FI89515C - Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment - Google Patents

Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment Download PDF

Info

Publication number
FI89515C
FI89515C FI920665A FI920665A FI89515C FI 89515 C FI89515 C FI 89515C FI 920665 A FI920665 A FI 920665A FI 920665 A FI920665 A FI 920665A FI 89515 C FI89515 C FI 89515C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
abrasive
segment
ceramic
base plate
fastening
Prior art date
Application number
FI920665A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI89515B (fi
FI920665A0 (fi
Inventor
Juhani Valli
Original Assignee
Tampella Papertech Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tampella Papertech Oy filed Critical Tampella Papertech Oy
Priority to FI920665A priority Critical patent/FI89515C/fi
Publication of FI920665A0 publication Critical patent/FI920665A0/fi
Priority to NO93930439A priority patent/NO930439L/no
Priority to CA 2089197 priority patent/CA2089197A1/en
Priority to DE19934304128 priority patent/DE4304128A1/de
Priority to JP4865593A priority patent/JPH07252789A/ja
Application granted granted Critical
Publication of FI89515B publication Critical patent/FI89515B/fi
Publication of FI89515C publication Critical patent/FI89515C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24DTOOLS FOR GRINDING, BUFFING OR SHARPENING
    • B24D7/00Bonded abrasive wheels, or wheels with inserted abrasive blocks, designed for acting otherwise than only by their periphery, e.g. by the front face; Bushings or mountings therefor
    • B24D7/06Bonded abrasive wheels, or wheels with inserted abrasive blocks, designed for acting otherwise than only by their periphery, e.g. by the front face; Bushings or mountings therefor with inserted abrasive blocks, e.g. segmental
    • B24D7/066Grinding blocks; their mountings or supports

