on useita samalaisia kehikkoja, on kehikkojen kannet valittu siten, että niissä olevien kiinnitykseen tarvittavien ulokkeiden sijainti poikkeaa toisistaan. Kuvion 1 kehikkoon ei näin ollen ole mahdollista kiinnittää jonkin toisen kehikon kantta. Ky-35 seisessä tapauksessa kaikki kehikot 1 ovat identtisiä, eli 5 96085 niitä voidaan valmistaa suurissa sarjoissa.
Erilaisia ulokkeita omaavia kansia saadaan aikaan, joko valmistamalla kukin kansi yksilölliseksi kuten kuvion 1 kansi, tai valmistamalla identtisiä kansia, joihin esi-5 merkiksi asennusvaiheessa kiinnitetään erillisiä ulokekoo-dipaloja, joiden muotoilu ratkaisee ulokkeiden ulkonemis-kohdat kannesta.
Kehikoista saadaan yksilöllisiä vaihtamalla koodi-palojen 4 ja 5 paikkaa keskenään tai käyttämällä täysin 10 erimuotoisia koodipaloja. Koodipalojen kiinnityspisteet ovat samoissa kohdissa eri kehikoissa. Kuviossa 1 näkyvän kehikon raot 3 on peitetty niiden ulkoreunoista. Jos kyseisen kehikon viereen sovitetaan toinen kehikko, jonka kansikiinnityksen halutaan poikkeavan kuviossa näkyvästä 15 kehikosta, voidaan tämä toteuttaa esimerkiksi siten, että toisen kehikon rakojen sisäreunat peitetään, jonka jälkeen valitaan sellainen kansi, jossa ulokkeet 6 ja 7 ovat jonkin verran ulompana kuin mitä kuviossa 1 näkyvässä kannessa 2. Rakojen sisäreunojen peittäminen voidaan toteuttaa 20 esimerkiksi käyttämällä samanlaisia koodipaloja 4 ja 5, kuin kuviossa 1 näkyvässä kehikossa on käytetty, mutta koodipalojen asennuspaikat vaihdetaan keskenään.
Kuvio 2 esittää sivukuvaa kuvion 1 mukaisesta kehikosta leikattuna pitkin kuvion 1 viivaa II - II. Kuviossa : 25 2 näkyy tämän lisäksi kansi 2 leikattuna. Kuviossa 2 näky vät kehikko 1 sekä kansi 2 leikattuina ja sellaisessa asennossa, jossa kansi on ennen kuin se asennetaan paikalleen. Kannen asennus tapahtuu siten, että siinä oleva uloke 6 sovitetaan rakoon 3 ylhäältä alaspäin, jolloin kansi 30 2 jää roikkumaan kehikosta 1. Kuviossa 2 näkyy edelleen » · taustalla kiinnitysruuvilla 8 kehikkoon kiinnitetty koodi-pala 5, joka estää väärän kannen kiinnittämisen kehikkoon . 1
Kuvio 3 esittää kuviossa 1 näkyvässä kehikossa ole-35 via koodipaloja 4 ja 5, yläviistosta katsottuna. Kyseiset 6 96085 koodipalat on valmistettu peltilevystä leikkaamalla ja taivuttamalla. Koodipalojen kiinnitys kehikkoon on identtinen, jolloin koodipalojen paikkaa voidaan vaihtaa keskenään.
5 Edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuviot on tarkoitettu havainnollistamaan keksintöä rajoittamatta sitä. Näin ollen on ymmärrettävä, että keksinnön mukaisen kehikkosovitelman suoritusmuodot voivat poiketa edellä olevasta, esimerkiksi siten, että ulokkeet on sovitettu 10 kehikkoon ja raot kanteen, tai siten, että rakojen paikka kehikossa vaihtelee, jolloin ulokkeina voidaan käyttää irrotettavia koodipaloja, jotka valitaan siten, että ne sopivat määrätyssä kehikossa oleviin rakoihin. Tällöin ulokkeina toimivat koodipalat kiinnitetään kanteen edulli-15 sesti ruuveilla. Keksinnön mukaisen kehikkosovitelman suoritusmuodot voivat näin ollen vaihdella oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
« « «

Claims (6)

7 96085 Patentt ivaat imukset
1. Kehikkosovitelma, joka käsittää ainakin ensimmäisen ja toisen kehikkoryhmän, jotka ryhmät käsittävät 5 kehikkoja (1) tai vastaavia, ja niihin irrotettavasti kiinnitettyjä, olennaisesti samankokoisia kansia (2), kunkin ryhmän muodostuessa keskenään samantyyppisistä kehikoista (1), jolloin kehikkojen kannet on kiinnitetty kehikkoihin saranoilla (3, 6; 3, 7), joiden vastinosat muo-10 dostuvat raoista (3) ja ulokkeista (6, 7), tunnet-t u siitä, että kunkin saranan ainakin toisen vas-tinosan (3, 6, 7) yhteyteen on sovitettu koodipala (4, 5), joka määrittää ensimmäisen vastinosan sijainnin toisen suhteen siten, että vain saman kehikkoryhmän vastinosat 15 (3, 6, 7) ovat kohdakkain ja sovitettavissa toisiinsa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kehikkosovitelma, tunnettu siitä, että koodipalat (4, 5) on sovitettu rakojen (3) yhteyteen, jolloin pitkänomaiset raot (3) on peitetty osittain koodipaloilla (4, 5) siten, että koo- 20 dipalat muotoilunsa ansiosta estävät toiseen ryhmään kuuluvan kehikon kannen (2) kiinnittämisen määrättyyn kehikkoon (1) .
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kehikkosovitelma, tunnettu siitä, että koodipalat on sovitettu ulok- : 25 keiden (6, 7) yhteyteen, jolloin ulokkeet muodostuvat koo- dipaloista ja ulokkeiden ulkonemiskohdat määräytyvät koo-dipalojen muotoilusta, jolloin koodipalat muotoilunsa ansiosta estävät toiseen ryhmään kuuluvan kehikon kannen (2) kiinnittämisen määrättyyn kehikkoon (1).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kehikkosovitelma, tunnettu siitä, että molempien vastinosien yhteydessä käytetään koodipaloja, jolloin pitkänomaiset raot (3) on peitetty osittain koodipaloilla (4, 5) ja ulokkeet muodostuvat koodipaloista siten, että ulokkeiden ul-35 konemiskohdat määräytyvät koodipalojen muotoilusta, joi- 8 96085 loin koodipalat muotoilunsa ansiosta estävät toiseen ryhmään kuuluvan kehikon (1) kannen (2) kiinnittämisen määrättyyn kehikkoon (1).
5. Patenttivaatimuksen 2 tai 4 mukainen kehik-5 kosovitelma, tunnettu siitä, että ulokkeet (6, 7) on sovitettu kansien (2) yläosiin ja pitkänomaiset raot (3) on sovitettu kehikkojen yläpintoihin.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kehikkosovitelma, tunnettu siitä, että ulokkeet (6, 7) ovat levymäi- 10 siä ulokkeita, jotka on yläosastaan kiinnitetty kannen (2) yläreunaan olennaisesti pystysuoraan asentoon. il ! Hi HU imu '! » 9 96085 A
FI933071A 1993-07-02 1993-07-02 Kehikkosovitelma FI96085C (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI933071A FI96085C (fi) 1993-07-02 1993-07-02 Kehikkosovitelma
DE19944423675 DE4423675A1 (de) 1993-07-02 1994-06-23 Gehäuseanordnung

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI933071A FI96085C (fi) 1993-07-02 1993-07-02 Kehikkosovitelma
FI933071 1993-07-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI933071A0 FI933071A0 (fi) 1993-07-02
FI933071A FI933071A (fi) 1995-01-03
FI96085B FI96085B (fi) 1996-01-15
FI96085C true FI96085C (fi) 1996-04-25

Family

ID=8538270

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI933071A FI96085C (fi) 1993-07-02 1993-07-02 Kehikkosovitelma

Country Status (2)

Country Link
DE (1) DE4423675A1 (fi)
FI (1) FI96085C (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN104051027B (zh) * 2014-07-01 2016-08-24 泉州台商投资区华奥电子科技有限公司 一种封闭型仪器箱

Also Published As

Publication number Publication date
FI933071A0 (fi) 1993-07-02
FI933071A (fi) 1995-01-03
FI96085B (fi) 1996-01-15
DE4423675A1 (de) 1995-01-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE19983560T1 (de) Ein allgemeines Bildanreicherungssystem
HK1023385A1 (en) A door assembly.
GB9902889D0 (en) A part mounting structure
DE59915114D1 (de) Schliesssystem, insbesondere für ein kraftfahrzeug
DE59909214D1 (de) Rotorblatt für einem Hubschrauber
EP1034343A4 (en) ONE-PIECE MOLDED REINFORCED GRILLE
DE50003328D1 (de) Klinge für ein Mähmesser
GB2341836B (en) Rotor blade for a helicopter
FI96085C (fi) Kehikkosovitelma
DE60034470D1 (de) Netzwerkstoplogie für ein skalierbares mehrrechnersystem
DE69810789D1 (de) Fahrzeuginnenausstattung, insbesondere für ein kraftfahrzeug
DE69809149D1 (de) Schliessblech für ein Fahrzeugsschloss
DE59601465D1 (de) Montagehilfskörper für maschinenteile, insbesondere für gehäuseverschlussdeckel
DE69814836D1 (de) Verstärkungselemente für ein fahrzeug
DE50101318D1 (de) Verriegelungsanordnung für ein Gepäckfach
HUP0101254A3 (en) A fungicidal ammonium phosphonate
DE69909123D1 (de) Airbagabdeckklappe mit einer angebrachten schaltzustandsleuchte für ein sperrbares airbagsystem
DE69834752D1 (de) Farbzuführrolle für drucker
DE59808554D1 (de) Gewehrschloss, insbesondere für ein Jagdgewehr
ITMI942111A1 (it) Centralino per impianti elettrici
DE59701651D1 (de) Abdeckhaube für ein bauteil, insbesondere ein gehäuse
FI92625C (fi) Ovenpainike tai vastaava
FI99236C (fi) Koodauskappale piirilevyjen mekaaniseksi koodaamiseksi
GB2342890B (en) A cover
DE69716564D1 (de) Ein Drucker

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: NOKIA TELECOMMUNICATIONS OY

BB Publication of examined application