FI83503C - Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika. - Google Patents

Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika. Download PDF

Info

Publication number
FI83503C
FI83503C FI893343A FI893343A FI83503C FI 83503 C FI83503 C FI 83503C FI 893343 A FI893343 A FI 893343A FI 893343 A FI893343 A FI 893343A FI 83503 C FI83503 C FI 83503C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
veneer
stacking
movement
suction
pressing
Prior art date
Application number
FI893343A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI893343A (fi
FI83503B (fi
FI893343A0 (fi
Inventor
Simo Kuitunen
Original Assignee
Raute Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FI892747A external-priority patent/FI892747A/fi
Application filed by Raute Oy filed Critical Raute Oy
Priority to FI893343A priority Critical patent/FI83503C/fi
Publication of FI893343A0 publication Critical patent/FI893343A0/fi
Publication of FI893343A publication Critical patent/FI893343A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83503B publication Critical patent/FI83503B/fi
Publication of FI83503C publication Critical patent/FI83503C/fi

Links

Landscapes

  • Veneer Processing And Manufacture Of Plywood (AREA)
  • Delivering By Means Of Belts And Rollers (AREA)

Description

1 83503
Laitteisto viiluarkkien ja vastaavien pinkkaamiseksi
Kyseessäolevan keksinnön kohteena on laitteisto viilu-arkkien ja vastaavien esineiden pinkkaamiseksi.
5
Tunnetuissa laitteistoissa on mainitun tehtävän suorittamiseksi tavallisesti kaksi rinnakkaista imuhihnakul-jetinta, jotka on sijoitettu imulaatikon alapinnalle.Imu-hihnat vastaanottavat pinkattavat arkit sopivalta kuljetit) timelta, esimerkiksi tavanomaiselta hihnakuljettimelta, joka on ulotettu jonkinmatkaa imuhihnakuljettimien alle.
Näiden imuhihnakuljettimien kannattamat arkit siirretään pinkkausaseman yläpuolelle, jossa arkit irrotetaan imu-15 hihnojen vaikutuksesta sauvamaisilla, arkkien yläpintaan painavilla elimillä. Samoilla elimillä arkit painetaan sitten muodostettavaan pinkkaan. Paininelinten oikeahet-kisen toiminnan määrittämiseksi on pinkattavien arkkien kulkua seurattava.
20
Arkin saamiseksi irti oikealla hetkellä imuhihnakuljet-timesta ja sen etenemäliikkeen pysäyttämiseksi, eli arkin saamiseksi oikealle kohdalle pinkkaan, on paininelinten liikkeen oltava erittäin nopean, lähinnä iskuliik-25 keen. Tunnetuissa laitteissa on tämä liike jatkunut samana nopeana liikkeenä myös arkkia pinkkaan imuhihnoista irrotuksen jälkeen saatettaessa. Tästä paininten liike-tavasta on seurauksena ollut kuitenkin heikompien viilujen rikkoutumista.
30
Oleellinen parannus tähän rikkoutumisongelmaan on aikaansaatu keksinnönmukaisesti vaiheistamalla paininten liike, minkä järjestelyn pääyksityiskohdat ilmenevät oheisesta patenttivaatimuksesta 1.
35
Paininten liike on vaiheistettu siten, että painimet suorittavat ensin nopean, suhteellisen lyhyen irrotus- 2 83503 painalluksen, jolla viilu irrotetaan kuljetushihnojenkul-jetusvaikutuksesta, mutta jonka liikkeen jälkeen viilu on kuitenkin vielä kuljetinhihnojen imuvaikutuksen alaisena. Tämän irrotuspainalluksen on tapahduttava mahdollisimman 5 nopeasti viilun pysäyttämiseksi täsmällisesti, ja saamiseksi oikein pinkkaan nähden kohdistetuksi.
Irrotuspainalluksen jälkeen jatkuu paininten liike hitaampana tai hidastuvana pinkkausliikkeenä, joka voidaan 10 sovittaa pinkattavan viilun laadun mukaan sellaiseksi, että viilu kestää pinkkauksen ilman rikkoutumisvaaraa. Paininten pinkkausliike voi jatkua irrotuspainalluksen jatkona välittömästi tai pienen viiveen jälkeen.
15 Keksinnön puitteissa on myös laitteisto, jossa irrotus- painallus sekä pinkkausliike suoritetaan erillisillä elimillä. Tällöin voi elinten lähtöasema olla sama, ja ne voivat saada lähtökäskyn samanaikaisesti, mutta liikkeiden nopeus on erilainen. Nopeammat irrotuspainalluksen 20 aikaansaavat elimet ovat ehtineet suorittaa viilun irrotuksen ja pysähtyä, jossa asemassa pinkkauksen aikaansaavat elimet saavuttavat viilun pienen viiveen jälkeen.
