FI93255B - Ovilevy - Google Patents

Ovilevy Download PDF

Info

Publication number
FI93255B
FI93255B FI895644A FI895644A FI93255B FI 93255 B FI93255 B FI 93255B FI 895644 A FI895644 A FI 895644A FI 895644 A FI895644 A FI 895644A FI 93255 B FI93255 B FI 93255B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hinge
door panel
door
panels
leaf
Prior art date
Application number
FI895644A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI93255C (fi
FI895644A0 (fi
Inventor
Thomas J Hoermann
Original Assignee
Hoermann Kg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=25874562&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI93255(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Priority claimed from DE8908512U external-priority patent/DE8908512U1/de
Application filed by Hoermann Kg filed Critical Hoermann Kg
Publication of FI895644A0 publication Critical patent/FI895644A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93255B publication Critical patent/FI93255B/fi
Publication of FI93255C publication Critical patent/FI93255C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames
    • E06B3/32Arrangements of wings characterised by the manner of movement; Arrangements of movable wings in openings; Features of wings or frames relating solely to the manner of movement of the wing
    • E06B3/48Wings connected at their edges, e.g. foldable wings
    • E06B3/485Sectional doors

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Hinges (AREA)
  • Wing Frames And Configurations (AREA)
  • Securing Of Glass Panes Or The Like (AREA)
  • Liquid Crystal (AREA)
  • Chemical And Physical Treatments For Wood And The Like (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Specific Sealing Or Ventilating Devices For Doors And Windows (AREA)
  • Extensible Doors And Revolving Doors (AREA)

