FI90701B - Säädettävä laajakaistainen taajuusdemodulaattori - Google Patents

Säädettävä laajakaistainen taajuusdemodulaattori Download PDF

Info

Publication number
FI90701B
FI90701B FI851858A FI851858A FI90701B FI 90701 B FI90701 B FI 90701B FI 851858 A FI851858 A FI 851858A FI 851858 A FI851858 A FI 851858A FI 90701 B FI90701 B FI 90701B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
demodulator
comparator
amplifier
voltage
Prior art date
Application number
FI851858A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI851858L (fi
FI851858A0 (fi
FI90701C (fi
Inventor
Mohamed Hajj-Chehade
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of FI851858A0 publication Critical patent/FI851858A0/fi
Publication of FI851858L publication Critical patent/FI851858L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90701B publication Critical patent/FI90701B/fi
Publication of FI90701C publication Critical patent/FI90701C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/04Systems for the transmission of one television signal, i.e. both picture and sound, by a single carrier
    • H04N7/045Systems for the transmission of one television signal, i.e. both picture and sound, by a single carrier the carrier being frequency modulated
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03DDEMODULATION OR TRANSFERENCE OF MODULATION FROM ONE CARRIER TO ANOTHER
    • H03D3/00Demodulation of angle-, frequency- or phase- modulated oscillations
    • H03D3/02Demodulation of angle-, frequency- or phase- modulated oscillations by detecting phase difference between two signals obtained from input signal
    • H03D3/24Modifications of demodulators to reject or remove amplitude variations by means of locked-in oscillator circuits
    • H03D3/241Modifications of demodulators to reject or remove amplitude variations by means of locked-in oscillator circuits the oscillator being part of a phase locked loop
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03DDEMODULATION OR TRANSFERENCE OF MODULATION FROM ONE CARRIER TO ANOTHER
    • H03D2200/00Indexing scheme relating to details of demodulation or transference of modulation from one carrier to another covered by H03D
    • H03D2200/0001Circuit elements of demodulators
    • H03D2200/0025Gain control circuits

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Picture Signal Circuits (AREA)
  • Stabilization Of Oscillater, Synchronisation, Frequency Synthesizers (AREA)
  • Noise Elimination (AREA)