Description

1 -.95'· 5
Menetelmä ja sovitelma hiomasegmentin kiinnittämiseksi sekä hiomasegmentti
Keksinnön kohteena on menetelmä keraamisen hioma-5 osan käsittävän hiomasegmentin kiinnittämiseksi mekaanisen kuitumassan valmistamiseen tarkoitetun hiomaelimen runkoon, jossa menetelmässä hiomasegmentti puristetaan mainittua runkoa vasten ainakin yhdellä hiomasegmentin ja rungon välillä vaikuttavalla kulkevalla kiinnityselimellä. 10 Edelleen keksinnön kohteena on sovitelma keraamisen hiomaosan käsittävän hiomasegmentin kiinnittämiseksi mekaanisen kuitumassan valmistamiseen tarkoitetun hiomaelimen runkoon, jossa sovitelmassa hiomasegmentti on puristettu mainittua runkoa vasten ainakin yhdellä hiomasegmen-15 tin ja rungon välillä vaikuttavalla kiinnityselimellä.
Edelleen keksinnön kohteena on keraamisen hiomaosan käsittävä hiomasegmentti puuhiomakoneen hiomaelintä varten .
Puuhioketta valmistetaan tunnetulla tavalla paina-20 maila puuta pyörivää hiontaelintä, eli hiomakiveä vasten kuormituslaitteella, esim. hydraulisylinterillä. Samoin hierretekniikalla valmistetaan vastaavasti mekaanista kui-tumassaa johtamalla puuhaketta jauhinpintojen väliin. Tätä hiomaelintä jäähdytetään ulkopuolelta suuntaamalla 25 siihen vesisuihkuja. Pyörivänä hiomaelimenä on perinteisesti toiminut hiomakivi. Aikaisemmin käytettiin luonnonkiviä tai betonikiviä, mutta nykyisin käytetään melkein yksinomaan keraamisia materiaaleja. Hiontaeliminä yleisesti käytettävät keraamiset segmentit on kiinnityselimien 30 välityksellä kiinnitetty tavallisimmin joko teräsbetoni-seen tai metalliseen sylinterirunkoon. Nykyisin käytössä olevilla kiinnitysratkaisuilla, joita on esitetty esim. US-patenteissa 2,421,885, 2,745,226, 3,227,611 ja 2,768,286 on ongelmana vsegmentin ja sidoselimenä käytet-35 tävän kiinnityspultin erisuuri lämpölaajenemiskerroin.
2 39515 tävän kiinnityspultin erisuuri lämpölaajenemiskerroin. Tämä eroavaisuus aiheuttaa, mikäli pulttien esikiristystä ei tehdä riittävän suureksi, segmenttien löystymisen kun hiomakivi lämpiää asennuslämpötilasta käyttölämpötilaan-5 sa. Nykyisten painehiomakoneiden käyttölämpötilat ovat edelleen nousseet. Tämä aiheuttaa entistä enemmän hankaluuksia hiomasegmenttien kiinnityksessä, sillä raudan lämpölaajenemiskerroin on noin 2 kertaa suurempi kuin keraamisten aineiden lämpölaajenemiskerroin. Ongelmana on 10 nykyisissä konstruktioissa pyritty ratkaisemaan siten, että kiinnityspulttien esikiristys tehdään niin suureksi, että se pystyy kompensoimaan sekä keskipakovoimasta että lämpöpitenemiserosta aiheutuvan löystymisen. Tällä tavoin aiheutetaan kuitenkin segmenttiin jo kokoonpanovaiheessa 15 suuria sisäisiä jännityksiä, jotka myöhemmin kiveä käytettäessä johtavat usein segmentin murtumisiin ja irtoamisiin .
Edelleen FI-hakemuksesta 831430 on tunnettu ratkaisu, jossa hiomasegmentin kiinnityksessä esiintyviä on-20 gelmia on pyritty poistamaan asettamalla pultin ja rungon väliin lämpölaajenemiseltaan sellainen holkki, että pultin ja hoikin lämpölaajenemiset kompensoivat toisensa pitäen kiristysvoiman olennaisesti vakiona. Tämä ratkaisu edellyttää joissakin tapauksissa hiomakiven rungolta tie-25 tynlaista rakennetta ja sisäänpäästävyyttä, mikä ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa ole mahdollista ja siten tämän tekniikan soveltuminen voi joissakin tapauksissa olla hankalaa, vaikkakaan ei mahdotonta.