Edellämainittu pinkkauslaitteiston toimintamalli on so-25 vellettavissa perusrakenteeltaan tavanomaisiin pinkkaus-laitteisiin, sillä irrotuspainallusvaiheen aikana viilu erkanee imukuljettimista senverran vähän, että kuljettimien imuvaikutus aikaansaa viilun kannatukseen riittävän alipaineen viilun yläpuolelle. Tämän alipaineen vaiku-30 tuksesta imuhihnojen kuljetusvaikutuksesta irrotettu arkki painautuu paininelimiä vasten ja sen etenemäliike pysähtyy. Tässä vaiheessa voidaan painimille soveltaa edellämainittuja vaiheistettuja liiketoimintoja arkin saattamiseksi pinkkaan.
35
Paininten täsmällisen toiminnan kannalta on edullista, mikäli irrotuspainallusvaiheen aikana ilman pääsy irro- 3 83503 tettavan viilun ja imuhihnakuljettimeen väliin on mahdollisimman tehokkaasti estetty. Tätäkautta säilyy alipaine viilun yläpuolella mahdollisimman pitkään, mikä lisää ir-rotuspainallukseen tarvittavaa voimaa, eli viilun painau-5 tumista paininelimiä vastaan. Voimakkaampi painautuminen edesauttaa viilun etenemäliikkeen täsmällisessä pysähtymisessä .
Keksintöä selvitetään oheisen piirustuksen avulla, jossa 10 on esitetty edellämainittu laitteistosovellutus,jossa ilman pääsyä viilun yläpuolelle irrotusvaiheenaikana on pyritty estämään. Piirustuksessa
Kuva 1 esittää keksinnönmukaista laitteistokokonaisuut-15 ta sivulta nähtynä, osin leikattuna,
Kuva 2 esittää laitteiston kaaviomaista poikkileikkausta 20 Kuva 3 esittää kaaviomaisesti laitteiston kolmea toimintavaihetta a,b,c
Kuva 4 esittää vaihtoehtoista toteutusmuotoa kuvaa 1 vastaavasti 25
Kuva 5 esittää kuvan 4 vaihtoehtoista toteutusmuotoa kuvan 2 mukaisessa asennossa, ja
Kuva 6 esittää vaihtoehtoisen toteutusmuodon toimintamal 30 lia kuvaa 3 vastaavasti
Kuvassa 1 esitetyssä laitteistossa on tavanomainen ali-painelaitteisto, johon kuuluu alipainekammio, sekä alipaineen aikaansaava imulaitteisto 8. Alipainekammion ala-35 pinnalle on asennettu kaksi päätöntä imukuljetinhihnaa, jotka on sijoitettu kahteen kuljetussuuntaiseen, alipainekammion alapinnasta jonkinverran alaspäin ulottu- 4 83503 vaan laatikkorakenteeseen.
Kuljetushihnan sisältävien laatikkorakenteiden alapinnassa on tunnetulla tavalla keskeisesti kulkeva imurako 5 4, jonka kautta viilua kannattava alipaine syntyy hih nojen väliseen tilaan. Kunkin kuljetushihnan laatikko-rakenteen sivuun on sijoitettu molemminpuolisesti vii-luarkkien paininelimet 1. Nämä elimet ovat ehytseinäi-siä ja niillä on sopiva korkeusmitta, jotta ne voivat 10 alaslaskettaessa muodostaa kuljetinkotelon pitkille sivuille eräänlaisen helmarakenteen ilmavirtauksen estämiseksi kuljetinkoteloiden alle sivusuunnasta silloin kun paininelimet ovat irrotettavan arkin päälle painettuina. Paininelimet ulottuvat myös kuljetinkotelonoleelliselle 15 pituudelle, jotta niillä voitaisiin vaikuttaa pinkattavan viiluarkin koko leveydelle.
Laitteiston pinkkaustoiminto ilmenee parhaiten kuvion 3 vaihekuvista. Vaiheessa a) on viiluarkki tulossa imukul-20 jetinhihnan kannattamana pinkkausasemaan. Viiluarkin tultua täsmälleen oikealle kohdalle, painetaan paininelimet 1 nopealla liikkeellä alaspäin, jolloin päästään vaiheeseen b). Tässä vaiheessa ovat paininelimet 1 vielä tiukassa liukukosketuksessa kuljetinlaatikon kylkien kanssa 25 ja samoin mahdollisimman tiukasti alaspainettavaa arkkia vasten. Imun ollessa jatkuvasti päällä imuraossa, pääsee ilma virtaamaan siihen vain kuljetinkotelon pohjan, pai-ninelinten ja viilun muodostavan pitkittäisen kanavan päistä. Tässä virtaustilassa vallitsee näinollen melkoi-30 sen voimakas alipaine, jonka vaikutuksesta viilu painautuu paininelinten 1 alapintaa vasten, mutta on kuitenkin irti kuljetinhihnasta. Tämän asetelman vaikutuksesta viilun eteneminen pysähtyy tehokkaasti.
35 Keksinnön vaihtoehtoinen toteutusmuoto on esitetty vastaavalla tavalla kuvioissa 4-6. Erona edellä kuvioiden 1-3 avulla esitettyyn toteutusmuotoon on se, että koko pai- 5 83503 nintoiminnon suorittavien elinten 1 sijaan on sijoitettu kahdet paininelimet la ja Ib, joiden osalle paininliike on jaettu. Irrotuspainalluksen suorittavat painimet la, joiden liikettä jatkavat pinkkauspainimet Ib, kuviosta 6 5 ilmenevällä tavalla.
Viiluarkin pysähtymistä voidaan tehostaa varustamalla paininelinten (1; la) alapinta suuren hankauskitkan omaavalla materiaalilla. Myös erillisen imujärjestelmän käyt-10 täminen paininelinten alapinnassa arkkien tartunnan pa rantamiseksi on mahdollista.

Claims (3)

6 83503
1. Laitteisto viiluarkkien ja vastaavien esineiden pink-kaamiseksi viiluarkkeja peräkkäin kuljettavalta kuljetti- 5 meitä, johon laitteistoon kuuluu ainakin yksi imulait- teistoon kytketty, sen alapinnalta pitkänomaisena laatik-korakenteena alaspäin ulottuva vaakatasoinen imukulje-tushihna (3) tai vastaava kuljetuselin viiluarkkien yläpuoliseksi kannattamiseksi ja siirtämiseksi pinkkaus-10 aseman (6) yläpuolelle, sekä paininelimet (1; la,Ib) viiluarkkien (2) painamiseksi irti imuhihnakuljettimesta arkkipinkkaan (5), tunnettu siitä, että paininelinten (1; la,Ib) viilulle aikaansaama liike alaspäin on kaksivaiheinen - lyhyt ja nopea irrotuspainallusliike sekä sitä 15 seuraava hitaampi pinkkausliike.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että laitteistossa on irrotuspainallusta sekä pinkkausliikettä varten eri paininelimet (la,Ib). 20
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että irrotuspainalluksen että pinkkausliikkeen suorittavat samat paininelimet. 25
FI893343A 1989-06-05 1989-07-10 Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika. FI83503C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI893343A FI83503C (fi) 1989-06-05 1989-07-10 Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika.

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI892747 1989-06-05
FI892747A FI892747A (fi) 1989-06-05 1989-06-05 Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika.
FI893343 1989-07-10
FI893343A FI83503C (fi) 1989-06-05 1989-07-10 Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI893343A0 FI893343A0 (fi) 1989-07-10
FI893343A FI893343A (fi) 1990-12-06
FI83503B FI83503B (fi) 1991-04-15
FI83503C true FI83503C (fi) 1991-07-25

Family

ID=26158562

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI893343A FI83503C (fi) 1989-06-05 1989-07-10 Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI83503C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI893343A (fi) 1990-12-06
FI83503B (fi) 1991-04-15
FI893343A0 (fi) 1989-07-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TWI635993B (zh) 用於加工板片形式元件的機器
CA2275791C (en) Apparatus and method for wrapping compressible articles with a web-like wrapping material
US4292785A (en) Tile packaging
EP2780265B1 (en) Method and arrangement for forming stacks of timber, and stack obtained through said method
US4184673A (en) Method of and an apparatus for aligning sheets advancing in an overlapping array to a printing machine
US5927582A (en) Separator for stacked corrugated board
FI82433B (fi) Anordning foer att avlaegsna luftinneslutningar ur pappersstaplar.
US5423649A (en) Apparatus for cutting and removing package material
FI83503C (fi) Staplingsanlaeggning foer fanerark eller dylika.
US3416983A (en) Method and apparatus for making honeycomb
US7790090B2 (en) Method of manufacturing sheets based on hydraulic binder, production line for producing such sheets and apparatus for making an impression
US4030268A (en) Packaging machine
US5290141A (en) Continuous down stacker apparatus
HU189618B (en) Apparatus for continuous producing corrugated paper band
US20020060173A1 (en) Stopping device and method for printed circuit board automation modules
US3552089A (en) Packaging machine
KR950000538A (ko) 포장재 제거장치
JP2001354348A (ja) 物品を供給するための装置および方法
EP2530037B1 (en) Method and system for processing a layer of products from a pallet
US4629056A (en) Yeast cake tumbler
KR100830983B1 (ko) 자동포장장치
JPH07148697A (ja) 本中身やパンフレットなどのパイルの三方を断裁する方法とこの方法を実施する断裁機
US20020060128A1 (en) Method of and apparatus for removing selected stacks of superimposed sheets from a conveyor
JPH03227876A (ja) 紙葉堆積体にカバー紙を載置するための装置
EP0094955B1 (en) A method of wrapping articles arranged on trays in stretch film and a machine for performing the method

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: RAUTE OY