FI87710C - Inkapslingssystem foer montering av naet- och/eller signalledare samt foerfarande foer tillverkning av inkapslingsdelar - Google Patents
Inkapslingssystem foer montering av naet- och/eller signalledare samt foerfarande foer tillverkning av inkapslingsdelar Download PDFInfo
- Publication number
- FI87710C FI87710C FI884719A FI884719A FI87710C FI 87710 C FI87710 C FI 87710C FI 884719 A FI884719 A FI 884719A FI 884719 A FI884719 A FI 884719A FI 87710 C FI87710 C FI 87710C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- housing
- conductors
- housing part
- built
- cavities
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H02—GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
- H02G—INSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
- H02G3/00—Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
- Installation Of Indoor Wiring (AREA)
- Hybrid Cells (AREA)
- Discharge Heating (AREA)
- Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
- Connection Or Junction Boxes (AREA)
- Insulated Conductors (AREA)
- Bridges Or Land Bridges (AREA)
- Arrangements For Transmission Of Measured Signals (AREA)
- Inks, Pencil-Leads, Or Crayons (AREA)
- Multi-Conductor Connections (AREA)
- Laying Of Electric Cables Or Lines Outside (AREA)
- Small-Scale Networks (AREA)
- Use Of Switch Circuits For Exchanges And Methods Of Control Of Multiplex Exchanges (AREA)
- Transmitters (AREA)
- Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
- Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)
- Direct Current Feeding And Distribution (AREA)
- Supply And Distribution Of Alternating Current (AREA)
Description
1 87710
Kotelojärjestelmä verkko- ja/tai signaalijohtimien asentamiseksi sekä menetelmä kotelo-osien valmistamiseksi
Keksintö kohdistuu kotelojärjestelmään verkko- tai 5 signaalijohdinten asentamiseksi seinäpinnoille sanotun kotelojärjestelmän sisältäessä pääosina eristävää materiaalia olevan kotelon, jossa on vähintään kaksi pituussuuntaista onteloa johtimia varten.
Sellaisista kotelojärjestelmistä tunnetaan lukuisia 10 muunnelmia, ja niitä käytetään lisääntyvässä määrin korvaamaan tai täydentämään perinteisempiä rakennusten kiinteitä sähköasennustapoja, esimerkiksi eristettyjä johtimia, jotka vedetään upotettuja tai näkyviin jääviä metalli- tai muoviputkia pitkin, tai erityisiä seiniin tai vastaaviin tule-15 via pinta-asennuksia varten tarkoitettuja asennuskaapeleita.
Sellaisten kotelojärjestelmien hyödyllisyys, joihin edellä viitattiin, riippuu hyvin paljon siitä työn, ja erityisesti ammattitaitoa edellyttävän työn määrästä, joka vaaditaan kotelojärjestelmän asentamiseksi siististi huoneen 20 yhdelle tai useammalle seinälle, kotelojärjestelmän johdot-tamiseksi sekä kalusteiden, esimerkiksi pistorasioiden tai muiden sähköisten liitäntöjen, asentamiseksi ja kytkemiseksi valittuihin paikkoihin ja myös joustavuudesta sellaisten *·" ] paikkojen valitsemisessa sekä turvallisuudesta asiantunte- 25 mattomuudesta johtuvaa väärää ja vaarallista käyttöä vastaan.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan mainitunlainen kotelojärjestelmä, joka on optimoitu kaikkien edellä mainit- ‘ - tujen tekijöiden suhteen.
: Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi mainitunlainen 30 keksinnön mukainen kotelojärjestelmä sisältää valmiiksi erilaisiin kiinteisiin pituuksiin tehtyjä, yhtenäisiä, pysy-.···. västi suljettuja, profiloituja kotelo-osia, joissa on si sään rakennetut jobtimet, kunkin tällaisen kotelo-osan olles-' * sa varustettu useilla sisään rakennetuilla kojerasioilla ul- :...:35 koisten johtimien tai kalusteiden kytkemiseksi varmalla 2 87710 tarttuvalla kosketusliitoksella kotelon etupuolelta sisään rakennettuihin johtimiin ja kotelojärjestelmän sisältäessä edelleen liukuvat kansiosat, jotka on muotoiltu kytkeytymään kotelo-osien profiiliin ja kiinnitettäväksi seinään 5 kohdissa, joissa ne peittävät täysin vierekkäisten kotelo-osien tai kotelo-osan ja vierekkäisen päätyosan tai kulma-osan väliin jäävän aukon päätyosan ja kulmaosan profiilin ollessa sama kuin kotelo-osan, jotta kansiosa kytketyy niihin liukuvasti.
10 Tätä järjestelmää käytettäessä on aina mahdollista, kun katettavan seinän pituus tunnetaan, määritellä käytettävissä olevien kotelo-osien pituuksista opimiyhdistelmä, ja sen jälkeen on hyvin yksinkertainen tehtävä kiinnittää nämä osat seinään sijoittaen samalla kotelo-osien profii-15 lille tarvittava määrä niille kytkeytyviä liukuvia kansi-osia. Tällä tavalla tulee mahdolliseksi, leikkaamatta tai millään muulla tavalla sovittamatta valmistettuja ja toimitettuja osia, asentaa kotelointeja, jotka kulkevat nurkasta toiseen tai nurkasta ovipieleen huoneen yhtä tai useam-20 paa seinää pitkin. Kotelot asennetaan tavallisesti lattia-tai kattolistoiksi tai pitkin olemassa olevia lattia- tai kattolistoja. Kotelot, jotka kohtaavat toisensa sisä- tai ulkonurkissa, voidaan yhdistää toisiinsa kulmaosilla. Ko-'·' * telot, jotka kulkevat vastaavasti pitkin lattiaa ja kattoa, *r 25 voidaan yhdistää toisiinsa samanlaisilla koteloilla, kuin φ · : *·* lattiaa ja kattoa pitkin kulkevat ovat, tai yksinkertaisil- la kolmikulmaisilla tai litteillä putkituksilla, joihin si-: joitetaan eristetyt johtimet lattian ja katon koteloiden yhdistämiseksi toisiinsa.
30 Sen jälkeen, kun kotelot on kiinnitetty seiniin, joh- .·. ; dotus on täydennettävä tekemällä sähköiset kytkennät ulkoi- siin johtimiin sekä vierekkäisten kotelo-osien sisän rakennettujen johtimien välille siltä osin, kuin sitä ei jo ole -.· * tehty koteloita asennettaessa, kuten myöhemmin selitetään.