Nyt kyseessä olevan keksinnön tarkoituksena on saa-30 da aikaan sellainen menetelmä hiomasegmentin kiinnittämiseksi hiomaelimeen, erityisesti hiomakiveen ja vastaavasti sellainen sovitelma hiomasegmentin kiinnittämiseksi hiomaelimeen, erityisesti hiomakiveen sekä hio-masegmentti, joilla vältetään edellä mainittuja hanka-35 luuksia ja joiden seurauksena aikaansaatu hiomaelimen 3 395:5 kiinnitys on yksinkertainen ja luotettava. Keksinnön mukaiselle menetelmälle on ominaista, että keraaminen hio-maosa kiinnitetään kiinnitysmassalla erilliseen metallista muodostettuun alustalevyyn, että kiinnityselin asete-5 taan puristamaan keraamisen osan ja alustalevyn sekä niiden välisen kiinnitysmassan muodostamaa hiomasegmenttiä hiomaelimen runkoa vasten pelkästään metallisen alustalevyn välityksellä niin, että voimat runko-osan ja keraamisen hiomaosan välillä välittyvät olennaisesti kiinnitys-10 massan kautta.
Keksinnön mukaiselle sovitelmalle puolestaan on ominaista, että hiomasegmentti on muodostettu keraamisesta hiomaosasta ja metallisesta aluslevystä, jotka on kiinnitetty toisiinsa kiinnitysmassalla, että hiomaseg-15 mentti on kiinnitetty hiomaelimen runkoon pelkästään me tallisen alustalevyn ja hiomaelimen rungon välillä vaikuttavilla kiinnityselimillä niin, että kaikki keraamisen hiomaosan ja hiomaelimen rungon välillä vaikuttavat voimat välittyvät olennaisesti kiinnitysmassan kautta.
20 Keksinnön mukaiselle hiomasegmentille on puoles taan ominaista, että hiomasegmenttiin kuuluu erillinen keraaminen hiomaosa ja sitä varten metallinen alustalevy, että hiomaosa ja alustalevy on kiinnitetty toisiinsa pelkästään kiinnitysmassalla ja, että kiinnityselimet hio-25 masegmentin kiinnittämiseksi hiomaelimen runkoon ovat kytkettävissä vaikuttamaan pelkästään alustalevyyn niin, että kaikki voimat keraamisen hiomaosan ja hiomaelimen rungon välillä välittyvät kiinnitysmassan kautta.
Keksinnön olennaisena ajatuksena on, että hioma-30 segmentin keraaminen hiomaosa kiinnitetään metalliseen alustalevyyn betonimassalla tai muulla sopivalla kiinnitysmassalla niin, että keraaminen hiomaosa on kiinnittynyt pelkästään metalliseen alustalevyyn, jolloin näin muodostunut metallisen alustalevyn, kiinnitysmassan ja 35 keraamisen hiomaosan muodostama hiomasegmentti kiinnite- 4 a 95:5 tään hiomakiven runkoon pelkästään metalliseen alustale-vyyn vaikuttavilla kiinnityselimillä kuten pulteilla tai muttereilla.
Tällöin hiomasegmenttiin vaikuttavat säteissuun-5 täiset voimat aiheuttavat kuormituksen pelkästään metalliselle alustalevylle ilman, että keraamiseen hiomaosaan muodostuu minkäänlaisia säteissuuntaisia puristus- tai pistekuormituksia, jotka saattaisivat rikkoa sen. Samalla hionnan yhteydessä syntyvät voimat rungon ja keraamisen 10 hiomaosan välillä välittyvät vain kiinnitysmassan kautta. Keksinnön mukaisen rakenteen etuna on, että hiomasegment-ti voidaan tarvittaessa helposti ja yksinkertaisesti vaihtaa, koska hiomasegmenttien ja rungon sekä vierekkäisten hiomasegmenttien välillä ei tarvita kuormitusta tasaavaa 15 tukemassaa, joka sitoisi segmentin tiukasti paikalleen. Tällöin segmentin vaihto voidaan suorittaa nopeasti hiomakiven ollessa paikallaan koneessa, kun tunnetussa tekniikassa hiomakivi usein joudutaan poistamaan hiomakoneesta segmentin vaihtoa varten. Keksinnön mukaisella ratkaisulla 20 näin ollen säästetään sekä aikaa että työtä ja siten myös merkittävästi kustannuksia.
