FI85640B - Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel. - Google Patents

Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel. Download PDF

Info

Publication number
FI85640B
FI85640B FI903251A FI903251A FI85640B FI 85640 B FI85640 B FI 85640B FI 903251 A FI903251 A FI 903251A FI 903251 A FI903251 A FI 903251A FI 85640 B FI85640 B FI 85640B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
reading
pieces
furniture
piece
sub
Prior art date
Application number
FI903251A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI903251A (fi
FI85640C (fi
FI903251A0 (fi
Inventor
Risto Piekkala
Original Assignee
Watex Import Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Watex Import Oy filed Critical Watex Import Oy
Priority to FI903251A priority Critical patent/FI85640C/fi
Publication of FI903251A0 publication Critical patent/FI903251A0/fi
Priority to AU80649/91A priority patent/AU8064991A/en
Priority to PCT/FI1991/000202 priority patent/WO1992000029A1/en
Publication of FI903251A publication Critical patent/FI903251A/fi
Publication of FI85640B publication Critical patent/FI85640B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85640C publication Critical patent/FI85640C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47CCHAIRS; SOFAS; BEDS
    • A47C4/00Foldable, collapsible or dismountable chairs
    • A47C4/02Dismountable chairs
    • A47C4/028Upholstered chairs, e.g. metal, plastic or wooden chairs
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47CCHAIRS; SOFAS; BEDS
    • A47C4/00Foldable, collapsible or dismountable chairs
    • A47C4/02Dismountable chairs

