FI83792C - Traeslipmaskin. - Google Patents

Traeslipmaskin. Download PDF

Info

Publication number
FI83792C
FI83792C FI874682A FI874682A FI83792C FI 83792 C FI83792 C FI 83792C FI 874682 A FI874682 A FI 874682A FI 874682 A FI874682 A FI 874682A FI 83792 C FI83792 C FI 83792C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wood
pressure
piston
mill according
main
Prior art date
Application number
FI874682A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI874682A0 (fi
FI874682A (fi
FI83792B (fi
Inventor
Hans-Otto Henrich
Original Assignee
Voith Gmbh J M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Voith Gmbh J M filed Critical Voith Gmbh J M
Publication of FI874682A0 publication Critical patent/FI874682A0/fi
Publication of FI874682A publication Critical patent/FI874682A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83792B publication Critical patent/FI83792B/fi
Publication of FI83792C publication Critical patent/FI83792C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21BFIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
    • D21B1/00Fibrous raw materials or their mechanical treatment
    • D21B1/04Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres
    • D21B1/12Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres by wet methods, by the use of steam
    • D21B1/14Disintegrating in mills
    • D21B1/18Disintegrating in mills in magazine-type machines
    • D21B1/24Disintegrating in mills in magazine-type machines of the pocket type

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical And Physical Treatments For Wood And The Like (AREA)
  • Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Debarking, Splitting, And Disintegration Of Timber (AREA)
  • Grinding Of Cylindrical And Plane Surfaces (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

1 83792
Puunhiomakone - Träslipmaskin
Esillä olevan keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 alkumääritystä vastaava puunhiomakone. Tällainen laite tunnetaan myös DE-patenttijulkaisusta 297810. Tässä laitteessa on kaksi yhdensuuntaista paininta, joitka johdetaan myöskin puupöllien lastauskammiona toimivaan puristuskammi-oon pöllien siirtämiseksi yhteiseen hiomamakasiiniin. Painimet paineistetaan ajoittain niin, että paineen lisääminen kasan muodostavaan, puristuskammiossa sijaitsevaan puupinoon siirtää puristuspaineen pöllistä toiseen aina hiomakivipin-taan saakka.
Tällöin painimet vedetään lastausvaihetta varten takaisin ylempään asemaan, ja toisen painimen laskemisen jälkeen työiskun aikana isku johtaa tasaisesti lastatun osavaraston vieressä olevaan painimeen. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että yksittäisen painimen kunkin osavaraston täyttö suoritetaan yhdensuuntaisesti hiomakiven akselin suuntaan, koska muutoin ei osavarastojen moitteeton lastaus olisi mahdollista. Puristusmakasiinien hiomakiveä lähellä olevien, näiden väliin sijoitetun keskiseinän alempien reunojen, ts. myöskin paininten alemman iskupään etäisyys on luonnollisesti valittavissa siten, että painekäyrän kaltevuuskerrointa vastaavasti myöskin painimen käyttämä hiomapaine voi levittäytyä koko puristusmakasiinin leveydeltä hiomakivipinnan alueella.
Tämän laitteen haittana on se, että kumpikin yksittäisen painimen viereen sijoitettu osavarasto on erikseen täytettävä puupölleillä, jolloin kumpikin tarvitsee oman syöttölaitteensa. Lisäksi täytyy jokainen yksittäisen painimen viereen sijoitettu osavarasto varustaa vastalaa-toilla hiomakivä lähellä olevalla alueella täyden puristus-paineen ja sen tasaisuuden mahdollistamiseksi jokaisessa työiskussa, mitä seikkaa ei kylläkään ole mainittu pa- f*·· '»- 2 83792 tenttiselityksessä.
Esillä olevan keksinnön kohteena on tuottaa puunhiomakone, jossa tarvitaan puristusvarastoja varten ainoastaan yksi yksittäinen syöttölaite.
Keksintöä kuvataan seuraavaksi piirroksen kuvioissa kuvatun sovellusesimerkin mukaisesti. Piirroksissa kuvio 1 on periaatteessa puunhiomakoneen poikkileikkaus, kuvio 2a ja kuvio 2b kuvaavat osittain pitkittäis- ja poikkileikkaus-kuvana pääpuristuskammion vastalaattaa, kuvio 3 on hiomakoneen poikkileikkauskuva sivusta katsottuna , kuvio 4 on keksinnön mukaisen puunhiomakoneen toinen so-vellusmuoto kuvattuna kuvion 1 mukaisesti.
Kuviossa 1 sijaitsee makasiinilaitteen ja sen hiomakiven . 1 keskellä pääpuristuskammio 2, johon on sijoitettu pää- * , painin 3; pääpaininta voidaan siirtää työntötangon 8 avu1- la. Painimen käyttölaite on silloin jätetty pois; nämä ovat yleensä tunnettuja hydraulisia säätömoottoreita. Pääpuristuskammion 2 vieressä sijaitsevat sivupuristus-kammiot 4 ja 4' niihin kulloinkin liitettävine sivupaini-'·' : : mineen 5 ja 5', joita myöskin käytetään työntötankojen 8' avulla. Pääpuristuskammion 2 osiin kuuluvat sisemmät sulkukammion seinät 11,12 muodostavat samanaikaisesti myöskin sivupuristuskammioiden 4 ja 4' sisemmät seinät. Si-vupaininten pituus - myöskin aksiaaliseen, t.s. iskun . . suuntaan mitattuna - on suositeltavasti suunnilleen sama . ·.. kuin niiden tehokas puristusisku, yleensäkin niiden iskun ’ ' " pituus.
·.: ‘ Sivupaininten 3 ja 5' kuvioon merkitty asento on niiden ] lähtöasento ennen puristusiskua, ainakin mikäli kysymyk- ' . * sessä on puun puristamisen aloitus näiden paininten avulla.
3 83792
Siinä määrin kuin sivupainimia 5 ja 5' voidaan siirtää alaspäin, ts. hiomakiveä kohti, vedetään pääpaininta 3 takaisin ilman, että puupölleistä tulevan käyttömekanismin paine muuttuu. Suositeltavasti työnnetään tätä tarkoitusta varten vastalaatta 7 pääpainimen 3 alle ennen sen takaisin-vetoa siten, että saadaan estetyksi puupöllien siirtyminen ylöspäin. Kun pääpainin 3 on täysin taaksevedetyssä asennossaan, kuormataan pääpuristuskammio uudelleen puupölleillä, vastalaatta vedetään jälleen pois puristusmakasiinista, ja pääpainimen 3 työvaihe alkaa. Tällöin vedetään sivupainimet 5 ja 5' samanaikaisesti takaisin myöskin siten, ettei puu-pölleihin kohdistuva paine oleellisesti muutu.
Sivupaininten alempi pinta, siis pohjapinta 6 tai 17 on lisäksi kalteva ja oleellisesti yhdensuuntainen hiomakivi-pinnan tangenttien kanssa sillä alueella, jolla projektio hiomakivipintaan tapahtuu sivupaininten työntötangon suuntaisesti. Kaltevuus voidaan myöskin valita hieman poikkeavasti siten, että sen avulla saadaan aikaan mahdollisimman suuri voimakomponentti hiomakiven akselin tai hiomakivipin-nan ylemmän kohdan suuntaisesti. Täten pitäisi saada aikaan se, että puristuspaine koko hioma-alueella vaikuttaa mahdollisimman yhdenmukaisesti pöllikasaan.
Koska vastalaatan sisäänvedon tulisi mahdollisuuksien mukaan tapahtua pääpuristimen työpaineessa, sen sulkemispaineen aikana edessä oleva reuna on ohennettu suositeltavasti pitkäksi viistotuksi pinnaksi; se on varustettu viila- tai raspimaisilla hampailla puupöllien sen yläpinnan poisjyrsi-miseksi, jonka ylitse vastalaatta kulkee, ja siten vastalaatan sisäänvedon aiheuttaman vastuksen pienentämiseksi.
Lastut ja jyrsintäpinnalla esiin työntyvä puun kosteus saavat aikaan pienentyneen kitkavastuksen. Paininten puristuspaine voitaisiin luonnollisesti myöskin lyhytaikaisesti poistaa tai sitä voitaisiin pienentää.
4 83792
Kuvioissa 2a ja 2b on kuvattuna vastalaatan etureunan edellä mainitun kaltainen rakenne. Yksittäiset hampaat on merkitty numerolla 15.
Kuviossa 3 on pääpuristimen 3 alueella oleva puristinde-fibrööri kuvattu poikkileikkauskuvana sivulta päin katsottuna. Siihen sisältyy puun syöttöpohja 21, joka kuuluu tässä ylhäältä avoinna olevaan puun syöttökammioon. Puupöllejä säilytetään kammiossa siten, että niiden pitkittäisosa on yhdensuuntainen hiomakiven 1 akselin kanssa, jolloin pöllit voidaan syöttää pääpuristuskammioon 2 männänvarren 23 kautta käytettävän puristimen 22 avulla. Tämän vaiheen jälkeen kammio suljetaan sivuttaisen työntimen 25 avulla, joka on myöskin tiivistettävä paineenpitäväksi sellaista tapausta varten, että hiomakammiossa olisi pidettävä yllä ylipainetta.
Kuviossa 4 on kuvattu sovelluksen muunnos, jossa on olemassa ainoastaan yksi sivupuristinkammio 4" ja yksi sivupainin 5". Tässä sovelluksessa on sivupainimen 5" pohjapinta 17" pyöristetty suursäteisesti pääpuristinkammioon 2 liittyvältä V sivulta; säde on n. 4/5 sivupuristuskammion 4" leveydestä - mitattuna hiomakiven kehän suuntaisesti - tai hieman tätä suurempi. Tämän avulla saadaan aikaan se, että sivupaininta 5" nostettaessa pääpainimesta 3 tai 3' työntyvä puu voi paremmin jakautua leveään makasiiniin eikä se aiheuta yksittäisten puupöllien äkillistä siirtymistä sivusuunnassa. Puupöllit liukuvat siten vähitellen takaisin vetäytyvän sivupainimen reunalle.
Tietyissä olosuhteissa on mahdollista jättää pois vasta-laatta 7, jolloin pää- ja sivupuristuskammion välisen pidemmän alaspäin suuntautuvan väliseinän 11' avulla sivu-painimen paine leviää vähemmän sivusuunnassa, mikä tie- 5 83792 tenkin edellyttää sitä, että täysilevyinen makasiini on suhteellisen pitkä; tällöin puristuspaine voi levitä myöskin koko hioma-alueelle. Joka tapauksessa tämä kuvion 4 mukainen sovellusmuoto tarjoaa tässä suhteessa etuja kuvion 1 sovellukseen nähden. Lisäksi myöskin sivupainimen käyttömekanismi on yksinkertaisempi, koska tässä sovelluksessa tarvitsee käyttää ainoastaan yhtä sivupaininta. Kuviossa 4 on lisäksi osoitettu, että sivupainin voi myöskin olla sivulle avoin ontto 1aatikkorakenne. Ripojen 19 ja 20 avulla painin voidaan kiinnittää laatikon sisään.
Yleisesti on sanottava, että sivupaininten 5, 5' ja 5" pituus muodostaa suositeltavasti ainakin puolet niiden yhteisiskun pituudesta, vähintään kuitenkin puolet tehokkaasta työiskusta. Suositeltavasti sivupainimen pituus käsittää vähintään 4/5 sen tehokkaasta työiskusta. Yleensä sivupaininten pituus on myöskin 80SS näiden yhteisiskus-ta liian suuren vaihtotaajuuden välttämiseksi. Aineensääs-tösyistä valitaan sitten pikemmin sivupaininten kuvion 1 mukainen ontto rakenne tai kuvion 4 mukainen laatikkora-kenne.
Kuviossa 1 on pistekatkoviivalla osoitettu myöskin toinen pölkkykuilun sovellus, jossa sivuseinien kaltevuus toistensa suhteen on 5 - 10° puupöllien puristuksen saamiseksi painimen avulla tasaisemmaksi ja vahvemmaksi kui-'·. lun supistuman kautta. Tässä tapauksessa täytyisi pölkky-kuilun luonnollisestikin olla suhteellisen pitkä, koska sivupaininten 5 ja 5' iskualueella tulee sivuttaisten kuilun seinämien olla yhdensuuntaiset. Lisäksi voitaisiin myöskin kuilun leveän osan leveyttä muuttaa olosuhteiden mukaan siten, että sen ahtaammassa, hiomakivipinnan vieressä olevassa osassa säilytetään sama hioma-alueen pituus kuin mikä se olisi ilman kaltevia kuilun seiniä.

Claims (13)

  1. 6 83792
  2. 1. Makasiinisyöttöinen ainakin kaksi yhdensuuntaista paininta sisältävä puunhiomakone, jossa ainakin toinen painimista johtaa makasiinin lastausta varten puupölleillä varustettuun kammioon; puunhiomakone on tunnettu siitä, että pääpainin (3) johdetaan oleellisesti puris-tuskammioon (2,2'), jota myöskin käytetään lastattaessa makasiinia puupölleillä, ja että hiomakiveä lähellä olevan ainakin yhden sivupainimen (5) pää sijaitsee tehokkaan puristusiskun alussa vähintään pääpainimen (3) is-kupään läheisyydessä.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että ainakin yhden sivupainimen (5) hiomakiveä lähellä oleva pää sijaitsee tehokkaan puris-tusiskunsa alussa ainakin pääpainimen (3) viereen rajoittuvan ohjaisseinän hiomakiven vieressä olevan pään läheisyydessä.
  4. 3. Jonkin patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että sivupainimen (3) pituus - mitattuna sen siirtosuuntaan - on ainakin puolet sen tehokkaan puristusiskun pituudesta. ‘A. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen puunhiomakone, t u n n e t t u siitä, että sivupaininten (5, 5') tehokas puristusisku on ainakin puolet pääpainimen (3) tehokkaasta puristusiskusta.
  5. 5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että siihen kuuluu pääpuristus-kammion (2) pystysuora, pääpainimen (3) siirtoreiti11 e siirrettävä vastalaatta (7), joka on sijoitettu pääpuris-tuskammion (2) hiomakiveä lähellä olevaan päähän.
  6. 6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että sivupaininten (3, 5') 7 83792 puristuspinta on hiomakiven (1) tangenttien suuntaisesti kalteva sillä alueella, jossa kulloisenkin sivupainimen projektio tapahtuu sivupaininakselin suuntaisesti hiomaki-vipintaa kohti mahdollisimman suuren puristusvoimakompo-nentin aiheuttamiseksi hiomakiviakseliin.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että sivupaininten (5, 5') puristuspinta kehittyy suurella säteellä ainakin pääpuristuskammiota (2) lähellä olevalla alueella pääpuristuskammiota (2) koh-t i .
  8. 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että sivupaininten puristuspinnan pyö-ristyssäde käsittää vähintään 4/5 sivupaininten leveydestä poikittain hiomakiviakseliin nähden mitattuna.
  9. 9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että vastalaatan (7) syöt-tösuuntaan nähden etummainen pää on viistottu ja että se on varustettu viila- tai raspimaisilla hampailla (15).
  10. 10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että pääpainimen (3) molemmilla sivuilla sijaitsevat sivupainimet (5).
  11. 11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen puunhiomakone, t u n -n e t t. u siitä, että sivupainimet (5, 5') on varustettu samanaikaisella syöttökäytöllä .
  12. 12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että sivupainimet (5, 5') - työntötangon lävitse kulkevaan pituusakseliin nähden -on rakennettu sivulta avoimiksi laatikkorakenteiksi. 15. .lonkin patenttivaatimuksen 1 - 12 mukainen puunhiomakone, tunnettu siitä, että sivupainimen (5) pituus - siirtosuuntaan mitattuna - on vähintään puolet sen siirtomatkasta. 8 83792
FI874682A 1986-10-24 1987-10-23 Traeslipmaskin. FI83792C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3636226 1986-10-24
DE19863636226 DE3636226A1 (de) 1986-10-24 1986-10-24 Holzschleifer

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI874682A0 FI874682A0 (fi) 1987-10-23
FI874682A FI874682A (fi) 1988-04-25
FI83792B FI83792B (fi) 1991-05-15
FI83792C true FI83792C (fi) 1991-08-26

Family

ID=6312401

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI874682A FI83792C (fi) 1986-10-24 1987-10-23 Traeslipmaskin.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4840317A (fi)
EP (1) EP0266582B1 (fi)
AT (1) ATE56764T1 (fi)
DE (2) DE3636226A1 (fi)
ES (1) ES2017487B3 (fi)
FI (1) FI83792C (fi)
NO (1) NO874424L (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI101895B (fi) * 1996-12-16 1998-09-15 Valmet Corp Sovitelma puiden syöttämiseksi puuhiomakoneessa
FI101894B (fi) * 1996-12-16 1998-09-15 Valmet Corp Sovitelma jatkuvatoimisen hionnan aikaansaamiseksi puuhiomakoneessa
AT410762B (de) * 2001-01-15 2003-07-25 Bacher Helmut Vorrichtung zur zerkleinerung von abfallgut, insbesondere kunststoffabfällen, und verfahren zu ihrem betrieb

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE297810C (fi) *
US1359016A (en) * 1919-11-15 1920-11-16 James H Baker Pulp-wood grinder
DE421188C (de) * 1924-05-09 1925-11-07 Amme Fa Holzschleifer mit gruppenweise vereinigten Presskaesten
DE548889C (de) * 1928-04-01 1932-04-21 J M Voith Fa Holzschleifer mit Vorrichtung zum Anpressen des Holzes in breiten Presskaesten
DE814096C (de) * 1948-10-02 1951-09-20 Voith Gmbh J M Verfahren und Vorrichtung zum Betrieb von Holzschleifern
FI69653C (fi) * 1984-01-09 1986-03-10 Tampella Oy Ab Foerfarande och matningsanordning foer inmatning av en vedsatsi en tryckslipmaskin

Also Published As

Publication number Publication date
EP0266582A1 (de) 1988-05-11
DE3765083D1 (de) 1990-10-25
NO874424D0 (no) 1987-10-23
NO874424L (no) 1988-04-25
ATE56764T1 (de) 1990-10-15
ES2017487B3 (es) 1991-02-16
US4840317A (en) 1989-06-20
FI874682A0 (fi) 1987-10-23
FI874682A (fi) 1988-04-25
DE3636226A1 (de) 1988-04-28
EP0266582B1 (de) 1990-09-19
FI83792B (fi) 1991-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83792C (fi) Traeslipmaskin.
ES428854A1 (es) Perfeccionamientos en amortiguadores de percusion para apa-ratos empotradores.
FI58670C (fi) Tryckmediedriven slagmekanism
US4406648A (en) Creasing machine
US2481991A (en) Hydraulic circuit
SU436475A3 (ru) Пресс для изготовления древесных материалов
UA77497C2 (en) Press for processing any type of material, such as scrap metal or metal wastes
GB2051635A (en) Hydraulic multi-cylinder press
US1626015A (en) Pulp grinder
US3528618A (en) Two-press wood grinder
US2703206A (en) Automatic feeder for wood grinders
US3361056A (en) Device for obtaining a simultaneous movement and balancing of the pressplatens in a multi-platen hot press
CA2628544A1 (en) Strip for flexibly supporting a wire and twin-wire section
US3768400A (en) Press having means to prevent skewing movement of the ram
US3889479A (en) Means for displacing structures
GB2087964A (en) Roof support for use in mines
ZA802070B (en) Cylinder-piston arrangement
WO2024112238A1 (en) Pulp bale press for compressing pulp bales and method of compressing
RU1810588C (ru) Плунжерный питатель
GB2055072A (en) Ram guidance in a baling press
SU989130A1 (ru) Регулируема аксиально-поршнева гидромашина
SU840388A1 (ru) Перекрытие секции механизированнойКРЕпи
US2305336A (en) Hydraulic blank holder
ES2306369T3 (es) Dispositivo prensador.
SU884675A1 (ru) Устройство дл автоматической подачи подошв

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: J.M. VOITH GMBH