FI85743B - Faestorgan. - Google Patents

Faestorgan. Download PDF

Info

Publication number
FI85743B
FI85743B FI864993A FI864993A FI85743B FI 85743 B FI85743 B FI 85743B FI 864993 A FI864993 A FI 864993A FI 864993 A FI864993 A FI 864993A FI 85743 B FI85743 B FI 85743B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
collar
arm
fastening member
ball joint
fastening
Prior art date
Application number
FI864993A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI864993A (fi
FI864993A0 (fi
FI85743C (fi
Inventor
Arne Rudstroem
Original Assignee
Rockwool Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rockwool Ab filed Critical Rockwool Ab
Publication of FI864993A0 publication Critical patent/FI864993A0/fi
Publication of FI864993A publication Critical patent/FI864993A/fi
Publication of FI85743B publication Critical patent/FI85743B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85743C publication Critical patent/FI85743C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/38Connections for building structures in general
    • E04B1/61Connections for building structures in general of slab-shaped building elements with each other

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Connection Of Plates (AREA)
  • Connections By Means Of Piercing Elements, Nuts, Or Screws (AREA)
  • Slide Fasteners, Snap Fasteners, And Hook Fasteners (AREA)

Description

5 85743
Kiinnityselin Fästorgan
Esillä olevan keksinnön kohteena on kiinnityselin eristekerroksen pitämiseksi kiinni esimerkiksi pystysuorassa alustassa, tämän elimen käsittäessä kolme osaa, nimittäin 10 - kiinnitysosan, joka ankkuroi kiinnityselimen alustaan tai sitä vasten, - eristekerroksen läpi kulkevan varren, ja - levitetyn tai laajennetun osan, joka nojaa välittömästi tai välillisesti eristekerrosta vasten.
15
Eristeiden, erityisesti rakennusten lisäeristeiden, yhteydessä esiintyy tarve eristekerroksen kiinnittämiseksi ulkoseinää vasten, minkä jälkeen eristekerros peitetään jonkinlaisella pintakerroksella. Erityisesti silloin kun tällainen pintakerros käsittää rappauksen tai muuta säröi-20 lemään taipuvaista ja vetolujuudeltaan huonoa materiaalia, voi esimerkiksi lämpötilasiirtymien ja kuivumisen yhteydessä syntyä ongelmia sen suhteen, että pintakerros halkeilee ja jopa irtoaa tai kiinnityselin irtoaa, mikä vaarantaa vakavalla tavalla pinta- ja eristekerroksen toimintaa vahingoittaen tietenkin myös seinän ulkonäköä.
.·. . 25
Rappauksen päälle asetettavaa eristettä tai lisäeristettä varten löytyy hyvin toimivia ratkaisuja, kuten esimerkiksi ruotsalaisessa patenttijulkaisussa 76 14420-3 on selostettu. Tällaiset ratkaisut edellyttävät kuitenkin, että rappauskerros on suhteellisen paksu ja että kiinnitys-30 elimet asennetaan seinään ennen eristekerrosta. Tämä ei ole aina sopivaa tai toivottavaa ja siten on olemassa tarve käyttöalueeltaan laajemman kiinnityselimen suhteen, ennen kaikkea kysymyksen ollessa erilaisista pintakerroksista ja asennustavoista. Lisäksi esiintyy tarvetta kiinnitys-elimen suhteen, jota voidaan käyttää yhdessä valmiilla pintakerroksella 35 varustettujen eristekerroksien kanssa.
Nämä ongelmat ratkaistaan edellä mainitun kaltaisten kiinnityselimien avulla, jolle on pääasiassa tunnusomaista, 2 85743 että varsi on muodostettu siten, että se on nivelöimättömästi ja kiinteästi liitettävissä alustaan, että kilnnityselimessä oleva kaulus on liikkuva varren suhteen, niin että 5 kauluksen taso voi muodostaa tietyn kulman varren normaalitason suhteen, joka kulkee varren ulkopään kautta, että kiinnitysosa on muodostettu paisuntatulpaksi, joka on varustettu sen kanssa yhteistoiminnassa olevalla lukkotulpalla, ja 10 että varsi on ontto lukkotulpan sisäänviennin mahdollistamiseksi paisun-tatulppaan varren läpi.
