FI88415C - Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin - Google Patents

Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin Download PDF

Info

Publication number
FI88415C
FI88415C FI915299A FI915299A FI88415C FI 88415 C FI88415 C FI 88415C FI 915299 A FI915299 A FI 915299A FI 915299 A FI915299 A FI 915299A FI 88415 C FI88415 C FI 88415C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
compartment
container
feed
well
combination
Prior art date
Application number
FI915299A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI915299A0 (fi
FI88415B (fi
Inventor
Jaakko Kirjasniemi
Antti Suonperae
Original Assignee
Valmet Paper Machinery Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Paper Machinery Inc filed Critical Valmet Paper Machinery Inc
Priority to FI915299A priority Critical patent/FI88415C/fi
Publication of FI915299A0 publication Critical patent/FI915299A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88415B publication Critical patent/FI88415B/fi
Publication of FI88415C publication Critical patent/FI88415C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

88 41 5
Paperikoneen lyhyen kierron prosessijärjestely Processarrangemang för den korta cirkulationen i en pappersmaskin 5
Keksinnön kohteena on prosessijärjestely paperikoneen perälaatikkomas-san tuottamiseksi lyhyessä kierrossa, jossa ilmanpoistosdiliöön mene' 10 vdän syötteeseen ei sekoiteta tuoremassaa, ja jossa prosessijdrjeste-lyssd käytetään yhdistelmäviirakaivoa, joka on jaettu kahteen osastoon tai kahdeksi yhteistoimivaksi säiliöksi.
Tiukkenevat ympäristönsuojeluvaatimukset ovat johtaneet siihen, että 15 paperikoneilla käytetään entistä suljetumpaa lyhyttä kiertoa ja raaka-aineiden uudelleenkierrätystd. Tuotantohäiriöiden minimoimiseksi on myös tarpeellista käyttää entistä korkeampaa viiraretentiotasoa, mikä johtaa lisääntyvään retentioaineiden käyttöön.
20 Lyhyen kierron dynaamiseen vasteeseen vaikuttavat epäedullisesti sekä käytetyt suuret viiravesimäärät että alhainen viiraretentiotaso, koska matalan retention komponenttien konsentraatio viiravedessd muuttuu huomattavasti hitaammin kuin korkean retention komponenttien konsentraatio. Kaikki muutokset retentiotasossa aiheuttavat muutoksia loppu-25 tuotteen raaka-aine jakautumaan. Tämän vuoksi on tarpeellista valvoa ja säätää jokaisen komponentin retentiotasoa erikseen.
Esillä olevaan keksintöön on antanut aiheen osaltaan se, että paperiko-’ : ; neiden nopeudet jatkuvasti kasvavat, mikä asettaa myös paperikoneen 30 lyhyen kierron prosessille yhä kasvavia vaatimuksia sekä valmistus--*. : prosessin stabiilisuuden ja häiriöttömyyden että paperin laadun hallin- nan kannalta. Lisäksi paperin laadulle asettavat entisestään tiukentuvia vaatimuksia painokoneet, koska niidenkin nopeudet jatkuvasti kasva-'· *: vat.
35 *. : Kahteen osastoon jaetut viirakaivot ovat sinänsä ennestään tunnettuja, minkä osalta viittaamme esimerkkinä DE-hakemusjulkaisuun 2 348 526 (kuvio 2).
2 68415
Ilmanpoistosäiliön tultua osaksi lyhyen kierron prosessia nopeilla, painopapereita tuottavilla paperikoneilla jouduttiin samalla siirtymään perinteisestä ns. ykslpumppuprosesslsta (oheinen kuvio 1) kahdella pää-vlrtauspumpulla toimivaan prosessiin (kuvio 2). Kummassakin prosessl-5 järjestelyssä tuoremassa sekoitetaan vllrakalvon alueella vllraveteen. Kuvion 2 mukaisessa ennestään tunnetussa kaksipumppujärjestelmässä on kuitenkin paperin laatua ja ajettavuutta häiritsevänä tekijänä paperin konesuuntainen neliömassavaihtelu, mikä johtuu toisaalta pumppujen ja sihtien painepulsaatioista ja toisaalta sekä säiliö- että putkineste-10 pintojen heilahteluiden aiheuttamista paine- ja sekolttumlshälriöistä. Vastaavia häiriöitä aiheuttavat muutkin syyt.