Description

85640
Menetelmä kalusteen kuljetus- tai varastointipakkauksen muodostamiseksi Förfarande för att bilda transport- ellei lagringsförpackning för en möbel
Keksinnön kohteena on menetelmä kuljetus- ja/tai varastointi-pakkaus asetelman muodostamiseksi.
Nk. kestohyödykealalla on yleistä, että hyödykkeet vaihdetaan muodin vaihtelun mukaisesti. Itse hyödykkeet valmistetaan siellä, missä valmistus on edullista ja kuljetetaan pitemmän tai lyhyemmän välittäjäketjun kautta loppukuluttajalle. Tämä johtaa siihen, että hyödyke saattaa kulkeutua pitkiäkin matkoja, jolloin usein tapahtuu välivarastointi yhdessä tai useammassa kohdassa.
Varsinkin huonekalujen osalta on tällöin ongelmana, että hyödyke on sekä kooltaan suuri että muodoltaan epäsäännöllinen, jolloin kuljetus- ja varastointi edellyttää hankalia järjestelyitä. Varsin tavallista on, että kuljetus- ja varastointi-kapasiteetti on vajaakäytössä siitä syystä, että kappaleen muoto aiheuttaa paljon tyhjää tilaa eri kappaleiden välillä.
Mainittuja puutteita on eräiden huonekalujen, kuten esimerkik-: si hyllystöjen tai senkaltaisten osalta ratkaistu siten, että huonekalut koostuvat useista osakokonaisuuksista, jotka liitetään yhteen erilaisilla ruuviasetelmilla. Kokoaminen edellyttää tällöin useimmiten, että on käytettävissä työkaluja ja joskus erityistä ammattitaitoakin. Tämäntyyppisissä huonekaluissa on yleisesti hyväksytty, että eri osakokonaisuuksien välinen saumakohta on enemmän tai vähemmän näkyvissä.
Useissa muissa huonekaluissa on muoti kuitenkin ollut sellainen, että loppukuluttaja on edellyttänyt, että huonekalu on valmistettu jo tehtaalla kiinteäksi kokonaisuuudeksi. Tämä koskee erityisesti arvokkaampia ja raskaampia istumahuone-kaluja kuten lepotuoleja ja etenkin sohvia. Varsinkin nahka-sohvien osalta edellytetään, että sohvasta ei ole havaitta- 2 85640 vissa merkkejä siitä, että se olisi koottu osista, koska yleisesti oletetaan, että osakokonaisuksista koottu sohva olisi vähemmän kestävä esimerkiksi silloin, kun siivous edellyttää sen siirtämistä huoneistossa. Täten on etenkin nahkasohvien yhteydessä maailmanlaajuisesti olemassa se ongelma, että sohvat aina valmistetaan kokonaisiksi kappaleiksi, jotka sitten kuljetetaan varsin huonolla hyötysuhteella loppukulut-tajalle. Tämä on osaltaan johtanut siihen, että sohvien valmistusta ei ole ollut järkevää sijoittaa pitkien etäisyyksien takana oleviin tehtaisiin.
Keksinnön tarkoituksena on osoittaa keinot, joilla tällaisien-kin kestohyödykkeiden kuljetus järjestetään tehokkaalla tavalla, ilman että loppukuluttajan ja/tai hänen luona vierailevien henkilöiden ennakkoluuloinen asenne vaikuttaisi kappaleen käyttöön. Keksinnön tarkoituksena on edelleen osoittaa keinot etenkin suurten huonekalujen, kuten sohvien tai senkaltaisten kuljettamiseksi, jolloin eräänä tarkoituksena on järjestää huonekalu, joka kuljetuksen ajaksi on järjestettävissä helposti ja tehokkaasti kuljetettavaan muotoon, jossa tarpeettoman tyhjän tilan osuus on minimoitu. Täten itse kappaleen, esimerkiksi huonekalun tai senkaltaisen yksi tai useampi kuljetuspakkaus voi käsittää samaan kappaleeseen kuuluvia osia. Vaihtoehtoisesti tai edellä mainitun lisäksi • . voi varsinainen kuljetus- ja varastointipakkaus käsittää useisiin kappaleisiin kuuluvia samanlaisia tai erilaisia osia.
Keksinnön tunnusmerkit ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista. Siten on keksinnölle tunnusomaista, että pakattava kappale muodostetaan kokonaisuuden irtonaisista toisiinsa yhteen kytkeytyvistä osakokonaisuuksista, jolloin osakokonaisuuksien toisiinsa rajoittuville pinnoille muodostetaan keskinäiset lukituskappaleet, joiden kautta osakokonaisuudet voidaan irroittaa toisistaan kuljetusta varten ja vastaavasti kytkeä toisiinsa rajoittuvilta reunoiltaan vierekkäin toisiinsa pakkauksen purkamisen yhteydessä, jolloin osakokonaisuuksien saumat sijoittuvat kohtiin, joissa kappaleen vuorauk- sessa muutoinkin olisi näkyvä sauma, ja siten, että vuoraus sopivasti muodostaa osakokonaisuuksien keskinäistä liikettä estävän kitkapinnan.