\_-35 Silloin, kun tällaista lisäjohdotusta tarvitaan, liukuvat 3 87710 kansiosat työnnetään sivuun kotelo-osien välisten aukkojen paljastamiseksi. Sisään rakennettujen johtimien päiden liittäminen toisiinsa saattaa edellyttää jonkinlaista sähköasentajan perusammattitaitoa, mutta se voidaan suorittaa hel-5 posti ja nopeasti, ja tätä työtä voidaan edelleen helpottaa varustamalla sisään rakennettujen johtimien päät sopivilla liittimillä, kuten myöhemmin selitetään.
Sen jälkeen, kun koteloiden ja johdotuksen asennus on suoritettu loppuun, järjestelmä on valmis kalusteiden, esi-10 merkiksi pistorasioiden tai muiden sähköisten liitäntöjen, asentamista varten minkä tahansa kojerasien kohdalle, joita voi olla sijoitettuna kotelo-osille esimerkiksi noin 1 metrin välein ja tiheämmin. Kalusteiden asennus on äärimmäisen yksinkertainen toimitus, joka voidaan suorittaa vaarattomas-15 ti jopa silloin, kun sisään rakennetut johtimet sattuvat huolimattomuuden takia olemaan jännitteellisiä, koska siihen ei liity minkäänlaista sisään rakennettujen johdinten käsittelyä, vaan ne ovat päinvastoin turvallisen etäisyyden erottamina käyttäjän ulottumattomissa. Samasta syystä kojerasiat 20 milloin tahansa ollessaan käyttämättöminä ovat täysin turvallisia. Kalusteen siirtäminen kojerasian kohdalta toisen kojerasian kohdalle on samalla tavoin yksinkertainen toimitus, niin että järjestelmä on hyvin joustavasti sovelletta-'·' ’ vissa muuttuviin kalustustarpeisiin.
' 25 Vielä eräänä keksinnön etuna on se, että koska kotelo- : ·· osat ovat profiloituja elementtejä, jotka pysyvät suljettui- na ja koskemattomina siitä lähtien, kun ne on valmistettu, : ‘ : siihen saakka, kun niiden asennus käyttökohteeseen on saa- :Y: tu päätökseen, ne voidaan valmistaa poikkileikkaukseltaan 30 suhteellisen kevytrakenteisina, ja niillä on silti tyydyt-: tävä mekaaninen lujuus ja jäykkyys kaikissa käsittelyvai- heissä, joihin ne matkallaan joutuvat. Raaka-aineiden kulutus tuotannossa voidaan siksi pitää alhaisena, ja ohuutensa ansiosta kotelo-osat, kun ne on asennettu huoneeseen eivät ^..35 ole liian huomiota herättäviä, ja niillä voi olla jopa ko-··]·. ristava vaikutus.
4 87710
Keksintö kuvataan nyt yksityiskohtaisemmin viitaten liittyviin piirustuksiin, joista kuvio 1 on perspektiivikuva kotelo-osasta, kulmaosasta ja liukuvasta kansiosasta, jonka avulla edelliset voidaan 5 yhdistää toisiinsa keksinnön erään sovellutusmuodon mukaisesti , kuvio 2 esittää samanlaista kotelo-osaa, jossa on yksi käyttämätön kojerasia ja toinen kojerasia, joka on laitettu valmiiksi kalustamista varten, 10 kuvio 3 esittää edestä kuvattuna kaksoispistorasiaa, joka on sovitettu asennettavaksi kuvion 2 kotelo-osaan, kuvio 4 on perspektiivikuva kuvion 3 pistorasiasta takaa katsottuna, kuvio 5 on läpinäkyvä kaavamainen perspektiivikuva 15 kuvion 2 kotelo-osasta, jossa on sisään rakennetut johtimet ja kojerasiaan asennetun kalusteen kosketinjalat, kuvio 6 kuvaa kosketinpalan asentamista johtimelle, joka on sovitettu rakennettavaksi kuvion 5 kotelo-osaan, kuvio 7 on poikkileikkaus samasta kotelo-osasta ja 20 kahdesta pidikkeestä, jotka on tarkoitettu työnnettäväksi kotelo-osan takaseinässä oleviin rakoihin, kuvio 8 on vastaava osaleikkaus pidike työnnettynä sisään, ’·' ‘ kuvio 9 esittää katkaistua kotelo-osaa takaa katsottuna ‘ 25 kuvion 7 poikkileikkauksen alueelta, ϊ ’* kuvio 10 esittää ylhäältä katsottuna kotelon työkappa- letta, joka on tarkoitettu käytettäväksi kotelo-osan valmis-·- : : tamisessa keksinnön vielä erään sovellutusmuodon mukaisesti, kuvio 11 on perspektiivikuva samasta edestä katsottuna, 30 kuvio 12 esittää ylhäältä katsottuna etukappaletta, : joka on tarkoitettu käytettäväksi kuvioiden 10 ja 11 työkappa- • :·. leen yhteydessä, kuvio 13 esittää kuvion 12 etukappaletta takaa katsottuna, ·. * kuvio 14 esittää ylhäältä katsottuna takakappaletta, •...35 joka on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä kuvioiden 12 ja 13 etukappaleen kanssa, 5 87710 kuvio 15 on sama edestä katsottuna, kuvio 16 on pituussuuntainen leikkaus keksinnön mukaisesta kotelo-osasta, joka on valmistettu kuvioiden 10-15 osista, ulkoinen johdin liitettynä sisään rakennettuun joh-5 timeen ja leikkaus otettuna kuvion 13 kohdasta XVI-XVI, kuvio 17 on osaleikkaus, joka on otettu kuvion 16 kohdasta XVII-XVII, kuvio 18 on perspektiivikuva kotelo-osan päädystä ja siihen kuuluvasta liitintulpasta kuvion kuvatessa osat tuo-10 tantovaiheessa ennen, kuin liitintulppa on kiinnitetty paikalleen, kuvio 19 on perspektiivikuva kuvion 18 osista sen jälkeen, kun liitintulppa on kiinnitetty paikalleen, kuvio 20 esittää aaltoilevaa jousta, jota voidaan käyt-15 tää lisäjouston antamiseen sisään rakennetuille johtimille, kuten on kuvattu kuviossa 18, kuvio 21 esittää suuremmassa mittakaavassa edestä katsottuna liitinholkkia, joka muodostaa osan kuvion 18 liitin-tulpasta, 20 kuvio 22 on sama ylhäältä katsottuna, kuvio 23 on sama oikean puoleisesta päästä katsottuna, kuvio 24 vastaa kuviota 22, mutta sisään rakennettu johdin ja yhdysjohdin puristettuina liitinholkkiin, kuvio 25 on perspektiivikuva liitinosasta, jota voi-25 daan käyttää kahden vierekkäisen kotelo-osan yhdistämiseen toisiinsa, kuvio 26 esittää liukuvaa kansiosaa, joka on tarkoitet-. tu käytettäväksi kuvion 23 liitinosan yhteydessä, * kuvio 27 on perspektiivikuva päätyosasta, 30 kuvio 28 on perspektiivikuva välikappaleesta, jota „: voidaan käyttää tehtäessä liitos päätyosan tai kulmaosan ja poikkileikkaukseltaan kolmikulmaisen kulmakotelon välillä, kuvio 29 esittää edestä katsottuna kotelojaksoa, joka on rakennettu kahdesta pääty- tai kulmaosasta, yhdestä koteloin 35 osasta ja kahdesta liukuvasta kannesta.