Paperikoneen lyhyen kierron prosessi on yleensä järjestetty niin, että kaikki uusi kiintoaines, siis kultu- ja täyteaineet, on laimennettu 15 viiravedellä vllrakalvon alueella. Täyteaineita on tosin syötetty joskus myös myöhemmissä prosessivaiheissa. Yleensä kaikki kuituaines, joka on syötetty paperikoneen perälaatikkoon, on käsitelty ilmanpoistossa ja sitä edeltävässä tai seuraavassa pyörrepuhdistuksessa. Lyhyen kierron sakeusdynamilkka on siten ollut varsin hidas, mikä johtuu lyhyessä 20 kierrossa liikkuvista suurista ainemääristä, jotka ovat luokkaa 200 m3. Edellä esitetystä aiheutuu mm. se epäkohta, että lajinvaihtotilanteessa hylkyyn joutuu suuri paperimäärä, koska lyhyen kierron prosessi vaatii stabiloituakseen lajinvaihdon tai muun vastaaavan muutoksen jälkeen varsin pitkän ajan.
25
On aiemmin ehdotettu (Proceedings of 24th EUCEPA Conference,
May 8-11, 1990, ss. 217-226, Bo Norman: "The Water and Fibre Flow System in the Paper and Board Mill"), että lyhyessä kierrossa tulisi vain viiravedestä poistaa ilmaa, koska siinä olevat ilmamäärät edusta-30 vat lähes kaikkea lyhyeen kiertoon tulevaa ilmaa. Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on kehittää edelleen tätä prof. Norman'in ajatusta siten, että se on käyttöön sovellettavissa samalla kun varmistetaan stabiili tuoremassan laimennus ja samalla stabiilit paineolosuhteet perälaatikon syötössä sekä entistä parempi prosessin dynamiikka.
: 35 3 88415
Keksinnön yleistarkoituksena on kehittää edelleen ennestään tunnettuja paperikoneen lyhyen kierron prosessijärjestelyjä ja tarjota uusia, entistä edullisempia ratkaisuja kyseisiin järjestelyihin.
5 Keksinnön erityistarkoituksena on aikaansaada uusi prosessijärjestely, jolla voidaan poistaa niitä keskeisiä ongelmia, jotka aiheuttavat sa-keuden ja paineen vaihtelua perälaatikossa.
Keksinnön lisötarkoituksena on saada nopeutettua lyhyen kierron sakeus-10 dynamiikkaa siten, että suora perälaatikkomassan sakeussäätö lyhyen kierron sisältä mitaten on tarvittaessa käytännössä toteutettavissa.
Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainitun yhdis-15 telmäviirakaivon ensimmäinen osasto tai säiliö on järjestetty ilman-poiston syöttösäiliöksi ja toinen osasto tai säiliö perälaatikkomassan lalmennussälliöksi, johon tuoremassa on järjestetty syötettäväksi.
Keksinnössä on oheisen kuvion 2 mukainen ennestään tunnettu viirakaivo 20 jaettu kahdeksi eri säiliöksi tai säiliöosastoksi, joissa toisesta on ylijuoksuvirtaus toiseen.
Viirakaivon mainittuun jakamiseen on kaksi tärkeää perustetta: ensim-; maisena syynä on se, prosessissa viiravesi käsitellään ilmanpoistossa 25 ennen tuoremassan lisäämistä ja toisena syynä on se, että perälaatikon * syötön imupaine, tuoremassan syötön ja perälaatikon jakotukin ohikier- ron vastapaine halutaan vakioida mahdollisimman hyvin.
Edellä mainituista syistä ilmanpoiston ylijuoksuvirtaus johdetaan kek-/·· 30 siimössä viiravesisäiliöön, josta ei ole hydraulista yhteyttä tuoremas- * : -* san syöttöön ja laimennukseen, mitä tapahtumaa ylijuoksuputkessa tyy- .·] ; pillinen epästabiili pinta on tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissa häirinnyt. Peräsyöttöpumppu saa keksinnön prosessijörjestelyn ansiosta vakioisen imupaineen, koska ilmanpolstosäiliön pInnankorkeuden tai :; 35 tyhjön vaihtelut eivät pääse johtumaan pumppuun saakka, koska välissä on vapaa avoin pinta, jota stabiloi ylijuoksuvirtaus.
a 88415
Keksinnön prosessijärjestely parantaa prosessin sakeusdynamiikkaa niin, että aktiivisessa sakeussäädössä käytettäville tuoremassan syöttömuu-toksille ja paperin neliöpainon ja/tai koneennopeuden vaihdon yhteydessä saadaan entistä terävämpi vaste. Keksinnön järjestelystä saatava 5 hyöty korostuu silloin kun konemassasakeuksilla (n. 3 % sakeus) suori-tettavasakeuden säätö saadaan vielä nykyistä luotettavammaksi, jolloin perälaatikkomassan sakeus voidaan pitää hyvin tarkasti vakiona.
Keksintöä sovellettaessa perälaatikon jakotukin ohikiertovirtaus voi-10 daan johtaa, kuten tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissakin, joko ilmanpoistosäiliöön tai viirakaivoa vastaavaan laimennussäiliöön.
Keksinnön mukaisen prosessijärjestelyn edullisimpana suoritusmuotona on kytkentä, jossa pyörrepuhdistusta ei ole lyhyessä kierrossa. Perustelu-15 na on se, että lähinnä hiekan poistamiseen tarkoitetut pyörrepuhdisti-met ja vastaavat raskaita epäpuhtauksia poistavat laitteet tulisi sijoittaa prosessissa varhaisempaan vaiheeseen. Tällaisia ovat mm. hiomo, TMP-laitos, kierrätysmassalaitos, jne. Tällöin ei lyhyessä kierrossa tarvita erillistä hiekan erotusta, jossa samalla kun poistetaan hiekkaa 20 ja muita raskaita epäpuhtauksia, poistetaan myös kalliita täyteaineita. Jos jossakin prosessissa joudutaan pyörrepuhdistus sijoittamaan lyhyeen kiertoon, sen edullisin sijoituspaikka on kuviossa 3 katkoviivoilla osoitettu (viitenumero 24).
.' 25 Seuraavassa keksinnön lähtökohtana olevaa tekniikan tasoa ja keksinnön eräitä edullisia sovellusesimerkkejä selostetaan yksityiskohtaisesti viittamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyihin eräisiin lyhyen kierros prosessijärjestelyihin.
30 Kuvio 1 esittää kaaviollisesti ennestään tunnettua hitailla paperikoneilla käytettyä lyhyen kierron prosessijärjestelyä.
Kuvio 2 esittää nykyisin yleisesti käytössä olevaa ennestään tunnettua lyhyen kierron prosessijärjestelyä, joka on varustettu ilmanpoistolla 35 ja joka on esillä olevan keksinnön lähin lähtökohta.
5 88415
Kuvio 3 esittää kaaviollisesti keksinnön mukaisen prosessijärjestelyn pääperiaatetta.
Kuvio 4 esittää kaaviollisena keskeisenä pystypoikkileikkauksena kek-5 sinnön mukaisessa prosessijärjestelyssä käytettyä säiliöratkaisua.
Kuvio 5 esittää erästä toista keksinnön säiliöratkaisua kuviota 4 vastaavalla tavalla.
10 Seuraavassa selostetaan kuvioihin 1 ja 2 viitaten keksinnön lähtökohtana olevaa tekniikan tasoa keksinnön lähtökohdan taustan ymmärtämiseksi.
Kuvio 1 esittää tekniikan tason mukaista paperikoneen lyhyen kierron ns. yksipumppuprosessia, jota käytetään yleensä vanhemmissa hitaissa 15 paperikoneissa. Kuvion 1 mukaisesti perälaatikko 10 syöttää huuliauk-konsa 11 kautta massasuspensiosuihkun J rintatelan 14 yli kulkevalle muodostusviiralle 13. Viiran 13 silmukan sisällä on vedenkeräyslaitteet 15, jotka johtavat viiran 13 läpi poistuneen veden virtauksena F! viira-kaivoon 16. Viirakaivon 16 sekoitusalueelle 16a syötetään tuoremassa-20 virtausta FB, jonka sakeus on yleensä luokkaa 3 %. Viirakaivossa 16 tuo-remassa laimennetaan perälaatikkosakeuteen, joka on luokkaa 1 %. Laimennus tapahtuu virtauksena Fx tulevalla viiravedellö ja perälaatikon jakotukista 12 tulevalla massan ohivirtauksella Fout. Viirakaivon 16 sekoitusalueeseen 16a on lisätty sekoitus- ja syöttöpumpun 17 imupuoli. 25 Pumpun 17 painepuolelta ohjataan perälaatikkosakeuteen laimennettu ; massavirtaus Fs pyörrepuhdistimelle 18 ja silta edelleen konesihdille 19, jonka lähtöpuolelta syötetään perälaatikon massan tulovirtaus Fin sen jakotukkiln 12. Virtaukset Fx,- F5,Fln muodostavat ns. lyhyen kierron, josta vettä poistuu virtauksena F2 viirakaivon 16 ylijuoksun :/·· 30 16a kautta.
: Kuviossa 2 on esitetty nykyisin nopeammilla paperikoneilla käytettävä * tekniikan tason mukainen lyhyen kierron prosessijärjestely, jossa käy- . tetään ilmanpoistosäiliötä 20. Viirakaivon 16 vapaan massapinnan Sa :.**i 35 yläpuoli on yhdistetty yhteellä 16c ulkoilman paineeseen. Kuvion 2 mu- kaisesti lyhyessä kierrossa on kaksi päävirtauspumppua 17a ja 17b.
6 38415
Ensimmäinen pumppu 17a syöttää perälaatikkosakeuteen laimennetun massa-virtauksen Fs pyörrepuhdistimien 18 kautta ilmanpoistosäiliöön 20. Ilmanpoistosäiliössä on allpainelnen ilmatila 20a massan vapaan pinnan S0 yläpuolella. Hassan pinnan korkeuden määrää säiliön 20 ylijuoksu 21, 5 jonka yli juoksee massavirtaus F8, josta ilma on poistettu. Tämä virtaus Fe johdetaan viirakalvon 16 sekoitusalueelle 16b. Mainitulle sekoitus -alueelle 16b tuodaan lisäksi paluuvirtaus F* pyörrepuhdistimilta sekä tuoremassavirtaus Fm.
10 Kuvion 2 ilmanpoistosäiliö 20 on rakenteeltaan ja toiminnaltaan sinänsä tunnettu ja sen osalta eräänä esimerkkinä viitataan FI-patenttiin 70945 (Clark & Vicario Corporation). Ilmanpoistosäiliön 20 alaosasta johdetaan massavirtaus F? toisen massapumpun 17b imupuolelle. Tämän pumpun 17b painepuoli on yhdistetty konesihdin 19 välityksellä perälaatikon 10 15 jakotukkiin 12 sen tulomassavirtauksekn Fln syöttämistä varten. Perälaatikon 10 jakotukin 12 ohivirtaus Fout palautetaan ilmanpoistosäiliön 20 alaosaan.
Esillä olevan uuden keksinnön eräs sovellusesimerkki selostetaan seu-20 raavassa kuvioon 3 viitaten käyttäen soveltuvin osin samoja viitenumerolta ja esitystapaa kuin edellä kuvioiden 1 ja 2 tekniikan tason se-lostuksen yhteydessä. Kuvion 3 mukaisesti käytetään uudenlaista yhdiste lmäviirakaivoa 30, joka on jaettu kahteen osastoon 31 ja 32. Vaihtoehtoisesti uusi viirakaivo on muodostettu kahdesta toisiinsa kytke-25 tystä eri säiliöstä. Viirakalvon 30 ensimmäinen osasto 31 toimii ilman-* poistosöiliön 20 syöttösäiliönä ja ensimmäisestä osastosta 31 otetaan pumpulla 17d syöttövirtaus Fe ilmanpoistosäiliöön 20. Osastoon palautetaan ilmanpoistosäiliön 20 ylivirtaus Fe. Osasto 31 on varustettu yli-juoksulla 33, jonka kautta kulkee ylijuoksuvirtaus F2, joka pitää säi-30 liön pinnan Sx tietyllä vakiotasolla.
Kuvion 3 mukaisesti yhdistelmäviirakaivon 30 toinen osasto 32 toimii perälaatlkkomassan laimennussäiliönä. Osaston 32 syöttöyhteeseen 32a syötetään tuoremassavirtaus Fn. Lisäksi osastoon 32 tuodaan jakotukin 12 35 ohivirtaus Fout, Joka voidaan viedä myös ilmanpoistosäiliöön 20 (katkoviiva). Osaston 32 keskialueelle tuodaan ilmanpoistosäiliöstä 20 massa- 7 8 B 41 5 virtaus F9, josta ilma on poistettu. Toisen osaston 32 sekoitusyhde 32a on yhdistetty toisen massapumpun 17c imupuolelle ja sen 17c painepuoli on yhdistetty konesihdin kautta perdlaatikon 10 jakotukin 12 tulopuolelle syöttämään massan tulovirtaus Fln perälaatikkoon 10. Toisen pumpun 5 17c painepuolen putkeen voidaan myös tarvittaessa liittää pyörrepuhdis- tin 24.
Kuvion 3 mukaisesti tuoremassavirtausta Fm ei syötetä lainkaan ilman-poiston kautta, koska tuoremassan mukana prosessiin tulee merkityksetön 10 määrä ilmaa. Viirakaivon 30 toisen osaston 32 tuoremassan syötön alue, joka on yhteen 32a kohdalla, on rauhoitettu ja stabiloitu. Tuoremassan syötön rauhoittamiseen vaikuttaa osaltaan toisen osaston 32 vakioitu pinnankorkeus Sl( joka saadaan aikaan ylijuoksuvirtauksen F10 avulla, joka tapahtuu toisesta säiliöosastosta 32 ensimmäiseen säiliöosastoon 15 31 ylijuoksun 32b kohdalla.
Edellä esitetyllä tavalla on saatu aikaan lyhyen kierron prosessijär-jestely, jossa virtaus- ja painehäiriöiden vaikutus massasuihkuun J saadaan minimoitua. Lisäksi saadaan aikaan entistä stabiilimpi massa-20 järjestelmä ja säädöille entistä nopeammat vasteajat, koska esim. tuo-remassavirtauksen Fm virtaaman säätö vaikuttaa entistä huomattavasti lyhyemmällä viiveellä massasuihkuun J, koska tuoremassavirtausta Fm ei viedä ilmanpoistosäiliön kautta. 1
Kuviossa 4 on esitetty eräs edullinen keksinnössä käytettävä viirakaivo *. 30, joka on jaettu keksinnön mukaisesti kahteen osastoon 31 ja 32.
Osastot 31 ja 32 ovat sopivimmin vaakaleikkauksessa pyöreäpoikkipintai--* " siä. Toisen osaston 32 muodostaa pystysuuntainen putki, joka on ylö- päästdän liitetty ensimmäisen osaston 31 ulokeosaan 31b, johon viira-·.**· 30 vesivirtaus Fj tuodaan. Putkiosaston 32 yläpää 32b muodostaa ylijuoksun, joka on hieman korkeammalla kuin ensimmäisen osaston 31 yli juoksu 31c, · jonka kautta kulkee ensimmäisestä osastosta 31 ylijuoksuvirtaus Fz.
. Toiseen osastoon 32 tuodaan putkella 36 massavirtaus Fg ilmanpoistosäi- . liön 20 alaosasta. Putken 36 alapää 36a on sijoitettu huomattavasti 35 osaston 32 yläpään 32b alapuolelle. Putkesta 36 purkautuu virtaus FgS, joka ohjataan alapuolella olevaan syöttöyhteeseen 32a, johon tuodaan 8 88415 tuoremassavirtaus FB. Yhteestä 32a lähtee edellä selostettu laimennettu perälaatikkovirtaus F5. Ilmasäiliön 20 ylijuoksun 21 virtaus Fe tuodaan ensimmäisen osaston 31 alaosaan putkella 37. Muutoin on kuviossa 4 esitetyn yhdistelmäviirakaivon 30 rakenne ja toiminta edellä kuvion 3 5 yhteydessä selostetun kaltainen.
Kuvion 5 mukaisesti yhdistelmäviirakaivon 30 osastot 31 ja 32 ovat koaksiaalisesti sisäkkäin. Osastojen 31 ja 32 seinämien vaakaleikkauk-set ovat sopivimmin ympyränmuotoisia samoin kuin putket 36 ja 37. Osas-10 to 31 on rengasmainen ja sitä rajoittaa ulkopuolelta lieriövaippa, alapuolelta säiliön pohja 31d, jonka läpi osaston 32 putki menee, sisäpuolelta toinen osasto 32 ja yläpuolelta kansiosa 34. Ensimäisen osaston 31 lieriövaippa, toisen säiliöosaston 2 lieriövaipaa sekä putken 36 vaippa ovat sopivimmin koaksiaaliset niin, että niiden keskiakselit 15 yhtyvät säiliön 30 pystykeskiakseliin K-K. Kuvion 5 mukainen yhdistel-mäviirakaivo 30 on rakenteeltaan erityisen kompakti ja vähän tilaavie-vä, kun taas kuvion 4 mukainen säiliö lienee yksinkertaisemmin toteutettavissa. Muutoin kuviossa 5 esitetyn yhdistelmäviirakaivon 30 rakenne ja toiminta sekä liittyminen muuhun lyhyen kierron prosessiin 20 on edellä kuvioiden 3 ja 4 yhteydessä esitetyn kaltainen.
·'; Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksin nöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella ja poiketa edellä vain esimerkinomaisesti esitetystä.
25

Claims (10)

  1. 9 88415
  2. 1. Prosessijarjestely paperikoneen peralaatikkomassan tuottamiseksi lyhyessä kierrossa, jossa ilmanpoistosailiöön (20) menevään syötteeseen 5 ei sekoiteta tuoremassaa (Fn) , ja jossa prosessijarjestelyssa käytetään yhdistelmaviirakaivoa (30), joka on jaettu kahteen osastoon (31,32) tai kahdeksi yhteistoimivaksi säiliöksi, tunnettu siitä, että mainitun yhdistelmaviirakaivon (30) ensimmäinen osasto (31) tai säiliö on järjestetty ilmanpoiston syöttösäiliöksi ja toinen osasto (32) tai 10 säiliö peralaatikkomassan laimennussäiliöksi, johon tuoremassa (Fm) on järjestetty syötettäväksi.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen prosessijarjestely, tunnettu siitä, että yhdistelmäviirakaivon (30) toisessa osastossa (32) on avoin 13 vakioitu pinta (Sx) ulkoilmaan nähden massan syöttöpumpun (17c) imupai-neen ja tuoremassasyötön (F„) vastapaineen vakioimiseksi.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen prosessijarjestely, tunnettu siitä, että painetasoltaan tai virtaamaltaan sykkivät paluu- 20 virtaukset, kuten ilmanpoistosäiliön (20) ylijuoksuvirtaus (Fe) ja/tai viiravesivirtaus (F^) on tuotu yhdistelmäviirakaivon (30) ensimmäiseen osastoon (31) tai säiliöön.
  5. 4. Jonkin patenttivaatimusten 1,2 tai 3 mukainen prosessijarjestely, ; / 25 tunnettu siitä, että perälaatikosta (10) tulevat paluuvirtauk- ! set kuten jakotukin (12) ohikierto (Fout) ja perälaatikon (10) ylijuoksu on johdettu yhdistelmäviirakaivon (30) laimennussäiliöosastoon (32) *" ja/tai ilmanpoiston hyväksyttyyn virtaukseen. *.**: 30 S. Jonkin patenttivaatimusten 1,2 tai 3 mukainen prosessijarjestely, tunnettu siitä, että perälaatikosta (10) tulevat paluuvirtauk-set (Fout) on johdettu prosessin ilmanpoistosailiöön (20)
  6. 6. Jonkin patenttivaatimusten 1-5 mukainen prosessijarjestely, t u n -35 n e t t u siitä, että yhdistelmäviirakaivon (30) laimennussäiliöosas- 10 8 8 4 i 5 tosta (32) on ylijuoksuvirtaus (F10) ilmanpoiston syöttösäiliöosastoon (31) .
  7. 7. Jonkin patenttivaatimusten 1-6 mukainen prosessljärjestely, t u n -5 n e t t u siltä, että yhdlstelmävlirakalvon (30) ilmanpoiston syöt- tösälliöosastosta (31) on ylijuoksuvirtaus (F2) lyhyestä kierrosta ulos.
  8. 8. Jonkin patenttivaatimusten 1-7 mukainen prosessljärjestely, tunnettu siltä, että yhdlstelmävlirakalvon (30) laimennussäi- 10 liöosasto (32) ja ilmanpoiston syöttösäiliöosasto (31) ovat yhden säiliön väliseinillä erotettuja osastoja, joissa laimennussäiliöosastosta (32) on ylijuoksuvirtaus (F10) syöttösäiliöosastoon (31) (kuvio 5) tai vi1rave s ikanavaan (31b).
  9. 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen prosessljärjestely, tunnettu siitä, että yhdistelmäviirakaivon (30) laimennussäiliöosasto (32) on syöttösälliöosaston (31) sisällä, että mainitut säiliöosastot (31,32) ovat keskenään koakslaaliset, että pystysuuntaisen sisemmän syöttösälliöosaston (32) keskialueelle on tuotu ilmanpoistosäiliöstä (20) 20 syöttöputki (36), että syöttösäiliöosasto (32) jatkuu kulmaosan välityksellä muodostaen syöttöyhteen (32a), johon tuoremassavirtauksen (Fm) syöttöputki on tuotu, että mainittu ulkopuolinen rengasmainen syöttösäiliöosasto (31) käsittää pohjaosan (31d), jonka läpi sisäpuolinen laimennussäiliöosasto (32) on viety, että ulkopuolinen syöttösäiliö-25 osasto (31) käsittää kansiosan (34), jonka alapuolella on viiraveden syöttöyhde (31b) ja ylijuoksu (31c) ja että sisäpuolisen laimennussäi-liöosaston (32) yläpää muodostaa ylijuoksun (32b) ulkopuoliseen ilmanpoiston syöttösäiliöosastoon (31). 1 2 3 4 5 6
  10. 10. Jonkin patenttivaatimusten 1-7 mukainen prosessljärjestely, 2 tunnettu siitä, että yhdistelmäviirakaivon (30) säiliöosastot 3 ovat erillisiä säiliöitä siten, että niillä on keskinäisen ylijuoksu- 4 virtauksen (F10) kautta yhteys toisiinsa siten, että laimennussäiliö- 5 osaston (32) ylijuoksu virtaa suoraan ilmanpoiston syöttösäiliöosastoon 6 (31) tai vliravesikanavan kautta syöttösäiliöosastoon. 11 8 8 41 5
FI915299A 1991-11-11 1991-11-11 Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin FI88415C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915299A FI88415C (fi) 1991-11-11 1991-11-11 Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915299 1991-11-11
FI915299A FI88415C (fi) 1991-11-11 1991-11-11 Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI915299A0 FI915299A0 (fi) 1991-11-11
FI88415B FI88415B (fi) 1993-01-29
FI88415C true FI88415C (fi) 1993-05-10

Family

ID=8533467

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI915299A FI88415C (fi) 1991-11-11 1991-11-11 Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI88415C (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI103676B (fi) * 1998-06-10 1999-08-13 Metso Paper Inc Paperi- tai kartonkikoneen lyhyen kierron prosessijärjestely
FI103997B1 (fi) * 1998-10-27 1999-10-29 Valmet Corp Menetelmä ja laite sihtipulsaatioiden vaimentamiseksi paperikoneen/kartonkikoneen lyhyessä kierrossa

Also Published As

Publication number Publication date
FI915299A0 (fi) 1991-11-11
FI88415B (fi) 1993-01-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89728C (fi) Foerfarande och anlaeggning foer cirkulation av processvattnet i en pappersmaskin
EP2142700B1 (en) A method for removing gas in connection with a paper or board machine
US8025761B2 (en) Method for degassing and supplying a fibrous suspension to a headbox or a filter device and degassing device
FI103676B (fi) Paperi- tai kartonkikoneen lyhyen kierron prosessijärjestely
DE102006036018B3 (de) Verfahren zur Zuführung einer Faserstoffsuspension zu einem Stoffauflauf einer Papiermaschine
JPH02112495A (ja) 空気またはガスを含む液体または繊維懸濁液の製造工程を改善する方法及び装置
FI87247C (fi) Matningsarrangemang och -foerfarande foer en pappersmaskin foer behandling av en fibermassastroem
CA2235549C (en) Deaeration vessel
EP0424426B1 (en) Method and apparatus for the removal of light material from a fiber suspension
FI88415C (fi) Processarrangemang foer den korta cirkulationen i en pappersmaskin
US3720315A (en) Stabilizing papermaking system cleaner operation
US20120048495A1 (en) Approach flow system
US3801436A (en) Fibrous web forming machine with white water recirculating arrangement
FI64203C (fi) Inloppslaoda foer maskiner foer framstaellning av ett banformigt material
FI116078B (fi) Menetelmä massan syöttämiseksi perälaatikkoon
US3513971A (en) Continuous method for degasifying and cleaning aqueous suspensions of fibrous materials
US3237763A (en) Method and apparatus for concentrating fibrous suspensions
US12043961B2 (en) System for managing solids in papermaking whitewater
FI104643B (fi) Paperi- tai kartonkikoneen lyhyen kierron prosessijärjestely
WO1983002293A1 (en) Method and plant for deaerating fibre suspensions
FI103997B (fi) Menetelmä ja laite sihtipulsaatioiden vaimentamiseksi paperikoneen/kartonkikoneen lyhyessä kierrossa
FI102302B (fi) Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi
JP2002523642A (ja) 紙パルプを前処理する方法および装置

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC.

BB Publication of examined application
MA Patent expired