Keksintöä selostetaan lähemmin oheisissa piirustuksissa, joissa kuvio 1 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaista 25 hiomakiveä akselin suunnasta katsottuna, kuvio 2 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaisen hiomasegmentin poikkileikkausta sen ollessa kiinnitettynä hiomakiveen, kuvio 3 esittää kaavamaisesti kuvion 1 mukaisen 30 hiomasegmentin keraamisen hiomaosan kiinnityspintaa, kuviot 4a ja 4b esittävät kaavamaisesti erästä toista keksinnön mukaisen hiomasegmentin keramiikkaosan kiinnityspintaa.
Kuviossa 1 on esitetty kaavamaisesti hiomakivi 1, 35 jonka ympärillä on kiivnnitetty hiomasegmenttejä 2. Hioma- 5 ό 9 5 ·; 5 kiven 1 runko la on monikulmioksi muotoiltu siten, että kunkin sivutahkon kohdalle on kiinnitetty hiomasegmentit 2 niin, että ne muodostavat hiomakiven 1 ympäri pyöreän hiomapinnan 2a. Hiomakiven 1 runko la voi olla metallia, 5 betonia tai muuta sopivaa materiaalia, jolloin rungon ollessa muuta kuin metallia siihen tavalla tai toisella on kiinnitetty sopivat kiinnityselimet kuten pultit tai mutterit hiomasegmenttien 2 kiinnittämiseksi paikalleen.
Kuviossa 2 on esitetty yhden kuviossa 1 kaavamai-10 sesti esitetyn hiomasegmentin 2 poikkileikkaus kuvioon 3 merkittyä linjaa A - A pitkin niin, että siitä näkyy sekä hiomasegmentin 2 rakenne että sen kiinnitys hiomakiven 1 runkoon la. Kuviossa 2 on hiomasegmentin hiomapinnan muodostava keraaminen hiomaosa 3, joka ulkopinnaltaan on kaa-15 reva ja jossa näkyy reikä 3a, jonka läpi hiomasegmentti 2 voidaan kiinnittää hiomakiven runkoon la. Edelleen hioma-segmentissä 2 on metallinen alustalevy 4, joka on lähinnä hiomakiven runkoa la. Keraaminen pinta-osa ja metallinen alustalevy 4 on kiinnitetty toisiinsa niiden välissä ole-20 valla kiinnitysmassalla 5, joka kiinnittää hiomaosan ja alustalevyn 4 toisiinsa. Niiden liitoksen vahvistamiseksi on keraamisessa hiomaosassa 3 syvennyksiä tai uria 3b, joihin kiinnitysmassa 5 on tunkeutunut. Metalliseen alus-talevyyn 4 on kiinnitetty tai siihen kuuluu edelleen tu-25 kielimiä 4a, jotka ulottuvat hiomaosan 3 syvennyksiin 3b ja siten vahvistavat liitosta. Edelleen metallisessa alus-talevyssä 4 on edullisesti syvennyksiä tai uria 4b, joihin kiinnitysmassa 5 pääsee tunkeutumaan pinta-osan 3 syvennyksiä tai uria 3b vastaavasti, jolloin riittävästä kuor-30 mitusta kestävä kiinnitysmassa 5, joka edullisesti on betonia, liittää hiomaosan 3 ja alustalevyn 4 tukevasti toisiinsa ja muodostaa siten niiden kanssa yhtenäisen hioma-segmenttikokonaisuuden. Hiomasegmentin kiinnittämiseksi alustalevyyn 4 on tehty reikiä, joiden läpi pultti 6 voi-35 daan kiertää hiomakiven runkoon la muodostetun kiertei- 6 .39 5:5 siin kiinni. Jotta pultin 6 kiertäminen olisi mahdollista, on hiomaosaan 3 muodostetun reiän 3a kohdalle valun yhteydessä asetettu suojusputki 7, joka estää kiinnitysmas-san 5 tunkeutumisen reiän 3a kohdalle ja samalla pitää 5 alustalevyn 4 vastaavan kohdan puhtaana kiinnitysmassasta. Näin hiomasegmenttin 2 kiinnittäminen voi tapahtua yksinkertaisesti työntämällä kunkin reiän 3a läpi pultti 6 ja kiristämällä sen avulla alustalevy 4 hiomakiven runkoon la tukevasti kiinni.