Keksinnön mukainen periaate on esitetty kuvioissa 1A-1C ja sitä selos-15 tetaan lähemmin seuraavassa. Keksinnön yksinkertaisessa sovellutusmuodos-sa mainittu kaulus on liitetty varteen ligamenttien, so. vetoa mutta ei taivutusta kestävien liitosten välityksellä. Periaatteessa yksinkertaisimmassa muodossaan voidaan nämä ligamentit tehdä yhdestä tai useammasta langasta. Erityisesti silloin, kun on siirrettävä suurempia voimia, on 20 kuitenkin parempi käyttää palloniveltä varren ja kauluksen välisenä liitoksena. Erityisen suositeltavaa on tällöin asettaa varressa oleva pallonivelen kupera osa kauluksessa olevan pallonivelen koveran osan sisään kauluksen eristekerroksesta poispäin olevalta sivulta käsin. Tällä . .* tavoin saavutetaan varma liitos ja samalla voidaan käyttää useita erilai- ' 25 siä asennustapoja. Täten valmistettu kiinnityselin voidaan asentaa : : esimerkiksi siten, että kaulus asetetaan ensin eristekerrosta vasten mah- ·;· dollisesti jo eristekerroksen valmistamisen yhteydessä, minkä jälkeen • .’· varsi siirretään yhteen kauluksen kanssa vasta asennusvaiheessa.
30 Voi kuitenkin olla myös edullista tehdä pallonivel sellaiseksi, että sen varressa oleva kupera osa voidaan asettaa kauluksen sisään kauluksen eristekerrosta vasten olevalta sivulta käsin.
: Keksintöä selostetaan seuraavassa oheisiin piirustuksiin viitaten. Kuviot 35 IA,IB ja 1C esittävät keksinnön perusperiaatetta erittäin yksinkertais-tetussa muodossa. Kuvio 2 esittää sovellutusmuotoa, jossa kaulus on lii- 3 85743 tetty yhteen varren kanssa ligamenttien välityksellä. Kuvio 3 esittää sovellutusta, jossa varsi käsittää joukon kiinnitysosan kaulukseen liitettäviä puomeja. Kuvio 4 esittää muunnelmaa, jossa kiinnitysosa on tehty erilliseksi varren suhteen. Kuviot 5A,5B ja 5C esittävät yksityiskohtia 5 kuvion 4 mukaisesta sovellutusmuodosta. Kuvio 6 esittää varren ja kauluksen välisen pallonivelen sovellutusmuotoa, jossa varsi voidaan asettaa kauluksen sisään ulkoapäin. Kuvio 7 esittää vastaavaa sovellutusmuotoa, jossa varsi voidaan asettaa kauluksen sisään sisältäpäin. Kuvio 8 esittää hieman muunnettua sovellutusta kuvion 6 mukaisesta kiinnityselimestä. 10 Tässä sovellutusmuodossa voidaan varsi asettaa kaulukseen sekä ulkoa-että sisältäpäin. Kuviot 9A ja 9B esittävät miten verkko tai vastaava osa voidaan liittää yhteen kauluksen kanssa väkänastojen avulla, ja kuvio 10 esittää pintakerroksella varustettua mineraalivillasta tehtyä valmista eristekerrosta.
15
Kuvioiden 1A,1B ja 1C tarkoituksena on esittää keksinnön perusperiaatetta. Havainnollisuuden vuoksi nämä kuviot on suuresti yksinkertaistettu. Kuvio IA esittää seinää, johon kiinnityslaite on kiinnitetty. Kiinnitys-laite käsittää varren 2, joka ulkopäässään kannattaa kohtisuorasti vartta 20 2 vasten asetettua levyä 3. Levyn 3 tehtävänä on pitää eristekerros 4 kiinni seinässä 1. Levy 3 ankkuroi myös peitekerroksen 5, joka voi käsittää esimerkiksi rappauksen, sekä mahdollisesti päällyskerroksen.
Peitekerroksen 5 ja seinän 1 välisen liikkeen yhteydessä, joka voi ta-25 pahtua esimerkiksi kuivumisen tai voimakkaiden lämpötilamuutosten johdosta oletetaan seuraavassa, että peitekerros 5 liikkuu kuvion IB nuolien 6 osoittamaan suuntaan, jolloin tietysti myös eristekerroksen 4 ulkoiset osat liikkuvat. Jos kiinnityselin olisi täysin jäykkä, merkitsee tämä peitekerroksen säröilyä. Jos kiinnityselin on taas joustava, kuten tässä 30 yhteydessä oletetaan, se tulee taipumaan kuvion IB kaaviomaisesti esittämällä tavalla. Kiinnityselimen suhteen kohtisuora levy 3 muodostaa tällöin tietyn kulman peitekerroksen 5 pinnan suhteen. Liikkumisen ollessa riittävän suuri esiintyy myös tässäkin tapauksessa säröilyä ja : haitallisia muodonmuutoksia.
