FI94463C - Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi - Google Patents

Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI94463C
FI94463C FI935951A FI935951A FI94463C FI 94463 C FI94463 C FI 94463C FI 935951 A FI935951 A FI 935951A FI 935951 A FI935951 A FI 935951A FI 94463 C FI94463 C FI 94463C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
boiler
partition wall
flow
waste heat
gas
Prior art date
Application number
FI935951A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI935951A0 (fi
FI94463B (fi
Inventor
Launo Leo Lilja
Valto Johannes Maekitalo
Original Assignee
Outokumpu Eng Contract
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Outokumpu Eng Contract filed Critical Outokumpu Eng Contract
Priority to FI935951A priority Critical patent/FI94463C/fi
Publication of FI935951A0 publication Critical patent/FI935951A0/fi
Priority to CN94113546.2A priority patent/CN1087414C/zh
Priority to US08/366,990 priority patent/US5505434A/en
Publication of FI94463B publication Critical patent/FI94463B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94463C publication Critical patent/FI94463C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C21METALLURGY OF IRON
    • C21BMANUFACTURE OF IRON OR STEEL
    • C21B7/00Blast furnaces
    • C21B7/22Dust arresters
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D45/00Separating dispersed particles from gases or vapours by gravity, inertia, or centrifugal forces
    • B01D45/04Separating dispersed particles from gases or vapours by gravity, inertia, or centrifugal forces by utilising inertia
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F28HEAT EXCHANGE IN GENERAL
    • F28FDETAILS OF HEAT-EXCHANGE AND HEAT-TRANSFER APPARATUS, OF GENERAL APPLICATION
    • F28F13/00Arrangements for modifying heat-transfer, e.g. increasing, decreasing
    • F28F13/06Arrangements for modifying heat-transfer, e.g. increasing, decreasing by affecting the pattern of flow of the heat-exchange media

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Waste-Gas Treatment And Other Accessory Devices For Furnaces (AREA)