Description

93255
Ovilevy
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen ovilevy.
Siirryttäessä sulkemisasennosta avausasentoon ja päinvastoin liikesuunnassa peräkkäin toisiinsa nivelöidyt paneelit kulkevat läpi kaarimaisen ohjausalueen ovilevyn sulkemisasennon suunnilleen pystysuuntaisesti suunnatun suoraviivaisen ohjausosan ja avausasennon suunnilleen vaakasuoraan kulkevan ohjausosan välissä. Tätä tarkoitusta varten paneelit on nivelöity toisiinsa saranoilla, joiden sarana-akseli on ovilevyn sisäpuolella, siis puolella, jota kohti suljettavan rakennuksen ovilevy kääntyy.
Sen estämiseksi, että kaarevien ohjausalueiden läpi kuljettaessa muodostuvissa vierekkäisten paneelien kääntöpaikoissa muodostuu toisiinsa nähden näiden väliin rako, johon voi tarttua tahattomasti sormilla tai käsin ovilevyn sikäli tarkoituksettomassa liikkeessä, vierekkäisten paneelien toisiaan kohti käännetyistä otsapinnoista on tehty enemmän tai vähemmän poikkileikkaukseltaan ympyränkaarenmuotöisiä, ja vieläpä siten että ympyränkaaren keskipiste on suunnilleen sarana-akselilla. Tällöin molempien toisiaan vastapäätä olevien kaarevien otsapintojen välissä ovi-levyn ulkopuolen ja sisäpuolen välissä on läpimenevä rako, jos tiiviste kerran jätetään ottamatta huomioon. Tällaiset paneeli-tai ovilevyrakenteet ovat tunnettuja esimerkiksi ranskalaisesta patenttijulkaisusta 1.310.605 ja saksalaisesta käyttömallijulkaisusta 88 00 956.4. Ranskalaisen patenttijulkaisun mukaisessa ovilevyssä rako on suljettu raon suun ulkopinnan alueeseen sijoitetulla tiivisteellä, kun ovilevy on sulkemistason suuntainen; tällöin ulkopintaan liittyvä, listanmuotoinen otsapinta tarttuu tylpästi joustavasti myötäävään tiivistyslistaan. Edellä mainitun käyttömallin mukaisessa rakenteessa paneelin otsapintojen väliin on sijoitettu tiiviste, jonka pitää sulkea paneelien jokaisessa kääntöasennossa niiden otsapintojen väliin muodostunut rako. Tiiviste on siten yli koko kääntökulman paneelien välissä hankaavassa rasituksessa, mikä muodostaa kulumista ja liikevastusta. Nivelliitokset kahden vierekkäisen paneelin välissä 2 93255 muodostavat, pituussuunnassa jaolla sijoitetut yksittäissara-nat muodostavat käännetyssä tilassa kiilanmuotoiset tilat, joihin sormi voi tarttua, jolloin siirrettäessä ovilevyä sul-kemisasentoon on olemassa litistymisvaara. Edellämainitun ranskalaisen patenttijulkaisun rakenteessa tartuntavaaran suhteen ei näytä ryhdytyn toimenpiteisiin, mainitun käyttömallin puitteissa suositellaan jokaisen saranan kääntöakselin lähellä peitekansien käyttämistä, jotka toisiaan kohti käännetyissä paneeleissa sulkevat ulospäin kääntöakselille muodostuvan kiilamaisen tilan kääntöakselin aksiaalisuunnassa.
Tekniikan taso ei vaadi lopulta käytettyjen tiivisteiden vuoksi vierekkäisten paneelien tarkkaa asemointia saranoita asennettaessa .
Keksinnön tehtävänä on asettaa käytettäväksi kerran mainitun tyyppinen ovilevy, jonka vierekkäiset paneelit on yhdistettävissä tarkasti ja yksinkertaisesti tiivistysedellytysten ollessa samanaikaisesti hyviä.
Lähtien ovilevystä, jolla on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan määritteet, ratkaisevat tämän tehtävän keksinnön mukaisesti vaatimuksen tunnusmerkit.
Keksinnön mukaisesti aina kahden vierekkäisen paneelin toisiaan kohti käännetyt otsasivut on muotoiltu siten, että niiden väliin muodostunut rako on suunnilleen samassa tasossa kulkevan ovilevyn, siis kattoa lähellä olevassa ovilevyn avaustilassa, tai - mikä tässä on tärkeää - sulkemistilassa katkaistu siten, että molemmat otsasivut ovilevyn ulkosivulta tämän sisäsivulle ulottuvan raon osa-alueessa koskettavat toisiinsa siten, että rako on katkaistu ja kulloinkin ylempi paneeli tukeutuu kulloinkin alempaan paneeliin. Siten jo tässä kosketusalueessa voidaan saada aikaan rakotiiviste, ainakin kuitenkin paneelien paikka toisiinsa nähden on ovilevyn sulkemistilassa tarkasti määrätty, niin että muuhun rakoalueeseen sijoitettu tiiviste voidaan siinä määritellyn rakoleveyden ja sellaisen muotoilun johdosta mitoittaa tarkasti ja sen joustavuuden suhteen määrittää siten, että tiiviste voidaan asentaa 3 93255 siten, että se kuluu minimaalisesti ja hankauskitka on vähäisin. Erityisen edullista on, että kulloinkin vierekkäiset paneelit voidaan kosketuskohdassa tapahtuvan tartunnan avulla sijoittaa toisiinsa nähden siten, että niiden välimatka on määritetty tarkasti ennen nivelliitoksen muodostamista näiden paneelien väliin poikittain liikesuuntaan nähden kulkevalle matkalle jaetusti sijoitettujen saranoiden muodossa, joiden oikeaan paikkaan asentaminen helpottuu näin melko huomattavasti. Sen lisäksi paneelit lepäävät ovilevyn sulkemisasennossa toisiinsa käytännöllisesti katsoen kuormittamatta niiden välistä saranaliitosta.