Description

1 90701 Säädettävä laajakaistainen taajuusdemodulaattori Tämä keksintö koskee taajuusdemodulaattoria, jonka kaistanleveyttä voidaan säätää toiminnan aikana, jota käy-5 tetään TV-kuvavastaanottimessa, joka ottaa vastaan mm. synkronointisignaaleja, joka demodulaattori on vaihesäätö-silmukkatyyppinen ja joka oleellisesti muodostuu vaihekom-paraattorista, suodattimesta, jänniteohjatusta oskillaattorista ja vahvistukseltaan säädettävästä vahvistimesta, 10 joka on järjestetty säätösilmukkaan ja jonka vahvistusta ohjataan korjaussignaalilla,
Erityisen kiinnostava tällaisen demodulaattorin sovellutusalue on satelliittitelevisio. Lähettiläillä, joita käytetään, on rajoitettu teho ja sen takia vastaanotti-15 millä täytyy olla suurin mahdollinen kohinaimmuniteetti. Käyrässä, joka esittää demoduloidun signaalin signaali/ko-hinasuhdetta suhteessa tulosignaalin signaali/kohinasuh-teeseen on kohta tulosignaalille, jossa on vähän kohinaa, ja jossa nämä kaksi suhdetta ovat olennaisesti verrannol-20 lisiä. Vastakohtana tälle, tietyn kynnystason, demoduloin-ti kynnystason, alapuolella pienenee demoduloidun signaalin signaali/kohinasuhde hyvin nopeasti, kun tulosignaalin signaali/kohinasuhde pienenee. Tähän tarkoitukseen soveltuu sellainen demodulaattorin vaihesäätösilmukkatyyppi, 25 jolla on parhaat demoduloinnin kynnyssuoritusarvot.
Kuitenkin, kun vastaanotto on erityisen huono, tuottaa tämäntyyppinen demodulaattori kuvan, joka on huonontunut sisältäen useita valkoisia tai mustia pisteitä. Demodulaattorin päästökaistan pieneneminen vastaavasti kun 30 signaali/kohinasuhde pienenee tekee mahdolliseksi aikaansaada kuvan, jonka suurin kontrasti pienenee, mutta jonka kohina pienentyy sellaiseksi, että kokonaistulos on miellyttävämpi.
Demodulaattori, jossa demodulointitaso vaihtelee 35 sulosignaalin ja lähdössä olevan särön funktiona, on ku- 2 90701 vattu 15.4.81 haetun JP-patentin nro 57-171 808 selityksessä.
Edellä mainittu demodulaattori käyttää tasasuunnat-tua tulosignaalia, joka lisätään särökomponenttiin, joka 5 otetaan lähdöstä ja myös tasasuunnataan kynnysarvon kiinnittämiseksi demoduloidun jännitteen tuottavan operaatio-vahvistimen tuloon. Sillä on sellainen haitta, jota pidetään edellä mainittuna teknisenä ongelmana, että demodu-laatiokynnystason vaihtelu ei ole suoraan kytketty signaa-10 li/kohinasuhteeseen, koska aina ei ole systemaattista vastaavuutta tulosignaalin tai särön ja signaali/kohinasuh-teen välillä.
Tämän keksinnön tarkoitus on yhä edelleen parantaa vastaanotto-olosuhteita tarjoamalla uusi tapa säätää demo-15 dulaattorin kaistan leveyttä.
Tämän aikaansaamiseksi on tämän keksinnön mukainen demodulaattori tunnettu siitä, että korjaussignaali aikaansaadaan näytteenottopiirillä, joka ottaa näytteen demoduloidusta signaalista, joka saadaan demodulaattorin 20 lähdöstä synkronointisignaalin alkaessa, näytteenottopiirin käsittäessä tasasuuntaajan joka tasasuuntaa näytesig- naalin, ja komparaattorin, joka vertaa tasasuunnattua näy-tesignaalia ennalta määrättyyn tasajännitteeseen, komparaattorin lähdön tuottaessa korjaussignaalin.
25 Tämän keksinnön mukaisessa järjestelmässä on se etu, että se tarjoaa erityisen tarkan ja luotettavan kohinan mittauksen lähdössä, koska se mittaa tämän kohinan hetken aikana (viiva- tai kenttäsynkronointisignaalin alussa), jolloin signaali on yksinomaan muodostunut kohi-30 nasta sen sijaan, että yritettäisiin mitata signaali/kohi-nasuhde hyötysignaalin ollessa läsnä.
Tämän keksinnön mukaisen demodulaattorin etuna on se, että se käsittää kenttätaajuusjakajan niin, että näyte otetaan yksittäisen kenttäsynkronointisignaalin aikana sen 35 sijaan, että se otetaan useista sellaisista signaaleista.
Il· 3 90701
Niinpä vältetään kuvan huononemista, jota on saattanut sattua, kun korjaus toteutetaan kunkin kentän alussa, minkä huononemisen on saattanut aiheuttaa transientti-ilmiö, joka on voinut sattua korjauksen aikana.
5 Erityisesti tämän keksinnön mukainen demodulaattori käsittää muistin, joka säilyttää muistissa tasasuunnatun näytesignaalin tai korjaussignaalin arvon.
Säädettävävahvistuksisen vahvistimen muodostaa kaksi rinnakkaista tietä, toinen pienille taajuuksille ja 10 toinen suurille taajuuksille, tien, joka on tarkoitettu suurille taajuuksille ollessa säädettävävahvistuksellinen tie, kun taas tiessä, joka on tarkoitettu alemmille taajuuksille, on kiinteä vahvistus. Niinpä säätö ylläpidetään kiinteänä pienemmille taajuuksille tai hitaille derivoin-15 neille eikä siinä ole riskejä silmukan avaamisesta.
Seuraava kuvaus, joka annetaan ei-rajoittavana esimerkkinä viittaamalla mukana seuraaviin kuviin, auttaa ymmärtämään paremmin, kuinka keksintö voidaan saada aikaiseksi.