6 87710
Kuviossa 1 numero 1 on kotelo-osa, joka on keksinnön erään sovlelutusmuodon mukaisen kotelojärjestelmän pääosa. Kotelo-osa 1 on eristävää materiaalia, esimerkiksi suulake-puristettua muovimateriaalia. Kotelo-osa on profiloitu esi-5 tetyllä tavalla ja sisältää kolme pituussuuntaista ongeloa 2, 3 ja 4. Kotelo-osa on yhtenäinen, ts. yhtä kappaletta, ja on siten suljettu. Ontelot 2 ja 4 ovat sisään rakennettuja johtimia varten (ei ole esitetty kuviossa 1), jotka voivat olla eristämättömiä kovakuparijohtimia. Ontelo 3 on 10 varattu kiinnitysruuvien kulkua varten, ja se erottaa myös ontelot 2 ja 4 toisistaan.
Kotelo-osan 1 profiili sisältää kaksi uraa 5 ja 6, jotka toimivat liukuvien kansiosien liukuohjaimina. Tällaisen liukuvan kansiosan 7 tehtävänä on yhdistää kotelo-osa 1 kulma-15 osaan 8, jonka haaroissa on urat 9 ja 10 vastaten uria 5 ja 6 ja niiden välillä avoin tila eristettyjä johtimia 12 varten, jotka voidaan liittää sisään rakennettuihin johtimiin onteloissa 2 ja 4 alalla hyvin tunnetuilla menetelmillä, mutta mieluimmin onteloiden 2 ja 4 suihin kiinnitettyjen liitin-20 tulppien avulla. Eräs sellaisen liitintulpan muoto kuvataan myöhemmin viitaten kuvioihin 18-24. Kuvatun kaltaisen kulma-osan avulla kaksi nurkassa toisensa kohtaavaa kotelo-osaa voidaan yhdistää toisiinsa työntämällä liukuvat kansiosat pitkin kotelo-osaa kulmaosan sisempiä päätypintoja vasten • · * •V2S ja kiinnittämällä sitten kumpikin liukuva kansiosa seinään "**.* ruuvin 13 avulla. Kuvio osoittaa, että eristävät johtimet 12 voidaan johtaa kotelo-osasta nurkassa kohtaavaan toiseen -j· kotelo-osaan tai sen sijaan ylöspäin aukosta 14, johon voi-daan liittää eristetyt johtimet sisäänsä sulkeva profiloitu .-.30 putki, joka yhdistää lattian rajassa kulkevan kotelo-osan katon rajassa kulkevaan kotelo-osaan tai verkkojohtoihin.
. , Jos kaksi kotelo-osaa on tarkoitus yhdistää nurkassa liittä- mättä niiden sisään rakennettuja johtimia ulkoisiin johti-’' ‘ miin, voidaan käyttää kulmaosaa, jossa ei ole aukkoa 14.
:*:^5 Ulkonurkassa voidaan käyttää kulmaosaa, joka on kuvattuun kul-maosaan nähden rakenteeltaan vaakasuunnassa olennaisesti kään-teinen.
7 87710
Toisiinsa kohdistettujen kotelo-osien yhdistämiseen osien väliin jäävän aukon peittämiseksi liitoskohdassa voidaan käyttää liukuvia kansiosia, jotka vastaavat osaa 7, vaikkakin jättäen pois kulmasta leikkaus 15, jonka tarkoi-5 tuksena on tilan varaaminen kulmaosan yläseinälle.
Kohtuullisella valikoimalla kuvattuja osia on mahdollista varustaa huone kiinteästi ja näkymättömiin asennetuilla verkkojohtimilla yhdellä tai useammalla seinällä tai kattaen kaikki seinät, eikä ainoastaan lattian ja/tai katon 10 rajassa, vaan myös niiden välillä kohdissa, joissa kotelot voivat muodostaa esimerkiksi seinäpinnoitteiden rajat. Samalla tavoin on mahdollista sijoittaa koteloita pystysyyn-taisina lattian ja katon välille.
Kukin kotelo-osa on varustettu useisiin kohtiin sen pi-15 tuudelle sijoitetuilla kojerasioilla, joista seuraavassa kuvataan eri sovellusmuotoja, ja siten tulee mahdolliseksi asentaa ja kytkeä yksinkertaisesti kiinteitä kalusteita, esimerkiksi pistorasioita, valokatkaisijoita tai muita sähköisiä liitäntöjä, mihin tahansa, yhteen tai useampaan 20 suuresta määrästä eri kohtia tai siirtää aikaisemmin asennettuja kalusteita, jos tarvetta ilmenee.
Kuvioissa 2-9 kuvatussa sovellutusmuodossa sylinterimäi-set kosketinkappaleet 18 ja 19 puristetaan sisään rakennet-... tujen johtimien 16 ja 17 päälle, kuten on kuvattu kuviossa ’·" ^25 7, ja jos katsotaan tarpeelliseksi vahvistetaan juottamal la, kussakin kojerasin sijaintikohdassa. Eräässä tavassa : '· tuottaa kotelo-osia kaupallisina tuottiena kosketinpalat puristetaan johtimien 16 ja 17 päälle ennen, kuin ne juok-sutetaan onteloihin 2 ja 4 kohdistamalla imu onteloihin 30 toisessa päässä, kun johtimet tuodaan onteloihin toisesta päästä. Yksi tai useammat kosketinpaloista voidaan sen jäl-: keen pitää oikeassa kohdassa haarukkamaisten pidikkeiden 20 ja 21 avulla, jotka työnnetään sisään kotelo-osan takaseinässä olevista raoista ja kytkeytyvät rengasmaisiin ‘ 35 uriin 22 ja 23 sylinterimäisissä kosketinpaloissa 18 ja 19, : kuten on kuvattu kuvioissa 7, 8 ja 9.