3 85640
Seuraavassa esitetään keksintö lähemmin oheisiin kuvioihin viitaten, joissa esitettävänä suoritusmuotona on sohva tai senkaltainen kaluste, jolloin kuvio 1 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön suoritusmuotoa sivuleikkauksena, kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaisen suoritusmuodon takaa katsottuna vaiheessa, jossa kalustepakkaus on avattu ja kokoaminen on alkanut, kuvio 3 esittää saman suoritusmuodon edestä katsottuna, kuvio 4 esittää kalusteen melkein valmiiksi koottuna, kuvio 5 esittää keksinnön erään suoritusmuodon mukaisen mukaisen lukituksen leikkauksen suurennettuna, ja kuvio 6 esittää vaihtoehtoisen lukituksen.
Kuvioissa 1. . . 4 esitetty kappale on, kuten varsinkin kuviosta 4 ilmenee, kokonaisena varsin hankalasti kuljetettava yksikkö, jolloin kuormassa, joka koostuu useista esitetynkaltäisistä kappaleista on hyvin paljon hyödytöntä tilaa. Keksinnön mukainen ajatus lähtee siitä, että kappale ennen pakkausta, sopivasti jo valmistusvaiheessa, muodostetaan irtonaisista toisiinsa kytkeytyvistä osakokonaisuuksista, jotka kuljetuksen . ; ja/tai varastoinnin jälkeen ovat kytkettävissä toisiinsa. Kuviossa 1 on täten esimerkkiluonteisesti esitetty sohva-tyyppisen huonekalun sivuttaiskuva, jossa pakattavan kappaleen selkäosa 1, istuinosa 2, käsinojat 3, 3a ja etulevy 4 kaikki ovat pakkausvaiheessa erillään ja sellaisinaan muodostavat osakokonaisuuksia, joista koottu kappale, kuvatussa esimerkissä sohva, muodostuu.
Edellä kuvattu kaluste muodostetaan siten osakokonaisuuksista, jotka sopivasti irroitetaan toisistaan kuljetuksen tai varastoinnin ajaksi. Tällöin osakokonaisuuksista on muodostettavissa keksinnön tavoitteena olevia tehokkasti kuljetettavia ja 85640 varastoitavia yksiköitä sinänsä tunnetulla tavalla. Kuljetuksen tai varastoinnin jälkeen e. m. osakokonaisuudet yhdistetään toisinsa käyttäen hyväksi kussakin osakokonaisuudessa olevia, toistensa kanssa yhteistoimivia lukituskappaleita 5, jotka kuvion 2 mukaisesti edullisesti muodostuvat toisalta naaras-kappaleesta 6 ja toisaalta koiraskappaleesta 7. Kyseiset luki-tuskappaleet 5 toimivat edullisesti siten, että kunkin ensimmäisen osakokonaisuuden koiraskappale 7 työnnetään siihen liittyvässä toisessa osakokonaisuudessa olevaan vastaavaan naaraskappaleeseen 6. Tämän jälkeen siirretään osakokonaisuuksia 1, 2, 3, 4 keskenään sivuttain, sopivasti pystysuunnassa siten, että koiraskappaleessa 7 oleva ulkoneva, edullisesti L-muotoinen lukituskieleke tarttuu naaraskappaleen 6 uran määrittelevän reunuksen taakse, jolloin alkulukitus tapahtuu.
Keksinnön mukainen menetelmä soveltuu erityisesti käytettäväksi sellaisten kappaleiden kuljetuksen ja varastoinnin yhteydessä, jossa kootussa kappaleessa, ja siten myös ainakin osassa sen osakokonaisuuksista, on pehmeähkö vuoraus tai pehmuste 8. Tällöin osakokonaisuuksien väliset saumat sijoitetaan . sellaisiin kohtiin, joissa kootussa kappaleessa muutoinkin : .·. olisi vuorauksen tai pehmusteen saumakohta. Istumahuonekalus-sa, kuten nojatuolissa tai sohvassa kyseiset saumat tavaili-sesti sijoittuvat selkänojan 1 ja käsinojien 3, 3a väliin. Edelleen muodostaa itse istuinosan 2 pehmuste tavallisesti ;·· oman kokonaisuutensa, jolloin tämä samalla muodostaa luonnollisen tämän osakokonaisuuden 2 ja muiden osakokonaisuuksien 1, 3, 3a, 4 välisen sauman. Edelleen on esim. nahkasohvissa käytännön syistä muodostettu nahkaverhoilun saumakohta etu-levyn 4 ja käsinojien 3, 3a väliin, jolloin tätä saumaa samalla käytetään keksinnön mukaisena osakokonaisuuksien 3, 3a, 2 ja 4 välisenä jakosaumana.
Siinä tapauksessa, että verhoilu muodostuu pehmusteesta eli nk. toppauksesta 8, on tämä pehmuste edullisesti käytettävissä hyväksi myös siten, että se sinänsä muodostaa osakokonaisuuk- sien välisen kitkapinnan, joka vaikuttaa osakokonaisuuksien keskinäistä siirtymistä vastaan, ja joka siten toimii mahdol lisen lukituskappaleiden tahattoman aukaisemisen estämiseksi.