20 Kuvio 1 esittää demodulaattorin lohkopiirikaaviota tämän keksinnön mukaan.
Kuvio 2 esittää eräällä tavalla säädettävävahvis-tuksista vahvistinta.
Kuvion 1 demodulaattori käsittää vaihesäätösilmu-25 kan, jonka muodostaa vaihekomparaattori 3, alipäästösuoda-tin 4 ja jännitesäätyvä oskillaattori 5.
Signaali, joka demoduloidaan, kytketään tuloliitti-meen 1. Signaali kulkee säädettävävahvistuksisen välitaa-... juisen vahvistimen 22, välitaajuussuodattimen 2, optionaa- 30 lisen lineaarisen vahvistimen 23 läpi ja lopuksi se johdetaan vaihekomparaattorin 3 tuloon, jonka toinen tulo (alhaalla kuviossa) on kytketty jännitesäätyvän oskillaattorin 5 lähtöön. Vaihekomparaattorin 3 tuote johdetaan ali-päästösilmukkasuodattimeen 4 ja se kulkee edelleen läpi 35 vahvistimen 6, joka kuvataan yksityiskohtaisemmin tämän 4 90701 jälkeen, ja se johdetaan lopuksi demoduloidun signaalin lähtöliittimeen 13. Tämä lähtösignaali johdetaan edelleen jännitesäätyvän oskillaattorin 5 taajuudensäätötuloon.
Keskitaajuussuodatin 2 on demodulaattorin olennai-5 nen osa, koska säätösilmukan kapea kaista ei ole riittävä voittamaan kohinaa. Tällä suodattimena 2 täytyy olla tarpeeksi laaja kaista, jotta se ehkäisee lisäsäröytymisen ja tarpeeksi kapea kaista, jotta se parantaisi demodulointi-kynnystä. Esimeriksi 30 MHz:n kaistanleveys on sopiva. 10 Esimerkiksi 441 MHz:n keskitaajuinen pinta-aaltosuodatin on hyvä valinta.
Vaiheilmaisin 3 on balansoitu rengassekoitin, joka on toteutettu Schottky-diodeilla riittävän nopeuden aikaansaamiseksi.
15 Jännitesäätyvällä oskillaattorilla 5 on suuri herk kyys, likimäärin 22 MHz/V, joka sallii suuren silmukka-kaistanleveyden ilman merkittävää säröä.
Tämän keksinnön mukainen demodulaattori käsittää näytteenottopiirin 10, 12, 25 näytteen ottamiseksi demodu-20 laattorin lähtösignaalista 13 kenttäsynkronointisignaalin alussa, kun se johdetaan liittimeen, mikä lähtönäyte kulkee suodattimen 8 ja vahvistimen 9 läpi ja joka tasasuun-nataan näytteenottopiirin 10, 12, 25 tasasuuntauspiirissä 10. Suodatin 8 ja vahvistin 9 voivat olla muodostuneita 25 suodattimesta ja videovahvistimesta, jota käytetään yleisesti TV-vastaanottimen video-osassa.
Näytteenottimen lähtösignaali johdetaan piirin 14 kautta, joka kuvataan yksityiskohtaisemmin myöhemmin, komparaattorin 7 tuloon, jossa sitä verrataan ennakolta mää-30 rättyyn tasajännitteeseen, joka johdetaan lisätuloon 21. Tämän tasajännitteen arvo valitaan sellaiseksi, että käytännössä se on yhtä suuri kuin tasasuunnattu kohinajänni-te, jonka normaalisti tuottaa näytteenottaja, kun demoduloidun signaalin signaali/kohinasuhde on 30 dB. Niinpä 35 komparaattori ei syötä korjaussignaalia, kun signaali/ko-
II
5 90701 hinasuhde on parempi kuin 30 dB. Lähtö tästä komparaattorista, joka siten antaa korjaussignaalin demodulaattorin päästökaistalle, on kytketty silmukkaan sisältyvän säädet-tävävahdistuksisen vahvistimen 6 vahvistussäätötuloon.
5 Näytteenottopiiri 10, 12, 25 toimii seuraavasti: kenttäpulssia vastaanotettaessa liittimessä 11 asettaa näytteenottopiirin 10, 12, 25 piiri 12 pulssin sopivan muotoiseksi säätämään aikaväliä ajan, jolloin ei ole videosignaalia, minkä takia demodulaattorin lähdössä on vain 10 kohinaa, tasasuuntaajapiirin 10 toimintaa, esimerkiksi sulkemalla näytteenottopiirin 10, 12, 25 portin 25, joka on järjestetty piirin 10 tuloon johtaen siten tulosignaa-lin tähän tasasuuntauspiiriin 10 vain sanotun aikavälin aikana. Tasasuunnattu jännite, joka on tasoitettu konden-15 saattorissa, voidaan johtaa suoraan komparaattoriin 7. Etusija pitäisi antaa tämän arvon muistiinasettamiselle varmistukseksi sille, että se säilyy kahden näytteenotto-toiminnan aikana. Siihen päähän on muisti 14 asetettu ta-sasuuntauspiirin 10 lähdön ja komparaattorin 7 tulon vä-20 lille. Hetkeä, jolloin arvo asetetaan muistiin 14, säätää myös pulssinmuokkauspiiri 12. Muisti 14 voi sisältää yksittäisen kondensaattorin, joka on yhdistetty impedanssin sovituspiirehin ja/tai porttipiireihin, jotka henkilön, joka on tällä alalla taitava, on helppo toteuttaa. Muisti 25 14 voi vaihtoehtoisesti käsittää digitaalisen muistin, missä tapauksessa sitä edeltää analogia-digitaalimuunnin. Siinä tapauksessa on komparaattori 7 digitaalinen, ja sitä seuraa digitaalianalogiamuunnin.
Pulssin muokkauspiiri 12 käsittää mielellään myös 30 kenttätaajuusjakajan. Kenttäsynkronointisignaalit, jotka johdetaan tuloon 11 lasketaan ja vain yhtä signaalia esimerkiksi tuhannesta signaalista käytetään liipaisemaan näytteenottotoiminta. Kun kenttätaajuus on esimerkiksi 50 Hz näytteenottoon vaikutetaan joka 20. sekunti. Tällä on 35 tarkoitus estää peräkkäiset transientti-ilmiöt, jotka ta- 6 90701 pahtuvat demodulaattorin asettelun aikana, tulemasta näkyviin, mikä saattaisi tapahtua, jos ne tuotetaan jokaisessa kuvassa.