: 35 4 85743
Jos levy 3 on taas liikkuva kiinnityselimen muiden osien suhteen, se kykenee säilyttämään alkuperäisen yhdensuuntaisuutensa peitekerroksen 5 kanssa. Tällöin vain eristekerros 2 puristuu.
5 Kuvio 2 esittää keksinnön erästä sovellutusmuotoa. Kiinnityselin 7 sisältää putkimaisen varren 8, jonka sisäosa ulottuu kiinnitysosan 9 sisään. Kuviossa 2 tämä kiinnitysosa on esitetty paisuntatulppana, joka on asetettu aluskerroksessa 11, esimerkiksi kantavassa seinässä, olevaan reikään 10. Paisuntatulppa on varustettu ulkonemilla tai kohoutumilla 12. 10 Putkimainen varsi 8 on varustettu lukkotulpalla 13. Kun tulppa 13 puristetaan kuviossa näkymättömän ulkoapäin asetetun karatapin avulla rakoon 14, puristuvat myös paisuntatulpan ulkoiset osat reiän seiniä vasten, jolloin saavutetaan kestävä ankkurointi. Putkimaisen varren 8 ja kiinnitysosan 9 välialueelle on muodostettu olake 15, joka varmistaa sen, että 15 kiinnitysosa tunkeutuu reikään vain ennalta määrätylle syvyydelle.
Kiinnityselimen ulko-osassa on laajennettu kaulus 16 liitettynä liikkuvasti putkimaiseen varteen 8 suhteellisten ohuiden ligamenttien 17 välityksellä. Kaulus pitää eristekerroksen 18 kiinni alustaa 11 vasten.
20
Laitetta käytetään siten, että ensin eristekerros 18 asetetaan alustaa 11 vasten. Tämän jälkeen asetetaan pora eristekerroksen 18 läpi alustaa 11 vasten, joka tavallisesti on seinä. Reikä 10 porataan, minkä jälkeen [ ‘kiinnityselin 9 pistetään reikään 10. Karatapin avulla asetetaan tämän 25 jälkeen lukkotulppa 13 kiinnitysosan 9 rakoon 14, minkä jälkeen asennus : on loppuunsuoritettu.
Kuvio 4 esittää keksinnön mukaista laitetta, jossa kuvion 2 putkimaista osaa 8 vastaava varsi on tehty useista puomeista 19, joiden sisäosat 30 ulottuvat olakkeeseen 15 ja ulko-osat ligamentteihin 17 asti.
Kuvio 4 esittää kuvion 3 mukaista laitetta, kiinnitysosan ollessa kuitenkin tehtynä erilaiseksi. Puomien 20 sisäosat ulottuvat levyyn 21 asti. Tämä levy on pyöreä ja sen keskellä on reikä. Laajennus tulppa 22 on 35 pistetty tähän reikään. Tulpan ulko-osassa on olake 23, joka tulpan 85743 5 ollessa pistettynä reikään nojaa levyä 21 vasten, joka puolestaan nojaa alustakerrosta eli seinää vasten.
Kuviot 5A-5C esittävät yksityiskohtaisemmin kuvion 4 mukaista järjes-5 telyä. Kuvio 5A on kuviosta 4 otettu leikkaus ja kuvio 5B esittää kuvion 5A linjaa 5B-5B pitkin otettua poikkileikkausta varresta ulkoapäin katsottuna. Leikkauksessa näkyvät puomit 20 ja niiden asento levyä 21 vasten. Kuvio 5C esittää samaa leikkausta kuitenkin sillä erolla, että tulpan 22 ulko-osassa oleva olake 23 on suunnattu sisäänpäin. Olakkeessa 10 on puomeja 20 vastaavat syvennykset 24. Puomien ja syvennysten välisen yhdistelmän ansiosta tulppa voidaan pistää kiinnityselimen varteen ohjatulla tavalla. Jos puomeja on kolme tai useampia, ei syvennyksiä välttämättä tarvita, niiden kuitenkin helpottaessa ohjausta.
15 Kuvioiden 4 ja 5 mukaisia kiinnityselimiä on tarkoitus käyttää siten, että kaulus 16 ja puomit 20 tai vaihtoehtoisesti kuviossa 2 numerolla 8 merkitty kokoputki esiasennetaan eristelevyyn 18, joka on toimituksen yhteydessä pintapäällystetty. Asennus tapahtuu siis siten, että eriste-levyä 16 pidetään paikoillaan ja porataan reikä alustaan 11 tulppaa 22 20 varten, joka tämän jälkeen pistetään reikään ja laajennetaan. Pora asetetaan tällöin kauluksen 16 keskireiän läpi.