Tässä puheena olevat, toisiinsa nivelletyistä paneeleista koostuvat ovilevyt tarvitsevat liikkuessaan ohjauksen, joka koostuu vastaavista, rakennukseen kiinteästi asennetuista oh-jauskiskoista; kulloisenkin ovityypin mukaan paneelit on varustettu rullilla, jotka tarttuvat tällaisiin ohjauskiskoihin. Jälkimmäisessä tapauksessa on kyse niinsanotuista kattoni-velovista, tällaisia ohjauksia käytetään kuitenkin myös nosto-ovissa ja rullaovissa samoin kuin vaakasuorasti nurkan yli työnnettävissä ovilevyissä. Sormien tarttumisen estämiseksi ei vain rakoalueessa ovilevyn ulkopuolelta kuten sisäpuoleltakin, vaan myös saranoiden alueessa, keksinnön edullisessa suoritus- m.uodossa käytetään saranoita, joiden saranalehtien välinen liitos on muodostettu kaarenmuotoisella saranasillalla, joka ovilevyn sulkemisasennossa tai samaan tasoon suoristetuissa vierekkäisissä ovipaneeleissa jättää itsensä ja ovilevyn tai yhden tai molempien saranalehtien vastealueen väliin niin paljon tilaa, että sormi voi tarttua tähän vapaaseen tilaan olematta litistymisvaaran alainen. Tältä näkökannalta on käytettävä etäisyyden mittana suunnilleen 20 mm:ä. Tällöin sarana-* silta on erityisen edullisessa suoritusmuodossa yhdistetty kääntyvästä toisesta päästään laakeripukin välityksellä toiseen saranalehteen ja sijoitetu kiinteästi toisesta päästään toiseen saranalehteen, jälkimmäisen ollessa erityisesti yksiosainen rakenteeltaan. Saranasilta voi olla muodostettu ympy-ränkaarenmuotoiseksi, edullisesti käytetään U-muotoa, jolloin toinen haara päättyy U-keskialueestaan poiskäännetyssä päässään tukipaikkaan, joka tarttuu laakeripukkiin. Saranalehtien 4 93255 rakenne ja muotoilu määräytyvät pitkälti asennustavan mukaan, siten saranalehti ja sen vastealue veivät olla kohti toista saranalehteä tai käännettynä tästä poispäin. Saranalehtien ja kyseisten paneelien välinen liitos voi tapahtua yksinkertai-simmalla tavalla siten, että saranalehdet ovat paneelin sisäpuolisella pinnalla, ne voivat kuitenkin olla myös upotettuja tai paneelien sisällä.
Mikäli ohjauskiskot rullia varten, jotka on sijoitettu panee-leihin, ovat käyttävän henkilön tarttumisalueessa, on myös tämä alue varmistettava puristavaa sormitartuntaa vastaan. Sen vuoksi edelleen edullisessa suoritusmuodossa käytetään ovile-vyn sivualueeseen sijoitettuja saranoita samalla rullien piti-minä, ja vieläpä siten, että rullapitimien ja ovilevyn tai saranoiden välinen tartunta estyy toiseen saranalevyyn muodostetun, tasomaisen peiterakenteen avulla.
Raon katkaiseminen, siis rakoalueen, jossa vierekkäisten paneelien toisiaan kohti käännetyt otsasivut tarttuvat ovilevyn sulkemistilassa toisiinsa, on järjestetty paneelin otsapinto-jen kitkatartunnan estämiseksi tässä kosketusalueessa ovilevyn siirtyessä sulkemistilaan sulkemistilassa suunnilleen pystysuorassa alueessa, joka on välimatkan päässä alueesta, jossa sarana-akselit liikkuvat suunnilleen pystysuorassa sulkemis-suunnassa, kohtisuoraan sulkemisasentc-ovilevyntasoon nähden ovilevyllä suljettavan tilan sisäpuolelle. Suoritusesimerkin puitteissa tämä on varmistettu siten, että sarana-akselit on sijoitettu pienen välimatkan päähän suljetun ovilevyn sisäpinnasta ovilevyllä suljettavan tilan sisäpuolelle.
Ovilevyn vielä paremman, vetoilmaa- ja meluaeristävän tiivis-; tyksen mielessä voidaan ylöspäin suunnattu, ulkoapäin nähtynä kupera otsasivualue varustaa paneelien mitalle viedyllä tii-vistysnauhalla, joka on raon suljetun ovilevyn ulkopintaa kohti käännetyssä päätyalueessa siten, että siihen ulottuu ulkoapäin nähtynä kovera, sulkemissuunnassa alaspäin suunnattu ot-sasivu ainoastaan kääntämisen viimeisellä lyhyellä osalla sul-kemisasennossa, niin että esiintyy elastisesti myötäävästä, liukkaasta materiaalista olevan tiivistysnauhan vain vähäinen 5 93255 hankausrasitus, joka on rajoittunut tälle mitättömälle kääntö-matkalle .
Nämä ja lisää edullisia suoritusmuotoja ilmenee alivaatimuk-sista, erityisesti yhdessä piirustuksissa esitettyjen suori-tusesimerkkien kanssa, joiden seuraava selvitys selittää keksintöä lähemmin. Piirustuksissa esittää
Kuviot 1 ja 2 ensimmäisen suoritusesimerkin kahden vierek käisen paneelin otsapuolen osa-alueiden kaaviolliset osaleikkausesitykset, joissa on sarana sivukuvassa sulkemistilassa ja maksimaalisessa kääntötilassa kaarimaisen oh-jausylimenoalueen alueessa osasto-oven ovi-levyr. suoraviivaisen, suunnilleen vaakasuoran avausasennon ohjauksen ja suoraviivaisen, suunnilleen pystysuoran sulkemisasennon ohjauksen välissä;
Kuviot 3 ja 4 paneelien toisen suoritusmuodon kuvioita 1 ja 2 vastaavat esitykset;
Kuviot 5 ja 6 paneelien kuvioita 3 ja 4 vastaavat, niihin nähden paksumman suoritusmuodon esitykset;
Kuviot 7 ja 8 paneelien neljännen suoritusmuodon kuvioita 1 ja 2 vastaavat esitykset;
Kuvio9 kahden vierekkäisen paneelin ja näitä yhdis tävän saranan otsasivun osa-alueen periaate-poikkileikkausesitys sivukuvassa, jossa on ; rako-osan paikoittava tartuntamuoto, jossa vierekkäisten paneelien toisiaan kohti käännetyt otsasivut tarttuvat toisiinsa.