Kuvio 2 esittää säädettävävahvistuksista vahvistin-5 ta 6, joka on kytketty silmukkasuodattimen 4 lähdön ja demoduloidun signaalin 13 lähtöliittimen väliin. Tämän vahvistimen muodostaa kaksi rinnakkaista tietä, toisen tien käsittäessä alipäästösuodattimen 18 pienille taajuuksille ja toisen tien käsittäessä ylipäästösuodattimen 17 suurem-10 mille taajuuksille, ja tiessä, joka on tarkoitettu suurille taajuuksille on säädettävä vahvistu FET-transistorin 20 käytön takia, joka toimii säädettävänä vastuksena, kun taas tiessä, joka on tarkoitettu käytettäväksi pienillä taajuuksilla, on kiinteä vahvistus. Signaalit, jotka tule-15 vat näistä kahdesta tiestä, lisätään toisiinsa yhteenlas-kupiirissä 19, ja summa syötetään lähtöön 13. Silmukkasuo-datin 4 ja ylipäästösuodatin 17 voivat olla valinnaisesti yhdistetty muodostamaan yhden yksittäisen kaistanpäästö-suodattimen, jota voidaan käyttää ylipäästösuodattimen 17 20 sijasta. Kahteen tiehen jakaminen mahdollistaa silmukan staattisen tai dynaamisen käyttäytymisen erillisen säädön ja se tekee mahdolliseksi saada hyvä stabiilisuus ja laaja videokaista. Yli 22 MHz oleva silmukkakaistanleveys on välttämätön normaaleissa olosuhteissa (tulosignaalien sig-25 naali/kohinasuhteelle, joka on parempi tai yhtä suuri kuin 14 dB).
Vahvistimen 6 säädettävän tien muodostaa käytännössä kiinteävahvistuksinen vahvistava osa (ei esitetty), joka on yhdistetty säädettävään vaimentimeen 20.
30 Viittaamalla jälleen kuvioon l, komparaattorista 7 lähtevä korjaussignaali johdetaan myös säädettävahvistuk-siseen keskitaajuiseen vahvistimeen 22 säätämään sen vahvistusta. Signaali/kohinasuhteen pienentyessä pienennetään järjestelmän päästökaistaa säätämällä vahvistinta 22, kun 35 taas vahvistimen säätäminen lisää silmukan 3,4,5,6 vaimen- / 7 90701 nustekijää.
Kohina, joka on demodulaattorin kynnysarvon alapuolella, ilmaantuu pulssimuotoisena pysyvän vaihelukitsemat-tomuuden takia (vaihejättämät) tai vaihtoehtoisesti joh-5 tuen vaihtelevien amplitudien ja leveyksien "naksahduksista". Pienentämällä silmukan kaistanleveyttä välttyy demodulaattori monilta naksahduksilta. Minimi silmukan kaistanleveys on asetettu likimäärin 10 MHz:iin. Tällä arvolla saadaan hyväksyttävät kuvat tulosignaalista, jossa 10 on apukantoaalto/kohinasuhde vain 2 dB.
Edeltäkäsin määrätty tasajännite, joka johdetaan liittimeen 21 saadaan mittauspiirin 24 avulla ja laskemalla yhteen tasajännite, joka on verrannollinen hyödyllisen videosignaalin amplitudiin (se on kuvasignaaliin, joka on 15 synkronointipiikkien ulkopuolella) ja edeltä määrätty kiinteäarvoinen vakiotasajännite.
Pääosa tasajännitteessä, jonka tuottaa piiri 24 ja joka syötetään liittimeen 21 on kuitenkin kiinnitetty, koska laskemalla yhteen kaksi jännitettä aikaansaa piiri 20 24 painotustoiminnan niin, että vakiojännite on hallitseva ja jännite, joka on verrannollinen videosignaaliin, edustaa pienempää kuin 10 % koko jännitteestä. Tällä järjestelmällä on tarkoitus korjata demodulointikynnystä signaalin (musta/valkoinen sisällön funktiona ottamalla huomioon 25 sen, että naksahdukset ovat havaittavampia muistissa kuin . . valkoisissa väreissä.
Pitäisi huomata, että rajoitin ei ole tarpeellinen demodulaattorissa, ja että rajoittavan laitteen olemassa- . . olo, kuten kunnollisen rajoittimen tai Gilbertin kertojan, 30 lisäksi demodulaatiokynnystä.
Kantataajuustaso 0 dBm vaihekomparaattorin tulossa antaa silmukkakaistanleveyden, joka on likimäärin 23 MHz, ja -15 dbm:llä tämä silmukkakaistan leveys pienenee 12 MHz:iin. Kun kantoaalto/kohinasuhde on hyvin alhainen, 35 esimerkiksi 2 dB, leveyttä pienennetään automaattisesti 10 8 90701 MHz:iin. Niinpä kuvan subjektiivinen laatu pienenee, mutta ei dramaattisesti verrattuna tavanomaiseen demodulaatto-riin, joka ei ole sopiva käytettäväksi sellaisilla sig-naali/kohinasuhteen tasoilla.
5 On ilmeistä, että tässä kuvatun esimerkkipiirin vaihtelut voidaan suunnitella menemättä tämän keksinnön alan ulkopuolelle. Portti 25 voidaan esimerkiksi asettaa muulle liittimestä 13 muistiin 14 menevälle tielle tai viivasynkronointisignaalia voidaan käyttää kenttäsynkro-10 nointisignaalin asemesta.
Muisti 14 voidaan vaihtoehtoisesti asettaa komparaattorin 7 alapuolelle korjausjännitteen muistiinasetta-miseksi, joka siten muodostuisi väliaikaisesti kenttäsynk- ronointisignaalin alussa, sen sijaan, että asetettaisiin 15 muistiin tasasuunnattu näyte, jota käytetään vertailun suorittamiseen.
I!