• · 8 87710
Kuhunkin kojerasiakohtaan voidaan asentaa kiinteä kaluste. Kuvioissa 3 ja 4 sellaisena kalusteena on kuvattu kaksoispistorasia 24, jossa on kytkimet 25 ja 26. Pistorasian kosketinholkit 27 ja 28 kytketään taaksepäin suuntau-5 tuvilla haarautuvilla kosketinjaloilla 29, jotka on sijoitettu vinoon ja voidaan työntää vinossa oleviin rakoihin 31 ja 32 kotelo-osan etuseinässä, jolloin ne tarttuvat sylinteri-mäisiin kosketinpaloihin 18 ja 19, jonka jälkeen pistorasia kiinnitetään seinään ruuvin 33 avulla, joka kulkee reiässä 10 34 läpi kotelo-osan väliontelon 3 alueelta.
Kun kojerasiaa ei käytetä, raot 31 ja 32 peitetään liukuvalla kannella 35, joka kiinnitetään seinään ruuvin 36 avulla, joka kulkee reiän 34 läpi, kuten on kuvattu kuviossa 2 oikealla.
15 Kun kojerasiaa on tarkoitus käyttää, liukuva kansi 35 työnnetään sivuun, kuten on kuvattu kuviossa 2 vasemmalla.
Se kiinnitetään uuteen paikkaansa sijoittamalla ruuvi toiseen reikään, jota osoittaa numero 37 oikealla olevalle ko-jerasialle. Tämän jälkeen pistorasia voidaan asentaa aikai-20 semimn kuvatulla tavalla.
Kuviot 10 ja 11 kuvaavat keksinnön erään muunnellun sovellutusmuodon mukaista kotelo-osan tuotantovaihetta. Nämä kuviot esittävät koteloa, joka vastaa kuvion 1 kotelo-osaa 1 urat 5 ja 6 jätettyinä pois kuvauksen yksinkertaistamiseksi. '·' 25 Kohdassa, joka on määrä varustaa kojerasialla alueilta 38 ja 39 on poistettu kotelon etu- ja takaseinäosat esimerkiksi jyr-: '·· simällä niin syvälle, että pituussuuntaiset ontelot 2, 3 ja 4 paljastuvat. Täten tulee mahdolliseksi kiinnittää kosketin-: palat sisään rakennettuihin johtimiin valmistusprosessissa :Y;30 sen jälkeen, kun ne on sijoitettu onteloihin, ja niin muodoin voidaan käyttää kosketinpaloja, joita ei voida, tai voi-: daan vain vaivoin, liikuttaa pituussuuntaisesti onteloiden läpi palojen saamiseksi oikeisiin kohtiin, jotta niihin voidaan kytkeytyä kotelon etupuolelta. Sen jälkeen, kun tällai-35 set kosketinpalat on asennettu johtimilla oikeisiin kohtiin pois leikatuilla alueilla, nämä alueet voidaan peittää etu- 9 87710 ja takakappaleen avulla, jotka puristetaan ja liitetään yhteen kotelorakenteen pienamaisia osia vasten profiilin sulkemiseksi siten pysyvästi. Suunnittelemalla etukappale sopivasti voidaan kotelon etupuolelta päästä erilaisilla tarttuvilla kosketus-5 liitoksilla kytkeytymään sisään rakennettuihin johtimiin.
Eräs esimerkki kotelo-osasta, joka sopii valmistettavaksi juuri kuvatulla menetelmällä, on kuvattu kuvioissa 12-16.
Tässä esimerkissä etukappale 40, kuvioissa 12 ja 13, on 10 konstruoitu siten, että sen takapinnassa on lyhyet tapit 41a, jotka kytkeytyvät ohjausreikiin 42 kotelo-osan etupinnassa pois leikatun alueen 38, kuvio 10, molemmin puolin sekä pitkät tapit 41b, jotka voidaan työntää kotelo-osan reikien 43 läpi takakappaleen 45 reikiin 44 ja sitten liittää kuumenta-15 maila takakappaleen 45 takapintaan. Kotelo-osa on nyt pysyvästi suljettu pois leikattujen alueiden kohdalta, ja etukappale ja takakappale muodostavat kotelo-osan etuseinään ja takaseinään yhtyvät osat.
Ennenkuin etukappale 40 ja takakappale 45 voidaan pu-20 ristaa yhteen ja liittää toisiinsa kuvatulla tavalla, sähköisesti johtava liitinelin 47, kuviot 16 ja 17, puristetaan kiinni molempiin johtimiin. Liitinelimessä 47 on kiristysruu-vi 48 elimen puristamiseksi kiinni johtimeen 46 ja lisäksi kiristysruuvi 49, jossa on eristetty kanta 50 ja jolla lait-'-’25 teen ollessa lopullisesti koottuna eristetyn ulkoisen johtimen 52 kuorittu pää 51 voidaan puristaa elimen 47 muodostamaan liitinläpivientiin 53.
Kun etukappale 40 ja takakappale 45 puristetaan yhteen ' : kotelon pienoja vasten, johtimet 46 asettuvat takakappaleen " 30 45 sisäpinnassa oleviin tukihahloihin, kun kiristysruuvin 49 eristetty pää 50 työntyy etukappaleen 40 reikään, jota ympäröi kaulus 55. Tässä asennossa etukappaleessa 40 olevat kaksi vinoa kytkentäläpivientiä 56 yhtyvät liitinelinten 47 läpi-vienteihin 53.
♦ • · 10 8 7 7 1 0
Kun kaikki kotelo-osan kojerasiat on tehty valmiiksi kuvatulla tavalla, kotelo-osa on valmis myyntiin.
Kun tällaisista kotelo-osista koostuva kotelojärjestelmä on asennettu seinälle, kalusteet, joisas on eristetyt 5 liitäntäjohtimet 52, voidaan asentaa minkä tahansa kojera- sian kohdalle kuorimalla eriste johtimien päistä 51, viemällä nämä kytkentäläpivientien 56 kautta liitinelimen 47 läpivienteihin 53 ja kiristämällä ruuvit 49, jonka jälkeen kaluste voidaan kiinnittää seinään kojerasian yli.
10 Kuviot 18 ja 19 kuvaavat sopivaa menetelmää, jolla kotelo-osa voidaan sulkea päistään liitintulpilla, missä yhteydessä viitataan myös kuvioihin 20-24.