Kuvio 6 esittää keksinnön mukaista sovellutusmuotoa, jossa kauluksen ja kiinnityselimen välinen liitäntä muodostetaan pallonivelen 25,26 välityk-25 sellä. Pallonivelen kupera osa 26 muodostaa osan varresta 27, joka on muodoltaan putkimainen. Kaulus 28 sisältää alaslasketun osan 29 muodostettuna pallonivelmaljaksi 15, niin että se seuraa koveran osan 26 pyöristystä. Asennus tapahtuu periaatteessa samalla tavoin kuin edellä on selostettu. Tällöin varsi 27 laajentuvine osineen ja pallonivel 26 vas-30 taavat kuvion 4 esittämää tulppaa 22. Kauluksessa 28 oleva reikä voidaan peittää pallon laajennuttua. Asennus voidaan kuitenkin suorittaa myös siten, että kaulus 28 siihen pistettyine osineen 29 puristetaan ensin eristekerroksen sisään, minkä jälkeen varsi 27 pistetään kauluksen 28 reiän läpi.
35 6 85743
Kuvio 7 esittää kaulusta 30 ja vartta 31 yhdistävää palloniveltä, joka on muodostettu siten, että kaulus voidaan asettaa ulkoapäin pallonivelen koveraan osaan 32. Tätä tarkoitusta varten on varren 31 ulko-osa varustettu raoilla, jotka puristuvat yhteen asetuksen yhteydessä. Jottei 5 kaulus 30 tulisi pallonivelen koveran osan 32 poisvetämäksi, puristetaan tulppa 34 jälkeenpäin varren 31 sisään. Rakoja voi olla kolme tai useampia.
Laite mahdollistaa kuitenkin myös toisenkin asennustavan, jota voidaan 10 pitää paljon parempana. Tällöin reikä 10 porataan ensin alustaan 11 ja kiinnityselimen varsi 31 yhdessä kiinnitysosan kanssa asetetaan tähän reikään 10 ja ankkuroidaan siihen. Tämän jälkeen asetetaan eristekerros, jota ei tarvitse esiporata, varteen 31 ja kaulus 30 siirretään pallonivelen kuperan osan 32 yli ja lukitaan tulpalla 34 paikoilleen.
15
Kuvio 8 esittää palloniveltä 35, jonka yhteydessä kaulus voidaan asettaa pallonivelen kuperaan osaan 36 sekä ulkoa- että sisältäpäin. Kuvion 8 mukaisen sovellutusmuodon yhteydessä voidaan asennus suorittaa kaikilla edellä selostetuilla tavoilla.
20
Kuviot 9A ja 9B esittävät peitekerroksen 39 ankkurointia kaulusten 37 tasaisiin osiin. Kuvio 9A esittää kaulusta 37 asetettuna puomit 38 käsittävään kiinnityselimeen, joka pitää kauluksen 37 ja siten allaolevan ‘ ; eristekerroksen 18 kuviossa näkymätöntä alustaa vasten. Vahvistusker- - 25 roksella 40 varustettu peitekerros 39 nojaa eristekerrosta ja kauluksia vasten, tämän vahvistuskerroksen voidessa käsittää esimerkiksi metalli-vanunkiverkon. Verkkoa pidetään kiinni kaulusta vasten nastojen 41 avulla, jotka on pistetty kauluksessa olevien reikien 42 läpi ja lukittu paikoilleen väkäsien 43 avulla. Nastat sisältävät laajennetun pään 44, 30 joka on vahvistusverkon 40 silmäkokoa suurempi. Kuviossa 9B näkyy suuremmassa mittakaavassa yksityiskohta kuvion 9A mukaisesta laitteesta. Tästä kuviosta näkyy, miten vahvistuskerros 40 on upotettu peitekerrokseen 39.
Kuvio 10 esittää esimerkiksi mineraalivillasta tehtyä eristekerrosta 45. 35 Sitä vasten nojaa kaulus 46, joka osittain ulottuu eristekerroksen sisään ja koska sisäänpistävä osa on muodostettu pallonivelen koverana osana.
7 85743
Eristekerros on peitetty peitekerroksen 47 avulla, joka tarttuu kiinni eristekerrokseen 45 sitoen myös kauluksen 46 eristekerrokseen. Asennuksen yhteydessä asetetaan eristekerros eristettävää alustaa vasten. Peiteker-ros on tällöin käännettynä ulospäin. Kauluksen 46 reiän 48 kautta piste-5 tään pora, joka tunkeutuu eristekerroksen läpi muodostaen reiän alustaan. Reiän kautta pistetään sitten kiinnitysosalla varustettu varsi, joka on kuvion 6 mukainen. Kiinnityksen alustaan tapahduttua peitetään peite-kerroksen 47 reikä 49 sopivasta materiaalista, kuten peitekerroksen valmistusmateriaalista tai vastaavasta aineesta tehdyllä tulpalla.
10
On selvää, että edelläolevassa selostuksessa ja oheisissa piirustuksissa esitetyt ja selostetut keksinnölliset sovellutusmuodot on annettu vain esimerkin tavoin ja että muunnelmia niihin voidaan tehdä oheisten patenttivaatimuksien rajoissa.
15