Claims (6)

9 90701
1. Taajuusdemodulaattori, jonka kaistanleveyttä voidaan säätää toiminnan aikana, jota käytetään TV-kuva-5 vastaanottimessa, joka ottaa vastaan mm. synkronointisig-naaleja, joka demodulaattori on vaihesäätösilmukkatyyppi-nen ja joka oleellisesti muodostuu vaihekomparaattorista (3), suodattimesta (4), jänniteohjatusta oskillaattorista (5) ja vahvistukseltaan säädettävästä vahvistimesta (6) , 10 joka on järjestetty säätösilmukkaan ja jonka vahvistusta ohjataan korjaussignaalilla, tunnettu siitä, että korjaussignaali aikaansaadaan näytteenottopiirillä, joka ottaa näytteen demoduloidusta signaalista, joka saadaan demodulaattorin lähdöstä synkronointisignaalin alkaessa, 15 näytteenottopiirin käsittäessä tasasuuntaajan (10) joka tasasuuntaa näytesignaalin, ja komparaattorin (7) . joka vertaa tasasuunnattua näytesignaalia ennalta määrättyyn tasajännitteeseen, komparaattorin lähdön tuottaessa kor-jaussignaalin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen demodulaattori, tunnettu siitä, että se käsittää kenttätaajuus-jakajan (12) näytteen ottamiseksi yhden yksittäisen kent-täsynkronointisignaalin aikana usean sellaisen signaalin joukosta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen demodulaat tori, tunnettu siitä, että se käsittää muistin (14) tasasuunnatun näytesignaalin arvon tai korjaussignaa-lin arvon taltioimiseksi.
4. Jonkin patenttivaatimuksien 1 3 mukainen demodu-30 laattori, tunnettu siitä, että vahvistukseltaan säädettävä vahvistin (6) muodostaa kaksi rinnakkaista tietä, toinen matalammille taajuuksille ja toinen korkeammille taajuuksille, jolla korkeammille taajuuksille tarkoitetulla tiellä on säädettävä vahvistus, kun taas matalanani 1-35 le taajuuksille tarkoitetulla tiellä on kiinteä vahvistus. 10 90 701
5. Jonkin patenttivaatimusten 1-4 mukainen demo-dulaattori, joka käsittää mm. vaihekomparaattorin (3) yläpuolella demoduloitavaa signaalia johtavalla tiellä väli-taajuusvahvistimen (22) jolla on säädettävä vahvistus, 5 tunnettu siitä, että komparaattorista (7) peräisin oleva korjaussignaali johdetaan myös välitaajuusvah-vistimeen (22) sen vahvistuksen säätämiseksi.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen demo-dulaattori, tunnettu siitä, että mainittu kompa- 10 raattorissa (7) käytetty ennalta määrätty tasajännite saadaan mittauspiiristä (24) laskemalla yhteen tasajännite, joka on verrannollinen käyttökelpoisen videosignaalin arvoon ja edeltä määrätty kiinteäarvoinen vakiotasajännite. Il il 90701
FI851858A 1984-05-15 1985-05-10 Säädettävä laajakaistainen taajuusdemodulaattori FI90701C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8407500A FR2564663B1 (fr) 1984-05-15 1984-05-15 Demodulateur de frequence a largeur de bande ajustable
FR8407500 1984-05-15