Näissä kuvioissa kuvattu liitintulppa sisältää eristävän rungon 57, jossa on etulevy 58 ja kolme taaksepäin suun-15 tautuvaa haaraa 59, 60 ja 61, jotka sopivat vastaavasti pi tuussuuntaisten onteloiden 2, 3 ja 4 suuaukkoihin. Rungossa 57 on kaksi pituussuuntaista läpivientiä 62 ja 63, jotka ulottuvat rungon 57 etupinnasta vastaavasti haarojen 59 ja 61 läpi. Kummankin läpiviennin 62 ja 63 tehtävänä on ottaa vas-20 taan vastaavasti liitinholkki 64 ja 65. Ylempi liitinholkki 64 on kuvattu kuvioissa 21-23, ja alempi liitinholkki 65 on sen kanssa identtinen, vaikkakin vaakatason suhteen käänteinen. Etupäässään hoikissa 64 on ylöspäin suuntautuva ulo-keosa 66, joka on sovitettu kytkeytymään läpiviennissä 62 2'5 olevaan rajoitinpintaan (ei ole esitetty). Hoikin 64 etuosa puoliväliin asti on jaettu väliseinän 67 avulla kahteen osaan, jolloin muodostuu kaksi pystysuuntaista rakoa 68 ja 69. Ruuvien 70 ja 71 tarkoituksena on vastaavasti puristaa yhdys-johtimen 72 kuorittu pää väliseinää 67 vasten ja sisään ra-- ‘30 kennetun johtimen 16 pää hoikin 64 vastakkaista seinää vas ten, kuten on esitetty kuviossa 24.
Eristävän rungon 57 keskimmäissä haarassa 60 on reikä 73 ruuvia 74 varten, jonka avulla haaran materiaalia, sen jälkeen kun liitintulppa on työnnetty kotelo-osan päähän, 35 voidaan laajentaa liitintulpan pitämiseksi lujasti paikal laan kitkan avulla.
li 8771 0
Kuvatussa sovellutusmuodossa sisään rakennetut joh-timet on konstruoitu siten, että niissä on joustavat osat 75, jotka on muodostettu kuljettamalla kumpikin johdin siksak-reittiä aaltoilevan jousen 77, joka on esimerkiksi 5 berylliumpronssia, lomittain olevien reikien 76 läpi. Täl laiset joustavat osat ovat hyödyksi hyvin pitkien kotelo-osien tapauksessa, koska sisään rakennettuihin johtimiin voi kohdistua huomattava vetojännitys, jos kotelo-osaa taivutetaan kuljetuksen tai käsittelyn aikana. Lyhyemmissä 10 kotelo-osissa joustaviksi muokattuja osia ei tarvita.
Jos johtimet 16 ja 17, joihin on kiinnitetty oikeisiin kohtiin kosketinpalat 18 ja 19 kojerasioita varten, työnnetään valmistusprosessissa pituussuuntaisiin onteloihin 2 ja 4 kotelo-osan toisesta päästä, kuten on kuvattu viitaten 15 kuvioiden 2-9 sovellusmuotoon, johtimet voidaan tuossa pääs sä työntää edeltä käsin rakoihin 68 ja puristaa holkkeihin 64 ja 65 kiristysruuveilla 71 yksinkertaisesti käyttämällä ruuvitalttaa. Samaa menettelyä voidaan käyttää kotelo-osan toisessa päässä, jos johtimissa on joustavat osat 75, niin 20 että johtimien päät voidaan vetää ulos kotelo-osan onteloi- den päistä, kun ruuvit 71 kiristetään. Muutoin kiristysruu-veihin 71 päästään käsiksi sen jälkeen, kun liitintulppa on työnnetty paikalleen, kotelo-osan etuseinässä olevien reikien 78 ja eristävässä rungossa 57 olevien reikien 79 25 kautta.
Kotelo-osan etuseinässä ja eristävässä rungossa 57 vastaavasti vielä olevat reiät 80 ja 81 mahdollistavat sen, että päästään käsiksi kiristysruuveihin 70, joiden avulla yhdys johtimet 72 voidaan puristaa kiinni rakoihin 69, kun . .*30 kotelojärjestelmää asennetaan huoneeseen ja käytetään kuva tun tyyppisillä liitintulpilla varustettuja kotelo-osia.
. . Kun kuvattua tyyppiä olevia liitintulppia käytetään kuvioiden 2-9 sovellutusmuodon yhteydessä, nämä liitintul-pat saattavat riittää pitämään sisään rakennetut johtimet 35 16 ja 17 paikallaan siten, että kosketinpalat ovat oikeissa 12 87 71 0 kohdissa rakojen 31 ja 32 takana kosketinpalojen pituuden ollessa valittu siten, että niiden sijainti rakojen suhteen ei ole kriittinen. Suhteellisen pitkissä kotelo-osissa on kuitenkin suositeltavaa käyttää pidikkeitä 20 ja 21, kuten 5 on kuvattu viitaten kuvioihin 7-9 vähintään yhden kosketin-palaparin 18 ja 19 pitämiseksi tarkasti kohdallaan.
Kuvio 25 kuvaa liitinosan 82, jota voidaan käyttää yhdessä tai useammassa vierekkäisten kotelo-osien välisessä liitoksessa. Liitinosa 82 sisältää eristävää materiaalia ole-10 van lyhyen rungon 83, johon on upotettu sähköisesti johtavaa materiaalia olevat liuskat, jotka muodostavat tapit 84 rungon molempiin päihin. Kun käytetään liitinosaa, tapit 84 työnnetään liitintulpan rakoihin 69 kahden kotelo-osan yhteen liitettävissä päissä ja puristetaan rakoihin ruuvien 70 15 avulla. Liukuva kansiosa 85 työnnetään sitten paikalleen peittämään runko 83 liitoskohdassa ja kiinnitetään seinään ruuvin 86 avulla, joka kulkee rungon reiän 87 kautta.
Vierekkäisten kotelo-osien sisään rakennetut johtimet voidaan vaihtoehtoisesti liittää toisiinsa irralisten eris-20 tettyjen johtimien avulla, jotkap uristetaan rakoihin 69, kuten on kuvattu aikaisemmin kuvioon 24 viitaten.
Kuvio 27 esittää päätyosaa 88, joka on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun seinää pitkin vedetyn kotelon päähän ei enää kytketä lisää kotelojärjestelmän osia. Kuten ' 25 nähdään, päätyosa 88 on hyvin samanlainen kuin kuviossa 1 ..... esitetty kulmaosa 8 poikkeuksena se, että kulmaosan toinen haara on korvattu tasaisella seinällä 89, joka on samassa ta sossa liukuvan kannen (ei ole esitetty), joka vastaa kuvion 1 liukuvaa kantta 7, etuseinän kanssa. Päätyosa voidaan ; ; 30 kiinnittää seinään ruuvin 90 avulla.
"-* Päätyosan 88 yläpinnassa on neliön muotoinen aukko (vastaa aukkoa 14 kuviossa 1), joka on suljettu tulpan 91 avulla. Tässä muodossa päätyosaa käytetään silloin, kun siihen liittyvän kotelo-osan sisään rakennettuja johtimia ei 35 ole tarkoitus kytkeä ulkoisiin johtimiin. Jos toisaalta täl-lalinen kytkentä tehdään, tulppa 91 voidaan poistaa ja is 8771 0 välikappale kytkeä neliön muotoiseen aukkoon. Eräs välikappaleen muoto on esitetty kuviossa 28. Se sisältää alemman osan 93, jonka poikkileikkaus on neliö, ja ylemmän osan 94, jonka poikkileikkaus on koImikulmainen huoneen nurkkaan sopivan 5 kolmikulmaisen putken tai kotelon vastaanottamista varten. Tällaiseen kolmikulmaiseen putkeen tai koteloon voidaan sijoittaa eristetyt johtimet, jotka kytketään kotelo-osan sisään rakennettuihin johtimiin ja joiden tehtävänä on yhdistää nämä esimerkiksi kattoon asennettujen kotelo-osien sisään rakennet-10 tuihin johtimiin tai verkkokytkimeen.
Kuvion 28 välikappaletta voidaan käyttää myös kuvion 1 kulmaosan 8 yhteydessä. Alan asiantuntijoille on selvää, että voidaan käyttää muita välikappaleen muotoja, jos halutaan esimerkiksi käyttää kolmikulmaisen sijasta litteää putkea tai 15 koteloa ulkoisille johtimille.
Esimerkki
Kuvio 29 kuvaa, kuinka tietty kotelopituus, esimerkiksi huoneen nurkasta toiseen, voidaan rakentaa kahdesta pääty- tai kulmaosasta 88 tai 8, yhdestä kotelo-osasta 1 ja kahdesta liu-20 kuvasta kannesta 7.
Eri mittoja merkitään kuviossa 29 seuraavasti: a = katettavan seinän pituus, b = kotelo-osan pituus, c = päätyosan tai kulmaosan toisen haaran pituus, ..25 d = kotelo-osan ja pääty- tai kulmaosan väliin jäävän aukon leveys, e = kotelo-osan jal iukuvan kannen päällekkäin olevan : " osan pituus ja ...: f = liukuvan kannen pituus.
.‘3*0 Esimerkissä voidaan soveltaa seuraavia ehtoja: ' c = 50 mm, d = minimi 50 mm ja e = minimi 50 mm.
Katettavan seinän eri pituuksille voidaan nyt koota 35 kotelojärjestelmä standardiosista seuraavan taulukon mukai sesti: 14 87710
Kotelo-osan Liukuvan kannen
Seinän pituus pituus pituus ä Γ f 5 0^7 - 0,9 ra 500 mm 250 mm 0 9 - Ij2 m 500 mm 400 mm 1 2 - 1^7 m 1000 mm 400 mm 1^7 - 2,2 m 1500 mm 400 mm 2 2 - 2,7 m 2000 mm 400 mm 10 27 - 3,2 m 2500 mm 400 mm 3^2 - 3,7 m 3000 mm 400 mm 3 7 . 4 2 3500 mm 400 mm
Aj2 - 4,7 m 4000 non 400 mm 4 7 - 5,2 m 4500 mm 400 mm 15 5^2 - 5,7 m 5000 mm 400 mm 5?7 - 6,2 m 5500 mm 400 mm 5^2 - 6^7 m 5000 mm 400 mm
Samalla tavoin voidaan kattaa seinäpituudet 6,7 -20 12,7 m, jos yhdistetään kaksi kotelo-osaa 1 kuvion 25 lii- tinosan 82 ja siihen liittyvän kuvion 26 kannen 85 avulla, ja seinäpituudet 18,7 metriin asti kolmella yhdistetyllä kotelo-osalla jne., ja samanlaiset taulukot voidaan laatia sopivien kokoonpanojen määrittämiseksi kussakin yksittäises-'25 sä tapauksessa.
Jos kuluttaja toisaalta haluaisi rakentaa kotelojär-jestelmän kotelo-osista, joiden pituus ei ylitä vaikkapa 3000 mm:iä, seinäpituudet 3,7 - 6,7 m voidaan kattaa käyttämällä kahta kotelo-osaa 1, joiden pituudet ovat alueella 30 500 mm - 3000 mm ja jotka on yhdistetty liitinosien 82 avul la, jne.
Vaikkapa keksintö on kuvattu viitaten erityisesti sen käyttöön kaksijohtimisissa sähköjärjestelmissä, on helppo : ymmärtää, että keksintöä voidaan yhtä hyvin soveltaa kolmi- 35 johtamisiin sähköjärjestelmiin, signaali johto järjestelmiin tai yhdistettyihin verkko- ja signaalijohtojärjestelmiin.
Claims (7)
1. Kotelojärjestelmä sähköisten verkko- ja/tai signaali johtimien asentamiseksi seinäpinnoille sanotun kote-5 lojärjestelmän sisältäessä pääosanaan eristävää materiaa lia olevan kotelon (1), jossa on vähintään kaksi pituus-suuntaista onteloa (2, 4) johtimien (16, 17, 46) sovittamiseksi niihin, tunnettu siitä, että se sisältää erilaisiin kiinteisiin mittoihin valmistettuja, yhtenäisiä, 10 pysyvästi suljettuja, profiloituja kotelo-osia (1), joissa on sisään rakennetut johtimet (16, 17, 46), kunkin tällaisen kotelo-osan ollessa varustettu useilla sisään rakennetuilla kojerasioilla (18-21, 31, 32, 35; 47-50, 56), joita on sijoitettu kotelo-osan koko pituudelle ja joista kukin 15 mahdollistaa ulkoisten johtimien tai kalusteiden kytkemisen varmalla, tarttuvalla kosketusliitoksella sisään rakennettuihin johtimiin, kotelojärjestelmän sisältäessä edelleen liukuvat kansiosat (7), jotka on profiloitu kytkeytymään kotelo-osan profiiliin ja sovitettu kiinnitettäviksi sei-20 nään kohdissa, joissa ne peittävät täysin vierekkäisten kotelo-osien tai kotelo-osan ja viereisen päätyosan (88) tai kulmaosan (8) väliin jäävät aukot, sanottujen päätyosien ja kulmaosien profiilin ollessa sama kuin kotelo-osan profiili kansiosan liukuvaa kytkeytymistä varten. .25
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kotelojärjestelmä, tunnettu siitä, että kukin kotelo-osa on suljettu molemmista päistää liitintulpalla, joka sisältää eristävää materiaalia olevan rungon (57), jonka haarat (59, 61) kytkeytyvät kotelo-osan pituussuuntaisten onteloiden (2, 4) '.30 suihin, sanotun eristävän rungon sisältäessä läpiviennit ' : (62, 63) liitinholkkeja (64 ,65) varten, joihin kytketään sisään rakennetut johtimet (16, 17) ja jotka soveltuvat vastaanottamaan yhdysjohtimet (72) tai liitintapit (84).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kotelojärjestelmä, ; 35 tunnettu siitä, että kotelo-osan (1) kojerasia si sältää kuhunkin sisään rakennettuun johtimeen (16, 17) asen- ie 8771 0 netut kosketinpalat (18, 19) kotelo-osan etuseinässä olevien rakojen (31, 32) takana sekä liukuvan kannen (35), joka on sovitettu kiinnitettäväksi seinään kohdassa, jossa se peittää sanotut raot, ja irrotettavaksi ja vedettäväksi sivuun, 5 jotta kalusteessa (24) olevat erityiset liitintapit (29, 30) voidaan työntää sanottujen rakojen läpi kytkeytymään ja tekemään kosketus sanottuihin kosketinpaloihin (18, 19).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kotelojärjestelmä, tunnettu siitä, että kojerasia sisältää kunkin joh- 10 timen päälle puristetut kosketinpalat (47) kunkin kosketin-palan ollessa varustettu pituussuuntaisella liitinläpivien-nillä (53) ja kiristysruuvilla (49) ulkoisen johtimen (52) pään (51) puristamiseksi läpivientiin sanotun etuseinän rakenteen sisältäessä sen läpi pienessä kulmassa kulkevat 15 kytkentäläpiviennit (56), jotka yhtyvät sanottuihin liitin-läpivienteihin (53) mahdollistaen siten ulkoisen johtimien viemisen kytkentäläpivientien läpi niiden vapaiden päiden sijoittamiseksi liitinläpivienteihin ja puristamiseksi niihin kiinni kunkin kiristysruuvin (49), jossa on eristävää 20 materiaalia oleva kanta, ulottuessa sanotun etuseinän reiän läpi ja kannan sijoittuessa esiin työntyvän kauluksen (55) sisään, joka ympäröi sanottua reikää.
5. Menetelmä patenttivaatimuksen 3 mukaisen kotelo-järjestelmän kotelo-osan valmistamiseksi, tunnettu -"":25 siitä, että se sisältää vaiheet, joissa asennetaan kosketin palat (18, 19) kullekin johtimelle (16, 17) välein, jotka vastaavat kotelo-osan (1) kytkentärakojen (31, 32) välejä, : sekä työnnetään johtimia (16, 17) vastaaviin kotelo-osan pituussuuntaisiin onteloihin (2, 4) niiden toisesta pääs-• 30 tä, kunnes kosketinpalat tulevat oikeisiin kohtiin kytken- • · tärakojen takana.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, . ; tunnettu siitä, että kotelo-osan (1) pituussuun taisten onteloiden (2, 4) toiseen päähän kohdistetaan imu •. 35 edistämään kosketinpaloilla varustettujen johtimien (16, 17) työntämistä onteloiden toisesta päästä kotelo-osan pituus-suuntaisten onteloiden läpi. 17 8771 0
7. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen kotelojärjestelmän kotelo-osan valmistamiseksi, tunnettu siitä, että se sisältää vaiheet, joissa: tuotetaan pelkkä kotelo (1), jolla on haluttu poik-5 kileikkauksen muoto ja haluttu pituus, leikataan halutuista kojerasioiden kohdista kotelon etuseinä ja takaseinä pois syvyyteen, jossa johtimia varten olevat ontelot (2, 4) paljastuvat, sijoitetaan johtimet (46) onteloihin (2, 4) kotelon koko 10 pituudelle, asennetaan kosketinpalat (47) johtimille onteloiden pal jastetuissa kohdissa, sijoitetaan etukappale (40) ja takakappale (45) kuhunkin kotelon kohtaan, josta etuseinä ja takaseinä on leikat-15 tu pois, sekä puristetaan ja liitetään sanotut etu- ja takakappaleet (40, 45) pysyvästi yhteen kotelon pois leikatuille alueille (38, 39) jäljelle jääneitä osia vasten sanotun etukappaleen ollessa rakennettu sillä tavoin, että 20 se mahdollistaa ulkoisten johtimien tai kalusteiden kytkemisen tarttuvalla kosketusliitoksella kotelon onteloihin sijoi tetuille johtimille asennettuihin kosketinpaloihin. n » 18 8771 0
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK84787 | 1987-02-19 | ||
DK084787A DK84787D0 (da) | 1987-02-19 | 1987-02-19 | Listesystem til foering af elektriske stroemforsynings- og/eller svagstroemsledere |
DK8800030 | 1988-02-18 | ||
PCT/DK1988/000030 WO1988006361A1 (en) | 1987-02-19 | 1988-02-18 | Casing system for the laying of electrical supply and/or signal conductors, and method of making a casing section |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI884719A FI884719A (fi) | 1988-10-13 |
FI884719A0 FI884719A0 (fi) | 1988-10-13 |
FI87710B FI87710B (fi) | 1992-10-30 |
FI87710C true FI87710C (fi) | 1993-02-10 |
Family
ID=8098223
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI884719A FI87710C (fi) | 1987-02-19 | 1988-10-13 | Inkapslingssystem foer montering av naet- och/eller signalledare samt foerfarande foer tillverkning av inkapslingsdelar |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5007853A (fi) |
EP (1) | EP0308434B1 (fi) |
JP (1) | JPH01502314A (fi) |
AT (1) | ATE89104T1 (fi) |
DE (1) | DE3880771T2 (fi) |
DK (2) | DK84787D0 (fi) |
FI (1) | FI87710C (fi) |
NO (1) | NO171938C (fi) |
WO (1) | WO1988006361A1 (fi) |
Families Citing this family (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
IE910299A1 (en) * | 1990-02-21 | 1991-08-28 | Olsen Axel | Casing system for the laying of electrical supply conductors |
SE9201687L (sv) * | 1992-06-01 | 1993-12-02 | Idealplast Ab | Elektrisk installationsanläggning jämte minikontakt och elektrisk uttagsanordning för densammma |
US5226724A (en) * | 1992-06-17 | 1993-07-13 | Kanarek Shepard S | Modular, user-installed, surface-mounted, fluorescent lighting system |
FR2738960B1 (fr) * | 1995-09-18 | 1997-11-28 | Planet Wattohm Sa | Embout, pour goulotte de cheminement de conducteurs electriques |
ITPD980112A1 (it) * | 1998-05-11 | 1999-11-11 | Fincantieri Cantieri Navali It | Procedimento per la realizzazione di impianti elettrici in ambienti prefabbricati, quali cabine e relativo prodotto intermedio |
NL1012904C2 (nl) * | 1999-08-25 | 2001-02-27 | Attema Kunststoffenind | Inrichting en werkwijze voor het aanbrengen van geleiders langs een plafond. |
AR040778A1 (es) | 2002-08-06 | 2005-04-20 | Glaxo Group Ltd | Anticuerpos alterados o fragmentos funcionales que se unen a mag (glicoproteina asociada a mielina). |
GB0306309D0 (en) | 2003-03-19 | 2003-04-23 | Glaxo Group Ltd | Method of treatment |
US7205487B1 (en) | 2006-03-02 | 2007-04-17 | Pent Technologies, Inc. | Method and apparatus for attaching conduit to flexible sleeving |
GB201306674D0 (en) * | 2013-04-12 | 2013-05-29 | Rolls Royce Plc | Rigid Raft for a Gas Turbine Engine |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2284837A (en) * | 1939-12-19 | 1942-06-02 | Pierce John B Foundation | Interconnector means |
US2450908A (en) * | 1944-08-02 | 1948-10-12 | Pierce John B Foundation | Conduit receptacle |
US2611800A (en) * | 1950-03-08 | 1952-09-23 | Carl A Naughton | Wiring system of conductors permanently embedded in insulation |
NL6602971A (fi) * | 1966-03-08 | 1967-09-11 | ||
SE356405B (fi) * | 1972-04-06 | 1973-05-21 | K Goethberg | |
DE3048828A1 (de) * | 1979-12-29 | 1981-10-01 | Matsushita Electric Works Ltd., Kadoma, Osaka | Stromzufuhrschiene |
GB2087168B (en) * | 1980-10-28 | 1985-01-30 | Electrak Int Ltd | Electrical distribution system |
-
1987
- 1987-02-19 DK DK084787A patent/DK84787D0/da not_active Application Discontinuation
-
1988
- 1988-02-18 EP EP88901818A patent/EP0308434B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1988-02-18 AT AT88901818T patent/ATE89104T1/de not_active IP Right Cessation
- 1988-02-18 DE DE88901818T patent/DE3880771T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1988-02-18 JP JP63501986A patent/JPH01502314A/ja active Pending
- 1988-02-18 WO PCT/DK1988/000030 patent/WO1988006361A1/en active IP Right Grant
- 1988-10-11 DK DK566488A patent/DK163854C/da not_active IP Right Cessation
- 1988-10-13 FI FI884719A patent/FI87710C/fi not_active IP Right Cessation
- 1988-10-14 NO NO884579A patent/NO171938C/no unknown
-
1990
- 1990-02-21 US US07/483,983 patent/US5007853A/en not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI87710B (fi) | 1992-10-30 |
FI884719A (fi) | 1988-10-13 |
JPH01502314A (ja) | 1989-08-10 |
NO171938C (no) | 1993-05-19 |
DE3880771T2 (de) | 1993-12-09 |
DK163854C (da) | 1992-08-31 |
FI884719A0 (fi) | 1988-10-13 |
US5007853A (en) | 1991-04-16 |
DE3880771D1 (de) | 1993-06-09 |
DK163854B (da) | 1992-04-06 |
EP0308434A1 (en) | 1989-03-29 |
NO884579L (no) | 1988-12-16 |
ATE89104T1 (de) | 1993-05-15 |
NO884579D0 (no) | 1988-10-14 |
EP0308434B1 (en) | 1993-05-05 |
WO1988006361A1 (en) | 1988-08-25 |
DK566488A (da) | 1988-10-11 |
NO171938B (no) | 1993-02-08 |
DK84787D0 (da) | 1987-02-19 |
DK566488D0 (da) | 1988-10-11 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US6492594B1 (en) | Modular electric conductor and system | |
FI87710C (fi) | Inkapslingssystem foer montering av naet- och/eller signalledare samt foerfarande foer tillverkning av inkapslingsdelar | |
US6777611B2 (en) | Switch/power drop unit for modular wiring system | |
US20040040235A1 (en) | Baseboard with wire-containing channel | |
KR980012715A (ko) | 두 전기 케이블의 신속한 상호연결을 위한 방법 및 장치 | |
DE3483112D1 (de) | Elektrischer koaxialverbinder fuer koaxialkabel mit mehrfachem aussenleiter. | |
DE69713200D1 (de) | Elektrische Verbinderanordnung mit Koaxialkabel mit gewelltem Aussenleiter | |
US3659247A (en) | Modular conductor system | |
EP1956688B1 (en) | Concealed and preferably leaktight electrical butt joint for prefabricated lengths of electrical ducting, preassembled with one of the lengths. | |
KR19990022023A (ko) | 표면실장형 다용도 배선 | |
DE69709580D1 (de) | Elektrischer Schneidklemmenverbinderanordnung mit Kabelklemmvorrichtung | |
TW434954B (en) | Method for terminating conductors | |
FR2552272B1 (fr) | Cable electrique coaxial rayonnant | |
GB2404097A (en) | Wall Mounted Electrical Connector Module | |
IE51808B1 (en) | Electrical connector devices particularly for office furniture | |
EP1965477B1 (en) | Modular system for forming preassembled elbow, T, X or flexible connection joints for prefabricated sections of electrical ducting. | |
CN103872631A (zh) | 一种快速布线系统 | |
US3839696A (en) | Connector for electric installation systems | |
EP0198242A3 (en) | Connecting pole for wiring multipole electrical connectors and connector strips or the like by the clamping and cutting technique | |
CN221885396U (zh) | 绝缘支架以及电力电缆模块化连接装置 | |
FR2725841B1 (fr) | Connecteur electrique male | |
GB2097199A (en) | Electrical socket | |
JPH0139408Y2 (fi) | ||
CN210577638U (zh) | 插接型动力及照明双回路母线槽 | |
CN115441275A (zh) | 一种安装厚度可调的一体墙壁接电系统 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: OLSEN, AXEL |