85040
Kuviossa 3 nähdään, että istuinosa 2 varsin luontevalla tavalla muodostaa oman kokonaisuutensa, jolloin istuinosassa 2 eräässä suoritusmuodossa on omat tukijalkansa 9, jotka tiiviin kuljetuspakkauksen aikaansaamiseksi edullisesti ovat saranoiden kautta käännettävissä toisaalta istuimen suuntaisiksi ja toisaalta alas lattiaa päin suuntautuviksi. Kuviosta 4 taas nähdään, että etulevy 4 sopivasti muodostaa koottaessa viimeisen liitettävän osakokonaisuuden ja vastaavasti purettaessa ensimmäisen irroitettavan kappaleen.
Useimmissa tapauksissa edellä kuvattu alkulukitus on riittävä, mutta etenkin raskaiden huonekalujen tapauksessa on joskus edullista, että päinvastaisessa suunnassa vahingossa tapahtuva aukaisuliike on estetty. Täten huonekalun alkulukituksessa lukitut liitokset eivät aukene edes silloin, kun huonekalua nostetaan esim. etulevystä 4. Tätä tarkoitusta varten on osakokonaisuuksissa 1 ja/tai 2 ja/tai 3 ja/tai 4 erilleen tai luki tuskappaleiden 5 yhteyteen järjestetty lukitusmekanismi, : . . jolla vahingossa tapahtuva aukaisu lopullisesti estetään / . siten, että aukaisu edellyttää erillisen toimenpiteen. Kalus- teiden, kuten huonekalujen tai senkaltaisten tapauksessa on erityisen tärkeätä, että etulevy 4 lukitulla tavalla liittyy muuhun kokonaisuuteen, koska siivouksessa ja kalusteen siirrossa usein tartutaan juuri siihen kohtaan.
Kuviossa 5 esitetään eräs luki tus j ärj estely, jossa osakokonaisuuksien lopullinen lukitus toisiinsa suoritetaan saatta-.. maila irrallinen tai toiseen osakokonaisuuteen 4 liukuvasti järjestetty työntöelin, sopivasti tappi 10 tai senkaltainen toiseen osakokonaisuuteen 3, 3a tai lukituskappaleeseen 5, 6 järjestettyyn reikään, jolloin näiden osakokonaisuuksien — keskinäinen liike ja siten lukituskappaleiden 5 vahingossa tapahtuva aukaisu on estetty. Mikäli myöhemmin esiintyy tar- 6 85640 vettä kalusteen hajauttamiseksi uudellen osakokonaisuuksiin on kyseinen lukitusjärjestely taas helposti avattavissa.
Eräänä erityisen edullisena vaihtoehtoisena suoritusmuotona mainittakoon kuviossa 6 esitetty jousikuormitettu lukitussalpa 11, jota pitkin toinen osakokonaisuus (kuviossa etulevy 4) tai sen osa liukuu alkulukitusvaiheessa, jolloin loppuiukitus seuraa automaattisesti kun lukituskappaleet 5 ovat siirtyneet toistensa suhteen riittävän pitkälle alkulukituksen muodostamiseksi ja lukitussalpa 11 on saavuttanut vasteosuuden 12. Tällä tavalla automaattisesti lukittuva järjestely on sikäli edullinen, että lopullinen lukitus ei edellytä mitään erityistoimenpiteitä eikä siten vahingossa jää suorittamatta. Tämänkaltainen jousisalpa on sopivasti järjestettävissä rakenteellisesti lukituskappaleiden 5 yhteyteen.
Koko edellä esitetty pakkausasetelma koostuu siis pakattavan kappaleen toisistaan erillään olevista osakokonaisuuksista, ja asetelma on vastaavasti helposti ilman työkaluja koottavissa jäykkärakenteiseksi kokonaisuudeksi, esimerkiksi sohvaksi. Toisaalta sama pakkausasetelma käsittää pakkausvaiheessa : ainoastaan sellaisia osakokonaisuuksia, jotka ovat muodoltaan hyvin tiiviisti pakattavissa. Täten keksinnön mukaisella tavalla muodostettu pakkausasetelma on edullisella tavalla kuljetettavissa pitkiäkin matkoja, jolloin itse valmistus on sijoitettavissa muita kuin kuljetusnäkökohtia huomioon ottaen. Samaten on näiden osakokonaisuuksien varastointi huomattavasti edullisempi kuin valmiiksi koottujen, usein muodoltaan monimutkaisten kappaleiden pitäminen varastossa. Keksinnön mukaisella järjestelyllä saavutetaan helposti kaksinkertainen varastotehokkuus aikaisemmin tunnettuun tämäntyyppisten kappaleiden varastointiin nähden.
Keksinnön mukaiset edut tulevat erityisen edullisesti esille tapauksissa, joissa koottu huonekalu muodostuu huomattavan suureksi. Täten huonekalu on esim. muuton yhteydessä hajautettavissa osiin, jotka ovat helposti kannettavia ja jotka 7 856 40 helpolla tavalla mahtuvat ahtaiden ovien, porraskäytävien ja senkaltaisen läpi.