Claims (7)

  1. 8 85743
  2. 1. Kiinnityselin eristekerroksen (18) pitämiseksi kiinni esimerkiksi pystysuorassa alustassa (11), tämän elimen käsittäessä kolme osaa: 5 - kiinnitysosan (9;22), joka ankkuroi kiinnitysosan alustaan (11) tai sitä vasten, - eristekerroksen (18) läpi kulkeva varren (8;19;20;27;31;38), ja - laajennetun osan kuten kauluksen (16;28,'30;37;46), joka puristuu 10 välittömästi tai välillisesti eristekerrosta (18) vasten, tunnettu siitä, että varsi (8;19;20;27;31;38) on muodostettu siten, että se on nivelöi-mättömästi ja kiinteästi liitettävissä alustaan (11), 15 että kiinnityselimessä oleva kaulus (16;28;30; 37;46) on liikkuva varren (8;19;20;27;31;38) suhteen, niin että kauluksen taso voi muodostaa tietyn kulman varren normaalitason suhteen, joka kulkee varren ulkopään kautta, 20 että kiinnitysosa on muodostettu paisuntatulpaksi (9;22), joka on varustettu sen kanssa yhteistoiminnassa olevalla lukkotulpalla (13), ja että varsi (8;19;20;27;31) on ontto lukkotulpan (13) sisäänviennin mahdollistamiseksi paisuntatulppaan (9;22) varren läpi. ·": · 25 '2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnityselin, jonka kiinnitysosa on tarkoitettu pistettäväksi alustan sisään, tunnetttu siitä, että varsi (8;19) sisältää kiinnitysosan (9) siirtymäalueella olakkeen (15), joka kiinnityselimen ollessa täysin asennettuna nojaa alustaa (11) 30 vasten.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kiinnityselin, tunnettu siitä, että kaulus (16) ja varsi (8;19) muodostavat yhteenliitetyn -'V. kappaleen ja että varsi (8;19) sisältää kauluksen (16) läheisyydessä osan 35 (17), jolla on huomattavasti vähäisempi taivutusjäykkyys kuin varren muulla osalla. 9 85743
  4. 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnityselin, tunnettu siitä, että kauluksen liikkuvuus varren suhteen saadaan aikaan siten, että varsi (2 7;31) ja kaulus (28;30) on liitetty toisiinsa pallonivelen (25;26;32 ; 35) välityksellä. 5
  5. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kiinnityselin, tunnettu siitä, että pallonivelen kupera osa (26;36) varressa (27) voidaan asettaa pallo-nivelen kauluksessa (28) olevaan koveraan osaan (25) kauluksen eriste-kerroksesta poispäin olevalla sivulla.
  6. 6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen kiinnityselin, tunnettu siitä, että pallonivelen kupera osa (32) varressa (31) voidaan asettaa pallonivelen kauluksessa (28) olevaan koveraan osaan kauluksen eriste-kerrosta (18) päin olevalla sivulla. 15
  7. 7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen kiinnityselin, tunnettu siitä että a) varsi (31) on kuperassa osassaan (32) varustettu raoilla, niin että 20 kuperan osan (32) ympärysmittaa voidaan pienentää puristamalla siten, että pallonivelen kuperan osan (32; 36) tunkeutuminen koveraan osaan tapahtuu helpommin, ja että b) kiinnityselin sisältää toisen, ulomman tulpan (34) tai vastaavan, joka 25 pallonivelen yhdistämisen jälkeen asetetaan varren uiko—osaan, etupäässä pallonivelen keskustaan, ja joka estää kuperan osan (32;36) ympärysmitan pienenemisen niin suuresti, että tämä kupera osa taas tulisi vedetyksi pois koverasta osasta. 30 10 85743
FI864993A 1986-01-29 1986-12-08 Faestorgan. FI85743C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8600388 1986-01-29
SE8600388A SE458776B (sv) 1986-01-29 1986-01-29 Faestorgan

