FI87167C - Foer ett fordon avsett dragkroksuppsaettning med en loestagbar dragkrok - Google Patents
Foer ett fordon avsett dragkroksuppsaettning med en loestagbar dragkrok Download PDFInfo
- Publication number
- FI87167C FI87167C FI906235A FI906235A FI87167C FI 87167 C FI87167 C FI 87167C FI 906235 A FI906235 A FI 906235A FI 906235 A FI906235 A FI 906235A FI 87167 C FI87167 C FI 87167C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- towbar
- fastening
- body part
- longitudinal direction
- tow hitch
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B60—VEHICLES IN GENERAL
- B60D—VEHICLE CONNECTIONS
- B60D1/00—Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices
- B60D1/48—Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices characterised by the mounting
- B60D1/52—Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices characterised by the mounting removably mounted
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Transportation (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Body Structure For Vehicles (AREA)
Description
87167
Ajoneuvon vetokoukkusovitelma, jossa on irrotettava veto-koukku
Ajoneuvon vetokoukkusovitelma, jossa on irrotettava veto-5 koukku asuntovaunun, peräkärryn tai vastaavan perässä vedettävän laitteen kytkemiseksi ajoneuvoon, joka käsittää : mainitun vetokoukun, jonka runko-osaan on toi-10 saalta järjestetty kiinnityselimet vetokoukun kiinnittämiseksi irrotettavasti ajoneuvon yhteyteen ja toisaalta vetokuula tai vastaava, jolloin runko-osan mainitut kiinnityselimet sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan runko-osan 15 pituussuunnassa ja kiinnitysrungon, joka käsittää vapaalta sisämi-taltaan oleellisesti mainitun runko-osan vastaavaa ulkomittaa vastaavan kotelo-osan, johon on järjestetty mainittujen kiinnityselimien vasta-20 elimet sekä elin mainitun runko-osan tukemiseksi, joka kiinnitysrunko on kiinnitetty ajoneuvon yhteyteen, . jolloin vetokoukun ja kiinnitysrungon sisäkkäin sijoitta-‘2.5 misen jälkeen, jolloin vetokoukun pituussuunta poikkeaa oleellisesti kiinnitysrungon pituussuunnasta, on niiden kiinnittyminen toisiinsa vetokoukkusovitelman käyttöasen-toon saattamiseksi järjestetty ainakin toista mainittua pituussuuntaa oleellisesti yhdessä suunnassa muuttamalla, * 30 jonka jälkeen mainitun käyttöasennon aikaansaamiseksi vetokoukku ja kiinnitysrunko ovat lukittavissa toisiinsa pituussuuntien yhtyessä, jolloin ainakin osa runko-osasta ja mainittu elin runko-osan tukemiseksi sekä kiinnityselimet ja vastaelimet ovat yhteydessä toisiinsa, ja jolloin -•35 mainittujen vetokoukun ja kiinnitysrungon irrottaminen toisistaan on järjestetty päinvastaisessa järjestyksessä tapahtuvaksi.
2 87167
Ratkaisuna irrotettava ja lukittava vetokoukku on aikaisemmin tunnettu esim. suomalaisista patenttijulkaisuista 63187 ja 74657 sekä US-patenttijulkaisusta 2,622,892.
5
Patenttijulkaisussa 63187 on esitetty monimutkaisen vipu-mekanismin avulla irrotettava ja lukittava vetokoukku, jossa vetokoukku on tuettu pidätyslaitteeseen pystysuunnassa kolmessa tuentakohdassa, jotka sijaitsevat välimat-10 kan päässä toisistaan vetokoukun pituussuunnassa, muodostaen kolmion kulmapisteet ja jotka tuentakohdat on sivusuunnassa kiinnitetty pidätyslaitteeseen.
Patenttijulkaisussa 74657 on esitetty irrotettava ja 15 lukittava runko-osaan kiinnitettävä vetokoukku, jossa lukitus saadaan aikaan toisaalta vetokoukun pituussuunnassa eri kohdille järjestetyillä kartiomaisilla vastepin-noilla ja toisaalta runko-osaan vastaavasti sijoitetuilla vastepinnoilla sekä epäkeskotapilla.