Description

94463
TAPA JA LAITE JÄTELÄMPÖKATTILAN LÄMMÖN JA PÖLYN TALTEENOTON TEHOSTAMISEKSI
Keksintö kohdistuu sulatusuunin, erityisesti liekkisulatusuunin jälkeiseen kattilakonstruktioon, jonka avulla estetään suora virtaus jätelämpökattilan säteily-osasta sen konvektio-osaan kattilaan sijoitetun, olennaisesti virtauksen suuntaisen, edullisesti jäähdytysputkista muodostetun välilevyn avulla. Samalla estetään kaasuvirtauksen paluu takaisin sulatusuunin poistoaukkoon kaasujen aiheuttaman pölykasvannaistaipumuksen vähentämiseksi. Näin optimoidun virtauskuvion ansiosta säteilyosan akanvirrat eli kuolleitten alueiden osuus vähenee huomattavasti lisäten lähinnä lämmönsiirrolle edullista viiveaikaa.
Suspensiosulatusuunin jälkeinen jätelämpökattila on yleisesti tyypiltään vaakakattila, joka muodostuu kahdesta osasta, säteilyosasta ja konvektio-osasta. Säteilyosan tarkoituksena on jäähdyttää kaasut niin, että kaasussa olevat sulat partikkelit jähmettyvät ja lämpötila laskee partikkelien sintrauslämpötilan alapuolelle ennen kuin kaasut johdetaan kattilan konvektio-osaan. Tällä tavoin estetään sintrautuminen konvektio-osan jäähdytysputkistöihin, joiden avulla loppulämpö kaasusta otetaan talteen.
Suspensiosulatuksen jälkeisten kaasujen lämpötila on suuruusluokkaa 1300 °C ja pölypitoisuus korkeahko. Tämä aiheuttaa jo säteilyosassa vaikeuksia. Epäedullisesti hapen kanssa reagoinut pöly tarttuu seinän höyryputkien pintaan heikentäen näin syntyneen eristekerroksen vuoksi lämmönsiirtoa kaasusta putkissa virtaavaan paineistettuun höyryyn. Pahimmassa tapauksessa pölykeiros voi kasvaa niin suureksi, että muodostunut kerros irtoaa ja alaspudotessaan aiheuttaa vaaratilanteen. Mikäli lämmönsiirto säteilyosassa heikkenee, viilaavat kaasut liian kuumina konvektio-osan putkistoon aiheuttaen siellä vielä vaikeampia tukkeentumisongelmia. Tukkeentumista voi tapahtua myös liekkiuunin nousukuilun ja kattilan välisessä aukossa johtaen tunnetusti muutoksiin virtauksissa ja paineissa ja siten aiheuttaen tuotantokatkoksia.
Ennestään tunnetaan ravistinmenettely jätelämpökattilan pölykasvannaisten poistamiseksi. Ravistelu on vaikuttanut positiivisesti, mutta vain oireiden, ei syyn poistajana. Tämän menetelmän liian tehokkaan käytön haittapuolet tulevat pian näkyviin kattilalaitteiston käyttöiän vähentymisenä. Tunnetaan myös tapa syöttää happipitoista kaasua säteilyosaan edullisten reaktioiden aikaansaamiseksi.
• · 2 94463
Tunnettua on myös kattilavirtausten suuntaisten, erillisten jäähdytyspaneelien käyttö säteilyosassa tehostamassa lämmön talteenottoa, jolloin virtaus pääsee kulkemaan paneelin molemmilta puolilta. Samoin on säteilyosassa käytetty virtaukseen nähden poikittaista jäähdytysväliseinää, jolla päävirtaus pakotetaan kulkemaan seinän alitse ja siten lisäämään tehollista viiveaikaa, ja jolla tietenkin saadaan lisää jäähdyttävää pintaa. Poikittaissuuntaisista seinistä saadut kokemukset ovat huonoja, sillä niihin muodostuu herkästi kameja eli pölykasvannaisia.
Eräissä tapauksissa konvektio-osa on sijoitettu säteilyosaa alemmalle tasolle kaasun virtauskuvion muuttamiseksi. Tarkoituksena on ollut estää kaasun suora virtaus jätelämpökattilan säteilyosan kattoa pitkin siten, että konvektio-osa on sijoitettu säteilyosaa alemmaksi, jolloin säteilyosan katon takaosa suuntautuu vinosti alas. US patentissa 4,530,311 on esitetty tapa laskea säteilyosaa portaallisesti alaspäin ja näin estää suora virtaus konvektio-osaan. Samalla on lisätty säteilyosaan virtauksen suuntaisia jäähdytyspaneeleja lämmönsiirtopinnan kasvattamiseksi. Nämä toimivat hyvin, jos ne on suunniteltu oikein.
Tunnelityyppisissä jätelämpökattilakonstruktiossa esiintyy kuitenkin suspensio-sulatuksesta syntyvien kaasujen korkean pölypitoisuuden vuoksi pölykasvannaisia, jotka vaikeuttavat itse jätelämpökattilan toimintaa samoin kuin myös koko suspensio-sulatusta. Vaikeuksista johtuvat mahdolliset, prosessin tuotantokatkojen aiheuttamat menetykset ovat tuottajalle hyvin suuret.
• Pölykasvannaistaipumusta edistävät esimerkiksi seuraavat seikat: Jätelämpökattilan säteilyosassa on tehokkaassa käytössä vain katto ja seinien yläosat, nekin ainoastaan ollessaan puhtaina. Koska suuri osa lämpökuormasta kohdistuu pienelle osalle kattilaa, jätelämpökattilan puhtaanapito on vaikeaa. Edelleen kuumat pölypitoiset kaasut virtaavat osittain jäähtymättöminä suoraan kattilan konvektio-osaan, jolloin tapahtuu sulien pölypartikkelien tarttumista jäähdytysputkistoon ja jäähtyneiden partikkelien sintrautumista.
Kasvannaisten muodostumista edistää myös pölypartikkelien törmäysten kasvaminen kattilan seinille. Törmäystodennäköisyys on suurempi kaikille virtausta vastaan poikittain oleville seinille. Lisäksi jätelämpökattilan alaosa toimii säteilyn vastaanottajana huonosti ja sallii kuitenkin osalle pölypitoista kaasua haitallisen
il ltt-4 Klti l i t m i : I
3 94463 pitkän viipymäajan (akanvirrat) ja edellytyksen epäedullisen rikkidioksidin muodostumiselle. SC>3-muodostus voi kaasujen sisältämän kosteuden ja/tai mahdollisten kattilavuotojen takia synnyttää laitteistojen rakenteita syövyttävää rikkihappoa. On myös huomattava, että pölykasvannaisvaikeudet jätelämpökattilassa kasvavat kattilakoon suurentuessa.
Näissä ennestään tunnetuissa tapauksissa on tavoiteltu pölykasvannaisten poistoa (ravistimet), niiden estämistä (lisäilman syöttö), viiveajan kasvua (poikittaiset paneeliseinät, portaallinen säteilyosan lasku, konvektio-osan lasku) tai lämmönsiirtopinnan lisäystä (paneeliseinät). Kaikissa on kuitenkin jäänyt paluupyörteiden takia uunin ja kattilan välinen aukko otolliseksi kasvannaisille.
Esillä olevan keksinnön mukaisen jätelämpökattilakonstruktion tarkoituksena on poistaa edelläesitettyjen, tekniikan tason mukaisten laitekonstruktioiden haittapuolet ja aikaansaada entistä tehokkaampi ja toimintavarmempi jätelämpökattila, mikä soveltuu suspensiosulatusprosessissa syntyvien pölypitoisten kaasujen jäähdytykseen ja samalla pölynkeräykseen. Keksinnön mukainen rakenne soveltuu myös erinomaisesti vanhojen kattiloiden kapasiteetin kohottamiseen. Keksintö kohdistuu myös vastaavaan menetelmään bulkkimaisen virtauksen aikaansaamiseksi ja koko virtauksen viiveajan pidentämiseksi kattilan säteilyosassa. Keksinnön olennaiset tunnusmerkit käyvät esille oheisista patenttivaatimuksista.
Keksinnön mukaisesti jaetaan säteilyosa virtauksellisesti kahteen osaan pystysuoralla, katosta alaspäin ripustetulla ja höyryputkista muodostetulla välilevyllä eli paneeliseinällä, tai useamman, lähinnä peräkkäisten paneeliseinämien muodostaman seinämärakenteen avulla. Seinä tai seinämärakenne on olennaisesti säteilyosan pituussuuntainen, kuitenkin niin, että säteilyosan kaasun tulo- ja poistoaukko ovat eri puolella seinää. Seinämä on alapuolelta virtaukselle avoin. Keksinnön mukainen paneeliseinärakenne muodostaa säteilyosan tulovirtaukselle tilan, minkä virtauspoikkipinta ensimmäisessä osassa, tulolohkossa jatkuvasti pienenee ja toisessa osassa, poistolohkossa vastaavasti laajenee. Tällöin päävirtaus säilyttääkseen nopeutensa täyttää loppupään tilaa myös alempana. Koska virtaukselle ei ole mahdollista poistua suoraan konvektio-osaan ensimmäisen osan loppupäässä, virtaus kääntyy keksinnön mukaisen seinän alapuolelta poistolohkoon ja virtaa siten tämän puoliskon alaosassa ensin takaisin uuniin päin, mutta se ei voi virrata takaisin tuloaukolle, koska keksinnön mukainen väliseinä estää sen. Mutta sen sijaan, koska 4 94463 poistopuoli on vuorostaan loppuosaansa (konvektio-osaan) päin laajeneva, virtaus nousee ja kääntyy virtaamaan taas tulppamaisena kohti konvektio-osan sisäänmenoa. Tällä tavoin varmistetaan se, ettei kylmä virtaus palaa uunin nousukuilun poistoaukkoon takaisin. Samalla lämmönsiirron kannalta edullinen viiveaika kasvaa.
Suspensiosulatusuunista jätelämpökattilaan virtaavat pölyt sisältävät usein rikkidioksidin lisäksi sulatettavan metallin, kuten kuparin tai nikkelin oksidia tai sulfidia. Erityisesti sulfidi aiheuttaa helposti kattilassa pölykasvannaisia, kun se tarttuu jäähdytettyihin pintoihin ja muodostaa siinä hapettuessaan sulfaattia. On todettu, että jos pölypitoisia kaasuja lievästi hapetetaan kaasujen lämpötilan ollessa yli 600 °C, pölyjen metalliyhdisteet reagoivat sulfaatiksi, mutta lämpötila-alueella 450 -600 °C ensisijaisena reaktiona tapahtuu rikkidioksidin hapettuminen rikkitrioksidiksi, jota pyritään välttämään rikkihapon muodostumisen estämiseksi. Pölyjen reagoiminen sulfaatiksi on prosessille edullista, jos sulfatoituminen pystytään suorittamaan siten, että sulfaatit eivät muodosta pölykasvannaisia. Keksinnön mukaisella menetelmällä estetään kasvannaisten muodostuminen siten, että kaasut pidetään yhtenäisenä bulkkivirtauksena ilman pieniä erillisisä akanvirtoja. Koko bulkkivirtausta hapetetaan, ja näin hapettuminen tapahtuu yhtenäisesti korkeassa lämpötilassa, jolloin pölyjen tarttuminen pintoihin estetään.
Esillä oleva keksintö kohdistuu siten sulatusuunin, kuten suspensiosulatusuunin jälkeiseen jätelämpökattilakonstruktioon, jonka avulla jätelämpökattilan kokonaistilavuus edullisesti hyödynnetään ja samalla estetään suspensiosulatusuunissa syntyvien pölypitoisten kaasujen suora virtaus jätelämpökattilan säteilyosasta sen konvektio-osaan kaasujen aiheuttaman pölykasvannaistaipumusten vähentämiseksi.
Keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin oheisten kuvien avulla, joissa kuva 1 esittää keksinnön mukaisen jätelämpökattilakonstruktion erään sovellutus- muodon kolmiulotteisena sivukuvantona, kuva 2 esittää erästä, kuvan 1 mukaista, yhtenäisellä väliseinällä varustettua sovellutusmuotoa ylhäältäpäin katsottuna, kuva 3 on eräs toinen kuvan 1 mukaisen konstruktion ratkaisu ylhäältäpäin katsottuna, kuvat 4 ja 5 esittävät samoin kuvan 1 mukaisen ratkaisun sovellutuksia ylhäältäpäin katsottuna, kuvassa 6 nähdään kuvan 3 mukaisesta ratkaisusta eräs toinen sovellutus ylhäältäpäin katsottuna, ja 5 94463 kuvassa 7 nähdään kuvan 4 mukaisen ratkaisun sovellutus ylhäältäpäin katsottuna.
Kuten kuvasta 1 nähdään, jätelämpökattila 1 muodostuu säteilyosasta 2 ja konvektio-osasta 3. Suspensiosulatusuunista (ei kuvassa) tuleva kaasu johdetaan aukon 4 kautta ensin kattilan säteilyosaan, jonne on sijoitettu keksinnön mukainen, höyryputkista muodostettu väliseinä 5. Kuvasta nähdään myös, että väliseinä on sijoitettu ainakin osittain vinosti siten, että kaasun tuloaukko 4 jää kokonaan väliseinän 5 ensimmäiselle eli tulopuolelle I, ja kaasun poistumisaukko 6 kattilan konvektio-osaan on säteilyosan toisella eli poistopuolella II. Väliseinä ulottuu olennaisesti koko säteilyosan • pituudelle. Kuvassa on nuolella 7 osoitettu kaasun kulkusuunta säteilyosassa.
Nähdään, että kaasuvirtaus kiertää ensin tulolohkossa I, ja kääntyy sen jälkeen alakautta poistolohkoon Π, josta se poistuu konvektio-osaan 3. Oleellista on, että kaasuvirta kiertää bulkkimaisena virtauksena siten, ettei pääse syntymään erillisiä akanvirtoja, jotka ovat useimmiten kattilarakenteiden ongelma.
Kaasuvirta joutuu uuden väliseinän 3 ansiosta käyttämään tehokkaasti hyödykseen koko säteilyosan tilavuuden. Kun kaasu joutuu myös kiertämään säteilyosan alaosassa, tämä edesauttaa pölyjen kerääntymistä säteilyosan alapuolella oleviin suppilomaisiin pölykouruihin 8. Korkeussuunnassa väliseinä 5 on ripustettu säteily-osan katosta olennaisesti kohtisuoraan alaspäin siten, että edullisesti ulottuu konvektio-osaan johtavaa aukkoa 6 alemmaksi. Kuvassa esitetyllä ratkaisulla estetään kaasuvirtauksen paluu suspensiosulatusuunin poistoaukolle 4, jolloin pölykasvan-naisten muodostuminen aukkoon olennaisesti pienentyy. Jos kaasuvirtaan syötetään happea, se tapahtuu virtaussuunnassa katsottuna ensimmäisessä lohkossa I, jolloin . kaasujen lämpötila on riittävän korkea edullisen sulfatoitumisreaktion tapahtumiseksi.
Kuten kuvasta 2 nähdään, eräs edullinen väliseinän muoto on, että väliseinä 5 ulottuu yhtenäisenä koko jätelämpökattilan säteilyosan pituudelle. Väliseinä alkaa säteilyosan etuseinästä, kaasun tuloaukon 4 toiselta puolelta, jatkuu vinosti säteilyosan poikki ja päättyy konvektio-osan alkupään seinämään 9.
Kuvassa 3 taas nähdään toinen väliseinän 3 sovellutus, jossa väliseinä on yhtenäinen, mutta se on varustettu polvekkeilla siten, että se on alku- ja loppupäästään säteilyosan pituussuuntainen, mutta keskiosastaan vinosti suunnattu konvektio-osaan päin.
6 94463
Kuvan 4 sovellutuksessa väliseinä 5 on muodostettu useammasta ja erillään olevasta, putkipaneelista 10. Kuvan 5 sovellutuksessa väliseinä on myös muodostettu useammasta putkipaneelista 11, jotka on liitetty toisiinsa suomumaisesti. Esimerkiksi kattilan lämpöliikkeen takia on joissakin tapauksissa edullista tehdä väliseinä useasta eri osasta. Eri osien väliset aukot ovat kuitenkin niin pieniä, että väliseinän eri puolilla kulkevien kaasuvirtausten välillä ei tapahdu sekoittumista.
Kuvan 6 mukainen ratkaisu on muuten samanlainen kuin kuvassa 3 esitetty, mutta tässä tapauksessa ensimmäinen, säteilyosan pituussuuntainen osa on kokonaan jätetty pois, ja kaasut voivat vapaasti virrata alkumatkan. Oleellista on, että kaasuvirtauksen impulssi on niin suuri, ettei kaasu ei virtaa jätetystä aukosta, vaan se jatkaa olennaisesti samansuuntaisesti kuin umpinaisessakin rakenteessa. Aukko voidaan jättää esim. rakenteellisista syistä.
Kuvassa 7 nähdään ratkaisu, joka on samantyyppinen kuin kuvassa 4 esitetty, mutta tässä tapauksessa putkipaneeleista muodostuvan väliseinän 10 lisäksi kattilan säteilyosaan on sijoitettu väliseinän kummallekin puolelle väliseinän suuntaisia lisäputkipaneeleita 12. Lisäpaneeleita voi olla useammassa rivissä. Tarkoituksena on, että voidaan käyttää hyväksi esim. ennestään olevia rakenteita.
Lopullinen lämmön talteenotto tapahtuu jätelämpökattilan konvektio-osassa, jonne kaasut tulevat sen jälkeen, kun niistä on poistunut suurin osa kiinteistä epäpuhtauksista, ja pölyt voidaan poistaa säteilyosan suppilomaisista kouruista niiden pudottua sinne. Myös paneeleihin tarttunut kiintoaines joutuu lopulta pohjalle, sillä väliseinän paneeleihin on kiinnitetty tavanomaiset ravistimet (ei kuvissa), jotka suorittavat kerääntyneen aineksen pudottamisen aika ajoin. Myös konvektio-osan pohja on varustettu suppilomaisilla osilla 13 kaasusta eronneen kiintoaineen talteenottamiseksi ja poistamiseksi. Konvektio-osassa lämpö otetaan talteen jäähdytysputkistossa kiertävään höyryyn/nesteeseen.
Jätelämpökattilasta ulospuhallettavat kaasut ovat jo melko puhtaita, ja niin ne voidaankin johtaa lopullista puhdistusta varten sähkösuotimeen ennen kuin pölyt johdetaan seuraavaan prosessivaiheeseen.
7 94463
Edelläkuvattu jätelämpökattilakonstruktio on helposti sovellettavissa jo toteutettuihin kattiloihin ja muodostettavan väliseinän avulla voidaan kattilan tehokkuutta oleellisesti nostaa.

Claims (12)

1. Tapa lämmön talteenottamiseksi ja pölykasvannaisten pienentämiseksi sulatusuunin poistokaasuista jätelämpökattilassa, erityisesti sen säteilyosassa tunnettu siitä, että sulatusuunista jätelämpökattilaan ohjattu bulkkimainen kaasuvirtaus saatetaan kulkemaan olennaisesti virtaussuunnassa kahteen osaan jaetussa säteilyosassa siten, että kaasut virtaavat ensin tulopuolen lohkossa, jossa virtauspoikkipinta menosuunnassa pienenee ja sen jälkeen kaasuvirtauksen suunta käännetään säteilyosan alaosan kautta virtaamaan poistolohkoon, jossa virtauspoikkipinta laajenee ja josta osasta virtaus saatetaan poistumaan kattilan konvektio-osaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tapa, tunnettu siitä, että kattilan säteilyosan tulopuolen lohkoon syötetään hapettavaa ainetta.
3. Laite lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi sulatusuunin poistokaasuista jätelämpökattilassa, tunnettu siitä, että jätelämpökattilan (1) säteilyosa (2) on jaettu kahteen osaan (I,U) katosta alaspäin ripustetun, olennaisesti säteilyosan pituussuuntaisen mutta ainakin osittain vinosti asetetun, höyryputkista muodostetun väliseinän (5) avulla.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että kaasun tuloaukko (4) avautuu tulolohkoon (I).
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että kaasun poistoaukko (6) konvektio-osaan (3) avautuu poistolohkoon (II).
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinä (5) on ulotettu jatkumaan kaasun poistoaukkoa (6) alemmaksi.
7. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinä (5) on yhtenäinen.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinä (5) on muodostettu useammasta osasta. ♦ 9 94463
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinän (5) osien välillä on pienet aukot.
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinä (5) on muodostettu suomumaiseksi..
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinä (5) on saatettu ulottumaan koko säteilyosan (2) pituudelle.
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että väliseinän (5) lisäksi säteilyosaan on sijoitettu väliseinän suuntaisia lisäpaneeleita (12). »« 94463
FI935951A 1993-12-31 1993-12-31 Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi FI94463C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI935951A FI94463C (fi) 1993-12-31 1993-12-31 Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi
CN94113546.2A CN1087414C (zh) 1993-12-31 1994-12-30 废热锅炉中热量与粉尘回收的改进方法和设备
US08/366,990 US5505434A (en) 1993-12-31 1994-12-30 Method and apparatus for improving heat and dust recovery in a waste heat boiler

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI935951A FI94463C (fi) 1993-12-31 1993-12-31 Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi
FI935951 1993-12-31

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI935951A0 FI935951A0 (fi) 1993-12-31
FI94463B FI94463B (fi) 1995-05-31
FI94463C true FI94463C (fi) 1995-09-11

Family

ID=8539221

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI935951A FI94463C (fi) 1993-12-31 1993-12-31 Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi

Country Status (3)

Country Link
US (1) US5505434A (fi)
CN (1) CN1087414C (fi)
FI (1) FI94463C (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2785551B1 (fr) * 1998-11-05 2001-03-30 Francis Al Dullien Dispositif de separation mecanique de sable a haute temperature present dans un courant de gaz
FI110874B (fi) * 2001-12-13 2003-04-15 Outokumpu Oy Menetelmä ja laitteisto metallurgisen sulatusuunin jätelämpökattilan kapasiteetin nostamiseksi
US7922784B2 (en) * 2009-03-23 2011-04-12 King Fahd University Of Petroleum And Minerals System for inertial particles separation

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2182129A (en) * 1938-03-23 1939-12-05 Phelps Dodge Corp Metallurgy
AT287755B (de) * 1968-01-18 1971-02-10 Waagner Biro Ag Verfahren und Einrichtung zur Vermeidung der Verdampfung der Kühlflüssigkeit im Kühlkreislauf eines Kühlkamins von Stahlwerkskonvertern
FI65632C (fi) * 1982-10-13 1985-11-19 Outokumpu Oy Metod foer att aotervinna vaerme av dammhaltiga gaser alstradevid suspensionssmaeltning av sulfidiska koncentrat och an orning foer denna
FI74738C (fi) * 1986-05-09 1988-03-10 Outokumpu Oy Foerfarande och anordning foer att minska stoftagglomerater vid behandling av gaser av smaeltningsugnen.

Also Published As

Publication number Publication date
FI935951A0 (fi) 1993-12-31
FI94463B (fi) 1995-05-31
CN1125305A (zh) 1996-06-26
CN1087414C (zh) 2002-07-10
US5505434A (en) 1996-04-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6517770B1 (en) Temperature control device and temperature control method for high-temperature exhaust gas
CN105087946B (zh) 一种从铜冶炼烟尘中回收砷的方法
FI94463C (fi) Tapa ja laite jätelämpökattilan lämmön ja pölyn talteenoton tehostamiseksi
CA1219121A (en) Method for recovering heat from dust-bearing gases produced in smelting sulphide concentrates and means hereof
FI66488B (fi) Avgaongsvaermepannkonstruktion
FI64997C (fi) Foerfarande foer tillvaratagande av vaerme ur gaser innehaollande vaermeytor nedsmutsande aemnen
FI93144C (fi) Tapa ja laite nostaa jätelämpökattilan tehokkuutta
PL197147B1 (pl) Sposób i urządzenie do zwiększania wydajności kotła odzyskowego w piecu hutniczym do wytapiania
US4484730A (en) Device for leaching copper from slags
CN112933905A (zh) 一种高效节能的石墨化尾气处理系统及其处理工艺
HU223605B1 (hu) Üvegipari kemenceregenerátor
Westcott, G.*, Tacke, M.**, Schoeman, N.*** & Morgan Impala Platinum Smelter, Rustenburg-an integrated smelter off-gas treatment solution
CN220558857U (zh) 一种升华硫粉尘过滤回收装置
RU2062949C1 (ru) Установка для переработки твердых бытовых и промышленных отходов
CN1062557A (zh) 连续熔炼铜的设备
JPH09301752A (ja) セメント原料焼成装置
CN207811837U (zh) 一种单系统连续炼铜装置
EP4246040A1 (en) Circulating fluidized bed boiler and a method for operating a circulating fluidized bed boiler
JPH09310801A (ja) 汚泥溶融炉用ボイラーの廃熱回収方法およびボイラー構造
JPS6038667Y2 (ja) 転炉チヤンバ−のダスト搬出装置
EP3336203B1 (en) Heat surge arrestors
JP5437037B2 (ja) セメントキルンバイパス排気の処理システム及びクリンカクーラー
SU1326859A1 (ru) Металлургическа печь и теплова труба сепаратора расплава
JPS5935577Y2 (ja) 「鎔」錬炉の出口構造
JPH02633B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
GB Transfer or assigment of application

Owner name: OUTOKUMPU ENGINEERING CONTRACTORS OY

BB Publication of examined application
MA Patent expired