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI864993A0 FI864993A0 (fi) 1986-12-08
FI864993A FI864993A (fi) 1987-07-30
FI85743B true FI85743B (fi) 1992-02-14
FI85743C FI85743C (fi) 1992-05-25

Family

ID=20363268

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI864993A FI85743C (fi) 1986-01-29 1986-12-08 Faestorgan.

Country Status (4)

Country Link
DK (1) DK164560C (fi)
FI (1) FI85743C (fi)
NO (1) NO165352C (fi)
SE (1) SE458776B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN103437440B (zh) * 2013-09-14 2016-08-17 山东万隆建材科技有限公司 建筑节能保温系统及建筑保温逆作法施工方法

Also Published As

Publication number Publication date
NO865019L (no) 1987-07-30
DK164560C (da) 1992-11-30
DK46087A (da) 1987-07-30
SE8600388D0 (sv) 1986-01-29
NO865019D0 (no) 1986-12-11
FI864993A (fi) 1987-07-30
SE8600388L (sv) 1987-07-30
NO165352B (no) 1990-10-22
DK164560B (da) 1992-07-13
FI864993A0 (fi) 1986-12-08
SE458776B (sv) 1989-05-08
NO165352C (no) 1991-02-06
DK46087D0 (da) 1987-01-28
FI85743C (fi) 1992-05-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2141398B1 (en) Pipeline supporting device
AU604823B2 (en) Holding and supporting anchor to be cemented-in in a borehole in a mounting base
FI85743B (fi) Faestorgan.
KR101600679B1 (ko) 전단 소켓 앵커
WO1992020901A1 (en) Injection means
US20110052343A1 (en) Fastening element and method for producing a fastening element
KR200392163Y1 (ko) 인장보강용 쏘일네일링 장치
JP3578210B2 (ja) 地下壁構造
JPH055327A (ja) プレキヤストコンクリート製部材同士の端部接続構造と端部接続方法
JP4688219B2 (ja) トンネル覆工内面への耐火材吹き付け施工方法
CN215563802U (zh) 复合保温外墙板
JP3764232B2 (ja) アンカーボルト姿勢保持体
CN214614806U (zh) 一种复合型自保温建筑免拆模板
RU2007103357A (ru) Составной анкерный болт и способ монтажа анкерного болта
RU22486U1 (ru) Термокронштейн для крепления утеплителя
JP4526737B2 (ja) 壁体の留め付け方法および留め付け構造
JPH02292452A (ja) 建築用パネルの連結構造
JP4255181B2 (ja) 外壁パネルと屋根取合部の防水構造
JP2617105B2 (ja) 地下空洞の支保構造
JPS605120Y2 (ja) ロツクボルト
CN205712608U (zh) 一种预制墙板
JPH0130705Y2 (fi)
EP1086759A1 (en) Eccentric pipe for constructing an underground pipe ceiling and method for the production of an underground pipe ceiling by using a plurality of such pipes
JP2023529752A (ja) 洋上構造物用の基礎プロファイル
KR19990010861U (ko) 터널 라이닝의 신축 이음부의 지수판

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ROCKWOOL AKTIEBOLAGET