10 Esitetyn ratkaisun etuna, että hiomasegmentin 2 keraamiseen osaan vaikuttaa koko sen kiinnityspinnalla oleva kiinnitysmassan avulla aikaansaatu kiinnitysvoima, joka jakautuu tasaisesti aiheuttamatta minkäänlaisia kuor-mituspiikkejä tai pistemäisiä kuormia keraamiselle osalle. 15 Tällä tavalla muodostettuna keraamisen hiomaosan 3 ja hiomakiven rungon la välille hionnan aikana syntyvät kuormat eli kehän suuntainen leikkausvoima ja säteissuuntainen puristusvoima välittyvät käytännössä kokonaan kiinnitys-massan välityksellä jakautuen olennaisesti tasaisesti koko 20 hiomasegmentille. Mikäli jokin tai jotkin metallisen alus talevyn 4 tukielimistä 4a tai vastaavista jonkin verran koskettavat keraamista hiomaosaa 3, ei tällä ole voiman välityksen suhteen olennaista merkitystä eikä se siten vaikuta keksinnön olennaiseen ajatukseen. Tällä tavalla 25 voidaan merkittävästi vähentää keraamisen hiomaosan rik-koutumisriskiä, koska tasainen kuormitus estää keramiikan hauraudesta johtuvan murtumisen hyvin suurillakin kuormituksilla. Edelleen hiomasegmentin kiinnittämisessä on metallista runkoa käytettäessä kyseessä metalli vastaan me-30 talli -liitos, jollainen teknisesti hallitaan nykyisellään varsin hyvin ja jossa lämpölaajeneminen voidaan hallita samalla, kun se ei pääse vaikuttamaan millään tavalla keraamiseen hiomaosaan 3. Koska liitostapa ei vaadi, kuten tunnetussa tekniikassa on tapana, tasoitusmassaa hiomaseg-35 mentin 2 ja hiomakiven rungon la välillä samoin kuin ei l! 7 3 9 5; 5 myöskään vierekkäisten hiomasegmenttien 2 välillä, on hio-masegmentin kiinnitys pelkästään pulttien 6 varassa ja segmentti voidaan helposti poistaa irrottamalla pultit 6 ilman, että vierekkäisiin segmentteihin täytyy koskea tai 5 että hiomasegmentti täytyisi pilkkoa kappaleiksi, kuten tunnetun tekniikan mukaisissa ratkaisuissa useimmiten on tarpeen. Tällöin hiomasegmentin vaihto on tehtävissä pelkästään irrottamalla pultit, mikä on tehtävissä hiomakoneen hetkellisen pysäytyksen yhteydessä suhteellisen lyhy-10 essä ajassa hiomakoneen ollessa paikallaan koneessa. Uuden segmentin asettamisen jälkeen on pelkästään tarpeen terätä se muiden segmenttien kanssa samalle tasolle, mikä myöskin on varsin nopeasti tehty ja siten suhteellisen lyhyessä ajassa koko hiomakiven vaihto loppuunsuoritettuna on mah-15 dollista toteuttaa.
Kuviossa 3 on esitetty kuvion 2 mukaisen hiomasegmentin keraaminen hiomaosa 3 altapäin liitospinnan suunnasta katsottuna. Kuten kuviossa 3 näkyy, on keraamisen hiomaosan alapintaan muodostettu pääosin ympyränmuotoisia 20 syvennyksiä 3b, joihin kiinnitysmassa sitten valun aikana tunkeutuu samalla, kun kuviossa 2 esitetyt tukielimet 4a ulottuvat niiden sisäpuolelle. Kuviossa 3 on esitetty useita syvennyksiä 3b, joista hiomaosan 3 reunaan ulottuvat jatkuvat reunaan asti, jotta ei muodostuisi liian 25 ohuita keramiikkakappaleita, jotka saattavat murtua hel posti. Käytännössä normaalisti käytettyjen hiomasegment-tikokojen mukaan mitoitettuna pienempi määrä syvennyksiä 3b riittää, jolloin esimerkiksi kuusi - seitsemän syvennystä on sopiva tai edullinen määrä. Syvennysten muoto ja 30 koko räytyy kuitenkin valita käytettävän hiomasegmentin koon ja pinta-alan sekä muiden mittojen mukaisesti.