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI851858A0 FI851858A0 (fi) 1985-05-10
FI851858L FI851858L (fi) 1985-11-16
FI90701B true FI90701B (fi) 1993-11-30
FI90701C FI90701C (fi) 1994-03-10

Family

ID=9303990

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI851858A FI90701C (fi) 1984-05-15 1985-05-10 Säädettävä laajakaistainen taajuusdemodulaattori

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4605904A (fi)
EP (1) EP0162514B1 (fi)
JP (1) JPS60251793A (fi)
DE (1) DE3572284D1 (fi)
FI (1) FI90701C (fi)
FR (1) FR2564663B1 (fi)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3438286A1 (de) * 1984-10-16 1986-04-17 Hansen/Catito Elektronik, 1000 Berlin Verfahren und schaltungsanordnung zum umsetzen frequenzmodulierter signale ueber mindestens eine zwischenfrequenz in niederfrequenzsignale
JPS62147893A (ja) * 1985-12-23 1987-07-01 Maspro Denkoh Corp 衛星放送受信機
DE3605048A1 (de) * 1986-02-18 1987-09-03 Ant Nachrichtentech Verfahren zum demodulieren von fm-modulierten signalen, deren eingenommene hf-bandbreiten sich periodisch, entsprechend dem modulierenden basisband-zeitmultiplexsignal aendern, sowie anordnungen zum durchfuehren
JP2560093B2 (ja) * 1988-10-05 1996-12-04 シャープ株式会社 Fmチューナ
JP2888858B2 (ja) * 1989-04-20 1999-05-10 アルプス電気株式会社 Fm映像信号回路
JPH0770925B2 (ja) * 1989-05-16 1995-07-31 三洋電機株式会社 Fm復調回路
US5241702A (en) * 1990-09-06 1993-08-31 Telefonaktiebolaget L M Ericsson D.c. offset compensation in a radio receiver
GB9320068D0 (en) * 1993-09-29 1993-11-17 Sgs Thomson Microelectronics Demodulation of fm audio carrier
JPH08186448A (ja) * 1994-10-31 1996-07-16 Sharp Corp Fm復調器
EP0772058B1 (de) * 1995-10-24 2003-01-08 Epcos Ag Identifizierungs- und/oder Sensorsystem
JP4056145B2 (ja) * 1998-09-17 2008-03-05 株式会社ルネサステクノロジ Pll回路およびそれを用いた無線通信端末機器
CN100421037C (zh) * 2003-01-23 2008-09-24 株式会社理光 显影装置及图像形成装置
US7783207B2 (en) * 2007-06-27 2010-08-24 Alcatel-Lucent Usa Inc. Automatic threshold voltage adjustment circuit for dense wavelength division multiplexing or packet transport system and method of operating the same
US8885773B2 (en) * 2010-04-22 2014-11-11 The Board Of Regents Of The University Of Texas System Radio architecture for an ultra low power receiver
US8185079B2 (en) 2010-08-12 2012-05-22 General Electric Company Frequency estimation immune to FM clicks
US20120286391A1 (en) * 2011-05-09 2012-11-15 Mediatek Inc. Semiconductor circuit
CN108390840A (zh) * 2018-04-23 2018-08-10 清华大学 检测窄带干扰或信道变化的频率调制信号解调系统
CN109004930B (zh) * 2018-09-29 2024-05-28 清华大学 基于锁相环直接解调频率调制信号的电路系统及控制方法