Claims (8)

8 5 6 40
1. Menetelmä kuljetus- ja/tai varastointipakkausasetelman muo dostamiseksi, jossa pakattava kappale muodostetaan kokonaisuuden irtonaisista toisiinsa yhteen kytkeytyvistä ainakin osittain vuoratuista osakokonaisuuksista (1, 2, 3, 4), jolloin ainakin osalle osakokonaisuuksien (1, 2, 3, 4) toisiinsa rajoittuville pinnoille muodostetaan keskinäiset lukitus-kappaleet (5), joiden kautta vuoratut osakokonaisuudet (1, 2, 3, 4) voidaan kytkeä toisiinsa rajoittuvilta reunoiltaan vierekkäin toisiinsa pakkauksen purkamisen yhteydessä, tunnettu siitä, että osakokonaisuuksien välinen saumajako kohdistetaan kohtiin, joissa kappaleen vuorauksessa muutoinkin ennestään olisi luonnollisesti näkyvä sauma, ja että vuoraus ja/tai pehmuste (8) sopivasti muodostaa osakokonaisuuksien (1, 2, 3, 4) liikettä estävän kitkapinnan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lukituskappaleet (5) muodostetaan toisiinsa työnty-västi liittyvistä koiras- (7) ja vastaavasti naaraskappaleista (6), jotka kiinnitetään toisiaan vastaan asettuviin vastaaviin osakokonaisuuksiin (1, 2, 3, 4).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että osakokonaisuudet (1, 2, 3, 4) yhdiste tään ja irroitetaan tosistaan viemällä osakokonaisuudet (1, 2, 3, 4) niihin liittyvine koiras- ja vastaavasti naaraslukitus- kappaleineen (6, 7) toisiaan vastaan ja vastaavasti toisistaan pois, jolloin alkulukitus suoritetaan siirtämällä osakokonaisuuksia (1, 2, 3, 4) toistensa läheisyydessä keskinäisesti olennaisesti pystysuunnassa lukitusvälineiden ollessa kohdistettuina vastakkain-vierekkäin.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1,..3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lukituskappaleiden (5, 6, 7) keskinäinen liike aukiasentoon estetään erillisillä lukitusvälineillä. 9 85640
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lukitusvälineenä käytetään irrallista tai toiseen osakokonaisuuteen liittyvää lukitustappia (10), joka työnnetään sitä varten sovitettuun, lukitustappia (10) olennaisesti lähekkäin myötäilevään reikään siten, että ainakin pakattavan kappaleen normaalissa kootussa käyttötilanteessa etummaisimman osakokonaisuuden (4) pystysuuntainen aukaisuliike on estetty.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lukituskappaleiden (5) lukitukseen käytetään jousiastelmaa (11) ja edullisesti sen kanssa yhdessä toimivaa vasteasetelmaa (12), jolloin jousiasetelma (11) automaattisesti lukitsee lukituskappaleita (5) sopivan alkulukituksen saavuttamisen jälkeen.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1. . . 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että osakokonaisuudet (1, 2, 3, 4) kytketään yhteen siten, että muodostuva kappale on olennaisesti jäykkä-rakenteinen huonekalukokonaisuus.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1. . . 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jäykkärakenteinen huonekalukonaisuus on "· ; pehmustettu sohva tai senkaltainen huonekalu. 85640
FI903251A 1990-06-27 1990-06-27 Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel. FI85640C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI903251A FI85640C (fi) 1990-06-27 1990-06-27 Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel.
AU80649/91A AU8064991A (en) 1990-06-27 1991-06-27 A method for making a transportation or storage package
PCT/FI1991/000202 WO1992000029A1 (en) 1990-06-27 1991-06-27 A method for making a transportation or storage package

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI903251 1990-06-27
FI903251A FI85640C (fi) 1990-06-27 1990-06-27 Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI903251A0 FI903251A0 (fi) 1990-06-27
FI903251A FI903251A (fi) 1991-12-28
FI85640B true FI85640B (fi) 1992-02-14
FI85640C FI85640C (fi) 1992-05-25

Family

ID=8530706

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI903251A FI85640C (fi) 1990-06-27 1990-06-27 Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel.

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU8064991A (fi)
FI (1) FI85640C (fi)
WO (1) WO1992000029A1 (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ITMI20040037U1 (it) 2004-02-04 2004-05-04 Gruppo Ind Styling Meccanis Bracciolo per divano comprendente mezzi di fissaggio all'intelaiatura del divano

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE365461C (de) * 1922-12-15 Sembustowerk G M B H Zerlegbarer Stuhl
SE355934B (fi) * 1970-12-09 1973-05-14 Wimo Moebelfab Ab
US4165902A (en) * 1978-01-03 1979-08-28 Ehrlich Richard A Knockdown upholstered furniture

Also Published As

Publication number Publication date
AU8064991A (en) 1992-01-23
FI903251A (fi) 1991-12-28
FI85640C (fi) 1992-05-25
WO1992000029A1 (en) 1992-01-09
FI903251A0 (fi) 1990-06-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11253073B2 (en) Modular furniture system with storage base
US5265939A (en) Means for and method of funiture construction
JP4897802B2 (ja) モジュール家具アセンブリ
US6981747B2 (en) Fully upholstered, ready-to-assemble article of furniture
US20140368010A1 (en) Mounting platform for modular furniture assembly
US8366200B2 (en) Furniture assembly
FI85640B (fi) Foerfarande foer att bilda transport- eller lagringsfoerpackning foer en moebel.
US2460027A (en) Metal chair
US20090120889A1 (en) X-slot furniture system
US11737571B2 (en) System for dense packing of ready-to-assemble articles of furniture
US4254992A (en) Knockdown rattan chair
EP0640304B1 (en) Folding furniture
US20240065446A1 (en) Modular Sofa System
US5350218A (en) Knockdown furniture structure
US2830656A (en) Knockdown chair
US2767775A (en) Collapsible sofa
US317402A (en) Ohaib
WO1994019991A1 (en) Arrangement in a reclining chair
US320676A (en) Sofa-bed
GB2213551A (en) Furniture joints and furniture
GB2405581A (en) Upholstered furniture formed by modular units wherein fasteners are concealed
IT9060356U1 (it) Sistema di smontabilita' e reclinabilita' idoneo per mobili per seders i

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WATEX-IMPORT OY