Kuvioissa 4a ja 4b esitetyssä keksinnön sovellu-tusmuodossa on erillisten syvennysten sijaan muodostettu useita yhtenäisiä uria tai vastaavia, jotka muodostavat 35 säännöllisen epätasaisen pinnan ja siten lisäävät kiinni- 8 o9515 tysmassan käytettävissä olevaa kiinnityspintaa niin, että osan ja kiinnitysmassan välille saadaan riittävän suuren leikkausvoiman aikaansaava liitospinta. Vastaavalla tavalla voidaan metallisen alustalevyn 4 pinta urittaa niin, 5 että hiomaosan 3 ja alustalevyn 4 kuviot menevät keskenään osittain lomittain ja tällöin voidaan käyttää varsin ohuita kiinnitysmassakerroksia niiden välillä. Kuvioiden 4a ja 4b välisessä tapauksessa pinnat on muodostettu esimerkiksi hiomasegmentin keskipisteen ympäri rengasmaisesti kiertä-10 vistä viistoista urista ja harjanteista. Tällainen rakenne on helppo valmistaa ja se on yksinkertaisesti ja helposti vahvistettavissa ja tuettavissa eri tavoin.
Keksinnön mukainen menetelmä ja sovitelma on toteutettavissa useilla eri tavoilla, jolloin hiomakiven 15 valmistamiseksi voidaan käyttää perinteisellä tavoilla mitoitettuja ja ulospäin hiomapinnaltaan samannäköisiä hiomasegmenttejä sekä hiomakiven aksiaalisuunnassa että peräkkäisten rivien tavoin hiomakiven säteen suunnassa. Keksinnön mukaisella ratkaisulla on kuitenkin myös mah-20 dollista toteuttaa hiomakivi käyttäen pidempiä hiomaseg-menttiyksiköitä jopa niin, että yksi hiomasegmentti ulottuu hiomakiven reunasta toiseen sen aksiaalisuunnassa, jolloin mitään segmenttien lomitusta keskenään nykyään käytetyn tekniikan tavoin ei ole tarpeen saada aikaan. 25 Edelleen segmentit voidaan valmistaa nykyistä pitempinä, mutta kuitenkin kaksi tai useampi segmenttiä hiomakiven aksiaalisuunnassa peräkkäin, jolloin rikkoutumisen tapahtuessa pienempi osa hiomakiven pintaa joudutaan vaihtamaan, mutta se voidaan kuitenkin suorittaa yhtä nopeasti 30 kuin tunnetun tekniikan mukaisesti muotoiltujen hiomaseg-menttien kyseenollen keksintöä sovellettaessa. Kiinnitys-massana voi olla betoni, joka useissa tapauksissa on varsin edullinen materiaali, sekä lujuusominaisuuksiensa että lämpökäyttäytymisensä ja kestävyytensä perusteella. Sen 35 ohella voidaan käyttää erilaisia muita kiinnitysmateriaa- i 9 O 9 5' 5 leja kuten furaanihartsi tai muut sopivat liimat tai kiin-nitysmassat, joiden lujuus ja jousto-ominaisuudet sopivat käyttötarkoitukseen samalla, kun niiden kemiallinen ja lämmönkestävyys ovat riittävät. Vaikka edellä on esitetty, 5 että hiomasegmentin alustalevy on tasainen, koska nykyiset tunnetut hiomaelementtien kiinnityspinnat ovat tasomaiset, voi keksinnön mukaisessa hiomasegmentissä käyttää myös hiomakiven rungon puolella kaarevaa pintaa, jolloin hioma-kiven runko voidaan muodostaa pyöreäksi ja hiomasegmentit 10 voidaan kiristää kaarevaa pintaa vasten. Samoin hiomaseg-menttien kiinnittäminen voi tapahtua paitsi pulttiliitok-sella tai vastaavalla, myös jollakin muulla kiinnitysta-valla kuten esimerkiksi käyttämällä kiilauraliitoksia tai muita vastaavia ratkaisuja silloin, kun se hiomakiven run-15 gon rakenteen huomioonottaen on mahdollista. Tällöin on esimerkiksi mahdollista käyttää ratkaisua, jossa hiomasegmentin toisessa reunassa on kiilamainen vastakappale, joka sopii hiomakiven rungossa olevaan kiilamaiseen syvennykseen, jolloin toinen puoli hiomasegmentistä voidaan kiris-20 tää paikalleen esimerkiksi pulttiliitoksella tai vastaavalla tai käyttämällä erillistä kiilamaista kiristyskappa-letta, joka kiristetään paikalleen pulteilla tai vastaavilla. Paitsi esitettyyn hiomakiven mukaiseen sovellutus-käyttöön, voidaan keksintöä käyttää myös muissa hiomaeli-25 missä, joissa keraamista hiomapintaa käytetään mekaanisen kuitumassan valmistamiseen.