Kaikkien suoritusmuotojen mukaista saranaa on kaikenkaikkiaan merkitty numerolla 1 ja se yhdistää vain sarana-alueen suhteen esitetyt, cvilevyn liikkuessa toisiaan seuraavat paneelit 2 ja 3, joita on kokonaisen ovilevyn muodostamiseksi asennettu 6 93255 joukko toisiaan seuraten ja yhdistetty esitetyllä saranalla 1. Näistä saranoista on paneelien pitkittäissuunnassa, so. ovile-vyn liikkeen suuntaan nähden kohtisuorassa nähtynä, asennettu • useita, esimerkiksi 3 tai 4, tasaisesti jaettuna. Tällaiset kattonivelovilevyt ja niiden ohjaaminen sulkemisasennon ja avausasennon välillä kaarimaista ohjauskisko-osaa pitkin ovat tunnettuja. Tässä yhteydessä viitataan saksalaisen käyttömallin 87 10 951.4 kuvioon 1, jonka rakenne käsittää sormisuoja-tun ovilevyn, kuten esillä olevissa suoritusesimerkeissä on esitetty.
Kuviossa 1 on esitetty kahden paneelin 2 ja 3 välinen ura-mainen välialue näiden sijaitessa samassa ovilevytasossa.
Näin on laita ovilevyn sulkemistilassa ja sikäli myös ovi-levyn avaustilassa, jos koko ovilevy on ovilevyllä suljettavan tilan katon alapuolella. Tässä asennossa muodostavat vierekkäiset paneelit, tässä esitettyinä paneeliosat 2 ja 3 läheisessä sarana-alueessa, kaarimaisen rakoalueen 4 väliinsä, jonka rajoittavat tässä asennossa toisiaan vastapäätä olevat kaarimaiset otsasivuosat 5 ja 6. Tällöin toinen, esitetyssä suoritusmuotoesimerkissä ylempi, otsasivuseinäosa 5 on pyöristetty eteenpäin siihen kuuluvan paneelin 2 sisäpuolella, kun taas toisen paneelin 3, esimerkissä alemman, ot-sasivuosa 6 on eteenpyöristetty vierekkäiseen paneeliin 2. Tällöin otsasivuosien 5 ja 6 väliin jäävän rakoalueen 4 ei tarvitse olla paneelin katonsuunnanmatkalla nähtynä samanlevyinen. Sivuseinäosien 5 ja/tai 6 ääriviivoilla voi myös olla enemmän tai vähemmän monikulmion muoto. Ylemmän paneelin alaspäin osoittava otsasivuosa voi olla myös suorakulmion muotoinen, jolloin alaspäin ulkoneva kylki kulkee ovilevyn ulkopinnalla ja siirretään vapaasti ulkonevan reunansa kanssa rakoa jäljennettäessä alemman paneelin ylöspäin kaarretun otsayläsivun suhteen paneelien kääntöliikkeessä, niin että sormen tarttuminen on estetty. Tärkeää on vain, että rakoalue 4 pysyy jokaisessa käytön vaatimassa kääntöasennossa paneelien 2 ja 3 välissä niin kapeana, että sormen tarttuminen ei ole mahdollinen. Ovilevyn ulkosivun rakoalueessa, so. kuviossa 1 vasemmalle suunnatussa, paneelien 2 ja 3 ulkoseinien välissä on jätetty vapaaksi sauma, joka ylittää rakoalueen 4. Tämä sauma simuloi vakoa, kuten ne ei-esitetyllä ta- "7 93255 valla on järjestetty paneelien alueeseen. Kuviossa 1 kuten myös muissakin kuvioissa esitetyt paneelien poikkileikkausää-riviivat kuuluvat seinärakenteisiin, jotka ulottuvat yli koko paneelien pituuden yhtäläisesti, so. koko ovilevyn leveyden kohtisuoraan ovilevyn liikesuuntaan nähden, tässä ääriviiva-muodossa .
Otsasivuseinäosien 5 ja 6 ympyränkaarenmuotoiset ääriviivat kulkevat kyseisessä suoritusmuotoesimerkissä suunnilleen ympy-ränkaarina molemmat paneelit 2 ja 2 toisiinsa käännettävästä yhdistävän saranan 1 kääntöakselin 7 ympäri. Sarana-akselin 7 ympäri käännettäväksi on yhdistetty toinen saranaosa 8, 9 toisen saranaosan 10 suhteen, joka on varustettu laakeripukilla 11. Saranaosa 10 on muodostettu normaaliksi saranalehdeksi, kun taas toinen saranaosa 8 ja 9 koostuvat suunnilleen U-muc-tcisesta saranasillasta 8 ja tämän sarana-akselista 7 poispäin käännetyssä päässä olevasta vastealueesta, joka tässä on merkitty saranalehdeksi 9, koska se kuten tavanomaisessa saranassa ulottuu esitetyssä käär.toasennossa saranalehden 10 kanssa samassa tasossa 23, jonka paneelien 2 ja 3 ovilevyn sisäpinnat muodostavat ovilevyn sulkem.isasennossa. Esitetyn saranan 1 sa-ranalehdet 9 ja 10 tai tämän vastealue 15 ovat paneelin 2 tai 2 ovilevyn sisäpinnalla, niin että näiden saranalehtien 9 ja 10 saranalehti-paneeli-kosketuspinnat 17 ja 18 ulottuvat ovi-levyn ollessa suljettuna samassa tasossa 23.
U-muotoisessa saranasillassa 8 on sen U-keskialueesta 12 ulkoneva ensimmäinen haara 13, joka päättyy yksikappaleisena suunnilleen kohtisuoraan siihen nähden suunnattuun saranalehteen 9. Toinen keskialueesta 12 ulkoneva haara 14 on muodostettu toisesta päästään tukiosaksi, joka tarttuu laakeripukkiin 11. Tällöin sarana-akseli 7 vei olla muodostettu pultista, joka tarttuu laakeripukissa 11 ja haaran 14 vapaassa päässä olevaan vastaavaan laakeriporaukseen.
U-muotoinen saranasilta 8 ylittää tapaan tilan 19, joka ulottuu molemman haaran 12 ja 14 välillä ja samoin U-keskialueen 12 ja saranalehden 10 vastealueen 15 välille. Kuten kyseisestä sucritusesimerkistä en nähtävissä, haarojen 13 ja 14 välinen 93255 p etäisyys riippuu paneelien tai ovilevykonstruktion muodosta. Saranasillan 8 U-keskialueer 12 ja saranalehder 10 vastealueen 15 välinen etäisyys en mitoitettu siten, että aikuisen sormelle on siinä tilaa sen litistymättä. Kyseisessä tapauksessa täksi etäisyydeksi on annettu 20 mm, se voi kuitenkin olla myös jonkin verran pienempi ja erityisesti myös suurempi. Jos saranalehti 10 sijoitetaan siten, että se laakeripukista 11 nähtynä ulottuu saranalehdestä 9 poispäin käännetyssä suunnassa tai saranalehdet on upotettu paneeleihin, niin tämän etäisyyden 20 mm. täytyy olla tason 23 ja saranasillan 8 U-keskia-lueen 12 välillä, niin että saranasillan 8 haarapituuksia voidaan mahdollisesti vastaavasti pienentää.