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3209271A (en) * 1961-08-17 1965-09-28 Radiation Inc Phase-locked loops
JPS54150027A (en) * 1978-05-18 1979-11-24 Sony Corp Television picture receiver
US4473801A (en) * 1979-12-17 1984-09-25 Robert Maurer Demodulator circuit with phase control loop
JPS57171808A (en) * 1981-04-15 1982-10-22 Mitsubishi Electric Corp Fm demodulating circuit
JPS586629A (ja) * 1981-06-26 1983-01-14 ラリ−・エ−・シヨツツ 無線周波数信号受信機
JPS6250029B1 (fi) * 1981-08-31 1987-10-22 Oki Electric Ind Co Ltd

Also Published As

Publication number Publication date
DE3572284D1 (en) 1989-09-14
US4605904A (en) 1986-08-12
FI851858L (fi) 1985-11-16
FI851858A0 (fi) 1985-05-10
FR2564663B1 (fr) 1986-09-19
FI90701C (fi) 1994-03-10
JPH0523553B2 (fi) 1993-04-05
JPS60251793A (ja) 1985-12-12
FR2564663A1 (fr) 1985-11-22
EP0162514B1 (fr) 1989-08-09
EP0162514A1 (fr) 1985-11-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI90701B (fi) Säädettävä laajakaistainen taajuusdemodulaattori
US4563651A (en) FM Demodulator with variable bandpass filter
US4531148A (en) High sensitivity FM signal demodulation system
US4587561A (en) Noise reduction circuit arrangement of solid-state video camera
US4245353A (en) Amplitude tilt correction apparatus
CA1189958A (en) High sensitivity fm signal demodulation system
KR840000112B1 (ko) 텔레비젼 신호처리장치
US4496978A (en) Noise detecting circuit and television receiver employing the same
US4157569A (en) Television receiver having a synchronous detection circuit and a frequency deviation-detection circuit to achieve a wide frequency range control function
JPS59122089A (ja) テレビジョン帯域補正装置
US7551238B2 (en) Integrated tuner
JP2950527B2 (ja) 画質調節回路
US4366498A (en) I.F. Response control system for a television receiver
JPS5658384A (en) Video tape recorder
EP0059379A2 (en) Noise detecting circuit and television receiver employing the same
FI74844C (fi) Kopplingsarrangemang foer reglering av hoegfrekvens- och mellanfrekvensstegens foerstaerkning vid radio- och televisionsmottagare.
JPH024542Y2 (fi)
JPS61141208A (ja) 位相同期ル−プ形fm復調器
KR0177676B1 (ko) 자동이득 제어 지연점 조정회로
FI113109B (fi) FM-demodulaattori satelliittilähetyksen vastaanottamiseen
KR0162437B1 (ko) 디지탈 위성방송 수신기의 주파수 자동 미세 조정장치 및 방법
US20020154249A1 (en) Intermediate frequency circuit of television tuner, which is not influenced by saw filter characteristics
US3471636A (en) Constant phase chrominance coupling network
CA1052870A (en) Electronic signal processing system
JP2543990B2 (ja) C/n安定化装置

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: N.V. PHILIPS GLOEILAMPENFABRIEKEN