Claims (10)

10 '395,5
1. Menetelmä keraamisen hiomaosan käsittävän hio-masegmentin (2) kiinnittämiseksi mekaanisen kuitumassan 5 valmistamiseen tarkoitetun hiomaelimen runkoon (la), jossa menetelmässä hiomasegmentti (2) puristetaan mainittua runkoa (la) vasten ainakin yhdellä hiomasegmentin (2) ja rungon (la) välillä vaikuttavalla kiinnityselimellä (6), tunnettu siitä, että keraaminen hiomaosa (3) kiin- 10 nitetään kiinnitysmassalla (5) erilliseen metallista muodostettuun alustalevyyn (4), että kiinnityselin (6) asetetaan puristamaan keraamisen osan (3) ja alustalevyn (4) sekä niiden välisen kiinnitysmassan (5) muodostamaa hio-masegmenttiä (2) hiomaelimen runkoa (la) vasten pelkästään 15 metallisen alustalevyn (4) välityksellä niin, että voimat runko-osan (la) ja keraamisen hiomaosan (3) välillä välittyvät olennaisesti kiinnitysmassan (5) kautta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että keraamisen hiomaosan (3) lii- 20 tospintaan muodostetaan syvennyksiä tai uria (3b) ja vastaavasti alustalevyyn (4) muodostetaan syvennyksiä tai uria (4b) ennen niiden kiinnittämistä toisiinsa kiinnitysmassalla (5) liitospintojen pinta-alan ja kiinnityslu-juuden lisäämiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alustalevyyn (4) muodostetaan tai kiinnitetään tukielimiä (4a), jotka valmiissa hioma-segmentissä (2) ulottuvat keraamisen hiomaosan (3) syvennyksiin (3b).
4. Patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että keraaminen hiomaosa (3) kiinnitetään alustalevyyn (4) betonista valmistetulla kiinnitysmassalla ( 5 ) .
5. Sovitelma keraamisen hiomaosan käsittävän hio- 35 11 '9 5 S masegmentin (2) kiinnittämiseksi mekaanisen kuitumassan valmistamiseen tarkoitetun hiomaelimen runkoon (la), jossa sovitelmassa hiomasegmentti (2) on puristettu mainittua runkoa (la) vasten ainakin yhdellä hiomasegmentin (2) ja 5 rungon (la) välillä vaikuttavalla kiinnityselimellä (6), t u n n e t t u siitä, että hiomasegmentti (2) on muodostettu keraamisesta hiomaosasta (3) ja metallisesta aluslevystä (4), jotka on kiinnitetty toisiinsa kiinnitysmassal-la (5), että hiomasegmentti (2) on kiinnitetty hiomaelimen 10 runkoon (la) metallisen alustalevyn (4) ja hiomaelimen rungon (la) välillä vaikuttavilla kiinnityselimillä (6) niin, että keraamisen hiomaosan (3) ja hiomaelimen rungon (la) välillä vaikuttavat voimat välittyvät olennaisesti kiinnitysmassan (5) kautta.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että keraamisen hiomaosan (3) lii-tospintaan on muodostettu syvennyksiä tai uria (3b) ja vastaavasti alustalevyn (4) liitospintaan on muodostettu syvennyksiä tai uria (4b) kiinnitysmassan (5) liitospinto-20 jen pinta-alan ja kiinnityslujuuden lisäämiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että alustalevyyn (4) on muodostettu tai kiinnitetty tukielimiä (4a), jotka valmiissa hiomasegmentissä (2) ulottuvat keraamisen hiomaosan (3) 25 syvennyksiin (3b).
8. Patenttivaatimuksen 5-7 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että keraaminen hiomaosa (3) on kiinnitetty alustalevyyn (4) betonista valmistetulla kiin-nitysmassalla (5).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen sovi telma, tunnettu siitä, että kiinityseliminä (6) ovat sinänsä tunnetut pultit tai vastaavat (6), jotka on asetettu kulkemaan alustalevyyn (4) muodostettujen reikien tai kolojen läpi ja puristamaan alustalevyä (4) rungon 35 (ia) pintaa vasten. 12 '3 95,5
10. Keraamisen hiomaosan käsittävä hiomasegmentti puuhiomakoneen hiomaelintä varten, tunnettu siitä, että hiomasegmenttiin kuuluu erillinen keraaminen hi-oraaosa (3) ja sitä varten metallinen alustalevy (4), että 5 hiomaosa (3) ja alustalevy (4) on kiinnitetty toisiinsa pelkästään kiinnitysmassalla (5) ja, että kiinnityselimet (6) hiomasegmentin (2) kiinnittämiseksi hiomaelimen runkoon (la) ovat kytkettävissä vaikuttamaan pelkästään alustalevyyn (4) niin, että voimat keraamisen hiomaosan 10 (3) ja hiomaelimen rungon (la) välillä välittyvät olen naisesti kiinnitysmassan (5) kautta. I, 13 9 5,5
FI920665A 1992-02-14 1992-02-14 Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment FI89515C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI920665A FI89515C (fi) 1992-02-14 1992-02-14 Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment
NO93930439A NO930439L (no) 1992-02-14 1993-02-09 Fremgangsmaate og innretning for aa feste en slipesegment
CA 2089197 CA2089197A1 (en) 1992-02-14 1993-02-10 Method and arrangement for fastening a grinding segment
DE19934304128 DE4304128A1 (en) 1992-02-14 1993-02-11 Grinding wheel with replaceable ceramic abrasive elements - which are retained by concrete adhesive element and metal plate
JP4865593A JPH07252789A (ja) 1992-02-14 1993-02-15 砕木セグメントのとりつけ方法およびとりつけ構造