Kuvio 2 esittää paneelien 2 ja 3 molempien osien sarana-alueita käännetyssä tilassa, siten kuin ne maksimissaan voivat esiintyä siirrettäessä ovilevyä sulkemisasennosta avausasen-toon ja päinvastoin. Ensiksi tästä kuviosta selviää, että vierekkäisten paneelien otsasivujen välinen alue ei anna mitään tarttumismahdollisuutta sormelle. Sitävastoin saranan ylittämästä tilasta on tehty tietoisesti niin suuri, että sormi löytää sieltä tilaa, ja vieläpä myös silloin kun ovilevy menee jälleen ojennettuun asentoon, kuten kuvio 1 esittää. Aina jää riittävä tila 19 sormen ottamiseksi vastaan litistymättä.
Kuviosta 1 on nähtävissä, että kaarimainen rakoalue 4 ovilevyn ulkosivulta tai paikallisesta lovimaisesta syvennyksestä nähtynä ulottuu melkein yli koko paneelien paksuuden. Ainoastaan rakc-osassa 2C, joka on ovilevyn sisäpinnan vieressä ja avautuu vapaaseen tilaan 19, toisiaan kohti käännetyt paneelien 2 ja 3 otsasivuseinät on muodostettu suoraviivaisesti kulkeviksi, kuten poikkileikkausääriviivat 21 ja 22 (kuvio 2) antavat huomata. Molempien paneelien 2 ja 3 ääriviivat 21 ja 22 ovat keskenään yhdensuuntaisia ja kohtisuorassa tasoon 23 tai paneelien 2 ja 3 leveisiin pintoihin nähden. Ääriviivoin 21 ja 22 kuvioissa esitetyt otsasivuseinäosat liittyvät sen jälkeen niihin, joiden ääriviivat 5 tai 6 kulkevat ympyränkaarenmuo-toisesti. Tällöin mitoitus on suoritettu siten, että otsasivu-seir.ät tulevat ääriviivojen 21 ja 22 alueessa lähemmäksi siirryttäessä paneelien 2 ja 3 ovilevyn tasomaiseen suoristukseen 93255 9 kuin ääriviivaosien 5 ja 6 alueessa. Piirustuksesta nämä suhteet ovat selvästi nähtävissä. Molempia saranalla yhdistettyjä paneeleita voidaan siis kääntää toistensa suhteen ilman, että kääntömatkalla on mahdollinen otsapintojen toisiaan hankaava tartunta. Ainoastaan viimeisessä päätykään-tökulma-alueessa suoraksi suoristukseksi tasoksi 23 otsasi -vuseinät lähenevät ääriviivojen 21 ja 22 alueessa, niin että ovilevyn sulkemisasennossa ne tarttuvat toisiinsa. Tällöin tulee mahdolliseksi varma tiivistäminen ja ennen kaikkea jonossa toisiaan seuraavien paneelien tukeminen ovilevyn sulkemissuunnassa. Tämä vierekkäisten paneelien tukeutuminen toisiinsa tekee mahdolliseksi asennon, jossa vierekkäiset paneelit ovat yhdistettävissä toisiinsa käännettävästi saranan avulla. Tämän asennon sopivaksi tekevä saranan asentaminen tulee siten erityisen yksinkertaiseksi, kun vierekkäiset paneelit siirretään päällekkäin tähän kosketuspaikkaan tai saranat asennetaan, kun paneelit ovat ovilevyn sulke-misasennossaan toisiinsa nähden.
Vierekkäisten paneelien toisiaan kohti suunnattujen otsasi-vupintojen tukevan kosketuksen rako-osaa ei ole rajoitettu suoritusesimerkeissä esitettyyn alueeseen suljetun oven sisäpinnan läheisyyteen, se voi olla siirretty myös ovilevyn paksuusmitan keskelle ja/tai muodostettu leveämmäksi kuin on esitetty.
Kaikissa esitetyissä suoritusesimerkeissä kummankin ovilevyn sulkemisasennossa olevan paneelin 2, 3 toisiaan kohti käännetyt otsasivut ovat rako-osassa 20, jossa paneelien otsasivut ovat kosketuksissa toisiinsa, paneelin pintaan nähden kohtisuorat kosketuspintojen ääriviivat 21 ja 22 ovat suoraviivaiset, yhdensuuntaiset, ja vieläpä näissä esimerkeissä kohtisuoraan sulkemistilassa olevan ovilevyn tasoon 23 nähden.
Edelleen esitetyissä suoritusesimerkeissä rako-osa 20 on sijoitettu sulkemisasennossa olevan ovilevyn sisäsivupinnan 31 läheiseen alueeseen. Vierekkäiset paneelit 2 ja 3 yhdistävän saranan 1 sarana-akseli 7 voi olla ovilevyn sisäsivupinnalla 93255 10 31 tai - kuten suoritusesimerkeissä on esitetty - ne on sijoitettu tästä sisäsivupinnasta 31 välimatkan päähän ovile-vyn ulkopuolelle.
Kuvioista 1 - 8 on edelleen nähtävissä, että rakoalueessa 4 otsasivuosien 5 ja 6 välissä peittoalueessa, jonka paneelit 2 ja 3 valtaavat sulkemisasennossa tai täydessä avausasen-nossa, on kohtisuorassa ovilevyn liikesuuntaan nähden paneelien 2 ja 3 pitkittäissuunnassa ulottuvan tiivistyslistan muodossa oleva tiiviste 33, joka on sijoitettu sulkemisasennossa alemman paneelin 3 ylöspäin osoittavassa otsasivuosas-sa 6 olevaan, vastaavasti kulkevaan tiivisteenasennusuraan 34. Tällä saavutetaan se, että tiivisteen 33 kosketuksesta sulkemisasennossa ylemmän paneelin 2 toiseen, vastapäätä olevaan alempaan sivuseinäosaan 5 aiheutuva kitka esiintyy vain suhteellisen pienessä paneelien välisessä loppukääntö-kulma-alueessa.
Ovilevyn muodostavat paneelit 2 ja 3 on muodostettu kuvioiden 1 ja 2 mukaisen ensimmäisen suoritusesimerkin mukaan yksiseinäiseksi kappaleeksi, joka on muodostettu kuoren 37 avulla, joka sisältää ulkoseinän 35 ja molemmat otsasivusei-nät 5, 21 ja 6, 22 samoin kuin muuten avoimen takasivun näihin liittyvät reuna-alueet 36. Reuna-alueisiin 36, jotka on muodostettu kaksinkerroin taivutetuilla seinäosilla 38 vahvistettuina, on saranalehdet 9 ja 10 kiinnitetty lähemmin esittämättömillä ruuveilla, kuten pistekatkoviivoin on merkitty. Ohuesta levystä muodostuva kuori 37 on jäykistetty tuilla 39, joiden kielimäiset päät 40 ovat saranalehtien 9 ja 10 alueessa reuna-alueiden 36 ulkopuolella.
Kuvioiden 3 ja 4 mukaisen suoritusmuodon paneelit on muodostettu kaksiseinäiseksi kappaleeksi, joka on koottu ulkoseinän 35 ja molemmat otsasivuseinät 5, 21 ja 6, 22 samoin kuin näihin liittyvän reuna-alueen 36 sisältävän kuoren 37 avulla ja takaseinän 41 muodostavan päällyksen 42 avulla, joka on vastaavan, taitteella vahvistetun reuna-alueen 43 kanssa taitetuilla seinäosilla 38 vahvistetun kuoren 37 reuna-alu- 93255 11 een 36 päällä, niin että saranalehdet 9 ja 10 on yhdistetty-vahvistettuihin reuna-alueisiin 43 ja kuoren 37 vahvistettuihin reuna-alueisiin 36 pistekatkoviivoin merkityillä ruuveilla.
Kuvioiden 5 ja 6 mukainen suoritusmuotoesimerkki eroaa kuvioiden 3 ja 4 mukaisesta paksunnetun paneelirakenteen avulla siten, että päällys 42 on muodostettu laatikkomaiseksi, niin että takaseinän 41 ja reunaosan 43 väliin on muodostettu otsasivuseinä 44, joka voi muodostaa naapuripaneelin laatikkomaisen päällyksen 42 läheisen otsasivuseinän 44 kanssa ainakin tukirako-osan 20 alueen tai korvata tämän tukitoiminnon suhteen. Pistekatkoviivoin merkityt saranalehtien 9 ja 10 kiinnitysruuvit on tällöin - kuten kuvioista 5 ja 6 ilmenee - viety takaseinän 41 ja siitä otsasivuseinän 44 paksuusmitan päässä olevan reunaosan 43 sekä kuoren 37 siihen kuuluvan vahvistetun reuna-alueen 36 läpi.
Toisaalta kuvioiden 3 ja 4 ja toisaalta kuvioiden 5 ja 6 mukaisissa molemmissa suoritusmuotoesimerkeissä niihin kuuluvien paneelien 2 tai 3 sisään työntyvät takaseinän 41 reuna-alueen 43 reunat on varustettu klippireunoilla 45, jotka ulottuvat jousielastisesti reuna-alueiden 36 ja niiden kaksinkerroin taivutettujen seinäosien 38 väliseen taitealuee-seen oven salvan tavoin. Tällä tavalla kuori 37 ja takaseinä 41 on mahdollista liittää toisiinsa esiasennusmielessä ennen saranalehtiin 9 ja 10 ruuvaamista. Näiden suoritusmuotojen paneelit on varustettu eristysmassalla 46 tai vaahdotettu.
Erityisesti on korostettava, että kaikki kolme tähän asti kuvailtua suoritusmuotoesirnerkkiä on muodostettu niiden ulkoseinän 35 suhteen identtisesti mitoitetuista kuorista 37.
Kuvioiden 7 ja 8 mukaisessa suoritusesimerkissä paneeleissa 2 ja 3 on kehykset 47, joista kumpikin sisältää ulkoseinän 35 reunanpuoleisen osan, otsasivuseinät ja reuna-alueet 36 tai takaseinän 41 nämä muodostavan reunaosan saranalehtien 9 ja 10 kiinnittämistä varten. Kehyksen 47 kehystämään tilaan 93255 12 on sijoitettu lasitus tai himmennin. Kehys 47 voi muodostua metallista, esimerkiksi levystä tai kevytmetallista, muovista ja/tai puusta.
Otsasivuosat ulkoseinän 35 ja vierekkäisten paneelien 2 ja 3 välisten kosketuspintojen välissä, joita on esitetty poikkileikkauksessa ääriviivojen 21 ja 22 avulla, on muodostettu suoraviivaisista osista 48 ja 49 sulkemisasennossa ylemmän paneelin 2 alaspäin suunnattua otsasivuseinää varten ja suoraviivaisista osista 50, 51 sekä 52 sulkemisasennossa alapuolella sijaitsevan paneelin 3 ylöspäin olevaa otsasivuosaa varten, ja vieläpä siten, että - kuten suoritusesimerkistä näkyy - osat 49 ja 48 muodostavat ylemmän paneelin kosketuspinnan ääriviivan 21 kanssa toisaalta ja suoraviivaiset osat 52, 51 ja 50 sekä alemman paneelin kosketuspinnan 22 ääriviiva toisaalta poikkileikkauksessa monikulmaisen kulun. Alemman paneelin tasopintaisten monikulmio-osien 51 ja 52 väliin on sijoitettu tiivisteenasennusura 34. Tiiviste 33 on vastapäätä ulkoseinään 35 kärkeä muodostettaessa liittyvää ylemmän paneelin tasopintaista monikulmio-osaa 49.
Tällainen otsasivuseinien monikulmiokulku voi olla myös kuvioiden 1 - 6 mukaisissa edellä kuvailluissa suoritusmuoto-esimerkeissä.
Kuvion 9 mukaisesta osapoikkileikkausskissistä on nähtävissä, että rako-osan 20 alueessa siinä on ovilevyn sulkemisasennossa kosketukseen tulevissa pinnoissa, joissa on ääriviivat 21 ja 22, ulkonemasta 53 muodostuva tartuntamuodoste ylemmän paneelin 2 otsasivuseinässä ja vastaavasti muotoiltu syven-nysmuodoste alemman paneelin 3 otsasivuseinässä, jotka muo-dosteet varmistavat tartuntatilassa paneelien 2 ja 3 asennon toisiinsa nähden siirtymistä vastaan ovilevyn paksuussuunnas-sa, ja vieläpä sekä esteenä paneelien esiasennuksessa että käyttötilassa siirtymistä vastaan tuulen sisäänvirtauksen ja vastaavan vuoksi. Tällainen tartuntamuodoste ei ole rajoittunut kuviossa 9 esitettyyn ääriviivamuotoon 53 ja 54.
il

Claims (30)

93255
1. Ovilevy, jossa on joukko ovilevyn liikesuunnassa toisiaan seuraavia saranoiden (1) välityksellä toisiinsa yhdistettyjä paneeleita (2, 3), erityisesti kattoniveloven ovilevy, jossa jokaisessa kääntöasennossa sormien tarttumisen mahdollistavan, kohtisuorassa ovilevyn liikesuuntaan nähden paneelinpituuden yli ulottuvan rakoalueen muodostuminen on estetty siten, että esimerkiksi ovilevyn sulkemistilassa kahden vierekkäisen paneelin toisiaan kohti käännetyissä otsasivuissa (5, 6) on sarana-akselin suunnassa nähtynä toisiaan vastapäätä olevat, edullisesti suunnilleen samana pysyvän etäisyyden päässä kulkevat, ympyränkaarenmuotoiset ja/tai monikulmiomaiset ääriviivat, edullisesti niiden ympy-ränkaaren keskipisteiden tai monikulmiopolttopisteiden sijaitessa suunnilleen sarana-akselilla (7), jolloin sarana-akseli (7) on sijoitettu kulkevaksi ovilevyn sisäsivulla, tunnettu siitä, että ovilevyn sulkemistilassa parin toisiaan seuraavien, saranan (1) avulla toisiinsa liitettyjen paneelien (2, 3) väliin muodostuneeseen rakoalueeseen (4) on muodostettu rako-osa (20), jossa näiden paneelien (2, 3) rako-alueen (4) rajoittavat otsasivut ovilevyn sulkemisasennossa koskettavat toisiinsa, jolloin ylempi paneeli (2) tukeutuu alempaan paneeliin (3).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että ovilevyn ulkopuolen rakoalueelle (4) on jätetty toisiaan seuraavien paneelien (2, 3) ulkoseinämien väliin rako-alueeksi muuttuva uramainen välialue, joka edullisesti muistuttaa paneeleissa esiintyvää uraa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että molempien paneelien (2, 3) toisiaan kohti käännetyissä otsasivuissa on tässä rako-osassa (20) sarana-akselin suunnassa paneelin läpi menevä pinnanjatke (43, 36) (kuviot 5 ja 6).
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukailen ovilevy, tunnettu siitä, että molempien ovilevyn sulkemisasennossa ole- 93255 vien paneelien (2, 3) toisiaan kohti käännetyissä otsasi-vuissa on tässä rako-osassa (20) paneelin pintaan (31) nähden kohtisuorat suoraviivaiset, yhdensuuntaiset ääriviivat (21, 22).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että ääriviivat (21, 22) on muodostettu suunnilleen kohtisuoraan sulkemistilassa olevan ovilevyn tasoon (23) nähden..
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että rako-osa (20) on sijoitettu sulkemisasen-nossa olevan ovilevyn sisäsivupinnan (31) läheiseen alueeseen.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että vierekkäiset paneelit (2, 3) yhdistävän saranan (1) sarana-akseli (7) on sijoitettu ovilevyn si-säsivupinnalle (31) tai välimatkan päähän tästä ovilevyn ulkopuolelle.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että vierekkäiset paneeliparit (2, 3) yhdistävässä saranassa (1) on sormenlitistymissuojarakenne, erityisesti siten, että saranalehdet (9, 10) on yhdistetty kääntyvästä toisiinsa kaarimaisen saranasillan (8) avulla, joka saranalehti-paneeli-kosketuspintojen (17, 18) ollessa oikaistuina suunnilleen samaan tasoon (23) ulottuu vapaan tilan (19) yli, joka on saranasillan (8) keskialueesta (12) tasoon (23) nähtynä vähintään noin 20 mm syvä.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että saranasilta (8) on toisesta päästään laakeripukin (11) välityksellä yhdistetty käännettävästä toiseen saranalehteen (10) ja toisesta päästään kiinnitetty kiinteästi toiseen saranalehteen (9), edullisesti yhdistetty yksikappaleisesti tähän. H 93255
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että saranasilta (8) on tehty U-muotoiseksi, jolloin toinen haara (14) päättyy U-keskialueesta (12) poispäin käännetystä päästään tukipaikkaan, joka tarttuu laakeripukkiin (11), joka on muodostettu läheiseen saranalehteen (10), kun taas toisen haaran (13) U-keskialueesta (12) poispäin käännetty pää päättyy suunnilleen kohtisuorasti yhtenä kappaleena toiseen saranalehteen (9).
11. Jonkin patenttivaatimuksen 8-10 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että saranalehti-paneeli-kosketuspintojen (17, 18) ollessa oikaistuina suunnilleen samaan tasoon (23) laakeripukin (11) sisältävä saranalehti (10) ja sen vaste-alue (15) on muodostettu toista saranalehteä (9) kohti ulottuvaksi .
12. Jonkin patenttivaatimuksen 8-10 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että saranalehti-paneeli-kosketuspintojen (17, 18) ollessa oikaistuina suunnilleen samaan tasoon (23) laakeripukin (11) sisältävä saranalehti (10) ja sen vaste-alue (15) on muodostettu toisesta saranalehdestä (9) poispäin ulottuvaksi.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että sarana-akseli (7) on sijoitettu sarana-sillan (8) U-keskialueen (12) suunnassa välimatkan päähän laakeripukin (11) runkoon laakeripukkia (11) tukevan sarana-lehden (10) U-keskialuetta (12) kohti käännetystä pinnasta.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-13 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että saranasilta (8) ja saranalehdet (9, 10) ovat sinkkipainevalua.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että yksi tai useita, edullisesti kaikki, ovilevyn paneelit (2, 3) on tehty yksiseinäisen tai kaksi-seinäisen kappaleen muotoon, joka on metallia, muovia ja/tai 93255 puuta - erityisesti ohutseinäisessä rakenteessa edullisesti mahdollisesti pintajalostetusta tai pinnoitetusta levystä.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että yksiseinäiseksi muodostettu kappale on tehty ulkoseinän (35) ja molemmat otsaseinät samoin kuin näihin liittyvät reuna-alueet (36) sisältävästä kuoresta (37), jonka takaseinä on muuten avoin, johon reuna-alueeseen (36) saranalehdet (9, 10) on kiinnitetty ja jotka on edullisesti vahvistettu, erityisesti kaksinkerroin taivutetuilla seinä-osilla (38) .
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että kuori (37) on jäykistetty tuilla (39), joiden kie-limäiset päät (40) ovat saranalehtien (9, 10) alueessa reuna-alueiden (36) ulkopuolella.
18. Patenttivaatimuksen 15 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että kaksiseinäiseksi muodostettu kappale on tehty ulkoseinän (35) ja molemmat otsaseinät samoin kuin näihin liittyvät reuna-alueet (36) sisältävästä kuoresta (37) ja takaseinän (41) muodostavasta päällyksestä (42), joka on vastaavan reunaosan (43) kanssa kuoren (37) reuna-alueen (36) päällä - edullisesti vahvistettuna, erityisesti itseensä takaisintaivutetulla seinäosalla - niin että saranalehdet (9, 10) on yhdistetty reunaosiin (43) ja kuoren (37) reuna-alueisiin (36).
19. Patenttivaatimuksen 18 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että päällys (42) paksunnettua paneelirakennetta varten on muodostettu laatikkomaiseksi siten, että takaseinän (41) ja reunaosien (43) väliin on sijoitettu otsasivuseinä (44), joka muodostaa edullisessa suoritusmuodossa yhdessä naapu-ripaneelin läheisen otsasivuseinän (44) kanssa ainakin yhden tuki-rako-osan (20) alueen.
20. Jonkin patenttivaatimuksen 16 - 19 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että muun muassa paneelin ulkoseinän (35) 93255 muodostava kuori (37) on muodostettu identtiseksi kappaleen yksiseinäistä niin kuin erilaisia kaksiseinäisiäkin rakenteita varten.
21. Jonkin patenttivaatimuksen 17 - 20 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että kaksiseinäisen kappaleen ontto tila on täytetty eristemassalla (46).
22. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että ainakin toisessa ovilevyn muodostavassa paneelissa (2, 3) on kehys (47), joka käsittää ainakin ot-sasivut ja reuna-alueet (36) saranalehtien (9, 10) kiinnittämistä varten ja johon on asennettu lasitus tai himmennin.
23. Jonkin patenttivaatimuksen 15 - 22 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että kappale tai kehys (47) koostuu metallista - esimerkiksi levystä tai kevytmetallista - muovista ja/tai puusta.
24. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että paneelit tai ainakin osa niistä koostuu läpikotaisin puusta.
25. Jonkin patenttivaatimuksen 1-24 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että monikulmioääriviiva koostuu paneelien otsasivualueessa kahdesta, edullisesti kolmesta tai useammasta, suunnilleen suoraviivaisesta, peräkkäisestä monikulmio-osasta (48, 49 tai 50, 51, 52), joihin liittyy edullisesti rako-osan (20) ääriviiva (21 tai 22) lisämonikulmio-osana.
26. Jonkin patenttivaatimuksen 1-24 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että rako-osan (20) ääriviiva (21 tai 22) yhdistyy mukaan kuuluvan otsasivun vierekkäiseen ympyränmuotoiseen otsasivuosaan ( 5 tai 6).
27. Jonkin patenttivaatimuksen 1-26 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että rakoalueeseen (4) lähelle ovilevyn ui- 93255 kopintaa (35) on sijoitettu rakoalueeseen (4) työntyvä tiiviste (33) .
28. Patenttivaatimuksen 27 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että tiiviste (33) on muodostettu kohtisuorassa ovilevyn liikesuuntaan nähden paneelinpituuden yli ulottuvaksi tii-vistyslistaksi, jota pidetään kiinni urassa (34), joka on muodostettu toiseen otsasivuosista (5, 6).
29. Jonkin patenttivaatimuksen 1-28 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että saranalehdet (9, 10) on sijoitettu ulkoapäin yhdistettävien paneelien (2, 3) sisäsivupintoihin (31) ja ruuvattu yksi- tai kaksiseinäisiksi muodostettuihin paneeleihin (2, 3) tai kehykseen (47).
30. Jonkin patenttivaatimuksen 1-29 mukainen ovilevy, tunnettu siitä, että kosketuspintojen ääriviivoissa (21, 22) rakoalueessa (20) on ura- ja ruodetyyppinen toisiinsa tarttuva uloke- (53) ja syvennysmuodoste (54). 93255
FI895644A 1988-11-25 1989-11-24 Ovilevy FI93255C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3839872 1988-11-25
DE3839872 1988-11-25
DE8908512U DE8908512U1 (de) 1989-07-12 1989-07-12 Torblatt
DE8908512 1989-07-12

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI895644A0 FI895644A0 (fi) 1989-11-24
FI93255B true FI93255B (fi) 1994-11-30
FI93255C FI93255C (fi) 1995-03-10

Family

ID=25874562

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI895644A FI93255C (fi) 1988-11-25 1989-11-24 Ovilevy

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0370324B1 (fi)
DE (1) DE58907176D1 (fi)
DK (1) DK173525B2 (fi)
ES (1) ES2050760T3 (fi)
FI (1) FI93255C (fi)
NO (1) NO178443C (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO176114C (no) * 1992-09-01 1995-02-01 Bjoern Willy Olsen Beslag for sammenkobling av paneler
US5522446A (en) * 1994-06-15 1996-06-04 Wayne-Dalton Corp. Sectional overhead door
US5836499A (en) * 1994-06-15 1998-11-17 Wayne-Dalton Corp. Conveyor apparatus for the transport of door panels
DE4430744A1 (de) * 1994-08-30 1996-03-14 Erich Doering Fingerschutz für Sektionaltore
US5669431A (en) * 1996-01-30 1997-09-23 Aluma Shield Industries, Inc. Garage door panel
US5782283A (en) * 1997-04-03 1998-07-21 Raynor Garage Doors Garage door construction
US5934352A (en) * 1997-05-15 1999-08-10 Raynor Garage Doors Garage door panel construction
WO1999028584A1 (de) * 1997-12-02 1999-06-10 Marantec Antriebs- Und Steuerungstechnik Gmbh & Co. Produktions Kg Torblatt
FR2776334B1 (fr) 1998-03-20 2000-06-16 Novoferm France Sa Panneau destine a une porte sectionnelle, porte sectionnelle et conditionnement
DK1213429T3 (da) 2001-04-03 2009-03-23 Metecno Ind S P A Sektionsdör med understötning til paneljustering
US6578619B2 (en) 2001-05-21 2003-06-17 Raynor Garage Doors Overhead garage door
DE10211068A1 (de) 2002-03-13 2003-09-25 Hoermann Kg Bauelement zum Herstellen eines Torblattes für ein Sektionaltor
US6698492B2 (en) 2002-07-12 2004-03-02 Clopay Building Products R&D Company, Inc. Hinge guard for overhead door
ITBA20030002A1 (it) * 2003-01-10 2004-07-11 Pantaleo Piumelli Pannello per porte e portoni sezionali, avente un particolare profilo superiore a testa di birillo incernierantesi tramite semplice innesto a spinta con profilo inferiore coniugato di un altro identico pannello,senza utilizzo di cerniere intermedie.
GB2407115A (en) 2003-10-14 2005-04-20 Cardale Group Ltd Garage door assembly with hinged guide tracks

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1310605A (fr) * 1961-10-16 1962-11-30 Perfectionnements au montage à articulation d'un panneau, par exemple porte, fenêtre ou analogues
SE368529B (fi) * 1970-02-09 1974-07-08 Dover Roller Shutters Ltd
DE7934410U1 (de) * 1979-12-06 1981-05-21 Hörmann KG Brockhagen, 4803 Steinhagen Bauelement fuer tueren, tore o.dgl.
DE7934411U1 (de) * 1979-12-06 1981-05-21 Hörmann KG Brockhagen, 4803 Steinhagen Bauelement fuer tueren, tore o.dgl.
DE3726699C5 (de) * 1987-08-11 2009-05-28 Hörmann KG Brockhagen Sektionaltorblatt
DE8800956U1 (de) * 1988-01-27 1988-05-19 Niemetz Torsysteme, 8601 Königsfeld Gelenk für aus Segmenten bestehende Abdeckungen

Also Published As

Publication number Publication date
FI93255C (fi) 1995-03-10
NO178443B (no) 1995-12-18
DK591189D0 (da) 1989-11-24
NO894580D0 (no) 1989-11-17
DK173525B1 (da) 2001-01-29
DK173525B2 (da) 2007-03-05
EP0370324B1 (de) 1994-03-09
NO894580L (no) 1990-05-28
ES2050760T3 (es) 1994-06-01
EP0370324A3 (de) 1991-09-18
DE58907176D1 (de) 1994-04-14
NO178443C (no) 1996-03-27
EP0370324A2 (de) 1990-05-30
FI895644A0 (fi) 1989-11-24
DK591189A (da) 1990-05-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93255B (fi) Ovilevy
EP1108839B1 (en) Sectional overhead door and apparatus for making door panels
ES2198897T3 (es) Ventana que puede abrirse provista de un marco principal y de elementos de recubrimiento de vidriera.
US5394924A (en) Closure element for an aperture
US7370682B2 (en) Roller shutters
CA1260764A (en) Wall partition
US6363993B1 (en) Pivoting bracket for connecting articulated door panels
CA1160148A (en) Hanger for folding partition
EP0526812A3 (en) Window with a swivelling wing
US4953261A (en) Waterproof hinged panel assembly
FI78962B (fi) Svaengbara glas foer balkong.
US5123129A (en) Waterproof hinged panel assembly
EP1476629B1 (en) Combined weather seal, light block and wear insert for overhead door panel
CN215332341U (zh) 一种自动启闭的防火窗
GB2119838A (en) Safety guard for a hinged door
ATE42128T1 (de) Scharnier um ein stahlprofil an einem gehaeuse gelenkig anzuordnen.
US5613277A (en) Window hinge shoe
AU2005259531A1 (en) Glass door wing that can pivot about an upper and lower trunnion
GB2039028A (en) Window ventilator
FI61546C (fi) Gaongjaern
CA2097156A1 (en) Awning window assembly and operator therefor
PL142457B1 (en) Building kit for room facing and dividing
EP0989275B1 (en) A hinge assembly
DE59601532D1 (de) Sektionaltor
AU624799B2 (en) Pivotable glazing for a balcony

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: HOERMANN KG BROCKHAGEN

MA Patent expired