20
Edellä esitetyistä ensin mainittu ratkaisu on periaatteeltaan ja toteutukseltaan sangen monimutkainen ja useita erilaisia, liikkuviksi nivelöityjä elimiä käsittävä. Tällöin varsinkin pohjoismaisissa olosuhteissa jäätymisestä, •25 likaantumisesta tai vastaavista syistä johtuen julkaisun mukaisen ratkaisun käyttö- ja toimintavarmuus on varsinkin hankalissa olosuhteissa epävarmaa.
Jälkimmäisen julkaisun mukainen ratkaisu on käyttö- ja 30 toimintaperiaatteeltaan yksinkertainen. Tämän ratkaisun heikko kohta on kuitenkin siinä, että vetokoukun ollessa rasitettuna vastepintajärjeste tystä johtuen suurin kuormitus kohdistuu vetokoukun kiilairaisesti kavennetussa päässä olevaan vastepintaan. Tällöin periaatteessa vetokoukku on Ϊ5 kapeimmillaan juuri suurimman rasituksen alueella, jolloin suurista pintajännityksistä johtuen käytännössä tapahtuu vastepintojen kulumista ja sitä kautta rakenteen löystymistä .
3 87167
Molemmille edellä esitetyille ratkaisuille on yhteistä se, että ne käsittävät liikkuviksi nivelöityjä mekanismeja, jotka ovat turvallisuuden kannalta epävarmuustekijöitä. Lisäksi perässä vedettävän laitteen, kuten asuntovaunun 5 tai vastaavan sähköiseksi kytkemiseksi ajoneuvoon edellä esitetyt ratkaisut edellyttävät täysin erillisesti asennettavia laitteita, koska niissä ei ole itsessään soveltuvia kiinnityspintoja.
10 Patenttijulkaisu US-2,622,892 käsittää sovitelman, jossa irrotettava vetokoukku kiinnitetään kiinnitysrunkoon sovittamalla vetokoukun rungossa vetopalloa vastakkaisessa päässä oleva kiinnityskoukku vinossa asennossa kiinnitys-rungossa olevaan sovitusaukkoon, jonka jälkeen vetokoukun 15 rungon pituussuunta käännetään kiinnitysrunkoa vastaavaksi. Tämän jälkeen vetokoukku lukitaan kiinnitysrunkoon lukitusruuvin avulla, jolloin vetokoukun rungon toisessa päässä oleva kiinnityskoukku lukittuu kiinnitysrungossa olevan lukitusaukon reunaan. Tällöin vetokoukkusovitelma 20 saatetaan käyttöasentoon irrotettavan vetokoukun ja kiin-nitysrungon sisäkkäin sijoittamisen jälkeen vetokoukun pituussuuntaa pystysuorassa suunnassa kiinnitysrungon suhteen muuttamalla ja edelleen lopullisen lukittumisen aikaansaamiseksi vetokoukkua kiinnitysrungon pituussuun-•25 nassa liikuttamalla vetokoukun lukitsemiseksi kiinnitys-runkoon ruuvilukitusjärjestelyn avulla.
Edellä mainitussa sovitelmassa vetokoukun liikuttaminen kiinnitysrungon sisässä on epämääräistä ja edellyttää 30 vetokoukun toisessa päässä olevalla kiinnityskoukulla suoritettavaa hapuilua kiinnitysrungossa olevan lukitus-aukon löytämiseksi. Tämän jälkeen lopullinen lukittuminen saadaan aikaan vasta ruuvilukitusjärjestelyllä kiristämällä, jolloin vetokoukkua liikutetaan kiinnitysrungon pi-3'5 tuussuunnassa kiinnityskoukun ja lukitusaukon reunan välisen lukittumisen aikaansaamiseksi. Lisäksi tällaisen sovellutuksen edellyttämän kiinnitysrungon likaantuminen, 4 87167 jäätyminen, ruostuminen tsm. edelleen hankaloittaa sovitellaan käyttöä esimerkiksi sovitusaukon ja lukitusaukon tukkeutumisesta ja käytetyn ruuvilukitusjärjestelyn erittäin todennäköisestä lukkiintumisesta johtuen.
5 Tämän keksinnön mukaisella vetokoukkusovitelmalla, jossa on irrotettava vetokoukku on tarkoituksena saada aikaan ratkaiseva parannus edellä esitettyihin epäkohtiin ja siten kohottaa oleellisesti alalla vallitsevaa tekniikan 10 tasoa. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle vetokoukkusovitelmalle, jossa on irrotettava veto-koukku, on pääasiassa tunnusomaista se, että vetokouk-kusovitelman mainittuun käyttöasentoon saattaminen on järjestetty tapahtuvaksi ainakin toista mainittua pituus-15 suuntaa oleellisesti vaakasuorassa suunnassa kääntökes-kiön, joka muodostuu ainakin osasta kiinnityselimiä ja vastaavista vastaelimistä, ympäri muuttamalla.
Keksinnön mukaisen vetokoukkusovitelman tärkeimpinä etuina 20 voidaan mainita yksinkertaisuus, käyttö- ja toimintavarmuus, jotka asiat varsinkin vaativissa olosuhteissa ovat keskeisiä. Vetokoukkusovitelma on turvallisuuden kannalta nykyisiä ratkaisuja olennaisesti parempi, koska vetokoukun kiinnittyminen ja lukittuminen on järjestetty kiintein .25 elimin ilman kääntyviä jousi-, epäkesko- tai vastaavia mekanismeja. Keksinnön mukaisessa sovitelmassa vetokoukku • · ohjautuu oikeaan asentoonsa varmasti asennusliikkeen tapahtuessa konkreettisen kääntökeskiön ympäri, jonka jälkeen vetokoukku on helposti, sitä liikuttamatta lukit-30 tavissa kiinnitysrunkoon.
Seuraavassa selityksessä keksintöä havainnollistetaan yksityiskohtaisesti samalla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa '35 kuva 1 esittää perspektiivikuvantona erästä sovellutusta vetokoukkusovitelmasta apurunkoon kiinnitettynä, 5 87167 kuva 2 esittää kuvan 1 mukaista vetokoukkusovitelmaa tilanteessa, jossa vetokoukku on irrotettuna, kuva 3 esittää leikkauskuvantona vetokoukun sijoittamis- 5 ta kiinnitysrungon sisään, kuva 4 esittää leikkauskuvantona vetokoukkua vetokouk- kusovitelman käyttöasennon edellyttämässä asennossa, 10 kuva 5 esittää leikkauskuvantona vetokoukkusovitelmaa käyttöasennossaan, ja kuva 6 esittää sivukuvantoa sovellutuksesta, jossa luki- 15 tuselin on jousirakenteinen.
Keksinnön mukainen vetokoukkusovitelma käsittää irrotettavan vetokoukun 1 ja kiinnitysrungon 7. Esitetyssä sovellutuksessa irrotettavan vetokoukun 1 runko-osassa 2 vetokuu-20 lan 2a lisäksi olevat kiinnityselimet 4a käsittävät kaksi runko-osan 2 vastakkaisilla sivupinnoilla, runko-osan 2 pituussuuntaa Kv vastaan kohtisuorassa olevaa pystysuoraa uraa 4al ja yhden, runko-osan 2 sivupinnan ulkopuolelle ulottuvan, runko-osan 2 pituussuuntaa Kv vastaan koh--'25 tisuorassa ja vaakasuorassa suunnassa olevan levyn 4a2.
Kiinnitysrungossa 7 olevat vastaelimet 4b käsittävät mainittujen urien 4al yhteyteen vetokoukkusovitelman 1, 7 käyttöasennossa asettuvat ja vetokoukun 1 pituussuuntaista Kv liikettä rajoittavat tapit 4bl sekä mainitun levyn 4a2 30 yhteyteen asettuvat levyt 4b2, jotka on varustettu vaakasuorassa tasossa vetokoukun 1 liikettä rajoittavalla kiilajärjestelyllä 4d. Kiinnitysrunko 7 käsittää lisäksi mainitussa käyttöasennossa runko-osaa 2 tukevan tukipinnan 4c.
Kuvassa 1 esitetyn vetokoukkusovitelman 1, 7 kiinnitys- runko 7 on kiinnitetty toiminnallisesti vaakasuorassa asennossa ajoneuvon koriin kiinnitettävään erilliseen 35 6 87167 apurunkoon 9, toisaalta kiinnitysrungon 7 toisen pään oleellisesti sulkevalla pohjalevyllä 3 ja toisaalta kiinnitysrungon 7 apurunkoon 9 kohtisuorassa pituussuunnassa Kk toisessa kohdassa sijaitsevalla toisella vastaavansuun-5 täisellä tukilevyllä 5. Kiinnitysrungon 7 kotelo-osan 8 yläosa 8a, alaosa 8b ja toinen sivuosa 8c on valmistettu yhtenäisestä levymateriaalista taivuttamalla tai vastaavasti ja mainittujen pohjalevyn 3 ja tukilevyn 5 välinen kotelo-osan 8 sivuosa on muodostettu kotelo-osaan 8 hitsa-10 tusta erillisestä levystä 11. Vetokoukkusovitelma 1, 7 käsittää lisäksi suojaelimenä toimivan, kääntyvän ja palautus jousella varustetun suojakannen 10, jonka yhteyteen on järjestettävissä sähköistä kytkentää varten ristikytkentä-laite. Vetokoukkusovitelman 1, 7 lukituselimenä toimivan 15 kiilan 4d paikalla pysymisen varmistamiseksi on kiinni-tysrunko 7 varustettu lisäksi mainitun kiilan 4d päälle kääntyvällä varmistuspidäkkeellä 12.
Kuva 1 esittää vetokoukkusovitelmaa 1, 7 käyttöasennossa, 20 jolloin vetokoukku 1 on kiinnitetty kiinnitysrunkoon 7 täysin liikkumattomaksi. Tällöin vetokoukun 1 liikkumista rajoittaa pystysuunnassa kotelo-osan 8 yläosa 8a ja alaosa 8b, sivusuunnassa tapit 4bl, kotelo-osan sivuosa 8c ja kiila 4d ja aksiaalisuunnassa Kv tapit 4bl ja kiila 4d, .-25 jolloin mainittu tukipinta 4c: muodostuu yläosan 8a ja alaosan 8b välisen, kaarevuudeltaan runko-osan 2 ulkohal-kaisijaa vastaavan sivuosan 8c sisäpinnasta.
Kuvassa 2 vetokoukkusovitelman 1, 7 kiinnitysrunko 7 on 30 valmiusasennossa, jolloin palautusjousen vaikutuksesta suojakansi 10 sulkee osan kotelo-osan sivuosasta 8d sekä kiinnitysrungon 7 pään 7'. Esitetyssä sovellutuksessa vetokoukun 1 runko-osa 2 on valmistettu yhtenäisestä poikkileikkaukseltaan pyöreästä ainestangosta ja sen J5 kiinnityselimien puoleinen pää on muotoiltu sen kiinnitys-runkoon 7 sisäänasettamisen mahdollistamiseksi.
7 87167
Kuvat 3, 4 ja 5 esittävät ristikytkentälaitteella 10b varustetun vetokoukkusovitelman 1, 7 käyttöasentoon saattamisen vaiheittain. Kuvan 3 mukaisessa ensimmäisessä 5 vaiheessa vetokoukku 1 on työnnetty kiinnitysrungon 7 sisään siten, että vetokoukun 1 kiinnityselimien puoleisessa päässä ensimmäisenä sijaitseva ura 4al muodostaa vastaavan ensimmäisen tapin 4bl kanssa kääntönivelen P.
10 Kuvassa 4 vetokoukkua 1 on käännetty vaakatasossa siten, että molemmat urat 4al ovat yhteydessä tappeihin 4bl, levy 4a2 vastaavasti levyihin 4b2 ja vetokoukun 1 runko-osa 2 tukipintaan 4c.
15 Kuva 5 esittää vetokoukkusovitelmaa 1, 7 käyttöasennossa, jolloin levyissä 4a2 ja 4b2 oleviin reikiin sijoitetulla kiilalla 4d aikaansaadaan vetokoukun 1 ja kiinnitysrungon 7 lopullinen lukittuminen toisiinsa. Varmistuspidäkkeen 12 tarkoituksena on estää tärinästä tai vastaavasta johtuva 20 kiilan 4d irtoaminen.
Kuva 6 esittää eräänä sovellutuksena vaihtoehtoista lukitus järjestelyä, jossa kiilan 4d sijasta käytetään jousella varustettua lukitusvipua 6. Tällöin vetokoukun 1 ja kiin-.25 nitysrungon 7 lukittuminen ja vapauttaminen tapahtuu lukitusvipua 6 nostamalla.
Vetokoukun 1 irrottaminen kiinnitysrungosta 7 tapahtuu luonnollisesti edellä esitettyyn nähden vastakkaisessa 30 järjestyksessä.
Keksintö ei rajoitu edellä esitettyyn suoritusmuotoon vaan sitä voidaan muunnella huomattavastikin. Esim. kiinnitys-runko voidaan järjestää kaltevassa asennossa kiinnitettä-35 väksi, jolloin kiinnitysrungon pituussuunta muodostaa tietyn kulman vaakasuoraan tasoon nähden ja, jolloin vastaavasti vetokoukun runko-osaan on järjestetty vastaava suunnan muutos. Toisaalta kiinnitysrunko voidaan järjestää 8 87167 alustaansa kääntyvästi kiinnitetyksi, jolloin oleellisesti kiinnitysrungon pituussuuntaa muuttamalla aikaansaadaan vetokoukun ja kiinnitysrungon kiinnittyminen toisiinsa. Luonnollisesti kiinnitysrunko voidaan keksinnön mukaisesti 5 myös järjestää, esitettyyn sovellutukseen nähden kierretyssä asennossa, esimerkiksi toiminnallisesti pystysuorassa suunnassa alustaansa kiinnitetyksi, jolloin vetokoukun kiinnittäminen kiinnitysrunkoon tapahtuu veto-koukkua pystysuorassa suunnassa liikuttamalla, esimerkiksi 10 ylhäältä alaspäin ja, jolloin vetokoukun mainitut kiinni-tyselimet on vastaavasti sijoitettu runko-osan ylä- ja/tai alapinnoille. Vetokoukun kiinnityselimien sivulle ulottuva levy tai vastaava voidaan luonnollisesti järjestää myös vetokoukun toiselle puolelle sijoittuvaksi, jolloin sen 15 vastinpinta voidaan järjestää kotelo-osan yläosasta. Luki-tuselimenä toimiva kiilajärjestely voidaan toteuttaa myös sinänsä tunnetusti vetojousella varustetulla pidätystapil-la, jolloin vastaavasti kiinnityselimenä tällöin toimiva reikä voidaan järjestää suoraan vetokoukun pintaan. Kiin-20 nitysrunko voidaan myös valmistaa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi esim. valamalla. Vetokoukku tai osa sen runko-osasta voidaan valmistaa poikkileikkaukseltaan erilaisista ainestangoista tai vastaavista, kuten myös mainitut vasta-eliminä toimivat tapit. Keksinnön mukaisen vetokoukkusovi-.25 telman konstruktion yksinkertaisuus mahdollistaa mitä erilaisempien materiaalien ja tekniikoiden käytön siihen liittyvien osien valmistuksessa.
Claims (10)
- 9 87167
- 1. Ajoneuvon vetokoukkusovitelma, jossa on irrotettava vetokoukku (l) asuntovaunun, peräkärryn tai vastaavan 5 perässä vedettävän laitteen kytkemiseksi ajoneuvoon, joka käsittää: mainitun vetokoukun (1) , jonka runko-osaan (2) on toisaalta järjestetty kiinnityselimet (4a) veto-10 koukun (1) kiinnittämiseksi irrotettavasti ajo neuvon yhteyteen ja toisaalta vetokuula (2a) tai vastaava, jolloin runko-osan (2) mainitut kiinnityselimet (4a) sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan runko-osan (2) pituussuunnassa (Kv) ja 15 kiinnitysrungon (7), joka käsittää vapaalta sisä-mitaltaan oleellisesti mainitun runko-osan (2) vastaavaa ulkomittaa vastaavan kotelo-osan (8) , johon on järjestetty mainittujen kiinnityselimien 20 (4a) vastaelimet (4b) sekä elin (4c) mainitun runko-osan (2) tukemiseksi, joka kiinnitysrunko (7) on kiinnitetty ajoneuvon yhteyteen, jolloin vetokoukun (1) ja kiinnitysrungon (7) sisäkkäin •25 sijoittamisen jälkeen, jolloin vetokoukun (1) pituussuunta (Kv) poikkeaa oleellisesti kiinnitysrungon (7) pituussuunnasta (Kk) , on niiden kiinnittyminen toisiinsa vetokouk-kusovitelman (1, 7) käyttöasentoon saattamiseksi järjestetty ainakin toista mainittua pituussuuntaa (Kk/Kv) 30 oleellisesti yhdessä suunnassa muuttamalla, jonka jälkeen mainitun käyttöasennon aikaansaamiseksi vetokoukku (1) ja kiinnitysrunko (7) ovat lukittavissa toisiinsa pituussuuntien (Kk, Kv) yhtyessä, jolloin ainakin osa runko-osasta (2) ja mainittu elin (4c) runko-osan (2) tukemiseksi sekä -.35 kiinnityselimet (4a) ja vastaelimet (4b) ovat yhteydessä 10 87167 toisiinsa ja, jolloin mainittujen vetokoukun (1) ja kiin-nitysrungon (7) irrottaminen toisistaan on järjestetty päinvastaisessa järjestyksessä tapahtuvaksi, tunnettu siitä, että vetokoukkusovitelman (1, 7) mainittuun käyt-5 töasentoon saattaminen on järjestetty tapahtuvaksi ainakin toista mainittua pituussuuntaa (Kk/Kv) oleellisesti vaakasuorassa suunnassa kääntökeskiön (P), joka muodostuu ainakin osasta kiinnityselimiä (4a) ja vastaavista vasta-elimistä (4b), ympäri muuttamalla. 10
- 2. Patenttivaatimuksen l mukainen vetokoukkusovitel- ma (1, 7), jolloin vetokoukun (1) runko-osan (2) mainitut kiinnityselimet (4a) käsittävät ainakin runko-osan (2) sivupinnalla tai sen osalla mainitun runko-osan (2) pi-15 tuussuuntaa (Kv) vastaan kohtisuorassa olevan syvennyspin-nan, kuten uran (4al) tai vastaavan, tunnettu siitä, että mainitut kiinnityselimet (4a) käsittävät kaksi mainittua syvennyspintaa, kuten uraa (4ai) tai vastaavaa, jotka on järjestetty runko-osan (2) vastakkaisille pin-20 noille tai niiden osille ja runko-osan (2) pituussuunnassa (Kv) eri kohdille, jolloin mainitut vastaelimet (4b) käsittävät vastaaville kohdille mainittua kotelo-osaa (8) järjestetyt ulokepinnat, kuten tapit (4bl) tai vastaavat. .*25 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen vetokoukkusovi- telma, tunnettu siitä, että mainittu kiinnitysrunko (7) käsittää suojaelimen (10), joka kiinnitysrungon (7) valmiusasennossa, jolloin mainittu vetokoukku (1) on siitä irrotettuna, sulkee oleellisesti ainakin kiinnitysrungon 30 (7) pituussuunnassa (Kk) uloimpana sijaitsevan pään (71).
- 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen vetokoukkusovitelma, tunnettu siitä, että mainittu suojaelin käsittää kääntyvän levyrakenteen (10) tai vastaavan, johon on järjestetty 35 jatkuvatoiminen sulkijaelin, kuten jousi (10a) tai vastaava. 11
- 5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen vetokouk-kusovitelma, tunnettu siitä, että mainittu suojaelin (10) käsittää kytkentäelimen, kuten ristikytkentälaitteen 5 (10b) tai vastaavan asuntovaunun, peräkärryn tai vastaavan perässä vedettävän laitteen sähköiseksi kytkemiseksi ajoneuvoon.
- 6. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista 1-5 mukainen 10 vetokoukkusovitelma, tunnettu siitä, että mainittu kiinnitysrunko (7) on järjestetty kiinnitettäväksi sopi-vimmin oleellisesti vaakasuoraan asentoon, kuten ajoneuvon koriin kiinnitettyyn erilliseen apurunkoon (9) tai vastaavaan, jolloin kiinnitysrungon (7) pituussuunta (Kk) on 15 oleellisesti vaakasuorassa tasossa, sopivimmin toisaalta kiinnitysrungon (7) toisen pään sulkevalla pohjalevyllä (3) tai vastaavalla ja toisaalta kiinnitysrungon (7) pituussuunnassa (Kk) toisessa kohdassa sijaitsevalla toisella, sopivimmin vastaavan suuntaisella tukilevyllä 20 (5) tai vastaavalla.
- 7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 2-6 mukainen : vetokoukkusovitelma, tunnettu siitä, että mainitun kiinnitysrungon (7) kotelo-osan (8) yläosa (8a) , alaosa .*25 (8b) ja ainakin toinen sivuosa (8c) on valmistettu yh tenäistä levymateriaalia muokkaamalla, muovaamalla, työsti tämällä tai vastaavasti ja, että mainittu kiinnity srunko (7) on järjestetty mainittua ulointa päätään (7') ja/tai mainitun suojaelimen (10) sulkemia osia lukuunottamatta, 30 sopivimmin oleellisesti suljetuksi levyrakenteeksi tai vastaavaksi.
- 8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-6 mukainen vetokoukkusovitelma, tunnettu siitä, että mainittu '35 kotelo-osa (8) on valmistettu yhtenäistä rouotoprofiilia, kuten putkipalkkia tai vastaavaa työstämällä tai vastaavasti. 12 871 67
- 9. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen vetokoukkusovi-telma, tunnettu siitä, että mainitun vetokoukun (1) ainakin mainittu runko-osa (2) on valmistettu yhtenäistä, 5 poikkileikkaukseltaan sopivimmin pyöreätä ainestankoa tai vastaavaa muokkaamalla, muovaamalla, työstämällä tai vastaavasti.
- 10. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen vetokoukkusovi- 10 telma, tunnettu siitä, että mainitun vetokoukun (1) runko-osa (2) käsittää ainakin kaksi osaa, jotka on valmistettu yhtenäisestä tankomateriaalista, kuten kuu-siotangosta, neliötangosta, pyörötangosta tai vastaavasta ja, jotka on liitetty toisiinsa hitsaamalla tai vastaavas-15 ti. i3 871 67 Patentkrav;
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI906235A FI87167C (fi) | 1990-12-18 | 1990-12-18 | Foer ett fordon avsett dragkroksuppsaettning med en loestagbar dragkrok |
EP19910120888 EP0491241B1 (en) | 1990-12-18 | 1991-12-05 | Vehicle hitch assembly, including a detachable towing hook |
DE69104594T DE69104594D1 (de) | 1990-12-18 | 1991-12-05 | Fahrzeugkupplungsvorrichtung mit abnehmbarer Anhängerkupplung. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI906235A FI87167C (fi) | 1990-12-18 | 1990-12-18 | Foer ett fordon avsett dragkroksuppsaettning med en loestagbar dragkrok |
FI906235 | 1990-12-18 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI906235A0 FI906235A0 (fi) | 1990-12-18 |
FI906235A FI906235A (fi) | 1992-06-19 |
FI87167B FI87167B (fi) | 1992-08-31 |
FI87167C true FI87167C (fi) | 1992-12-10 |
Family
ID=8531600
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI906235A FI87167C (fi) | 1990-12-18 | 1990-12-18 | Foer ett fordon avsett dragkroksuppsaettning med en loestagbar dragkrok |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0491241B1 (fi) |
DE (1) | DE69104594D1 (fi) |
FI (1) | FI87167C (fi) |
Families Citing this family (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE4235843C2 (de) * | 1992-10-23 | 1996-07-11 | Mvg Metallverarbeitunggesellsc | Anhängekupplung |
US5647621A (en) * | 1996-02-09 | 1997-07-15 | Mcclellan; Gordon L. | Backup protection device |
US6945551B2 (en) | 1997-02-11 | 2005-09-20 | Blake Design Group, Llc. | Trailer hitch cover assembly |
US6971663B1 (en) | 1997-02-11 | 2005-12-06 | Blake Design Group, Llc. | Trailer hitch cover assembly |
US6481734B1 (en) | 1997-02-11 | 2002-11-19 | Blake Design Group, Llc. | Trailer hitch cover assembly |
DE19747469A1 (de) * | 1997-10-28 | 1999-05-06 | Oris Fahrzeugteile Riehle H | Anhängevorrichtung |
DE20003901U1 (de) * | 2000-03-03 | 2001-07-12 | AL-KO Kober AG, 89359 Kötz | Verschlusseinrichtung |
DE10231223A1 (de) * | 2002-07-11 | 2004-01-29 | Dr.Ing.H.C. F. Porsche Ag | Anhängezugvorrichtung |
US6874806B1 (en) | 2002-07-29 | 2005-04-05 | Blake Design Group, Llc. | Trailer hitch cover assembly |
DE102007060529A1 (de) * | 2007-12-13 | 2009-06-18 | Westfalia-Automotive Gmbh | Anhängekupplung mit Einführhilfeeinrichtung |
US8840354B2 (en) * | 2012-10-18 | 2014-09-23 | Weidmueller Interface Gmbh & Co. Kg | Retractable hook for roll-off containers |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2531859A (en) * | 1947-12-01 | 1950-11-28 | Edward J Mock | Trailer hitch |
NL168452C (nl) * | 1977-05-11 | 1982-04-16 | Brink Bv | Trekhaakinrichting voorzien van een losneembare trekhaakstang met een kogelkoppeling. |
US4540194A (en) * | 1983-09-23 | 1985-09-10 | Roy Dane | Trailer hitch |
SE451818B (sv) * | 1984-01-25 | 1987-11-02 | Vbg Prod Ab | Kopplingsanordning for fordon |
EP0160934A3 (de) * | 1984-05-05 | 1986-04-16 | Walter Dr. Ing. Jürgens | Trennbare Anhängerkupplung für Kraftfahrzeuge |
EP0301153A1 (en) * | 1987-07-31 | 1989-02-01 | MIVAR 85 S.r.l. | Movable hitch assembly specifically designed for motor vehicles |
DE8907012U1 (de) * | 1989-06-08 | 1989-07-20 | Dickmann, Thomas, Dr.-Ing., 7500 Karlsruhe | Anhängevorrichtung |
-
1990
- 1990-12-18 FI FI906235A patent/FI87167C/fi not_active IP Right Cessation
-
1991
- 1991-12-05 DE DE69104594T patent/DE69104594D1/de not_active Expired - Lifetime
- 1991-12-05 EP EP19910120888 patent/EP0491241B1/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI87167B (fi) | 1992-08-31 |
FI906235A0 (fi) | 1990-12-18 |
EP0491241A1 (en) | 1992-06-24 |
EP0491241B1 (en) | 1994-10-12 |
FI906235A (fi) | 1992-06-19 |
DE69104594D1 (de) | 1994-11-17 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI87167C (fi) | Foer ett fordon avsett dragkroksuppsaettning med en loestagbar dragkrok | |
US6629701B1 (en) | Load leveling weight distributing hitch | |
US5906387A (en) | Retractable hitch for a gooseneck trailer | |
US4509769A (en) | Vehicle hitch | |
US5348329A (en) | Trailer with combined towing and centering devices | |
US2952475A (en) | Load transferring trailer hitch | |
US4852847A (en) | Releasable mailbox mounting apparatus | |
US10639950B2 (en) | Torsion trailer coupler | |
US5713592A (en) | Apparatus for supporting vehicle conduit | |
US20080164679A1 (en) | Hitch Pin | |
US10508393B1 (en) | Portable vehicle barrier | |
US9365220B2 (en) | Air hose hanger for a rail way vehicle | |
US6637765B2 (en) | Towing safety device | |
US4863185A (en) | Universal trailer hitch apparatus | |
US5738396A (en) | Universal latch system for railroad car hatch covers | |
US6036245A (en) | Pivotal gate latch | |
US2703244A (en) | Coupling device for implements or vehicles | |
US5156517A (en) | Removable hoist system | |
US6186565B1 (en) | Lift apparatus for attenuator cushion | |
US5038704A (en) | Stowable temporary signaling device for rail systems | |
US4893829A (en) | Self aligning coupling apparatus | |
EP1836062A1 (en) | Ratractable tow hitch | |
US11358535B2 (en) | Attachment system | |
US11305702B2 (en) | Attachment device | |
FI78267C (fi) | Traktorframvikt. |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: PURSO OY |