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI920665 1992-02-14
FI920665A FI89515C (fi) 1992-02-14 1992-02-14 Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI920665A0 FI920665A0 (fi) 1992-02-14
FI89515B FI89515B (fi) 1993-06-30
FI89515C true FI89515C (fi) 1993-10-11

Family

ID=8534662

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI920665A FI89515C (fi) 1992-02-14 1992-02-14 Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment

Country Status (5)

Country Link
JP (1) JPH07252789A (fi)
CA (1) CA2089197A1 (fi)
DE (1) DE4304128A1 (fi)
FI (1) FI89515C (fi)
NO (1) NO930439L (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2741560B1 (fr) * 1995-11-23 1998-02-06 Briot Int Meule perfectionnee pour verres ophtalmiques, et machine de meulage correspondante
FI110520B (fi) * 2001-03-16 2003-02-14 Metso Paper Inc Hiomaelementti ja hiomakivi

Also Published As

Publication number Publication date
JPH07252789A (ja) 1995-10-03
NO930439D0 (no) 1993-02-09
FI89515B (fi) 1993-06-30
NO930439L (no) 1993-08-16
FI920665A0 (fi) 1992-02-14
CA2089197A1 (en) 1993-08-15
DE4304128A1 (en) 1993-08-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1301731C (en) Wear resistant element
CN1040535A (zh)
US20080011561A1 (en) Brake rotor assembly
US3473637A (en) Metal supported carbon friction disc
CN107405624B (zh) 耐磨本体及其制造方法
JP2014500130A (ja) ローラープレス
EP1909961A1 (en) Fastening spider and method of fastening
US3065920A (en) Working surfaces for refining engines
FI89515C (fi) Foerfarande och arrangemang foer fastsaettning av slipsegment samt slipsegment
US6363601B1 (en) Process for the production of fittings and of a machine for the mechanical processing of suspended fibrous material as well as fittings and a machine produced according to the process
FI67888B (fi) Anordning vid malorgan foer malapparater foer fibroest foeretraedesvis vegetabiliskt material
US5645476A (en) Grinding wheel for grinding edges of eye glasses
FI110520B (fi) Hiomaelementti ja hiomakivi
FI112253B (fi) Hiomasegmentti ja hiomakivi
FI67240B (fi) Arrangemang foer fastsaettning av slipsegment
US2369639A (en) Reinforced abrasive wheel
US3193206A (en) Apparatus for treating paper stocks
FI74310B (fi) Traeslipsten i segment samt slipsegment.
SU1324866A1 (ru) Колесо с разъемным ободом
FI83793C (fi) Anordning foer faestande av slipsten vid traeslipmaskin pao en rotationsaxel.
FI80087C (fi) Malblock vid en raffinoer.
US5618076A (en) Rail wheel
RU2053108C1 (ru) Абразивный круг
JP3191335B2 (ja) セラミック軸受
SU1212769A1 (ru) Устройство дл креплени планшайбы алмазного круга на конической части шпиндел станка

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed